Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   LAZAREV (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1624)

AlinB 04.06.2014 15:50:57

Citat:

În prealabil postat de cdmitroi (Post 561119)
Daca nu are nevoie sa intrebe pe nimeni, de ce trebuie sa intrebe preotul? de ce trebuie el sa stie care e oful meu? oare nu e mai frumos sa vorbesc eu cu Dumnezeu? doar sunt fiul lui, nu? parca asa zice scriptura. Cat despre diferenta dintre Isus si Iisus parca e o fatarnicie gratuita.

1. Preotul te ajuta sa ajungi la aceasta vorbire.

2. Nu e gratuita, asa am crezut si eu o perioada dar cauta pe forum ca e o discutie detaliata despre asta.

AlinB 04.06.2014 15:51:36

Citat:

În prealabil postat de cdmitroi (Post 561117)
Daca tot il dai exemplu pe Osho cu cele 70 de RR, ce poti spune de Daniel? de bogatiile bisericii si de foamea ce zace in toate satele din Romania Crestin-Ortodoxa?

Pai de ce foamete?
Ca merg prea des si in numar mare la biserica sau ca dau cu stampila unde apuca?

AlinB 04.06.2014 15:52:43

Citat:

În prealabil postat de cdmitroi (Post 561059)
Oare Isus l-a întrebat pe olog dacă s-a spovedit? Oare l-a întrebat pe orb dacă a ținut post? Nu. Pur și simplu i-a vindecat. Oare mai marii bisericii noastre se gândesc la cei nevoiași? Despre ce fel de creștini se vorbește aici? Avem iubire, avem compasiune, avem slujire? Dacă nu, atunci nu urmam calea lui Dumnezeu. Suntem niște farisei mici și egoiști, nespălați și împuțiți pe afara și pe interior.

Daca interpretezi Scriptura pe bucati scoase din context, poti usor sa "demonstrezi" chiar si ca unele parti se contrazic cu celelate.

La fel si cand esti in ignoranta vizavi de provenienta Sf. Scripturi si o consideri, ca neoprotestantii, un fel de carte cazuta din Cer desi practic le-o cazut in poala din mana lui Luther si mai mult nu prea au habar, dar nici de asta macar nu constientizeaza.

cdmitroi 04.06.2014 16:55:28

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 561135)
Pai de ce foamete?
Ca merg prea des si in numar mare la biserica sau ca dau cu stampila unde apuca?

Ce legatura are biserica cu politica? Si mai mult, cu ce e diferit Daniel de Osho?

cdmitroi 04.06.2014 17:00:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 561136)
Daca interpretezi Scriptura pe bucati scoase din context, poti usor sa "demonstrezi" chiar si ca unele parti se contrazic cu celelate.

La fel si cand esti in ignoranta vizavi de provenienta Sf. Scripturi si o consideri, ca neoprotestantii, un fel de carte cazuta din Cer desi practic le-o cazut in poala din mana lui Luther si mai mult nu prea au habar, dar nici de asta macar nu constientizeaza.

Stiam, din SF. Scriptura, ca esti liber sa interpretezi textul asa cum crezi de cuviinta, sa traiesti asa cum consideri ca e mai bine pentru tine, fara sa lezezi in vreun fel trupul sau sufletul aproapelui, rezultatul il voi primi numai la judecata dintre MINE si JUDECATOR. Tu nu ai acest drept, nu ti-a fost dat, l-ai insusit prin mijloace frauduloase. Vezi scrierile lui Nicolare DelaRohia.

cdmitroi 04.06.2014 17:03:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 561134)
1. Preotul te ajuta sa ajungi la aceasta vorbire.

2. Nu e gratuita, asa am crezut si eu o perioada dar cauta pe forum ca e o discutie detaliata despre asta.

1.Cu ce e el mai presus de mine?
2. Si in literatura universala gasesti raspunsuri, mai ales daca iei la citi Istoria Religiilor. Detaliaza acolo Eliade ce, cum si cand.

