![]() |
Citat:
oricum, eu mă refeream la un rezultat științific. |
Citat:
pe primul loc este masacrul hindusilor. are vreo relevanță numărul? m.descopera.ro/cultura/2562086-top-10-atrocitati-savarsite-in-numele-religiei |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Putem da vina pe minoritatea celor car sustin aceste puncte de vedere dar putem miza si pe faptul ca aceste idei sunt atat de ridicole incat oamenii de stiinta (autentici) nici nu le iau in considerare, ce sa mai spunem despre iritare. Pe de alta parte, ideile la care faci aluzie in prima parte cred ca starnesc iritare tocmai pentru faptul ca s-ar putea sa aiba un sambure de adevar sau/si, mai mult - miza acestei batalii este una care trece dincolo despre obiectivismul stiintific. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Exact, o masurare presupune o interactiune si nu implica o persoana sau/si constiinta cum lasa sa se inteleaga "pacalicii" de care vorbeam. Citat:
Desigur, se pot face asumtii in ideea ca unda are asociati un camp de informatii care se propaga in interiorul undei-obiect. Nu e greu, de pus asta in ecuatii e mai dificil. Mai fascinant insa in aceasta directie este paradoxul EPR -ul. Citat:
Einstein a promis ca vine cu una dar n-a trait suficient ca sa reuseasca asta. A avut ceva tentative dar au fost un esec total. |
Citat:
http://www.toptenz.net/top-10-most-h...in-history.php |
Citat:
|
Citat:
si ca nu zica nimeni ca sunt partinitor- "cult de la raison"=cativa ani-40.000 de francezi crestini morti. |
Citat:
|
Citat:
Nu cumva trebuie extirpat si islamismul, si budhismul si protestantii ? Sa ramana doar ortodocsii sa-si imparta pamantul si averile. Ce spui tu miroase a "crede si nu cerceta". De fapt, tot ce spui tu miroase. |
Frustratel, ai? :)
Tovarasu' tau (semi)ateu de mai sus a putut totusi recunoaste (indirect) macar o umbra de "raison" in ce am afirmat, ca paralela la propaganda ateista bazata pe aceeasi logica. Chiar pare determinat sa treaca la fapte, vad. :)) |
Citat:
Da mai bine spune-mi daca ar trebui extirpati musulmanii, ca sunt tare curios ce umbla prin capsorul tau cel mic si credul. |
Scientific Racism: The Eugenics of Social Darwinism - Documentar BBC
http://www.youtube.com/watch?v=-eX5T68TQIo Nu doar ca ateii au omorat in 100 de ani mai multi oameni decat in toata isoria umanitatii dar si stiinta fara Dumnezeu si-a adus contributia. |
In legatura cu documentarul de mai sus.
Hitler despre evrei: "Hence today I believe that I am acting in accordance with the will of the Almighty Creator: by defending myself against the Jew, I am fighting for the work of the Lord." Hitler despre credinta: "My feelings as a Christian points me to my Lord and Savior as a fighter. It points me to the man who once in loneliness, surrounded by a few followers, recognized these Jews for what they were and summoned men to fight against them and who, God's truth! was greatest not as a sufferer but as a fighter. In boundless love as a Christian and as a man I read through the passage which tells us how the Lord at last rose in His might and seized the scourge to drive out of the Temple the brood of vipers and adders. How terrific was His fight for the world against the Jewish poison. To-day, after two thousand years, with deepest emotion I recognize more profoundly than ever before the fact that it was for this that He had to shed His blood upon the Cross. As a Christian I have no duty to allow myself to be cheated, but I have the duty to be a fighter for truth and justice... And if there is anything which could demonstrate that we are acting rightly it is the distress that daily grows. For as a Christian I have also a duty to my own people. -Adolf Hitler, in a speech on 12 April 1922 (Norman H. Baynes, ed. The Speeches of Adolf Hitler, April 1922-August 1939, Vol. 1 of 2, pp. 19-20, Oxford University Press, 1942) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar totusi, de ce a trebuit sa recurga la credinta ca sa omoare atatia oameni (ma refer la evrei), si nu s-a limitat la chestiuni atee, ca eugenia de altfel. Eugenia a fost adoptata si incurajata de multe alte tari crestine, si are radacini mai vechi decat al 3-lea Reich. Parintele eugeniei a fost reverendul Thomas Malthus, un englez. |
Citat:
Ce legatura are faptul ca trebuie sa-i faci pe toti sa te urmeze si atunci te agati de orice subiect cu priza in randul oamenilor cu ce s-a intamplat cu nazistii ? A fost un curent atunci in care unii au fost luati de val si au incercat sa "curete societatea" ca sa imbunatateasca rasa umana.Citeste despre Eugen Fisher. |
Ne-am indepartat de la subiect.
Ideea era ca cineva a spus ca ateismul este o monstruozitate si ca trebuie eradicat. Eu zic ca nu trebuie. Asa cum nu trebuie eradicati nici musulmanii si nici evreii. Fiecare are credinta lui. Fiecare crede ca numai credinta lui e buna si a celorlalti nu e buna. Cuvantul de baza aici e CREDE. Fiecare crede, si de fapt nimeni nu stie. Nu poti sa elimini pe nimeni numai pe o asemenea supozitie, la fel cum nu poti sa elimini pe baza eugeniei. |
Personal, m-am saturat sa tot aud ca e un lucru inofensiv sa creada fiecare in ce vrea. Nu contest nimanui dreptul de a crede in ce vrea, insa contest din rapsuteri ideea ca, atunci cand exista libertatea de alegere in privinta asta, credintele care rezulta sunt perfect compatibile unele cu altele.
De pilda, nu gasesc ca fiind compatibile crestinismul cu islamul si nici ca fiecare dintre acestea ar fi vreun moment compatibile cu o lume seculara si democratica. Asa ceva pur si simplu nu se poate, e ca si cum am decreta ca fiecare e liber sa isi aleaga din salbaticie ce animal doreste, dupa care sa punem toate aceste animale intr-un tarc avand convingerea ca lighioanele vor convietui pasnic impreuna. Chiar si asa, mereu dau de oameni care cred cu adevarat ca lumea e un loc unde ne tinem cu totii de mana, atei cu musulmani, evrei si crestini de-a valma si facem o hora. Ce va faceti, ba, cand vine musulmanul si dupa ce v-a papat ajutorul social va pune cutitul la gat si cere Sharia? Sau cand lobby-ul crestin ajunge sa aiba putere ca in Grecia, sa poata baga la puscarie oameni pentru blasfemie? Este un labirint fara iesire, cat timp acceptam ideea aceasta stupida a coabitarii. |
Citat:
|
" All I can say is this: it looks as if we are all we have. Given what we know about ourselves, and each other, this is an extraordinarily unappetizing prospect; looking around the world, it appears that if all men are brothers, the ruling model is Cain and Abel. Neither reason, nor love, nor even terror, seems to have worked to make us “good,” and worse than that, there is no reason why any thing should. Only if ethics were something unspeakable by us could law be unnatural, and therefore unchallengeable. As things stand now, everything is up for grabs. Nevertheless:
Napalming babies is bad. Starving the poor is wicked. Buying and selling each other is depraved. Those who stood up and died resisting Adolf Hitler, Joseph Stalin, Idi Amin, and Pol Pot —and General Custer too— have earned salvation. Those who acquiesced deserve to be damned. There is in the world such a thing as evil. [All together now:] Sez who? God help us. " - Arthur Allen Leff |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:40:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.