Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Exorcismul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5045)
-   -   Sa povestim ce am vazut (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1358)

Kontroversielll 11.04.2007 00:16:07

Re:
andreea_teo

refeream la stylul cu care te adresezi unuia...
" si atunci, cu ce ocazie pe la noi? "
Nu stiam ca aici este un Club exclusiv privat, numai pentru anume....

Sebastiana 11.04.2007 00:23:48

De unde stii tu ca intuitile mele sunt,cum ai zis tu ca sunt?Intuitii fabricate si spontane?Mi-am dat seama de la inceput,dupa scris,exprimare si stil ca nu esti de pe aici,se poate observa din prima,dar chiar era nevoie sa ma leg de asta?are vreo importanta? iar apoi convingerea cu castelul si cu Machiavelli.

andreea_teo 11.04.2007 00:49:39

Citat:

În prealabil postat de Kontroversielll
refeream la stylul cu care te adresezi unuia...
" si atunci, cu ce ocazie pe la noi? "
Nu stiam ca aici este un Club exclusiv privat, numai pentru anume....

hai mai kontroversiell ca n-am vrut sa te supar cu exprimarea mea.fireste ca aici nu este "un club exclusiv privat, numai pt anume..." ci vroiam sa subliniez ca prezenta ta pe acest forum nu-i intamplatoare, ci ca trebuie sa fii in cautare de ceva...

Kontroversielll 11.04.2007 00:56:35

Re:
Andreea_teo

Nu stiu daca vorba asta circula si pe la voi, dar eu sant vanator cu experienta lunga si se spune ca "nici odata sa nu trezesti un urs care doarme"....altfel nu as cauta mai nimic....

Sebastiana 11.04.2007 00:57:55

Asa este Andreea,te sustin si eu,doar se stie ca ortodocsii sunt toleranti si nu au ochelari de cal,au vederi largi.Prin asta dovedesc ca sunt intelepti.

Sebastiana 11.04.2007 01:01:20

Kontroversiell,nu uita ca eu ii spun ursului sa se trezeasca sa se uite la adresa aceea pe care i-am dat-o eu la acest Forum si pe care am aflat-o si eu, tot asa,de la altii.

cozia 11.09.2007 21:19:17

Jenica, daca te hotarasti poate ne povestesti si noua momentele prin care ai trecut observind pe demonizata in pelerinajul de la Sihastria.
Cum se manifesta?

Multumesc anticipat,
Andrei

11.09.2007 21:26:36

Offf Andrei..azi Nu mai pot ma iarta. Sunt foarte obosita. Iti promit ca maine va voi scrie. Apoi ce o vrea Dumnezeu si Maicuta Domnului cu mine. Maine..azi Nu mai pot..MA IARTA

Tia 09.02.2009 08:59:14

Eu personal nu am asistat la asa ceva, dar doar citind marturiile voastre si mi s-a facut piele de gaina. Doamne sa ne feresti

viscu 27.02.2009 08:22:43

Despre demonizati.

Mergind la sfinta manastire nicula am avut ocazia sa vad astfel de oameni indraciti.Era cazuri cind cite 4,5 tineau de unu sa il poata tine in manastire la rugaciune.Dupa ce se terminau dezlegarile si noi primeam ungerea cu mir,ei cei indraciti ramineau ca morti cazuti jos fara vre-o putere in ei.O data l-au scapat pe unul si duhul cel rau la purtat prin padurea din preajma manastiri fara sa-l mai fi putut prinde doar glasul se mai auzea la bietul om cum zbiera.Am auzit ca abia dimineata l-au putut prinde si duce acasa la el.Astfel de cazuri zic sfintii parinti de demonizare nu se pot intimpla decit unei persoane la care i s-au facut farmece.Oare de ce sa sufere cineva din partea diavolului fara sa aibe a face ceva cu el?De ce nu tipa vrajitoarele in biserica?Oare ce se urmareste prin demonizare ca nu se face cu puterea lui savaot dumnezeu?Mare pacat ca vre-un crestin sa sufere asa ceva.Deci vedem bine ca dracul se leaga si ne face rau oricit am crede in dumnezeu,deoarece dumnezeu nu are a face nimic cu o vrajitoare.Eu zic ca ar fi bine sa nu mai existe asa ceva deoarece cred ca dumnezeu este atotputernic.AMIN.

Florin-Ionut 27.02.2009 10:16:23

Eram la o Liturghie nu demult si stateam afara ascultand slujba. Exact la momentul euharistic, s-a auzit dintr-o parte, de undeva dinspre niste copaci, o voce sinistra de copil, dar puternica, tare, care facea precum demonizatii, va imaginati cum. Sunetul satanic a durat putin, a fost neinteligibil si ne-a atras atentia celor care eram acolo, in fata usii bisericii (nu numai eu l-am auzit, nu a fost in imaginatia mea). Straniu.

ory 28.02.2009 12:09:59

Eu am vazut multe la viata mea,inca de la varsta de 14 ani am vazut cazuri de exorcism,cazuri grave.Daca ar fi sa povestesc,nici nu stiu cu ce ar trebui sa incep,cu faptele in sine,sau cu reactia mea de copil inaintea acestora.Un lucru este evident,la acea varsta ele m-au marcat si mi-au schimbat viata,pe un traseu benefic...s-ar putea spune.Am vazut cazuri concrete,de necontestat ca ar fi supuse puterii raului,fapt pentru care nu am dubii in priviinta existentei acestora,insa,uneori exista si cazuri ce tin doar de competenta medicala,respectiv psihiatrica...

Thheo 28.02.2009 13:27:58

Nu am vazut cazuri de exorcism si nici nu-mi doresc asta....am citit ....mie una mie deajuns...ma rog la Maicuta Domnului sa ma pazeasca de astfel de experiente....

