![]() |
Citat:
|
Incep si eu sa fac ceea mie mi se tot face: du-te Ovidiu si vorbeste cu duhovnicul tau, cu un preot, doi, trei, sapte si intreaba-i legat de medici, ecografie si alte cele. Vezi ce-ti vor spune, daca este rau.
Tu esti pus pe pozitia ca la tara nu se face nimic si e mai bine asa, sa ramanem in veci prosti, sa traim ca in Evul Mediu. Bunicii nostri pierdeau copii pe capete si nici nu stiau de ce. Mureau copii, mureau si mame in sarcina, la nastere, etc. Nu se stia nimic pe vremurile acelea si nu aveau nici o posibilitate sa se ajute. Rolul primordial al omului pe acest pamant este sa-si pastreze existenta data de Dumnezeu. Sa nu se sinucida in mod voi sau nevoit. Ceea ce doresti tu cu ardoare este sinucidere in masa, prin refuzul medicinii. Sarcina nu este o normalitate!!!!!!!!!!!!!! Este ca si o boala, este si mai sensibila decat o boala, pentru ca este vorba de viata si moarte!!!!!. O sarcina are o gramada de riscuri pentru mama si copil. O gramada!!!!!! Parca sareati sus si tare sa nu facem ceva copilului, sa nu-l pierdem, sa avem grija de el. Exact asta si trebuie sa avem grija de copil si de mama lui. La inceputul sarcinii se poate ca ea sa nu se prinda unde trebuie si asta inseamna extrauterina! Stii ce este asta? Daca nu stii de ea si nu intervii imediat moare femeia. Moare, pentru ca plesneste zona unde se prinde embrionul in mod gresit: trompa, sau ovar, sau mai stiu eu si se face hemoragie. Trebuie vazut cum se dezvolta embrionul: este sarcina normala, multipla, se dezvolta bine. Nu i se intampla nimic embrionului. Eu n-am auzit ca o ecografie sa dauneze cuiva. Oameni bolnavi fac ecografie ca sa depisteze boli si sa le trateze. Ecografia in timpul sarcinii mai are si rolul de a vedea anumite probleme grave. Mai nou se pot rezolva si salva copiii in acest mod. Se pot face interventii pe pruncii din pantece si le se salveaza viata (in caz de anomalii congenitale). Exista cazuri de sarcina oprita in evolutie, de moarte a copilului in pantece din diverse motive, trebuie vazut daca este bine alimentat si protejat (placenta, cordon ombilical). De placenta praevia ai auzit? Nu? Este posibil ca ea sa nu fie etansa si atunci femeia trebuie sa stea luni se sarcina la pat. Trebuie vazut ce fel de nastere este posibila/necesara. Trebuie vazut cum este plasat copilul. Uneori are si femeia probleme si boli in timpul sarcinii si trebuie verificata. Si la nastere exista riscuri multe si de aceea este bine sa se faca in spital, cu un cadru sanitar in preajma. Stiu, inainte vreme, la tara, nasteau femeile pe camp, ca animalul. Mai ierti, dar chiar asa este. Eu asa ceva nu pot concepe sa i se ceara unei femei. Am citit lucruri ingrozitoare si e timpul sa se schimbe, sa existe mai mult respect pentru mama si copil. Femeia nastea pe camp, in mizerie, singura, apoi lasa copilul undeva si muncea mai departe sangerand. Si un animal si tot ai mai multa grija de el (ca de costa si ala bani, fie ca este utilitar, sau de placere). Ii aduci medicul, ai grija de pui, il lasi in pace in grajdul lui curat, il hranesti, sau chiar il iei in casa si il ocrotesti. Daca acasa se intampla ceva cu mama sau pruncul, dureaza pana chemi salvarea si pe urma poti sa-i ai pe