Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Numarul fiarei : 666 (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14512)

ioanna 08.02.2012 08:33:48

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 427958)
Daca mentionati si cine este fiara (cu multe argumnente din Scriptura si istorie), puteti spune ca ati facut o profetie. Daca nu ... inseamna ca ati facut o simpla afirmatie pe care o poate face oricine. Ca este actuala, cred ca nimeni din cei care au citit Apocalipsa sau Daniel, nu se indoieste.
P.S. Perspectiva eschatonului nu anuleaza istoria. Sfanta Scriptura chiar ne trimite la istorie, pentru a intelege ce se intampla.

Una e sa traiesti in sec.XIX-XX, sa ai la dispozitie toate datele oferite de istorie si sa faci niste simple analogii intre textul biblic si evenimentele petrecute, eventual si o predictie previzibila pe termen scurt si mediu, si altceva e sa fi trait in sec.II-IV, cand preocuparile au vizat mai degraba conjecturi asupra conditiilor generale ale momentului istoric care ar putea justifica sfarsitul , combaterea hiliasmului si a milenarismului , grija nefiind marea lupta impotriva „apocalipsei”, ci a lupta pentru capacitatea fiecaruia de a o traversa fara vatamari sufletesti.

S-a mai scris pe forum despre simbolul Fiarei si cartea Apocalipsei, sigur gasiti "talcuirile" pe care le doriti.

grasu77 08.02.2012 09:37:48

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 427970)
[font=Verdana]Una e sa traiesti in sec.XIX-XX, sa ai la dispozitie toate datele oferite de istorie si sa faci niste simple analogii intre textul biblic si evenimentele petrecute,

Ceva in acest sens ne spune si Scriptura: in vremea sfarsitului cunostinta va creste. Ne sunt accesibile tot mai multe posibilitati de a cunoaste. Ce ne impiedica sa facem "niste simple analogii intre textul biblic si evenimentele petrecute"?

Citat:

si altceva e sa fi trait in sec.II-IV,

Intr-adevar, situatia este diferita in zilele noastre fata de sec. II-IV. Putem cunoaste mai mult si suntem datori sa cunoastem, nu sa ne ascundem in spatele unor justificari teologice.

Citat:

S-a mai scris pe forum despre simbolul Fiarei si cartea Apocalipsei, sigur gasiti "talcuirile" pe care le doriti.

Eu nu am gasit nici o talcuire ortodoxa referitoare la fiara. Ajutati-ma, cu un lik, daca se poate.

P.S. Poate spun ceva care pare indraznet: fiara a pus ochii si pe biserica ortodoxa. Ar fi cazul ca ortodocsii sa cunoasca aceasta fiara. Sa vada de unde le vine cu adevarat amenintarea si sa nu se mai sperie de niste bieti "sectanti". Este o parere (convingere) strict personala.

stefan florin 08.02.2012 09:46:05

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 427981)
Ceva in acest sens ne spune si Scriptura: in vremea sfarsitului cunostinta va creste. Ne sunt accesibile tot mai multe posibilitati de a cunoaste. Ce ne impiedica sa facem "niste simple analogii intre textul biblic si evenimentele petrecute"?

Intr-adevar, situatia este diferita in zilele noastre fata de sec. II-IV. Putem cunoaste mai mult si suntem datori sa cunoastem, nu sa ne ascundem in spatele unor justificari teologice.

Eu nu am gasit nici o talcuire ortodoxa referitoare la fiara. Ajutati-ma, cu un lik, daca se poate.

P.S. Poate spun ceva care pare indraznet: fiara a pus ochii si pe biserica ortodoxa. Ar fi cazul ca ortodocsii sa cunoasca aceasta fiara. Sa vada de unde le vine cu adevarat amenintarea si sa nu se mai sperie de niste bieti "sectanti". Este o parere (convingere) strict personala.

daca te referi la BC prin reperezentantul ei papa, a pus ochii de mult timp pe BOR. A incercat de multe ori in istorie asimilarea ei mai ales in Ardeal, dar nu a reusit. Dar iti spun din nou: institutia papala nu e fiara apocaliptica. Ti-am trimis un mesaj si nu mi-ai raspuns. Doamne ajuta!

grasu77 08.02.2012 09:54:25

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 427983)
daca te referi la BC prin reperezentantul ei papa, a pus ochii de mult timp pe BOR. A incercat de multe ori in istorie asimilarea ei mai ales in Ardeal, dar nu a reusit. Dar iti spun din nou: institutia papala nu e fiara apocaliptica. Ti-am trimis un mesaj si nu mi-ai raspuns. Doamne ajuta!