Tia 03.03.2009 10:18:04

Citat:

În prealabil postat de viscu (Post 119431)
Mergind la sfinta manastire nicula am avut ocazia sa vad astfel de oameni indraciti.Era cazuri cind cite 4,5 tineau de unu sa il poata tine in manastire la rugaciune.Dupa ce se terminau dezlegarile si noi primeam ungerea cu mir,ei cei indraciti ramineau ca morti cazuti jos fara vre-o putere in ei.O data l-au scapat pe unul si duhul cel rau la purtat prin padurea din preajma manastiri fara sa-l mai fi putut prinde doar glasul se mai auzea la bietul om cum zbiera.Am auzit ca abia dimineata l-au putut prinde si duce acasa la el.Astfel de cazuri zic sfintii parinti de demonizare nu se pot intimpla decit unei persoane la care i s-au facut farmece.Oare de ce sa sufere cineva din partea diavolului fara sa aibe a face ceva cu el?De ce nu tipa vrajitoarele in biserica?Oare ce se urmareste prin demonizare ca nu se face cu puterea lui savaot dumnezeu?Mare pacat ca vre-un crestin sa sufere asa ceva.Deci vedem bine ca dracul se leaga si ne face rau oricit am crede in dumnezeu,deoarece dumnezeu nu are a face nimic cu o vrajitoare.Eu zic ca ar fi bine sa nu mai existe asa ceva deoarece cred ca dumnezeu este atotputernic.AMIN.

Dragul meu, caile Domnului sunt nestiute. tot ce ni se intampla in viata, bun sau rau, se intampla cu ingaduinta lui Dumnezeu. Diavolul nu ne ispiteste mai mult decat i se ingaduie de Tatal Ceresc. Adu-ti aminte cum ii spune Evei, la izgonirea din Rai:..."vei zdrobi capul sarpelui, si el iti va intepa calcaiul". Doar atata putere are. Sfantul Ciprian al Cartaginei a fost vrajitor pagan, dar s-a crestinat si a devenit episcop. Vazand ca farmecele lui nu au efect asupra crestinei Iustina, datorita ei, el s-a lepadat de paganism si de vrajitorie.

mircea_dd 18.03.2009 21:05:12

foarte sigur ca nu este un pacat atata timp cat pastram si respesctam sfatul dat de iisus an vremea sederi lui pe acest pamant an care a lasat vorba apostolilor adica oamenilor sfinti de pe vremea aceea zicand clar ;CA ACEST NEAM DE DEMONI NU IESE DECAT CU POST SI RUGACIUNE DECI CLAR CAND EL NU MAI ERA APOSTOLII AU URMAT SFATUL LUI SI AJUTA LA RANDUL LOR PE OAMENII POSEDATI DE DEMONI ...IAR ACUM AN ZILELE NOASTRE E ACEEASI CHESTIE NUMA CA NU MAI EXISTA APOSTOLI CI PREOTI CU HAR SI MARE DAR DE LA CE DE SUS SI LA FEL SI EI FAC MINUNI AN ZILELE ACESTEA MULTE SI MARI DOAR CA ACUM NEMAIFIND IISUS CU NOI PAMANTEAN E RANDUL LUI CA ACUM SA NE CEARA O CREDINTA MAI PUTERNICA SI NU MAI VREA CA SA PRIMIM MINUNI CA PE TIMPURI DOAR ASA ,,SA NE MIRAM NOI CI AMPREUNA CU EL SI CU NOI NI SE VA ARATA MINUNI ..ALTFEL POTI SA POSTESTI UN AN POST NEGRU ,POTI SA ZICI MI DE ACATISTE DACA NAI CREDINTA SI DRAGOSTE FATA DE EL .....atunci sa stai la rand sa astepti pana cand vei scapa de posedare,de necaz sau altceva.CRED CA AM FOST CLARA CA NU ESTE UN PACAT EXZORCISMUL CI ESTE CAVA CARE ARATA CA EXZISTA DIAVOLI DAR ESTE SI DUMNEZEU SI PRIN INVOCAREA LUI POTI SCAPA DE CEL RAU DAR AN SHIMB TREBUE SA PLATIM CU MARE SI MARE CREDINTA.NUMA BINE VA DORESC TUTUROR
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adelinne 18.03.2009 23:00:46

Citat:

În prealabil postat de Tia (Post 120157)
Dragul meu, caile Domnului sunt nestiute. tot ce ni se intampla in viata, bun sau rau, se intampla cu ingaduinta lui Dumnezeu. Diavolul nu ne ispiteste mai mult decat i se ingaduie de Tatal Ceresc. Adu-ti aminte cum ii spune Evei, la izgonirea din Rai:..."vei zdrobi capul sarpelui, si el iti va intepa calcaiul". Doar atata putere are. Sfantul Ciprian al Cartaginei a fost vrajitor pagan, dar s-a crestinat si a devenit episcop. Vazand ca farmecele lui nu au efect asupra crestinei Iustina, datorita ei, el s-a lepadat de paganism si de vrajitorie.

Salutare ! scriu de curand pe acest forum ...am gasit si multe sfaturi si povete bune de urmat pe calea cea stramta a mantuirii ..

