Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Minoritatea crestina ortodoxa romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13837)

AlinB 10.09.2012 15:54:56

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 470224)
Daca si pentru altii este o certitudine, este ok. Foarte bine ca i se da sanse, si o mie daca trebuie.

Nu, daca nu se poate desprinde de vechile naravuri, cred ca 3-4 sunt de ajuns.
Mai sunt si alte forumuri: catolic, softpedia, forumul teologie si chiar cateva clubulete exclusiviste de asa zisi ortodocsi la limita pe care nu le numesc pentru a nu le face publicitate.

Ups..stai ca de pe cateva a fost deja banat definitiv si irevocabil..
Partea amuzanta este ca ii este imposibil sa se ascuna, stilul este inconfundabil.

ioan cezar 10.09.2012 16:08:08

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 470218)
Eram de acord inainte sa va grabiti sa ma criticati aspru si sa ma includeti printre "domnosi"...:)
Poate va amintiti ca atunci v-am rugat sa cititi si alte postari ale mele, ca sa nu ma mai judecati prea aspru si pripit.
Totusi, as voi sa fac o delimitare: faptul ca am scris aceste lucruri, pe care le cred cu tarie, nu inseamna ca eu ma ocup mereu cu sublinierea neajunsurilor BOR. Am facut-o o data, am spus de doua ori, fie si de trei, OK, AJUNGE! Altminteri cad in razvratire, mai intai. Iar asta nu e duh crestin!
Pe de alta parte, prioritatea in viata crestinului este lupta personala cu patimile. Nu pot pedala la nesfarsit pe greselile altora, oricare ar fi ei, ci prefer sa imi vad de barna din ochiul meu.
Ca urmare, desi vad si eu ca multi alti crestini ca exista nereguli mari si multe in Biserica (care tin mai degraba de biserica), treaba mea e sa ma tin la pocainta. De aceea ma opresc din criticarea instituitiei si incerc, atunci cand pot si cand sunt solicitat, sa aduc vreun folos cat de mic. Daca pot. Iar de nu, Dumnezeu sa ma ierte, pentru pacatele si slabiciunile mele si sa ma intareasca, Bunul, cu harul Lui. Ca pe noi toti dealtfel, intru Hristos Domnul! AMIN+

Pe de alta parte, iar asta poate ca e unul din cele mai importante lucruri, am inteles ca multi vad ceea ce vad si eu, dar aleg sa taca si sa faca (lucruri de folos). De ce? Pentru ca o constatare a unei stari de lucruri, odata spusa public, devine "arma" pentru cei rauvoitori, pentru cei care nu deplang starea noastra (cum facem noi atunci cand cautam a critica intru construire, spre zidire, constructiv) ci cauta a darima si mai mult. Detractorii Bisericii, dusmanii ei bine stiuti si obraznici, fara de rusine, abia asteapta un astfel de prilej ca sa-l foloseasca cum vor ei, draceste adica, pe fata. Tocmai aveti un exemplu cu 2-3 postari mai sus! Ce dovada mai clara voiti pentru a intelege conduita unui om viclean care uraste de moarte Biserica si pe crestinii dreptmaritori?
De aceea va recomandam sa puneti critica in surdina, pe loc secund. Sper sa intelegeti acum...

Tartaruga 10.09.2012 17:30:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 470226)
Nu, daca nu se poate desprinde de vechile naravuri, cred ca 3-4 sunt de ajuns.
Mai sunt si alte forumuri: catolic, softpedia, forumul teologie si chiar cateva clubulete exclusiviste de asa zisi ortodocsi la limita pe care nu le numesc pentru a nu le face publicitate.

Ups..stai ca de pe cateva a fost deja banat definitiv si irevocabil..
Partea amuzanta este ca ii este imposibil sa se ascuna, stilul este inconfundabil.

Eu il vad ca pe un catolic trecut la Ortodoxie si care acum, rusinandu-se de trecutul sau, vrea oarecum sa il spele, explicand astfel stilul sau.

