Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Predarea religiei in scoli (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1546)

Mirean 05.05.2007 23:46:42

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

În prealabil postat de romandragut
religia ar trebui sa fie predata de adevarati teologi.
nu mi se pare sanatos ca religia sa fie predata de preoti (ortodocsi, catolici...). Totodata nu cred ca este normal sa se faca propaganda ortodoxa, catolica, iehovista in scoli.

Consider ca ortodoxia, catolicismul, islamul etc sa fie predat intr-o maniera obiectia.

1 - religia trebuie sa devina materie obligatorie la clasele 1 - 8 , cu doua ore pe saptamina pentru a recupera golul existent in educatia crestina a copiilor. 2 - predarea sa se faca de studenti ultimul an de la teologie si preoti . 3 - singura propaganda cum spui tu, constructiva si educativa este cea crestin-ortodoxa.

1.Studentii din ultimul an de teologie nu au modulul pedagogoc finalizat. Ca sa nu mai vorbim de lipsa de experienta. 2. Sunt pentru modelul german unde comunitatea alega ce vor studia copii la "Religie". Chiar daca, in Romanaia, majoritari sunt ortodocsii, nu este corect sa obligi o comunitate de protestanti sa studieze ortodoxie...

cozia 07.05.2007 04:52:31

Citat:

În prealabil postat de Mirean
nu este corect sa obligi o comunitate de protestanti sa studieze ortodoxie...

Pai tu tot nu intelegi ca nu-i obligi, in timpul acelor ore ei vor sta la cancelarie si vor aprofunda, printre altele studiul, cuvintelor incrucisate:D sau cum se face schimbul de gaze O2 in CO2 prin respiratie timp de o ora:D

Si eu la urma urmei cred ca studentii la teologie ar putea preda religia, cred ca sunt destul de finalizati la moduliar daca nu, se mai fac ei pe parcurs:).

cozia 07.05.2007 04:56:00

...ti-am mai spus, la fel cum stau si unii elevi musulmani la office cind se preda "igiena corporala" studentilor din N America.

Mirean 07.05.2007 10:13:27

:D

Ana_Oara 07.05.2007 19:26:26

"Chiar daca, in Romanaia, majoritari sunt ortodocsii, nu este corect sa obligi o comunitate de protestanti sa studieze ortodoxie..", (mirean)
este nu numai corect (educatie generala) dar si folositor pentru np care, fara sa cunoasca invataturile BO, fac prozelitism in rindul ortodocsilor nominali (singura categorie unde ar avea ceva sanse de izbinda).
Romania este o tara preponderent ortodoxa, deci invataturile BO trebuiesc predate (obligatoriu) in scoli nu cele np, iehoviste, iudaice, budiste, etc.

Mirean 07.05.2007 19:55:07

Citat:

În prealabil postat de Ana_Oara
"Chiar daca, in Romanaia, majoritari sunt ortodocsii, nu este corect sa obligi o comunitate de protestanti sa studieze ortodoxie..", (mirean)
este nu numai corect (educatie generala) dar si folositor pentru np care, fara sa cunoasca invataturile BO, fac prozelitism in rindul ortodocsilor nominali (singura categorie unde ar avea ceva sanse de izbinda).
Romania este o tara preponderent ortodoxa, deci invataturile BO trebuiesc predate (obligatoriu) in scoli nu cele np, iehoviste, iudaice, budiste, etc.

1. Daca te muti in Germania ai fi de acord ca tu/ copii tai sa invete OBLIGATORIU dogme protestante?

2. Prozelitismul religios este interzis prin lege in Romania!

cozia 08.05.2007 15:19:54

Daca n-ai altceva ce sa alegi ce poti sa faci normal ca-l trimiti la scoala asa cum este. "Esti la Roma faci ce fac romanii" ca doar nu o veni marele mirean sa-i schimbe pe ei:D:D. Ce te-au chemat ei acolo? Nu! Patimile!:( deci sa ne asumam responsabilitatea actiunilor noastre!

Nu era vorba de orele de religie ci asa in general ce se promoveaza pe la scoli...

Oricum la cit de dusi in alte sfere sunt tinerii de azi,saracii, nu conteaza ce se vorbeste la ora ca oricum este egal cu zero, ei mai intii trebuie sa-si scoata I-Pod-urile din urechi... deci ne facem griji de pomana in privinta scolarizarii. Lumea si viata din afara scolii "au grija" de ei si le arata "drumul", scoala mai avind in foarte mica masura un impact asupra lor....mai sunt unii,... dar parintii trebuie sa puna o presiune pe ei aproape neomeneasca....dar asta este alta poveste

Mirean 08.05.2007 15:23:42

Citat:

În prealabil postat de cozia
Daca n-ai altceva ce sa alegi ce poti sa faci normal ca-l trimiti la scoala asa cum este. "Esti la Roma faci ce fac romanii" ca doar nu o veni marele mirean sa-i schimbe pe ei:D:D. Ce te-au chemat ei acolo? Nu! Patimile!:( deci sa ne asumam responsabilitatea actiunilor noastre!