Acum as vrea sa scriu despre ce mi s-a intamplat mie in casa cu fratele meu mai mic ...
A avut o cadere am zis noi cei ai casei dar in timp mi-am dat seama ca pusese altcineva stapanire pe el....cu ingaduinta de Sus
Fratele meu incepuse sa creada ca toti vrem doar avere,ca el nu primeste nimic ...ca vrem sa il omoram ...avea viziuni si previziuni si tot felul de chestiuni...infricosatoare...pe scurt a inceput sa ne ameninte pe toti ca ne omoara ,mie personal imi zicea ca ma va omora in somn...eu pe atunci necuprinsa asa mult de credinta ii spuneam ca daca ma va omora in somn am sa il bantui toata viata lui ...si asa am scapat ...dar cum nimic nu este intamplator am scapat cu voia Domnului ...
Fratele meu cuprins rau de suparare si mahnire de ceeea ce se intampla intre parinti ...ai mei divortasera anul trecut ...dupa 33 de anii impreuna ...off destul de greu sa scriu
Fratele meu si-a distrus casa ,masinile si tot ce avea anul trecut ....Dumnezeu a fost bun si nu s-a facut public asta ....culmea nu a castiga nimeni de la ora 17 la pro tv ...de pe urma fratelui meu ...off ideea este ca acum dupa un an dupa ce sa intamplat ...el nu mai are mult par in cap ...s-a consumat cel mai mult din suferintele toate ale familiei...
Anul trecut am reusit sa aduc 2 preoti calugari in casa ...cum au intrat au zis ca ei simt blestemul familiei si al casei...de atunci ma lupt pentru ei asa cum pot si eu ...ce sa zic ...sunt persoane din familie care imi spun sa plec in lume ..am ales sa stau
Imi cer scuze pentru scris este prima oara cand scriu despre ce sa intamplat ...

Imi cer iertare daca supar pe cineva !

Incheii cu o rugaciune care imi este draga si stiu ca este bine de citit in acest post

Sfantul Efrem Sirul: "Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie. Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-l mie, robului Tau. Asa Doamne, imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad gresalele mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor.

mirelat 21.06.2009 19:43:50

Citat:

În prealabil postat de Adelinne (Post 123245)
Anul trecut am reusit sa aduc 2 preoti calugari in casa ...cum au intrat au zis ca ei simt blestemul familiei si al casei...de atunci ma lupt pentru ei asa cum pot si eu ...ce sa zic ...sunt persoane din familie care imi spun sa plec in lume ..am ales sa stau

si cei 2 preoti ce-au facut ca sa va ajute? mi se pare straniu ca au facut remarca respectiva.

sofia_78 02.03.2010 16:45:44

Draga Sebastiana, citeste "Pateric despre vise si vedenii" si o sa vezi acolo cum necuratul ii lupta pe cei de la care a plecat o viata intreaga, e izgonit si sta la panda si 10 ani si se intoarce si mai aprig si i se fac aceluia cele de la urma mai rele decat cele dintai. Dintr-un vis sau o vedenie cu Maica Domnului sau Mantuitorul la Muntele Athos multi calugari au ajuns posedati sau au innebunit, se spune acolo ca numai MARII Sfinti dupa saptamani de post negru si rugaciune neincetata, si viata sfanta pot cerceta sa le vina un raspuns de sus in vedenie etc, ceilalti daca au astfel de semne indiferent ca ei considera ca le apar sa le intareasca credinta sa le stearga rapid din memorie, ca toate sunt de la necurat, si daca le accepti si crezi in ele te poseda si ajungi posedata, le dai drepturi, noi pana nu taiem din radacina oruice incredere in semne, vise, vedenii, sunete etc, nu vom scapa de rele si necurati, ca Dumnezeu nu trimite semne ca sa credem, ci noi suntem datori sa credem in El fara nici un semn primit, ca nu suntem noi demni de Sfinti sa avem astefl de semne.

Dumnezeu sa te-ajute!

Mihai36 20.06.2011 11:57:09

Dumnezeu este in noi in masura binelui si a profunzimi fiecaruia, tot binele in lume de la Dumnezeu este.
Si atunci de ce este nevoie de partide care sa se lupte intre ele cu ura si partinire in numele aceluiasi Dumnezeu? Ca sa fim incercati in iubirea si intelepciunea noastra fata de aproapele nazuitor oriunde ar fi el.
Fiecare va fi judecat nu de noi ci de Dumnezeu si nu dupa legamintul niostru ci al fiecaruia in parte.
Si nu doar oamenii vor fi judecati ci si bisericile, religiile , organizatiile, tarile si orinduirile.
se presupune ca una dintre ele (Imapartia sfintilor-Daniel) ar trebui sa se intinda pe tot pamintul si sa darime uriasul vechilor structuri. care dintre ele este mai indreptatita din moment ce toate se judeca intre ele fara iubire?

Acum se pune intrebarea: faptul ca Biserica crestina nu mai este Una o impiedica sau o ajuta sa se intinda pe tot pamintul? Asa pe bune..cine mai lucreaza acum la asta?
Asadar avem mai multe ramuri dar unele s-au oprit din efortul raspindirii si au inceput sa se faleasca si sa multimesca Domnului ca nu e pacatoasa ca feriseul multumit comparindu-se cu altul.
Poate ca nu despre ea era vorba iar cei care s-au oprit stiu asta dar nu pot sa spuna.
Si apoi atita cit judeci cu partinire binele lui Dumnezeu din restul oamenilor nu ai destula iubire cu care sa ii convingi prin exemplu personal. Fiindca sufletul omului simte dincolo de cuvinte.
Asa incit ne tot afundam in ura si aroganta incit o sa ajungem pina acolo incit Dumenzeu cu o mina salvatoare sa ne converteasca pe cei mai rasariti dintre noi cu alta religie care il urmeaza cu adevarat pe Iisus in toate privintele nu doar la nivel declarativ. Cautind nod in papura lui Dumnezeu nu ne facem cu nimic mai buni.
Daca biserica trebuie aparata atunci ea trebuie aparata impotriva partinirii si urii fara de binele lui Dumnezeu din ceilalti nazuitori -pe care tot avem tendinta sa ne razbunam in conditiile in care nu ei sint de vina pentru situatia creata ci ianaintasii si portile iadului pe unde intentionat si-a bagat coada careva. Lupii infometati in blana de oaie si puii de cuci infiltrati in sinoade, biserici si manastiri. Incit am ajuns sa ne mincam intre noi din placere.
Dumnezeu are nevoie de sfinti, intelepti, pace, iertare si iubire.
Bine spunea un vestit duhovnic "Daca biserica noastra nu produce sfinti ea produce farisei."
Daca Dumenzeu aprinde lumina sfinta doar in prezenta reprezentantului ortodox nu o face ca sa fie ura ci ca sa fie semn atunci cind ortodoxia unita va conlucra la infaptuirea Imparatiei sfintilor , semn ca sa o urmam chiar daca directia va pare gresita la inceput din cauza partinirii cu care preotii au judecat neamurile.

symbian01 11.07.2011 18:24:47

În prealabil postat de consuela
Nu imi plac excesele de zel si exagerarile, frizeaza cu nebunia.

