Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Am scapat de PDL, si am dat de...mafia rosie !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14908)

horatiu.miron 04.05.2012 17:30:29

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 443054)
Peste inflatie cu cat? 1-2% si aia cu semnul intrebarii dat fiind ca in calculul inflatiei exista si o doza de subiectivism statistic?

Fa un calcul de curiozitate si vezi cum ai fi iesit mai bine in ultimii 30 ani, cu banii dati la "stat" sau aia la fondul privat?

Intreaba-te si cate state au dat faliment incat sa nu mai plateasca pensiile si cate "fonduri private" au dat faliment si contribuabilii n-au mai vazut nici un ban.

Eu am senzatia ca va vreti si cu slanina-n pod, si cu sufletu-n rai. Orice fond de pensii implica riscuri. Moneda se poate oricand deprecia. Oricand poate sa apara vreun razboi sau vreo calamitate. Dar una e cand statul da pensii preferential, putand oricand sa vina si sa zica: n-ajunge pentru toti, asa ca va taiem un sfert. Care sfert nici n-o sa-l vedeti inapoi in cazul in care ne hotaram sa revenim la niveul de dinainte.

Si alta e cand ai niste bani intr-un cont, la care ai acces dupa ce te pensionezi. Nu uitati ca fondurile de pensii sunt asigurate si exista un intreg mecanism prin care chiar si caderea lor este amortizata astfel incat cotizantii sa nu fie afectati. Sunt zeci de mii de fonduri de pensii administrate privat pe lumea asta si doar vreo doua sute de state suverante. Daca facem un calcul, ajungem la concluzia ca numarul statelor care au falimentat in ultimele decenii, raportat la numarul total e probabil proportional cu numarul de fonduri de pensii care au falimentat, raportat la numarul total.

Adriana Cluj 04.05.2012 17:39:39

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 443062)
Stii dar nu pricepi, daca tot poti sa mai vorbesti de "Stat".

Si daca nu le respecta ce se intampla? Face "Statul" inchisoare? :21:

"Statul" nu poate decat sa dea faliment si atunci au incurcat-o si pensionarii si nepensionarii.

Care "Stat"? Care angajamente?
Unde si cand si cine exact si-a luat angajamentul sa-ti plateasca tie pensia?

Si-a luat angajamentul sa-ti ia din bani sa plateasca pensia bunicilor si parintilor tai si din ai copiilor tai sa-ti plateasca tie pensia - daca o sa aiba de unde, eventual o sa le puna si o datorie in spate - daca o sa aiba cum.

Ce vina are "Statul" ca atunci cand plateau parintii tai pensii erau 10 platitori si 5 pensionari iar acum sunt 5 platitori si 10 pensionari?

Nu "Statului" i-ai platit tu pensie ci bunicilor si parintilor tai.

Nu pensionarii de acum sunt vinovati de faptul ca nu mai sunt platitori?
Ca doar nu le-a interzis "statul" sa faca copii.

E acelasi lucru cu asigurarea de sanatate, CAS-ul pe care il platesti lunar, pentru a avea acces la servicii medicale. Unde scrie cand dai banii ca ti se asigura serviciile? Ti se retine automat. (mai nou scrie cate ceva, dar doar de ceva vreme...)
Statul este format si reprezentat de cineva, niste persoane, care si-au asumat raspunderea de a-l guverna, gospodari, conduce.
Eu, si multi altii, am dat acei bani statului (reprezentat de persoane... sa nu uitam), spre a-i gestiona, investi, spori, plati, ne-am strans niste fonduri din acele cotizari.
Deci, acele persoane sunt raspunzatoare pentru modul cum au gospodarit fondurile.

AlinB 04.05.2012 17:59:25

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 443069)
E acelasi lucru cu asigurarea de sanatate, CAS-ul pe care il platesti lunar, pentru a avea acces la servicii medicale. Unde scrie cand dai banii ca ti se asigura serviciile? Ti se retine automat. (mai nou scrie cate ceva, dar doar de ceva vreme...)

Ti se retin automat, tu taci din gura, deci platesti.
Ce primesti in schimb e partea a doua, oricum taci, inghiti asta este.

Citat:

Statul este format si reprezentat de cineva, niste persoane, care si-au asumat raspunderea de a-l guverna, gospodari, conduce.
Eu, si multi altii, am dat acei bani statului (reprezentat de persoane... sa nu uitam), spre a-i gestiona, investi, spori, plati, ne-am strans niste fonduri din acele cotizari.
Deci, acele persoane sunt raspunzatoare pentru modul cum au gospodarit fondurile.
Pai tu cotizezi la vreo 10 guverne sau mai mult (depinde cum prinzi si remanierele) si te astepti ca alte guverne sa-ti plateasca banii inapoi.

Pai de unde raspunderea asta solidara, ca guvernele astea nici macar individual nu au raspundere pentru ceea ce fac?

Se tot vehiculeaza o expresie de ceva timp "asumarea raspunderii" de catre guvern.
Cand o aud, imi vine sa ma tavales de ras.
Guverneul si raspunderea..de unde si pana unde?

Unde eram ca si tara cu salarii, pensii, industrie, agricultura, sanatate, ocuparea fortei de munca acum 20 si ceva de ani si unde suntem acum?

Si totusi, cati ministri au facut puscarie de 20 ani incoace?

Adriana Cluj 04.05.2012 18:14:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 443084)
Ti se retin automat, tu taci din gura, deci platesti.
Ce primesti in schimb e partea a doua, oricum taci, inghiti asta este.

Apoi, nu asta este. Nu asa trebuie sa stea lucrurile. Dar daca noi suntem fraieri...
Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 443084)
Si totusi, cati ministri au facut puscarie de 20 ani incoace?

Nici unul, dar asta nu inseamna ca nu ar fi meritat. Dar daca noi nu stim altceva decat sa ne lasam condusi de ticalosi, incompetenti si facaturi....repet: dar daca noi suntem fraieri...