Tartaruga 10.09.2012 17:34:55

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 470230)
Pe de alta parte, iar asta poate ca e unul din cele mai importante lucruri, am inteles ca multi vad ceea ce vad si eu, dar aleg sa taca si sa faca (lucruri de folos). De ce? Pentru ca o constatare a unei stari de lucruri, odata spusa public, devine "arma" pentru cei rauvoitori, pentru cei care nu deplang starea noastra (cum facem noi atunci cand cautam a critica intru construire, spre zidire, constructiv) ci cauta a darima si mai mult. Detractorii Bisericii, dusmanii ei bine stiuti si obraznici, fara de rusine, abia asteapta un astfel de prilej ca sa-l foloseasca cum vor ei, draceste adica, pe fata. Tocmai aveti un exemplu cu 2-3 postari mai sus! Ce dovada mai clara voiti pentru a intelege conduita unui om viclean care uraste de moarte Biserica si pe crestinii dreptmaritori?
De aceea va recomandam sa puneti critica in surdina, pe loc secund. Sper sa intelegeti acum...

Cred ca exagerezi Ioan, biserica sunt insasi oamenii care o formeaza.

catalin2 10.09.2012 19:06:26

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 470238)
Cred ca exagerezi Ioan, biserica sunt insasi oamenii care o formeaza.

Biserica este Trupul lui Hristos, iar credinciosii sunt madularele lui Hristos. Hristos e Capul Bisericii si conduce efectiv Biserica de 2000 de ani. Asadar Biserica este o institutie divino-umana.

catalin2 10.09.2012 19:07:19

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 470237)
Eu il vad ca pe un catolic trecut la Ortodoxie si care acum, rusinandu-se de trecutul sau, vrea oarecum sa il spele, explicand astfel stilul sau.

Eu cred ca e mai bine sa nu ne mai dam cu parerea cand poate sa scrie si el ce este.

Tartaruga 10.09.2012 19:49:50

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 470250)
Biserica este Trupul lui Hristos, iar credinciosii sunt madularele lui Hristos. Hristos e Capul Bisericii si conduce efectiv Biserica de 2000 de ani. Asadar Biserica este o institutie divino-umana.

Un Trup viu, Trupul lui Hristos, da, perfect adevarat. Cum se poate insa ca Trupul sa fie o institutie? Eu nu pot asocia cuvantul institutie la nici un trup, si cu atat mai mult la Trupul Sfant al lui Hristos.

Tartaruga 10.09.2012 19:51:19

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 470251)
Eu cred ca e mai bine sa nu ne mai dam cu parerea cand poate sa scrie si el ce este.

Frumos. Asa pot scrie toti ceea ce sunt fara ca altii sa isi mai dea cu parerea si sa puna etichete. Sesizezi acum?

ioan cezar 10.09.2012 19:55:40

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 470250)

Asta poti s-o repeti mereu...:) Dar pentru unii, de pilda pentru marxisti si pentru ceilalti denigratori ai Sfintei Biserici, e vorba mereu despre afaceri lumesti, dupa chipul si asemanarea lor, a detractorilor.
Ei nu pot accepta in ruptul capului (pentru ca Dumnezeu ii lasa in orbire) ca Biserica este si Triumfatoare, deja (sfintii din Ceruri, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu), nu doar luptatoare. Nici ca in Biserica traiesc si ingerii. Nici ca intre Biserica Luptatoare si Biserica Triumfatoare sunt punti vii de legatura stransa, pentru mantuirea si desavarsirea noastra intru Hristos.
Ei pe toate le vad omeneste, afaceri evreiesti si scorneli lumesti, ba inca sarmanii si pe Dumnezeu tot om Il vad, atribuindu-i tot felul de insusiri pamantesti, prin proiectiile lor slobode, care le domina net functionarea sufleteasca si care ii fac sa creada ca Il au deja pe Domnul la cherem, oricind voiesc, un Dumnezeu casnic, cum s-a spus deja... (Iar acum iti repet ca psihologia are slujire consistenta in Biserica, macar pentru evidentierea unor probleme/limite/disfunctii psihologice care se exprima si in credinta...)
Ce sa-i faci... Lumea unora e tare mica. Cam cat poate sa incapa, in definitiv, sub o carapace de testoasa?...