Mai sunt unii nebuni...dupa Hristos!:)

In legatura cu vestimentatia

Ma abat un pic de la topic .....mereu dau peste problema asta si nu stiu daca reusim sa o lamurim......a precizat vreodata Iisus...sau este scris in Biblie undeva.....femeile sa vina in fusta in Biserica ?conteaza chiar atat de tare vestimentatia ? adica vrea o femeie sa vina la sujba sau sa se marutriseasca ,ca bubuie de pacate .....dar nu domle` ca esti in pantaloni ....!!!
Nu si rochia si pantalonii reprezinta inventii omenesti ?

symbian01 11.07.2011 18:29:50

--------------------------------------------------------------------------------
Pt Sebastiana

Poate cei care se intreaba cum arata Dumnezeu in imaginea pe care a vazut-o nepotica mea,sa va descriu in cateva mici detalii:Avea ochii albastrii,fata alba luminoasa si stralucitoare,parul inchis la culoare spre negru,era imbracat in vestminte preotesti galben cu albastru deschis,adica bleu,cu o carte deschisa pe care scria ceva si pe care o tinea deschisa cu fata spre ea,nu avea breton ci, cum este aratat in icoane ,cu carare pe mijloc si cu parul usor ondulat spre umeri,cu mustata si cu barba, dar barba nu era mare ci exact cum este in icoane.Dar oricum,era cel rau cu chipul lui Dumnezeu,asa ca ,feriti-va de aparitii inselatoare dintr-acestea si nu le dati atentie,ignorati-le ca sunt de la cel rau.Conteaza sa IL avem pe Dumnezeu in inima impartasindu-ne cu SFANT SANGELE LUI si SCUMP si SFANT TRUPUL LUI.Asa sa fie,Amin.

E drept copii au o imaginatie foarte bogata ,cand sunt mici este stiut clar ca pot aparea astfel de cazuri .Nu putem nici nega 100% ca ceva iesit din tiparele normalului i s-a intamplat si a avut ca o viziune .

Spui tu ca in acel caz era chipul celui rau mascat in chipul lui Dumnezeu .....din ce deducem ca aceea ar cam fi infatiseara lui Dumnezeu .
Oare este cineva in ceruri sau pe Pamant ,In afara Fiului si al Sfantului Duh care a vazut chipul lui Dumnezeu ?

symbian01 11.07.2011 18:45:56

Revenind la topic

Am vazut niste cazuri de asa zise posedari la Manastirea Ciorasti din Slobozia unde slujeste parintele Argatu Stefan.Am asistat la o slujba completa cu Liturghie,Molifte ,Maslu ,Miruire ,etc....cam jumatate de zi a durat !
O tanara de 18-19 ani care din cand in cand in timpul moliftei izbucnea in plans si facea niste mici crize de isterie ....din cultura generala si la prima vedere suferea cu totul din alte cauze ....
O doamna de 30-40 de ani foare pasnica si normala aparent ...care in timpul slujbei "grohaia" .....in rest era perfect normala ,nu violenta nu nimic .....grohaitul nu puteam sa-mi dau seama daca era produs din gatul ei sau in alt mod ....demonic ! ..dar sincer tind sa cred ca era totul uman
A 3 a o femeie in varsta 60-70 de ani ....cu crize mai serioase in timpul slujbei ...dar sincer parea cu adevarat o persoana cu probleme psihice serioase ...mai scoate din cand in cand cate un sunet ....cate un ragnet .....si de cele mai multe ori isi dadea pumni in spate ...si zicea ca ma arde ..de multe ori fara sa fie stropita cu apa sfintita !

Nu am vazut inca un caz autentic de posedare ...nici nu tin neaparat !
Unii zic ca sunt foarte rare cazurile adevarate de posedare ...altii zic ca sunt destul de frecvente ...adevarul Cel de Sus il stie !cazurile grave eu chiar cred ca sunt extrem de rare...restul sunt influente demonice .....obsesii demonice ....tulburari psihice....tulburari psihice +influente demonice ....etc etc

Pt cei interesati ....desi recomand sa evite aceste subiecte si cazuri ....decat daca au nevoie neaparat sa cunoasca detalii despre ,pot gasi info aici :
http://www.scribd.com/doc/9267272/DI...I-ECLEZIASTICE

este sursa ortodoxa ...si discuta destul de stiintific si teologic despre acest subiect .sunt vreo 100 de pag ...de la jumatate gasiti multe detalii si despre afectiuni psihice ce mimeaza astfel de posesiuni .

Santate va doresc si Dumnezeu sa va pazeasca !

