Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Crestin sau Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15710)

tabitha 12.01.2014 06:16:54

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547420)
Perfecta dreptate ai omule bun. Nici nu credeam de la inceput ca pot gasi calea catre Dumnezeu pe forumuri, dar cu toti stim ca Dumnezeu lucreaza in feluri peste intelepciunea noastra omeneasca, si la vremea potrivita de El, da rezolvare tuturor problemelor.
Iti multumesc in Numele Lui Dumnezeu pentru calauzirea si credinciosia ta si as dori prin rugaciunile tale sa mijlocesti si pentru mine si Dumnezeu sa iti rasplateasca si tie pe masura!
Multumesc inca odata pentru sfaturile tale.
Numai Dumnezeu stie de cand si cat de mult il caut !

Vezi că iei sfaturi de la sectari. La el se referea Lucian în remarca lui, nu la tine. Trebuie să-ți mai exersezi un pic discernământul. Care îți este numele de botez? Să te punem la Sf. Liturghie ca să te lumineze Domnul și să nu apuci pe căi greșite. Doamne ajută!

Karkkainen 12.01.2014 13:32:49

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547420)
Nici nu credeam de la inceput ca pot gasi calea catre Dumnezeu pe forumuri

Așa este, pe forumuri oamenii din lume te pot ușor deruta. Nu uita că odată ce ai început să-L cauți pe Dumnezeu, satana va căuta să te tragă înapoi. El, diavolul, nu a avut nimic cu tine înainte să te gândești să te pocăiești. Însă de acum încolo lumea va vrea cu orice chip să te tragă de partea ei. Cel rău va lupta pentru sufletul tău prețios și va căuta să te tragă înapoi de pe Calea mântuirii.

Nu căuta acceptarea și binecuvântarea celor de pe forumuri. Când căutăm aceasta, Biblia ne învață într-un limbaj dur: "Suflete preacurvare! Nu știți că prietenia lumii este vrăjmășie cu Dumnezeu? Așa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș cu Dumnezeu." Iacov 4:4.

Trebuie să știi că, dacă îl vei căuta pe Domnul din toată inima și îl vei găsi, cei din jurul tău nu se vor bucura ci dimpotrivă te vor urî. Mântuitorul Hristos însuși a spus aceasta: "Dacă vă urăște lumea, știți că pe Mine M-a urât înaintea voastră. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru că nu sunteți din lume și pentru că Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăște lumea." Ioan 15:18,19

Însă Dumnezeu îți va da pacea și biruința Lui: "V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” Ioan 16:33. Mă rog pentru tine să poți birui încercările venite din partea lumii.
Pacea Domnului Isus să fie cu tine!

catalin2 13.01.2014 00:19:23

Citat:

În prealabil postat de Karkkainen (Post 547412)
Nu mulțimea te va atrage către Dumnezeu ci căutarea Lui în solitudine: "tu, când te rogi, intră în odăița ta, încuie-ți ușa și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti." Matei 6:6.

Se spune ca asa ii amagesc demonii pe cei credinciosi, sa nu ceara sfatul cuiva, sa creada doar ce ii povatuieste el, in singuratate. Cum penticostalii sunt strans legati de ingerii cazuti, pe care ii lasa sa ii posede, e firesc ca si sfaturile sa fie tot de la acestia.
Deci trebuie sa faca exact invers decat ce spui tu, care presupun ca incerci sa faci prozelitism sectar pe forumul ortodox.

catalin2 13.01.2014 00:23:11

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547418)
Aici sunt de acord cu tine, autoposedarea - nu imi place ca ei au un fel de monopol pe Duhul Sfant, si cu vorbitul in limbi, eu stiu ca a fost o singura data in toata istoria, si anume in ziua cincizecimii(Pentecosta). Ei au facut un obicei si repeta acel eveniment destul de frecvent. De fapt toata denominarea penticostala se trage de la acest eveniment.
Este total exclusa varianta cu spiritul unui mort. Nu fac aceste lucruri.
Inca un fenomen pe care nu il inteleg la ei este - proorociile. Mai vorbeste Dumnezeu in zilele noastre prin prooroci ? Sunt aceste lucruri de la Dumnezeu sau nu ?

