![]() |
Citat:
Abia au iesit din comunism. |
Citat:
|
Citat:
Indiferent daca orice crestin ar accepta Crezul in esenta, interpretarile asupra textelor sfinte si a crestinatatii s-a schimbat odata cu observatia lumii inconjuratoare. Ca sa zic de ce este gresita definitia ta, este ca a fi crestin este diferit de pozitiile teologice ale bisericii primelor secole. A fi crestin pur si simplu inseamna urmas al lui Hristos: Citat:
Daca definitia este ca orice ortodox accepta Crezul, si vrea sau nu vrea trebuie sa puna undeva cuvantul "creatie" in vederea lui asupra realitatii, tot nu implica ca aceasta creatie este literala. Indiferent de perspectiva dvs. asupra crestinatatii mele, creatia in sens simbolic este in acelasi fel in care Domnul Iisus este miel, este larg acceptata in lumea academica. Probleme insa raman pentru cei ce neaga Teoria Evolutiei si in cele mai multe cazuri nu ataca cel putin in cazul in care ei stiu ca au o pozitie gresita a oponentului (asa cum v-am dat referinta pe acest sit). Desi ei poate vor fi salvati, ei cu siguranta incalca porunca a IX-a (sa nu marturisesti stramb) daca publica informatii ce nu-s adevarate despre stiinta. De asemeni, a ascunde stiinta, deoarece anumiti oameni vor putea deveni "idolatri ai stiintei" si vor pierde perspectiva ortodoxa sau crestina in general tot mi se pare gresita, deoarece daca fiul meu ar vedea un ortodox, si acest ortodox mi-ar zice ceva fiului meu despre Ortodoxie, dumneavoastra nu ati considera ca ar fi corect ca eu sa imi opresc fiul meu sa cunoasca Adevarata Credinta, ce considerati ca Ortodoxia o sustine, dar nu vedeti apropiat ca cineva ce dezbate un punct de vedere adevarat si neutru fata de Ortodoxie (dar ce nu e neutru de perspectiva dumneavoastra asupra Ortodoxiei). |
Citat:
|
Citat:
-cei care incearca sa puna teologia adventista in acord cu evidentele oferite de stiinta, -adventistii deveniti atei si care mai merg sau nu la biserica (numiti peiorativ pe oxigen2.net atei de ziua a 7-a) si -cei care incearca sa vada ce anume din teologia adventista poate fi metamorfozat in ceva relevant |
Citat:
Dumneavoastra cum oferiti evolutiei un sens spiritual? Il puteti spune - nu neaparat credintele dumneavoastra - dar cum vedeti cineva compatibil cu credintele dumneavoastra ce intelege evolutia intr-un sens spiritual. Cum vedeti spiritual asteroidul ce ar fi lovit planeta noastra si ar ucide aproape toti dinozaurii (mai putin pasarile)? |
Citat:
|
Citat:
|
|
Citat:
Acum trebuie sa ma retrag. O seara placuta! |
Citat:
Un intelectual, in cazul in care e abia la inceput si stie si alte teorii omenesti, dupa ce va citi in catehism si invatatura ca un credincios nu e bine sa talcuiasca Sfanta Scriptura dupa cum se gandeste el, va cauta ce spun sfintii si invatatura. Si va gasi cum talcuiesc toti sfintii acele pasaje. Adica ce inseamna "ziua" scrisa acolo si cum au talcuit sfintii. Iar sfintii, in unanimitate, talcuiesc ca ziua este cea normala, iar in fiecare zi creatia a durat o clipita: Domnul a zis si imediat s-a infaptuit. Si astfel a aflat raspunsul. :) |
Citat:
Cei ce sustin evolutionismul teist vor fi in pozitia celor ce sustin pamantul plat sau geocentrismul, desi stiinta va abandona in acele timpuri teoria evolutionista ei vor spune ca e totusi adevarata, vor gasi si un sfant care ar fi spus asta. |
Citat:
mulți din părinții români au spus la fel. dacă nu mă înșel și pr. Cleopa. citeam, chiar la un autor ateu, care spunea ceva gen: nu îi înțeleg pe unii creștini (se referea la cei ce cred că Pământul este plat, Universul foarte mic, iar stelele ca niște beculețe într-un vraf de Crăciun). în loc să-și adapteze discursul și să spună: iată cât de măreț este Dumnezeu, ei preferă să-L vadă că pe un zeu micuț, incapabil să creeze ceva atât de măreț cum este Universul. asta e valabil și pentru cei ce spun că zilele creației au durat mai mult decât scrie. |
Citat:
Atata timp cat omul are harul din momentul creatiei prin suflet, de ce mai este nevoie de o nastere din nou prin botez ? De ce vine Iisus si spune :Ioan 3 "3. Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu. 5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. 6. Ce este născut din trup, trup este; și ce este născut din Duh, duh este. 7. Nu te mira că ți-am zis: Trebuie să vă nașteți de sus." Pentru ce trebuie omul infiat prin har atata timp cat il are din momentul conceptiei? conform spuselor dvs. |
Citat:
|
Citat:
|
Iertare încă o dată pentru contribuția mea la prelungirea off-topic-ului, dar vedeți dumneavoastră cum la fiecare subiect ne lovim inevitabil de marile și controversatele probleme ale creștinismului? Cele care nu au fost rezolvate în practica curentă...