AlinB 04.05.2012 18:29:54

Bun, macar acum esti lamurita ca "Statul" nu exista si esti la mana ta?

Adriana Cluj 04.05.2012 18:37:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 443099)
Bun, macar acum esti lamurita ca "Statul" nu exista si esti la mana ta?

Apoi cu tine basca vorbim, basca ne-ntelegem.... statul este format si reprezentat si asumat de oameni. Aceia trebuie sa stim sa-i alegem si pe aceia trebuie sa-i luam la intrebari ca nu-si fac treaba...
Acuma te las ca vreau sa citesc ceva frumos... maine e praznuit Sfantul Efrem cel Nou de la Nea Makri. Si nu mai fi rautacios ca nu-ti ajuta la nimic.

AlinB 04.05.2012 18:45:42

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 443066)
Eu am senzatia ca va vreti si cu slanina-n pod, si cu sufletu-n rai. Orice fond de pensii implica riscuri. Moneda se poate oricand deprecia. Oricand poate sa apara vreun razboi sau vreo calamitate. Dar una e cand statul da pensii preferential, putand oricand sa vina si sa zica: n-ajunge pentru toti, asa ca va taiem un sfert. Care sfert nici n-o sa-l vedeti inapoi in cazul in care ne hotaram sa revenim la niveul de dinainte.

Si alta e cand ai niste bani intr-un cont, la care ai acces dupa ce te pensionezi.

Haha, proasta comparatie care exprima exact ce am zis si mai inainte.

Cand nu mai sunt bani, guvernul (nu "statul") taie din pensii x%. Dar mai ramai cu ceva.
Cand un fond privat nu mai are bani, intra in faliment deci nu mai vezi nici un ban.

Si guvernele si fondurile private sunt coduse de oameni.
Deci...care e varianta mai avantajoasa?

Citat:

Nu uitati ca fondurile de pensii sunt asigurate si exista un intreg mecanism prin care chiar si caderea lor este amortizata astfel incat cotizantii sa nu fie afectati.
Ce naiv poti sa fii.:21:

Si ce crezi, cand a cazut piata imobiliara din SUA, aia nu aveau asigurari pe imprumuturi?

Citat:

Sunt zeci de mii de fonduri de pensii administrate privat pe lumea asta si doar vreo doua sute de state suverante. Daca facem un calcul, ajungem la concluzia ca numarul statelor care au falimentat in ultimele decenii, raportat la numarul total e probabil proportional cu numarul de fonduri de pensii care au falimentat, raportat la numarul total.
Deci daca invartim nitel cifrele, si luam zero -urile si le punem in fata in loc sa le punem la sfarsit, s-ar putea sa iasa exact valorile de care avem nevoie.
Si cu exact aceleasi cifre!

Eu zic mai bine sa faci asa, mai la obiect:

In ultimii 100 ani, de cate ori a ajuns statul roman in situatia de a nu mai putea plati pensiile, si cate din institutii financiare din Romania, nationale sau internationale au disparut cu banii contribuabilor cu tot?

TunsDiana 04.05.2012 19:53:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 443062)
Stii dar nu pricepi, daca tot poti sa mai vorbesti de "Stat".

Si daca nu le respecta ce se intampla? Face "Statul" inchisoare? :21:

"Statul" nu poate decat sa dea faliment si atunci au incurcat-o si pensionarii si nepensionarii.

Care "Stat"? Care angajamente?
Unde si cand si cine exact si-a luat angajamentul sa-ti plateasca tie pensia?

Si-a luat angajamentul sa-ti ia din bani sa plateasca pensia bunicilor si parintilor tai si din ai copiilor tai sa-ti plateasca tie pensia - daca o sa aiba de unde, eventual o sa le puna si o datorie in spate - daca o sa aiba cum.

Ce vina are "Statul" ca atunci cand plateau parintii tai pensii erau 10 platitori si 5 pensionari iar acum sunt 5 platitori si 10 pensionari?

Nu "Statului" i-ai platit tu pensie ci bunicilor si parintilor tai.

Nu pensionarii de acum sunt vinovati de faptul ca nu mai sunt platitori?
Ca doar nu le-a interzis "statul" sa faca copii.

Nu sunt de vina pensionarii ca nu mai sunt platitori, ci guvernantii ca nu le-au asigurat platitorilor locuri de munca si salarii decente, acum tinerii sunt plecati in numar mare in afara, nu are cine sa plateasca pentru pensii, plus ca nu se mai fac nici copii tot din cauza situatiei locurilor de munca si a salariilor.

guardian knight 04.05.2012 20:14:40

exemplu !

ca tot burghezul societatii capitaliste romanesti, mi-am permis si eu un mic concediu de 1 mai, prin zona istorica a Maramuresului !

Am fost prin multe locuri din tara, de la Transilvania, la Banat, la Moldova, Campia romana si dobrogea...insa, putine locuri mi-au atras atentia in asa grad, ca aceasta zona extraordinara a tarii noastre !!!

Exista acolo, un fenomen, foarte interesant, pe o zona geografica destul de intinsa,ce cuprinde un numar apreciabil,dar nu extrem de mare, de comune,foarte mari,exista o prosperitate ce sfideaza ,prin opulenta,multe zone umile sau mediocre ale tarii !!!

In fiecare ograda de cetatean maramuresan, ce locuieste la sat, vezi, cel putin o casa noua cu multe etaje si multe camere, finisata dupa norme europene, si care denota in general un bun gust taranesc,fata de care chiar si un arhitect si-ar gasi inspiratia !!!

Nu mai zic,ca fiecare curte, chiar si din fundu' satului, e perfect organizata, neexistand nici macar un fir de iarba razlet,care sa nu fie supravegheat strict,de gospodar si sa creasca in devalamsie !!!

Iar gardurile la frontul strazii, sunt toate, din piatra si cu fier forjat ,desigur avand materialul cel mai scump pus pe ele !!!
In fiecare curte exista cel putin o masina noua, daca nu doua trei !!!
Fenomenal !

