Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Postul la [neo]protestanti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15961)

Cornel Urs 08.01.2013 11:03:53

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 494002)
Cornele,

Fii bun și nu deturna complet topicul de față.

draga, dar tocmai despre asta discutam: postul la neoprotestanti.

AlinB 08.01.2013 11:10:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493991)
Prietene, milioane de adventiști postesc așa continuu 10-20-50-80 și chiar 90 de ani! Și nu se laudă, ci-L laudă pe Dumnezeu că le-a descoperit un model sănătos de viețuire.

Chiar si cei care sunt exclusiv vegetarieni, pot tine post - in primul rand postul este fara ulei (destul de greu chiar si pentru un vegetarian) in al doilea rand, pot lua prima masa mai tarziu, pot restrictiona cantitatea de mancare ca si felul ei, mai ales cand e vorba de alimente care imita chipurile mancarea "de dulce" (lapte de soia, "friptura" de gluten, etc.)

Apoi, nu stiu daca s-a zis, dar postul are doua componente.
Unul este aspectul fizic, celalalt este ascultarea.

Daca postul nu e facut sub ascultare, nu are mare valoare (nu discutam aici de mari pustnici, asceti care au trait in pustie).

Degeaba tine un neoprotestant post, dat fiind ca il tine "dupa muschiul lui" el insusi fiind intr-o relatie de razvratire fata de Biserica, mare folos nu-i aduce. Cel mult, fizic dar daca e imbinat cu rugaciune fierbinte si sincera ca Dumnezeu sa-l duca spre Adevar ..poate ajuta.

osutafaraunu 08.01.2013 11:20:02

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 494007)
Chiar si cei care sunt exclusiv vegetarieni, pot tine post - in primul rand postul este fara ulei (destul de greu chiar si pentru un vegetarian) in al doilea rand, pot lua prima masa mai tarziu, pot restrictiona cantitatea de mancare ca si felul ei, mai ales cand e vorba de alimente care imita chipurile mancarea "de dulce" (lapte de soia, "friptura" de gluten, etc.)

Aline, adventiștii nici nu-l numesc "post", ci un regim sănătos de viață. Ce cuprinde bineînțeles și alte componente (6 la număr), nu doar abținerea de la dieta carnată. Însă acestea nu fac obiectul acestui topic.
Deci, asta nu face ca adventiștii să excludă postul (adevăratul post - cel "negru" cum e cunoscut de către ortodocși) din practica lor religioasă.

Citat:

Apoi, nu stiu daca s-a zis, dar postul are doua componente.
Unul este aspectul fizic, celalalt este ascultarea.

Doriana a amintit ceva și e adevărat.

Citat:

Degeaba tine un neoprotestant post, dat fiind ca il tine "dupa muschiul lui" el insusi fiind intr-o relatie de razvratire fata de Biserica, mare folos nu-i aduce.

Nu-l ține "după mușchiul lui", ci după cum ne-a învățat Hristos și Biserica [Creștină] fondată de El.

AlinB 08.01.2013 11:28:43

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494013)
Aline, adventiștii nici nu-l numesc "post", ci un regim sănătos de viață. Ce cuprinde bineînțeles și alte componente (6 la număr), nu doar abținerea de la dieta carnată. Însă acestea nu fac obiectul acestui topic.
Deci, asta nu face ca adventiștii să excludă postul (adevăratul post - cel "negru" cum e cunoscut de către ortodocși) din practica lor religioasă.

Tu l-ai asimilat postului, eu ti-am raspuns in consecinta.
Intr-adevar, NU este post, postul presupune un anumite ascetism, poti manca pe saturate si chiar te poti ingrasa binisor, chiar fiind exclusiv vegetarian.

Citat:

Nu-l ține "după mușchiul lui", ci după cum ne-a învățat Hristos și Biserica [Creștină] fondată de El.
Eh..aia e alta "biserica" si alt "hristos".

"bisericile" neoprotestante au invataturi mai degraba teoretice despre post, atat timp cat nu fixeaza perioade clare de post, pentru toata lumea, practic credinciosul nu prea resimte nici o obligatie in acest sens.

osutafaraunu 08.01.2013 11:41:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 494015)
Tu l-ai asimilat postului, eu ti-am raspuns in consecinta.

Recunosc, am greșit, trebuia să pun cuvântul între ghilimele:
Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493991)
Prietene, milioane de adventiști postesc așa continuu 10-20-50-80 și chiar 90 de ani!

