![]() |
Oricum si acum banii sunt furati,deci nu ar fi o noutate sa se fure si cu actuala lege. Dar macar incercam si altceva. Oricum sistemul sanitar era un jeg,numai in spital nu.mi doresc sa fiu. Ultima oara cand am fost operat si respectiv internat,am fugit a doua zi din spital,imi venea sa vomit. M.am lipsit de ingrijirile medicale,de absolut tot,am preferat sa ma ingrijesc eu acasa,eu singur,decat sa ma imbolnaesc mai rau acolo.
|
Ce reproseaza unii -"Problema mea legata de acest individ este ca se opune liberalizarii pietei si ca vrea monopol."
Armata nu are monopol, politia nu are monopol pe siguranta, mascatii nu au monopol? Cum sa nu aiba statul monopol la URGENTE? Cum sa nu aiba statul monopol pe Academie, pe sistemul de inalta tensiune, pe drumuri... Vreti sa apara drumuri private, mascati privati la 112? |
Citat:
|
Problema e ca se vrea inlocuirea unui sistem care merge cu unul care nu se stie cum va functiona.
De ce sa punem Smurdul la concurenta cu alti furnizori daca merge si inca foarte bine ? Nu avem si salvarile judetene? Se vede clar ca sunt interese mai presus de intelegerea noastra . Culmea e ca seful statului spune ca sunt interese .Deci el s-a tradat pt.ca nu vad ce interse sa aiba bietul pacient de la tara care merge speriat la medicul de familie ,ca nu stie ce va fi cu el daca se aplica legea. Banii de la sanatate sunt bani care vin in mod sigur ,deci se poate conta pe acesti bani . |
bgs
http://www.bgs.ro/medicala/index.php.
(BGS - Divizia Medicala) Aceasta este una din salvarile private care deja a preluat serviciul public de urgenta, cel putin in Bucuresti. Daca suni la 112 o sa constati ca baieteii astia vin la tine la usa ... desi inca noua lege a sanatatii nu s-a aprobat. Cine este proprietarul BGS? Cum de a ajuns BGS sa preia serviciul public de salvare in Bucuresti? Este cat se poate de evident ca noua lege a sanatatii este facuta sa deturneze putinii bani publici din acest domeniu in buzunare particulare. |
Citat:
Stiu pe cineva care a platit o salvare particulara cu ceva ani in urma in Bucuresti. Se pare ca nu le mai ajung banii de la particular ,vor si banii nostri. Vai de noi pe mainile cui a ajuns tara asta ! |
Sistemul de sanatate a fost pus "pe butuci" intentionat, pentru ca banii platiti de noi pe asigurarile sociale, conform legislatiei in vigoare (desi si aceasta pervertita), nu puteau fi directionati "legal" in buzunarele unor firme particulare.
Nimeni nu are nimic cu realizarea unui sistem de sanatate privat, DAR NU PRIN ABSORBTIA BANULUI PUBLIC. Intentia a fost, de la bun inceput, falimentarea unui sistem de sanatate SOCIAL, pentru ca ventuza PRIVATA sa poata fi aplicata pe contributia sociala. Primul pas decisiv in falimentarea sistemului medical de stat a fost redirectionarea banilor contribuabililor de la Casa de Asigurari catre Ministerul Finantelor, dupa primul an de la infiintarea CNAS. Prin aceasta manevra, sume importante de bani au fost deturnate catre alte scopuri. Astfel, sistemul de sanatate a fost subfinantat, generand situatia dezastruoasa din majoritatea (probabil) spitalelor. De asemenea, din taxa pe viciu trebuiau construite mai multe spitale! Unde sunt acei bani, presupusi de ordinul miliardelor de euro ? Nu exista nici un interes pentru binele social, pentru binele poporului! Doar lacomie, ranjete si inselatorie. Sumele de bani pe care le platim in prezent pentru asigurarile sociale, daca se va implementa sistemul privat de sanatate, nu vor ajunge nici pe o masea la privati - poate doar pentru publicitate. In Olanda, din ce am vazut la TV, a colapsat numai dupa doi ani de la