Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Influente ortodoxe in gandirea penticostala romaneasca (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14511)

osutafaraunu 16.02.2012 12:33:26

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 429943)
iara vorbiti prostii, va rog nu va mai bateti joc de alte religii, ca sa o scoateti pe a dvs. mai cu motz, martorii lui Iehova considera pe Isus ca fiind Dumnezeu! de ce sa veniti cu minciuni? pentru dezinformare? credeti ca asa veti atrage ucenici la religia dvs?

Domnule profet, haideți să nu deplasăm mai mult subiectul topicului! Martorii lui Iehova atacă în mod fățiș toate religiile, ei înșiși nesocotindu-se o religie. Ce "dezinformare" vedeți aici? Nu spun ei textual: "Hristos este un dumnezeu, nu Dumnezeul Atotputernic"? Vă rog frumos!

Profetul de carton 16.02.2012 12:37:59

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 429944)
Domnule profet, haideți să nu deplasăm mai mult subiectul topicului! Martorii lui Iehova atacă în mod fățiș toate religiile, ei înșiși nesocotindu-se o religie. Ce "dezinformare" vedeți aici? Nu spun ei textual: "Hristos este un dumnezeu, nu Dumnezeul Atotputernic"? Vă rog frumos!

Deci Isus este Dumnezeul Atotputernic? unde scrie asta in Scripturi? am impresia ca nesocotiti chiar Ortodoxia deoarece sfintii parinti spun ca Isus este supus Tatalui, deci cum sa fie egal cu Tatal? Isus vine sa faca voia Tatalui. Sunteti chiar pe dinafara.

Iar catolicii merg mai departe, spunand ca Duhul Sfant provine numai de la Tatal, ati inteles? numai de la Tatal!

osutafaraunu 16.02.2012 12:43:24

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 429945)
Deci Isus este Dumnezeul Atotputernic? unde scrie asta in Scripturi? am impresia ca nesocotiti chiar Ortodoxia deoarece sfintii parinti spun ca Isus este supus Tatalui, deci cum sa fie egal cu Tatal? Isus vine sa faca voia Tatalui. Sunteti chiar pe dinafara.

Iar catolicii merg mai departe, spunand ca Duhul Sfant provine numai de la Tatal, ati inteles? numai de la Tatal!

http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif

ucenic 16.02.2012 12:50:23

Citat:

Deci Isus este Dumnezeul Atotputernic? unde scrie asta in Scripturi?

Citeste si reciteste:
"Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant." (Mat.28:18)

Citat:

sfintii parinti spun ca Isus este supus Tatalui, deci cum sa fie egal cu Tatal?

Citeste si reciteste:
"Eu si Tatal una suntem." (Ioan.10:30)

-----------------------------------------

Domnule!!! Frate in Hristos nu te voi mai numi pana nu te vei pocai. Dumneata esti in erezie!!!

ucenic 16.02.2012 12:55:39

Citat:

Deci Isus este Dumnezeul Atotputernic? unde scrie asta in Scripturi?

Domnule "Eretic de carton", ia de citeste si reciteste:

"Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul", zice Domnul Dumnezeu, "Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Cel Atotputernic." (Apoc.1:8)

----------------------

Domnul Iisus Hristos, Cel Atotputernic, sa aibe mila de dumneata! Pocaieste-te degraba!

Profetul de carton 16.02.2012 13:54:43

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 429950)
"Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul", zice Domnul Dumnezeu, "Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Cel Atotputernic." (Apoc.1:8)

se refera la Tatal.

Profetul de carton 16.02.2012 14:12:14

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 429948)
Citeste si reciteste:
"Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant." (Mat.28:18)

Cine i-a dat puterea? nu Tatal? nu scrie clar: mi-a fost data, adica Isus a primit puterea de undeva, nu?

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 429948)
! Frate in Hristos nu te voi mai numi pana nu te vei pocai. Dumneata esti in erezie!!!

dar nici nu am aceasta pretentie, sa fiu numit "frate" de catre un penticostal, pentru ca penticostalii nu sunt crestini.

Profetul de carton 16.02.2012 14:25:57

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 429950)
Domnul Iisus Hristos, Cel Atotputernic, sa aibe mila de dumneata! Pocaieste-te degraba!

adica sa merg la pocaiti? sa le platesc zeciuiala, taxa de cult, daruri de bunavoie, colecte? nici nu ma gandesc!

penticostalul 16.02.2012 14:46:17

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 429926)
Probabil că neoprotestanții, sau cel puțin penticostalii, nu operează cu distincția dintre Harul Duhul Sfânt și Duhul Sfânt Însuși.

