![]() |
Si eu am luat pietricele de la mormantul parintelui Arsenie, cand am fost prima data la manastire. Nu m-a certat nimeni, desi era o maicuta acolo langa mormant, doar ca privirea nu era foarte aprobatoare, dar de certat nu m-a certat.
Dandu-mi seama ca nu se cuvenesa sa fac acest gest si pricepand, in sfarsit, ca ajutorul nu consta in detinerea sau atingerea acelor pietricele, dupa o vreme, cand a plecat o colega la Prislop i le-am dat si am rugat-o sa le puna inapoi pe mormant. Nu mai stiu daca tot atunci sau ulterior, cand am fost la manastire, la bucatarie se gatea. Eu care sunt foarte pofticioasa si-mi place mancarea de la manastire (desi era de post), imi ploua in gura de pofta, nu am rezistat si m-am dus la maicutele de la bucatarie si le-am rugat sa-mi dea si mie mancare, ca nu plec pana nu imi dau si mie atat de bine miroase, intreband unde si cat trebuie sa platesc (ca la restaurant gandeam eu :1:). Binenteles ca au zis ca nu trebuie sa platim, daca chiar vrem, sa punem bani in cutie la biserica. Asa am facut dupa ce am mancat... Au fost foarte binevoitoare, m-au poftit zambind in trapeza, au venit si prietenele mele (ele nu au indraznit sa spuna...) ne-au asezat la masa si ne-au adus mancare. A fost atat de buna !!!!! |
Minunea din viata mea
Buna ziua.
Ma numesc Nedelcu Cristina si vreau sa va spun ce mare minune a facut Domnul in viata mea datorita rugaciunilor parintelui Arsenie Boca. Eu nu puteam avea copii. Doctorii nu gaseau un motiv anume, insa stiam ca se datoreaza pacatelor mele si a departarii de Dumnezeu. Cand eram mica, mergeam la bierica, apoi nu ma duceam decat la ocazii speciale sau deloc... Printr-o boala care a venit asupra mea ca o mustrate din parte Bunului Dumnezeu, m-am indreptat iar catre El asemenea fiului cel ratacit...Am gresit Tata, la Cer si inaintea Ta. Insa trebuia sa imi spal greselile cu lacrimi de pocainta. M-am rugat din tot sufletul alaturi de sotul meu catre Domnul meu Iisus Hristos, Maica Domnului, Sfantul Nicolae, Sfintii Parinti Ioachim si Ana dar si parintelui Arsenie Boca. Intamplator aveam niste carti cu minunile parintelui pe care nu le citisem nicidata, desi le aveam in casa. Cand am inceput sa citesc, simteam cum parintele ma cearta si mi se adeseaza direct mie. Nu l-am cunoscut personal desi locuiesc aproape de Draganescu. Am ajuns la Prislop de doua ori si mereu simteam o bucurie imensa cand vedeam atatea flori si zeci de oameni care veneau sa ceara ceva sau sa multumeasca parintelui. Eu imi doream extrem de mult un copilas. Si in rugaciuni ceream sa am un baiat de a carui copilarie sa ma bucur si apoi sa il aduc catre Domnul. L-am rugat si pe parintele Arsenie sa se roage pentru mine, pacatoasa. Intr-un final, s-a intamlat minunea. Acum am un baietel de un an si o luna care la 6 luni stia foarte clar unde este Doamne Doamne. Pe noi ne-a recunoscut pe la 7 luni si jumatate. Acum la un an si o luna, m-a uimit iar. Fara sa il invete sau sa ii arate cineva (doar din ce a vazut la biserica). face metanii mici, incearca sa se inchine si saruta iconitele din propria initiativa. De cate ori vede chipul unui Sfant dar mai ales Chipul Domnului, fata i se lumineaza si zambeste larg. Dumnezeu mi-a ascultat rugamintea si prin rugaciunile parintelui, minunea s-a produs. Va rog din suflet sa facem tot posibilul sa ajutam la canonizarea parintelui pentru ca mari minuni face Domnul prin Sfintii Lui. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne primeasca acum si noua rugaciunile pentru parintele Arsenie Boca. Doamne ajuta! |
parere !
Dincolo de entusiastmul,de inteles dealtfel, al maselor, de a-si face idoli la care sa se inchine,trebuie sa precizam ca monahul Arsenie Boca,devenit fara indoiala unul dintre reperere teologiei romanesti, prin scrierile sale,este totusi un personaj cleric controversat,chiar si de unii colegi ai sai,monahi, ma refer aici la inregistrarea audio,ce-i are ca protagonisti pe colegii dansului de monahism,si chiar contemporani,preacinstitii monahi :Arsenie Papacioc,si Ioanichie Balan !!!
Poate,entusiastii credinciosi,care doresc canonizarea monahului Arsenie Boca, ar trebui sa asculte acea inregistrare ,care nu stiu cat adevar,graieste,si ce valoare de adevar are...asta ramane la interpretarea si apreciarea fiecaruia ! Cu siguranta ca monahul Arsenie Boca, a fost alaturi de colegii sai,Arsenie Papacioc, si Ioanichie Balan,unul dintre personajele proeminente si respectabile ale bisericii Ortodoxe,ale carui marturii de credinta scrise ,ne impresioneaza teologic, in mod neindoielnic profund !!! |
?? ?