DragosP 04.06.2014 22:43:54

Citat:

În prealabil postat de cdmitroi (Post 561155)
Ce legatura are biserica cu politica? Si mai mult, cu ce e diferit Daniel de Osho?

Iar ai apărut mă?

DragosP 04.06.2014 22:45:11

Citat:

În prealabil postat de cdmitroi (Post 561157)
1.Cu ce e el mai presus de mine?

A primit hirotonia din mâna lui Hristos? :39:

cdmitroi 04.06.2014 22:53:25

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 561203)
Iar ai apărut mă?

Sunt coșmarul vieții tale creștin pios și mieros ce te afli. Eu pun întrebări la care as dori răspunsuri inteligente, dar se pare ca ești depășit.

cdmitroi 04.06.2014 22:56:02

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 561204)
A primit hirotonia din mâna lui Hristos? :39:

Ohhh da. Cum de nu, preotul care se uita în buzunarele tale a primit hirotonia din mâinile lui Hristos și apoi s-a șters cu ea la fund, asa ca un fățarnic ce e.

AlinB 04.06.2014 23:34:05

Citat:

În prealabil postat de cdmitroi (Post 561155)

Daca n-ai capacitatea de a face macar aceasta diferenta, cred ca nici macar un desen nu te-ar putea ajuta.

E ca si cand as incerca sa-ti explic diferenta intre adunare si ecuatiile diferentiale.
Oi fi stiind tu ceva despre adunare dar in rest..

Valabil si pentru restul remarcilor.

AlinB 04.06.2014 23:35:15

Citat:

În prealabil postat de cdmitroi (Post 561207)
Ohhh da. Cum de nu, preotul care se uita în buzunarele tale a primit hirotonia din mâinile lui Hristos și apoi s-a șters cu ea la fund, asa ca un fățarnic ce e.

Stii ca n-ai sa ramai mult aici pe forum, cu vorbe din asta, nu?

DragosP 05.06.2014 06:37:32

Citat:

În prealabil postat de cdmitroi (Post 561206)
Sunt coșmarul vieții tale creștin pios și mieros ce te afli. Eu pun întrebări la care as dori răspunsuri inteligente, dar se pare ca ești depășit.

N-am putut dormi azi-noapte.
Pios și mieros nu-s.
Prost? Nu mai zic.

cdmitroi 05.06.2014 07:22:12

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 561219)
Daca n-ai capacitatea de a face macar aceasta diferenta, cred ca nici macar un desen nu te-ar putea ajuta.

E ca si cand as incerca sa-ti explic diferenta intre adunare si ecuatiile diferentiale.
Oi fi stiind tu ceva despre adunare dar in rest..

Valabil si pentru restul remarcilor.

am uitat ca pe forum sunt neintelesii vietii asteia si nu primiesti nici o informatie, scriu cuvinte si se dau destepti in spatele tastaturii. Si revenind la subiect, nu ma mira ca faci diferenta dintre o adunare (Daniel) si o ecuatie diferentiala (Osho). Macar incearca sa faci diferenta. Hai ca poti.

cdmitroi 05.06.2014 07:25:14

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 561220)
Stii ca n-ai sa ramai mult aici pe forum, cu vorbe din asta, nu?

Stiu, nu am ce sa caut printre falsi crestini blocati intr-o docma nefiltrata.

DragosP 05.06.2014 08:04:25

Dar bine distilată. Hâc.

Theodore_of_Mopsuestia 05.06.2014 08:08:29

Citat:

În prealabil postat de cdmitroi (Post 561207)

Hey, colegii, dati-va cu parerea: psihiatru sau exorcist? De ce ar fi nevoie urgenta in cazul de fatza?

DragosP 05.06.2014 08:56:17

De Domnul Hristos.

Theodore_of_Mopsuestia 05.06.2014 09:19:16

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 561263)
De Domnul Hristos.

La Domnul Hristos nu se ajunge decit prin preoti. Iar cum recent-banatul osho-worshipper-troll ii uraste pe preoti (putin spus "ii uraste"; fereasca Dumnezeu pe oricine de asa o nebunie!), cam greu, problematic.

