![]() |
Citat:
|
E clar ca umblam pe bajbaite... Poate botezul lui Ioan: "Neteziti Calea Domnului!"
|
Mulțumim însă lui Dumnezeu, că (deși) erați robi ai păcatului, v-ați supus din toată inima dreptarului învățăturii căreia ați fost încredințați ( Romani 6:17) |
Citat:
Vă aduc aminte, fraților, Evanghelia pe care v-am binevestit-o, pe care ați și primit-o, întru care și stați, 2. Prin care și sunteți mântuiți; cu ce cuvânt v-am binevestit-o - dacă o țineți cu tărie, afară numai dacă n-ați crezut în zadar S 3. Căci v-am dat, întâi de toate, ceea ce și eu am primit, că Hristos a murit pentru păcatele noastre după Scripturi; 4. Și că a fost îngropat și că a înviat a treia zi, după Scripturi; 5. Și că S-a arătat lui Chefa, apoi celor doisprezece; 6. În urmă S-a arătat deodată la peste cinci sute de frați, dintre care cei mai mulți trăiesc până astăzi, iar unii au și adormit; 7. După aceea S-a arătat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor; Din acest text, scris cel mai probabil in jurul anului Domnului 55, rezulta ca marturisirea de credinta ("Hristos a murit pentru pacatele noastre, a fost ingropat, a inviat a treia zi" etc.) era deja formulata, ca Sf. Pavel o primise deja, probabil cu ocazia convertirii sale, si acum o transmite mai departe.... A se vedea si aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Creed#C...Corinthians_15 |
om bun, iti cedez dreptul la intrebare.
|
In primul rand felicitari din tot sufletul. Am descoperit un thread minunat. In al doilea rand exact acelasi lucru ma gandeam si eu in cazul in care as fi raspuns corect: sa-ti cedez tie locul!... Deci, un motiv in plus sa cred ca... ceva se intampla acolo sus... Multumesc oricum pentru gest, dar eu nu ma simt la inaltimea asteptarilor. Prefer sa privesc din exterior si sa invat!
Saru-mana! |
pana terminati cu politeturile, eu ii propun lui Scotland the Brave sa ne "loveasca" cu o intrebare :71:
|
Cine a fost singurul personajul biblic care a mers pe apa la fel ca si Mantuitorul?
|
Presupun ca ... tot Petru!
|
Citat:
|
Citat:
|
Pot pune eu o întrebare? :) O am acum în minte.
Prin ce text din Noul Testament se poate argumenta cel mai simplu practicarea Botezului în numele Sfintei Treimi? Haideți că-i ușor! :) |
Citat:
|
In Crezul ortodox
|
Citat:
Ombun, n-ai scapat de intrebare. Ai cuvantul :) |
Citat:
Care este pomul pe care Iisus il blastama si care e mesajul (avand in vedere ca atunci NU era perioada acelor fructe)? |
Ori ati renuntat, ori m-am pripit cu aceasta intrebare. Mie mi s-a parut foatre simpla pentru un crestin...
|
Pomul este smochinul.
In ce priveste mesajul, acesta este controversat. O interpretare ar fi aceea ca smochinul reprezinta Israelul Vechiului Legamant, care nu mai face roade. O alta interpretare, mai simpla, ar fi ca acesta este un simplu miracol prin care Isus isi dovedeste puterea asupra ordinii create (la fel cu potolirea furtunii). |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Dupa cum am spus, nu exista o explicatie dogmatica a miracolului, ci doar interpretari teologice, cu care putem sau nu sa fim de acord.
In ceea ce ma priveste, strict personal, nici una dintre interpretari nu ma multumeste. |
Citat:
|
Citat:
http://www.parohie.ro/timpul_smochinelor.html Este din colecția de predici "Dăruind vei dobândi" a vrednicului de pomenire părinte Nicolae Steinhardt. |
intrebare: Ce foloseau evreii pe post de dezinfectant si calmant pentru rani?
(indiciu: pilde) |
Bunul samaritean a pus ulei si vin pe ranile drumetului aflat in nevoie.
|
Corect! Aveti cuvantul :)
|
Care este cea mai scurta carte din Biblie ?
|
Citat:
|
Scrisoarea a treia a sfantului Ioan - 12 versete
|
Aveti cuvantul :)
Edit: Ambii preopinenti :) |
intrebare: Cine a fost primul care a dezvoltat alchimia artizanala legata de arta focului?
|
Tubalcain, care a fost făurar de unelte de aramă și de fier.Ieșire 4:22
|
corect! Tubalcain, fiul lui Cain. Mihai, lanseaza o provocare :)
|
Cărui grup etnic a aparținut apostolul Tit?
Ps - dacă până la Crăciun topicul de față adună mai multe postări decât ”despre viclenia sectanților” fac cinste la tot forumul! |
Sfântul, slăvitul și întru tot lăudatul Apostol Tit s-a născut în Creta, din părinți idolatri, fiind de origine greacă.
|
Citat:
|
În timpul cărui împărat, Zaharia a fost chemat la lucrarea de prooroc?
|
Citat:
|
Citat:
|
Cine i-a dat lui Moise numele de ,,Moise" si cu ce semnificatie? Intrebare dubla :)
|
După ce a crescut copilul, doica l-a dus la fata lui Faraon și i-a fost ca fiu și i-a pus numele Moise, pentru că își zicea: "Din apă l-am scos!"Ieșire 2:10
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:56:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.