Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Adevaratul motiv al demisiei Papei Benedict ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16127)

delia31 12.02.2013 19:50:44

Doamne, apara si pazeste!

celestial_pottery 12.02.2013 19:58:39

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 503093)

Amin! Pe mai departe, adica. Ca deja s-a intimplat, din pacate...

cristiboss56 12.02.2013 19:58:44

Citat:

Si Marea Biserica Ortodoxa reuneste / Si de eretici si erezii ne pazeste !
Doamne miluieste !

DragosP 12.02.2013 20:00:17

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 503095)
Amin! Pe mai departe, adica. Ca deja s-a intimplat, din pacate...

Sunt ai tăi nenea.

celestial_pottery 12.02.2013 20:03:47

Citat:

Cred ca idiotii astia isi inchipuie ca Isus era mascarici, sau ce?!? Bufonii propriu-zisi nu au vreo vina; isi cistiga painea. Insa un cleric care face asa ceva este cam ca un portar tigan de depozit, care se intelege cu hotii. De fapt, mult mai prejos.

cristiboss56 12.02.2013 20:04:23

Fratilor , nimic nu-i intamplator , toate se leaga , au o logica Divina !

In urma cu cinci luni era data o "simpla" stire , si incet , incet , cu rabdare si dragoste in Dumnezeu , DREPTATEA nu se va lasa asteptata !
<<Patriarhul latin de Ierusalim va celebera Paștile împreună cu ortodocșii

În doi ani, toți catolicii de rit oriental (greco-catolicii) și cei de rit latin din Țara Sfântă vor celebra Învierea Domnului după calendarul iulian, după care serbează Paștile toți creștinii ortodocși.
După aprobarea definitivă a acestui lucru de către Papa Benedict al XVI-lea, toți catolicii din Israel vor celebra așadar Paștile împreună cu ortodocșii. Catolicii din Israel au permisiunea de a începe această schimbare chiar din 2013.
Această decizie înseamnă și adoptarea de către catolicii din Țara Sfântă a caalendarului iulian pentru Postul Mare și pentru perioada post-pascală până la Cincizecime. În 2014 sărbătoarea va fi comună, pe 20 aprilie.
Patriarhia latină a Ierusalimului a luat această măsură pentru a fi în concordanță cu celebrarea Paștilor pentru toți creștinii, însă de fapt este o adaptare a calendarului pentru că în timpul Paștelui ortodox se aprinde Sfânta Lumină la Sfântul Mormânt din Ierusalim, prilej de bucurie imensă pentru toți creștinii. De altfel, mulțime mare de catolici, majoritatea mai exact, vin în Ierusalim pentru bucuria Luminii, și participă la Paștile ortodox, ierarhii catolici dându-și seama de voința poporului.
Evidența minunată a Învierii, confirmată liturgic și comunitar prin venirea Sfintei Lumini la Mormântul izvorâtor de viață al Mântuitorului, se dăruiește creștinilor de pretutindeni, care simt puterea Celui Înviat din morți de a izvorî Lumină peste univers. Așadar, acceptarea creștinilor catolici din Țara Sfântă să celebreze Învierea Domnului împreună cu ortodocșii este o confirmare a Adevărului care se dăruiește minunat în Biserică prin Liturghie și se manifestă prin dogmă mântuitoare și prin slujire liturgică.>>
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...007#post477007

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=12830&page=14

celestial_pottery 12.02.2013 20:19:59

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 503100)
In urma cu cinci luni era data o "simpla" stire , si incet , incet , cu rabdare si dragoste in Dumnezeu , DREPTATEA nu se va lasa asteptata !
<<Patriarhul latin de Ierusalim va celebera Paștile împreună cu ortodocșii