Dumitru73 11.07.2011 19:11:46

Citat:

În prealabil postat de symbian01 (Post 376558)
Revenind la topic

Am vazut niste cazuri de asa zise posedari la Manastirea Ciorasti din Slobozia unde slujeste parintele Argatu Stefan.Am asistat la o slujba completa cu Liturghie,Molifte ,Maslu ,Miruire ,etc....cam jumatate de zi a durat !
O tanara de 18-19 ani care din cand in cand in timpul moliftei izbucnea in plans si facea niste mici crize de isterie ....din cultura generala si la prima vedere suferea cu totul din alte cauze ....
O doamna de 30-40 de ani foare pasnica si normala aparent ...care in timpul slujbei "grohaia" .....in rest era perfect normala ,nu violenta nu nimic .....grohaitul nu puteam sa-mi dau seama daca era produs din gatul ei sau in alt mod ....demonic ! ..dar sincer tind sa cred ca era totul uman
A 3 a o femeie in varsta 60-70 de ani ....cu crize mai serioase in timpul slujbei ...dar sincer parea cu adevarat o persoana cu probleme psihice serioase ...mai scoate din cand in cand cate un sunet ....cate un ragnet .....si de cele mai multe ori isi dadea pumni in spate ...si zicea ca ma arde ..de multe ori fara sa fie stropita cu apa sfintita !

Nu am vazut inca un caz autentic de posedare ...nici nu tin neaparat !
Unii zic ca sunt foarte rare cazurile adevarate de posedare ...altii zic ca sunt destul de frecvente ...adevarul Cel de Sus il stie !cazurile grave eu chiar cred ca sunt extrem de rare...restul sunt influente demonice .....obsesii demonice ....tulburari psihice....tulburari psihice +influente demonice ....etc etc

Pt cei interesati ....desi recomand sa evite aceste subiecte si cazuri ....decat daca au nevoie neaparat sa cunoasca detalii despre ,pot gasi info aici :
http://www.scribd.com/doc/9267272/DI...I-ECLEZIASTICE

este sursa ortodoxa ...si discuta destul de stiintific si teologic despre acest subiect .sunt vreo 100 de pag ...de la jumatate gasiti multe detalii si despre afectiuni psihice ce mimeaza astfel de posesiuni .

Santate va doresc si Dumnezeu sa va pazeasca !

am vazut mai multi "demonizati" in viata mea. inclusiv la Frasinei.
dar cel mai socant caz, pe care l-am mai povestit pe forum, a fost al unui tanar de vreo 25 de ani.
incepuse sa vina la noi la biserica.
statea mereu in spatele stranei, uneori chiar langa mine.
cum se spune "facea ca toate alea".
scotea sunete ingrozitoare. duminica de duminica langa mine.
parintele i-a facut mai multe slujbe, dupa care a decis sa-l trimita la Sihastria.
s-au implicat mai multe persoane. unul si-a pus masina la bataie, altii s-au dus ca insotitori.
dupa acest episod nu am mai auzit nimic de el, nu l-am mai vazut.
tarziu mi-a spus unul ce-l insotise ca totul era o cacealma.
tipul era student la teatru, iar totul facea parte dintr-un proiect pentru facultate.
am avut o dezamagire, pentru ca tipul era mult mai credibil, prin manifestare, decat ce vazusem eu la Frasinei.

LittleSparrow 11.07.2011 19:19:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 376566)
.... totul era o cacealma.
tipul era student la teatru, iar totul facea parte dintr-un proiect pentru facultate.
am avut o dezamagire, pentru ca tipul era mult mai credibil, prin manifestare, decat ce vazusem eu la Frasinei.

Săracul de el...
Să nu cumva să i se întâmple de-adevăratelea!

Dumitru73 11.07.2011 19:38:19

Citat:

În prealabil postat de LittleSparrow (Post 376570)
Săracul de el...
Să nu cumva să i se întâmple de-adevăratelea!

problema este ca zeci poate sute de oameni ce l-au vazut, vor povesti nepotilor ca au vazut cu ochii lor un demonizat.

LittleSparrow 11.07.2011 19:46:21

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 376575)
problema este ca zeci poate sute de oameni ce l-au vazut, vor povesti nepotilor ca au vazut cu ochii lor un demonizat.

Tocmai de aceea am zis că mi-e teamă pentru acel om.

symbian01 12.07.2011 19:58:36

Noi sa fim sanatosi cate cazuri de prefacatorii mascate in posedari vedem ...sau auzim de la diferite persoane ....E drept poate nu la fel de bine elaborate ca cel descris mai sus .Multe dintre ele sunt persoane care o fac prin sugestie foarte puternica .Acolo probabil ca acel tanar avea talent actoricesc si mima f bine acel rol .Dar se mai intampla ca unora sa le placa sa fantasmeze f mult pe tema asta sau sa hiperbolizeze lucruri vazute/auzite!Daca in biserica sau la o slujba au vazut o persoana cu probleme psihice ce urla precum un caine sau grohaie sau vorbeste urat ...atunci e clar acea persoana garantat e posedata sau sufera de pe urma vreunui mega blestem aruncat de cine stie ce vecina sau parntii sau rudele de sange au facut cine stie ce pacate groaznice ! Sa fim cu mintea treaza si sa nu credem ca tot ce zboara se mananca .Sunt si cazuri ce nu au explicatii omenesti si logice ...asta e clar ....sunt cazuri si de posedari autentice probabil .....dar e nevoie de multa experienta si cunoastere din partea persoanelor ce rezolva astfel de cazuri ,preoti/exorcisti ,psihiatri s.a.m.d

Un caz interesant este si un baiat tanar de pe strada unde muncesc ...are in jur de 20 si ceva de ani ....nu poate vorbi si comunica ...nu pot sa-mi dau seama exact de ce maladie o fi vorba in cazul lui ...si nu stiu daca are vreun diagnostic pus de vreun medic specialist ....are o femeie ,bunica pare-mi-se cel ingrijeste si primeste ajutor de la stat pt el !Desi are o varsta destul de mare ...mintea lui probabil nu s-a dezvoltat ....nu face decat sa dea din maini ...sa sara pe loc .....si face semne tot timpul din cap din tot corpul ....scoate niste sunete in general onomatopee ....
Din ce am auzit a fost dus pe la diferite biserici in oras ...il ducea aceasta femeie si pe la slujbe ...dar facea destul de urat in Biserica ...Multe voci sustineau ca e posedat .....Desi nu ar fi vorba de asa ceva...Facea precum animalele prin biserica...canta ca un cocos ...latra ...dar o facea din mintea si cu vocea lui ...nu prin intermediul altei forte sau entitati !Devenea si agresiv ...dar asta pt ca se speria f tare ...fiind retardat mental si labil emotional ...avea nevoie de sustinere si probabil il speriau f tare aglomeratiile acelea de prin biserica si urletele !