Daca neoprotestantii ar face distinctia intre Duhul Sfant si Har si Harisme ar trebui sa creada ca noi nu putem primi chiar pe Duhul Sfant? Ortodocsii si catolicii cred ca nu se poate primi Duhul Sfant?

Harul Duhului Sfant se poate primi dar Duhul Sfant NU se poate primi.
Sa inteleg ca asta cred catolicii?

Profetul de carton 16.02.2012 15:18:43

domnule "penticostal", trebuie sa intelegeti ca Duhul Sfant este Dumnezeu in persoana, fiecare crestin primeste un har, insa sa spui ca ai persoana divina in tine, asta e prea de tot...ai o atingere, o binecuvantare, un dar sfant...dar nu posezi persoana divina, asta e o aberatie!

heaven 16.02.2012 15:40:52

Pai daca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu (greu de crezut ca se refera la un chip fizic,material,ci la chipul ceresc,dumnezeiesc)...este de inteles ca omul este creatie si faptura divina.
Ca ne manifestam mai mult sau mai putin divinul din noi,de la caz la caz,este alta poveste.

Annyta 16.02.2012 16:30:40

Citat:

"Care sunt punctele principale care ne despart de catolici ?
Invataturile principale care ne despart dogmatic si canonic de catolici sunt :
1 - Intai este filioque. Ei zic ca Duhul Sfant purcede si de la Tatal si de la Fiul. Aceasta greseala dogmatica este cea mai grea. Sfantul Evanghelist Ioan spune ca Duhul Sfant purcede de la Tatal si este trimis in lume prin Fiul." (Parintele Cleopa)

Profetul de carton 16.02.2012 16:40:33

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 430026)
"Care sunt punctele principale care ne despart de catolici ?
Invataturile principale care ne despart dogmatic si canonic de catolici sunt :
1 - Intai este filioque. Ei zic ca Duhul Sfant purcede si de la Tatal si de la Fiul. Aceasta greseala dogmatica este cea mai grea. Sfantul Evanghelist Ioan spune ca Duhul Sfant purcede de la Tatal si este trimis in lume prin Fiul." (Parintele Cleopa)

exact, si Ortodoxismul considera adaosul Filioque la Crez ca pe o erezie antitrinitara, intrucat afecteaza sau dezechilibreaza relatiile dintre persoanele Sfintei Treimi.

Mihnea Dragomir 16.02.2012 16:41:56

Citat:

Deci Isus este Dumnezeul Atotputernic?

Da. "Lumen de lumine, Deum verum de Deo vero". El este atotputernic, fiind "consubstantialem Patri". Isus, vorbind despre El, spune: "Datu-Mi-s-a toată puterea, în Cer și pe pământ". Mergeți în oricare biserică răsăriteană, catolică sau ortodoxă, și priviți locul cel mai înalt: interiorul zugrăvit al turlei. Dacă sunt mai multe turle, al celei mai apropiate de altar. Veți vedea chipul lui Isus Pantocrator. Atoatele.

Citat:

"qui ex Patre Filioque procedit."

Profetul de carton 16.02.2012 16:46:06

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 430032)
Da. "Lumen de lumine, Deum verum de Deo vero". El este atotputernic, fiind "consubstantialem Patri". Isus, vorbind despre El, spune: "Datu-Mi-s-a toată puterea, în Cer și pe pământ". Mergeți în oricare biserică răsăriteană, catolică sau ortodoxă, și priviți locul cel mai înalt: interiorul zugrăvit al turlei. Dacă sunt mai multe turle, al celei mai apropiate de altar. Veți vedea chipul lui Isus Pantocrator. Atoatele.
"qui ex Patre Filioque procedit."

Isus este Atotputernic, dar nu si peste Tatal. Adica Tatal are autoritate si este peste Isus, ierarhic, ca pozitie, asta este aratat in Scripturi lamurit. Tatal si Fiul sunt 2 persoane diferite, ele nu se confunda, cum a spus penticostalul Branham. Fiind persoane diferite, ele conlucreaza insa Fiul face voia Tatalui nu invers.
Am vrut sa notez aceste aspecte. Acum, daca catolicii spun ca Tatal si Fiul au aceeasi putere sa trimita Duhul Sfant, ce ne facem cu ortodocsii care spun ca numai Tatal are puterea sa trimita Duhul Sfant? mai este in acest caz, Isus atotputernic, daca nu poate trimite Duhul Sfant?