În doi ani, toți catolicii de rit oriental (greco-catolicii) și cei de rit latin din Țara Sfântă vor celebra Învierea Domnului după calendarul iulian, după care serbează Paștile toți creștinii ortodocși.
După aprobarea definitivă a acestui lucru de către Papa Benedict al XVI-lea, toți catolicii din Israel vor celebra așadar Paștile împreună cu ortodocșii. Catolicii din Israel au permisiunea de a începe această schimbare chiar din 2013.
Această decizie înseamnă și adoptarea de către catolicii din Țara Sfântă a caalendarului iulian pentru Postul Mare și pentru perioada post-pascală până la Cincizecime. În 2014 sărbătoarea va fi comună, pe 20 aprilie.
Patriarhia latină a Ierusalimului a luat această măsură pentru a fi în concordanță cu celebrarea Paștilor pentru toți creștinii, însă de fapt este o adaptare a calendarului pentru că în timpul Paștelui ortodox se aprinde Sfânta Lumină la Sfântul Mormânt din Ierusalim, prilej de bucurie imensă pentru toți creștinii. De altfel, mulțime mare de catolici, majoritatea mai exact, vin în Ierusalim pentru bucuria Luminii, și participă la Paștile ortodox, ierarhii catolici dându-și seama de voința poporului.
Evidența minunată a Învierii, confirmată liturgic și comunitar prin venirea Sfintei Lumini la Mormântul izvorâtor de viață al Mântuitorului, se dăruiește creștinilor de pretutindeni, care simt puterea Celui Înviat din morți de a izvorî Lumină peste univers. Așadar, acceptarea creștinilor catolici din Țara Sfântă să celebreze Învierea Domnului împreună cu ortodocșii este o confirmare a Adevărului care se dăruiește minunat în Biserică prin Liturghie și se manifestă prin dogmă mântuitoare și prin slujire liturgică.>>
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...007#post477007

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=12830&page=14

Slava Cerului! Frumos. Ca pe vremurile bune.

celestial_pottery 12.02.2013 20:21:51

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 503097)
Sunt ai tăi nenea.

Hai, Moondrake, nu fi antipatic. M'au amarat degeneratii astia destul. Crezusem, ani inainte, cind am auzit de problema prima oara, ca e vreo coprofagie/calomnie adventista, ceva de genul.
Si "ai mei" nu sunt niste...obiecte cu ochi, care isi bat joc de cele sfinte.

DragosP 12.02.2013 20:23:58

Nu-s antipatic. Sunt rău.

celestial_pottery 12.02.2013 20:33:40

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 503108)
Nu-s antipatic. Sunt rău.

# smart remove rautatea

DragosP 12.02.2013 20:36:10

Ne mai gândim...

Mihailc 12.02.2013 20:43:48

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 503086)

Ciudat cum toți habotnicii planetei au fost profund impresionați de imaginea asta.

delia31 12.02.2013 21:02:39

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 503113)
Ciudat cum toți habotnicii planetei au fost profund impresionați de imaginea asta.

Imediat dupa vestea demisiei Papei, presedintele colegiului cardinalilor, Angelo Sodano, ar fi comentat: „vestea a cazut ca un fulger”.
Se pare ca nu numai la figurat, ci si la propriu.

ioanna 12.02.2013 21:10:52

Vestea a cazut ca un fulger, dar biserica are paratraznet bun :71:

Mihailc 12.02.2013 21:12:54

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 503119)
Imediat dupa vestea demisiei Papei, presedintele colegiului cardinalilor, Angelo Sodano, ar fi comentat: „vestea a cazut ca un fulger”.
Se pare ca nu numai la figurat, ci si la propriu.

Da, da și consumatorii de divertisment religios au priceput apoi că fulgerul a căzut ca o veste.

eliza-georgiana 12.02.2013 21:19:50

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 503121)
Da, da și consumatorii de divertisment religios au priceput apoi că fulgerul a căzut ca o veste.

crezi c-o fi un semn de la "fratii" extraterestri (unii catolici le recunosc "existenta") sau "banalul" sistem Haarp pentru a-i lasa pe "habotnici" NT? :))))

Mihailc 12.02.2013 21:38:09

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 503123)
crezi c-o fi un semn de la "fratii" extraterestri (unii catolici le recunosc "existenta") sau "banalul" sistem Haarp pentru a-i lasa pe "habotnici" NT? :))))