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 494015)
Eh..aia e alta "biserica" si alt "hristos".

Dacă Hristosul Evangheliilor e "alt hristos" și Biserica Noului Testament e "altă biserică" pentru tine, dă-mi voie să te avertizez: te afli într-o gravă înșelare, numită teologic e r e z i e .

Florin-Ionut 08.01.2013 12:04:03

Citat:

Chiar si cei care sunt exclusiv vegetarieni, pot tine post - in primul rand postul este fara ulei (destul de greu chiar si pentru un vegetarian)

Fiind vegetarieni din primăvara trecută, noi am realizat în timp că nu prea e nevoie de ulei la mîncare. Rețetele se pot adapta în consecință: supele, borșurile se pot face fără ulei (nu-i nevoie să călești ceapa), mîncăricile de linte, fasole, hrișcă, orez șamd sînt bune fără ulei, pîinea se poate face fără ulei (nu se prinde de tavă dacă nu o ungi) și lista poate continua. Dacă nu mă înșel, folosim doar uleiul de măsline, și acela numai pentru salate și pentru pasta de năut.

Grăsimile vegetale sînt din belșug în tot felul de semințe și boabe. E cel mai indicat să fie consumate în stare naturală, neprocesate termic și neextrase din sămînța respectivă.

ixlucian 08.01.2013 12:06:14

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 493354)
Sînt foarte curios în cel fel țineți voi postul, dacă aveți o rînduială anume în privința asta. La catolici știu cum e, dar la protestanți și neoprotestanți nu mi-am pus niciodata problema regulilor postului, pînă acum.

Cateva concluzii la care am ajuns citind toate postarile:
- s-a pus accent pe mancare nu pe starea spirituala [vezi Isaia 58 si Matei 6]
- multe discutii au fost deturnate spre o parte sau alta a crestinismului autodeclarat sau nu
- s-au atins foarte putine locuri din Sfinta Scriptura despre ce inseamna a posti in mod adecvat

De aceea as veni cu cateva aspecte in discutie:
-- daca vezi ca este necesara o perioada de post [de la o zi la mai multe] cred ca trebuie exclusa partea in care te gandesti la mancare si trebuie sa te concentrezi pe finalitatea postului, scopul pentru care este tinut. [cunosc pe cineva care era intr-o situatie dificila si Dumnezeu l-a ajutat ca sa tina post "negru" mai multe zile; deci se poate, dar numai cu har de sus]
-- cum s-a mai discutat despre adventisti, as spune ca, de fapt, ceea ce practica ei se poate numi simplu "regim alimentar", nu post, ceea ce s-a afirmat la un moment dat [de fapt si eu as putea spune ca sunt ovo-lacto-vegetarian, dar nu consecvent, adica de 1-4 ori pe luna mai mananc si carne (vita sau pui in general; carnea de porc imi displace, mai ales cea gatita in mod obisnuit si nu trebuie sa fii adventist ca sa nu consumi asa ceva)][vreau doar sa arat ca a avea un anumit stil de viata este ceva ce depaseste limitele unui cult sau ale unei religii]
-- sa fie stabilite perioade clare de post? pentru ce anume? daca toti stim ca in acele zile postim unde mai este gloria si onoarea pentru Dumnezeu sau recompensa omului [vezi Isaia 58 si Matei 6]

Sper ca interventia mea sa aduca mai multa lumina in intelegerea postului real, care se face din necesitate, nu din obligatie [si aici nu intra in discutie persoanele dintr-un anumit cult crestin]

Florin-Ionut 08.01.2013 15:27:43

Citat:

În prealabil postat de ixlucian (Post 494024)
Cateva concluzii la care am ajuns citind toate postarile:
- s-a pus accent pe mancare nu pe starea spirituala [vezi Isaia 58 si Matei 6]
- multe discutii au fost deturnate spre o parte sau alta a crestinismului autodeclarat sau nu
- s-au atins foarte putine locuri din Sfinta Scriptura despre ce inseamna a posti in mod adecvat