Theodore_of_Mopsuestia 05.06.2014 12:21:29

Ciudatii astia care scriu literatura "spirituala" de taraba, osho-like, trebuie evitati cu orice pret.
Eu sunt cam cretin de felul meu, adica nu am prea multe in creierul asta putred, dar stiu ca astia sunt otrava curata pentru suflet.

eusebiud 06.06.2014 13:00:05

Eu am impresia ca toți gânditorii lumii ăsteia mari, sunt niște impostori și rau-voitori. Nu inteleg de ce se mai vorbește de Platon, Socrate, Pitagora, Newton, Eliade și mulți alții, despre filozofiile lor când avem de bună și fără drept de a gândii Biblia. Bag de seama ca, asa cum se susține aici, Preotul e Dumnezeu pe pământ și trebuie sa faci orbește tot ce zice el. Interesant punct de vedere. Sa dam înainte, tot înainte.

eusebiud 06.06.2014 15:53:59

Citat:

În prealabil postat de 2io (Post 141294)
de la o ruda de-a mea care a citit putin din Lazarev dar are gandirea lui, am auzit ceva si doresc sa va impartasesc si, totodata, sa comentez:
daca eu [adica el] merg pe strada si fur de la cineva 500ron, dar acela, la randul lui, luase prin mijloace murdare de la altcineva acesti bani, eu [adica el] nu am facut pacat deoarece prin aceasta actiune am facut o echilibrare

Deci aceasta persoana nu considera ca a pacatuit in momentul in care fura. Ci mai pacatuieste justificandu-si pacatul.
Chiar Lazarev, declarandu-se ortodox, inseamna ca si cele 10 porunci le are, deci si : "Sa nu furi.", deci, conform acestei porunci, a fura este pacat, fara nici o forma de toleranta.

Adica, daca furi o paine dupa 10 zile de nemancare, este pacat mai mic, iar daca furi bani pentru a pleca in excursie este pacat mai mare, dar toate sunt pacate si, implicit, ar trebui urmate, cel putin, de pocainta, daca nu si de intoarcere. Iar persoanei respective ii lipseste si pocainta, dar sa se mai intoarca si sa nu mai fure ! Deci aceasta gandire o da Lazarev.

Nu ti se pare destul de ciudat ca sa ajungi la un moment dat sa faci referire de mai multe ori la Lazarev decat la Dumnezeu si la Domnul nostru Iisus Hristos si la Preasfanta si Preacurata lui Maica, Mama noastra, a tuturor? Deoarece aceasta am observat la persoanele care il venereaza pe Lazarev : "Lazarev a spus...", "...am citit in Lazarev...", "da, asa spune si Lazarev...", "pentru ca Lazarev..."...

Doamne ajuta!

Isus a venit sa împlinească Legea și a redus-o la 2porunci esențiale, de care noi nu ținem seama. Lazarev vorbește pe înțelesul oricui, cu exemple, de ce trebuie sa iubim pe Dumnezeu. E simplu. Dă-ți voie.

Demetrius 06.06.2014 21:10:50

Hristos S-a înălțat!

Am citit primele trei pagini ale acestui topic, și(fără rost) ultimele trei.

După cum unii colegi menționează pe parcursul primelor trei pagini, Lazarev m-a convins de lucrarea lui Dumnezeu din viețile noastre.
Am citit și Scriptura, dar nu înțelesesem multe taine, însă demonstrația lui Lazarev mi-a ordonat concepțiile într-un tot unitar.
De pildă, de ce o femeie nu poate naște copii? 23. Și Micol, fiica lui Saul, n-a avut copii până în ziua morții ei.(Regi6,23) Lazarev a analizat și a demonstrat: din cauza dispețului femeii, care-i anulează sensul existenței ei.