Annyta 16.02.2012 16:52:59

1 atașament(e)
Fara a vrea sa-l contrazic pe dl Mihnea Dragomir, doar ca o completare: exista o manastire in Israel, langa Ierihon, zidita pe locul unde Iisus a fost ispitit de diavol, in timpul celor 40 de zile petrecut de EL in pustie, in post si rugaciune (sper sa nu incurc ceva) - pe muntele Tentatiilor. Ghidul ne-a atras atentia ca in turla manastirii este zugravit Tatal (o exceptie, desigur, explicatia fiind ca la momentul respectiv - caruia ii este inchinata manastirea - Iisus inca nu patimise, nu inviase si nu se inaltase la cer). Cel putin asa am retinut eu, astept corectari daca e cazul.

Mihnea Dragomir 16.02.2012 16:55:10

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 430035)
Isus este Atotputernic, dar nu si peste Tatal. Adica Tatal are autoritate si este peste Isus, ierarhic, ca pozitie, asta este aratat in Scripturi lamurit. Tatal si Fiul sunt 2 persoane diferite, ele nu se confunda, cum a spus penticostalul Branham. Fiind persoane diferite, ele conlucreaza insa Fiul face voia Tatalui nu invers.

Este de mirare că un om care are cunoștințe, totuși, aprofundate despre credință, așa cum mereu am văzut în dv, face asemenea erori pe care Biserica le-a clarificat de vreo 17 secole. Vă invit să recitiți hotărârile dogmatice ale primului conciliu ecumenic al Bisericii, acela de la Niceea, izvorâte din controversa arianistă.

Citat:

Am vrut sa notez aceste aspecte. Acum, daca catolicii spun ca Tatal si Fiul au aceeasi putere sa trimita Duhul Sfant, ce ne facem cu ortodocsii care spun ca numai Tatal are puterea sa trimita Duhul Sfant? mai este in acest caz, Isus atotputernic, daca nu poate trimite Duhul Sfant?
Și catolicii, și ortodocșii cred la fel în ceea ce privește trimiterea Duhului Sfânt în lume. Controversa în jurul lui Filioque privește cauzarea intratrinitară a Duhului Sfânt. Există un lung topic despre asta, e adevărat, de multe ori parazitat. Dacă după efortul de citire a topicului despre Filioque mai sunt neclarități, să încercăm să le rezolvăm, cel mai bine tot acolo.

Profetul de carton 16.02.2012 17:15:26

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 430040)
Este de mirare că un om care are cunoștințe, totuși, aprofundate despre credință, așa cum mereu am văzut în dv, face asemenea erori pe care Biserica le-a clarificat de vreo 17 secole. Vă invit să recitiți hotărârile dogmatice ale primului conciliu ecumenic al Bisericii, acela de la Niceea, izvorâte din controversa arianistă.

Biserica a marturisit dintotdeauna doctrina numita a subordonarii lui Cristos, am dreptate?
Observati ca nu e numita doctrina inferioritatii lui Cristos. Subliniez acest lucru pentru ca unii pot trage concluzia ca subordonarea implica in mod necesar inferioritatea.
Isus are aceeasi natura cu Tatal, dar vedem ca exista o deosebire intre cele doua persoane, si prima ar fi ca una este Tata iar cealalta Fiu! Fiul asculta de Tatal, corect? cu ce am gresit?

Profetul de carton 16.02.2012 17:24:19

Cum sa ma fac inteles...Isus este Atotputernic dar prin voia Tatalui iar Tatal este Atotputernic prin El Insusi. Asa e bine?

Mihnea Dragomir 16.02.2012 17:31:24

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 430046)
Biserica a marturisit dintotdeauna doctrina numita a subordonarii lui Cristos, am dreptate?

Nu îmi amintesc să fi citit niciun act emis de autoritatea eclezială care să asocieze termenul de "subordonare" numelui lui Cristos.