Dupa Cincizecime crestinii vorbeau in limbi, dar in limbile cunoscute atunci, ca sa fie intelesi de acele popoare. Penticostalii bolborosesc ceva cand intra in transa, exact cum face cineva posedat. La fel, asa zisele profetii sunt tot inselari de la demoni, cu care comunica ei.
Un lucru pe care nu il stiai, intemeietorul cultului a fost un pastor baptist, care a descoperit vorbitul in limbi. Ulterior a fost exclus din cultul pe care l-a creat, pentru ca era homosexual.

catalin2 13.01.2014 00:26:46

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547419)
Nu pot spune eu dupa cele vazute si intamplate printre randurile lor ca nu il au pe Dumnezeu; Este acelasi Dumnezeu, nu poate fi altul, au bibilia crestina in centru de referinta, nu mai exista alt Dumnezeu. Diferita este doar forma de inchinare.

Asa si musulmanii spun ca au aceeasi divinitate ca in Biblie. Fara har si Impartasanie au doar o filozofie, in plus fata de alte culte au o legatura cu ingerii cazuti. Chiar neoprotestantii din timpul cand au aparut ii condamnau si spuneua ca sunt posedati si lucreaza cu ingerii cazuti.

tyckus1987 13.01.2014 01:53:35

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 547425)
Vezi că iei sfaturi de la sectari. La el se referea Lucian în remarca lui, nu la tine. Trebuie să-ți mai exersezi un pic discernământul. Care îți este numele de botez? Să te punem la Sf. Liturghie ca să te lumineze Domnul și să nu apuci pe căi greșite. Doamne ajută!

Trebuie sa fac multa ordine in viata mea. Multumesc pentru sfat. Constantin ma numesc si multumesc pentru dorinta ta de mijlocire. Dumnezeu sa ma lumineze pe mine si pe toti cei care trec prin astfel de incercari. Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

tyckus1987 13.01.2014 02:15:07

Citat:

În prealabil postat de Karkkainen (Post 547438)
Așa este, pe forumuri oamenii din lume te pot ușor deruta. Nu uita că odată ce ai început să-L cauți pe Dumnezeu, satana va căuta să te tragă înapoi. El, diavolul, nu a avut nimic cu tine înainte să te gândești să te pocăiești. Însă de acum încolo lumea va vrea cu orice chip să te tragă de partea ei. Cel rău va lupta pentru sufletul tău prețios și va căuta să te tragă înapoi de pe Calea mântuirii.
...
Însă Dumnezeu îți va da pacea și biruința Lui: "V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” Ioan 16:33. Mă rog pentru tine să poți birui încercările venite din partea lumii.
Pacea Domnului Isus să fie cu tine!

Am trecut si trec prin situatii descrise de tine mai sus, pentru ca am refuzat sa ma fac lucrurile rele si urate inaintea lui Dumnezeu. Nu am fost apreciat de prieteni si de rude, ci acuzat cum "ca am luat-o razna" si multe altele. Dar a fost bine, ca stiam ca o sa se intample lucrurile respective, si cuvintele Lui Iisus mi-au tinut de cald cand s-au adeverit. Daca Iisus imi cere sa indraznesc - asa am sa fac.
Iti multumesc in Numele Lui Dumnezeu si Pacea Domnului Iisus sa fie cu noi toti !

tyckus1987 13.01.2014 02:27:00

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 547582)
Dupa Cincizecime crestinii vorbeau in limbi, dar in limbile cunoscute atunci, ca sa fie intelesi de acele popoare. Penticostalii bolborosesc ceva cand intra in transa, exact cum face cineva posedat. La fel, asa zisele profetii sunt tot inselari de la demoni, cu care comunica ei.
Un lucru pe care nu il stiai, intemeietorul cultului a fost un pastor baptist, care a descoperit vorbitul in limbi. Ulterior a fost exclus din cultul pe care l-a creat, pentru ca era homosexual.

Ei spun ca se vorbeste fragmente din alte limbi, dar cele care nu le pot incadra nicaieri, le numesc limbi ingeresti care se pot talmaci.

Am auzit si de evenimente de genul asta, nu a fost singurul. O intreaga adunare penticostali din SUA a fost exclusi pentru ca erau cu toti sodomisiti.
Dumnezeu sa ne ierte si sa ne ajute!

Karkkainen 13.01.2014 02:55:49

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 547582)
Penticostalii bolborosesc ceva cand intra in transa, exact cum face cineva posedat. La fel, asa zisele profetii sunt tot inselari de la demoni, cu care comunica ei.

Poate că îți imaginezi că minți pentru o cauză nobilă dar asta e o vânare de vânt.