Nu era vorba de orele de religie ci asa in general ce se promoveaza pe la scoli...

Oricum la cit de dusi in alte sfere sunt tinerii de azi,saracii, nu conteaza ce se vorbeste la ora ca oricum este egal cu zero, ei mai intii trebuie sa-si scoata I-Pod-urile din urechi... deci ne facem griji de pomana in privinta scolarizarii. Lumea si viata din afara scolii "au grija" de ei si le arata "drumul", scoala mai avind in foarte mica masura un impact asupra lor....mai sunt unii,... dar parintii trebuie sa puna o presiune pe ei aproape neomeneasca....dar asta este alta poveste

Nu ai raspuns la intrebare...
Poate pe unii au pe I-Pod muzica liturgice, predici...:D

cozia 08.05.2007 16:02:37

:DSe pare ca nu citesti atent de tot o tii pe a ta. Din ce ti-am scris se intelege si faptul ca nu ai de ales si esti de acord cu ce ti se ofera. Alternativa este sa-l tii acasa si sa-l inveti tu:D

Poate pe unii au pe I-Pod muzica liturgice, predici...

Sa dea Dumnezeu,...o sa vina si vremea aceea!

Mirean 08.05.2007 16:44:10

Citat:

:DSe pare ca nu citesti atent de tot o tii pe a ta. Din ce ti-am scris se intelege si faptul ca nu ai de ales si esti de acord cu ce ti se ofera. Alternativa este sa-l tii acasa si sa-l inveti tu:D

Poate pe unii au pe I-Pod muzica liturgice, predici...

Sa dea Dumnezeu,...o sa vina si vremea aceea!

Nu o tin pe a mea, dar unii, ingusti la minte, nu accepra alteritatea religioasa si prefera sa piarda propriea identitate religioasa decat sa faca altora o concesie si sa ii lase sa-si invete propriile dogme.

cozia 08.05.2007 17:03:09

Citat:

prefera sa piarda propriea identitate religioasa decat sa faca altora o concesie si sa ii lase sa-si invete propriile dogme.

Poti sa reformulezi ca nu inteleg ce spui?

Mirean 08.05.2007 17:31:06

Citat:

Citat:

prefera sa piarda propriea identitate religioasa decat sa faca altora o concesie si sa ii lase sa-si invete propriile dogme.

Poti sa reformulezi ca nu inteleg ce spui?

Adica, pe intelesul tau, decat sa fac obiectul "Religie" obligatoriu in Romania, dar sa permit comunitatii catolice sa invete dogme catolice, mai bine nu oblig pe toata lumea la "ortodoxie facultativa".
Pe langa asta, reciproca fiind valabila comunitatea romanilor din Italia (am luat un exemplu la intamplare) va trebui sa accepte ca proprii copii sa invete in scoala dogme catolice.

Cred ca poti intelege mai mult daca citesti toate postarile anterioare....

cristiboss56 08.05.2007 23:15:06

Unde sint comunitati puternice de romani sint si clase speciale cu ai nostri , unde se respecta si limba si religia. Unde nu se poate elevul cred ca poate participa la orele de religie insusindu-si cele de acolo pentru cultura lui generala , aceasta neinsemnind o convertire sau mai stiu eu ce. Exista acum cam peste tot cite o bisericuta ortodoxa . Un rol important il au si parintii copiilor, in educatia lor crestin ortodoxa.

ancah 08.05.2007 23:45:41

Nu cred ca se poate compara situatia Romaniei, ca tara preponderent ortodoxa, cu tarile protestante din vestul Europei. Aici copiii fac religie la liceu, dar de genul: asa scrie in biblie, da voi nu trebuie sa credeti. Am vorbit cu profesorul de religie si l-am intrebat de ce procedeaza in felul acesta. Mi-a raspuns ca nu se practica indoctrinarea elevilor.
Dupa parerea mea, orele de religie ar trebui sa insoteasca elevii atat in cursul primar, cat si cel gimnazial. Vedem noi insine cat de vasta este ortodoxia. Ar fi pacat sa nu continue si la clasele mai mari.

cristiboss56: din pacate trebuie sa te contrazic: nu exista chiar peste tot o bisericuta ortodoxa. Poate rusa, dar nu romana.