Citat:

Observati ca nu e numita doctrina inferioritatii lui Cristos. Subliniez acest lucru pentru ca unii pot trage concluzia ca subordonarea implica in mod necesar inferioritatea.
Isus are aceeasi natura cu Tatal, dar vedem ca exista o deosebire intre cele doua persoane, si prima ar fi ca una este Tata iar cealalta Fiu! Fiul asculta de Tatal, corect? cu ce am gresit?
Să ne înțelegem: după Încarnare, Isus a devenit om. Unul perfect. A rămas Dumnezeu. Ca om, El datorează ascultare față de Tatăl și S-a achitat, ca om perfect, în mod exemplar, de această datorie. Ca Dumnezeu, este perfect egal cu Tatăl. Tot ceea ce poate face Tatăl, poate și Fiul și, împreună cu Duhul Sfânt, guvernează lumea. Ordinea de precedență "Tatăl, Fiul, Sfântul Duh" nu este o ordine a subordonării, ci o ordine a cauzării în cadrul "împreună-dănțuirii în Sfatul cel Veșnic" (perihoresis).

O analogie vă va ajuta imediat: ortodocșii susțin că, în Biserica Nedespărțită, Papa ocupa primul loc ca "precedență de onoare" și nu în sensul că ceilalți episcopi i-ar fi subordonați cu ceva, nici că ar fi trebuit să îl asculte. Dacă acceptați principiul că ordinea de precedență în lume poate fi pur onorifică, atunci o acceptați mai ușor și cu privire la Ipostasurile Divine.

Ce înseamnă că, acum, Isus se află "de-a dreapta Tatălui" ? Înseamnă că omul Isus ocupă primul loc DUPĂ cel al Tatălui. Ce înseamnă că "Isus este Pantocrator" ? Înseamnă că El, ca Dumnezeu, ocupă fiecare loc din spațiu, aflându-Se "în Cer, pe pământ și în tot locul" și că "niciun veac nu-l scapă din putere". Este un mister aici, la care nu putem avea deplin acces cu ascuțișul minții noastre mioape. Dar ni s-a revelat ca atare. Iarăși, priviți bisericile răsăritene: absidele de deasupra altarului, de astă dată. Veți vedea pe Sf Fecioară ținând în brațe un prunc. Ei bine, în mâna acestui Prunc veți vedea globul pământesc. Fondul picturii este, cel mai adesea, albastru: culoarea cerului. Deci, breasla iconarilor încearcă să ne transmită ideea că Pruncul conducea lumea. Cum este aceasta posibil ? Habar nu am, dar cred. Poate că, odată, voi ajunge și să pricep, chiar dacă vor mai trece milenii până să am această posibilitate.

ucenic 16.02.2012 17:38:29

Iisus Hristos zice:

iar dumneata zici:
Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 429957)
se refera la Tatal.

Domnule, termina cu ereziile!

(1) Nu Tatal va reveni, ci Iisus Hristos.
"Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui."(Apoc.22:12)

(2) Hristos este Inceputul:
"La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu."

(3) Iata Cine este Cel ce vorbeste in versetul de mai sus:
"M-am intors sa vad glasul care-mi vorbea. Si, cand m-am intors, am vazut sapte sfesnice de aur.
Si, in mijlocul celor sapte sfesnice, pe Cineva care semana cu Fiul omului, imbracat cu o haina lunga pana la picioare si incins la piept cu un brau de aur.
Capul si parul Lui erau albe ca lana alba, ca zapada; ochii Lui erau ca para focului;
picioarele Lui erau ca arama aprinsa si arsa intr-un cuptor; si glasul Lui era ca vuietul unor ape mari.
In mana dreapta tinea sapte stele. Din gura Lui iesea o sabie ascutita cu doua taisuri, si fata Lui era ca soarele cand straluceste in toata puterea lui.
Cand L-am vazut, am cazut la picioarele Lui ca mort. El Si-a pus mana dreapta peste mine si a zis: "Nu te teme! Eu sunt Cel Dintai si Cel de pe Urma" (Apoc.1:13-17)

-------------------------------------------

Domnule, pocaieste-te iti zic! Si Domnul sa iti ierte ereziile.