De aceea as veni cu cateva aspecte in discutie:
-- daca vezi ca este necesara o perioada de post [de la o zi la mai multe] cred ca trebuie exclusa partea in care te gandesti la mancare si trebuie sa te concentrezi pe finalitatea postului, scopul pentru care este tinut. [cunosc pe cineva care era intr-o situatie dificila si Dumnezeu l-a ajutat ca sa tina post "negru" 72 de ore (6 zile); deci se poate, dar numai cu har de sus]
-- cum s-a mai discutat despre adventisti, as spune ca, de fapt, ceea ce practica ei se poate numi simplu "regim alimentar", nu post, ceea ce s-a afirmat la un moment dat [de fapt si eu as putea spune ca sunt ovo-lacto-vegetarian, dar nu consecvent, adica de 1-4 ori pe luna mai mananc si carne (vita sau pui in general; carnea de porc imi displace, mai ales cea gatita in mod obisnuit si nu trebuie sa fii adventist ca sa nu consumi asa ceva)][vreau doar sa arat ca a avea un anumit stil de viata este ceva ce depaseste limitele unui cult sau ale unei religii]
-- sa fie stabilite perioade clare de post? pentru ce anume? daca toti stim ca in acele zile postim unde mai este gloria si onoarea pentru Dumnezeu sau recompensa omului [vezi Isaia 58 si Matei 6]

Sper ca interventia mea sa aduca mai multa lumina in intelegerea postului real, care se face din necesitate, nu din obligatie [si aici nu intra in discutie persoanele dintr-un anumit cult crestin]

- Evident că s-a pus accent pe mîncare. Starea spirituală nu ar trebui să fie condiționată de ceea ce [nu] mîncăm. Un creștin trebuie să se roage zilnic, să facă fapte bineplăcute Domnului șamd.
- Pentru comparație, nu?
- Așteptăm citatele!

-- Pentru a te folosi cu adevărat de post, trebuie să nu mănînci mult mai mult de o zi. Nici 3 zile nu sînt de ajuns (72h = 3 zile). Cine e cu adevărat curios și vrea să se convingă, să citească literatură de specialitate: cărți ale fitoterapeuților renumiți, nu postări ale yoghinilor.

-- Perioadele sînt bune, altfel omul nu va mai ține post niciodată. Știu penticostali care nu pot ține nici acel post de o zi, știu și preoți ortodocși care mi-au spus direct că, dacă nu ar fi stabilite posturile, nu ar mînca nici o zi doar vegetale. Asta e realitatea tristă și Sfinții Părinți au făcut foarte bine limitînd consumul de produse animale la vreo 5 luni pe an. Bineînțeles că atunci cînd postim nu trebuie să cădem în akedie, ci să fim veseli și plini de viață.

Cum adică "din necesitate"? Mă refer strict la posturile neoprotestante de o zi.

stefan florin 08.01.2013 18:50:58

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493959)
Da, exact aceasta e ideea! că e diferență majoră, ori minoră, e un progres. Nu am a mă mândri cu ea, ci Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a descoperit-o. Și de ce n-aș fi de ajutor și altcuiva să o descopere mai degrabă?

faptul ca tu sustii ca ai descoperit-o, NU inseamna neaparat ca e reala. E FOARTE posibil sa te "hranesti" cu o iluzie

osutafaraunu 08.01.2013 20:38:43

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 494153)
faptul ca tu sustii ca ai descoperit-o, NU inseamna neaparat ca e reala. E FOARTE posibil sa te "hranesti" cu o iluzie

N-ai citit bine. Nu eu am descoperit-o, ci Domnul mi-a descoperit-o, iar Dumnezeu nu ne "hrănește cu iluzii", sper că înțelegi de data aceasta. Dacă Biblia ar fi "cartea iluziilor", am fi (noi, creștinii) cei mai nenorociți dintre pământeni!

stefan florin 08.01.2013 21:25:17

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494176)
N-ai citit bine. Nu eu am descoperit-o, ci Domnul mi-a descoperit-o, iar Dumnezeu nu ne "hrănește cu iluzii", sper că înțelegi de data aceasta. Dacă Biblia ar fi "cartea iluziilor", am fi (noi, creștinii) cei mai nenorociți dintre pământeni!

tu n-ai citit bine! Ca sa fiu m-ai explicit: esti SIGUR ca Dumnezeu ti-a descoperit-o?

Ciprian Mustiata 08.01.2013 22:34:56

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 494182)
tu n-ai citit bine! Ca sa fiu m-ai explicit: esti SIGUR ca Dumnezeu ti-a descoperit-o?

Foarte probabil, si de ce nu ar fi facut-O?