Rugati-va la Dumnezeu si fiti cu mintea treaza !

moldoveanu 15.07.2011 18:13:30

Citat:

În prealabil postat de symbian01 (Post 376891)
.dar asta pt ca se speria f tare ...fiind retardat mental si labil emotional ...avea nevoie de sustinere si probabil il speriau f tare aglomeratiile acelea de prin biserica si urletele !

Rugati-va la Dumnezeu si fiti cu mintea treaza !

Care urlete? Ca ziceai ca doar el urla! Sau el urla si tot el se si speria? :26:

Lasand gluma la o parte nu putem sti cand si ce si cui i se intampla. Le stie doar Dumnezeu!
Totusi eu nu as bagateliza aceste manifestari ale unora in timpul slujbei...

Sara I 02.08.2011 16:36:54

Eram, in urma cu cativa ani, in afara tarii.....pentru niste cursuri de consiliere..psihologica..si vindecare emotionala..in vremea aceea aveam...conceptia umanista.."omul si starea lui de bine este masura tuturor lucrurilor"...admiteam ca omul are probleme si nevoi sufletesti...si spirituale...dar credeam ca rezolvarea problemelor sale sta in stiinta psihologiei/psihiatriei...puterea autosugestiei...etc...si cursul respectiv promitea sa ne imbogateasca cunoasterea..cu o componenta spirituala...

Pe scurt..eram la o sedinta de grup, vreo 7-8 persoane...pe un scaun in dreapta mea statea un domn, bine imbracat..sobru...serios...intelectual(care avea niste probleme pentru care trecuse prin mai multe terapii...medicatii..bioenergii...etc...si nu i s-au remediat)...iar pe un scaun din fata statea o persoana...mai simpla...mai micuta de statura...fara nimic remarcabil...care..la un moment dat...s-a adresat celui din dreapta mea....citand ceva din Scripturi...la care eu...mi-am intors privirea spre persoana din dreapta mea...si am simtit ca tot parul de pe ceafa mi se ridica in sus de groaza...SE SCHIMBA LA FATA SUB OCHII MEI...nu era o schimbare de expresie...era o schimbare fizica...efectiva...parca ma uitam la un film de groaza..se uratea...se schimonosea...si in secunda urmatoare...era in aer...habar n-am cum a sarit...s-a ridicat...indreptandu-se cu furie spre persoana mai micuta din fata noastra..si cuvintele...si hulele...ce le rostea...si blestemele....la care omul acela micut s-a ridicat...si a inceput sa zica...ceva de genul...nu redau exact..."In numele si puterea lui Isus Hristos...(vorbea in engleza)...leg puterea ta...duh de (si l-a numit)..si iti poruncesc...sa ramai nemiscat in acest trup..." la care omul da inapoi...prin aer !!...si cade buturuga pe scaun...in dreapta mea !...Apoi omul din fata incepe sa se roage...calm...n-am vazut in ochii lui nici urma de frica...dar nici de bravada..si dadea pe fata niste pacate din trecutul omului...din ale parintilor..niste scene din copilaria lui..(pe care nu le stia dinainte, ci ii erau descoperite acolo si atunci, prin harul Duhului Sfant)..si-l indemna la pocainta...iar in cel de langa mine se dadea o lupta crancena....si in ochii lui..(isi schimbasera culoarea...si forma...fizic vorbesc..si albul ochiului era acoperit in intregime de pupila)..am vazut ura...atata ura...(mai vazusem oameni furiosi...mai vazusem ura, violenta, manie..nebunie....in ochii oamenilor..) dar acea forma de ura pe o vedeam atunci pot spune sigur ca nu era ..omeneasca...era..de undeva de dincolo de lumea noastra...Nu stiu daca am mai resimtit vreodata frica..la acel nivel ca atunci...dar..din cauza acelui om...mai micut...si a Ceva ce emana din el...nu stiu cum sa exprim...simteam ca sufletul meu se linisteste...si groaza ma parasea...incepeam sa nu mai resimt frica..dar imi clantaneau dintii in gura si imi tremura tot trupul...fara sa ma pot opri..si a continuat asa o vreme...dupa ce scena se incheiase....si nu numai mie mi se intampla asta..stiu ca am ramas cati era acolo...ca inlemniti...si tacuti...nu stiu cata vreme...

Acum,uitandu-ma in spate...inteleg ca atunci...acolo...in mod real si manifestat...s-au ciocnit trei lumi...sau imparatii...lumea oamenilor....lumea demonica(sau iadul)...si Imparatia Cerurilor...prin acel om...despre care ulterior am aflat ca era... crestin...un om duhovnicesc...un credincios rob a lui Hristos...si din cat stiu astazi...toti cei prezenti...s-au apropiat...unii convertit...fara vorbe si aclamatii, fara predici sau teorii...la crestinism...