Si dumneata cine esti ca sa il judeci pe parintele? cred ca ai gresit site-ul. Se numeste crestin ortodox, nu altfel. Poti sa demonstrezi tu ca sunt 100% autentice inregistrarile? Si chiar de ar fi, suntem oameni supusi greselii. Nu ai nici un drept sa aduci sminteala aici. Si de ce esti asa inversunat in a demonstra ca noi suntem nebuni si tu un mare credincios?
|
Citat:
Vehemenata limbajului dvs, se aseamna mai degraba unor sectari care refuza un dialog rational si logic-uman !!! Nu cred ca monahul, Arsenie Boca, ar fi generat vreo secta,sau ar fi dorit asa ceva !!! |
Citat:
|
Citat:
despre ce judecata vorbesti? daca unii din cei mai sfintiti membri ai ortodoxiei romanesti vorbesc asa, este judecata daca sunt de acord cu ei?! |
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...4&postcount=11 |
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...pe/#more-37787
un articol-interviu interesant, iata finalul: ""- Începe Săptămâna Mare. Vă amintiți o Noapte de Înviere altfel decât celelalte? - „Noaptea de Înviere” pe care am filmat-o la „Binecuvântată fii, închisoare!”. Era minunat când se aprindeau firele alea de paie și cântam și noi, echipa, cu ei odată, „Hristos a înviat!”. Altfel, Învierea rămâne lucrul cel mai actual și mai extraordinar care s-a întâmplat pe lumea asta de 2000 de ani… Nu e întrecut de absolut nimic. - „Trăim acum cele mai potrivite vremuri pentru mântuire”, așa spune părintele Arsenie Boca în spectacolul dumneavoastră. Mai sunt valabile acum cuvintele lui? - Da, sunt convins că da. Doar că atunci dușmanul era mai vizibil. Acum răul este mai perfid și mai periculos. Sunt și șanse extraordinare pentru tineri, dar sunt și pericole foarte mari. Și foarte ascunse. - Care e cel mai mare? - Pierderea credinței. Apoi, pierderea propriei identități. Dar ne rămâne întotdeauna speranța!”"" |
Eu stiam ca trebuie ca sa se stranga multe semnaturi pentru canonizarea unui Sfant? Sau oare nu e asa..(poate gresesc eu..)..Cum se procedeaza? Noi cu ce am putea ajuta?
|
Citat:
|
DOCUMENTAR “PARINTELE ARSENIE BOCA, OMUL LUI DUMNEZEU” – produs de Fundatia Arsenie Boca. MARTURII DESPRE VIATA SI MINUNILE SALE (video)
- Realizator: Nicolae Margineanu - http://www.razbointrucuvant.ro/2011/...le-sale-video/ |
Parintele Arsenie Boca – BOTEZUL LACRIMILOR si LITURGHIA CEREASCA DE LA SAMBATA (documentare radiofonice)
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...ul-lacrimilor/ http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...-pedeapsa-lui/ “Dumnezeu trimite pe alesii Sai, mai inainte de a veni pedeapsa Lui, ca sa atraga luarea aminte, sa trezeasca la indreptarea dorita de El, ca sa dea vreme de ragaz pentru indreptarea din pacate, sa ajunga oamenii la constiinta de sine si de Dumnezeu. Ca are fiecare om – si are si poporul – o misiune de indeplinit. Raspunderea noastra este de a chema pe toti la pocainta, la viata curata, ca in orice moment, noi, cei ai lui Dumnezeu, sa fim gata a intra… Si foarte putini sunt cei ce vor intra in Imparatia lui Dumnezeu”. “Oamenii umbla dupa facatorii de minuni… dar va spun ca minunea cea mai mare este innoirea vietii tale pe temelia ei, Iisus Hristos! E increstinarea vointei tale. Asta e minunea cea mai mare care ne sta cu adevarat la indemana si pentru care ni s-a dat noua porunca: Inviati pe cei morti! Dupa invierea TA tanjeste Iisus!” |
Citat:
Datii pace parintelui Arsenie Boca, lasatil sa se odihneasca in pace ... nu-l mai sacaiti cu problemele si pacatele voastre ... Sunt un combatat al inselarii-de-sinede care sufera unii tinerii din vremea noastra, nu al oamenilor ! Dumnzeu sa ierte pe parintele Arsenie Boca ! |
Citat:
Citat:
"Reîncarnarea (indiană) se referă la oameni – și deosebirea între om și înger este o deosebire de natură, nu numai de desăvârșire. Deci oamenii, forțați de karma, trebuie să se renască în vieți succesive, să-și ispășească fără să știe vinovățiile din viețile trecute, până când încercând să se dezlipească de dorința vieții nu mai contractează legături care să-i reclame la ispășire. Purificarea aceaste se face automat și necesită perioade de zeci de mii de ani. Dacă doctrina aceasta ar exprima adevărul, toată iconomia, mântuirii omului descoperită nouă prin Iisus Hristos, ar fi inutilă. Mântuirea ar fi automată, iar venirea lui Iisus n-ar mai fi avut rost. Dar fiindcă a venit Iisus și a pus cu adevărat problema măntuirii omului, reîncarnarea, deci mântuirea automată, nu are nici o bază în Revelație. O mai spune și Sfântul Pavel: „Este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecați” (Evrei 9, 27). Deci nu este rânduit să fie vieți și morți succesive. Ilie este prevăzut ca Ilie Înaintemergător, dar al zilei celei înfricoșate a Domnului, pe la coptul neghinei pământului. „Iată, Eu vă trimit pe Ilie Proorocul, înainte de a veni ziua Domnului, cea mare și nfricoșată” (Maleahi 3, 23-24)". Citat:
|
Citat:
Cine este fără de păcat să arunce primul piatra! Te întreb de ce această înregistrare nu a apărut în timpul vieții părintelui Arsenie Papacioc pentru a ne confirma și dânsul de autenticitatea acestei înregistrări? Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Și apropo dacă tot crezi în această înregistrare (și ai mare evlavie la părinții din înregistrare) eu unul aș ascunde-o pentru că ea nu face decât să-i umbrească pe protagoniștii ei. |
De aici reiese foarte clar cât de slabi suntem în credință. Ne schimbăm după cum bate vântul.
