![]() |
Citat:
in Scriptura gasim profetiile Elenei Albu? sa inteleg ca va eschivati. |
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...74&postcount=4 |
Ma ametesti rau de tot.Sa inteleg ca cultul adventist a fost creat in anul 19.. dar defapt mai exista o biserica crestina si inaintea lor dar si dupa? Pai atunci de ce v-ati separat de ei? Inseamna ca biserica adventa fiind formata nu a fost permanenta deci este falsa!
P.s Apelez si la celalalt domn si il intreb: aveati cruci pe biserici inainte de anul 1990? Adventistul a fost evaziv (mereu e a se vedea ultima postare) si a spus ca unele biserici nu au cruci si in acest moment. Dar intrebarea era daca aveau inainte cruce nu daca exista si azi biserici advente fara cruce. P.s 2 miscarea adventa parca am hotarat ca a fost creata de oamenii amagiti de Miler . P.S 3 White a profetit sfarsitul. Uitati aici: "Ingerul meu insoțitor mi-a spus 'vremea aproape s-a dus. Pregătiți-vă, fiți gata, pregătiți-vă.' . . . acum aproape că s-a dus vremea . . și ceea ce noi am invățat timp de ani de zile, ei trebuie să invețe in cateva luni." (Scrieri timpurii, p. 64-67). Ambele profetii scrise de Grasu nu au valabilitate! De exemplu baptisti,penticostali si alte culte neoprotestante se dezic ferm de miscarea ecumenista! Ps 4 Grasu si-a dat seama ca osutafaraunu a fost evaziv si a prezentat cele doua profetii. Eu as ramane la cea din ps 3 |
Citat:
Citat:
|
Citat:
P.S. Ai grija sa nu mai faci confuzie intre miscarea adventa si Biserica AZS. Citat:
"Fiti si voi îndelung rãbdãtori, întãriti-vã inimile, cãci venirea Domnului este aproape."(Iacov 5:8) "Sfîrsitul tuturor lucrurilor este aproape." (1 Petru 4:7) Ce nu este in regula? Nu convine mentalitatea de adventist (chiar daca si Sfintii Apostoli au avuto)? Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Supun atentie 2 profetii implinite, facute cu cca 100 de ani in urma: 1) cresterea puterii papalitatii (EGW - Tradegedia Veacurilor, cap. "Scopul papalitatii"); de stiut ca la vremea aceea papalitatea era subrezita rau de tot (intre 1870 si 1929 a fost privata de jurisdictie teritoriala). Primise doua lovituri puternice: arestarea papei in 1798 si teoria lui Darwin. Din 1929, Musolini repune Vaticanul in drepturi si papalitatea prinde iarasi putere. 2) o profetie de necrezut la vremea aceea: unirea dintre protestantism/neo-protestantism (in special cel din SUA) si Vatican (EGW, Marturii, cap.5).Iti trebuia mare indrazneala sa afirmi asa ceva, acum 100 de ani. Astazi, America protestanta isi da mana cu Vaticanul (lucru de neconceput cu putin timp in urma). Mai urmeaza ca aceste doua puteri (fiare) sa formeze o alianta (conform profetiilor din Apocalipsa). 1 - nu e adevarat, puterea papei e foarte mica comparativ cu ce putere aveau papii in Evul mediu 2 - unirea religiilor, asta e o "profetie" intalnita la multi ! la prea multi ! |
Citat:
|
bine, ca profetia cu unirea religiilor nu putem spune ca nu s-a implinit, adica neoprotestantii sa-si dea mana cu Vaticanul, pai avem un exemplu elocvent chiar aici pe forum, acest auto-intitulat "penticostalul", care, obsedat fiind de vorbirea in limbi, considera ca acesta este liantul ce face legatura intre neoprotestanti si catolici, practic de acum incolo ei se pot inchina impreuna, se pot considera frati, nu conteaza ca au invataturi si practici distincte, important este sa vorbeasca in limbi !
