![]() |
Cine sadeste in dragoste culege din dragoste...
"Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis." (Ioan 17:21) ... Raoul, Raoul... priveste in inima, frate intru Hristos, nu pe eticheta.
|
E clar,esti sectar. Nu-l mai ademeni pe acest tanar credincios sa discute in particular cu tine,pentru inceput l-ai putea combate aici pe forum. Si nu citatele din Scriptura te duc in Rai,poti intra in iad si cu biblia la sub brat...
|
Citat:
Hristos e prototipul omului,si a celui credincios si a celui necredincios. Si musulmanul si hindusul se supun in firea lor umana aceluiasi adevar ,Hristos.Doar cu mintea ei au alta religie.Dar in viata de zi cu zi , ei nu pot fi fericiti decat tot prin Hristos,adica prin iubire. Hristos a venit ca sa fie o lumina pentru TOTI oameni.Pentru ca toti oamenii s-au nascut din lumina,si de aceea El este lumina tuturor. Oficial ,se doreste promovarea unui Dumnezeu universal ,abstract si care sa ia ceva din fiecare religie.La fel si ecumenismul . Dar neoficial ,acel Dumnezeu exista deja ,este Hriostos, Dumnezeu Omul ,desavarsirea fiecarei fiinte umane ,regasirea lui Dumnezeu prin aproapele. De aceea El este "Calea Adevarul si Viata ",pentru ca este calea orcarui om ,indiferent de religia sa ,catre iubire,si apoi catre Dumnezeu . Stiind ca oamenii nu il pot iubi pe Dumnezeu,Dumnezeu a ales calea ca oamenii sa il gaseasca pe Dumnezeul cel adevarat ,in chipul celorlalti oameni de linga ei. Calea ortodoxa nu face nici ea altceva,decat sa aduca omul la despatimire,si apoi la iubire,prin ajutorul Duhului. Astfel fie prin Duhul lui Dumnezeu,fie prin legea morala din firea lor ,toti trebuie sa ajunga la sensul vietii :ca Dumnezeu este printre noi. |
Off topic
Draga Raoul, nu sunt sectar ci sunt ucenic al lui Iisus Hristos! Iar daca sunt pe acest forum este pentru ca fac parte din comunitatea Lui de credinciosi, numita Biserica. El si-a dat viata pentru toti cei ce vor crede in El, pentru toti cei ce Il vor ca Domn si Mantuitor. Iisus Hristos este -precum spunea si Sf.Ap. Toma- Domnul meu si Dumnezeul meu. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, Treimii celei de o Fiinta! Te rog, in Numele lui Iisus Hristos, primeste in inima ta pe toti cei ce-L marturisesc pe El ca Domn si Dumnezeu! Fii binecuvantat!
|
Dar atunci stiti si ca nu tot cel ce zice "Doamne,Doamne" intra in Imparatia Cerurilor... :65:
|
Citat:
Iata, ca tot se potriveste ca exemplu pentru discutie: cu toate ca trebuie sa iubim si acesti oameni, trebuie sa ne opunem ferm ideilor lor. |
Off topic
Stiu Raoul... si de aceea mi se frange inima...
|
Citat:
Dar sentimentul care trebuie sa predomine cu privire la ei e mila. Doamne-ajuta! |
Draga dle Marius, sunt convins ca aveti intentii bune, insa va rog sa spuneti acum, pe acest thread, daca acceptati sau nu dogmele denumite de noi in limbaj „colocvial” ortodoxe... fara explicatii... da sau nu. Asa vor sti ceilalti ce sa creada si ce sa nu creada de la dvs.
Raoul, de acord. |
@ucenic
Conteaza ceea ce faci tu in viata,lasa dogmele deoparte.Nici ortodox nici neortodox nu te mantuiesti. Ci daca ai sufletul plin de iubire fata de Domnul si il vezi in toti cei ce te inconjoara . Doar ca Domnul,din dragostea sa netarmurita ,a dat oamenilor ca ajutor sfintele sale Taine ,prin care harul este dat prin simpla credinta si infaptuire a lor.Te costa 10 minute sa le infaptuiesti,si primesti puterea Duhlui lui Dumnezeu, mai mult decat toata scoala de Biblie care o faci,si care si ea te ajuta . E pacat de asa putere imensa,sa nu profiti ,din cauza unor dogme si idei fixe,catre trebuie sa recunosti ca si9 tu,ca si ortodoxii le ai . Ti au bagat in cap tone de citate rationale,te-au asmutit impotriva unor dogme, dar nu au cum sa ascunda puterea ce o vei simti in tine daca te vei impartasi cu Tainele Bisericii. In rest nu te contrazic in nimic din ceea ce spui , tine doar calea iubirii ,si Dumnezeu te va mantui pentru dragostea ta,dar greu sa ajungi la ea, daca refuzi ajutorul Sau. |
Voi toti trei ma intrebati de dogme... eu vi-L arat pe Hristos! Voi imi puneti in spate sarcini grele, eu aleg jugul lui Hristos! Voi ma judecati si ma numiti sectar -desi nu ma cunoasteti- dar eu va cer sa priviti in inimile voastre si sa raspundeti: unde este Hristos in judecata voastra? V-am spus aceste lucruri acum, pentru ca ele sa nu fie mai tarziu un prilej de cadere pentru voi. Porunca Lui e clara: sa ne iubim unii pe altii! Fiti binecuvantati!
|
Draga Petru D. ...