constiinta toata viata ta. In final du-te si te uita pe statistici medicale, intreaba la maternitati sa ti se spuna cati copii mureau pe vremuri si cati mor azi la nastere, in burta mamei. Cate femei mureau inainte gravide, sau la nastere si cate mor azi. Si pe urma vezi cum e mai bine. P.S. Ca am vazut ce ai mai scris mai sus. Nu se prea faceau cezariene pe vremuri si mureau femeile sau copiii. Si nu stiu cat stiau sa manevreze medicii pe vremuri, ami ales ca nici nu prea asistau la nastere. Daca asista cineva, erau moasa, mai mult sau mai putin priceputa, cu ustensile rudimentare si nu se stie cat de sterile. |
Citat:
stii cum e sa nasti un copil cu fundul inainte? sau un copil cu cordonul incolacit? ai "nascut "vreodata? sau ai privit vreodata/? vrei sa iti povestesc? stii cum e sa se intepeneasca copilul pe jumatate iesit cu fundul afara si capul, mainile si picioarele inauntru intre doua contractii , in dureri mari? cum striga la tine, in acele dureri cumplite sa nu iti omori copilul? sa te chinui sa il scoti, sa iti dai duhul, sa simti ca iti impingi afara toate propriile tale maruntaie? sa crezi ca odata cu acel copilas ti-ai scos afara si propriul tau stomac? nu stii ovidiule cum e sa nasti o pelviana sau un copil strangulat. chiar nu stii. in rest da, nu vad rostul caderii in extreme de nici un fel. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
ps: eu ți-am prezentat ceea ce erau odată medicii învățați, ce se scrie prin cărțile de specialitate mai vechi . Nu neg chinurile nașterii...dar ești conștientă că mai nou mamele nu mai cunosc aceste chinuri, datorită comodității oferite de cezariană...nu e bine. La fel și ecograful e bun să-l faci dacă e nevoie..nu de dragul doar de a vedea puiulețul și ce sex are. Am pritene care au născut și care sunt însărcinate, cunosc mentalitatea lor. Merg la ecograf 3D și stau câte 3 ore doar ca să-l vadă, și asta o fac aproape lunar. Ți se pare normal? Normal este să faci un ecograf când nu te simți bine și medicul recomandă un ecograf. Dar nu să faci ecograf lunar doar de dragul medicului. La fel să mergi lunar la ginecolog când tu simți bine....iarăși nu înțeleg. Eventual poți merge la medicul de familie care să îți montorizeze evoluția. Uită-te la filmulețul cu doamna care a născut acasă și care nu a făcut nici un ecograf. Și nu e singurul caz. Despre asta vorbesc eu aici. :1: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Este normal că existe neînțelegeri în mediul ăsta virtual. |
Citat:
Un avort este mult mai periculos ptr. mama decat daca duce sarcina la bun sfarsit, mai ales daca este f.tanara. Nu subestimati moasele. Daca esti panicata si cu credinta putin, atunci o sa ai probleme. Daca ai incredere in tine si in Dumnezeu, o sa fie bine. |
Sarcina este normalitate pentru femeie, dar sa nu uitam ca este grevata de destule probleme. Mortalitatea la nastere ca si alte urmari nefaste asupra sanatatii femeii dupa nastere au fost o realitatea crunta de-a lungul istoriei. Situatia asta este inca "live" in tari sarce, cu asistenta medicala precara. Nu degeaba este impartasita femeia inainte de nastere chiar daca are pacate grele care altfel nu i-ar permite pentru multi ani sa se apropie de sf taine.