Insa, in tot acest ansamblu, mirific, zcic ca esti undeva ,prin Alpii Austrieci, exiata o nota profund discordanta...drumurile extrem de proaste !!!

Parca pentru a-si bate joc de acesti oamnei gospodari,a caror munca si ambitie a infrumusetat acest colt de romanie, pana la a ne face mandri de ea, statul roman, a gasit de cuviinta sa mentina in acea zona cai de acces extrem de proaste, presarate din mentru in metru cu craterte in care ai senzatia ca-ti rupi masina !!!

Statul roman, nu incurajeaza pe omul muncitor ci pe lenesul pramatie care asteapta paomana !!!
Fac pariu ca a furat banii de la oamenii astia din maramures, si i-a dus in alte zone, eventual prin sudul tarii, pentru a plati asistente soicale, unor oameni care nu vor sa munceasca si astepta etern pomana de la stat !!!

Aproape ca as zice in fata acestui stat prefid : Transilvania Libera, ca tara independenta si suverana !!!

Adriana Cluj 04.05.2012 20:19:39

Dintre toti romanii, maramuresenii sunt cea mai cautata mana de lucru in Franta, in special femeile, care muncesc ca menajere in casele francezilor.
Intrebati-i unde si-au agonisit banii pentru noile case. In nici un caz din economia lui basescu.

PS: iar drumurile, ghici cine trebuia sa le faca? si nu doar in ultimii 8 ani, caci a fost si ministru de carari, ""aici sunt banii dumneavoastra"" !!!

TunsDiana 04.05.2012 20:24:20

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 443130)
ca tot burghezul societatii capitaliste romanesti, mi-am permis si eu un mic concediu de 1 mai, prin zona istorica a Maramuresului !

Am fost prin multe locuri din tara, de la Transilvania, la Banat, la Moldova, Campia romana si dobrogea...insa, putine locuri mi-au atras atentia in asa grad, ca aceasta zona extraordinara a tarii noastre !!!

Exista acolo, un fenomen, foarte interesant, pe o zona geografica destul de intinsa,ce cuprinde un numar apreciabil,dar nu extrem de mare, de comune,foarte mari,exista o prosperitate ce sfideaza ,prin opulenta,multe zone umile sau mediocre ale tarii !!!

In fiecare ograda de cetatean maramuresan, ce locuieste la sat, vezi, cel putin o casa noua cu multe etaje si multe camere, finisata dupa norme europene, si care denota in general un bun gust taranesc,fata de care chiar si un arhitect si-ar gasi inspiratia !!!

Nu mai zic,ca fiecare curte, chiar si din fundu' satului, e perfect organizata, neexistand nici macar un fir de iarba razlet,care sa nu fie supravegheat strict,de gospodar si sa creasca in devalamsie !!!

Iar gardurile la frontul strazii, sunt toate, din piatra si cu fier forjat ,desigur avand materialul cel mai scump pus pe ele !!!
In fiecare curte exista cel putin o masina noua, daca nu doua trei !!!
Fenomenal !

Insa, in tot acest ansamblu, mirific, zcic ca esti undeva ,prin Alpii Austrieci, exiata o nota profund discordanta...drumurile extrem de proaste !!!

Parca pentru a-si bate joc de acesti oamnei gospodari,a caror munca si ambitie a infrumusetat acest colt de romanie, pana la a ne face mandri de ea, statul roman, a gasit de cuviinta sa mentina in acea zona cai de acces extrem de proaste, presarate din mentru in metru cu craterte in care ai senzatia ca-ti rupi masina !!!

Statul roman, nu incurajeaza pe omul muncitor ci pe lenesul pramatie care asteapta paomana !!!
Fac pariu ca a furat banii de la oamenii astia din maramures, si i-a dus in alte zone, eventual prin sudul tarii, pentru a plati asistente soicale, unor oameni care nu vor sa munceasca si astepta etern pomana de la stat !!!

Aproape ca as zice in fata acestui stat prefid : Transilvania Libera, ca tara independenta si suverana !!!

Maramuresul e extraordinar, oamenii, jos palaria!

Vedeti, pana la urma ajungeti la concluzia mea ca oamenii sunt buni, guvernantii sunt rai si nu fac nimic! Exemplul cu drumurile este relevant pentru asta, degeaba sunt oamenii muncitori daca banii pentru drumuri se fura sau se dau in functie de politic, sau le dau bani astora daca eu guvernantul sunt din localitatea respectiva!

guardian knight 04.05.2012 20:40:43

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 443134)
Maramuresul e extraordinar, oamenii, jos palaria!

Vedeti, pana la urma ajungeti la concluzia mea ca oamenii sunt buni, guvernantii sunt rai si nu fac nimic! Exemplul cu drumurile este relevant pentru asta, degeaba sunt oamenii muncitori daca banii pentru drumuri se fura sau se dau in functie de politic, sau le dau bani astora daca eu guvernantul sunt din localitatea respectiva!

is bune obs, dvs, insa ...ati uitat sa raspundeti la o intrebare implicita a expozeului meu : de ce in multe zone ale tarii nu intalnim oameni de acest tip, si astfel de gospodarii prospere ???

tot guvernantii sunt de vina ,sau uneori sunt si oamenii de vina, pentru ca nu sunt in stare sa munceasca mai mult ???

baniesc ca nu vine Basescu in fiecare seara ca sa ne bage-n straita cate-o pane, pantru ca sa avem ce manca a doua za !!!

TunsDiana 04.05.2012 21:03:34

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 443137)
is bune obs, dvs, insa ...ati uitat sa raspundeti la o intrebare implicita a expozeului meu : de ce in multe zone ale tarii nu intalnim oameni de acest tip, si astfel de gospodarii prospere ???

tot guvernantii sunt de vina ,sau uneori sunt si oamenii de vina, pentru ca nu sunt in stare sa munceasca mai mult ???

baniesc ca nu vine Basescu in fiecare seara ca sa ne bage-n straita cate-o pane, pantru ca sa avem ce manca a doua za !!!