implementare, cand companiile de asigurari private au solicitat disperate majorarea contributiilor sociale pentru "salvarea sistemului de sanatate". Ce nu inteleg cetatenii pacaliti si ademeniti, este ca daca ai avut o boala anterioara mai grava, chiar daca esti tanar, pretul unei asigurari va costa extrem de scump. De batrani nici nu mai vorbim. De asemenea, contractele de asigurare contin clauze mascate de care se vor folosi firmele de asigurare in cele mai multe cazuri pentru a nu-ti deconta cheltuielile medicale. Vizionati filmul SICKO si vedeti care sunt consecintele asigurarilor private. (50 de milioane de americani neasigurati din 300 de milioane) Pachetul minimal promis, cel mai probabil, va fi o asipirina si un consult de rutina. Intr-un sistem medical bazat pe ASIGURARI PRIVATE omul este tratat ca un produs, iar victimile colaterale sunt incalculabile raportate la populatia saraca a Romaniei. In concluzie, nimeni nu are nimic impotriva FIRMELOR DE ASIGURARE DE SANATATE PRIVATE, dar sa nu fie finantate din banul public - care in mod normal, ar trebui sa fie distribuit pe baza principiului solidaritatii. Cine castiga mai mult, poate sa-si faca oricum o asigurare la privati, asa cum o are si presedintele tarii, dupa cum a relatat la TVR1. |
Solutia la actuala criza din sistemul sanitar este simpla:
1. definirea serviciilor medicale pe pachete standard - aspect care permite monitorizarea clara a cheltuieilor de catre CNAS 2. directionarea banilor contribuabililor direct catre sistemul sanitar. Insa, niciodata nu se vor implementa aceste masuri de bun simt, pentru ca normal, sunt in interesul cetateanului si nu a firmelor private din portofoliul factorilor de decizie politici. Asa, ca este "mai logic" ca putinii bani publici sa fie impartiti cu privatii pentru ca ei "stiu" ce sa faca cu ei, sunt "buni administratori". |
Citat:
(Asta in conditiile in care platea peste 1500 usd lunar pt asigurare medicala) |
Citat:
Citat:
|
1. Cine plateste are prioritate la operatii si la doctori.
2. Cine nu plateste trebuie sa astepte pana cand cei care au platit sunt serviti - doar au contribuit mai mult la firmele private din sistemul medical. |
Citat:
Nu o vazuse un medic inca,insa banuiesc ca cineva o vazuse,constatase activitatea parametrilor vitali ca nu si-ar fi permis spitalul respectiv sa suporte o asa consecinta de a-i pune viata in pericol ca apoi sa-i traga la raspundere. Acum stii cum e?Unii se duc la cardiolog acuzand dureri puternice de inima pt a se constata defapt ca au mancat mult prea multa fasole batuta! Dar fara aluzie la prietena ta,care banuiesc ca este bine acum:) |
Citat:
Eu nu am patit astfel de lucruri desi am nascut la un spital modest. Altceva vroiam sa subliniez in discutia cu Raoul care spune (naiv) ca ceea ce e privatizat este mai bun: anumite lucruri nu le poti cumpara cu bani. Desigur ca la spitalele cu venituri mari ai aparatura performanta, instrumente de ultima generatie etc, dar calitatea umana nu o poti cumpara. Un medic exceptional este exceptional si daca munceste in conditii modeste, banii nu schimba asta. Iar unul slab pregatit ramane asa indiferent cat este platit. (daca este necesar sa exemplific, imi amintesc cum o cunostinta medic imi povestea amuzata ca desi spitalul achizitionase un ecograf de ultima generatie, foarte performant, exista de multe ori surpriza TOTALA sa se nasca gemeni - adica aparatura era buna, dar personalul nu vedea nimic la ecograf). |
Citat:
Daca nu se intampla asa atunci cineva suporta niste cheltuieli care nu sunt justificate.Te simti inselat. |
Vor face praf SMURD-ul si Urgenta daca sunt lasati.