Nu este nevoie. Cine are in el Duhul lui Hristos va sti daca vorbele mele sunt de la mine sau sunt din Cuvantul Sau. |
Citat:
Citat:
|
Eu va zic "Pace voua!" si daca pe acest forum este un fiu al Pacii, Pacea va ramanea in inima aceea. Fiti binecuvantati!
|
Buna seara
ucenic, de ce citesti invataturi pe un site ortodox daca nu esti ortodox? eu nu as citi invataturi neortodoxe constienta fiind de lucrul acesta. eu am in familie (prin alianta) un crestin dupa evanghelie si un adventist si n-am inteles niciodata de ce atunci cand discutam despre cele sfinte ei se aliaza impotriva mea, de multe ori am ajuns acasa si am plans, efectiv m-am luptat cu ei si in sufletul meu m-am simtit ranita. tot timpul incearca sa ma convinga ca nu e bine ce cred, imi dau citate din biblie, imi spun ca nu trebuie sa tin post, ca e importat ce scot din gura nu ce bag in gura. cititnd biblia imi dau seama ca sunt dezinformati sau cu buna stiinta retin doar ce le convine. |
Nu imi place turnura pe care a luat-o discutia de pe thread.
Citat:
|
imi mai spun ca nu conteaza in ce Biserica mergi, dar pe de alta parte ei nu accepta preotii, spun ca L-au ucis pe Domnul Iisus, evident ca de ce ne inchinam la icoane. eu incerc sa evit discutiile pentru ca nu le pot schimba ideile, sunt foarte inversunati, ei sunt 'credinciosi' sau 'pocaiti' ca asa isi spun, pana la proba contrarie cand sunt 'oameni ca toti oamenii'.
intr-o zi s-au prezentat o femeie si-un barbat la usa, erau martori ai lui iehiva si incercau sa ma atraga in pacatele lor, le-am spus ca nu vreau sa primesc cartile lor desi insistau si ca eu de la Biserica Ortodoxa nu plec niciodata, normal ca a fost o discutie mai lunga, dar au plecat cu coada intre picioare. Doamne ajuta! |
Buna seara si tie "ecaterina7"
Acei ce-ti spun ca randuielile tale nu sunt bune cu ce sunt mai diferiti de cei ce-mi spun mie aici, pe acest forum ca ale lor sunt mai bune? Dar pentru aceasta a murit Hristos??? Pentru atat si-a dat oare Fiul lui Dumnezeu viata? Sa ne piveasca pe noi cum dansam in cantecul celui rau? Nu vedeti cui facem jocul, cata vreme nu privim la Hristos si la dragostea Lui? Sf.Ap.Pavel ne invata: "Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos, si pe El rastignit." (1Cor.2:2) |
ucenic, nimeni nu te judeca, insa nu pot fi de acord cu tine. Biserica Ortodoxa este 'soborniceasca si apostoleasca'. celelalte 'biserici' care au aparut intre timp se trag tot din Biserica Ortodoxa sau Catolica, numai ca ei au rastalmacit biblia dupa cum au crezut ei. trebuie sa uram pacatul nu pacatosul si asa cum s-a spus si mai sus trebuie sa ne luptam pentru credinta noastra, adica sa-l iubim mai mult pe Dumnezeu decat pe aproapele.
|
Citat:
|
daca nu iti este rusine cu credinta ta de ce nu spui ce religie esti?
|
Dragilor, daca nu faceti dogmatica... faceti istorie.
Of, este chiar atat de greu sa treceti de la minte la inima? Eu Il caut pe Hristos, plin de dragoste si ingaduinta cu cel slab iar voi imi aratati invataturi... Cine are nevoie de invataturi, dogme si ritualuri mai mult decat are nevoie de intelegere, mila si un cuvant din inima? Nu uitati ca dragostea cere jertfa... Dar nu sa jertfiti pe altul ci fiecare sa se jertfeasca pentru celalalt. "Noi stim ca am trecut din moarte la viata, pentru ca iubim pe frati. Cine nu iubeste pe fratele sau ramane in moarte." (1Ioan.3:14) |
Citat:
Suna mai bine acum :) |
ucenic, asta faci si tu, ne inveti Biblia. eu stiu ca daca cred l-am si gasit pe Domnul IIsus si mai stiu si ca nu trebuie sa cer mila nimanui si daca cineva ma 'cearta' Dumnezeu ma cearta, nu trebuie sa iei nimic personal, este doar o reactie normala, asa trebuie aparata credinta ortodoxa, cu toate armele. daca am parasi toti Biserica unde s-ar ajunge? cine ne-ar mai invata cuvantul Domnului daca preotii nu ar mai fi? un inginer sau un contabil care este pastor de sambata sau de duminica? hai sa fim seriosi ca oamenii aia care stau in manastiri si se sacrifica si se roaga pentru noi nu sunt fraieri, datorita lor inca ne mai ingaduie Dumnezeu, se roaga pentru noi ca nu degeaba la Sfanta Liturghie preotii se roaga pentru conducatorii tarii, pentru pace pe pamant.