Nici nu ii cere nimeni lui Basescu asa ceva!

Cred ca ar fi o analiza mult prea grea de facut pentru mine, ca sa stiu de ce unii din alte zone ale tarii nu muncesc asa de mult, nici nu sunt sigura de asta, din moment ce n-am vazut cu ochii mei, una ca nu am vizitat toate zonele tarii, ca sa imi dau cu parerea, si nu am nici explicatiilee pentru acest fenomen!

Totusi cred ca este jignitor pentru ca fiind romani sa afirmam despre fratii nostri din alte zone ca ar fi puturosi!

iuliu46 04.05.2012 21:08:58

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 443047)
Eu stiu un singur lucru: PNL a facut troc cu PSD in acel moment. PNL a adoptat o masura eminamente de stanga contra sustinerii parlamentare a firavului guvern liberal. Cu reprezentarea pe care o avea in parlament, guvernul Tariceanu II nu ar fi avut cum sa reziste. Singurul colac de salvare a fost sustinerea tacita oferita de PSD.

Iar PSD, in prag de alegeri, a vrut sa faca un cadou pensionarilor, electoratul lor de baza. Hocus-pocus, gata pensiile. Pai cum sa nu-i iubiti, draga doamna?

Si-apoi a venit criza, si intreaga clasa politica iresponsabila s-a trezit ca nu au de unde sa mai dea pensiile alea umflate. Ba chiar s-au trezit ca trebuie sa taie din cheltuielile enorme pe care le avea aparatul statal supradimensionat, evident, acolo unde nu trebuie.

Dar ce sa-i faci? Aia de la putere au avut luciditatea sa taie si sa se imprumute, pentru ca au vazut cu ochii lor cat de grava era situatia, insa n-au stiut nici sa comunice cum trebuie populatiei aceste masuri, nici sa faca ceva eficient, fiind incompetenti.

Aia din opozitie au constatat ca n-au nimic de pierdut daca ii injura pe aia de la putere, ba chiar au de castigat, ceea ce-au si facut. Iar acum au ajuns la putere si deja nu stiu pe unde sa scoata camasa. De la "punem la loc ce-au furat" au ajuns la "stati sa vedeti, ca de fapt e mai urat decat credeam" - placa pe care am tot auzit-o de atatea ori.

Uneori ma infioara cat de cretin e electorul roman. Ii pune pe unii la putere, vede ca nu merge cu ei, ii schimba. Vede ca nu merge nici cu astia, ii aduce la loc pe cei de dinainte. Iar si iar. Memoria scurta face ravagii, iar bruma de demnitate pe care o avem ne-o vindem pe un kil de faina sau pe o galeata. Atata timp cat oamenii astia exista, voteaza si pot fi manipulati cu un minim de efort, vom avea politicienii pe care-i avem. Si pe care-i meritam.

Sincer va spun: unii din concetatenii mei fac sa-mi fie aerul irespirabil in tara asta. Ma gandesc din ce in ce mai des la emigrare.

Asta este adevarul PSD a facut atunci presiuni asupra guvernului Tariceanu.Dar ...
Hotararea a fost votata in unanimitate in parlament.Si chiar Basescu si-a facut propaganda electorala spunand tuturor cum a marit el pensiile.Ca sa nu mai aducem aminte de salariile din educatie sau cum era propaganda atunci "bani contra reforma " :21:
Unde nu ai tu dreptate este ca nu banii pensionarilor ne-au bagat in criza.Faptul ca unii au furat cel putin la fel de mult dintr-un buget din ce in ce mai gol ne-a bagat in criza .Si faptul ca vedem in jurul nostru atatea masini de lux, atata risipa ,faptul ca proprietatile ajunsesera la acelasi pret cu cele din Paris,faptul ca Basescu a facut jocurile FMI ca sa mai ia inca un mandat, faptul ca Isarescu este intangibil, astea sant lucrurile care ne-au bagat in criza.

iuliu46 04.05.2012 21:19:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 443052)
Hai sa-ti explic cum sta treaba.

Tu acum platesti pensie bunicilor si pe urma parintilor tai.

Dar pentru ca parintii tai si bunicii au crezut ca si tine ca "Statul" e un nene cu buzunare pline care nu se golsesc niciodata, n-au crezut de cuviinta ca trebuie sa aiba copii mai multi care sa se ingrijeasca de batranetile lor.

S-au culcat pe o ureche si au votat mereu cu aia care promiteau salarii si pensii mai mari, chit ca n-aveau de unde.

Acum, banii luati de la tine nu mai ajung pentru pensii, asa ca "Statul" se imprumuta in contul copiilor tai ca sa plateasca pensia bunicilor lor.

Cand tu ai sa fii pensionara, copiii tai o sa-ti plateasca tie pensia plus o sa trebuiasca sa dea inapoi banii imprumutati pentru pensii.

Asadar, care "Stat"?

Din pacate pentru tine lucrurile nu stau asa.
Tu acum pui bani deoparte pentru vremea cand vei fi pensionar. Ca statul utilizeaza banii aia sa plateasca pensia bunicilor si parintilor nu este treaba ta.
Daca statul nu isi poate plati obligatiile atunci desfiintam statul.Pentru ca statul a fost creat tocmai ca sa ne faca viata mai buna, nu ca sa gaseasca scuze ca sa comita abuzuri.

iuliu46 04.05.2012 21:36:44

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 443141)
Nici nu ii cere nimeni lui Basescu asa ceva!

Cred ca ar fi o analiza mult prea grea de facut pentru mine, ca sa stiu de ce unii din alte zone ale tarii nu muncesc asa de mult, nici nu sunt sigura de asta, din moment ce n-am vazut cu ochii mei, una ca nu am vizitat toate zonele tarii, ca sa imi dau cu parerea, si nu am nici explicatiilee pentru acest fenomen!

