![]() |
Citat:
Iar postarile mele nu sunt in nici un caz vreu soi de atac tintit la duhovnici, fereasca Dumnezeu! Vorbesc, daca mi-ati urmarit postarile care ma caracterizeaza, de anumite fenomene foarte raspandite in lumea noastra, mai mult sau mai putin imbisericita. O parte dintre acestea le cunosc din propria experienta si din experientele impartasite ale fratilor de credinta. Consider ca suntem cu totii prinsi in ispitele si caderile mentionate, cu foarte rare exceptii, se pare. Nadejde insa eu am, desigur, numai ca pe masura ce ma cunosc pe mine si pe altii incep sa constientizez tot mai bogat ce fel de lupte si ce fel de piedici sunt in noi. Despre acestea vorbesc, cele dinlauntru, intrucat bag de seama ca sunt cam aceleasi in tot omul si ca tendinta generala este de a ne pierde vremea cu lucruri secundare, poate cu rost intrucatva dar in nici un caz decisive pentru lucrarea noastra duhovniceasca. Domnul sa ne miluiasca! |
Citat:
|
Citat:
Si cum Capul Bisericii este Hristos cu adevarat, iar El a spus ca niciodata Biserica nu va fi biruita putem fi convinsi ca intotdeauna BO va ramane cum spune in Crez. Ca unii vor pleca sau altii vor veni in Ea asta a fost dintotdeauna, catolicii au fost destul de numerosi cand s-au desprins , dar Biserica a ramas tot intreaga. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
1)relatii de concubinaj declarate la stat-contrara ideii insasi; 2)daca un cetatean si o cetateana au o relatie, sa fie obligati legal sa se casatoreasca -stupid; |
Citat:
La fel cum credinta fara fapte este moarta, la fel si faptele fara dreapta credinta sunt nemantuitoare. Daca cineva vrea sa vina in BO trebuie mai intai sa faca o cateheza (adica sa inteleaga dreapta credinta) si apoi sa o marturiseasca. Poate sa spuna ca lesina de dragoste, daca nu accepta sa marturiseasca invatatura ortodoxa si crezul o sa lesine in afara Bisericii. Chiar azi spunea un parinte la predica (e un parinte moderat, nu are treaba cu antiecumenismul) ca cine nu stie crezul ar trebui sa ii fie rusine, e invatatura condensata a Bisericii. Pacatele sunt grave, dar cel mai mare pacat, numit si hula impotriva Duhului Sfant este erezia. Acest pacat aduce ruperea de Hristos pana nu e lepadat, pe cand celelalte pacate se pot spovedi si pocai. Din fericire parintii duhovnici care sunt monahi pastreaza ca in toate timpurile dreapta credinta si ortodoxia adevarata. E exact ce au spus toti sfintii dintotdeauna, dar unii nu cunosc ce spun sfintii pentru ca si-au insusti doar conceptii ecumeniste propovaduite din protestantism. Nu parintii gresesc, ci aceasta inavatatura ecumensita e gresita, ce smerenie mai e si aceea sa spuan cineva ca el are dreptate, nu parintii, sfintii si Biserica? E tot ceva important din protestantism, unde toti sunt sfinti, teologi, au dreptate tot timpul, etc. Ortodox inseamna in primul rand cel ce are invatatura ortodoxa, asta e baza, punctul de plecare, minimul minimorum. Abia apoi, peste aceasta fundatie vin toate celelalte, faptele bune, milostenia, dragostea smerenia si harul. Sa avem grija sa stim si sa marturisim macar aceasta fundatie ortodoxa, si nu un pietism protestant. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Au fost cazuri si la noi de relatii homosexuale si unul de pedofilie , demascate imediat ! Dar atunci cand vorbim de sute si sute de cazuri , deja e o MARE PROBLEMA , si sa te doara-n cot de copiii aia , deja este o si mai mare problema ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
36. Va spun Eu voua ca pentru orice vorba desarta pe care o vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii. (MT 12:36) |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Hai sa va zic ceva, la toti: Cineva, a Carui Inaltare tocmai am sarbatorit-o de putina vreme, a zis: "Cu ce masori, cu aceea ti se va masura". Barfa infecta (da, asta e cuvantul) si jubilatia de pitipoance masculine care "orneaza" acest topic isi are plata, pe alte topice, in veninul dronelor adventiste (despre care incep sa cred ca sunt perfect egale initiatorilor unui topic in care se scuipa in ograda vecinului, si se proiecteaza pe plasma, la zoom maxim, paiul din ochiul aproapelui heteroconfesional...adica, pe