Pe de alta parte, a judeca rezultatul de a deveni alt tip de crestin, dar neputand sa nu observati ca acea persoana foarte probabil a gasit in toata onestitatea lui pe Dumnezeu, poate intr-o forma diferita de ce va asteptati, cred ca este de laudat si de apreciat, nu?

Dumnezeu nu asteapta farisei, ci vamesi, nu asteapta (numai) fii recunoscatori, ci si porcari!

Lucian008 08.01.2013 22:46:12

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 494189)

Pe de alta parte, a judeca rezultatul de a deveni alt tip de crestin, dar neputand sa nu observati ca acea persoana foarte probabil a gasit in toata onestitatea lui pe Dumnezeu, poate intr-o forma diferita de ce va asteptati, cred ca este de laudat si de apreciat, nu?

Dumnezeu nu asteapta farisei, ci vamesi, nu asteapta (numai) fii recunoscatori, ci si porcari!

Da, da, cu siguranta a fost Dumnezeu. Dumnezeu care pe unii ii pune sa tina sambata ca zi de odihna, pe altii duminica, unora le da darul vorbirii in limbi, limbi pe care nici ei nu le inteleg, altora le da daruri de a profeti lucruri care nu se intampla, pe altii ii leaga de un calendar... unora le reveleaza explicarea Bibliei intr-un fel, altora in alt fel. Toate sunt cu siguranta de la Dumnezeu.

stefan florin 08.01.2013 23:02:14

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 494189)

mda...mai stii? Poate ca si Ku Klux Klan a "gasit in TOATA onestitatea lui" pe Dumnezeu "intr-o forma diferita" de ce ne asteptam noi ceilalti crestini

Patrie si Credinta 09.01.2013 00:23:13

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 493626)
Păi aici e cheia și lăcata. Citind despre experiențele celorlalți am reținut că după cele mai grele zile, cam 3, cît durează migrarea organismului de la alimentația cu glucide la cea cu cetone, urmează o perioadă în care foamea dispare și încep să apară avantajele postului:

- o claritate sporită a minții care duce la o rugăciune mai de calitate, puternică
- autovindecarea și detoxifierea care încep cînd organismul atacă țesuturile rele, virușii, tumorile, consumînd sau îndepărtînd toate gunoaiele din corp
- slăbirea trupului la modul fizic

fii foarte atent cu fazele astea. Mai intai organismul e intr-un mic extaz ca mananci din rezervele tale de energie de scurta durata. Daca continui asa mai mult timp, incep sa se intample lucruri chiar ''interesante'', si pe care nu le vrei.

p.s.: organismul nu ataca tumorile. doar daca nu ai vreo boala autoimuna.

Ciprian Mustiata 09.01.2013 01:08:05

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 494193)
mda...mai stii? Poate ca si Ku Klux Klan a "gasit in TOATA onestitatea lui" pe Dumnezeu "intr-o forma diferita" de ce ne asteptam noi ceilalti crestini

Are o comparative mai buna nu ati mai gasit?

Aceleasi comparatii sunt in minoritati ortodoxe: Antonescu a ucis evrei si Stalin a facut scoala de dascali inainte as ucida milioane de oameni.

KKK nu a fost o majoritate crestina, ci o minoritate intoleranta. Nu are nici o legatura cu adventistul obisnuit cum dvs nu credeti ca dascalii ortodocsi, daca au mustata si au foarte multa putere devin ucigasi in masa datorita Ortodoxiei.

osutafaraunu 09.01.2013 08:51:14

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 494182)

DA, sunt sigur! Am două dovezi de necontestat: Scriptura și experiența mea personală cu Dumnezeu.

Florin-Ionut 09.01.2013 14:26:55

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 494205)
fii foarte atent cu fazele astea. Mai intai organismul e intr-un mic extaz ca mananci din rezervele tale de energie de scurta durata. Daca continui asa mai mult timp, incep sa se intample lucruri chiar ''interesante'', si pe care nu le vrei.

p.s.: organismul nu ataca tumorile. doar daca nu ai vreo boala autoimuna.

Sînt foarte atent. Mereu găsesc explicații științifice pertinente pentru idei biblice străvechi pe care oamenii le foloseau atunci în viața lor. Pentru apropierea de Dumnezeu și pentru sănătatea proprie.