Totusi cred ca este jignitor pentru ca fiind romani sa afirmam despre fratii nostri din alte zone ca ar fi puturosi!

Asta e o alta mare manipulare cu oamenii din zona X care sant muncitori si oamenii din zona Y care asteapta pomana.E o manipulare creata in special de pomanagii din zona X.
Ca sa vezi cat de prosteasca e uite un exemplu : La mine pe strada sant 20 de vile iar eu locuiesc intr-o cocioaba.Deci eu vin cu ideea geniala.Primaria ar trebui sa utilizeze banii pe care-i aduna de pe strada noastra tot pentru strada noastra adica de ce sa platesc eu pentru cei de pe strada vecina ? :21:
La fel si cu Transilvania.Sant zone mai bogate acolo si zone foarte sarace cum ar fi Covasna.Dar teoreticienii separatismului iau Transilvania ca un tot si apoi intreaba de ce sa platim noi pentru Husi sau Vaslui ? Nu intreaba niciodata de ce sa platim noi pentru zonele sarace din Transilvania.Sau de ce Porumboiu sau alti magnati care au afaceri in zonele mai sarace ale tarii ar trebui sa plateasca pentru zonele mai sarace din Transilvania.
Personal nu cred ca oamenii din Maramures sant mai harnici ca cei din Covasna sau Vaslui.Sau ca cei din Bucuresti sant cei mai harnici pentru ca produc cei mai multi bani.Cred ca este un pic mai complicat si orice om intreg la minte nu ar trebui sa incurajeze separatismul.

Adriana Cluj 04.05.2012 21:58:09

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 443143)
faptul ca Isarescu este intangibil, astea sant lucrurile care ne-au bagat in criza.

Da, asta m-a mirat si pe mine, cum de nu-l misca nimic de-acolo...
dar am citit niste idei in acest sens, si tind sa le dau dreptate ... fmi... bm.. si olecuta de masonerie

eodor nastasa 04.05.2012 22:11:39

Citat:

735.000 de someri ("lenesi pramati'oshi") care asteapta pomana...de la statu' capitalisto-burghezo-social guvernat numa', da numa' de ilustri(i)sti in ale guvernarii...FMI-isto-UE-iste..in rest numa' burghezi cu 600-700-800 lei/luna, care se'ngesuie la sidex pentru niscavai hier forjat de'un gard, asa c'an alpii lu' helvetu'.
Bre, satulu' nu'l crede pe flamand,:39:

horatiu.miron 04.05.2012 22:30:33

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 443143)
Unde nu ai tu dreptate este ca nu banii pensionarilor ne-au bagat in criza.

Criza a venit din afara, nu de la noi. Problema e ca bruma aia de "profit" pe care o stransese tara pana la criza a fost cheltuita pe pensii si expansiunea sistemului bugetar. In orice organizatie, fie stat, fie firma cheltuielile cu personalul sunt printre cele mai mari.

Problema nu e ca s-a taiat din pensii, problema e ca au fost marite.

iuliu46 04.05.2012 22:54:37

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 443158)
Criza a venit din afara, nu de la noi. Problema e ca bruma aia de "profit" pe care o stransese tara pana la criza a fost cheltuita pe pensii si expansiunea sistemului bugetar. In orice organizatie, fie stat, fie firma cheltuielile cu personalul sunt printre cele mai mari.

Problema nu e ca s-a taiat din pensii, problema e ca au fost marite.

Nu stiu cat de din afara a venit in cazul Romaniei.Poate doar prin faptul ca putinele firme care faceau export si-au redus exporturile.
Problema e ca bruma de " profit " era construita pe nimic si ca se fura foarte mult. Cum sa dau eu vina pe pensionar ca a primit un ban in plus cand eu vad niste hotii de neimaginat ?
Plus ca asa zisele masuri de "reforma " nu au insemnat nimic altceva decat taieri. Pai asta o puteam face si eu sau tu nu trebuia sa alegem niste oameni care pretind ca au solutii pentru dezvoltare.Adica daca am 100 de lei fur 30 si dau 70 fraierilor. Daca raman numai 70 fur 30 si dau 40 fraierilor. Cam asta a fost reforma la noi.
Ori reforma inseamna sa faci ceva ca sa ajungi din nou la 100 si apoi la 200...300...1000 etc. Si sa incerci sa furi numai 20 sau 10.:71:
De ce statele nordice nu au problemele astea ? De ce ele pot oferi si educatie gratuita uneori si strainilor, si sanatate de top si somaj de vis si concediu maternal de vis si pensie de ajuns ? Si nici nu-ti cer sa te inscrii la pensii private sau asigurari de sanatate private si nici n-or sa-ti spuna vreodata ca nu sant bani sa-ti plateasca ce-i al tau. Numai la noi statul se aseaza pe o pozitie de forta. Adica nu sant bani si gata.Ce-o sa-mi faci bai sarantocule ? Si noi inghitim mizeria asta in loc sa-i luam la suturi.

iuliu46 04.05.2012 23:00:20

Adica e bine ca ai incredere in pensiile private dar trebuie sa intelegi ca nu a fost o masura pe care statul a luat-o ca sa rezolve problemele ci a fost o masura impusa din afara pentru ca e foarte mult profit de facut din pensii.Si obligarea oamenilor sa aleaga un anumit fond de pensii private este o mare mizerie.La fel cum asigurarile de sanatate private obligatorii vor fi probabil o alta mare mizerie.Nu grija pentru om sta la baza impunerii lor ci grija pentru profit.

Raoul 05.05.2012 00:06:04

Ce mai dadea din cioc Ponta pana sa vina la guvernare. Numai critici,promitea marea cu sarea etc. Auzem numai "juos Basescu" si "jos guvernul". Atat! Niciun plan concret,nicio solutie,nimic! Vai de mama lor si de cei care credeau ca PSD-ul e solutia!

horatiu.miron 05.05.2012 10:37:16

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 443163)
De ce statele nordice nu au problemele astea?