Si apropos` de pocainta, nu ma asculta pe mine ci pe Sf.Ap.Petru:

"Pocaiti-va", le-a zis Petru, "si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Iisus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh." (Fapt.2:38)

"Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele..."(Fapt.3:19)

Profetul de carton 16.02.2012 17:38:47

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 430052)
Tot ceea ce poate face Tatăl, poate și Fiul

Fiul poate tot ce poate Tatal, dar pentru ca Tatal a hotarat asa, insa Tatal nu a primit de la nimeni nimic, El este Cauza suprema. Cine a nascut pe cine, in vesnicii? Tatal a nascut pe Fiul si nu invers. Deci subordonare exista, chiar daca nu si inferioritate. Am citit in marturisirile de credinta ortodoxe, ca intre persoanele trinitatii exista o ierarhie, o sa caut si voi posta.

Profetul de carton 16.02.2012 17:41:56

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 430054)
Iisus Hristos zice:

domnule, nu mai stricati Biblia, versetul este asa:

„Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era și Cel ce vine, Cel Atotputernic.”

"Domnul Dumnezeu" poate fi Tatal sau Fiul, nu scrie in mod explicit, cum ati prezentat, ca "Iisus Hristos zice", asta cu "Iisus Hristos zice", nu exista in Biblie !
-----------------------------------
am citit aceste versete pe vremea cand dumneavoastra gangureati in patut.

Profetul de carton 16.02.2012 17:49:07

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 430052)
Ca Dumnezeu, este perfect egal cu Tatăl.

Da, pentru ca sunt constituiti din aceeasi substanta (deci ei ca natura sunt identici), dar retineti ca Dumnezeu Tatal este Capul lui Cristos (1 Corinteni 11:3) si Fiul Il recunoaste pe Tatal ca Dumnezeu al Sau (Apoc 3:12). Deci subordonare exista, imi pare rau, dar mie Biblia asta imi spune, daca gresesc, sau nu, asta e! Ei sunt egali ca substanta, ca voie ca tot, insa Fiul se subordoneaza, este obedient Tatalui. Deci mie Scripturile asta imi spun. Tatal si Fiul nu sunt una si aceeasi persoana ci doua persoane, asta stiu sigur ca ortodocsii cred in felul acesta, un penticostal Branham a spus ca este o singura persoana.

ucenic 16.02.2012 17:57:10

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 430057)
domnule, nu mai stricati Biblia, versetul este asa:

„Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era și Cel ce vine, Cel Atotputernic.”

"Domnul Dumnezeu" poate fi Tatal sau Fiul, nu scrie in mod explicit, cum ati prezentat, ca "Iisus Hristos zice", asta cu "Iisus Hristos zice", nu exista in Biblie !

(1) Va recomand sa cititi nu doar versetul 8 ci intreg capitolul 1 din Apocalipsa.

(2) Cititi mai bine caci se refera la Iisus Hristos:
"Drept raspuns, Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!" (Ioan.20:28)

"Domnul a zis Domnului Meu: "Sezi la dreapta Mea, pana voi pune pe vrajmasii Tai sub picioarele Tale" (Mat.22:44)

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 430057)
am citit aceste versete pe vremea cand dumneavoastra gangureati in patut.

Domnule, varsta va onoreaza, iertati-ma, dar exprimarile va dau de gol.

Pastrati pentru dumneavoastra:

"Nu te socoti singur intelept; teme-te de Domnul si abate-te de la rau!" (Prov.3:7)

"Daca esti intelept, pentru tine esti intelept; daca esti batjocoritor, tu singur vei suferi." (Prov.9:12)

Profetul de carton 16.02.2012 18:00:48

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 430061)
(2) Cititi mai bine caci se refera la Iisus Hristos:
"Drept raspuns, Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!" (Ioan.20:28)

Asa si? am zis eu altceva? Daca Isus este Dumnezeu, inseamna ca nu este obedient fatza de Tatal?
Aratati-mi, dar cu Biblia, ca Isus nu este obedient fatza de Tatal.

~daca nu reusiti asta, atunci retineti ca Isus este Atotputernic, cu voia Tatalui. Iar Tatal este Atotputernic la modul absolut. Asa cum citim la 1 Corinteni cap.15 vers.28 , rezulta ca Isus nu e Atotputernic la modul absolut, pentru ca Tatal este Capul Lui (1 Corinteni 11:3).

ucenic 16.02.2012 18:13:34

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 430065)
Asa si? am zis eu altceva? Daca Isus este Dumnezeu, inseamna ca nu este obedient fatza de Tatal?
Aratati-mi, dar cu Biblia, ca Isus nu este obedient fatza de Tatal.