Karkkainen 13.01.2014 03:00:51

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547595)
Am trecut si trec prin situatii descrise de tine mai sus, pentru ca am refuzat sa ma fac lucrurile rele si urate inaintea lui Dumnezeu. Nu am fost apreciat de prieteni si de rude, ci acuzat cum "ca am luat-o razna" si multe altele.

Mulți îți vor spune "ai înebunit, te-ai dus la sectari". Este reacția standard despre care vorbește și Biblia: "Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; și nici nu le poate înțelege, pentru că trebuie judecate duhovnicește." 1 Corinteni 2:14

Toți următorii lui Hristos au trecut pe aici. De aceea zice apostolul: "De altfel, toți cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus vor fi prigoniți." 2 Timotei 3:12

catalin2 13.01.2014 09:24:43

Citat:

În prealabil postat de Karkkainen (Post 547597)
Poate că îți imaginezi că minți pentru o cauză nobilă dar asta e o vânare de vânt.

POate iti imaginezi ca nu avem admin si poti face prozelitism pe forum. Mai era un user, penticostalul, care a spus chiar el ca incerca prin mesaje private sa converteasca pe cei mai slabi in credinta.

DragosP 13.01.2014 09:42:07

Oare care-i fenomenul de (aproape) la fiecare început de an ne năpădesc sectarii? :39:

AlinB 13.01.2014 10:52:58

Poate cum se schimba anul, cauta si ei o schimbare... :)

AlinB 13.01.2014 10:54:03

Citat:

În prealabil postat de Karkkainen (Post 547598)
Mulți îți vor spune "ai înebunit, te-ai dus la sectari". Este reacția standard despre care vorbește și Biblia: "Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; și nici nu le poate înțelege, pentru că trebuie judecate duhovnicește." 1 Corinteni 2:14

Toți următorii lui Hristos au trecut pe aici. De aceea zice apostolul: "De altfel, toți cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus vor fi prigoniți." 2 Timotei 3:12

Da' la aia cu sectarismul = pacat de moarte, ai ajuns?

19. Iar faptele trupului sunt cunoscute, și ele sunt: adulter, desfrânare, necurăție, destrăbălare,
20. Închinare la idoli, fermecătorie, vrajbe, certuri, zavistii, mânii, gâlcevi, dezbinări, eresuri,
21. Pizmuiri, ucideri, beții, chefuri și cele asemenea acestora, pe care vi le spun dinainte, precum dinainte v-am și spus, că cei ce fac unele ca acestea nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu.

Galateni cap.5

AlinB 13.01.2014 10:59:33

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547596)
Ei spun ca se vorbeste fragmente din alte limbi, dar cele care nu le pot incadra nicaieri, le numesc limbi ingeresti care se pot talmaci.

Pai sa puna doi "traducatori" diferiti sa traduca independent si fara sa stie unul de altul o astfel de "limba ingereasca" si sa vezi pe urma care e adevarul..

AlinB 13.01.2014 11:12:33

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547418)
Inca un fenomen pe care nu il inteleg la ei este - proorociile. Mai vorbeste Dumnezeu in zilele noastre prin prooroci ? Sunt aceste lucruri de la Dumnezeu sau nu ?

Ce se intampla la ei, categoric nu sunt de la Dumnezeu.
Fiind rupti de Biserica, nu au harul si darurile Duhului Sfant.
Mai mult, ca propovaduitori ai ratacirii nu este exclus ca cel putin unii dintre ei sa se afle sub influenta duhurilor rele.

Penticostalii de la noi au aparente relativ ok, dar sa vezi pe aia din occident unde au ajuns..

Nu cred ca un crestin ar trebui sa se dea in vant dupa prorocii.
Dumnezeu ii da personal raspunsurile de care are nevoie pentru viata lui duhovniceasca daca le cauta cu pocainta si o inima deschisa.

Aveam pe aici un fost penticostal, putea sa-ti povesteasca mai mult despre falsi lor proroci la care se duceau oameni gramada.

Acum esti in Romania sau......?
Nu exista pe acolo o biserica ortodoxa unde sa poti ajunge?

AlinB 13.01.2014 11:17:11

Citat:

Nu pot spune eu dupa cele vazute si intamplate printre randurile lor ca nu il au pe Dumnezeu; Este acelasi Dumnezeu, nu poate fi altul, au bibilia crestina in centru de referinta, nu mai exista alt Dumnezeu. Diferita este doar forma de inchinare.

Daca ai sa incerci sa cunosti lucrurile mai in profunzime, ai sa-ti dai seama ca nu e atat de simplu.
Toti se ascund dupa Biblie, intrebarea care poti sa ti-o pui ar fi: care e legatura lor cu inceputurile crestinismului?