Showbizul de profil propune ceva mult mai spectaculos: cosmosul protestează fiindcă rottweilerul imperiului catolic a anunțat că i s-au tocit colții și nu mai poate lătra înfricoșător la nimeni.

eliza-georgiana 12.02.2013 21:45:08

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 503127)
Showbizul de profil propune ceva mult mai spectaculos: cosmosul protestează fiindcă rottweilerul imperiului catolic a anunțat că i s-au tocit colții și nu mai poate lătra înfricoșător la nimeni.

ce vremuri "interesante" traim : (

tigerAvalo9 12.02.2013 22:08:08

Sincer nu stiu care e motivul.Eu sunt un tip mai ''liberal'' mai ''tolerant'' si apreciez pe TOTI care au slujit lui HRISTOS!SI AU CREZUT IN EL CU ADEVARAT,CU DRAGOSTE ADEVARATA!Il apreciez pe Papa Benedict si pe Papa Ioan Paul al II-lea pentru tot ce au facut pentru CRESTINISM!Imi pare rau sincer ca pleaca,mi se parea un Papa bun!Sa dea DUMNEZEU sa-l tina sanatos si sa-i slujeasca Lui Hristos oriunde va fi chiar daca e catolic!!!RESPECT!

cezar_ioan 12.02.2013 22:32:22

Risc din nou sa ma fac de doi bani...
Dispretuiesc profund modul in care reactionati la evenimentul din BC.

Imi cer iertare de la voi, insa trebuie sa va spun ca nu ma asteptam la astfel de reactii puerile, infantile, stupide in fond. O rautate elementara, viscerala, de amoeba. La voi, care va omoriti cu tot felul de citate din sfinti si cu atat de cuvioase declaratii la tot pasul... Cu reglari din dogmatici, cu de toate...

Si, Dumnezeu sa ma ierte, ca voi putin probabil c-o veti face: rusine, fratilor, rusine!

Ar fi trebuit sa abordam din alt unghi evenimentul acesta. Nu doar BC e zguduita acum ci, prin reactiile "ortodocsilor", se vede cat de daramata (iar nu zguduita) e Ortodoxia sau, ma rog, ce rest jalnic a mai ramas din ea. Presupunind ca userii care se autonumesc aici ortodocsi, fac parte din Biserica.

Rusine, oameni buni, rusine!

Se impunea un ton putin mai grav si oarecare compatimire exprimata clar pentru criza prin care trec acum fratii nostri crestini.
Dar aici am vazut aceeasi reactie de tip tribuna, de tip huo si misto balcanic, precum in politichie si in fotbal.

Halal crestinism! Vai de oasele noastre.

stefan florin 12.02.2013 22:35:39

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 503113)

asta o fi SMS-ul extraterestru trimis catre "Sfantul" parinte ca vor sa se converteasca la romano-catolicism, ca tot zicea Vaticanul ca vrea sa converteasca extraterestrii

MihaiG 12.02.2013 22:37:08

Românii au o vorbă:

"Câinii latră, caravana trece".

stefan florin 12.02.2013 22:45:18

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 503145)
Românii au o vorbă:

"Câinii latră, caravana trece".

malitios ai fost aici amice

celestial_pottery 12.02.2013 23:10:32

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 503150)
malitios ai fost aici amice

Si pe buna dreptate. Degeneratii cu bufoni, show, si alte cacaturi ultramoderniste si nelalocul lor intr-o biserica sunt problema noastra. Clar, amice?

Patrie si Credinta 12.02.2013 23:14:51

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 503143)
Risc din nou sa ma fac de doi bani...
Dispretuiesc profund modul in care reactionati la evenimentul din BC.

Imi cer iertare de la voi, insa trebuie sa va spun ca nu ma asteptam la astfel de reactii puerile, infantile, stupide in fond. O rautate elementara, viscerala, de amoeba. La voi, care va omoriti cu tot felul de citate din sfinti si cu atat de cuvioase declaratii la tot pasul... Cu reglari din dogmatici, cu de toate...

Si, Dumnezeu sa ma ierte, ca voi putin probabil c-o veti face: rusine, fratilor, rusine!