Tartaruga 10.09.2012 21:15:12

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 470267)
Asta poti s-o repeti mereu...:) Dar pentru unii, de pilda pentru marxisti si pentru ceilalti denigratori ai Sfintei Biserici, e vorba mereu despre afaceri lumesti, dupa chipul si asemanarea lor, a detractorilor.
Ei nu pot accepta in ruptul capului (pentru ca Dumnezeu ii lasa in orbire) ca Biserica este si Triumfatoare, deja (sfintii din Ceruri, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu), nu doar luptatoare. Nici ca in Biserica traiesc si ingerii. Nici ca intre Biserica Luptatoare si Biserica Triumfatoare sunt punti vii de legatura stransa, pentru mantuirea si desavarsirea noastra intru Hristos.
Ei pe toate le vad omeneste, afaceri evreiesti si scorneli lumesti, ba inca sarmanii si pe Dumnezeu tot om Il vad, atribuindu-i tot felul de insusiri pamantesti, prin proiectiile lor slobode, care le domina net functionarea sufleteasca si care ii fac sa creada ca Il au deja pe Domnul la cherem, oricind voiesc, un Dumnezeu casnic, cum s-a spus deja... (Iar acum iti repet ca psihologia are slujire consistenta in Biserica, macar pentru evidentierea unor probleme/limite/disfunctii psihologice care se exprima si in credinta...)
Ce sa-i faci... Lumea unora e tare mica. Cam cat poate sa incapa, in definitiv, sub o carapace de testoasa?...

Iarasi atacuri subtile la persoana? Intr-adevar lumea unora e tare limitata dar nu isi dau deloc seama ci se vad atat de mari si importanti si... si... In timp ce a altora este la fel de limitata dar accepta situatia stiind ca doar Dumnezeu este nemarginit... Si interesant ca cei din urma sunt mai liberi decat primii, cu toate ca isi cara peste tot carapacea limitelor proprii in spinare ;)

Decebal 10.09.2012 22:59:26

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 470205)
Exact asta am vrut sa intreb si eu acum la un alt topic.

Nu nu sunt "stilist", sunt creștin ortodox. Dar nu cred că era cazul ca să apară astfel de întrebări pe forum, puteai pur și simplu să mă întrebi printr-un mesaj privat. Toată viața am fost creștin ortodox din Biserica Ortodoxă Română, așa cum sunt și acum.

AlinB 10.09.2012 23:36:31

Pai..nu prea se cunoaste.

Cautam o explicatie rezonabila la atacurile constante dupa modelul neoprotestat/stilist impotriva BOR.

Ca de critica constructiva clar nu putem vorbi.

Theodor_de_Mopsuestia 11.09.2012 01:32:24

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 470263)
Un Trup viu, Trupul lui Hristos, da, perfect adevarat. Cum se poate insa ca Trupul sa fie o institutie? Eu nu pot asocia cuvantul institutie la nici un trup, si cu atat mai mult la Trupul Sfant al lui Hristos.

Admirabil, sora, asa este! Unirea mistica cu Divinul este cheia. Organizatiile umane sunt inevitabil coruptibile si corupatoare. Nici Biserica nu face exceptie.

AlinB 11.09.2012 21:46:42

Biserica este o "organizatie" divino-umana.

Teoria "coruptibilitatii" Bisericii ca institutie sus amintita este inceputul alunecarii spre (neo)protestantism.

Decebal 28.10.2012 23:33:00

...........................

Decebal 14.08.2013 20:28:16

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 470204)
"Decebal", esti stilist?

În ziua de azi s-a ajuns ca dacă ai o atitudine creștinească să se întâmple exact așa cum spunea Savonarola pe la început, adică să fii discriminat, să fii în mod tendențios rău interpretat, să fii bănuit ca "stilist" atunci când nu ești decât normal, să ți se pună, chiar și cu semnul întrebării, etichete de niște inși care nu știu să gândească, lipsiți fiind de Duhul Sfânt, decât în șabloane, evident tăiate și modelate după dictatul propagandei oficiale. Boriștii dau semne tot mai vădite ale îndepărtării lor înfiorătoare de Duhul Sfânt, sau a Duhului de ei, și în loc să își vadă de perspectivele din ce în ce mai întunecate care se întrevăd, în ciuda propagandei oficiale și a tot felul de statistici mincinoase și manipulări, nu au de lucru altceva decât să vâneze cai verzi pe pereți, "stiliști", "cipofobi". Deh, ce să-i faci, oamenii mici, pitici umblă după lucruri mici, după chipul și asemănarea lor.