1. Cine crezi ca este fiara?
2. Ce te face sa afirmi ca institutia papala nu este fiara?
3. Nu am primit nici un mesaj de la tine. Incearca din nou.

P.S. Da-mi voie sati dau o veste proasta: in final, fiara va acapara si biserica ortodoxa (la fel ca multe alte biserici). Si, cred ca acest moment nu este departe. Considera si aceasta afirmatie ca fiind strict personala.

stefan florin 08.02.2012 09:58:18

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 427985)

vezi la pagina 6 a acestui topic

ioanna 08.02.2012 10:15:39

Citat:

Tot cancerul ce erodeaza Biserica, trupul lui Hristos, este fiara. "Sectantii" sunt madularele ce trebuiesc vindecate, nu extirpate. Multumim ca va intereseaza soarta Bisericii Ortodoxe, insa ar fi trebuit sa faceti ceva pentru ea, cat timp ati fost ortodox, nu sa va deziceti de ea, autoextirpat, ca ulterior sa veniti cu sfaturi, din exterior. Vindecati-va ranile din interiorul propriei d-voastra comunitati adventiste pentru ca fiara sa nu acapareze de tot biserica d-voastra. Lasati si Biserica Catolica in pace , doar a desfintat-o destul doamna Ellen G. White, nu trebuie sa mai reluati ceea ce ea a spus, vedeti-va de raul din interior.

stefan florin 08.02.2012 10:23:59

Citat:

P.S. Da-mi voie sati dau o veste proasta: in final, fiara va acapara si biserica ortodoxa (la fel ca multe alte biserici). Si, cred ca acest moment nu este departe. Considera si aceasta afirmatie ca fiind strict personala.

si inca un lucru amice: Hristos a zis ca nici portile iadului nu vor putea birui Biserica. Concluzia o poti trege si singur. Doamne ajuta!

iuliu46 08.02.2012 10:39:13

Citat:

Daca ai fi urmarit filmul postat de mine ai fi observat ca o interpretare ortodoxa este ca 666 reprezinta Cruzimea fara nici un fel de mila , Curvia fara nici o ratiune si Lepadarea de credinta.

petrut-angel 08.02.2012 10:44:01

Citat:

De peste o suta de ani adventistii ne tot bat la cap cu "pretinsa lor lege duminicala" care nu se mai adopta si nici nu se va adopta vreodata !! Va impune oare papa ținerea Duminicii? Biserica romano-catolică duce o acțiune de ecumenism fără precedent.Mișcarea ecumenică, sub conducerea papei, promovează ținerea zilei de vineri de către islamici, a sâmbetei de către evrei, și a Duminicii de către creștini.Lucrurile stau exact invers față de cum a "prezis" Ellen White.

osutafaraunu 08.02.2012 10:47:53

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 427995)
Daca ai fi urmarit filmul postat de mine ai fi observat ca o interpretare ortodoxa este ca 666 reprezinta Cruzimea fara nici un fel de mila , Curvia fara nici o ratiune si Lepadarea de credinta.

Fără îndoială părintele are o interpretare intereaantă, mă refer în special la valoarea simbolică a cifrei 666; dar aspectele [i]morale la care faci trimitere nu seamănă deloc cu "un număr de om" (Apoc.13,18), respectiv cu numărul simbolic al unei instituții omenești.
Ar fi fost mult mai nimerit să faci trimitere la cifra 6 (repetată de 3 ori) reprezentând nedesăvârșirea omenească, în opoziție cu cifra 7 reprezentând desăvîrșirea lui Dumnezeu.

iuliu46 08.02.2012 10:51:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 427999)
Fără îndoială părintele are o interpretare intereaantă, mă refer în special la valoarea simbolică a cifrei 666; dar aspectele [i]morale la care faci trimitere nu seamănă deloc cu "un număr de om" (Apoc.13,18), respectiv cu numărul simbolic al unei instituții omenești.
Ar fi fost mult mai nimerit să faci trimitere la cifra 6 (repetată de 3 ori) reprezentând nedesăvârșirea omenească, în opoziție cu cifra 7 reprezentând desăvîrșirea lui Dumnezeu.