Vor baga tot fel de privatizati cu ambulante sh si cu asistenti facuti la facultati particulare neacreditate. |
Citat:
Citat:
Asa si cu privatii din sistemul medical. Sa fie cat mai multi,sa tot apara,ca firmele de paza! Daca nu esti multumit de serviciile unuia,apelezi la celalalt. E simplu,democratic si normal sa fie asa. In cazul asta privatii au tot interesul sa presteze servicii de calitate pentru a nu-si pierde clientii. Si se poate vedea asta in orice domeniu privim! |
Citat:
|
Citat:
Am cunostinte care lucreaza in sistemul medical privat in strainatate. Locurile de munca sunt ocupate de relatiile patronului: fostul prieten de bautura din facultate, femei cunoscute in baruri, foste amante, rude, fosti amanti (!!!). Este dezastru. Nu se obtin posturile pe criterii de competenta! Compania merge f bine! Stii cum? Aproape totul merge pe reclama! Tot orasul este plin de reclame pt aceasta companie, la radio le aud non stop! Sediile lor sunt luxoase. Dar investitile in aparatura si instrumente? JALE!! Ca alea nu le mai vede clientul! Procese de malpraxis? (ca exista) F simplu: schimbi numele firmei si mergi mai departe. Publicul nu este informat. |
Daca e sa fim gica contra putem sa continuam discutia la nesfarsit... De parca actualul sistem medical (de stat) ar functiona ireprosabul si vrea Besescu sa-l distruga. Mai rau decat atat nu are cum sa fie!
|
Citat:
La inceput sotul meu a lucrat intr-un spital non profit care deservea categorii defavorizate (cei cu asigurari de sanatate platite de stat pt ca erau f saraci). Medicii pe care i-a cunoscut acolo erau formati in Coreea, Mexic etc.. imigranti. Erau capabili sa se descurce in orice situatii, chiar daca nu aveau aparatura performanta, de ex. Un caz concret.. o femeie venise sa nasca, bebelusul era in suferinta, medicul a taiat-o PE LOC cu anestezie locala (pe piele, adica!) si a salvat copilul. Asta ar fi fost imposibil intr-un spital performant! Si nici un medic "normal" nu ar face asta pt ca risca procese. Chiar ma gandeam ca este ironic, daca femeia ar fi avut bani pt. asigurare mai scumpa, copilul nu ar fi supravietuit. |
NU VA BUCURATI - POLITRUCUL BASESCU PRIVATIZEAZA TOT:
Tezaurul de la Rosia Montana - sute de tone aur, argint, metale rare, Energia - complexul energetic Craiova, Hidroelectric, Romgaz. Privatii/Baietii destepti vor pune mana pe energie asa cum Austria/OMV a pus mana pe compania strategica PETROM - nu pe spitale si SMURD. |
hai mai !
Hai mai oameni, ce sunteti impotriva lui basescu !