Nu ma banuiti ca as fi fana ecografiilor si cu atat mai putin a altor investigatii daunatoare. Nu am facut ecografii lunar pentru ca, din fericire, medicii care mi-au urmarit sarcina nu mi-au cerut asa ceva... poate ca as fi schimbat medicul. Am facut cate o ecografie 2D in fiecare trimestru. Doar ultima data am facut 4D, dar asta ca sa nu testez rabdarea medicului caruia oricum ii refuzasem categoric triplutestul, amniocenteza. Nu sunt fana nici a medicalizarii excesive a sarcinii, dar nici a ignorarii ei... in majoritatea cazurilor merge bine si dupa 9 luni copilul iti iese din burta chiar daca stai acasa singura, fara ajutor. Ar fi bine sa existe posibilitatea urmaririi sarcinii de catre o moasa, eventual si nasterea acasa cu moasa, dar la noi in tara inca nu este permis. Ecografia este totusi necesara, nu atat ca sa-i masori oscioarele cat petnru a se depista anumite probleme care pot fi remediate in sarcina sau necesitatea unor intervenii chirurgicale imediat dupa nastere. De asemenea se identifica situatii in care trebuie ca nasterea sa aibe loc urgent. Un caz pe care-l stiu eu, mama s-a dus la control si doctorul a banuit ca ceva nu e ok, a chemat-o a doua zi pentru investigatii si la eco s-a vazut ca mama nu mai are lichid, desi membranele erau intacte, iar copilul se afla in suferinta. O cezariana in aceeasi zi a salvat situatia. De mentionat ca doctorul respectiv este cunoscut ca adept al nasterii naturale si care nu accepta cezariana la cerere. Alt caz povestit de doctorul meu: copil infasurat de 5 ori in cordon. S-a vazut asta la ecografie si s-a impus cezariana. Copilul era infasurat ca o sarmaluta in cordon. Fireste, astea sunt situatii rare, dar... totusi mai sunt si din astea. Ah... si sotiile duhovnicilor merg si ele la control lunar, fac si ele investigatii, inclusiv ecografii, nasc la spital... Cine nu a nascut niciodata, e mai bine sa vorbeasca mai putin si sa asculte mai mult, mult, cat mai mult... chiar nu e joaca. Nasterea e intotdauna o "surpriza", uneori mai putin cumplita decat nastera pe care ai avut-o anterior, alteori descoperi cu groaza ca chiar se poate si mai rau decat a fost. Ce sa-i faci, Dumnezeu se cam tine de cuvant: cand a zis sa fie potop, a inecat lumea, cand a pedepsit Sodoma si Gomora le-a ars cu totul, etc. Tot asa e si cu sarcina si nasterea. |
Citat:
|
Citat:
Sau daca e sa o luam altfel, sa intelegem de la tine ca cei carea au facut un ecograf care a salvat viata copilului (ai cazuri si exemple mai sus), s-au impotrivit vointei lui Dumnezeu care l-ar fi vrut mort pe copilul respectiv? |
Citesti si te tot minunezi de bogatia de nuante de pe acest forum.Unele afirmatii mai uluitoare decat altele,nici nu stii unde este momentul ideal sa inchizi calculatorul...insa Slava Domnului ca mai sunt si comentarii al unor oameni normali care nu s-au pierdut in exagerari!
Doamne ajuta-ne sa trecem si postul acesta fara incidente,certuri si comentarii inutile! |
Citat:
Nu stiu daca in Romania se fac operatii in pantece. Daca nu, atunci nu prea ai ce sa ii faci copilului daca este bolnav, doar sa il avortezi sau sa il nasti asa cum este, chit ca moare dupa 2 ore sau 5 ani sau o sa fie toata viata cu handicap. |
Citat:
Defapt, din cate stiu eu, gravida se poate impartasi pe toata durata sarcinii, nu doar inainte de nastere. Pentru ea, dar si pentru copil. Mamele care si-au dat viata ptr. a naste copilul lor, nu ar trebui privite ca niste victime si pe baza a ce s-a intamplat cu ele sa fie toate gravidele privite ca si cand au o boala incurabila si nu un copil. Eu vad mamele care au murit la nastere ca pe niste martire, eroine, care si-au iubit asa de mult copilul incat au ales sa moara ele. S-au intamplat si in zilele noastre astfel de cazuri, unul din ele fiind mama unui mitropolit din Grecia. USA este pe locul 2 cand vine vb. despre moartea copiilor nou-nascuti si a mamelor. Locul 2 din tarile dezvoltate. Apoi, nu stiu daca in trecut in toate cazurile se murea din cauza nasterii in sine , ci din cauza foametei, a conditiilor mizerabile, a lipsei de apa etc. Sa nu uitam ca nu medicul vindeca. El este doar o unealta. Nu el ii prelungeste viata pacientului. Dumnezeu este la carma, in El sa avem incredere maxima, nu in medici si spitale, caci si medicina este limitata. |
Citat:
Citat:
Sunt si probleme pentru care se fac operatii la cateva ore de la nastere. Daca stii din timp, poti cauta un medic bun, in loc sa nimeresti peste unul oarecare. Poate fi o diferenta enorma. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Si ce ai descris tu mai sus ca fiind un model de credinta poate fi pana la urma tot o forma de snobism si exagerare. |
Citat:
ps: eu am vorbit despre normalitatea care a dispărut. |
Citat:
|
Si de unde sa stie ca are o problema daca nu se duce sa se caute?