Decebal 14.08.2013 20:53:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 470353)
Pai..nu prea se cunoaste.

Cautam o explicatie rezonabila la atacurile constante dupa modelul neoprotestat/stilist impotriva BOR.

Ca de critica constructiva clar nu putem vorbi.

Evident că după gândirea șablonardă și închistată adevărul nu se poate nici cunoaște, nici recunoaște. Este lipsă de Duhul Sfânt, și nicidecum sărăcie cu duhul la mijloc. Cum deci să se vadă critica constructivă, cum deci să nu te chinuiești, măcar pe trei rânduri, să murdărești, să maculezi, chiar și printr-o propoziție greșită și tendențioasă atunci când altceva în realitate nu ești pregătit să vezi și nu ești în stare să accepți, datorită prejudecăților și atacurilor ortodoxiste?

Cam sensibili "ortodocșii" de la o vreme încoace. Nu știu exact căror cauze se datorează această hiper-sesnsibilitate la o critică creștinească, constructivă, care trebuie neapărat maculată, întinată, etichetată, ștampilată, "cipată". Probabil că boriștii s-au obișnuit cu imaginea falsă pe care și-au creat-o ei singuri despre ei înșiși, și acum nu acceptă oglinzile reale, ale realității creștine, care le arată chipurile hidoase, contrafăcute, nepocăite, netransformate, neîncreștinate peste care și-au tras măștile lor bine fabricate pentru reprezentațiile lor teatral-"creștine".

cezar_ioan 15.08.2013 06:41:07

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 530428)
Este lipsă de Duhul Sfânt

Serios, bre dumnezeire închipuită?
Ia bate-te peste gură, singur-singurel (se cheamă căință mare) până nu te-o bătea Duhul Sfânt
despre Care zici tu, vierme infatuat, că e lipsă în Biserica Domnului!

N.Priceputu 15.08.2013 07:46:55

Cezar, iartă-mă, dar cred că n-ai citit atent. Nu despre Biserică spune Decebal că ar fi lipsită de Duhul Sfânt, ci despre „gândirea șablonardă și închistată”. Afirmație la care sunt convins că subscrii.

cezar_ioan 15.08.2013 17:00:18

Da, de acord. Numai că, din păcate, pentru Decebal - din câte scrie el de obicei, Biserica se pare că nu mai e decât un punct, acela pe care îl îndrăgește el, "punctul lui Decebal".
Restul nefiind insuflat de Duhul, restul nemaicontînd la judecata lui. Așa i se pare magistrului. La asta mă refeream.

Poate, totuși, o lasă mai moale Decebal cu critica Bisericii, că nu e el, în nici un caz, cel care să cuprindă Biserica, ci dimpotrivă, Biserica îl cuprinde și pe el, ca pe noi toți dealtfel.
De nu l-o fi scuipat deja, ca o balenă albastră, pe vreun țărm unde micuțul inchizitor contemporan Decebal n-are decât să înjure mai departe, amețit de duhorile crabilor și scoicilor puturoase, care au murit cu perla-n burtă, gestante...

Decebal 16.08.2013 10:38:35

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 530474)
Cezar, iartă-mă, dar cred că n-ai citit atent.

Frățiorul Cezărel, cum să spun, este unul dintre cei care, ca și alți frățiori sau nefârtați de aici de pe forum ca și din viața neforumistică, își trăiește mica lui iluzie că se poate pune împotriva valului, adică să zic așa împotriva mersului general al lucrurilor; sau care ar vrea poate, intuind care este marele val și încotro o ia, să le dea un brânci fraților mai mari decât el, să îi arunce la adânc, pentru ca micul frățior să fie el acela care prinde valul.