Pe aia nu poti sa-i cumperi pe un kil de faina.

TunsDiana 05.05.2012 10:45:01

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 443173)
Ce mai dadea din cioc Ponta pana sa vina la guvernare. Numai critici,promitea marea cu sarea etc. Auzem numai "juos Basescu" si "jos guvernul". Atat! Niciun plan concret,nicio solutie,nimic! Vai de mama lor si de cei care credeau ca PSD-ul e solutia!

Nu ati observat ca in ultimii 23 de ani, tot asa s-a intamplat? Numai critici si promisiuni neonorate din partea tuturor politicienilor.

Totul functioneaza in felul urmator: Politicienii primesc bani de la diferiti "sponsori" pentru campania electorala, mituirea oamenilor etc. Pentru a putea castiga, promit marea cu sarea, binenteles ca nimic din ce promit nu se poate realiza, ei mint cu nerusinare, sunt constienti de asta, nu poti fii politician daca nu esti un mincinos perfect.

Dupa ce se vad cu sacii in caruta, fiind alesi se fac ca uita de toate promisiunile, dar in schimb nu uita sa onoreze pretentiile sponsorilor a caror interese le sustin pana in panzele albe.

Cum vreti sa fie onorate cererile oamenilor, cand politicienii sunt niste mincinosi si care se vand non stop pe bani, sunt mai rau decat prostituatele de pe centura......pentru ca totul se petrece la un nivel inalt si este cu atat mai grav pentru ca poporul este afectat de faptele lor.

Cum o sa se poata face ceva odata pentru oameni cand politica implica doar minciuna si bani multi, lipsa de credinta in Dumnezeu in primul rand, ca de aici pleaca toate relele, si materialismul acesta, bani, sa am cat mai multi, sa am de toate etc etc

PSD-ul nu e solutia dar nici PDL-ul n-a fost! Uitati ca si Basescu promitea "Sa traiti bine!

Traim bine?

iuliu46 05.05.2012 10:59:17

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 443213)
PSD-ul nu e solutia dar nici PDL-ul n-a fost! Uitati ca si Basescu promitea "Sa traiti bine!

Traim bine?

De fapt era "sa traiesc bine" dar au modificat mogulii sloganul.:21:

TunsDiana 05.05.2012 11:13:00

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 443216)
De fapt era "sa traiesc bine" dar au modificat mogulii sloganul.:21:

Aia da! Pentru ei da, intotdeauna! :))))

podolski_2 05.05.2012 12:06:55

Cred ca este un plus ca au venit astia la putere. Au anulat decizia cu facultatea de medicina pentru maghiari. Desigur ca sunt o poama si astia, dar nu ma asteptam la cine stie ce, macar, sa nu faca prostii mari ca base.

Am vz ca peste tot sunt mari sustinatori ai lui base, chiar si pe forum.
Ce voi vota de aceasta data si de ce:

1. Daca Ponta o face lata in aceste cateva luni si nu face modificarile promise, nu il voi vota nici pe el, nici alianta lui. ( 50% sanse sa fie asa)

2. Chiar daca nu il voi vota pe ponta , 100%, base nu va primi votul meu, nici pdl, nici alta alianta infiintata de base si udrea, EBA sau MRU.

3. Cu siguranta voi vota, pentru ca un numar mai mare de voturi inseamna un procent mai mic pt unguri, si m-am saturat ca niste unguri de 3-4% sa prinda mereu 5-6% din procente, si cu aceste 5% sa conduca tara. sper ca toti romanii sa se duca la vot, ca ei sa nu mai intre in parlament.

podolski_2 05.05.2012 12:19:40

Cred ca acest sistem democratic este de fapt o naluca.
Incurajeaza doar mafiile, ceea ce sunt de fapt partidele politice, grupuri organizate infractionale, dar legalizate si permise "democratic".

Sistemul care l-as adopta ar fi tot unul democratic, dar bazat doar pe oameni, 1 presedinte si 42 parlamentari. Si atat. Presedintele propune legi si parlamentarii voteaza pt sau impotriva, si invers. In caz de unul greseste celalalt sa poata corecta.

Si o curte judecatoreasca care aibe dreptul sa demita parlamentarii, presedintele si pe oricine incalca constitutia. Judecatorul suprem sa fie testat la 6 luni cu poligraful si daca pica testul, sa fie demis si ales tot prin vot democratic altcineva.

Vise, vise, vise...

podolski_2 05.05.2012 12:39:45

Si inca ceva.

De unde sa fie oameni cinstiti daca tot poporul este asemenea conducerii?
Parintii isi invata copii sa fie descurcareti si sa caute mereu binele material pentru a avea liniste si fericire. In conceptia lor Dumnezeu nu poate aduce fericire pentru ca presupune altruism, in schimb banii daca iti dau de mancare, o masina si pot sustine o familie, e mai mult decat poate oferii Dumnezeu prin credinta Sa.

Fructele sunt ca oamenii. Inainte de a creste trebuie crescute cu hrana adevarului si moralitatii. Cand copilul nu vede decat egoism in familie, cand vede doar lupta pt bani si putere, are doua variante: ori sa apuca de citit despre bine, ori alege varianta parintilor, de a fi ca ei.

Si din cauza asta avem tara asta plina de hoti, unde hotul striga hotul, nu pentru ca s-ar ingriji pentru binele comunitatii, ci pentru ca se oftica, ca el nu poate fura la fel de mult.

Eu as alege acum 1 mil de oamenii si i-as pune pe functii parlamentare. Efectul: toti vor fura de vor zvanta, 1-2 "ametiti" care nu vor fura, in rest toti vor fura mai mult decat basescu si udrea la un loc.
Motivul si scuzele: toti au guri de hranit, toti au familii, si mereu in capul lor, scopul scuza mijloacele.