Mirean 09.05.2007 10:09:48

Citat:

În prealabil postat de ancah
Nu cred ca se poate compara situatia Romaniei, ca tara preponderent ortodoxa, cu tarile protestante din vestul Europei. Aici copiii fac religie la liceu, dar de genul: asa scrie in biblie, da voi nu trebuie sa credeti. Am vorbit cu profesorul de religie si l-am intrebat de ce procedeaza in felul acesta. Mi-a raspuns ca nu se practica indoctrinarea elevilor.
Dupa parerea mea, orele de religie ar trebui sa insoteasca elevii atat in cursul primar, cat si cel gimnazial. Vedem noi insine cat de vasta este ortodoxia. Ar fi pacat sa nu continue si la clasele mai mari.

cristiboss56: din pacate trebuie sa te contrazic: nu exista chiar peste tot o bisericuta ortodoxa. Poate rusa, dar nu romana.

Te comtrazis, mcel putin in ptivinta Germaniei, landul bavaria, unde se pune mare accent pe "traire", chiar daca e vorba de protestanti.

ancah 09.05.2007 12:23:17

Vorbeam de tarile din nordul Germaniei. Aici este un profesor american la Facultatea de teologie, care afirma ca Dumnezeu nu exista. Probabil ca in cautarile lui a dat doar de diavol, si asta preda. Au scris ziarele despre el. Doamne fereste sa ajunga asemenea idei si in Romania. De aceea e bine ca copiii sa primasca invatatura sanatoasa, caci influentele negative se inmultesc vazand cu ochii.

ancah 09.05.2007 12:39:50

Scuze, vroiam sa scriu la nord de Germania, deci in tarile Scandinave.

Mirean 09.05.2007 14:05:11

Citat:

Vorbeam de tarile din nordul Germaniei. Aici este un profesor american la Facultatea de teologie, care afirma ca Dumnezeu nu exista. Probabil ca in cautarile lui a dat doar de diavol, si asta preda. Au scris ziarele despre el. Doamne fereste sa ajunga asemenea idei si in Romania. De aceea e bine ca copiii sa primasca invatatura sanatoasa, caci influentele negative se inmultesc vazand cu ochii.

Logic Existenta raului (diavol) presupune existenta binelui (Dumnezeu). Raul nu are existenta in sine ci este doar o lipsa a binelui....

ancah 09.05.2007 14:14:00

Nu toata lumea gandeste la fel de logic. Aici lumea care crede se "ascunde", caci sunt facut prosti in fata de cei care nu cred. Marturisirea lui Hristos...doar la martorii lui Jehova si la TV. Este alta lume, Mirean.

Nitro 09.05.2007 15:23:31

Citat:

În prealabil postat de IC
He-hei, romandragut, suntem intr-o tara ortodoxa, nu? Adica...sa ne gandim putin...ce intelegi tu prin maniera obiectiva? Cine ar putea veni sa-ti vorbeasca in mod obiectiv despre toate religiile? Spune si tu?
Daca intr-o tara ortodoxa nu se preda religia ortodoxa, mi se pare ca e cam asa: suntem in Romania, dar nu predam limba romana ci predam chineza (ca limba materna, nu straina)...Ti s-ar parea normal?
Plus ca cei care sunt de alte confesiuni nu sunt obligati sa participe la orele ortodoxe si aduc adeverinte de la preotul lor.

Ai inteles pe invers , ce vroia sa spuna e ca preotii nu accepta nimic altceva decat religia lor !

Stiu un caz in care un pusti a ramas la religie pt ca nu vroia sa faca rugaciunea....<<<< Daca el avea alta religie , dc este supus la aceasta erezie din partea noastra ??
religia ar trebuii predata de cineva obiectiv , care sa predea si sa fie obiectiv !!
Nu sa lasi elevu pt ca nu e ortodox... !!!

Tu ce ai vrea , sa expulzam toti oamenii care nu sunt ortodocsi ??

Preotii fac discriminare prea mare !!!
Sau de ex. de ce un elev musulman este obligat sa invete din biblie ca sa il asculte ??
Acel elev ar trebuii sa fie ascultat din Sfantul Coran !!

Lumea trebuie sa inteleaga ca fiecare e diferit si trebuie respectate alegerile fiecaruia dintre noi ...altfel ajungem inapoi la comunism...hitler..etc. etc. !