~daca nu reusiti asta, atunci retineti ca Isus este Atotputernic, cu voia Tatalui. Iar Tatal este Atotputernic la modul absolut. Asa cum citim la 1 Corinteni cap.15 vers.28 , rezulta ca Isus nu e Atotputernic la modul absolut, pentru ca Tatal este Capul Lui (1 Corinteni 11:3).

V-ati mai revenit. Afirmatia dvs. anterioara cum ca Iisus nu este Atotputernic sau ca nu este de aceeasi natura cu Tatal va condamna la erezie. Dar pe masura ce ati continuat sa postati, observ ca ati schimbat raul in bine.

Profetul de carton 16.02.2012 18:36:32

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 430067)
V-ati mai revenit. Afirmatia dvs. anterioara cum ca Iisus nu este Atotputernic sau ca nu este de aceeasi natura cu Tatal va condamna la erezie. Dar pe masura ce ati continuat sa postati, observ ca ati schimbat raul in bine.

Eu nu am schimbat nimic in nimic, am exprimat de la inceput exact ceea ce am constatat citind Scripturile, fara sa fac apel la alte idei de la culte, deci sa gandesc eu insumi, fara vreo influenta din exterior.

Isus este Dumnezeu, Nemuritor, are Viata in Sine (pot aduce versete pentru aceste afirmatii), dar pentru ca asa doreste Tatal, asa a fost nascut de Tatal (Tatal ramane aici Cauza suprema). Prin urmare Isus asculta de Tatal. Eu nu am gasit ca Tatal asculta de cineva sau ca se raporteaza la cineva. Insa Fiul se raporteaza la Tatal. Deci sa-L consideri pe Fiul ca fiind Atotputernic, este gresit, deoarece Tatal este Atotputernic (la modul absolut) si Tatal confera/deleaga atotputernicie Fiului, incat orice genunchi se pleaca in numele Lui (al Fiului). Ei sunt de aceeasi natura, din punctul asta de vedere identici, dar sa nu uitam ca unul e Tata si celalat e Fiu, acum...eu sunt om batran, dar Fiul respecta pe Tata si nu invers, nu? adica cred ca vi se pare normal ca fiul meu Lucian sa asculte de mine, ca eu l-am facut, nu? dar suntem amandoi oameni, deci din punctul asta de vedere, egali.

osutafaraunu 16.02.2012 18:50:54

Domnule Profet [de carton], cu respect vă atrag atenția că acest topic este "Influențe ortodoxe în gândirea penticostală", iar nu "Influențe iehoviste în gândirea Profetului de carton" cum din nefericire s-a cam transformat... http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif

ucenic 16.02.2012 19:24:20

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 430072)
Isus este Dumnezeu, Nemuritor, are Viata in Sine

Si cum ramane cu afirmatia dvs.: "Iisus Hristos este primul din Creatie"?

El nu este creat ci nascut. "Nascut, nu facut" spune Crezul. Prin El au fost create Cerurile si Pamantul: "Cel de o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut."

Lucian008 16.02.2012 21:42:52

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 430082)

El nu este creat ci nascut. "Nascut, nu facut" spune Crezul. Prin El au fost create Cerurile si Pamantul: "Cel de o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut."

Va mai dau o data sfatul: ignorati-l. Cum e ceva unanim acceptat de toti cei care au postat de ce intr-ati intr-o discutie inutila cu cineva care are problema grave. El nu are identitate in primul rand. In al doilea rand scoate din mintea aia a lui niste erezii de .... Si in al 3-lea rand are o problema personala cu penticostalii. Atacurile lui sunt personale de multe ori si nu au legatura cu topicul.

ucenic 16.02.2012 22:16:41

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 430116)
Va mai dau o data sfatul: ignorati-l.