Citat:
Citat:
|
de ce ascultati de ineptiile Ellenei White, o "profeta" care nici macar batic nu purta in biserica !
|
Citat:
Sa nu uitam ca Ellen White a avut un merit deosebit in dezvoltarea sistemului medical modern. De asemenea cred ca aceasta femeie a fost un geniu fiindca a avut puterea sa iasa de sub gheatza izolarii si sa conduca o religie. A stiut instinctiv in ce directie trebuie indreptata o religie si care sunt schimbarile de care are nevoie. Imi place o afirmatie de-a ei care este valabila nu doar in domeniul religios ci in orice alt domeniu: o biserica lipsita de controverse este o biserica moarta (fac un apropo discret la perioada de aur a ortodoxiei si la inghetarea ei doctrinara de dupa acea perioada). Sa dam Cezarului ce este al Cezarului. Din pacate religia adventista nu a mai fost capabila sa mearga mai departe dupa moartea ei. Ellen White a avut mereu curajul sa recunoasca ca nu stie sau ca trebuie o schimbare doctrinara atunci cand este cazul. Ea sigur, tinand cont de tiparul ei de gandire, ar fi acceptat usor Teoria Evolutiei daca ar fi avut acces la dovezile din genetica. |
stimabile, cand vine vorba de credinta in Dumnezeu, elementele "progresiste" nu au ce cauta !
|
nu stiu exact care e invatatura adventista, dar mie un adventist mi-a spus ca el crede ca Dumnezeu a creat in zile de 24 de ore, si nu in ere, asa cum sustine stiinta.
|
Citat:
Mai trebuie sa condami o femeie nu doar la a fi cu batic pe cap ci si la fi asternut de pat si incubator si vei reprezenta o ramasita a dinozaurilor medievali care refuza sa dispara. |
Citat:
Ortodoxia este o religie de tip conservator si este singura aprobata de Dumnezeu, invataturile si practicile sunt cele apostolice. Restul au imbratisat diferite forme moderniste si au cazut astfel in plasa satanica. |
Citat:
http://www.descopera.ro/cultura/9187...a-lumii-antice "În martie 415, la ordinul lui Chiril, o gloată de fanatici creștini a atacat-o pe Hypatia în plină stradă. Aceștia au dat-o jos din carul în care se afla, au dezbrăcat-o și au târât-o într-o biserică aflată în apropiere. Aici, Hypatia a fost măcelărită, iar rămășițele ei au fost purtate pe străzile din apropiere, ca apoi să fie arse." De asemenea, cuvintele Hypatiei strabat mileniile: "Fabulele ar trebui să fie predate copiilor ca fabule, miturile ca mituri, iar miracolele ca reprezentări literare. A preda copiilor superstițiile ca adevăruri este unul dintre cele mai îngrozitoare lucruri. Mintea copilului le acceptă și le crede, iar doar printr-o mare suferință, ce durează ani, va scăpa de această credință. De fapt, oamenii vor lupta în numele unei superstiții la fel de repede ca în numele unui adevăr - uneori chiar mai repede, deoarece o superstiție este intangibilă, astfel că nu poate fi demonstrată a fi falsă, iar adevărul este un punct de vedere, deci poate fi schimbat" Aceasta femeie a fost o femeie fara batic pe cap care si-a castigat dreptul de a sta in fata barbatilor pe picior de egalitate. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
ce legatura are ce relatati aici, cu invataturile biblice si ale sfintilor parinti, invataturi care nu pot fi schimbate ! |
Citat:
Citat:
Am raspuns aici: Citat:
Citat:
In rest, lasand frazele pompoase si offtopic-ul, cum puteti referentia ca "practicile sunt cele apostolice". Va multumesc daca o faceti ;) |