Ana_Oara 09.05.2007 15:26:53

"Raul nu are existenta in sine ci este doar o lipsa a binelui", (mirean)
o corupere a binelui, mai degraba
raul nu poate exista prin sine insusi asa cum un parazit nu poate exista fara obiectul pe care paraziteaza.

"nu este corect sa obligi o comunitate de protestanti sa invete ortodoxie";
daca-i obligam sa invete chimie, pot invata si ortodoxie; cultura generala nu strica, mai ales ca ei fac pe desteptii "predicind" la ortodocsi ceea ce ei denumesc dreapta credinta.

"Daca te muti in Germania ai fi de acord ca tu/ copii tai sa invete OBLIGATORIU dogme protestante"?
desigur; la fel si daca am locui in Italia; se mai numeste si cultura generala;
ii lamuresc eu acasa cum stau lucrurile dar de stiut, trebuie sa cunoasca ce e pe asta lume, nu de alta dar daca dau ceva np sau catolici de ei (ele) sa stie ce sa raspunda.
Ne vin la usa martori de-ai lui Iehova (martori daca-ar fi!); ii primim ca sa-i lamurim noi oleaca si chemam si fetele sa auda; le place si vad deosebirea (cunoastere si argumentatie) de la o posta si invata cu aceasta ocazie sa formuleze (verbalizeze)ce cred si de ce.

"Prozelitismul religios este interzis prin lege in Romania"!
defineste termenii si cadrul, altfel np nu ar avea voie sa mearga la sate si sa "evanghelizeze" crestinii ortodocsi si nici religia sa fie predata in scoli

Nitro 09.05.2007 15:31:42

"nu este corect sa obligi o comunitate de protestanti sa invete ortodoxie";
daca-i obligam sa invete chimie, pot invata si ortodoxie; cultura generala nu strica, mai ales ca ei fac pe desteptii "predicind" la ortodocsi ceea ce ei denumesc dreapta credinta. <<<<< NU AI NICI UN DRAPT SA OBLIGI PE NIMENI SA INVETE ORTODOCSIA !! Daca Iisus nu a obligat pe nimeni sa fie adeptul lui , CE DREPT AI TU sa obligi pe altii sa invete ortodocsia ????////?/?///?????

Nitro 09.05.2007 17:28:48

Ana si ce ai ajuns ? inginer sau doctor ? :)

ca ceva se va prinde de animal. <<<<< ia uite la ce insulte sa ajuns la adresa practicantiilor altor religii...

L-as pune sa scrie rugaciunea de 150 de ori in cursiv, caligrafic, cu toc, penita si cerneala <<<< asta da ! Atat timp cat nu e supus la rugaciuni contrar religiiei unei persoane e ok !

deci predarea religiei crestine in scoli este o erezie?! <<<< In ochii practicantilor celorlalte religii e !!!

cel ce preda ortodoxia in scoli este cit se poate de obiectiv; reda adevarul obiectiv, nu minte; iar elevul pica la examen pentru ca nu a invatat nu pentru ca nu e ortodox! <<<< depinde prin ochiii cui ! Pentru practicantii celorlaltor religii acesta nu e adevarul !

dar ELEVII trebuie sa invete, spre binele lor si intru salvarera sufletelor lor pacatoase. <<<<< NU TREBUIE SA FACA NIMIC !!!! Fiecare cu alegerea lui , nu poti obliga pe nimeni sa ajunga in rai ! ( dar daca te-ai ruga pt. aceea pers. ar avea o sansa sa ajunga..hmm... :) )sa revenim , poate pentru ei nu asa se salveaza sufletele lor ! Fiecare cu religia lui !

pentru ca e intr-o scoala din Romania crestina si ortodoxa; dar daca nu le place, pot face scoala in Pachistan, unde poate fi "ascultat din Sfantul Coran";
<<< adica le refuzi dreptul de a-si practica si invata propria religie in Romania , doar pentru ca nu e si religia ta...hmm...cateva cuvinte imi vin in minte...comunism...hitler...evul mediu... ! Asa faceau si ei , ii expulzau pe oricine nu se adapta la religia lor !!

Mirean 09.05.2007 18:15:19

Citat:

Nu toata lumea gandeste la fel de logic. Aici lumea care crede se "ascunde", caci sunt facut prosti in fata de cei care nu cred. Marturisirea lui Hristos...doar la martorii lui Jehova si la TV. Este alta lume, Mirean.

Citam dintr-o carte de "Dogmatica Ortodoxa"...