Pentru mine părinții Arsenie Papacioc (pe care l-am cunoscut) și părintele Arsenie Boca râman aceeși (mari duhovnici) pe care îi știam înainte de apariția înregistrării. Despre părintele Ioanichie nu mă pronunț pentru că nu știu nimic despre el. |
Citat:
|
Cum sa negi autenticitatea unei asemenea convorbirii .... ?
Evident ca crezi in tot felul de "rautati ale cipului biomentric", "satanizarea prin folosirea cipului" si alte chestii ... Deci revino cu piciorele pe pamant ... si numai nega de pomana autenticitatea convorbirii ... ca n-o sa stea nimenea pt tine sa trimita special pt tine la analiza de autenticitate convorbirea ... Si pana la urma urmei de ce sa nu-l canonizeze Biserica pe batranul meu parinte preot care ma botezat Preot Octavain ?! Si el era un om bland, care se purta frumos cu copii, care fusese batut pt Biserica ... un cu multa evlavie si dragoste de Dumnezeu ? Sunt mii de parohii in romania si deci mii de preoti au murit ... multi dintre ei foarte evlaviosi ? De ce sa nui canonizeze si pe ei cineva ? Ei ce au sa nu fie canonizati ? De ce sa nu-l canonize pe Pr. Paise Olaru mai inainte ? Sau pe Pr Dumitru Staniloae ? Sau pe Pr Constantin Galeriu ? De ce nu pe toti martiri comunismul, dar pe fiecare pe rand ? Sunt doar 366 zile pe an si vreo 4 sfinti zilnic in calendar [afara de cei care sunt trecuti in sinaxar] ... Daca iar cananiza pe tot cei de mai sus, toti preoti, toti bunii Preoti n-ar avea loc toate numele in calendar .... iar numele vechilor Sfintii ar fi sterse ... Deci trebuie sa fi sfant mare ca sa ajungi in calendar, mai omule ....! Si eu tin la Pr Cleopa, Pr Galeriu, Pr Octavian ... si am incredere in rugacinile lor ... da ... trebuie sa fi fost un sfant mare ca sa fi in calendar ... altminterea pe cine sa uiti si pe cine sa nu bagi in seama ? --- Apropo ... eu cred ca mai multi oameni au evlavie la Pr Cleopa, la Pr Arsenie Papacio, la Pr Galeriu, cu mult mult mai multi decat au evlavie la Arsenie Boca .... asa ca dece sa ii nedreptatiti ? Nu sunt destule locuri in calendar pt toti ... Sau poate n-ar mai trebui sa-i serbam pe Sf Trei Ierarhi, sau pe Sf Nicolae sau pe Sf Gheorge ca sa serbam ... alti sfinti noi ? Mai ganditiva ... e si chestie de importanta ! Nu poti sa il pui la un loc pe Sf Nicolae cu pr Arsenie Boca si pace buna ... nu-i loc in calendar dar in sufletele celor apropiati si ai lui Dumnezeu este, daca sau invrednicit raposatzi de asemena lucruri ! Sa aveti voi evlavie la pr Arsenie, si la oricare parinte va e drag ... da lasati bietul calendar ca are doar 366 zile .... si alea serbate de uni fie pe nou, fie pe vechi, fie catolic ... fie in cine stie ce alt fel ... PS: Si eu pot sa neg autenticitatea cuvintelor tale ... [oricum] si asa nu l-ai cunoscut tu personal pe pr Arsenie Boca ... deci mai gandestete ! Cel mai simplu ar fi sa acepti autenticitatea ... si sa iti vezi de treaba .... Eu unu m-am lamurit de situatie ... si discontinui conversatia [adica polemica] pt ca ... vorba vine .... vorba lunga saracia omului ... [asta nu insemana ca mi-am schimbat radical parerea ... dar nici ca am ramas indiferent ... da pace buna ... si Hristos a inviat] |
Citat:
Cineva spunea ca daca un sfant parinte e canonizat ,aceasta se face pentru noi ,pentru binele nostru ,locul lui la scaunul Imparatesc e acelasi. Deci nu mai privi cu ranchiuna canonizarea parintelui Arsenie Boca. Si bine a zis Ovidiu.b ,ascundeti inregistrarea ,daca e veridica cu atat mai rau. Dar sa stii ca am primit mesaj sa nu dam crezare acestei inregistrari de pe youtube. Si ar mai fi ceva de spus ,Hristos spune la Matei : "Luminatorul trupului e ochiul.Daca ochiul tau va fi luminat si trupul tau va fi luminat" Sa ne luminam ochii ,sa vedem numai binele . Sau "Fericiti cei curati cu inima ,ca aceia vor vedea pe Dumnezeu" |
Citat:
Citat:
Citat:
„Părintele Arsenie Boca e un fenomen unic în istoria monahismului românesc” – Pr. Dumitru Stăniloae Citat:
„Un sfânt se cunoaște abia după trecerea timpului. Cu cât se adaugă mai mulți ani după mutarea sa pe lumea cealaltă, cu atât va veni lumea spre el mai mult, dacă a fost cu adevărat un slujitor al lui Dumnezeu” – Pr. Arsenie Boca Citat:
Citat:
Te întreb: DUPĂ CE PĂRINTELE VA FI CANONIZAT CUM VEI aborda situația? La fel de indiferent vei fi? Riști mult prin vorbele tale. Nu crezi că mai înțelept ar fi fost să rămâi imparțial față de această înregistare, așa cum au facut-o majoritatea userilor indiferent de evlavia pe care o au față de protagoniștii înregistrării? Citat:
Adevărat a Înviat! |
Ultima postare si gata ...
@ovidiu_b: Auzi da de ce ma intrebi de fiecare data daca sunt in masura eu sa vorbesc ? De ce esti tu mai mult ca mine ? Sau nu stii ca si vorbitul de bine trebuie facut cu intelepciune si dreapta socoteala ? Daca ar apare un inger luminos care canta slavoslovii... lai lauda indata ? N-ar trebui sa vezi daca nu cumva e defapt un diavol care ti se arata ca sa te amageasca ? Deci daca vei vorbi de bine zicand ce bun este diavolul, pe el nu-l folosesti pt ca el va profita de bunatatea ta ca sa te faca sa pacatuiesti ... va profita vrand sa devina prieten cu tine si sa te invete tot felul de rautati ... Deci daca eu nu sunt in masura sa imi dau cu parerea [asta o zici pt ca vorbesc impotriva unort lucuri] ... tu in schimb pt ca vorbesti de bine si pentru niste lucururi ai dreptul, zici tu, pt ca vorbesti de bine ....! Deci vezi .... imi tai dreputul din start zicand ca eu nu am voi sa zic "nu" ... Daca nu as zice nu diavolului cand imi zice sa ma cert sa sa fac ceva nefolositor ... nar fi rau ? Deci vezi negatia nu este rea in sine .... Adica si eu si tu avem acelasi drept draga user-e ! Deci daca suntem in polemica trebuie sa imi respecti parerea ca si eu pe a ta ! Deci ca final ! Eu stiu de ce tu ma contazici pe mine .... pt ca crezi ca ceea ce spun eu e FALS ... si tu crezi ca eu te contrazic pt ca cred ca ceea ce zici e FALS ... e bine .... vad ca nu stii inca anumite lucuriri care se invata cu varsta .... Opinia fiecaruia dintre noi e un drept pe care toti il avem ... la fel si libertatea pe care nici macar Dumnezeu nu neo ingradeste ... Singura mea rugaminte ar fi ca daca nu esti deacord cu mine si vrei sa iti pastrezi parerea ta ... pastreaz-o [treaba ta] ... dar lasa-mi si mie dreptul acesta ... Daca nu poti intelege ce iti spun atunci ... inseamna ca ma adresez unei persoane mult mai tinere decat mine ... deci eu trebuie sa iau alta pozitie si sa nu ma "las la mintea copiilor" ... Sanatete si sa cresti mare ! Ti-am zis ... daca vrei sa iti pastrezi, susti parerea ... e dreptul tau ... dar te rog ... nu imi spune ca nu sunt eu in masaura sa zic NU unor lucuriri pt ca imi exercit acelasi drept ca si tine de a zice DA unor lucruri .... Si stii ce zice pilda aceea cu slujnicul care la lasat stapanul sau sa pazeasca casa .... ca nu la primit nici pe stapan noaptea de frica sa nu fie hot cu glas minicinos ! Deci ... fi cu pace ! Hristos a inviat ! |
@mbarboi
Eu cred că am fost destul de clar și de puctual în ficare răspuns sau întrebare de a mea. Eu nu am îngrădit și nu îngrădesc pe nimeni în a-și exprima părererea (fie ea bună sau rea) - dacă tu asta ai simțit sincer îmi pare rău și îmi cer iertare. Însă am dreptul la replică așa cum tu susții - nornal ar fi fost ca și tu să răspunzi puctual pentru a putea purta o discuție. Dar poate ai mare dreptate în ceea ce spui tu mai sus și încă o dată îmi cer iertare pentru toate replicile care se pare că au căzut tocmai bine. Din păcate ăsta e riscul acestui cadru virtual unde nu știi cu cine stai de vorbă și am observat că foarte ușor poți să greșești chiar cu adevărul în mână. Pentru mine aceasta este o lecție și poate și pentru ceilalți useri de pe aici. IERTARE încă o dată pentru tot! Dumnezeu să te miluiască! Maica Domnului să te ocrotească! |
intrebare ???