Sunteti de fapt impotriva ideii de munca ,de concurenta, de performanta, si va place lenevia,dezinteresul,scarba, mi -se- rupismul.,coruptia generata de statul tutelar si protector al lenei !!! Voi nu vedeti ,ca numai la particular treaba merge,si acolo angajatul nu sta adormit in papuci ,ca a doua zi isi cuat de lucru pe strada !!! Comunismul ne-a invatat niste lenesi si niste comozi, asteptam sa ne dea statul, si uram ideea de patron si privat, pt ca ala sta cu biciu pe noi sa lucram mai bine !!! Lnesii din tara asta s-au unit impotriva presedintelui ,in frunte cu medicii speriati ca vor trebui sa infrunte exigentele mediului privat ! La sat ,tata, la stat e cald !!! |
Citat:
Ar da daca nu ar pune impozite pe tot ce misca. Si impozitele si taxele practicate de statul roman sunt uriase (ca procent, comparativ cu alte state). Daca un om este bolnav, somer, are nevoie de un ajutor de vreun fel, statul nu-i da decat din ceea ce cotizeaza ceilalti (care indirect sunt de acord cu acest sistem, ca poate maine le vine lor randul, nu?). Altfel spus, este DREPTUL meu si al tau sa beneficiem de servicii medicale dupa ce esti taxat din salariu. Nu te intreaba nimeni daca vrei sa dai acei bani sau nu! Dar daca ti-au fost luati, ai dreptul la ingrijire medicala. Nu este milogeala, este dreptul nostru! 2. Cum vine treaba asta: spitalele nu au bani destui, dar privatizate PE ACEIASI BANI vor functiona? Pai problema este de subfinantare sau management defectuos? A DEMONSTRAT cineva vreodata ca spitalele au management defectuos? 3. Ma indoiesc ca medicii sunt "speriati de exigentele mediului privat". In primul rand cine putea sa plece sa munceasca afara a facut-o, medicii au plecat cu MIILE ceea ce demonstreaza ca totusi nu sunt speriati de munca! De fapt aceasta s-a vrut: sa se reduca spitalele pt ca "privatizarea" ( a se citi jaful national) sa fie facilitata. 4. Asigurarile private sunt FOARTE SCUMPE. Nu cred ca le suporta usor buzunarul romanului. In sua o asigurare cat de cat buna (adica sa nu ti-o faci chiar degeaba) trece de 1000 usd pe familie. Dar daca te imbolnavesti platesti procentual (10-20-30 %, dupa cum ai contractul) din costurile de ingrijire medicala (ceea ce ajunge la sume f mari daca esti spitalizat). Asigurarile in care nu platesti procent/coplata etc.. sunt foarte scumpe. Nu conteaza ca azi se declara ca nu se va depasi a 12-a parte din salariu. Asta se schimba maine. Statul nu poate chiar reglementa orice, nu preturile practicate de particulari dupa ce asigura "pachetul minimal" (-ce o fi insemnand asta?) |
Comunismul ne-a invatat niste lenesi si niste comozi, asteptam sa ne dea statul.
Ce tupeu de... Cum sa dai spitalele pe mana baietilor destepti, pe mana frantei, olandei? Nu vezi ca am dat petrolul-PETROM la Austria si ne mareste de 3 ori pe saptaman pretul. PRIVTIZATII sa faca ei spitale, firmele private din Austria sa faca ele spitale nu sa puna mana pe ale noastre. |
Citat:
In privinta costului asigurarilor si a pachetului oferit, aici, sunt zeci de combinatii intre pret si servicii,si nu cred ca nu se poate face o treaba foarte buna, asa incat cei mai bogati sa sutina,prin plati mai mari,si costul spitalizarii celor mai saraci (someri,elevi,studenti,pensionari ),deci nu cred ca e o problema de bani, ca bani exista si acum,s-au pompat sume uriase in ultimii ani, care n use stieu nde s-au scurs, ca starea e janica !!! Daca voua va place sistemul actual, nu va urez sa aveti ocazia sa beneficiaiti de el din plin ! si nu urez asta la nimeni ! |
Romaniii trebuie sa forteze clasa politica sa se lepede de coruptie, de jaf, de afaceri cu statul roman.
Politrucii trebuie pusi la punct. Asta nu e reforma - e jaf ca la PETROM. CATI MAI MULTI IN STRADA- jandarmeria, daca mai da amenzi, sa fie desfiintata. |
Citat:
PS hai sa iesim in strada sa dam afara din tara Orange,Vodafone,Cosmote si RDS,sa ramana doar o singura retea,un singur operator (de stat),care sa nu aiba concurenta. Nu veti mai pupa voi mii de minute niciodata. Ati uitat cand era Orange cu Vodafone ca plateati 60 de centi pe minut cand sunati in afara retelei? Era bine?? Uitati-va si la trenuri,daca CFR (care este de stat) a scumpit,au venit operatorii privati cu microbuze si autobuze,care ofera de multe ori conditii mai bune,timp de calatorie mai scurt si pret mai MIC! Cu ce ma deranjeaza ca e privat atata timp cat e mai IEFTIN?? Problema nu e ca se privatizeaza ceva,ci ca se privatizeaza prost! Uitati-va in Germania,motoru (economic al) Europei,acolo totul e privat. De-aia n-o duc bine? La noi a fost inteleasa gresit privatizarea,la fel cum s-a inteles prost si democratia in esenta ei! |
Nu sunt preturi umflate in sistemul privat?