Pai nu e interpretarea lui, tocmai el spune acolo ca asta e interpretarea sfintilor parinti din punct de vedere moral.Sa calculam noi acum sa vedem numele cui da 666 mi se pare caraghios.

ioanna 08.02.2012 10:57:19

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 428001)
Pai nu e interpretarea lui, tocmai el spune acolo ca asta e interpretarea sfintilor parinti din punct de vedere moral.Sa calculam noi acum sa vedem numele cui da 666 mi se pare caraghios.

Sunt intru-totul de acord. Primul responsabil de imaginea Bisericii sunt Eu, deci de ce sa caut numele fiarei in exterior, sa-l acuz pe Papa, cand eu sunt primul responsabil ?! S-au mai deschis inca vreo doua topice pe subiectul asta, la sectiunea Noul Testament, ajungandu-se la calcule si decriptari datatoare de migrene :) fara niciun rost.

osutafaraunu 08.02.2012 11:00:15

Citat:

În prealabil postat de petrut-angel (Post 427997)
De peste o suta de ani adventistii ne tot bat la cap cu "pretinsa lor lege duminicala" care nu se mai adopta si nici nu se va adopta vreodata !!

Puțintică răbdare stimabile! Și apoi, te pretinzi tu însuți a fi profet? Cum adică "nu se va adopta vreodată!!" ? Faptul că s-a adoptat deja odată pe la 321 d. Hr. ne indică că e posibil să se mai repete această istorie...

Citat:

În prealabil postat de petrut-angel (Post 427997)
Va impune oare papa ținerea Duminicii? Biserica romano-catolică duce o acțiune de ecumenism fără precedent.Mișcarea ecumenică, sub conducerea papei, promovează ținerea zilei de vineri de către islamici, a sâmbetei de către evrei, și a Duminicii de către creștini.Lucrurile stau exact invers față de cum a "prezis" Ellen White.

Ești pe punctul de a deveni încă o dată profet [fals]. Chiar îți imaginezi un papă promovând ca zi de închinare vinerea ori sâmbăta? Hai să fim serioși!

osutafaraunu 08.02.2012 11:08:15

Citat:

Pai nu e interpretarea lui, tocmai el spune acolo ca asta e interpretarea sfintilor parinti din punct de vedere moral.

Bun, e interpretarea sfinților părinți, dar se referă la aspecte morale, nu la identificarea Fiarei, mai precis la denumirea ei (identificarea nominală). Căci repet: Apocalipsa spune că e un "număr de om". De obicei oamenii (instituțiile umane) poartă nume, nu numere. Afară de cazul că sunt deținuți... însă nu se pune problema... aici e vorba de o instituție conducătoare nu de un încarcerat.

Citat:

Sa calculam noi acum sa vedem numele cui da 666 mi se pare caraghios.

Dacă ne limităm doar la această caracteristică (din cele 10) pentru identificarea Fiarei, așa ar părea. Cum caraghioslâc a părut calcularea numelui Ellenei White.:58:Remember?

iuliu46 08.02.2012 11:16:34

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 428006)

Dacă ne limităm doar la această caracteristică (din cele 10) pentru identificarea Fiarei, așa ar părea. Cum caraghioslâc a părut calcularea numelui Ellenei White.:58:Remember?