Unde erau inaintasii lor acum 300 ani sau 500 sau 1000 sau 1500 in istoria crestinismului?
Nicaieri.

anita 13.01.2014 14:30:58

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547315)
Nu este deloc o simpla baie sau spalare pe cap, Ei cred ca abia in momentul botezului incepe adevarata pocainta, prin botez ei spun ca se imbraca cu Hristos si declara razboi lui satan.
Botezul la ei este foarte minutios, si cu o mare insemnatate, exista o perioada de timp prin care candidatii se "pregatesc" pentru botez, in timpul de pregatire sunt invatati, informati despre viata de "dupa botez", cum trebuie sa traiasca, etc(nu am ajuns pana acolo - inca).
Prin urmare nu este un eveniment lipsit de importanta, asa cum spui tu.

Pana la botez traiesc altfel ?

anita 13.01.2014 14:39:57

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547317)
Nu zice in Biblie "neoprotestanti".

Dar unu lucru foarte important este ca ei nu ii urasc pe "ceilalti" asa cum ii uram si ii blestemam noi ortodocsii. Aici nu ma poti contrazice! Nu incerc sa ii pun in lumina pozitiva pe nedrept.

Noi ortodocsii, urmasi ai lui Hristos cu istorie lunga si multi cu multi martiri dea lungul timpului , cum am mai zis, zicem ca Dumnezeu este numai la noi si atat. La noi e mai putin cu rugaciunile, cu cantarile, cu trairea propriu-zisa pentru Hristos.

Vedeti voi, noi ne impartim dupa religii aici jos, dar nu si la Dumnezeu e la fel. El ne imparte dupa roade zice undeva in sfintele scripturi; Daca credinta si botezul le avem si noi si ei atunci nu inseamna ca TOTI crestinii vor in imparatie lui Dumnezeu ???

Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne faca sa intelegem ca trebuie sa iubim pe aproapele nostru !

Sa stii ca ortodocsii care merg la biserica si se spovedesc nu urasc asa cum spui tu.
O fi valabil pt cei care au numai botezul.
Dar de unde stii ca ei nu urasc ,de unde stii ce e in sufletul lor ?
Iti apreciez delicatetea sufleteasca de a vedea numai binele in sufletul oamenilor ,fie ei si sectanti.
Pe de alta parte eu nu m-as obosi sa fac atatea comparatii ci mai degraba as cauta mantuirea pe care nu o gasesti la sectanti ,ei neavand taina sfintei spovedanii cand Hristos sta tainic langa penitent si ii iarta greselile marturisite la preot.

AlinB 13.01.2014 15:24:54

Am cunoscut si eu neoprotestanti care la adunare erau lapte si miere, in special fata de straini, dar in afara..nu ti-ai fi dorit sa le fii prieten.

Sunt si altii care sunt oameni in toate situatiile dar asta cred ca tine mai degraba de temperament, caracter, educatie, nu de religia lor.

Patrie si Credinta 13.01.2014 19:07:08

Citat:

ok, si cum iti dai seama, obiectiv, ca aceasta suferinta e un semn?
Si iehovistii au suferit foarte mult in istorie pentru credinta lor, si o reactie asemanatoare ar primi si eu de la parinti daca as zice de exemplu ca ma fac musulman, un convertit catolic in Bible Belt ar fi ostracizat, sau in unele cazuri un fiul care le spune parintilor ca se declara homosexual.

Patrie si Credinta 13.01.2014 19:10:42

Citat:

ok, care sa stabilim niste lucruri.
Citeste astea:
http://www.impantokratoros.gr/despre-mantuire.ro.aspx
http://ortho-logia.com/Romanian/doua_conceptii.htm
http://www.catehetica.ro/conceptia-d...sus-protestant

Uite d-asta nu e diferita doar forma de inchinare.

aubergine 13.01.2014 19:21:05

Citat:

În prealabil postat de Karkkainen (Post 547438)

Nu căuta acceptarea și binecuvântarea celor de pe forumuri. Când căutăm aceasta, Biblia ne învață într-un limbaj dur: "Suflete preacurvare! Nu știți că prietenia lumii este vrăjmășie cu Dumnezeu? Așa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș cu Dumnezeu." Iacov 4:4.