Mai sa fie. Am nascut in Sua. Sarcina nu necesita mari servicii medicale, e ceva natural, nu? Totusi facturile insumate ( decontate de asigurare) au depasit 20 mii dolari! La un spital fffff modest. Numai "camera" de spitalizare (fara servicii, medicamente) a fost facturata la 9 mii usd. Copilul a stat 2-3 ore la incubator? Factura: 4 mii. Acesta era un spital care primea si asigurari de stat, nu putea practica orice preturi vroia pt ca lucra si cu bani guvernamentali. Mai vorbim peste 2-3 ani. Pentru o computer tomografie de la care lipsea un act in dosar mi-a venit factura aproape 5 mii usd acasa, sa o platesc eu (pt erorile lor si pt naivitatea mea). Germania: eram in trecere in Germ, pt un accident minor (taietura), doua copci si un pansament : 600 eur. De unde increderea aceasta ca nu se vor schimba lucrurile in bine si va aparea onestitatea in sistemul corupt? |
Daca asa sunt preturile acolo,eu ce vina am?? Tu ai ales sa mergi in SUA,te-am trimis eu?? Si daca e coruptie asta e alta poveste,alte discutii,nu inseamna ca noua Lege a sanatatii era proasta! In Romania tot ce e privat merge! Suna la 112 la politie si vezi in cat timp ajung,apoi fa-ti contract cu o firma privata de interventie si ai sa ramai uimita ce diferenta e si cat de bine te trateaza privatii!
|
Citat:
Era un exemplu ca nu functioneaza legile pietei asa cum crezi tu. Nu este ca si cum ai cumpara o pereche de pantofi.. Sa gasesti la toate preturile, pt toate gusturile. Sanatatea este NECESITATE, platesti oricat. In sistemul privat nu interesaza pe nimeni cat suferi tu. Nu ai asigurare buna? La revedere. Te duci la spital de saraci ( daca vor exista) |
Interesant e ca tot ce e privat functioneaza (telecomunicatii,transporturi etc. etc.),numai sanatatea nu va functiona. In 2000-2001 se aloca 1 miliard de euro buget catre sanatate,in prezent se aloca 5 miliarde! Voi ati vazut vreo schimbare?? Nu! Deci banii s-au furat,s-au gestionat ineficient,prost etc. De aceea era necesara o schimbare!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
problema e ca nu vor sa accepte,ca la privat trebuie sa puna osu sa munceasca, nu sa traga chiulul,iar comunismul i-a invatat, prin stat, foarte comozi si lenesi ! |
Citat:
Doamne-ajuta! |
Citat:
|
AJUNGE.
Pentru a ne asigura ca politrucii care ne conduc tara noastra: psd, pdl, pnl trateaza cu seriozitatea treaba- TREBUIE SA IESIM IN STRADA, SA NE AFIRMA DORINTELE. Ajunge cu jaful, coruptia, tupeul, nepasare. |
Citat:
Aceste multinationale ,caci casele de stat nu au voie sa se privatizeze ,de ex.casa armatei care merge f.bine,vor avea un profit minim garantat de 2.8 % ,care se scade din total apoi din asta raman banii si pt.noi prostii dupa ce si-au scazut salariile imense ,cheltuielile pe masura. Tu nu vezi ca nu exista aici termenul de control al fondurilor ? Nu tu curte de conturi ,nimic ,jaf pe banii publici. Esti pregatit dupa ce ti-au luat zdravan din toate veniturile ,sa mai cotizezi adica sa iti scazi veniturile cu minim 100 lei pe luna ? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:57:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.