Ma rog... mie mi s-a parut amuzant.:71:

iuliu46 08.02.2012 11:17:57

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 428006)
Bun, e interpretarea sfinților părinți, dar se referă la aspecte morale, nu la identificarea Fiarei, mai precis la denumirea ei (identificarea nominală). Căci repet: Apocalipsa spune că e un "număr de om". De obicei oamenii (instituțiile umane) poartă nume, nu numere. Afară de cazul că sunt deținuți... însă nu se pune problema... aici e vorba de o instituție conducătoare nu de un încarcerat.

asta e parerea ta.Tu ai o problema, stii deja cine e fiara dupa care te apuci sa cauti dovezi cum ca aceea ar fi fiara.

ioanna 08.02.2012 11:19:00

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 428007)
Ma rog... mie mi s-a parut amuzant.:71:

Bineinteles ca numele ei este Fiara, asa cum si numele altora poate fi Fiara :) Poti face orice demonstratie, cu orice om si-l identifici ca fiind Fiara, doar putini au avut un comportament si un caracter desavarsit. Hellen a fost "matza blanda care i-a zgariat rau" pe catolici si protestanti.:71: Si ea si-a facut o institutie, deci a fost fiara angajata in marea lupta impotriva altor institutii... na, daca tot va place sa va legati de institutii. Asa cum spuneam, primul responsabil pentru imaginea Bisericii sunt Eu, numele meu are potential de fiara :)

osutafaraunu 08.02.2012 14:16:30

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 428008)
asta e parerea ta.Tu ai o problema, stii deja cine e fiara dupa care te apuci sa cauti dovezi cum ca aceea ar fi fiara.

Normal că știu, am făcut identificarea cu mult înainte. În schimb tu, așa cum ai demonstrat-o și pe alte subiecte, nici când ți se aduc dovezile biblice nu te obosești să le studiezi, îți expui doar opiniile tale, care nici măcar ale tale proprii nu sunt...

osutafaraunu 08.02.2012 14:18:54

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 428009)
Hellen a fost "matza blanda care i-a zgariat rau" pe catolici si protestanti.:71:

I-a zgâriat și pe adventiști, nu vă faceți probleme... citiți numai scrisorile ei adresate anumitor frați în care le spune păcatele (chiar cele ascunse) pe nume.

Citat:

Si ea si-a facut o institutie, deci a fost fiara angajata in marea lupta impotriva altor institutii... na, daca tot va place sa va legati de institutii. Asa cum spuneam, primul responsabil pentru imaginea Bisericii sunt Eu, numele meu are potential de fiara :)

Doamnă să nu facem aplicații și proiecții ce nu se potrivesc! Fiara din Apocalips nu este oricine. Mai degrabă antihristul are o aplicabilitate multiplă, deși bănuiala mea e că vă gândiți doar la diavol în acest rol...

iuliu46 08.02.2012 14:34:36

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 428028)
Normal că știu, am făcut identificarea cu mult înainte. În schimb tu, așa cum ai demonstrat-o și pe alte subiecte, nici când ți se aduc dovezile biblice nu te obosești să le studiezi, îți expui doar opiniile tale, care nici măcar ale tale proprii nu sunt...

Vezi tu, eu m-am cam saturat de minciuna asta cu neoprotestantii care descopera "adevarul " singuri in timp ce altii sant indoctrinati.

osutafaraunu 08.02.2012 14:45:36

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 428032)
Vezi tu, eu m-am cam saturat de minciuna asta cu neoprotestantii care descopera "adevarul " singuri in timp ce altii sant indoctrinati.

Neoprotestanții descoperă la fel de "singuri" adevărurile ca și ortodocșii de "2.000" de ani încoace...:39:

grasu77 08.02.2012 19:39:09

Citat:

Bineinteles ca numele ei este Fiara, asa cum si numele altora poate fi Fiara :) Poti face orice demonstratie, cu orice om si-l identifici ca fiind Fiara,

Citat:

Asa cum spuneam, primul responsabil pentru imaginea Bisericii sunt Eu, numele meu are potential de fiara :)

Ganditi pe o pista total gresita din simplu fapt ca nu cunoasteti cele 10 caracteristici ale fiarei, prezentate in Sfanta Scriptura. Se pare ca nici nu va intereseaza ce spune Scriptura despre fiara. Este mai de pret filozofia dvs. ,care va duce la tot felul de idei deplasate - cum ar fi cea a identificarii propriei persoane, cu infioratoarea fiara. As fi curios sa-mi explicati ce inseamna ca dvs. aveti zece coarne si sapte capete (Apocalipsa 13:1)sau cand ati avut stapanire peste orice semintie, peste orice limba, peste orice neam (Apocalipsa 13:7) sau ...