bine,bine...da pana la urma concluzia care e ???
eu ce sa inteleg din toata polemica asta ??? pana la urma unde e adevarul ??? Putem privi inregistarea in doua moduri : fie facem din ea o tragedie fara margini,ca in fond, toate personajele implicate ies putin cam...sifonate (parintii ce vorbesc,par niste babe rautacioase iesite la colt de strada spre a-si barfi vecinii de pe strada,ba a mai si ai lua in batjocura- atunci cand se refera ,incercand un spirit de gluma, nereusit, la dexteritatea parintelui Paraian de a scoate casetele -"orb,orb...da ,le scotea !!!" ) Iar parintele Arsenie Boca, iese suspicionat de diverse scaderi,si chiar un pacat foarte mare ( e considerat ca fiind cuprins de mandrie,ba chiar avand convinegeri eretice -aia cu raincarnarea,si mai zice ca l-a mai prins cu ceva!!!- insa cea mai grea suspiciune,pe care parintii nu o sustin ferm,ci doar voalat o sugereaza sau o lasa sa fie posibila e cea a unei relatii cu acea ucenica,absolventa de teologie (cand zice ca au ramas in "mare,mare intimitate" !!!) Poate as trece cu mare usurinta peste celelalte insinuari, insa aceasta , ma darama pur si simplu,daca ar fi adevarata ! Insa e greu de crezut asa ceva !!! Totusi situatia e foarte grava, cum putem iesi din ea, si sa nu ne lasam prada dezamagirii,si descurajarii ??? Ce invatamante am putea sa tragem din aceasta inregistare ? Ce ar fi,daca ,avansand o ipoteza, personala, parintii ar fi produs intentionat o astfel de inregistrare pentru a viza un efect mult mai inalt,decat pare la prima vedere ??? Dar care ??? Pentru a se injosi in ochii oamenilor, si a nu mai fi considerati sfinti ??? Intrebari foarte grele,fratilor ! Iar al doilea mod de a privi, e cel al istoriilor lui Damian Stanoiu, exact la scrierile sale,ma gandeam cand ascultam inregistrarea,si mi se parea ca personajele vin de acolo,din cartile sale "Ucenicii sfantului antonie"...etc... Ori, acele carti, chiar daca scoteau in evidenta umorul, totusi, aveau o anumita delicatete si o imensa simpatie, daca nu cumva, chiar iubire, a autorului fata de personaje (care putusera fi si reale !!!) Concluzia, e in acest al doilea mod de a aborda ,inregistarea, e ca ,nu poti sa o asculti,fara ca la final, sa nu-i iubesti mai mult pe toti cei implicati !!! Deci, in concluzie, inregistarea, departe de a ne indeparta, mai atare trebuie sa ne ataseze fata de parintii respectivi ! |
Amice vezi că ai greșit topicul. Ai unul pe care tu cu mânuța ta l-ai deschis. Nu infesta și topicul acesta cu mult iubita ta înregistrare de care se pare că nu te mai poți dezlipi.
|
Citat:
Probabil, ca dumneata ca tanar respectabil si curat la suflet, asa cum imi permit sa banuiesc ca esti, urasti aceasta inregistrare tocmai pentru ca ea infiltreaza,asa cum bine zici, si o nuanta de gri,in tot pisajul alb si idilic,pe care si l-au format unii !!! Tineretea cu entusiastmul sau, ai face pe unii sa vada lucrurile transant numai in alb si negru, cand ele de fapt sunt de multe ori si grii !!! Exercitiul maturitatii incercate, ne face insa sa acceptam cu mai multa usurinta,sau din nevoie,si griul,si sa-l prelucram,incasand invataminte folositoare in evolutia noastra spirituala, si invatand sa nu ne carmponam de idealisme ! |
Citat:
Aici e acela cu canonizarea..... Doamne ajuta!. |
Citat:
In alta ordine de idei, din partea mea,nu sunt impotriva canonizarii, ceea ce ma mira, e ca nu s-a facut pana acum, oare de ce ???!!! Cred ca cei 23 de ani ,trecuti, poate erau suficienti pentru ca forurile ierarhice superioare sa ia o decizie in acest sens, de ce nu s-a luat pana acum ???!!! Ar fi interesant ca inaltii ierarhi sa ne dea o explicatie,sau o motivatie !!! |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Pe Kanal D o emisiune legată de personalitatea părintelui Arsenie Boca - acum în direct.
|
O relatare recentă
Buna ziua!