Problemele care crezi tu ca sunt probleme, atunci cand se manifesta intr-un mod evident si fara diagnostic medical prealabil, poate fi deja prea tarziu. Si atitudinea care o descrii tu ca fiind o virtute, poate fi o forma de snobism. Acum inteleg de ce a spus Sofia ce a spus si desi s-a exprimat prost, era doar o reactie la o alta forma de extremism pusa chipurile drept solutie-model la alt extremism. |
Citat:
Hristos cred ca ne-a invatat sa fim cu grija in toate lucrurile vietii si sa facem tot ce este posibil omeneste. Este bine sa mergi la medic. Medicul este lasat de Dumnezeu pentru a te povatui si a te ajuta, nu pentru a te deznadajdui. Medicul poate face recomandari fantastic de bune pentru ca acel copil sa creasca bine in pantecele mamei, o poate invata sa stea mai linistita. Este gresit sa ne substituim medicului. Cateodata "rugaciunea si credinta" pot sa insemne si "corp sanatos al mamei". Este buna rugaciunea, dar este buna si paza buna, si intelepciunea. In ziua de astazi, recomandarea generala trebuie sa fie "calea de mijloc", sub acoperamantul rugaciunii si credintei. |
Citat:
|
Citat:
Păi dacă ai citit ultimul meu mesaj e normal să nu fii de acord. Repet: nu sunt împotriva consultării unui medic, Doamne ferește! Sunt pentru, dar nu pentru a face lunar ecografie, inevestigații peste investigații etc (dacă lucurile decurg normal). Eu sunt pentru a nu face ecograf (dacă situația permite, aici te poți consulta foarte bine cu ginecologul, dar tu ca mamă trebuie să știi că ecograful se face doar în anumite situații, nu doar pentru a-ți vedea copilul în pântec și să-i faci o poză)... |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu are cum, decit daca este el insusi cu cunostinte medicale reale (nu vreun curs de medicina frunzarit, sa zic asa, precum unii duhovnici, nu ii numesc...)... |
Citat:
1. daca nu ai medicul tau obstetrician sau daca medicul pe care il ai nu e unul responsabil chiar esti in mare pericol. Vei incapea pe mana unui rezident care trebuie sa invete si el cumva meserie. Cunosc mai multe femei care au nascut cu medicul de garda (daca nu esti a nimanui de regula intri pe mana rezidentilor). O poveste comuna este a epiziotomiei facute de rutina dar cusuta aiurea asa ca sa imi scuzi expresia dar "s-au ales cu inca o gaura". La urmatoarea nastere au cautat cu grija un medic serios, care sa vina la nastere si sa le coasa perineul cum trebuie. Dar fireste asta e un rau mic, ce-i drept suparator, dar care se poate remedia relativ usor. In alte situatii te lasa fara sa iti arunce o privire pana nu intervii cu sume consistente, alteori nici macar banii nu-i responsabilizeaza. Te lasa chiar daca copilul intra in suferinta fetala, sau, mai rau, iti fac orice le convine lor pe moment sau ce vor sa testeze: iti baga oxitocina sa grabeasca naterea sau te ametesc cu calmante, etc... si uite asa, adio nastere naturala, cum a lasat-o Dumnezeu. Nu sustin ca toti sunt asa, dar risti, risti enorm pe viata si sanatatea copilului si pe a ta. Greselile... omisiunile in momentul nasterii iti pot distruge copilul. 