Dacă tu crezi cu tărie că organismul tău nu atacă tumorile, atunci probabil că așa se va întîmpla. Dar mă îndoiesc că vei încerca vreodată postul negru de la mîncare.

ixlucian 09.01.2013 14:29:52

- nu scrie nicaieri cate zile de post sa ai si ce sa cuprinda concret o astfel de zi, exceptand rugaciunea.
- greseala mea, intr-adevar era vorba de peste 3 zile de post negru [ceva mai mult decat in cazul postului Esterei].
- cei care zic ca nu pot sa tina post, spun de fapt "imi este greu, loveste in comoditatea mea, nu vreau, de fapt, acest lucru" si se mint singuri. Si uite asa au aparut si cei care spun "in data [perioada] cutare tinem post. O mai buna legatura cu Mantuitorul prin Scriptura si rugaciune ne va aduce adevaratul post. Omul cu adevarat spiritual nu se plange de aceste aspecte exterioare, ci, poate, de luptele interioare pe care le poarta.
Pe aici as incadra si necesitatea postului si nu obligativitatea acestuia: daca este ceva impus din exterior, nu are aceeasi valoare [ca sa nu zic ca nu ar avea] ca cel pe care il practici din respect pentru Dumnezeu.
- referitor la alte pasaje, nu am timpul acum, dar era mai mult mentiunea unei omisiuni destul de serioase.

AlinB 09.01.2013 18:11:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494218)
DA, sunt sigur! Am două dovezi de necontestat: Scriptura și experiența mea personală cu Dumnezeu.

Ok, de "experienta personala" nu ne luam - fiecare are dreptul la subiectivismele lui.

Dar pentru Scriptura ce dovezi ai?

AlinB 09.01.2013 18:15:39

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 494023)
Fiind vegetarieni din primăvara trecută, noi am realizat în timp că nu prea e nevoie de ulei la mîncare. Rețetele se pot adapta în consecință: supele, borșurile se pot face fără ulei (nu-i nevoie să călești ceapa), mîncăricile de linte, fasole, hrișcă, orez șamd sînt bune fără ulei, pîinea se poate face fără ulei (nu se prinde de tavă dacă nu o ungi) și lista poate continua. Dacă nu mă înșel, folosim doar uleiul de măsline, și acela numai pentru salate și pentru pasta de năut.

Nu e vorba ca nu se poate - fizic, ci ca nu este usor.

Ce spui mai sus e valabil pentru posturi sau tot timpul anului?

Citat:

Grăsimile vegetale sînt din belșug în tot felul de semințe și boabe. E cel mai indicat să fie consumate în stare naturală, neprocesate termic și neextrase din sămînța respectivă.
E drept, exista surse de grasimi in lumea vegetala (doar de acolo sunt extrase uleiurile vegetale) asa cum sunt si surse de proteine, dar nu e usor sa ai o dieta echilibrata care sa includa cantitatea corecta de oleagionoase.
Mai ales ca lipidele sunt esentiale pentru buna functionare a creerului.

Patrie si Credinta 09.01.2013 23:57:59

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 494262)
Sînt foarte atent. Mereu găsesc explicații științifice pertinente pentru idei biblice străvechi pe care oamenii le foloseau atunci în viața lor. Pentru apropierea de Dumnezeu și pentru sănătatea proprie.

Dacă tu crezi cu tărie că organismul tău nu atacă tumorile, atunci probabil că așa se va întîmpla. Dar mă îndoiesc că vei încerca vreodată postul negru de la mîncare.

Sunt de acord la primul punct. Zic doar ca nu sari calul.

Si ai dovezi ca organismul ataca tumorile? De ce ar face-o, tumorile au acelasi AdN ca al gazdei.

Cine zice ca nu am incercat(si o las asa, ca sa nu ma laud).

osutafaraunu 10.01.2013 09:58:47

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 494329)
Dar pentru Scriptura ce dovezi ai?

Toată Scriptura. Subliniez: toată Scriptura. Parcă așa zice la Scriptură, nu-i așa?
Aș vrea să văd aceeași disponibilitate a Bisericii Ortodoxe de a respecta toată Sciptura. Dar despre asta pe alte topice...

Florin-Ionut 10.01.2013 13:52:18

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 494450)
Si ai dovezi ca organismul ataca tumorile? De ce ar face-o, tumorile au acelasi AdN ca al gazdei.