Ana_Oara 09.05.2007 19:40:33

"NU TREBUIE SA FACA NIMIC !!!! Fiecare cu alegerea lui , nu poti obliga pe nimeni sa ajunga in rai ! ( dar daca te-ai ruga pt. aceea pers. ar avea o sansa sa ajunga..hmm... )sa revenim , poate pentru ei nu asa se salveaza sufletele lor ! Fiecare cu religia lui", (nitro)
cit vreme este elev nimeni nu-l intreaba ce-i place; trebuie sa invete si sa asculte, sa invete sa asculte, si sa bage la doxa, adica la cap daca nu si la inima.
Cind va fi pe picioarele lui, dupa terminarea scolii, nu are decit sa faca ce vrea; pina atunci, va invata odata cu chimie si biologie, religia ortodoxa caci cea np este prea variata; vine in mii de vriante; iar de cea musulmana nu se pune problema. Nu in scoala romaneasca, cel putin.

"adica le refuzi dreptul de a-si practica si invata propria religie in Romania"
in scoala nu si acasa; acasa la el nu ma intereseaza ce face si ce crede; la SCOALA va invata romaneste, se va imbraca ca si ceilalti copii romani si va invata religia ortodoxa. Daca vrea o diploma romaneasca.

"Pentru practicantii celorlalte religii acesta nu e adevarul"!
too bad!
nu putem impaca pe toata lumea; cita vreme e in scoala romaneasca, elevul, indiferent de culoare etnica sau religioasa va invata religia ortodoxa caci aceasta este religia predominanta, ca sa nu mai zic cea adevarata, indiferent de ce afirma Martorii sau mahomedanii sau np!

"doar pentru ca nu e si religia ta...hmm...cateva cuvinte imi vin in minte...comunism...hitler...evul mediu..";
iti pot veni in minte fel de fel de imagini, in afara de cea corecta.
Democratia are si ea limitele ei; nici in cer nu exista democratie; chestiunea asta e concept man-made. Se consuma ca si sarea, in cantitati limitate, controlate.
In scoli nu se poate preda mandatoriu religia unei minoritati, etnice sau religioase.
Make sense?

PS. inginer(a)

Nitro 10.05.2007 00:20:27

Ai tu ceva cu chimia asta , nu ti-a placut ? :) Ca prea zici ca te-au fortat profesorii sa o inveti... :D

religia ortodoxa caci cea np este prea variata; vine in mii de vriante; iar de cea musulmana nu se pune problema. Nu in scoala romaneasca, cel putin. <<< You are missing the point , nu zic sa se predea numai o religie , sau alta , ci pur si simplu in cadrul unei comunitati crestine si in cadrul orelor de religie , sa fie acceptate si alte religii decat cea practicata de tara respectiva !
Adica , daca la ora de religie trebuie adus un referat despre faptele lui Iisus , ar trebuii acceptate si referatele despre drumul lui Mahomed la Mecca si Medina !

nu putem impaca pe toata lumea; <<< Ba se poate cu un sistem bine pus la punct !

Democratia are si ea limitele ei; nici in cer nu exista democratie; chestiunea asta e concept man-made. Se consuma ca si sarea, in cantitati limitate, controlate. <<< Ce zici tu aici e ceva gen : Suntem un stat democrat atunci cand ne convine , cand nu , nu !

nici in cer nu exista democratie <<< Cam ai dreptate , in cer e comunism , dar nu comunismul pe care il stim noi , unul mai bland !

In scoli nu se poate preda mandatoriu religia unei minoritati, etnice sau religioase. <<<<< Se preda , dar cand se preda se face in asa fel incat sa ajunga o batjocura si copii vor intelege ca toate celelalte religii sunt gresite , numai a lor e cea corecta si ca cei care nu gandesc ca ei sunt niste ciudati si prosti !
Nu zic sa se predea mandatoriu una sau alta religie , ci sa se resprecte alegerea fiecarui elev si sa i se permita sa invete din religia lui !

cit vreme este elev nimeni nu-l intreaba ce-i place; trebuie sa invete si sa asculte, sa invete sa asculte, si sa bage la doxa, adica la cap <<< Cam asa zicea si un profesor de matematica si te trezesti ca aduce cozonac de ziua lui Ceausescu !
BV , inginera ai ajuns , dar tot doctorii se platesc mai bine ;)

la SCOALA va invata romaneste, se va imbraca ca si ceilalti copii romani si va invata religia ortodoxa. Daca vrea o diploma romaneasca. <<< Asta se numeste discriminare !!! O gasesti si in constitutie....