O MINUNE! Ma numesc Nedelcu Cristina si vreau sa va spun ce mare minune a facut Domnul in viata mea datorita rugaciunilor parintelui Arsenie Boca. Eu nu puteam avea copii. Doctorii nu gaseau un motiv anume, insa stiam ca se datoreaza pacatelor mele si a departarii de Dumnezeu. Cand eram mica, mergeam la bierica, apoi nu ma duceam decat la ocazii speciale sau deloc... Printr-o boala care a venit asupra mea ca o mustrate din parte Bunului Dumnezeu, m-am indreptat iar catre El asemenea fiului cel ratacit...Am gresit Tata, la Cer si inaintea Ta. Insa trebuia sa imi spal greselile cu lacrimi de pocainta. M-am rugat din tot sufletul alaturi de sotul meu catre Domnul meu Iisus Hristos, Maica Domnului, Sfantul Nicolae, Sfintii Parinti Ioachim si Ana dar si parintelui Arsenie Boca. Intamplator aveam niste carti cu minunile parintelui pe care nu le citisem nicidata, desi le aveam in casa. Cand am inceput sa citesc, simteam cum parintele ma cearta si mi se adeseaza direct mie. Nu l-am cunoscut personal desi locuiesc aproape de Draganescu. Am ajuns la Prislop de doua ori si mereu simteam o bucurie imensa cand vedeam atatea flori si zeci de oameni care veneau sa ceara ceva sau sa multumeasca parintelui. Eu imi doream extrem de mult un copilas. Si in rugaciuni ceream sa am un baiat de a carui copilarie sa ma bucur si apoi sa il aduc catre Domnul. L-am rugat si pe parintele Arsenie sa se roage pentru mine, pacatoasa. Intr-un final, s-a intamlat minunea. Acum am un baietel de un an si o luna care la 6 luni stia foarte clar unde este Doamne Doamne. Pe noi ne-a recunoscut pe la 7 luni si jumatate. Acum la un an si o luna, m-a uimit iar. Fara sa il invete sau sa ii arate cineva (doar din ce a vazut la biserica). face metanii mici, incearca sa se inchine si saruta iconitele din propria initiativa. De cate ori vede chipul unui Sfant dar mai ales Chipul Domnului, fata i se lumineaza si zambeste larg. Dumnezeu mi-a ascultat rugamintea si prin rugaciunile parintelui, minunea s-a produs. Va rog din suflet sa facem tot posibilul sa ajutam la canonizarea parintelui pentru ca mari minuni face Domnul prin Sfintii Lui. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne primeasca acum si noua rugaciunile pentru parintele Arsenie Boca. Doamne ajuta! |
O nouă înregistrare Radio Trinitas:
Pr. Protop. Gheorghe Colțea - Despre mormântul Părintelui Arsenie Boca |
Prislopul, părintele arsenie și o mare ispită!
Cred că trebuie să lămurim un lucru. Și să încercăm să mai oprim din fanteziile și poveștile lumii legate de canonizarea Părintelui Arsenie. Știm că, despre Părintele Arsenie, mai ales în ultima vreme s-a scris și s-au spus foarte mult adevăruri deosebite. Ba mai mult, Radio Trinitas, la rândul său, a început să emită câteva ediții speciale legate de viața și minunile Părintelui Arsenie. Dar lucurile nu s-au oprit din păcate la astfel de mărturisiri frumoase, răspândindu-se prin popor ideea că ar exista o cenzură abilă și programatică împotriva Părintelui Arsenie. Ori, o astfel de teză păcătoasă pare a prinde tot mai mult contur, fiind o găselniță obsesivă a „gurilor libere” sau a „chibiților religioși”, care mai noi au invadat fără discernământ duhovnicesc spațiul dialogic (fie pe internet, prin ziare, sau la nivelul opiniei de stradă) al ortodoxiei românești.