LuciaCristina 08.07.2016 16:36:03

Despre cum misterioase sunt caile lui Dumnezeu pentru a te readuce la El

Sunt nepoata de preot.Intotdeauna in casa am avut carti religioase. Nu intelegeam multe din ceea ce auzeam la biserica,din cartile ortodoxe,nu intelegeam de ce limbajul bisericesc este atat de dur si invechit. Am frecventat biserica din adolescenta desi nu intelegeam exact de ce o faceam la acel moment.Era doar pentru ca simteam si pentru ca asa invatasem prin traditie. Apoi am renuntat. Deoarece am inceput, ca orice tanar, sa pun la indoiala traditiile. Sa imi doresc sa inteleg si cu mintea de ce ar trebui sa ascult poruncile divine si ale preotilor. Si m-am indreptat pentru raspunsuri si lamuriri catre scrierile New Age ai ultimilor an.Gandirea mea moderna a fost satisfacuta.Primeam niste raspunsuri tehnice care imi justificau alegerile de viata si care ma indepartau de sufletul meu si de Dumnezeu.Dar nu mi-au clarificat:de ce sunt ortodoxa,de ce ar trebui sa merg la biserica, de ce ar trebui sa accept voia lui Dumnezeu,de ce sa imi cer iertare pentru pacate, de ce sa cred in Dumnezeu si in cuvintele preotilor? Pana am descoperit scrierile acestui om.Lazarev. Citindu-l, am inteles: ca iubesc si ma identific cu credinta ortodoxa, ca daca as alege acum,as alege doar aceasta credinta.Ca iubesc slujbele de la Biserica si inteleg de ce Sfintii Parinti ne indeamna,intr-un mod atat de dur, sa fim cat mai mult " dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu" pentru binele nostru. Inteleg acum de ce in continuare limbajul crestin-ortodox pastreaza o nuanta arhaica, de ce trebuie sa tin posturi si sa ma spovedesc, de ce preotii ne indeamna la iubire,iertare si acceptare. Dar cel mai important efect al contactului cu scrierile acestui om ,Lazarev,(care nu indeamna nicaieri prin cuvintele lui sa il punem mai presus de Dumnezeu idolatrizand-ul) este ca am redescoperit frumusetea si intelepciunea scrierilor si vorbelor Sfintilor Parinti( astfel ca in prezent citesc si cartile ortodoxe) si ale preotilor de pe acest site ca ghid despre cum sa traim frumos in aceasta viata si sa ne reconectam cu Dumnezeu.

LuciaCristina 08.07.2016 16:47:13

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 23670)
Am citit si eu cateva din volumele lui Lazarev, cu mult timp in urma. Pe moment unele lucruri mi s-au parut demne de luat in seama, dar apoi s-au risipit ca un fum, ca dovada ca nu prea imi aduc aminte mare lucru din ele. Ceva bun cred ca totusi este in cartile astea - mai ales icoanele postate pe coperti ! - dar una peste alta cred ca ele, scrierile lui Lazarev, sunt de fapt invaluirea subtila a unor rataciri.

PS : unul din putinele exemple care mi-au ramas in cap din cartile astea este cazul unui scriitor rus care avea un ficus mare in biroul sau si la un moment dat se hotaraste sa scoata planta respectiva de acolo. urmarea a fost ca dupa aceea nu prea se mai putea concentra si nu mai putea scrie ca inainte si explicatia lui L. a fost ca planta aceea "comunica" cu el si il ajuta, intretinand un mediu pozitiv si propice creatiei.

Citat:

În prealabil postat de 2io (Post 24230)
Am spus de Osho doar asa... ca asta l-a citit la inceput dupa care Lazarev a urmat, el fiind ceva mai rafinat,spunandu-le mai subtil, dar aceleasi idei.