Ana_Oara 10.05.2007 07:18:58

"NU AI NICI UN DRAPT SA OBLIGI PE NIMENI SA INVETE ORTODOCSIA !! Daca Iisus nu a obligat pe nimeni sa fie adeptul lui , CE DREPT AI TU sa obligi pe altii sa invete ortodocsia", (nitro)
cursurile in cadrul liceului sunt mandatorii pentru toti si nu se ia in consideratie cerintele unui procent infim de elevi; acestia nu au decit sa se adapteze programei scolare, mai ales daca urmeaza cursurile unei scoli publice. Majoritatea elevilor sunt din fam. ortodoxe; acele citeva procente de elevi np, evrei, musulmani , atei, etc. trebuie sa se conformeze programei scolare. Nu o sa stea nimeni sa le faca lor un program special in cadrul orelor de curs. Nu le place, nu au decit sa urmeze cursurile unei scoli private. Nu-i sileste nimeni sa se converteasca la ortodoxie, doar sa invete, asa ca toata lumea, programul specific si comun tuturor elevilor.
Ce cred ei in particular, discuta acasa daca vor.

"CE DREPT AI TU sa obligi pe altii sa invete ortodocsia";
vrei sa spui ministerul invatamintului, nu-i asa?
Uite ce drept are: scoala este subventionata de stat, adica de taxele populatiei in majoritate ortodoxa. Si cum majoritatea care plateste decide, s-a decis sa nu se aloce bani suplimentari pentru a satisface gusturile unei minoritati din populatie. Daca e scoala publica toti elevii trebuie sa participe in egala masura la cursurile hotarite de minister, indiferent daca unei minoritati ii convine sau nu.
Cam asa se pune problema.
Am inteles, totusi, ca elevii ne-ortodocsi nu sunt obligati sa asiste la cursurile religioase, ceea ce pune oarecare presiune sociala pe elevii minoritari ne-ortdocsi. Asta e alegerea lor.

"nu zic sa se predea numai o religie , sau alta , ci pur si simplu in cadrul unei comunitati crestine si in cadrul orelor de religie , sa fie acceptate si alte religii decat cea practicata de tara respectiva !"
Pe contribuabilul ortodox nu-l intereseaza o ciorba religioasa; el vrea ca, copilul lui sa invete in scoala dreapta credinta.
Unde merg, in particular, elevii ne-ortodocsi, nu e treaba scolii si nici a ministerului de invatamint, platit din banii de taxe a populatiei majoritar ortodoxe.

"daca la ora de religie trebuie adus un referat despre faptele lui Iisus , ar trebuii acceptate si referatele despre drumul lui Mahomed la Mecca si Medina";
asta sa se predea in scoala particulara platita de tine sau congregatia ta.

"Suntem un stat democrat atunci cand ne convine , cand nu , nu!"
majoritatea decide, nu-i asa?
Nu-i asta definitia democratiei?

"copii vor intelege ca toate celelalte religii sunt gresite , numai a lor e cea corecta si ca cei care nu gandesc ca ei sunt niste ciudati si prosti";
nu prosti ci eretici.
fireste ca toate celelalte religii sunt gresite; nu pot fi toate corecte, iti dai seama de asta. Una trebuie sa fie cea corecta. Sa definim credinta ta, aparuta cindva intre sec XVII si XX, cea corecta?

"Nu zic sa se predea mandatoriu una sau alta religie , ci sa se resprecte alegerea fiecarui elev si sa i se permita sa invete din religia lui";
sa invete casa ce vrea; la scoala se va preda religia populatiei majoritate; nu alegerea copilului trebuie sa se respecte si alegerea parintilor, si anume a majoritatii care plateste taxe. Copilul trebuie sa invete sa asculte si sa invete ce i se da de invatat; nu avem democratie in scoala.

Nitro 10.05.2007 08:23:35

asta sa se predea in scoala particulara platita de tine sau congregatia ta. <<<< Ce congregatie ?? :D Eu nu sunt chiar atat de rich sa creez o scoala particulare ( hmmm , dar o gradinita in Bucuresti ar fi chiar profitabila.... :D )

definim credinta ta, aparuta cindva intre sec XVII si XX, cea corecta? <<<< Ar fi trebuit sa faci macar efortul de a te informa corect !!
Gnosticismul e de pe vremea cand Iisus Hristos inca traia !

sa invete casa ce vrea; la scoala se va preda religia populatiei majoritate; nu alegerea copilului trebuie sa se respecte si alegerea parintilor, si anume a majoritatii care plateste taxe. Copilul trebuie sa invete sa asculte si sa invete ce i se da de invatat; nu avem democratie in scoala.
<<< Asta e mentalitatea tuturor tarilor .... SI DIN CAUZA ASTA O SA VEDEM IN CONTINUARE ATENTATE ca 9/11 , deoarece acele persoane , cand au fost mici , au fost invatati sa urasca pe toti ceilalti kit ca ei la inceput erau ortodocsi sau evrei !