De undeva vine un duh rău. Un duh care pune rău-voitor în spatele ierarhiei noastre sacerdotale ideea că Părintele Arsenie și Prislopul sunt "vezi Doamne" cenzurați. O minciună și chiar o neobrăzare, săvârșită de oameni care au pretenția că se roagă, că postesc, că iubesc duhovnicii și că se luptă îndârjit împotriva patimilor. O invenție a acelor "pelerini" care nu au altceva „de lucru” decât să facă speculații ieftine despre întârzierea canonizării părintelui. Din prea multă emotivitate, din prea mult entuziasm, din prea multă vorbire, se dă dur cu barda și se nasc ispite verbale de genul: „Cei de la București nu-l suportă pe Părintele Arsenie”; „Masonii din fruntea bisericii nu recunosc darul părintelui” sau „Poporul, nici nu are nevoie de sinod, pentru că în sufletul său, l-a canonizat de mult pe Părintele Arsenie” Sunt afirmații șocante, populiste și înadins lansate, de multe ori chiar din intimitățile de comunitate ale Părintelui Arsenie. Din păcate, uităm un lucru esențial. Biserica Ortodoxă Română are regulile și organizarea sa. Nimic nu se poate face fără ierarhie și fără lumina Duhului Sfânt care lucrează în mod plenar prin Sfântul Sinod. Toți cei care însă se dau „înduhovniciți”, „gravi” și au opinii diferite, ascunse după „idealurile mărețe ale canonizării” unuia sau altuia dintre marii noștri duhovnici sunt într-o mare ispită. Acești oameni, fie mireni, monahi, monahii sau preoți, trebuie să înțeleagă că pot sminti infinit mult mai mult lumea chiar, decât poate că smintește un bețiv, un eretic sau un desfrânat. Pentru că ei, nu fac nimic altceva decât să coboare umbre puternice și să nască îndoieli față lucrarea tradițională a bisericii și a ierarhiei sale. Am convingerea personală că nimeni nu are nimic cu Prislopul sau cu maicile de acolo. Ca dovadă că ieri (n.n. 8 Mai) au fost atâția ierarhi la liturghia de la Prislop. Astfel, sunt sigur și am informații limpezi că Părintele Arsenie va fi în curând canonizat, dar numai urmând etapele specifice unui asemenea act deosebit. Adică, se vor aduna mărturiile minunilor sale, vor fi trecute prin sesiuni de cercetare ale comisiei canonice abilitată cu acest lucru și apoi se va proclama sfințenia sa. Patriarhul României, mitropoliții, episcopii îmbrățișează ei înșiși ideea canonizării Părintelui Arsenie și la vremea potrivită lucrurile vor intra pe făgașul normal. Până atunci însă vă rog să evitați discuțiile cu toți cei ce pun sub semnul îndoielii buna credință a ierarhilor și preoților noștri. Înțeleg că s-au strâns multe „frustrări” la oamenii care au fost în preajma părintelui, dar noi avem nevoie de bun simț, de echilibru duhovnicesc și de pace sufletească pentru a putea realiza acest deziderat deosebit, care înseamnă trecerea în calendarul ortodox a Părintelui Arsenie Boca. În acest sens Radio Trinitas, postul oficial al Patriarhiei Române, prin mărturisirea subsemnatului a realizat câteva emisiuni în favoarea canonizării Părintelui Arsenie. Părintele Cătălin Dumitrean Redactor-Sef Radio Trinitas |
Astept cu drag canonizarea parintelui nostru drag..... chiar Duminica am fost la Prislop pentru a doua oara... aceeasi liniste sufleteasca m-a acaparat la apropierea de mormant...... Doamne ajuta!!!!
|
A apărut o nouă carte "Părintele Arsenie Boca - Mărturia mea" scrisă de părintele Petru Vamvulescu. Din păcate cartea a fost tipărită într-o ediție limitată. Cine este interesat de carte aș putea să i-o trimit prin poștă.
|
PS Daniil Stoenescu despre Părintele Arsenie Boca
“Oare nu ardea în noi inima noastră când ne vorbea pe Cale – la Sâmbăta, Prislop, Drăgănescu sau Sinaia – și ne tâlcuia Scripturile?”(cf. Luca 24,32)
Patericul ne relatează despre un frate care, mergând odată la chilia avvei Arsenie cel Mare din Schit și trecând pe lângă fereastră, aruncându-și privirea spre înlăuntru, i-a fost dat să-l vadă, din rânduială și iconomie dumnezeiască, pe bătrânul călugăr în rugăciune învăluit peste tot “ca de un foc” – de focul luminii harului Duhului Sfânt – căci, spune Patericul “era vrednic acel frate de a vedea astfel de lucruri minunate”. Pentru cei ce l-au cunoscut și recunoscut, pentru cei ce l-au ascultat și urmat pe Părintele Arsenie Boca (29 sept. 1910 – 28 nov. 1989 ) ziua de 28 noiembrie – deja înscrisă cu “cruce roșie” în calendarul vieții noastre – ne este în anul bisericesc ca o “fereastră” prin care cu dragoste și dor ne aruncăm privirea minții – ca și ucenicul din Pateric – înspre personalitatea harismatică “ca o pară de foc” a celui care a fost, este și va rămâne de-a pururi pentru ortodoxia, spiritualitatea și monahismul românesc al veacului XX – Părintele Arsenie, Omul lui Dumnezeu. De trei ani “batem” cu smerenie și umilință prin pomenirile rânduite de Sfânta Biserică la ușa chiliei “de dincolo” a Sfinției Sale, cu