Aparte de cele de mai sus, și fără vreo referire la tot felul de frățiori mai mari sau mai mici, cred că ar fi interesant un studiu despre lipsa de conștiință (morală și creștinească în general) și de loialitate, despre invidie și mâncătorie, la populația care se autointitulează sau care este intitulată prin statistici cu numele de "creștini ortodocși români". Cred că ar fi niște rezultate extrem de interesante ale studiului, care ar zdruncina multe dintre iluziile narcisiste ale populațiunii de ortodoxei. Cu această ocazie s-ar vedea și mai mult cât este de reală ca fapt minoritatea creștină ortodoxă română de care vorbea "Savonarola" la începutul acestei discuții.

catalin2 16.08.2013 20:55:41

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 530422)
Boriștii dau semne tot mai vădite ale îndepărtării lor înfiorătoare de Duhul Sfânt, sau a Duhului de ei, și în loc să își vadă de perspectivele din ce în ce mai întunecate care se întrevăd, în ciuda propagandei oficiale și a tot felul de statistici mincinoase și manipulări, nu au de lucru altceva decât să vâneze cai verzi pe pereți, "stiliști", "cipofobi". Deh, ce să-i faci, oamenii mici, pitici umblă după lucruri mici, după chipul și asemănarea lor.

Nu stiu la cine te referi prin "boristi", toti ortodocsii de la noi fac parte din BOR, nu exista ortodocsi din BO(R) si ortodocsi din afara BO(R) (aceia isi spun stilisti). Sfintele Taine le pot lua doar de aici si Liturghia tot in biserici se tine.

cezar_ioan 17.08.2013 01:11:22

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 530552)
Frățiorul Cezărel, cum să spun, este unul dintre cei care, ca și alți frățiori sau nefârtați de aici de pe forum ca și din viața neforumistică, își trăiește mica lui iluzie că se poate pune împotriva valului, adică să zic așa împotriva mersului general al lucrurilor; sau care ar vrea poate, intuind care este marele val și încotro o ia, să le dea un brânci fraților mai mari decât el, să îi arunce la adânc, pentru ca micul frățior să fie el acela care prinde valul.

Aparte de cele de mai sus, și fără vreo referire la tot felul de frățiori mai mari sau mai mici, cred că ar fi interesant un studiu despre lipsa de conștiință (morală și creștinească în general) și de loialitate, despre invidie și mâncătorie, la populația care se autointitulează sau care este intitulată prin statistici cu numele de "creștini ortodocși români". Cred că ar fi niște rezultate extrem de interesante ale studiului, care ar zdruncina multe dintre iluziile narcisiste ale populațiunii de ortodoxei. Cu această ocazie s-ar vedea și mai mult cât este de reală ca fapt minoritatea creștină ortodoxă română de care vorbea "Savonarola" la începutul acestei discuții.

Cu siguranță ești printre cei mai dotați și pregătiți să ne contorizezi păcatele, inchizitorașule trist!....
Că atât ți-a mai rămas, bietule.
Că nu prea te-a răsfățat iubirea în veacul ăsta, nu-i așa?

cezar_ioan 17.08.2013 01:21:01

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 530603)
Nu stiu la cine te referi prin "boristi", toti ortodocsii de la noi fac parte din BOR, nu exista ortodocsi din BO(R) si ortodocsi din afara BO(R) (aceia isi spun stilisti). Sfintele Taine le pot lua doar de aici si Liturghia tot in biserici se tine.

Harul, însă, este pretutindeni și se dă tuturor.
În Biserică se dă, "doar", deplinătatea harului. Dar harul e dat de Bunul tuturor, pentru că Jertfa Mântuitorului nu e acaparabilă de o parte a omenescului, ci e hărăzită întregii Umanități. Diavolilor toți, chiar. Numai de s-ar pocăi... Adică de și-ar lucra marea, incredibila lor credință în Iisus Hristos, prin iubire, făcînd-o astfel izvor de apă vie, nemuritoare. Dar nu vor, vai lor, deznădăjduiții...

