![]() |
Cat priveste lumina si Imparatia, inceputul e aici in viata aceasta a noastra, traind crestineste.
Iar deplinatatea e in Lumea Cea Noua, pentru cei care vor fi gasiti oi, iar nu capre. Cat priveste factura, acestea sunt socoteli care nu se cuvin noua...:) Tatal nostru Cel din Ceruri are grija de toate. Sa nu ne ingrijim cu cele peste masura noastra, ci doar cu acelea pe care eram in masura sa le facem si, poate, nu le facem inca... |
Citat:
|
Citat:
(Lasind gluma, experienta re-interpretarii sensurilor este deosebit de concreta si in ea sta buna parte din vietuirea crestina. De nu cumva chiar toata, intreaga viata crestina asta si este: experienta unei re-interpretari a existentei, din perspectiva Bisericii lui Hristos...) |
Citat:
ps. stiu ca stii de gluma! |
Citat:
|
@ cezar:
dacă ar fi să aplic o interpretare alegorică la parabola ta (sic!), aș zice că cel care aruncă bumerangul este însuși Dumnezeu, iar bumerangul este omul, care tinde să se întoarcă la Creator, trecând prin repetate schimbări de perspectivă asupra pământului, asupra cerului... |
Citat:
Ca acest ghid trebuie urmat de toti oamenii sunt de acord. Crestinii sunt cei care il propovaduiesc. Ce era asa de greu de explicat ? Deci nu straluceste nimic nici aici nici dincolo. |
Citat:
asta era prea evident ca sa merite un post. Ceea ce nu era evident era daca omul stie ca se departeaza de Dumnezeu sau nu. Sau macar daca stie ca cineva l-a aruncat. |
Citat:
|
Citat:
Însă nu de învățături impersonale e vorba, ci de o legătură și un dialog de la Persoană la persoană, de la Luminător la luminat, de la Sursa vieții la beneficiar. |
Citat:
Cel al carui nume il porti stie mai bine cum vine asta... Poate il intrebi?...:) |
Citat:
Asta e problema pe care o intampin cel mai des. Voi, cei invatati in religia crestina mai mult decat mine, mereu amestecati lucrurile. Cand vorbim despre geneza lucrurilor, o dati pe sentiment, pe iubire, pe faptul ca nu poti intelege daca nu ai iubire. Cand e vorba de lumina spirituala, voi ziceti ca nu, acea lumina nu este numai spirituala, e mai mult. |
Citat:
Noi oamenii, cand suntem micuti, bebelusi, ne straduim tare mult, pentru ca ne dorim, sa invatam relatiile interpersonale cu parintii, cu fratii si surorile, cu oamenii... Si iata, abia dupa aceasta incalzire, ne punem pe treaba si ravnim sa intram si in alta societate, mai aleasa...:) Greu ne era cand eram mici, greu inca ne e si acum! Atunci insa, cu ajutor, am invatat treptat. De ce nu am invata oare din nou? |
Citat:
Daca e vorba tot de lumina spirituala, nu te mai osteni, inteleg aceasta abstractizare si sunt de acord cu ea. |
Citat:
Despre ce altceva sa vorbim? Despre cine altcineva? Si cum sa nu fii cuprins si tu, chiar de esti ticalos cum iata, eu chiar sunt, cum sa nu fii si tu cuprins de iubire? (Eu m-am straduit sa ma opun dar, iti marturisesc, nu am putut sa-I fac fata... Din pacate uit mereu experienta si iar ma straduiesc si tot asa o tinem... din stradanie in stradanie, ca, vezi lucru mare, eu am mereu rabdare cu Dumnezeu... Vezi cum e omul pacatos, Ilie? Rabduriu... in pacatele lui nenorocite...) |
Citat:
Cat priveste natura, ea e Dumnezeiasca. Este Harul, asa cum Il percepe omul, uneori, in clipe rare.... Gasesti in Filocalia mai multe... Precum si la cuviosi din zilele noastre. Pe forum sunt cateva threaduri despre rugaciune, despre sfinti, despre har etc. Gasesti pe acolo, de ai putin timp sa investesti. |
Citat:
|
Citat:
Pamantul se invarteste in jurul Soarelui datorita unei forte, pe care oamenii au botezat-o forta gravitatiei. Suntem intr-un caz in care iubirea si sentimentele le lasam la o parte un pic, fiind vorba despre niste obiecte neinsufletite. Daca Iisus este lumina lumii in sensul in care n.priceputul il zice, atunci cum isi manifesta Iisus lumina in acest caz al gravitatiei ? Presupunand ca da, Iisus a creat si Soarele si Pamantul. Acum in momentul asta, la mult timp dupa geneza, cum se manifesta lumina lui Iisus in cazul gravitatiei ? |
Citat:
Citat:
Citat:
|
@Cezar : Nici un raspuns.