gândul luminat și purtat de la “fereastra chiliei” avvei Arsenie din Pateric, la chilia Părintelui Arsenie de sub “fereastra Munților Făgărașului, iar de acolo la “fereastra celulei” unei temnițe din anii ‘50 – pe care privind un gardian (ca ucenicul din Pateric) l-a văzut pe Părintele Arsenie în rugăciune învăluit “ca de un foc” – pentru ca în sfârșit, să ni-l aprindem ca o lumânare la crucea mormântului Sfinției Sale de la Prislop, de care se cuvine să ne apropiem ca de un “rug aprins” ca să primim “lumină din lumină”. Binecuvântat este poporul din care s-a ridicat un astfel de om până la “statura vârstei deplinătății în Hristos” (Efes. 4,13), ocrotită este țara noastră care are un astfel de mijlocitor către Dumnezeu și vie este Biserica care a avut un astfel de slujitor ce nu a făcut “compromisuri spiritului vremii” în trecutul încheiat la numai câteva zile după săvârșirea Sfinției Sale din această viață (28 noiembrie – 22 decembrie 1989!). Pentru că astăzi, într-o vreme plină de incertitudini când lumea și societatea în care trăim se aseamănă tot mai mult cu un “Ținut al Gherghesenilor” bântuit de felurite duhuri, curente și ideologii ”care nu sunt de la Dumnezeu”, ne dăm seama că a-l fi întâlnit cândva, cunoscut, ascultat, crezut și urmat – după puteri – pe Părintele Arsenie Boca la o răspântie a vieții noastre, este aproape egal cu faptul de a fi fost contemporani cu un adevărat profet biblic, apostol neotestamentar sau Sfânt al Bisericii Ortodoxe! Aceasta este deci imaginea și icoana clară și definitivă – ca un reflex al picturii bisericești de la Drăgănescu și Prislop – a Părintelui Arsenie, zugrăvită înaintea ochilor și înlăuntrul sufletului nostru de razele unei lumini ce coboară atât de pe Tabor, cât și din norii Parusiei… De aceea, lăsând în seama lui Dumnezeu rânduirea vremii în care “lumina să fie pusă în sfeșnic” și timpului – care țese în taină odăjdiile sfinților și le sculptează racla – să adeverească tuturor, “cler și popor”, locul Icoanei Părintelui Arsenie în catapeteasma neamului nostru românesc “creștinesc și de Hristos iubitor”, mărturisim că – cel puțin în vremile pe care le trăim astăzi și în viitorul apropiat – despre Părintele Arsenie, despre activitatea și lucrările Sfinției Sale, se cuvine mai mult și mai bine să se tacă, decât să se vorbească… “Doamne, Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Prea Cuviosului Părintelui nostru Arsenie Ieromonahul, rămâi cu noi, în toate zilele, căci este spre seară și zilele rele sunt”. (cf. Lc. 24,19; Mt. 28,20; Efes. 5,16). PS Daniil Stoenescu |
Citat:
S-a comentat vreodata greseala facuta in legatura cu sarurile acidului glutamic si teoria dezvoltata pornind de la o astfel de idee gresita? |
Căteva mărturii despre Părintele Arsenie Boca
Extrase din Vol. 4 - Mărturii, Părintele Arsenie Boca - un om mai presus de oameni:
”Ai iubit omul, te-ai dăruit cu tot sufletul necazurilor lui, bucuriilor lui” - Pr. Savian Bunescu ”Sunteți un izvor curat din care se adapă oile lui Hristos cele însetate de apa vieții” - Pr. Ilie Cleopa ”L-am asemănat de multe ori cu Ioan Botezătorul” - ÎPS Antonie Plămădeală ”A-l cinsti pe Părintele Arsenie înseamnă a-i urma sfaturile” - ÎPS Laurențiu Streza ”Îl purtăm în suflet și în rugăciuni” - ÎPS Laurențiu Streza ”Părintele Arsenie - un ”Everest” al neamului românesc” - PS Daniil Stoenescu ”O personalitate și o moștenire uriașe” - PS Daniil Stoenescu ”Un lanț de aur între Sâmbăta și Prislop” - PS Daniil Stoenescu ”Părintele Arsenie, stâlp de foc al neamului românesc” - PS Daniil Stoenescu ”În cer și în chip tainic printre noi cu Hristos” - PS Daniil Stoenescu ”O zi cu cruce roșie în calendarul Bisericii noastre” - PS Daniil Stoenescu ”Părintele este deja canonizat de un popor întreg” - PS Daniil Stoenescu ”Știa tainele oamenilor, ale Cerului și ale animalelor” - Dumitru Constantin Dulcan ”La Sfânta Liturghie simțeai prezența și puterea Mântuitorului și...plângeai” - Aspazia Oțel Petrescu ”Un cer infinit mă privea cu doi ochi de om” - Aspazia Oțel Petrescu ”Darul profeției: - Când îți pui tot sufletul, știi!” - Pr. Prof. Dr. Ilie Moldovan ”Toate le făcea spre slava lui Dumnezeu și ca să-l elibereze pe om” - Protosinghel Ghelasie Țepeș ”Mare în timpul vieții, mare și în moarte” - Prof. Conf. Univ. Dr. Simion Todoran ”Totdeauna mă duceam la Părintele și parcă îmi lua cu mâna toate” - Pr. Petru Vamvulescu ”Toată Țara Făgărașului l-a avut și-l are ca sfânt” - Pr. Petru Moga ”Un om mai presus de oameni” - Pr. Prof. Ștefan Negreanu ”Învăluit în foc la rugăciune” - Pr. Prof. Ștefan Negreanu ”Haide să mergem, că ajută Dumnezeu, ne ajută Părintele Arsenie” - Ieromonah Dionisie Ignat |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:01:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.