Stiu ca acela a fost un moment in care am realizat ca..o fi avand psihologia, sau stiintele umaniste.. masura lor..dar ele nu reprezinta raspunsul..si stiinta, priceperea, intelepciunea noastra..au fost rusinate si facute de ocara...ca exista o dimensiune spirituala demonica...nevazuta cu ochii fizici...ca exista demoni...sau duhuri rele...ca puterea omeneasca , si stiinta omeneasca..este nimic in fata lor...ca sunt un fel de fiinte/entitati...rationale..cu voie proprie...si au un corp...imaterial...si pot locui in/manifesta prin...trup de om....ca ii urasc pe oameni cu o ura..nenaturala...inumana...si i-ar face farame...Doamne...Hristoase...mantuirea mea...si ca ei se tem/se supun unei singure puteri..a lui Isus Hristos..Acela care a biruit iadul...si a fost unul din momentele in care..s-a nascut in mine..atata...respect...admiratie...adoratie...sun t prea putin sa le numesc asa...fata de Persoana Mantuitorului....nu stiu...mi-am dat seama cumva..ca nu(mai) era un copil mic intr-o iesle...sau o figura rastignita prin curtile oamenilor...sau o imagine din vreun tablou...sau vreun personaj istoric despre care nu stii sigur ca a existat sau nu...cum era probabil inregistrat in memoria mea...numele Lui...ca exista...ca e VIU..ca e Puterea..In Stare Pura....ca e Dumnezeu....ca e Real...si e Aici si Acum...nu in vreun secol prafuit al istoriei.....nu pot descrie....si tot atunci...aveam sa inteleg..sa vad...o definitie a credintei (in Hristos)..pe care o port cu mine pana in ziua de astazi. E ceea ce am vazut in ochii acelui om..cand mustra demonul...neclintire...nici umbra de frica sau indoiala...mila fata de om, intelegere..atata intelegere..bunatate..un fel de dragoste care iti iarta totul..aveam impresia ca Insusi Domnul privea, prin ochii lui.. la omul acela chinuit si la noi toti...o autoritate calma fata de demon...si ceea ce gandea cu mintea sa...ceea ce traia in inima sa...si ceea ce vorbea cu gura...erau perfecte aliniate...in ascultare totala de Hristos. Din cum traia, cum vorbea...cum se purta...era clar/evident...ca toata slava o dadea Domnului....si pentru el...Isus Hristos....care pentru noi ceilalti...era un nume...sau o putere...etc...pentru el era Tovarasul Lui..desi nevazut de ochii nostri...Stapanul Lui...Domnul Lui....si in ochii lui era mai Real si mai prezent decat noi toti ceilalti din jurul lui.

Mihnea Dragomir 02.08.2011 19:16:17

Este remarcabil cât de mulți oameni care se consideră creștini, deoarece cred că Dumnezeu S-a făcut om în Isus Cristos, totuși nu cred în existența demonilor ori în capacitatea lor de subjugare.
Într-o zi, papa Ioan Paul al II-lea a fost întrebat dacă există posesie demonică. Răspunsul Fericitului a fost simplu: "cine nu crede că există posesie demonică, nu crede în Evanghelie".

LapetiteMoc 02.08.2011 20:05:00

Cred ca am mai scris pe un topic ce povestesc acum.
Faceam lectii in particular cu copiii unui preot (3 exemplare superbe). Ma imprietenisem cu preoteasa si intr-o zi, dupa lectii, ma roaga sa mai raman cu ea la o cafea etc. A asezat copiii la rosturile lor, si noi ne-am retras intr-n salonas prin subsolul casei. Acolo mi-a destainuit ca parintele tocmai a fost la o slujba de exorcizare la o Manastire din apropiere si ca a inregistrat slujba. Nu vroia sa asculte caseta singura pentru ca parintele a avertizat-o ca e cutremurator. Am ascultat impreuna. A fost prima si ultima oara cand am auzit vocea diavolului care urla la preoti cum il ard rugaciunile, tamaia si mai ales semnul Sfintei Cruci. "Nu mai da parinte, ca ma arde. UUUUUUhhhhhhhh ce ma arde!"

Raspundea la intrebarile preotilor cu sinceritate , in sensul ca spunea de ce si de cand chinuie acel suflet.

Intr-adevar cutremurator.

alina.elie 29.08.2011 11:31:03

intr-o zi imi voi face destul curaj sa vad o exorcizare macar pe internet... sper doar sa nu fie falsa... intrebare: e adevarat ca posedatii sunt mai tot timpul crestini? cand eram mai mica, o vecina mi-a povestit ca a avut demoni in ea si ma-sa a exorcizat-o si ca se trezea de fiecare data langa usa si nu stia cum a ajuns acolo... hm... pe la aceeasi varsta minteam de rupeam doar pentru a surprinde acea expresie de uimire si gelozie a persoanei cu care stateam de vorba.. si pana in ziua de azi cred ca a mintit tipa... pana la urma s-a maritat si a avut 2 copii cu handicap.. nu stiu daca ar avea vreo legatura cu minciunile ei, problemele de familie sau presupusa exorcizare insa nu pot alunga aceasta amintire...

Eugen7 31.08.2011 11:41:13

Citat:

În prealabil postat de alina.elie (Post 394691)
intr-o zi imi voi face destul curaj sa vad o exorcizare macar pe internet...

De ce? Credinta se sporeste in primul rand prin Sfintele Taine ale Bisericii cand omul participa activ la slujbele Sfintei Biserici si nu este doar spectator.

Recomand filmul Ritualul 2011.
Este un film bine facut care arata ca nu este de joaca cu posedarile demonice. Multe din manifestarile demonice din film pot fi intalnite si cazul exorcizarilor din Romania, din cadrul Bisericii Ortodoxe.
http://www.cinemarx.ro/filme/The-Rit...l-2420753.html

Vizionare online
http://www.filmeonlineaz.com/Horror/the-rite-2011

Citat:

e adevarat ca posedatii sunt mai tot timpul crestini?

Bineinteles ca nu, insa este adevarat ca cel rau are o predilectie pentru cei credinciosi. Nu o sa intru in amanunte.