Un creștin ortodox ar trebui să își dedice viața pentru a-i aduce, cu duh de iubire în umilință, pe toți oamenii la plinătatea Darului Duhului Sfânt

iar nu să sublinieze mereu ce tare e el, fericitul ortodoxist
spre deosebire de toți ceilalți
în care NU vede, orbul, pe Hristos Însuși
(vede însă luminițe, orbul, prin poze trucate pentru inima idolatrilor)

ci doar ecumeniști ordinari, filocatolici, psihologi mincinoși, antipalamiști, câini eretici, porci făr de mărgăritare

și așa mai departe

pe măsura marii boli sufletești
numită împietrirea inimii.

"Nebuni și orbi..." - iată sub ce nume expresiv e înregistrată la Registrul morților veșnici Asociația ortodoxiștilor de pretutindeni, în care pesemne matale vei fi fiind vreun acționar nabab cam cât Dinu Patriciu al nostru.

catalin2 17.08.2013 02:31:57

Cezar, nu e nevoie sa reafirmi invatatura ecumenista in fiecare mesaj si sa si ataci pe baza ei. Am inteles, mai ramane sa o intelegi si tu.

cezar_ioan 17.08.2013 04:08:15

Nerușinatule, batjocorești sfânta învățătură a Bisericii Ortodoxe în văzul lumii.
De mirare că ești lăsat s-o faci, nestingherit, împăunatule cu citate....
Cum ai reușit să te strecori, lingău, vom afla cu toții, pesemne, în ziua când vei fi pur și simplu bannat. Nu vei strecura "bomboana" la nesfârșit, nu vei reuși!
Va înțelege într-un sfârșit și admin-ul cât de alergic ești până și la cuvântul românesc "iubire". Mârâi la el, de câte ori apare, de parcă ai vedea un drac, iar nu Mesajul și Numele lui Hristos.

Dar să nu anticipăm. Toate la vremea lor.

Decebal 17.08.2013 08:49:28

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 530630)
Cu siguranță ești printre cei mai dotați și pregătiți să ne contorizezi păcatele, inchizitorașule trist!....
Că atât ți-a mai rămas, bietule.
Că nu prea te-a răsfățat iubirea în veacul ăsta, nu-i așa?

Trebuie să recunosc, frățiorule Cezărel, că ai mult umor din nou, ca și alții cu mult umor pe-aici pe forum. :)))

Ceea ce pot să îți spun este că prin veacul ăsta nu m-am răsfățat, spre deosebire de mulți ai dracului dintre "ortodocșii lui Dumnezeu", cu prostituția, de niciun fel, și în special nu cu prostituția spirituală, morală și intelectuală. Ai înțeles, Cezărele? Trecând peste faptul, Cezărele, că unii "ortodocși" mai și combină prostituția cu ignoranța, mârlănia, cu ceea ce unii indieni ar numi ignoranță metafizică, lipsă de cunoaștere a esențialului să-i spunem. Și evident trecând peste multe, multe altele.

Decebal 17.08.2013 11:08:11

off-topic

Nu știu cum se face că de fiecare dată când se dezbate ceva mai "arzător", un subiect mai "fierbinte" pe vreo câteva secțiuni ale forumului, tot vine cineva și ne livrează recomandări duhovnicești, cuvinte pentru suflet și alte cuvinte și știri de duh, împingând în afara primei linii a frontului subiectele fierbinți; nu că n-am avea nevoie de cuvinte duhovnicești, dar văd bine cum secțiunea de Spiritualitate Ortodoxă (unde ar fi în fapt locul cuvintelor sufletești pentru suflețeii ortodoxi) zace șomeră, în timp ce pe secțiunile despre BO(R) apar periodic tot felul de cuvinte, spirituale (nu zic că nu), dar care "așa cu metodă și sistemă parcă" tot scot din linia întâi subiectele fierbinți. Să îmi fie cu iertare, nu judec, dar parcă prea bate la ochi, parcă sunt prea stridente insistențele unora de face isihie sau isihasm pe forum. Cam stranie inflația asta de citate sfinte și ziceri parabolice. Aproape că mă bate gândul că sfinții părinți stăteau și vorbăriau toată ziua, de dimineața până seara, iar seara, mai ales seara, o luau de la capăt. Să îmi fie deci cu iertare, dar pare-se că nu suntem toți chiar la fel de căliți în virtuțile răbdărilor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:12:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.