Dovezile sînt oamenii care s-au tratat prin această metodă alternativă. Doctorii care i-au supravegheat pot depune mărturie.

Am găsit un sait competent care oferă detalii interesante despre pregătire, fazele postului, cînd să ne oprim, beneficii, cine poate posti și cine nu, cît se poate posti șamd:

http://www.allaboutfasting.com/benefit-of-fasting.html

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 494450)
Cine zice ca nu am incercat(si o las asa, ca sa nu ma laud).

Acum dacă tot ai spus-o, dă-ne detalii - tot fără să te lauzi. Mă interesează îndeosebi cît timp ai reușit să postești. Dacă nu poți, păstrează tăcerea... :)

Florin-Ionut 10.01.2013 13:58:17

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 494330)
Nu e vorba ca nu se poate - fizic, ci ca nu este usor.

Ce spui mai sus e valabil pentru posturi sau tot timpul anului?

Tot timpul.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 494330)
E drept, exista surse de grasimi in lumea vegetala (doar de acolo sunt extrase uleiurile vegetale) asa cum sunt si surse de proteine, dar nu e usor sa ai o dieta echilibrata care sa includa cantitatea corecta de oleagionoase.
Mai ales ca lipidele sunt esentiale pentru buna functionare a creerului.

Noi conumăm frecvent semințe crude de alune și nuci de mai multe feluri, migdale, fistic, răsărită, bostan, susan, in șamd. Plus măsline murate cumpărate în recipientul lor original.

AlinB 10.01.2013 14:05:32

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494505)
Toată Scriptura. Subliniez: toată Scriptura. Parcă așa zice la Scriptură, nu-i așa?
Aș vrea să văd aceeași disponibilitate a Bisericii Ortodoxe de a respecta toată Sciptura. Dar despre asta pe alte topice...

1. Se refera la Scriptura Vechiului Testamant.
La vremea cand au fost scrise acele cuvinte nu exista nici o Scriptura a Noului Testament.

2. Rationamentul este unul circular - atat zic deocamdata, pari o persoana inteligenta, ai priceput sau revin cu explicatii detaliate?

3. Exista si este pusa in practica - daca te referi la cea ortodoxa.
Daca te referi la "lucrari derivate" gen "Arunca-te ca scris este" asta nu.
Ai iarasi o criza? Am impresia ca ba te apuca ba te lasa..discutia asta am mai avut-o de cateva ori.

AlinB 10.01.2013 14:27:02

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 494573)
Tot timpul.
Noi conumăm frecvent semințe crude de alune și nuci de mai multe feluri, migdale, fistic, răsărită, bostan, susan, in șamd.

Asa pur si simplu? Sau diverse combinatii/retete tip "raw"?
Semintele dau satzietate?
Am impresia ca poti sa maninci mult si bine si nu te saturi.

Citat:

Plus măsline murate cumpărate în recipientul lor original.
Ce fel? Marca? Am inteles ca au tot felul de adaosuri..

osutafaraunu 10.01.2013 14:42:02

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 494575)
1. Se refera la Scriptura Vechiului Testamant.
La vremea cand au fost scrise acele cuvinte nu exista nici o Scriptura a Noului Testament.

2. Rationamentul este unul circular - atat zic deocamdata, pari o persoana inteligenta, ai priceput sau revin cu explicatii detaliate?

3. Exista si este pusa in practica - daca te referi la cea ortodoxa.
Daca te referi la "lucrari derivate" gen "Arunca-te ca scris este" asta nu.
Ai iarasi o criza? Am impresia ca ba te apuca ba te lasa..discutia asta am mai avut-o de cateva ori.

Crizele spumante, te rog pe alt topic, nu aici...
http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif

Florin-Ionut 10.01.2013 14:54:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 494579)
Asa pur si simplu? Sau diverse combinatii/retete tip "raw"?
Semintele dau satzietate?
Am impresia ca poti sa maninci mult si bine si nu te saturi.

Pur și simplu. Caut să le cumpăr în coaja lor, se păstrează mai bine. Repet, crude. Am tot felul de scule de desfăcut sau de spart... :)

Mai ales nucile dau sațietate. Nu mai zic de nucile de Brazilia sau de cocos, sînt foarte grase. Le mănînc cu pîine integrală din grîu nehibridat, făcută de mine.