intelesul manelistilor credintei, de alta confesiune). Asa cum cei care au sustinut si realizat, multe secole in urma, arderea de opere "eretice" nu au dreptul moral, daca ar trai acum, sa scrasneasca macar cd s-au ars biblii, de exemplu. Stiti ce spune etologia? (Sunt de meserie biolog, asa ca nu ma abureste nimeni). Subiectivismul (care este, atentie, caricatura credintei) este ceva pur animal. Nu, nu cred in evolutie, dar omul care Il lasa pe Dumnezeu intr-un plan...secund, tert, etc. devine din ce mai animal, nu doar dupa trup. Scarpinatul la primate si ureltul lupilor in haita (acest "noi-suntem-haita-noastra-hau-hau-tinem-cu-ai-nostri-hau-hau-cuseful-nostru-si-ne-aparam-teritoriul) sunt exact acelasi lucru cu ce s-a petrecut aici, pe acest topic, si multe altele similare: o explozie de animalism, in cazul de fata cat se poate de penibil, mai ales ca e human-made si cu pretext spiritual. Stiu, oamenii in genere (adica cei multi si low-level) gandesc "x si y sunt ai nostri, deci sunt buni". Eu gandesc INVERS: daca sunt buni, sunt potriviti sa invat de la ei, si sa le impartasesc credinta. Mi se rupe de solidaritati artificiale de confesiune/breasla/gasca/scara de bloc/whatever (vedeti atitudinea mea fata de penticostali si calvinisti), dar chiar si pe mine, m-a scos din colierul de andocare topicul de fata. Ceea ce dovedeste cat e de infect. Si, inainte sa sara fanaticii de serviciu in sus, banarea mea sau a altora care raspundem mai dur nu rezolva problema decat tocmai la nivelul "bagarii gunoiului sub pres" Adica exact de ce este acuzata BC. In una din operele importante, intitulata "Contra Errores Graecorum", un mare Sfant al Bisericii lui Cristos (aflati singuri cine este, daca tot va plac sapaturile pe goagla, n-am chef sa scriu si asta), NU insulta pe nimeni din credinciosii/ierarhii/teologii ortodocsi, ci doar prezenta, cu o acuratete perfecta, niste erori..si NU spunea "ereticii/schsimaticii aia", ci, cu o delicate care pare astazi alien de-a dreptul, "sfintii greci". Ce spune bunul-simt/logica, chiar si aia vestigiala cum a ramas a unora de pe-aci? Intre cineva care iti vorbeste curtenitor, chiar cand iti prezinta ce considera el ca iti sunt greselile, si iti intinde mana, si cel care "scuipa"/vitupereaza, care se poarta cu adevarat, nu zic crestineste, ci pur si simplu spiritual/autentic uman? Tot pentru campionii aichiuului subzero/subiectivismului superincins, precizez ca intrebarea e retorica. |
Ce spun marii nostri Duhovnici !
Citat:
Cum trebuie să ne purtăm cu copiii ca să nu-i smintim? Ce ne învață Fiul lui Dumnezeu despre aceasta?Atît părinții trupești și rudele, cît și părinții sufletești, adică preoții și nașii de botez, ca de altfel toți creștinii, sînt datori să se poarte cu copiii mici și cu elevii de școli ca și cu niște îngeri și copii ai lui Dumnezeu, îndemnîndu-i la rugăciune, la biserică și la fapte bune, ca nu cumva să-i smintească cu ceva, pentru că vor da greu răspuns la judecată. Căci zice Mîntuitorul: Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, căci a unora ca aceștia este Împărăția lui Dumnezeu (Marcu 10, 14). În alt loc zice: De nu va veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în Împărăția cerurilor. Cine se va smeri pe sine ca pruncul, acela este cel mai mare în Împărăția cerurilor (Matei 18, 3-4). Iar despre cei care smintesc și ucid sufletește pe copii prin faptele lor – părinți, rude, femei îmbrăcate necuviincios, etc. – zice Domnul: Cine va sminti pe unul dintr-aceștia mai mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atîrne de gît o piatră de moară și să fie afundat în adîncul mării (Matei 18, 6). Iată cît de mare este păcatul smintelii, față de copii! Ei sînt măsura iubirii, a credinței, a smereniei și a mîntuirii noastre. Vai de părinții care-și ucid sufletește proprii copii! Vai de femeile rele și desfrînate, care smintesc pe tineri și pe copii, cu îmbrăcămintea lor necuviincioasă, trăgîndu-i la desfrînare, căci vor fi aruncate în adîncul mării, adică în adîncul iadului, unde nu mai este iertare! (extrase din: Calauza Ortodoxa in Familie si Societate II – Arhim Ioanichie Balan, Ed. M.M.B. 1993) |
Citat:
|
S-a intors pe forum Aletheia ?