Si acei 1-2 "ametiti" care nu vor sa fure, vor fi dati la o parte de ceilalti, asa incat adevarul lor va ramane ascuns si omorat. Doar pe asta s-a bazat intreaga omenire. A iubit pacatul si a urat adevarul. Daia si-a rastignit si Dumnezeul venit pe pamant pentru ei (noi).
"Dar indrazniti, Eu am biruit lumea!"

Indrazniti sa visati si sa fiti buni!

Adriana Cluj 05.05.2012 12:46:14

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...5&postcount=44

Adriana Cluj 05.05.2012 12:50:45

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 443233)
Si inca ceva.

De unde sa fie oameni cinstiti daca tot poporul este asemenea conducerii?
Parintii isi invata copii sa fie descurcareti si sa caute mereu binele material pentru a avea liniste si fericire. In conceptia lor Dumnezeu nu poate aduce fericire pentru ca presupune altruism, in schimb banii daca iti dau de mancare, o masina si pot sustine o familie, e mai mult decat poate oferii Dumnezeu prin credinta Sa.

Fructele sunt ca oamenii. Inainte de a creste trebuie crescute cu hrana adevarului si moralitatii. Cand copilul nu vede decat egoism in familie, cand vede doar lupta pt bani si putere, are doua variante: ori sa apuca de citit despre bine, ori alege varianta parintilor, de a fi ca ei.

Si din cauza asta avem tara asta plina de hoti, unde hotul striga hotul, nu pentru ca s-ar ingriji pentru binele comunitatii, ci pentru ca se oftica, ca el nu poate fura la fel de mult.

E atat de trist ce spui, si din nefericire, atat de adevarat!
Ma infior cand vad toate acestea in jurul meu... si le vad mereu. Aceasta asa-zis educatie care li se da tinerilor acum, razbate din comportamentul lor.
Stiu ca sunt si altfel de tineri, dar sunt atat de putini, si sunt privit ca acei ""ametiti"" despre care vorbesti..vad toate acestea incepand de dimineata, din autobuz... apoi la servici, apoi pe strada, apoi ... peste tot... Mi se pare ingrozitor si de speriat.

Am postat cu ceva vreme in urma un fir despre salut, iar unii au fost nemultumiti, ca uite ce griji am eu, cand sunt atatea altele. Compromisurile mici aduc compromisuri mari, ireparabile uneori.
Stiati ca educatia incepe cu salutul? asta il inveti mai intai pe un micut, in relatia lui cu ceilalti oameni, sa salute...

antiecumenism 05.05.2012 13:07:43

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 442383)
Da cine-s "elitele" astea, is parasutate din spatiu cumva ???

elitele sunt in principal masonii care fac parte din diferite loji,sau sunt politicienii care poate nu sunt masoni (desi vreo 90% sunt) care s-au inbogatit,detin functii in parlament,guvern si se gandesc doar la propriile interese,sunt mafiotii,fostii securisti si comunisti...

maria40 05.05.2012 16:06:59

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 443228)
Cred ca este un plus ca au venit astia la putere. Au anulat decizia cu facultatea de medicina pentru maghiari. Desigur ca sunt o poama si astia, dar nu ma asteptam la cine stie ce, macar, sa nu faca prostii mari ca base.

Am vz ca peste tot sunt mari sustinatori ai lui base, chiar si pe forum.
Ce voi vota de aceasta data si de ce:

1. Daca Ponta o face lata in aceste cateva luni si nu face modificarile promise, nu il voi vota nici pe el, nici alianta lui. ( 50% sanse sa fie asa)

2. Chiar daca nu il voi vota pe ponta , 100%, base nu va primi votul meu, nici pdl, nici alta alianta infiintata de base si udrea, EBA sau MRU.

3. Cu siguranta voi vota, pentru ca un numar mai mare de voturi inseamna un procent mai mic pt unguri, si m-am saturat ca niste unguri de 3-4% sa prinda mereu 5-6% din procente, si cu aceste 5% sa conduca tara. sper ca toti romanii sa se duca la vot, ca ei sa nu mai intre in parlament.

Pai n-a mai ramas nici unul pe care sa-l votezi!
Ponta in mod sigur nu va avea de unde sa dea ce-a promis pentru ca nu e de unde! Nu sunt bani! Punct! Si nu mai au nici de unde imprumuta.... iarasi, punct! Cand vor vedea ca n-au de unde sa dea vor da vina pe mostenirea de la PD-L si astfel istoria se repeta de 23 de ani incoace.Noua romanilor ne place extraordinar de mult sa traim din iluzii, nu vrem sa acceptam realitatea care este aspra, dura. Nu trebuie sa ai multe cunostinte de economie ca sa-ti dai seama ca nu e de unde! Firmele private multe s-au desfiintat pentru ca n-au fost deloc sprijinite, cele care mai sunt vreo 60% sunt pe pierdere si de-abia mai supravietuiesc si atunci de unde sa se dea salarii marite bugetarilor? Eu m-am crucit cand am auzit-o si pe distinsa viitoare ministru d-na Campeanu ca ea va da! Nu stiu ce va da! Deficitul la pensii din cat am citit este de vreo 3.5 miliarde de euro, acum, dar ea vrea sa dea! Probabil va da spuma de pe mare ca altceva nu vad sa aiba.

Raoul 05.05.2012 17:06:13

Daca se vrea se poate face o schimbare,insa dorinta PSD-ului este sa fure,cum a facut dupa '89. Doar ei au distrus tara,nu altii! Ati uitat cati bani au bagat in campania lui Geoana? Au avut pierderi imense,acei bani trebuiesc recuperati cumva.
Va spun eu,numai daca ar lua atitudine la constructia de autostrazi,si le-ar executa la preturile lor firesti,normale,ar economisi muuulti bani. Deasemenea sa elimine coruptia si evaziunea fiscala,statul sa incaseze taxele aferente de la TOTI,si atunci s-ar gasi si banii pt. pensii si salarii. Aaa... mai au si de pus agricultura pe picioare si gata,am iesi chiar din criza. Dar vrea oare Ponta sa faca ceva? Sunt sigur ca nu!