Cel mai indicat e să pui semințele de cu seară în apă și a doua zi să le consumi. Au gustul aproape ca atunci cînd erau verzi. Pojghița de pe miezul ne nucă se exfoliază, migdalele încrețite se umflă și devin gustoase. Inul nu poate fi digerat altfel decît hidratat.

Nevastă-mea a îceput să arunce semințe prin salate. Dar pune și ulei de măsline.

Dar și aici există limitări din cîte am înțeles. Semințele conțin antienzime care le împedică să încolțească ușor. Aceste substanțe se opun digestiei, așa încît nu trebuie să mîncăm prea multe o dată.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 494579)
Ce fel? Marca? Am inteles ca au tot felul de adaosuri..

Se numesc măsline negre naturale DEFNEXRO, deși nu sînt negre. Butoiul are 3500 ml și masa netă scursă este de 2000 g. Sînt cam singurele care nu au Euri, afară de Kalamata de la Auchan care-s cam de două ori mai scumpe.

Ingrediente: măsline, ulei, apă, sare.
Origine: Turcia, Aydin.
Distribuitor: SC Mersel Company SRL jud. Ilfov, com. Afumați, Intrarea Petrachioaia 113. Tel: 021 3513187

Le-am cumpărat de la Kaufland (20 de lei butoiașul), dar în ultima vreme nu am mai găsit. Noroc că mi-am făcut provizii. :)

Patrie si Credinta 10.01.2013 18:21:02

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 494571)
Dovezile sînt oamenii care s-au tratat prin această metodă alternativă. Doctorii care i-au supravegheat pot depune mărturie.

Am găsit un sait competent care oferă detalii interesante despre pregătire, fazele postului, cînd să ne oprim, beneficii, cine poate posti și cine nu, cît se poate posti șamd:

http://www.allaboutfasting.com/benefit-of-fasting.html

Acum dacă tot ai spus-o, dă-ne detalii - tot fără să te lauzi. Mă interesează îndeosebi cît timp ai reușit să postești. Dacă nu poți, păstrează tăcerea... :)

m-am uitat, scrie ''benign tumors''. Deci tumori formate din celulele tale care s-au divizat excesiv.

In primul rand, sunt inofensive(am un fost coleg care avea cateva f.mici in plamani).
In al doilea rand, sunt formate din celulele tale, deci organismul nu ar avea nici un motiv sa le distruga. Daca corpul tau incepe sa-si atace celulele, du-te la doctor. Nu e de bine.
In al treilea rand, cum? Cum distruge organismul uman aceste tumori benigne? Cum reuseste sa isi dea seama care sunt tumori, si care sunt bucati de tesuturi normale. Si daca "Doctorii care i-au supravegheat pot depune mărturie", vrem marturii.

Postul are beneficii, in modul sigur(apropo, o dieta hipocalorica iti poate creste chiar si durata vietii), dar nu despre asta e vorba.

Nota: am dat o cautare pe google. Se pare ca postitul in timpul chemoterapiei iti face celulele tale non-maligne mai puternice, deci nu este afectat corpul tau asa mult. Interesant. Dar n-are legatura cu ce ai zis tu.

Si uite nu vreau eu sa-ti spun ce si cum am postit...

Illuminatu 10.01.2013 21:49:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494505)

Scopul religiei este restabilirea legaturii cu Dumnezeu, a comuniunii cu Hristos. Nu acesta este rolul Bisericii de a-l obliga pe om sa respecte orbeste litera Scripturii, ci de a-l aduce in comuniune cu Hristos Dumnezeu, Scriptura fiind doar calauza spre Dumnezeu.
Fariseii din vechime - si se pare ca si cei moderni neo-sambo-sectari - il intorc pe om la litera care ucide.
Dar ce naste din Saul, va fi ucis de David!

osutafaraunu 11.01.2013 04:49:11

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 494666)
Dar ce naste din Saul, va fi ucis de David!

Ar fi interesant să ne explici ce-ai vrut să spui... dar nu aici, ci pe topicul "Illuminații spun lucruri trăsnite".

mihaila_alin 11.01.2013 19:53:01

Atentiune!!!

a inceput programil sectar de glume, adica au glume in program.sectarii spun brasoave din brasov.