Evident. A fost dat afara de pe forumul ortodox teologie.net si acum cauta un loc nou in care sa-si deverseze frustrarile... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In ultima perioada a activat pe forumul mai sus aratat, sub nick-ul Dyonisie, de unde a fost dat afara acum cateva zile. |
Citat:
Erethorn http://www.crestinortodox.ro/forum/i...er_offline.gif Banned |
Citat:
|
Am un mare respect pentru credinciosii ortodocsi (dintre forumisti, indeosebi colegii Mihailc (chiar si eu am uneori nevoie de dictionar cand il citesc pe colegul nostru, cu limbajul si cultura sa, care l-ar face si pe patapievici sa para manelist), N.Priceputu, AlinB, inclusiv seniorul de forum care este initiatorul acestui topic, si care ma intristeaza profund, doamnele ortodoxiei delia31, ioanna si Fani71 ()cand le citesc postarile, mai ales ale sorei Delia, ceva din mine regreta ca "femeia nu poate invata in Biserica" (bine, doamne ca acestea, nu "femelele umane" din prea necopatele generatii foarte noi), windorin, si multi altii. Am evlavie la multi sfinti ortodocsi (da, ati citi bine) mai ales Sfantul Nectarie Taumaturgul si Sfantul Simenon Noul Teolog, Sf. Nicodim Aghioritul, etc. Insa, sincer, topicul acesta este GRETOS. Propun inchiderea sa. Nu sunt deloc un fan al lui Trice/Grasu/galaditul/adve, dimpotriva, dar pot jura ca nici macar hive-mind-ul adve de pe forum nu ar fi scornit asa o porcarie. Colegul nostru este un veteran pe forum, un autor de multe postari chibzuite si mature, si normal; ca Ala de Jos nu rabda asa ceva, si l-a dus in ispita, folosinu-se de partea negativa care este in orice om (cu cat esti mai sus, cu atat esti mai tare atacat - si asta e si un raspuns adecvat si logic soteriologic si ecleziologic la problema abuzurilor infaptuite de UNII preoti pacatosi: Biserica lui Cristos e "sus", spiritual adica, si trebuie bine denigrata si pocnita cu "exemplele" de cadentei lu' peste, din pdeveul intunericului necredintei activiste). Hai sa inchidem topicul, si sa oprim lucrurile aici.
Noapte buna tuturor! |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Eu cred ca scandalurile sexuale sant o mare problema si merita discutat despre asta. E adevarat ca de cele mai multe ori in spatele dezvaluirilor se afla o propaganda anticrestina sau cel mult protestanta. Dar sursa raului este in sanul bisericii nu in afara ei. Si atata timp cat se incearca ascunderea gunoiului sub pres atacurile vor continua.
Sant de acord ca celibatul preotilor poate fi una din principalele cauze ale problemelor cu care se confrunta BC. O alta este chiar modul de organizare al Vaticanului care nu este numai punctul central al unei biserici ci si unul din principalii poli de putere politica de pe glob.Probabil nici nu ne imaginam cate persoane obisnuite discuta la aceasta ora despre ultimul scandal cu valetul Papei. Si problema e ca daca vei discuta cu cineva care nu este foarte familiar cu crestinismul ti se vor aduce mereu aceste argumente ca dovada a "nocivitatii " religiei crestine asupra societatii de azi. Deci intr-un fel sau altul ceea ce se intampla acolo ne priveste pe toti si trebuie sa discutam despre asta deschis. |
Pentru ca am citit diverse postari despre migrarea ortodocsilor sau a catolicilor catre diverse secte, am sa va povestesc ce am auzit chiar azi la biserica, in cuvantul parintelui.