Scriptura iti ofera, pe tava, 10 trasaturi ale fiarei, iar noi ne legam doar de un numar si gata ... dam drumul la imaginatia noastra. Cum sa numesc asta? Nu seamana a desconsiderare a Sfintei Scripturi (Cuvantul lui Dumnezeu)?

grasu77 08.02.2012 19:53:00

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 427986)
vezi la pagina 6 a acestui topic

Daca, intre timp, ai fi citit macar Daniel cap. 2, cap.7 si Apocalipsa cap. 13 (in intregime) nu ai fi insistat pe afirmatia gresita pe care ai facuto. Si, daca nu ma insel, la acea afirmatie (cum ca fiara apare la abia la sfarsit) ai primit raspuns de la osutafaraunu.

ioanna 08.02.2012 20:13:29

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 428099)
Scriptura iti ofera, pe tava, 10 trasaturi ale fiarei, iar noi ne legam doar de un numar si gata ... dam drumul la imaginatia noastra. Cum sa numesc asta? Nu seamana a desconsiderare a Sfintei Scripturi (Cuvantul lui Dumnezeu)?

Cuvantul Sfintei Scripturi il cunosc. Istoria e domeniul miscarii spre desavarsire, e domeniul relativului, al nedeplinei descoperiri, lasand loc mult presupunerilor si ambiguitatilor. Iau Cuvantul biblic asa cum apare si nu trec peste granita ce a pus-o Dumnezeu putintei de previziune a omului si de stabilire a sensului adevarat al simbolurilor Revelatiei apocaliptice, care sunt profetii ce se vor lumina deplin dupa implinirea lor. Explicatiile si corelarile facute de Ellen G. White, pe care d-voastra le-ati preluat si insusit nu au valoare absoluta, sunt interpretarile dansei, mijlocite de intelegerea ei si care mie nu-mi folosesc in zidirea mea personala.

Va permiteti multe arogante, domnule Grasu77! Biblia imi ofera trasaturile fiarei, nu nominalizeaza fiara! Biblia e indicativa, nu explicativa. Va las pe voi, adventistii, sa aruncati cu noroi in Papa, BC si in cine mai vreti, asa cum a facut "profetul" vostru, comportandu-se ca o "fiara" dezlantuita impotriva altor biserici, chiar si a adventistilor. Pentru mine institutia papala NU este fiara, nu doresc sa o privesc ca pe o fiara. Asta nu inseamna ca nu-i percep greselile-promovarea romano-catolicismului ideologizat si institutional si altele, ci stiu ca raul nu este de neinvins de catre BC in calitate de infaptuitor a lui, deci nu poate fi fiara. Daca Dumnezeu ar fi dorit ca noi sa stim numele Fiarei, ni l-ar fi revelat in mod explicit, daca n-a facut-o, inseamna ca are un motiv intemeiat, deci nu ma pierd eu in calcule si demonstratii pentru a acuza pe altii.

Ati fi putut citi mai atent ce am scris, doar era o gluma, legata de acea demonstratie cu numele profetesei, nu sa-mi veniti cu lectii.

osutafaraunu 09.02.2012 07:41:55

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 428105)
Iau Cuvantul biblic asa cum apare si nu trec peste granita ce a pus-o Dumnezeu putintei de previziune a omului si de stabilire a sensului adevarat al simbolurilor Revelatiei apocaliptice, care sunt profetii ce se vor lumina deplin dupa implinirea lor.

Corect ce spuneți, dar sunt nevoit să vă reamintesc că acțiunile Fiarei din Apocalipsa (conexate și cu cele câteva amănunte din Daniel) nu se referă doar la timpul sfârșitului. Proveniența ei, rolul conducător pe o perioadă strict determinată de profeția Apocalipsei, apoi temporara ei "rană de moarte" și revenirea pe scena lumii sunt profeții deja împlinite cu exactitate. Această acuratețe ne determină să credem că și profețiile referitoare la viitor se vor împlini la fel de corect. Desigur, nu putem să ne aventurăm în speculații cu privire la momentul exact (acest lucru nici nu este profetizat) când vor avea loc următoarele ei acțiuni, cu privire la modalitatea de implementare a semnului ei și cu privire la data la care va fi aruncată în iazul de foc (aceasta va fi determinată de data revenirii lui Hristos); dar identificarea ei este deja făcută pe baza caracteristicilor și acțiunilor ei. Mă mir că n-am fost încă chestionați cu privire la aceste caracteristici ce sunt mult mai evidente decât "numărul numelui ei".

grasu77 09.02.2012 10:01:23

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 428105)
[font=Verdana]

[font=Verdana][font=Verdana]Va permiteti multe arogante, domnule Grasu77!