AlinB 12.01.2013 01:13:52

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 494635)
In al treilea rand, cum? Cum distruge organismul uman aceste tumori benigne? Cum reuseste sa isi dea seama care sunt tumori, si care sunt bucati de tesuturi normale.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tumor_necrosis_factors

Illuminatu 13.01.2013 23:23:57

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494707)
Ar fi interesant să ne explici ce-ai vrut să spui... dar nu aici, ci pe topicul "Illuminații spun lucruri trăsnite".

Asta e intrebare de sectar biblicist?
Pai voi sunteti asii bibliei, buricii bibliei; voi aveti raspunsuri la toate intrebarile, ce mai conteaza ca ati redus religia la un simplu studiu biblic, la o adunatura de idei fara noima... Tu sectarul atoate-din-biblie-stiutor ma intrebi pe mine, un biet ortodox ignorant unde trebuie cautat acest episod in biblie? In biblie, 666?
Te si vad cum pasesti pe strada cu biblia sub brat precum un paun gata pregatit de imperechere!!

2 Regi 21, 1-14.

Patrie si Credinta 14.01.2013 00:31:40

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 495083)

foarte interesant. nici nu inteleg de ce ar avea organismul aceste substante in el... dar in fine. Mai avem de stabilit legatura intre aceste substante si post, dar deja e destul .m-ati cam convins intr-un procent destul de mare. Felicitari pt aceste surse pe care sa bazati ce ati zis. O opinie bine informata.

AlinB 14.01.2013 01:21:07

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 495553)
foarte interesant. nici nu inteleg de ce ar avea organismul aceste substante in el... dar in fine. Mai avem de stabilit legatura intre aceste substante si post, dar deja e destul .m-ati cam convins intr-un procent destul de mare. Felicitari pt aceste surse pe care sa bazati ce ati zis. O opinie bine informata.

Nu e o validare a afirmatiei initiale, ti-am aratat doar ca organismul are mecanismul biologic care il puneai tu la indoiala.

AlinB 14.01.2013 01:29:45

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 494592)
Le mănînc cu pîine integrală din grîu nehibridat, făcută de mine.

Ce are graul hibridat?
Graul de unde e?
Faina unde o faci?

Citat:

Le-am cumpărat de la Kaufland (20 de lei butoiașul), dar în ultima vreme nu am mai găsit. Noroc că mi-am făcut provizii. :)
De cand cu sf. lumii de anu' trecut? :4:
Probabil o sa-ti ajunga vreun an de zile.. :)

osutafaraunu 14.01.2013 06:44:05

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 495530)
Asta e intrebare de sectar biblicist?
Pai voi sunteti asii bibliei, buricii bibliei; voi aveti raspunsuri la toate intrebarile, ce mai conteaza ca ati redus religia la un simplu studiu biblic, la o adunatura de idei fara noima... Tu sectarul atoate-din-biblie-stiutor ma intrebi pe mine, un biet ortodox ignorant unde trebuie cautat acest episod in biblie? In biblie, 666?
Te si vad cum pasesti pe strada cu biblia sub brat precum un paun gata pregatit de imperechere!!

2 Regi 21, 1-14.

Bine, bine, textul... eu nu ți-am cerut textul... ci să ne explici (Dar nu aici. Ai făcut-o deja... las-o așa...) ce ai vrut să zici cu "proverbu'". Ce legătură are cu fariseii vechi și ăștia noi și mai ales cu litera care ucide... Precum observi, n-am mai pus semne de întrebare... ngăăăă...

Apropos, litera pasajului dat de tine chiar ucide, căci în spirit nu se păsălește cu atitudinea lui David.

Florin-Ionut 14.01.2013 13:52:02

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 495572)
Ce are graul hibridat?
Graul de unde e?
Faina unde o faci?

Făina este de la Jamu Mare, județul Timiș. Este "spelta" integrală, adică din grîu nehibridat. Costă... 7,10 lei / kg, cam dublul uneia albe obișnuite. Încă n-am reușit să cumpăr direct de la producător, nu răspunde nimeni la telefon.

Grîul hibridat rezistă mai bine la boli și dă o producție mai mare - avantaj pentru cine-l vinde. Cel nehibridat e ăla original, care este mai de calitate. Să vezi ce gust are aluatul sau pîinea pe care o fac!

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 495572)
De cand cu sf. lumii de anu' trecut? :4:
Probabil o sa-ti ajunga vreun an de zile.. :)

Da, exact... :)

Mîncăm multe măsline, așa că 4 butoiașe nu-s ceva exagerat pentru noi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:10:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.