Deoarece nu am auzit prea bine, o sa cer amanunte de la parintele si am sa vi le povestesc si pe acelea. Pe scurt: in urma cu destui ani, dar dupa 1989, un pastor baptist din SUA a trecut, intai el si apoi intreaga lui comunitate, la ortodoxie. Uimiti si intrigati de aceasta hotarare, mai marii Bisericii Baptiste a locului au trimis un alt pastor in Romania, David (celalat nume nu l-am retinut). Acesta a venit la Cluj si a inceput sa participe la slujbele de la Catedrala incercand sa inteleaga ce este cu ortodoxia si ce anume i-a facut pe toti aceia sa treaca la ortodoxie. Aici a dat peste IPS Bartolomeu, de care s-a apropiat in incercarea lui de a intelege ce inseamna ortodoxia. Pana la urma acest om, David, a cerut sa fie botezat ortodox, a absolvit Teologia, cred ca aici la Cluj, si am inteles ca s-a intors in SUA, unde s-a dus si a marturisit in fata fostilor frati de credinta baptisti despre ortodoxie! Deci, se intampla si invers! Revin cu amanunte cand le voi afla. |
"Atacurile împotriva Papei și a Bisericii nu vin doar din exterior;"
Citat:
“Atacurile împotriva Papei și a Bisericii nu vin doar din exterior; suferințele Bisericii vin tocmai din interiorul Bisericii, din păcatul care se află în Biserică”, a spus el. “Este un fapt știut dintotdeauna, dar astăzi îl vedem într-un mod cu adevărat terifiant: cea mai mare persecuție a Bisericii nu vine de la dușmani externi, ci se naște din păcatul din Biserică. Și astfel Biserica conștientizează în mod profund nevoia de a învăța din nou penitența, de a accepta purificarea, de a învăța pe de o parte iertarea, iar pe de altă parte nevoia de dreptate. Iertarea nu înlocuiește dreptatea”. Cu toate acestea, a amintit Papa, “Domnul este mai puternic decât răul, iar Fecioara este, pentru noi, garanția vizibilă și maternă a bunătății lui Dumnezeu, care are mereu ultimul cuvânt în istorie”. http://www.catholica.ro/2010/05/12/iertarea-nu-inlocuieste-dreptatea/ Cred ca asta trebuie retinut atat de prietenii nostri , cat si de "adversari" , atat de catre cei care ne simpatizeaza , cat si de catre cei care ne antipatizeaza : “Atacurile împotriva Papei și a Bisericii nu vin doar din exterior; suferințele Bisericii vin tocmai din interiorul Bisericii, din păcatul care se află în Biserică” Noapte buna ! |
Citat:
|
Citat:
Hai sa na impacam cu totii de dragul Cuiva Care ne iubeste mult de tot. O noapte binecuvantata sa aveti. |
În SUA, baptiștii au fost o forță în trecut. Majoritatea negrilor din Sud adoptaseră baptismul, în timp ce stăpânii lor albi erau mai degrabă luterani, calvini, anglicani sau metodiști.
Astăzi, toate sectele (neo)protestante sunt în contracție ca număr de credincioși, în afară de penticostali care au crescut. Adevărata pierdere este în direcția ateismului, care crește în America văzând cu ochii. Catolicismul a crescut ușor în ultimii ani, totuși mai degrabă pe seama importului de populație hispanofonă decât prin convertiri de novo. La vârful Bisericii, pozițiile deținute de catolicii americani s-au întărit considerabil, cardinalii Burke și di Nardo dețin poziții cheie, primul fiind considerat "papabil". Episcopatul catolic a intrat în clenci cu administrația Obama în plin an electoral, pe tema avorturilor, contracepției și "căsătoriilor" homosexuale. Va învinge Obama, pentru un nou mandat, sau se vor impune episcopii ? Vom vedea în toamnă ce va ieși. |
Citat:
|
Citat:
O saptamana ce urmeaza binecuvantata ! |
Citat:
Vorba lui Stalin: "Papa ? Câte divizii ?" |
Citat:
Scuze pentru off-topic. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:22:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.