Ar fi trebuit sa abordam din alt unghi evenimentul acesta. Nu doar BC e zguduita acum ci, prin reactiile "ortodocsilor", se vede cat de daramata (iar nu zguduita) e Ortodoxia sau, ma rog, ce rest jalnic a mai ramas din ea. Presupunind ca userii care se autonumesc aici ortodocsi, fac parte din Biserica.

Rusine, oameni buni, rusine!

Se impunea un ton putin mai grav si oarecare compatimire exprimata clar pentru criza prin care trec acum fratii nostri crestini.
Dar aici am vazut aceeasi reactie de tip tribuna, de tip huo si misto balcanic, precum in politichie si in fotbal.

Halal crestinism! Vai de oasele noastre.

mai bine amoeba intr-un fel, nu are sistem nervos ca sa fie rautacioasa.

celestial_pottery 12.02.2013 23:18:22

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 503168)
mai bine amoeba intr-un fel, nu are sistem nervos ca sa fie rautacioasa.

Hehe! Just. Paramecii au "ceva" ce se apropie de un soi de SN la nivel celular. Au si "gura", si "anus"...
Oricum, spiritul de haita, politica sau confesionala, ma dezgusta. Din oricare parte ar fi...

stefan florin 13.02.2013 01:41:35

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 503164)
Si pe buna dreptate. Degeneratii cu bufoni, show, si alte cacaturi ultramoderniste si nelalocul lor intr-o biserica sunt problema noastra. Clar, amice?

cand ai spus:...problema NOASTRA, la cine anume te-ai referit?

DragosP 13.02.2013 06:25:05

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 503097)
Sunt ai tăi nenea.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 503193)

Cred că la ce-i mai sus.

MihaiG 13.02.2013 07:18:36

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 503193)

S-a referit la catolici.

Tot așa cum popa prins beat la volan acuma câteva zile și cvasi-secta cipistă și altele asemenea sunt problema voastră, a ortodocșilor.

Frumos e ca fiecare să-și vadă bîrna/bîrnele din ochiul lui.

ioanna 13.02.2013 07:32:35

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 503164)

Daca e problema voastra si curiozitatea noastra, atunci nu mai interveni si o dezbate cu noi ;)

DragosP 13.02.2013 07:37:58

Acu' pe bune, Dumnezeu mi-e martor că-s onest în întrebarea adresată catolicilor și nu fac nici o miștocăreală: pozele de mai sus sunt "pe bune"? Nu e nici o măscăreală trucată?

MihaiG 13.02.2013 07:49:58

Cred că o parte din ele cel puțin sunt reale. Este cunoscut că unii clerici moderniști au făcut tot felul de "experimente" liturgice.

Pe de altă parte, dacă ești într-adevăr onest, întreabă-te cam care ar putea fi procentul unor asemenea liturghii cu clovni raportat la numărul de parohii romano-catolice din întreaga lume.

Am să-ți spun eu: unul infim, perfect comparabil cu nr. de liturghii ortodoxe după care preotul "deschide cartea", "dezbracă veșmintele peste credincioși" sau face alte nefăcute.

ioanna 13.02.2013 07:54:25

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 503200)
pozele de mai sus sunt "pe bune"? Nu e nici o măscăreală trucată?

pozele au fost preluate de aici:http://ro.scribd.com/doc/106138524/9...4%83-Liturghie Sunt vreo 60pag. ce analizeaza "revolutia liturgica", fiind capitole traduse din cartea "Adevărul despre ce s-a întâmplat de fapt cu Biserica Catolică după Vatican II" scrisa de fr. Michael Dimond si fr. Peter Dimond de la Manastirea Preasfanta Familie.

DragosP 13.02.2013 08:12:15

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 503201)
Am să-ți spun eu: unul infim, perfect comparabil cu nr. de liturghii ortodoxe după care preotul "deschide cartea", "dezbracă veșmintele peste credincioși" sau face alte nefăcute.