Aveti dreptate. Este mai intelept asa.

nicolae44 16.02.2012 22:17:02

[QUOTE=Profetul de carton; e o mica neintelegere,in ioan cap 1 primele versete ne arata ca Domnul IIsus are acelasi atribute ca Tatal si daca la inceput a fost Dumnezeu era si Tatal si fiul si Duhul Sfant.biblia la inceputul ei afirma ca Dumnezeu a creat nu Tatal sau Fiul separat ci impreuna,iar afirmatia cum ca Domnul IIsus a fost nascut inainte de toti vecii arata intr-adevar c-ar fi avut Domnul IIsus un inceput numai ca afirmatia e gresita nu-i biblica totusi El a fost nascut ca primul dintre mai multi frati in momentul conceperii Lui in Fecioara Maria prin Dumnezeu Duhul Sfant.Deci Domnul IIsus este vesnic fara inceput sau sfarsit chiar daca s-a facut om prin samanta femeii care se tragea din David

nicolae44 16.02.2012 22:40:32

[Să ne înțelegem: după Încarnare, Isus a devenit om. Unul perfect. A rămas Dumnezeu. Ca om, El datorează ascultare față de Tatăl și S-a achitat, ca om perfect, în mod exemplar, de această datorie. Ca Dumnezeu, este perfect egal cu Tatăl. Tot ceea ce poate face Tatăl, poate și Fiul și, împreună cu Duhul Sfânt, guvernează lumea. Ordinea de precedență "Tatăl, Fiul, Sfântul Duh" nu este o ordine a subordonării, ci o ordine a cauzării în cadrul "împreună-dănțuirii în Sfatul cel Veșnic" (perihoresis).
asa este foarte frumos dar si adevarat

nicolae44 16.02.2012 22:43:30

[quote=Mihnea Dragomir;430052]Nu îmi amintesc să fi citit niciun act emis de autoritatea eclezială care să asocieze termenul de "subordonare" numelui lui Cristos.

Să ne înțelegem: după Încarnare, Isus a devenit om. Unul perfect. A rămas Dumnezeu. Ca om, El datorează ascultare față de Tatăl și S-a achitat, ca om perfect, în mod exemplar, de această datorie. Ca Dumnezeu, este perfect egal cu Tatăl. Tot ceea ce poate face Tatăl, poate și Fiul și, împreună cu Duhul Sfânt, guvernează lumea. Ordinea de precedență "Tatăl, Fiul, Sfântul Duh" nu este o ordine a subordonării, ci o ordine a cauzării în cadrul "împreună-dănțuirii în Sfatul cel Veșnic" (perihoresis). asa este foarte frumos dar si adevarat

ucenic 16.02.2012 22:55:42

Cu totii sa privim in acest Crez Atanasian. (de la începutul secolului al V-lea – scris împotriva ereziilor lui Arie). Foarte util pentru noi este aceasta mărturisire de credință creștină care se focalizează pe doctrina Trinității și pe Cristologie.

Cu putintica rabdare...