Imi cer scuze. Nu am vrut sa va supar. Am un respect deosebit pentru dvs., in special pentru faptul ca sunteti o persoana onesta si incercati sa-i puneti la colt pe adventisti, cu argumente din surse adventiste.

O zi buna va doresc.

Profetul de carton 09.02.2012 10:11:11

orice explicatie cu privire la tainele din Apocalipsa si nu numai, trebuie sa vina prin Duhul Sfant, ori ma indoiesc ca adventistii au Duhul Sfant...spun asta pentru ca in aceasta biserica nu gasim manifestarile Duhului Sfant asa cum apar descrise de Pavel la 1 Corinteni cap.12....inteleg ca adventistii considera ca Ellen White a fost o profetesa...dar astazi unde sunt profetii in aceasta biserica?

osutafaraunu 09.02.2012 15:23:05

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428199)
orice explicatie cu privire la tainele din Apocalipsa si nu numai, trebuie sa vina prin Duhul Sfant, ori ma indoiesc ca adventistii au Duhul Sfant...spun asta pentru ca in aceasta biserica nu gasim manifestarile Duhului Sfant asa cum apar descrise de Pavel la 1 Corinteni cap.12....

Duhul Sfânt nu este turnat peste toată Biserica la grămadă, căci unii creștini sunt pregătiți pentru a-L primi, alții nu. Așa stau lucrurile și cu adventiștii, să nu vă așteptați să recunoașteți roadele Duhului Sfânt la toți membrii acestei biserici. Și nici măcar la cei care au darurile Duhului Sfânt, nu veți întâlni toate darurile, căci așa a fost și în biserica primară.

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428199)
inteleg ca adventistii considera ca Ellen White a fost o profetesa...dar astazi unde sunt profetii in aceasta biserica?

Probabil adventiștii din ziua de azi sunt prea răi și de aceea nu se mai manifestă darul proorociei printre ei. Și în istoria VT a existat o perioadă de câteva sute de ani în care nu s-a mai manifestat darul profeției. Ori poate, pur și simplu încă nu este nevoie de o lumină nouă în ce privește proorocia. Oh, dac-am trăi măcar lumina primită până acum!

Profetul de carton 09.02.2012 17:53:26

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 428270)
Probabil adventiștii din ziua de azi sunt prea răi și de aceea nu se mai manifestă darul proorociei printre ei.

Chiar atat de rai sa fie incat sa nu aiba nici macar un singur profet?

osutafaraunu 09.02.2012 18:14:05

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428303)
Chiar atat de rai sa fie incat sa nu aiba nici macar un singur profet?

Păi au deja unul.

Geony 10.02.2012 18:53:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 428036)
Neoprotestanții descoperă la fel de "singuri" adevărurile ca și ortodocșii de "2.000" de ani încoace...:39:

...doar ca este o diferenta intre NP si BO...primii descopera adevaruri (vezi cate secte sunt, fiecare cu adevarul ei ) , iar cei din a doua categorie (BO) au adevarul de 2000 de ani si-l pastreaza nealterat...

Geony 10.02.2012 18:56:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 428270)

Probabil adventiștii din ziua de azi sunt prea răi și de aceea nu se mai manifestă darul proorociei printre ei.

Pai daca nu mai sunt nebuni ca d-na EGWhite, cine sa prooroceasca....???
:)))))

antoniap 10.02.2012 20:15:16

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 427870)
Ce spun sfintii ortodocsi despre numarul fiarei?