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
[quote=osutafaraunu;415253]Nu. 18...[63]
Există o singură Biserică Creștină fondată de Domnul Iisus Hristos care s-a manifestat pe parcursul istoriei prin mai multe confesiuni. Stranie logică! Ar însemna că și Biserica Ortodoxă e una falsă, deoarece și ea a fost "formată" (în veacul al IV-lea, ori în al XI-lea... cum vrei s-o iei). O singura Biserica da. S-a manifesta prin mai multe confesiuni, NU. Atat timp cat confesiunile au avut invataturi de credinta diferite, clar cel mult una era corecta, deci restul erau gresite. Astfel, cu exceptia cazului in care de la infiintarea Bisericii in chip vazut la Cinzecime pana la "infiintarea" oficiala a bisericii dvs au existat altii oamenii cu aceleasi convingeri si invataturi de credinta, pe care dvs le considerati corecte, Biserica adevarata (pe care o considerati ca fiind cea Adventista) a avut manifestari intrerupte. Hristos nu a spus asta. Biserica Ortodoxa nu s-a infiintat in secolul IV. Atunci s-au "legiferat" si "pus pe hartie" invataturi de credinta, acelesi ca si cele invatate de apostoli. Si in secolul XI Biserica Romano Catolica s-a "rupt" de invataturile pe care le-au acceptat, stabilite la cele 7 Sinoade Ecumenice. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
1. Invatarile diferite s-au bazat bineinteles pe Sf Scriptura, dar si pe Sf Traditie, pe care dvs nu o acceptati. E o discutie mai complexa cu Sf Traditie, dar am sa va pun o singura intrebare, la care va rog sa imi raspundeti prin logica dvs nu prin ceea ce ati invatat: Cei din India de exemplu, care nu au avut acees la Sf Scriptura in secolul II, adica la Evangheliile pe care le avem noi acum, nu se bazau pe Sf Traditie, adica pe invataturile pe care le-au primit pe Sf Ap Toma? Si apropo, pentru ca nu accepati invataturile Sf Parinti de la Sinoadele Ecumenice, de ce folositi pentru Noul Testament doar Cartile "validate" de acestia? De ce nu folositi alte scrieri apocrife? 2. Pentru ca sugerati ca ortodocsii s-ar fi indepartat de invataturile Lui va rog sa dati un exemplu concret. 3. Daca cineva a gresit si nu accepta ca a gresit cum poti ajunge la o concluzie? Dovada ca ortodocsi au dreptate e data de faptul ca noi respectam ceea ce s-a stabilit si acceptat la Sinoade. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
nu va dau dreptate, pentru ca Biserica Adventista (cea in chestiune) are exact aceeasi invatatura ca si Biserica Ortodoxa, dogma Sfintei Treimi. |
Citat:
|
Citat:
Oricum, botezul se face in numele sfintei Treimi, si la ortodocsi si la catolici si la adventisti, prin urmare acesta, dupa cum preciza papa, ar fi liantul. Micile diferente in cadrul dogmei Trinitatii nu cred ca sunt relevante. |
Citat:
Si nu exista "mici diferente", exista doar invatatura de credinta corecta sau gresita. Daca nu il marturisesti corect pe Dumnezeu cum te poti boteza si cum il poti accepta? Pentru ca inseamna ca accepti un Dumnezeu gresit, nu? |
Citat:
"Apoi le-a zis: „Și ați respins frumos porunca lui Dumnezeu ca să țineți tradiția voastră!" (Marcu 7,9 - versiunea NTR) Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
da, dar sugarii sunt botezati fara ca sa-si puna problema teologica a micilor diferente din cadrul dogmei Sfintei Treimi, dogma care nu exista lamurita explicit in Scripturi... |
Citat:
in ce ar consta spiritismul modernizat? si cu ce se deosebeste el de cel antic? |
:3:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Revenind: Citat:
De atunci, spiritismul s-a întins pe întreaga suprafață a pământului, câștigând milioane de adepți. Caracterul lui anticreștin s-a schimbat; într-adevăr, mulți se numesc creștini spiritiști, pretinzând că ei au adevărata credință creștină și că "spiritiștii sunt singurii oameni religioși care au folosit darurile făgăduite de Hristos, daruri prin care vindecă bolnavi și demonstrează o existență viitoare, conștientă și progresivă" (J.M. Peebles - "The Word Spiritualism Misunderstood" în Centenial Book of Modern Spiritualism in America). Ei chiar declară că spiritismul "îți dă posibilitatea cunoașterii tuturor marilor sisteme religioase și, chiar mai mult, face posibilă o cunoaștere a Bibliei creștine mai bună decât toate comentariile strânse la un loc. Biblia este o carte a spiritismului" (B.F.Austin - A Few Helpful Thougts). |
Citat:
Citat:
Si ca sa raspund la o posibila intrebare care ar putea veni din partea dvs: Cine a facut sortarea, sau cine le-a dat autoritatea sa faca sortarea? Raspunsul e simplu: Sfinti Parinti sub insuflarea Duhului Sfant. Asa cum recunoasteti ca sortarea textului Sf Scripturi a fost facuta corect ati putea accepta ca si sortarea invataturilor orale a fost facuta corect. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
P.S. De remarcat este faptul ca profetia despre revenirea papalitatii a fost facuta cand aceasta era inca la pamant, si nu se vedeau sanse sa-si mai revina. Darmite sa redevina cea care a fost odata. Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...59&postcount=1 Si, procesul va continua si cu celelalte religii (confesiuni), intr-un mod asemanator sau diferit (cred ca in unele cazuri se poate apela si la putina constrangere mascata). In plus, profetia despre care discutam, punea accentul pe unirea dintre 2 mari puteri: una social-economica (SUA) si una religioasa (Vatican). O asemenea alianta era de neconceput (parea absurda, prosteasca) acum peste 100 de ani cand s-a facut profetia. Astazi, profetia este pe cale sa se implineasca. America si Vaticanul au nevoie una de alta. Imginati-va ce se va intampla cand aceste doua puteri isi vor da mana si vor domina lumea. |
Citat:
Oare ce împiedică Biserica Ortodoxă ca să se debaraseze de aceste datini neconforme Scripturii? Oare nu tocmai valoarea lor de "învățătură" ortodoxă? Citat:
"Adevărat vă spun că, oriunde va fi propovăduită Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va istorisi și ce a făcut femeia aceasta, spre pomenirea ei." (Marcu 14,9) Nu cred că sfinții apostoli au putut trece chiar în toate sutele de mii de localități pentru a propovădui Evanghelia. Acest lucru l-au făcut scrierile lor (Evangheliile și Epistolele). Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Luati, spre exemplu, modul de respectare a invataturilor (date de Mantuitorul) din Matei 19:9. Eu cred ca sunt incalcate urat de tot, chiar de biserica (nu doar de enoriasii nestiutori). P.S. Nu cred ca este cazul sa rediscutam acest subiect, aici. Ramane sa analilizati dvs. aspectul. Citat:
In India (ca exemplu) crestinii au primit exact aceeasi invatatura pe care o gasim propovaduita de Sfintii Apostoli, in Sfanta Scriptura. Credeti ca Sfantul Apostol Toma i-a invatat altceva? Nicidecum. Sfantul Apostol Pavel spune ca "cine propovaduieste o alta Evanghelie, diferita de cea propovaduita de el, sa fie anatema."(Galateni 1:8,9). Asa ca, daca vreti sa stiti ce au propovaduit Sfintii Apostoli Toma (in India) sau Sfantul Apostol Andrei (in tinuturile noastre), cititi Sfanta Scriptura si vedeti ce au propovaduit Sfintii Apostoli care au scris Scriptura. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Stiu ca am divagat de la tema si imi cer scuze, dar mingea era la fileu. :) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:27:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.