Vezi, de aia zic eu ca religia trebuie sa se limiteze doar la aspectul etic/moral al existentei, si nu ar trebui sa se bage in chestiuni de geneza si cauza-efect. Adica, practic religia nu trebuie sa aibe ca scop explicarea existentei, ci doar imbunatatirea spirituala a oamenilor. |
Citat:
|
Citat:
Deși, dacă mă gândesc bine, există și în domeniul ăsta niște „băieți deștepți”, care nu fac decât să reflecte lumina pe care o primesc gratis, dar pentru care ei primesc uneori și o mică plată materială, dacă cineva binevoiește să le dăruiască. Pentru că să vândă lumina n-au voie: „În dar ați primit, în dar să dați”. |
Citat:
|
Citat:
Când nimic nu ai a spune, Înșirând cuvinte goale Ce din coadă au să sune. Dar când inima-ți frământă Doruri vii și patimi multe, Ș-a lor glasuri a ta minte Stă pe toate să le-asculte, Pentru-a tale proprii patimi, Pentru propria-ți viață, Unde ai judecătorii, Ne'ndurații ochi de gheață? Ah! atuncea ți se pare Că pe cap îți cade cerul: Unde vei găsi cuvântul Ce exprimă adevărul?" |
@iliegh: până îți răspunde ioanna, pot să-ți ofer eu un gând: Dacă n-ar fi gravitația, bumerangul nu s-ar mai întoarce în mâna care l-a aruncat. Mai mult, toate s-ar risipi, nimic nu s-ar mai aduna, totul ar deveni un haos.
|
Citat:
Acesta este sensul la care te referi? nu inteleg |
-ca tot vorbim despre moarte.. mie mi-a placut ce a zis Marin Sorescu: "De ce oamenii își pierd timpul cu lucruri care nu le folosesc după moarte? " |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Scopul vietii este mantuirea. Idealul in aceasta directie este sfintenia. Mergand spre sfintenie, sigur iti vei gasi mantuirea, chiar si daca moartea te va surprinde imediat dupa ce ai facut primul pas (ex. talharul de pe cruce, care s-a pocait). |
Citat:
Daca nici macar asupra mortii termice a Universului nu s-a putut ajunge la o concluzie care sa-l plaseze intr-un previbil sfarsit, cu atat mai putin in ceea ce priveste "ceva" ce tine de o mult mai subtila lume spirituala. Sufletul nu este nici energie creata, nici energie necreata. Conform cu convingerile tale budhiste, poate. Conform invataturii ortodoxe, sufletul este creat de Dumnezeu, are un inceput, nu este nemuritor prin sine (cum este Dumnezeu) ci prin voia lui Dumnezeu. Citat:
|
Citat:
Suflarea toata de pe pamant este muritoare. deci moartea exista. Singur omul, (cununa creatiei lui Dumnezeu) a fost facut cu Sfintele Lui Maini din lut curat. Doar lui, omului, Dumnezeu "i-a suflat in fata suflare de viata". Omul are suflare de viata (suflet) de la Dumnezeu deci sufletul omului este nemuritor si firesc este sa se intoarca la Dumnezeu. In concluzie, exista moarte pt trupul material, iar sufletul este nemuritor... Oricare alta teorie, descoperire, cat ar fi ea de stiintifica, este negheobie si citirea acesteia e pierdere de timp. |
Citat:
Nu poti demonstra exsistenta a ceva imaterial? Asa crezi? Cum zicea si fratele Cezar, se poate demonstra prin efectele lui. De axemplu vantul. Bate vantul, sufla vantul, scoate pomi din radacina, ia acoperisuri. Este dovada ca acest imaterial exista foarte tare. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
ps. sa nu crezi ca n-am prins ideea cu reintregirea...redevenim cu adevarat "intregi" cand reusim sa ajungem "acasa" cum bine zicea Pelerinul. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:20:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.