Pana no sa putem sa le aratam oamenilor acelora ca ii acceptam cu diferentele lor si nu ii fortam sa invete ceva ce ei cred ca e gresit , o sa tot apara atentate , razboaie etc etc. .....dar vad ca tu asta vrei !!!!

Nitro 10.05.2007 15:22:23

In sfarsit cineva care a inteles :D :satisfied:

cristiboss56 10.05.2007 19:18:52

Citat:

În prealabil postat de Nitro

Restul ? ! Dispari pagine.

Nitro 10.05.2007 22:17:50

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

În prealabil postat de Nitro

Restul ? ! Dispari pagine.

Acum iti arati adevaratul chip si cat de josnic esti !
Dispari pagine. <<<< Ce drept ai tu sa vorbesti asa cu mine ?
Ca asa iti pot spune si eu dispari pacatosule ! Ca tu si prin simplul fapt de a te naste , te-ai nascut cu pacate mari de tot !

Si spre deosebire de tine , afirmatia mea e corecta !
Lasa-l pe cel fara de pacat sa arunce prima piatra ! Si tu nu prea pari tipul care sa fie de pacat asa ca gura mica !

Sa nu mai zic ca esti offtopic.... !

Restul ? <<< Restul nu au inteles inca ce vreau sa arat si unii inca gandesc cu mentalitatea dinainte de 89... !
Cat despre tine...prefer sa ma abtin !
P.s. , un mic sfat , THINK BEFORE YOU SPEAK !!!! ( in cazul tau de mai multe ori ! )

cozia 10.05.2007 23:43:58

Citat:

Nota stiu ca esticii sunt stilisti, dar ortodocsi)....

La cine te referi , la chinezi, sau poate Bangladej?:D , ca daca e vorba de rusi nu cred ca-i intereseaza oferta ta, le este bine si acolo unde sunt, au destul pamint si resurse:)

cozia 10.05.2007 23:46:59

Ti-ar conveni ca copilul tau, cqare sa zicem ca e ortodox, pornind de la "majoritatea plateste, deci decide" sa fi obligat sa invete altceva decata ortodoxie?(MIrean)

da, mi-ar conveni, deoarece as avansa duhovniceste prin faptul ca mi-as asuma responsabilitatea actelor mele:)

IC 11.05.2007 06:01:39

Mirean si Nitro...
Ia sa-i intrebam pe cei care au copii la scoala, dar in afara tarii...ce li se preda la religie, ca de, sunt platitori de taxe si au dreptul..., nu?
Ii tot dati cu drepturi. Toata lumea trebuie sa aiba drepturi in tara altuia si cel care e acolo, nu, ca altfel e considerat rasist sau mai stiu eu cum.
Si inca ceva pentru nitro care m-a citat... Citeste si ultima fraza si vei vedea... Cei de alte confesiuni NU SUNT OBLIGATI sa participe la orele de religie!!!
Iar faza cu cel care a ramas la religie...spune mai multe despre cel in cauza, nu doar ca nu vroia sa-si spuna rugaciunea, spune si ce fel de comportament avea cand era vorba de scoala si de profesori, ca asa am o parere ca nu era tocmai un comportament "ortodox", vroiam sa spun civilizat. Scuze.
Si daca tot vreti ca fiecare sa fie ascultat din religia lui poate dati vreo solutie cum am putea face asta. Cine sa plateasca pentru acel profesor care preda la 2-3 copii intr-un oras? Sau cine ar fi in stare sa predea toate religiile???

Mirean 11.05.2007 09:58:43

Citat:

Citat:

Nota stiu ca esticii sunt stilisti, dar ortodocsi)....

La cine te referi , la chinezi, sau poate Bangladej?:D , ca daca e vorba de rusi nu cred ca-i intereseaza oferta ta, le este bine si acolo unde sunt, au destul pamint si resurse:)

In context se intelege ca vecinii de la est...