Demonii sunt de multe feluri si au multe ierarhii precum si ingerii buni.
Unii demoni vorbesc altii nu, unii au manifestari evidente altii nu.
Spre exemplu:
a. demonul (demonii) desfranarii (pornografie, masturbare, perversiuni sexuale etc) nu urla, nu tipa nu are manifestari violente in multe cazuri... si totusi inrobeste omul in asemenea masura incat respectiva persoana poate pierde comportamenul uman normal si se aseamana animalelor, ba chiar mai rau.
b. demonii avaritiei, zgarceniei etc: nu urla, nu tipa... nu au manifestari violente.
c. demoni care au manifestari violente in special fata de cele sfinte (Preot, Evanghelie, Tamaie, Aghiasma), unii dintre ei pot chiar vorbi spunand lucruri adevarate (dar atentie doar din prezent si din trecut, cele din viitor sunt doar speculatii de conjunctura).

Citat:

cand eram mai mica, o vecina mi-a povestit ca a avut demoni in ea si ma-sa a exorcizat-o si ca se trezea de fiecare data langa usa si nu stia cum a ajuns acolo...

Bolile psihice sunt multe.
In multe cazuri nu este vorba de posedare demonica ci doar de schizofrenie. Nu ia demonul controlul starii de constienta (atentie nu constiinta omului ci starea de constienta, adica libertatea de decizie) a omului chiar asa usor, caci nu este ingaduit de Dumnezeu.

Astfel preotul trebuie sa fie foarte intelept sa faca deferenta intre cazurile de boala psihica si cele de posedare demonica. De ce? Pai "tratamentul" este diferit in functie de caz, adica boala psihica sau posedare demonica. Domnul Iisus Hritos le vindeca pe toate insa trebuie aplicat tratamentul corespunzator, dupa cum am precizat.
Omul trebuie sa conlucreze cu Dumnezeu.

ioanna 01.09.2011 22:32:53

Citat:

intr-o zi imi voi face destul curaj sa vad o exorcizare macar pe internet... sper doar sa nu fie falsa......

Ai ocazia sa asculti inregistrarea autentica (primul video) a unui astfel de caz, cel al Annelisei Michel:

http://www.crimetime.ro/paranormal/i...ose-video.html

ATENTIE! cei care nu suporta astfel de materiale sa nu se uite! Daca sunteti slabi de inima, dati prima data sonorul mai incet si dupa accesati linkul!

Nu ma pot “lauda” ca am asistat la asemenea practici de exorcizare (de fapt citirea de rugaciuni) , nici nu-mi doresc in mod deosebit, insa acest caz mi se pare cutremurator, care a inspirat de altfel si doua filme: „Requiem” si „Exorcizarea lui Emily Rose”. Fata a trecut prin 67 de sedinte de exorcizare in perioada 1972-1973, insa intr-un final a murit in somn, se pare ca din cauza deshidratarii. Medicii au incadrat-o la „grave afectiuni psihice”, insa n-au putut oferi un remediu,toate tratamentele medicale esuand in cazul ei, de aceea multa lume crede ca ea a fost cu adevarat posedata. Cei doi preoti care au savarsit ritualurile de exorcizare au fost condamnati pentru ucidere din neglijenta, cu toate ca Biserica Romano-Catolica autorizase aceasta practica in cazul tinerei, a carei tulburari n-au putut fi explicate medical la acea data. ( trebuie sa tinem cont ca e vorba de anii '70)

p.s daca stie cineva germana, poate e amabil sa ne traduca si noua ce spune Annelise in acele momente ale conversatiei cu preotul, cand i se citeste rugaciunea.

Mihailc 01.09.2011 22:36:54

Parcă văd că o să comenteze unii că discută dracii între ei....

ioanna 01.09.2011 22:45:09

E clar ca ea a suferit de depersonalizare, schimbarea vocii in functie de natura personalitatii si alte afectiuni, insa mi-ar place sa stiu ce spune, are ceva coerenta, raspunde la intrebarile preotului sau nu. Pe preot il mai inteleg, doar citeste in latina :)

Profetul_getodac 03.09.2011 16:22:19

Transcrierea ritualului de exorcizare

Ioana, deschizand link-ul de mai jos poti gasi o transcriere (in engleza) a conversatiei dintre Anneliese Michel si preotul care a efectuat ritualul de exorcizare. Cuvintele "demonului" sunt redate in litere majuscule pentru a putea distinge mai usor participantii la conversatie.
Doamne ajuta!

Profetul_getodac 03.09.2011 16:23:58

Transcrierea ritualului de exorcizare

Scuze uitasem link-ul:)

http://dominicanidaho.org/analisemichelle.html

LaPetiteMoc 03.09.2011 21:20:31

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 395886)
Parcă văd că o să comenteze unii că discută dracii între ei....

Saptamana trecuta veneam cu parintele de la slujba, in masina, si discutam una-alta, printre care si despre exorcizari. Spunea ca preotii (ortodocsi) nu discuta cu diavolul. Ei doar se roaga si nu asculta nimic din ce spune.

Doamne, miluieste !

Profetul de carton 16.03.2012 12:01:25

Am fost de cateva ori in adunari penticostale cand s-a practicat exorcizare pe niste femei. Domnule, un teatru mai ieftin nu am vazut in viata mea! acele femei nu erau deloc demonizate ci doar incercau sa para asa, spre a face spectacol (in mod sigur erau platite de pastorii penticostali).

Iata cum arata o exorcizare penticostala:
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=K8gClUOgYeQ

si cum suna o exorcizare a unei posedate de Diavolul:

http://www.exorcism.ru/audio/may2004.mp3
-----------------------------------------
mare diferenta, nu??? adica exact ca in Biblie, demonul iese afara cu strigat mare, urlete nefiresti (neputand fi produse de om)

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:41:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.