Toti sectarii spun ca preotul nu iti poate ierta pacatele, in schimb el poate sa oficieze taina casatoriei si a botezului, care e diferenta? Tot ce iti doresc este sa il gasesti cat mai repede pe Domnul Iisus, e pacat sa pierzi timpul mai ales ca tu iti doresti sa Il gasesti, altii nu isi fac atatea griji ca tine. Doamne ajuta! |
Multumesc Yasmina :9: Hai ca nu-s chiar asa rau nici eu,doar ca-s prea "dur" si prea direct uneori. Aaa... si putin "vulcanic" cand cineva intrece masura (vezi cazul ereticilor).
Doamne-ajuta! |
Citat:
|
Citat:
"Nu tot cel ce-Mi zice: Doamne, Doamne! va intra în împărăția cerurilor" Multi spunca fac parte din Biserica dar nu fac. Ei sunt lupii in haina de oaie. |
Citat:
NU exista mantuire in afara de Biserica. Nu se mantuiesc cei care refuza invatatura Bisericii. Si invatatura Bisericii nu e interpretabila si nu e nici cum crede fiecare. Ar fi si ilogic daca s-ar mantui si catolicii si baptistii si ortodocsii si toate celelelalte secte. Invataturile lor sunt diferite. Nu pot sa se contrazica intre ei si sa aiba toti dreptate in acelasi timp. Si or sa zica unii nu conteaza dogmele conteaza faptele si iubirea. Hai sa trecem toti la budism atunci ca si acolo se propovaduieste acelasi lucru. Offff |
Citat:
Daca zici ca da ne referim la alta dogma. Daca zici ca nu, iar ea este Nascatoare de Dumnezeu cum te va primi Hristos in imparatia Lui cand tu ai hulit-o pe mama Sa. Daca cineva o vorbeste de rau pe mama ta tu stai cu el la masa? E atat de simplu. |
Citat:
|
Citat:
|
Complet deacord cu tine frate Lucian. Putini sunt insa care inteleg...
|
Citat:
|
Marturia mea de credinta
Cred Într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atoțiitorul,
Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor. Și întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut, Care din Tătal S-a născut, mai înainte de toți vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, Născut, nu făcut, Cel de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut. Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri Și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Maria Fecioara Și S-a făcut om. Și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Pilat din Pont, Și a pătimit și S-a îngropat. Și a înviat a treia zi după Scripturi . Și S-a suit la ceruri și Șade de-a dreapta Tatălui. Și iarași va să vină cu slavă, să judece viii și morții, A cărui Împărăție nu va avea sfârșit. Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul, Care din Tatăl purcede, Cela ce împreună cu Tatăl și cu Fiul Este închinat și slăvit, Care a grăit prin prooroci. Întru-una Sfântă Sobornicească și apostolească Biserică, Mărturisesc un botez întru iertarea păcatelor, Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie. Amin ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Eu cred ca este destul de clar mesajul biblic din Sfânta Evanghelie după Matei cap. 10:
11. În orice cetate sau sat veți intra, cercetați cine este în el vrednic și acolo rămâneți până ce veți ieși. 12. Și intrând în casă, urați-i, zicând: "Pace casei acesteia". 13. Și dacă este casa aceea vrednică, vină pacea voastră peste ea. Iar de nu este vrednică, pacea voastră întoarcă-se la voi. 14. Cine nu vă va primi pe voi, nici nu va asculta cuvintele voastre, ieșind din casa sau din cetatea aceea, scuturați praful de pe picioarele voastre. Un lucru este foarte clar. Nu se precizeaza nicaieri de ura sau judecata. Noi nu avem nici un motiv sa uram sau sa judecam pe ceilalti de alte confesiuni. Ba ma multi suntem datori sa le oferim dragoste si pace. Prin faptele si vorbele noastre, prin atitudinea noastra noi ne putem provovadui credinta. Un parinte drag mie spunea ca e suficient sa-i spui unuia de doua sau trei ori despre credinta ta, mai mult nu. Daca acesta nu primeste atunci roaga-te pentru el, mai mult nu poti face. Ceea ce nu este cu putinta la om, este cu putinta la Dumnezeu. Cand nu poti vorbi cu omul despre Dumnezeu, vorbeste cu Dumnezeu dspre om. Insa mai intai trebuie sa ne aducem noi la Dumnezeu, caci pana nu te aduci pe tine la Dumnezeu nu poti aduce pe nimeni sau "cine ascultă de Dumnezeu si Dumnezeu ascultă de acela". Ascultarea aceasta restabileste omul si natura in starea straveche, de Rai: „Fiule (zice Sfantul Serafim de Sarov), aduna Duh de pace in sufletul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau”. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:13:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.