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=1PT90dAA49Q (alegeti subtritarea care va convine de la CC) http://podcast.sceptici.ro/ |
Citat:
How is it that hardly any major religion has looked at science and concluded, "This is better than we thought! The Universe is much bigger than our prophets said, grander, more subtle, more elegant. God must be even greater than we dreamed"? Instead they say, "No, no, no! My god is a little god, and I want him to stay that way." Sagan, ateu sau nu, a fost un om intelept. Avea un pic cam mult scientism in el pt gustul meu, a fost ateu, dar era sincer, si avea intentii bune. |
Citat:
dumneavoastra, la baptisti, ce aveti? NIMIC. doar niste predici rasuflate, audiate de unii care stau ca la banchet, picior peste picior. |
Citat:
erele geologice ale istoriei Pamantului sunt: precambrian, cambrian, ordovician, silurian, devonian, carbonifer, permian, triasic, jurasic, cretacic, tertiar, cuaternar. |
Citat:
|
Citat:
Legat de fraza: "la baptisti, ce aveti? NIMIC" bineinteles ca ce ziceti este fals, ca in lista dumneavoastra este cel putin: "rugaciunea, Biblia" ce este clar ca nu e "NIMIC". Ce imi arata ca nu sunteti consistent cu dumneavoastra. Cine v-a invatat sa judecati cum e la altii? Daca asta intelegeti ca este "la baptisti", trebuie sa va educati, stiu ca asta e dureros pentru dumneavoastra. Poate niste rugaciune, si niste versete din Biblia dumneavoastra despre smereenie ce ziceti ca le aveti poate va vor ajuta. Citat:
|
pai, haideti sa vedem, dumneavoastra, in afara faptului ca ati umflat buzunarele doldora de bani ai pastorilor cultului baptist, cu ce v-ati ales? sau cu ce va alegeti? ca mergeti la o biserica de tip club, pentru socializare?
|
Citat:
|
Prima afirmatie:
Citat:
Citat:
|
draga,
nu este nicio contradictie in cuvintele mele. am spus: - adventistii cred ca Dumnezeu a facut lumea in zile a cate 24 de ore; - stiinta imparte timpul in ere si nu in zile a cate 24 de ore; - stiinta nu se bazeaza pe Biblie. unde este contradictia? |
Citat:
Stiinta nu imparte timpul in ere, sau o face la fel de mult cu impartirea timpului in zile si ani. Deci fraza cerea o corectie, si dumneavoastra nu ati spus-o, si asta am remarcat cu aceasta subliniere. Asta e deoarece erele sunt impartine in milioane de ani, iar ziua de Creatie, indiferent de insemnatatea ei, stiinta e ambivalenta asupra ei. Apoi, ati facut o greseala chiar in ultimul raspuns spunand: "adventistii cred ca Dumnezeu a facut lumea in zile a cate 24 de ore" cand fraza initiala era: "un adventist mi-a spus ca el crede ca Dumnezeu a creat in zile de 24 de ore". Sunt ortodocsi pe acest forum ce cred ca si acel "un adventist" legat de creatia de 24 de ore (presupunand ca toti ce au votat ca ziua e 24 de ore nu erau toti adventisti). Deci fraza este construita deceptiv ca sa arate ca adventistii (fundamentalisti) gresesc cel putin in acord cu metoda stiintifica, dar fara a arata aceeasi problema in cadrul "incompatilistilor" ortodocsi. Sper ca aceste clarificari arata destul de bine de ce intrebarile au fost puse si doar in ultima pozitie (desi este gresita deoarece nu toti adventistii cred, din cate se poate vedea pe acest forum) clarifica mult mai bine pozitia dumneavoastra. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:54:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.