Daca va "misca" ceva,va fi acum la inceput,asa de ochii lumii,ca nu are incotro. Prea s-a batut cu pumnii in piept,a dat prea mult din cioc,si va trebui sa dea macar impresia ca intentioneaza sa schimbe ceva. Dar va fi ca o adiere de vand scurta. Cum zicea Eminecu: "Ce e val,ca valul trece..."

Sa traiti si mai bine! :67:

Adriana Cluj 05.05.2012 17:26:10

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 443292)
numai daca ar lua atitudine la constructia de autostrazi,si le-ar executa la preturile lor firesti,normale,ar economisi muuulti bani. Deasemenea sa elimine coruptia si evaziunea fiscala,statul sa incaseze taxele aferente de la TOTI,si atunci s-ar gasi si banii pt. pensii si salarii. Aaa... mai au si de pus agricultura pe picioare si gata,am iesi chiar din criza.

Exact. Sunt bani destui si pentru pensii si salarii si pentru altele multe.
Doar sa nu mai fure si e rezolvata iesirea din criza, ca doar criza romaneasca nu a venit cu pluta pe Dunare, a fost produsa de ""ai nostri"". Nu-s ai nostri, is ai lor si pentru ei...

Raoul 05.05.2012 17:36:12

Nu neaparat sau nu numai de ai nostri,ci de UE si elita acestei lumi. Si cum conducatorii tarii se tem sa nu-si piarda scaunele,neavand pic de demnitate si niciun interes fata de poporul roman,au acceptat orice fel de mizerii doar pentru a le fi lor bine. Eu insa sunt suparat si pe oamenii de rand,niciunul nu ia atitudine,niciunul parca nu are creier in cap atunci cand pune stampila la vot. Astia suntem,ne meritam soarta!

iuliu46 05.05.2012 17:58:45

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 443298)
Nu neaparat sau nu numai de ai nostri,ci de UE si elita acestei lumi. Si cum conducatorii tarii se tem sa nu-si piarda scaunele,neavand pic de demnitate si niciun interes fata de poporul roman,au acceptat orice fel de mizerii doar pentru a le fi lor bine. Eu insa sunt suparat si pe oamenii de rand,niciunul nu ia atitudine,niciunul parca nu are creier in cap atunci cand pune stampila la vot. Astia suntem,ne meritam soarta!

Adica ce sa facem la vot pe cine sa votam ? :1:

Adriana Cluj 05.05.2012 18:13:00

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 443303)

Habar n-am. Ii dau dreptate lui Raoul si in ceea ce spune despre politicieni si in ceea ce spune despre oameni. Intrei ei vorbesc, asa cum facem noi aici, dar cand e sa le spuna in fata acelora, fac pasul in spate. Personal am patit astfel de multe ori, m-am trezit singura in fata, doar ca mi-am pastrat atitudinea de-a lungul tuturor ""domniilor"" (vorbesc de servici, pentru ca la noi s-au perindat toti, pe rand). Azi constat ca am facut bine, intr-un fel, mi-am castigat astfel un soi de respect (captusit inainte cu multe suturi...) din partea tuturor, pe de alta parte, dpdv material (adica la promovari, pas! ca la poker, eram prea incomoda pentru toti) am avut totdeauna de pierdut. Prefer insa aceasta situatie.
Deci, sa revenim, nu cred ca romanii, poporul roman va face ceva decisiv in acest sens niciodata. De ce? De aia, am copii acasa, trebuie sa le duc de mancare, am nevoie de servici... acestea sunt argumentele celor cat de cat nemanjiti, cat despre aialalti ce sa mai spunem? La aceia le place mocirla in care se scalda si la care participa si de la care se ling pe degete. Aceia se dau dupa cum bate vantul, sar dintr-o barca in alta. In mare, cam astea doua categorii sunt.
Eu am zis ca-mi anulez singura votul, desi nici aceasta nu este o solutie. Dar, nu vreau sa mai aleg dintre doua rele, pe cea mai mica..

Raoul 05.05.2012 18:33:39

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 443303)

Frate drag,pe oricine,orice,nu ma intereseaza,numai sa fie ceva nou! De ce trebuie mereu sa alegem intre cei "clasici"? Din partea mea sa fie oricine la putere: Vadim, Becali, Diaconescu, oricineeee! Numai astia nu! Mai rau de atat nu are cum sa fie nici cu ei. Nu sariti sa criticati,nu zic ca cei de mai sus ar fi solutiile,dar nu stiu,sa votam pe oricine altcineva.

bogman margareta 05.05.2012 18:53:30

Am scapat de PDL.,....am dat de ...mafia rosie....

Am sa vaprezic un lucru f. trist ptr cei care credeti orbeste in viitorul guvern,care s-a instalat.Am 55 de ani si chiar daca voi fi contrazis ,sunteti liberi ca sa o faceti,ne asteapta o viata asa de grea cum nici nu visati,sau nu ati visat vreodata.Acesti oameni care vor sa ne ;;scoata din necaz;;. nu vor face altceva sa se imbogateasca si sa-si urmareasca propria lor placeri meschine.Sa dea D-zeu si Maicuta domnului sa gresesc dar o sa vedeti unde si cum vom ajunge.Sunt sigura ca nu vom trai nici pe unsfert mai bine decit pina acum ,ce o sa faca dinsii vor de vina mereu pe guvernul anterior ca sa scape de toate belele ce vor urma ,ca sa scape de noi ;prostimea;; care suntemi orbi si prosti ca acceptam ca comunistii sa vina inapoi la conducerea tarii....aveti mare grija ,ginditi-va de o suta de ori pina votati odata.....D-zeu sa ne ajute ,fiti oameni buni cu capul pe umeri si cu credinta-n D-zeu ....

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:26:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.