Deci sa inteleg din ce ati scris aici, ca ortodocsii care si-au rupt din timpul lor pentru a sfatui un om ratacit si pe cale sa se boteze la sectari, ca nu e bine ce face, sunt uneltele Satanei, dupa d-voastra, nu?

Ori eu cred ca exact voi, sectarii sunteti martori mincinosi si inselati de diavolul ca sa ii smintiti si pe ortodocsi si sa ii aduceti la secta voastra!

Și a zis către ucenicii Săi: Cu neputință este să nu vină smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin!
2. Mai de folos i-ar fi dacă i s-ar lega de gât o piatră de moară și ar fi aruncat în mare, decât să smintească pe unul din aceștia mici.

Sfânta Evanghelie după Luca

aubergine 13.01.2014 19:27:37

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547596)

Am auzit si de evenimente de genul asta, nu a fost singurul. O intreaga adunare penticostali din SUA a fost exclusi pentru ca erau cu toti sodomisiti.
Dumnezeu sa ne ierte si sa ne ajute!

Sunt limbi diavolesti, nu ingeresti!

aubergine 13.01.2014 19:29:58

Citat:

Faceti propaganda sectara in alta parte!

tyckus1987 14.01.2014 00:43:42

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 547615)
Ce se intampla la ei, categoric nu sunt de la Dumnezeu.
Fiind rupti de Biserica, nu au harul si darurile Duhului Sfant.
Mai mult, ca propovaduitori ai ratacirii nu este exclus ca cel putin unii dintre ei sa se afle sub influenta duhurilor rele.

Penticostalii de la noi au aparente relativ ok, dar sa vezi pe aia din occident unde au ajuns..

Nu cred ca un crestin ar trebui sa se dea in vant dupa prorocii.
Dumnezeu ii da personal raspunsurile de care are nevoie pentru viata lui duhovniceasca daca le cauta cu pocainta si o inima deschisa.

Aveam pe aici un fost penticostal, putea sa-ti povesteasca mai mult despre falsi lor proroci la care se duceau oameni gramada.

Acum esti in Romania sau......?
Nu exista pe acolo o biserica ortodoxa unde sa poti ajunge?

De 8 luni sunt in Londra. Planuiesc sa merg la una din ele si sa vorbesc cu preot.

tyckus1987 14.01.2014 00:54:40

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 547616)
Daca ai sa incerci sa cunosti lucrurile mai in profunzime, ai sa-ti dai seama ca nu e atat de simplu.
Toti se ascund dupa Biblie, intrebarea care poti sa ti-o pui ar fi: care e legatura lor cu inceputurile crestinismului?

Unde erau inaintasii lor acum 300 ani sau 500 sau 1000 sau 1500 in istoria crestinismului?
Nicaieri.

Aici ai mare dreptate, noi avem mai bine de 2000 de ani de istorie, pe cand toate denominarile neoprotestantiste au luat fiinta dupa 1500. Mi-e greu sa cred ca Dumnezeu a lasat lumea mai bine de 1500 de ani pana a venit Luther sa faca reforma in biserica. Mi-a fost si inca imi este greu sa cred ca Dumnezeu a lasat 1500 de ani de nestiinta(teoria neoprotestanta).

AlinB 14.01.2014 22:15:56

Chiar si teoria conform careia credinta crestina se construieste in jurul interpretarii subiective a Sf. Scripturi e una aberanta.

Dumnezeu a lasat Biserica, ca entitate vazuta care sa conduca omul pe calea mantuirii, nu o carte.

antoniap 20.01.2014 12:15:50

Un parinte povesteste cum un adventist a venit intr-o localitate sa faca prozeliti. Cuvintele adeventistului incepusera sa-i raneasca duhovniceste pe unii. In fata acestei situatii, parintele, ortodox fiind, a cerut oamenilor sa pregateasca lemne pentru doua focuri. I-a spus si adventistului ca a doua zi va trebui sa-si arate zelul in mod practic, adica sa treaca amandoi prin cate unul dintre cele doua focuri pentru care lemnele deja au fost pregatite.

Numai ca a doua zi adventistul a plecat din localitatea respectiva. Iata ca parintele ortodox era pregatit sa treaca si prin foc pentru credinta pe care o propovaduia, avand nadejde in Dumnezeu, dar nestiind daca va arde sau nu. In schimb, galagiosul adventist nu a dovedit profunzimea credintei sale.

AlinB 20.01.2014 12:21:02

Daca am avea multi preoti din astia, cu singuranta nu si-ar pune prea multi problema sa faca vizite pe la adventisti, penticostali, etc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:29:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.