Mirean 11.05.2007 10:03:16

Citat:

În prealabil postat de IC
Mirean si Nitro...
Ia sa-i intrebam pe cei care au copii la scoala, dar in afara tarii...ce li se preda la religie, ca de, sunt platitori de taxe si au dreptul..., nu?
Ii tot dati cu drepturi. Toata lumea trebuie sa aiba drepturi in tara altuia si cel care e acolo, nu, ca altfel e considerat rasist sau mai stiu eu cum.
Si inca ceva pentru nitro care m-a citat... Citeste si ultima fraza si vei vedea... Cei de alte confesiuni NU SUNT OBLIGATI sa participe la orele de religie!!!
Iar faza cu cel care a ramas la religie...spune mai multe despre cel in cauza, nu doar ca nu vroia sa-si spuna rugaciunea, spune si ce fel de comportament avea cand era vorba de scoala si de profesori, ca asa am o parere ca nu era tocmai un comportament "ortodox", vroiam sa spun civilizat. Scuze.
Si daca tot vreti ca fiecare sa fie ascultat din religia lui poate dati vreo solutie cum am putea face asta. Cine sa plateasca pentru acel profesor care preda la 2-3 copii intr-un oras? Sau cine ar fi in stare sa predea toate religiile???

In strainatate decide comunitatea ce religie se preda in scoala. Nu majoritatea religioasa a tarii.
Daca nu iti convine, poti trimite copilul in scoli confesionale. In România sunt zeci de astfel de scoli (Seminar Teologic)...

Mirean 11.05.2007 10:10:36

Ana_Oara, militam pentru obligativitatea orei de religie, iar materia predata sa fie stabilita de comunitate (in speta: parintii copiilor).
Nu iti cinvine - poti trimite copilul la scoala confesionala si ai rezolvat problema.&thorn;
In toata terile minoritatile au drepturi, sunt platitori de taxe...asa ca nu le poti baga pe gat o religie sau orice intra in contradictie cu identitatea lor.

cozia 11.05.2007 17:59:31

Mirean 11.05.2007 19:04:43

Ai ramas fara cuvinte?

Nitro 11.05.2007 19:18:15

Deci nu esti bogat pentru a infiinta o scoala pe profil gnostic si nici nu ai bani pentru a-ti trimite copii intr-o scoala privata in care se predau toate religiile din lume, amestecate in caciula?
Atunci nu da sugestii ortodocsilor care, din banii lor de taxe tin scoala publica cu programe religioase ortodoxe. Si mai ales, sa nu pretinzi ca o majoritate ortodoxa sa schimbe programa orelor de religie de dragul ideilor gnostice "inaintate". <<<<<<<<<<<< Daca nu ai inteles ce inseamna un gnostic crestin de ce aduci subiectul in discutie ???

Eu nu vorbeam despre gnostici , ci despre toti ceilalti practicanti ai altor religii !!

Si daca tot vreti ca fiecare sa fie ascultat din religia lui poate dati vreo solutie cum am putea face asta. Cine sa plateasca pentru acel profesor care preda la 2-3 copii intr-un oras? Sau cine ar fi in stare sa predea toate religiile <<<<<<< NU chiar toate religiile ! Dar orice profesor de religie stie fundamentele majoritatii religiilor ! Asa ca daca un elev ii cere sa preadea si lectii din Coran , el sa le predea !
Si sa nu zica ca o religie e gresita sau alta , ci pur si simplu sa le predea obiectiv si sa lase fiecare elev sa aleaga cu inima lui unde apartine si ce religie crede el ca e cea a lui !!

Iar faza cu cel care a ramas la religie...spune mai multe despre cel in cauza, nu doar ca nu vroia sa-si spuna rugaciunea, spune si ce fel de comportament avea cand era vorba de scoala si de profesori, ca asa am o parere ca nu era tocmai un comportament "ortodox", <<< well , tipul era roker si nu vroia sa faca rugaciunea , so el era ortodox , iar comportamentul lui nu incalca nici una din regulile scolii !

"Pana no sa putem sa le aratam oamenilor acelora ca ii acceptam cu diferentele lor si nu ii fortam sa invete ceva ce ei cred ca e gresit , o sa tot apara atentate , razboaie etc etc. .....dar vad ca tu asta vrei "!!!!
ei, ei ei!
nu fi atit de dramatic ca nu e cazul! <<<< Ce gluma buna , dramatic ?!?!
In Iran si Irak sunt razboaie , misuna de teroristi , iar oamenii care chiar sunt pasnici , din moment ce nu pot venii la noi pt. ca i-am forta sa invete ortodocsia , raman acolo si se aliaza cu teroristi doar sa ramana in viata !
Sa vezi in 10-20 ani , cum copilul pe care tu l-ai fi fortat sa invete ortodocsia , bate la usa cu 10 kg de dinamita !
Si toate astea ar fi putut fi evitate daca tu l-ai fi acceptat cum e si nu l-ai fi fortat sa invete altceva decat religia lui !

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:06:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.