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Iar credinta crestina universala este aceasta, ca noi ne închinam unui (singur) Dumnezeu în Trinitate, iar Trinitatii în unitate; fara a confunda Persoanele si fara a diviza faptura (Dumnezeirii). Caci exista o singura Persoana a Tatalui, o alta a Fiului, si o alta a Duhului Sfânt. Însa Dumnezeirea Tatalui, a Fiului si a Duhului Sfânt este întru totul una: egala în glorie, co-eterna în marire. La fel cum este Tatal, este si Fiul, si la fel este si Duhul Sfânt. Tatal necreat, Fiul necreat, si Duhul Sfânt necreat. Tatal infinit, Fiul infinit, si Duhul Sfânt infinit. Tatal etern, Fiul etern, si Duhul Sfânt etern. Si totusi Ei nu sunt trei Eterni, ci un singur Etern. La fel cum nu sunt trei Infiniti, nici trei Necreati, ci unul singur Necreat, si unul singur Infinit. În acelasi fel, Tatal este atotputernic, Fiul este atotputernic, si Duhul Sfânt, atotputernic. Totusi, nu sunt trei Atotputernici, ci Unul Singur. Cum Tatal este Dumnezeu, Fiul este Dumnezeu, si Duhul Sfânt este Dumnezeu. Si totusi nu sunt trei Dumnezei, ci Un Singur Dumnezeu. Cum Tatal este Domn, Fiul este Domn si Duhul Sfânt este Domn. Si totusi nu sunt trei Domni, ci Un Singur Domn. Caci astfel suntem obligati de catre adevarul crestin sa recunoastem fiecare Persoana ca fiind ea însasi Dumnezeu si Domn. Astfel ne este interzis de catre credinta crestina universala sa spunem ca exista trei dumnezei, sau trei domni.
Tatal nu este facut din nimic: nici creat, nici nascut. Fiul este doar al Tatalui: nu este nici facut (conceput), nici creat, ci nascut. Duhul Sfânt este al Tatalui si al Fiului: nu este nici facut, nici creat, nici nascut, ci purcede. Astfel, exista un singur Tata, nu trei tati; un Fiu, nu trei fii, un Duh Sfânt, nu trei duhuri sfinte.
In aceasta Trinitate nici o Persoana nu este înaintea celeilalte, sau dupa cealalta; nici una nu este mai mare sau mai mica decât cealalta. Ci toate trei Persoanele sunt împreuna co-eterne si co-egale.
Astfel ca în toate lucrurile, cum este spus mai înainte, sa se aduca închinare Unitatii în treime si Treimii în unitate.
Astfel trebuie sa creada despre Trinitate cel ce vrea sa fie mântuit.
Pe deasupra, este necesar ca pentru mântuirea vesnica omul sa creada de asemenea cu statornicie în întruparea Domnului nostru Isus Christos. Caci dreapta credinta este ca noi credem si marturisim ca Domnul nostru Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu este Dumnezeu si om. Dumnezeu de natura Tatalui, nascut înainte de întemeierea lumii, si om dupa natura mamei Lui, nascut in lume. Dumnezeu desavârsit si Om desavârsit, cu suflet rational si carne omeneasca. Egal cu Tatal, privitor la Dumnezeirea Lui si inferior Tatalui, in ceea ce priveste umanitatea Lui. Care desi este Dumnezeu si om, totusi nu sunt doi, ci un Christos. Unul, nu prin convertirea Dumnezeirii în trup, ci prin luarea (asumarea) omenescului în Dumnezeire. Unul, pe de-a întregul, nu prin amestecarea naturii, ci prin unitatea Persoanei. Caci asa cum sufletul rational si carnea omeneasca alcatuiesc un singur om, tot asa Dumnezeu si omul sunt una în Christos.
Care a suferit pentru mântuirea noastra, a coborât în locuinta mortilor si a înviat a treia zi din morti. El s-a înaltat la cer, s-a asezat la dreapta Tatalui, de unde va veni pentru a judeca viii si mortii. La a carui venire toti oamenii vor învia în trupurile lor si vor da socoteala pentru faptele lor. Cei ce au facut binele, vor intra în viata vesnica, iar cei ce au facut raul, vor merge în focul vesnic.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

nicolae44 16.02.2012 23:21:35

sigur ca da intr-utotu de acord,ce e putintel neclar mi-e expresia ca DOMNUL IISUS ar fi nascut inainte de vesnicii sau inainte de intemeierea lumii?va referiti cumva la Prov 8.22?

ucenic 16.02.2012 23:40:25

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 430132)
sigur ca da intr-utotu de acord,ce e putintel neclar mi-e expresia ca DOMNUL IISUS ar fi nascut inainte de vesnicii sau inainte de intemeierea lumii?va referiti cumva la Prov 8.22?

Mai sugestiv este Isaia 9, vers. 6:
"Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni S-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: <Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii.>"

Vedeti, noua ni s-a nascut un copil din Duhul Sfant si din fecioara Maria dar in adevar ni S-a dat un Fiu, care era mai inainte de vreme.

Iata un pasaj drag mie.

"Iisus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun ca mai inainte ca sa se nasca Avraam, sunt Eu." (Ioan.8:58)

ucenic 17.02.2012 00:37:14

Tuturor, in loc de noapte buna...

"Ma culc, adorm si ma destept iarasi, caci Domnul este sprijinul meu." (Ps.3:5)

Profetul de carton 17.02.2012 08:04:56

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 430082)

Domnule, nu va suparati, dar unde am scris eu asta? am scris ca a fost nascut de Tatal. Ar trebui sa va fie rusine ca inventati numai ca sa aduceti oprobiu public asupra unora pe care-i dusmaniti!

Va rog sa citati mesajul meu in care am scris ce ati mentionat dumneavoastra!
DACA NU GASITI ACEL MESAJ, AR FI CAZUL SA VA CERETI SCUZE PUBLIC!

EU POT DEMONSTRA CE AM SCRIS:
Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 430072)
Isus este Dumnezeu, Nemuritor, are Viata in Sine (pot aduce versete pentru aceste afirmatii), dar pentru ca asa doreste Tatal, asa a fost nascut de Tatal (Tatal ramane aici Cauza suprema).

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:34:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.