Daca este cineva care, din pacate, a citit din Lazarev si simte ca ceva nu este curat la el, va rog scrieti aici.
Multumesc,
Ionut

Sunt nepoata de preot.Intotdeauna in casa am avut carti religioase. Nu intelegeam multe din ceea ce auzeam la biserica,din cartile ortodoxe,nu intelegeam de ce limbajul bisericesc este atat de dur si invechit. Am frecventat biserica din adolescenta desi nu intelegeam exact de ce o faceam la acel moment.Era doar pentru ca simteam si pentru ca asa invatasem prin traditie. Apoi am renuntat. Deoarece am inceput, ca orice tanar, sa pun la indoiala traditiile. Sa imi doresc sa inteleg si cu mintea de ce ar trebui sa ascult poruncile divine si ale preotilor. Si m-am indreptat pentru raspunsuri si lamuriri catre scrierile New Age ai ultimilor an.Gandirea mea moderna a fost satisfacuta.Primeam niste raspunsuri tehnice care imi justificau alegerile de viata si care ma indepartau de sufletul meu si de Dumnezeu.Dar nu mi-au clarificat:de ce sunt ortodoxa,de ce ar trebui sa merg la biserica, de ce ar trebui sa accept voia lui Dumnezeu,de ce sa imi cer iertare pentru pacate, de ce sa cred in Dumnezeu si in cuvintele preotilor? Pana am descoperit scrierile acestui om.Lazarev. Citindu-l, am inteles: ca iubesc si ma identific cu credinta ortodoxa, ca daca as alege acum,as alege doar aceasta credinta.Ca iubesc slujbele de la Biserica si inteleg de ce Sfintii Parinti ne indeamna,intr-un mod atat de dur, sa fim cat mai mult " dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu" pentru binele nostru. Inteleg acum de ce in continuare limbajul crestin-ortodox pastreaza o nuanta arhaica, de ce trebuie sa tin posturi si sa ma spovedesc, de ce preotii ne indeamna la iubire,iertare si acceptare. Dar cel mai important efect al contactului cu scrierile acestui om ,Lazarev,(care nu indeamna nicaieri prin cuvintele lui sa il punem mai presus de Dumnezeu idolatrizand-ul) este ca am redescoperit frumusetea si intelepciunea scrierilor si vorbelor Sfintilor Parinti( astfel ca in prezent citesc si cartile ortodoxe) si ale preotilor de pe acest site ca ghid despre cum sa traim frumos in aceasta viata si sa ne reconectam cu Dumnezeu.

florin.oltean75 08.07.2016 22:36:33

Citat:

În prealabil postat de LuciaCristina (Post 625536)

Hristos, asa cum este revelat in slujbele ortodoxe, are un gust minunat, o dulceata care cu greu poate fi aflata in alta parte.

Cine se impartaseste de El, in adancul inimii, nu mai pofteste la alte mancaruri care arata bine, dar nu au savoarea Lui.

Jonnyw2013 10.07.2016 22:40:59

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 625550)
Hristos, asa cum este revelat in slujbele ortodoxe, are un gust minunat, o dulceata care cu greu poate fi aflata in alta parte.

Cine se impartaseste de El, in adancul inimii, nu mai pofteste la alte mancaruri care arata bine, dar nu au savoarea Lui.

Si atunci de ce nu o faci!De ce nu te impartasesti cum spui?
Ai spus la un moment dat, m-am spovedit candva !...Ce s-a mai intamplat de atunci???...
Daca are un gust minunat impartasania, de ce nu o repeti din nou si numai o recomanzi.
Sa lasam vorbele multe,multe si sa vedem faptele!!!Astea spun altceva!
Doamne ajuta!

Demetrius 11.07.2016 01:51:40

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 625550)
Hristos, asa cum este revelat in slujbele ortodoxe, are un gust minunat, o dulceata care cu greu poate fi aflata in alta parte....
.

Nu poate fi aflata in alta parte; cine-o afla in alta parte ”n-are gusturi”.

Lazarev da zeci de citate din Evangheliile lui Hristos in cartile sale, ca explicatii la pacatele celor care-l consultau spre tamaduire, spunand despre Vechiul Testament ca e ca o scoala, iar despre Noul Testament ca e ca o universitate.

Talmacirea cartilor sale ridica respectul pentru Scriptura si pentru Cuvantul lui Dumnezeu mai sus decat orice alta lucrare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:26:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.