Vezi că p-aia cu dezbrăcatul veșmintelor n-ai nimerit-o.
Cu cartea, da, așa e. Dar măcar nu face asta în timpul Sfintei Liturghii.
Sunt convins că procentul este infim, dar... Sfânta Liturghie??:35:

ioanna 13.02.2013 08:23:15

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 503203)
Sunt convins că procentul este infim, dar... Sfânta Liturghie??:35:

Pana si traditionalistul papa Benedict e prezentat de autorii cartii ca liderul curent al religiei novus ordo (noul rit creat in 1968 de papa Paul al VI-lea) , pentru ca aproba la prefacere cuvintele “pentru toti” in loc de “pentru multi”, cuvinte ce schimba (in opinia lor) intelesul formei de prefacere,deci sacramentul n-ar fi indeplinit in noua liturghie.

Cuvintele pe care Isus le folosește,"pentru mulți spre iertarea păcatelor (Matei 28:28)”, reprezinta eficacitatea Sângelui pe Care Isus Cristos l-a vărsat. Sângele lui Isus Cristos este eficace pentru mântuirea la mulți, nu la toți oamenii. (pag. 25)
Formula traditionala: “Acesta este trupul meu. acesta este potirul sângelui meu, al noului și veșnicului legământ: misterul credinței, care pentru voi și pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor
Formula noua: “Acesta este Trupul Meu. Acesta este potirul Sângelui Meu, al noului și veșnicului Legământ, care pentru voi și pentru toți se varsă spre iertarea păcatelor”.

stefan florin 13.02.2013 09:30:16

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 503198)
S-a referit la catolici.

Tot așa cum popa prins beat la volan acuma câteva zile și cvasi-secta cipistă și altele asemenea sunt problema voastră, a ortodocșilor.

dar ne putem da cu parerea nu, caci AICI pe forum (CRESTIN ORTODOX) suntem LA NOI acasa?

ioanna 13.02.2013 09:54:38

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 503209)
dar ne putem da cu parerea nu, caci AICI pe forum (CRESTIN ORTODOX) suntem LA NOI acasa?

Problemele lor pot deveni si problemele noastre, de aceea comentam uneori, in scop preventiv, cu riscul de a parea plini de "rautate elementara, viscerala, de amoeba" , exponenti ai restului jalnic al Ortodoxiei si lipsiti de compasiune pentru lumea catolica ce trece printr-un moment dificil, cum spunea dl.Cezar

AlinB 13.02.2013 10:47:11

Daca e o demisie fortata pentru cine stie ce masinatziune diabolica ce v-a urma, nu doar romano-catolicii s-au ars, toti ne-am ars.

Inseamna ca raul are mai mult tupeu si putere ca oricand si asta doar pentru ca exista suficienta rautate in lume, care nu mai poate fi acoperita de rugaciunile sfintilor si cele bune ale celor mici.

Iar ce va urma..ne va afecta pe toti si in timp ce la vorbe suntem destui buni, cand va fi vorba de fapte la limita, nu se stie cati vor sta, cert e ca multi vor cadea.

AlinB 13.02.2013 10:48:21

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 503144)
asta o fi SMS-ul extraterestru trimis catre "Sfantul" parinte ca vor sa se converteasca la romano-catolicism, ca tot zicea Vaticanul ca vrea sa converteasca extraterestrii

Amice, lasa blogurile ortodoxiste, e un lucru demonstrat ca nu fac bine la sanatatea spirituala, nici un "Vatican" n-a zis asta.

AlinB 13.02.2013 10:50:02

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 503198)
S-a referit la catolici.

Un popa beat sau un preot catolic pedofil e una, dar sa dai cu Liturghia de pamant, chiar si romano-catolica, e cu totul o altfel de bulibaseala, nu stiu daca poti sa intelegi diferenta...

Daca te incalzeste cu ceva, cea mai nasoala faza la ortodocsi care am putut sa aud la o Liturghie, nu spun de unde, prietenii stie, este sa nu-l pomeneasca pe IPS.
Si la sfarsit, cu o predica care numai cu ortodoxia nu avea treaba, in rest trecea prin toate: politica, cipuri, obama, etc.

Subiectiv poate, in duh nu prea miroasea a liturghie ortodoxa desi randuiala era in regula.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:46:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.