Printre altele:
Video: CONVORBIRI DESPRE APOCALIPSA. Preoti rusi despre pasaportul biometric, CNP, ecumenism, Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei, globalizare, desfranare … (Partea 1)

osutafaraunu 10.02.2012 23:10:02

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 428632)
...doar ca este o diferenta intre NP si BO...primii descopera adevaruri (vezi cate secte sunt, fiecare cu adevarul ei ) , iar cei din a doua categorie (BO) au adevarul de 2000 de ani si-l pastreaza nealterat...

Hai să vorbim iar vorbe ca să ne aflăm în treabă...

grasu77 12.02.2012 07:32:02

Am urmarit videoclipul. Nu am inteles nimic despre numarul fiarei. Ba reprezinta niste trasaturi negative de caracter, ba reprezinta niste cipuri, carduri, implanturi, etc. Dar, sa trecem peste asta.

Este ceva mai important, care intereseaza:cine este fiara? (A se vedea cele 10 trasaturi ale ei, redate in Sfanta Scriptura.) Cum raspund Sfintii Parinti sau alte surse ortodoxe la aceasta intrebare?

P.S. Calugarul din reportaj nu prea cunoaste Biblia. A facut o singura referire exacta, din Sfanta Scriptura (mesajul profetului Iona catre niniveni), si aceea total gresita (in realitate, Iona nu le-a spus nimc despre pocainta).

iuliu46 12.02.2012 21:15:24

Dar asta o intelegi ?

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...away-gays.html

grasu77 13.02.2012 08:18:32

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 429094)

Nici asta nu o inteleg pentru ca nu are legatura cu subiectul in discutie si nici cu biserica mea.

Doar daca punem alaturi si ceva de genul asta:http://www.ziare.com/stiri/frauda/un...-de-sex-323857 , incep sa inteleg ce ai vrut sa spui.

Totusi, ar fi bine sa ramanem la subiect. Cine este fiara, conform invataturilor ortodoxe?

iuliu46 13.02.2012 09:02:39

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 429170)
Nici asta nu o inteleg pentru ca nu are legatura cu subiectul in discutie si nici cu biserica mea.

Doar daca punem alaturi si ceva de genul asta:http://www.ziare.com/stiri/frauda/un...-de-sex-323857 , incep sa inteleg ce ai vrut sa spui.

Totusi, ar fi bine sa ramanem la subiect. Cine este fiara, conform invataturilor ortodoxe?

Pai daca nu intelegi ca "esti liber sa-ti practici credinta" dar daca nu te lepezi de Dumnezeu nu vei putea vinde sau cumpara nu am ce sa-ti fac.

grasu77 13.02.2012 10:14:39

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 429171)
Pai daca nu intelegi ca "esti liber sa-ti practici credinta" dar daca nu te lepezi de Dumnezeu nu vei putea vinde sau cumpara nu am ce sa-ti fac.

Si, ce legatura are cu cei ca mine sau ca tine? Cred ca nici unul din noi nu s-a lepadat de Dumnezeu.

Fiara nu-ti cere sa te lepezi de Dumnezeu. Asta ar duce la imporivirea credinciosilor, cu pretul vietii. Inselatoria va fi mult mai subtila. Fiara se pune ea in locul lui Dumnezeu (promitand tot ceea ce numai Dumnezeu poate da - cum ar fi iertarea, imbracarea in haina neprihanirii si mostenirea vietii vesnice). Este inca una din caracteristicile fiarei.

Revin la aceeasi intrebare simpla: cine este fiara, conform invataturilor ortodoxe? Este important sa stii cine este fiara, ca sa nu cazi in tot felul de speculatii privind numarul sau alte lucruri legate de evenimentele din vremea sfarsitului.

iuliu46 13.02.2012 13:11:12

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 429186)
Si, ce legatura are cu cei ca mine sau ca tine? Cred ca nici unul din noi nu s-a lepadat de Dumnezeu.

Fiara nu-ti cere sa te lepezi de Dumnezeu. Asta ar duce la imporivirea credinciosilor, cu pretul vietii. Inselatoria va fi mult mai subtila. Fiara se pune ea in locul lui Dumnezeu (promitand tot ceea ce numai Dumnezeu poate da - cum ar fi iertarea, imbracarea in haina neprihanirii si mostenirea vietii vesnice). Este inca una din caracteristicile fiarei.

Atunci e clar ca fiara e biserica SDA. :1:

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:26:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.