2. Daca nu esti "a lu' doctoru' X" care e respectat in spital, se prea poate sa isi mai descarce frustrarile pe tine si moasele, infirmierele, femeile de serviciu. E minunat cand te sfasie durerea si nu mai stii de tine, sa vina draguta de moasa cu o fata acra si sa sa strige la tine: "da' mai taci din gura, doamna, ce te vaiti atata!" si asta, fireste, e varianta foarte decenta (eu personal doar de asta am avut parte)... dar poti auzi si: "ia mai tine-ti gura, ce tipi atata, ca ti-a placut cand l-ai facut si acum vii sa ma tipi pe mine la cap". Din ceea ce am prezentat mai sus, se intelege de ce e bine sa ai doctorul tau cu care sa te intelegi bine. 3. In plus, in Romania mediciii de familie nu prea se baga la sarcina. Ei iau decizii doar pentru viroze si amigdalite, si boli bartanesti (probleme cu inima, diabetul, hipercolesterolemia). In rest scriu avize si trimiteri. Pe mine, actualul medic de familie nici nu m-a atins vreodata, nici cand eram gravida, nici cand nu eram. Desi eram la sfarsitul lunii a treia cand m-am dus sa imi ia sarcina in evidenta, mi-a scris "suspiciune de sarcina" si asa a ramas pana am adus scrisoarea de la medicul obstetrician cu confirmarea sarcinii. Deci, sincer, ce sa urmareasca... O alta prietena mi-a povestit ca medicul de familie o controla, dar ca o apasa prea tare pe burta si avea dureri dupa aceea. Cand i-a povestit ginecologului ce si cum, acesta i-a interzis sa mai lase pe cineva sa ii mai controleze burta (era si o persoana cu sarcina cu risc crescut, care a si nascut prematur in final). Deci mai bine fara medicul de familie... 4. Despre nasterea acasa: eu as opta pentru asta cu tot sufletul, dar numai in prezenta unei moase cu experienta si numai dupa ce sarcina a fost monitorizata corespunzator si nu ar fi nici un semn de risc si, de asemenea, daca as avea posibilitatea sa ajung intr-un timp decent la spital, daca se impune. La noi in tara cateva persoane s-au incumetat sa o faca, dar, sincera sa fiu, eu ma indoiesc ca nu au avut asistenta deloc, doar ca, neexistand cadrul legal pentru asistarea nasterii la domiciliu, moasa care o fi ajutat-o a cerut expres sa nu fie pomenita prezenta ei pentru ca si-ar pierde automat dreptul de practica. Din numeroasele povestiri existente pe net in limba engleza si in alte limbi (dar eu doar in engleza am citit) se poate observa ca in majoritaea cazurilor o moasa sau macar o doula sunt prezente la nastere. Mama care alege sa nasca acasa are de obicei o buna pregatire pentru nastere (gimnastica, exercitii de relaxare) si are un mediu propice in familie. Cateva din aceste cazuri, ajung totusi in final la spital si se termina cu cezariana. In Romania e chiar un lux sa iti permiti sa platesti cursuri de pregatire pentru nastere care sunt mai mult decat necesare tinand cont ca nici conditia fizica a femeilor actuale nu mai e la fel ca in trecut, ca de, te nasti intr-o colivie la bloc, nu mergi la sapa, nu intorci fanul pe 3 dealuri, nu dai zapada, stai cuminte la masa si inveti cu spor, apoi lucrezi la birou, mergi cu masina sau cu transportul in comun, deci nimic nu te pregateste pentru ce va urma... iar mamele si alte femei din familie care in zonele traditionale chiar sunt in stare sa ajute o femeie care naste, la noi sunt chiar mai nestiutoare si mai speriate ca tanara mama. |
De ce trebuie să amintim de cursuri costisitoare? Mersul pe jos nu costă.
|
Citat:
Citat:
Citat:
Poate ca inca si mai important decat un curs de pregatire pentru nastere ar fi o terapie de recuperare pelvina DUPA nastere. Ar trebui facuta inainte de reluarea eforturilor fizice precum dereticatul si ridicarea de greutati prin casa, ca dupa aceea devine inutila. |
Citat:
Ideea cu ecografia e ca de foarte multe ori, totul pare ok la controalele de rutina, iar surpriza apare abia le ecograf. De aceea medicii o recomanda. Fireste, lunar e ceva fara rost, daca nu sunt motive speciale de ingrijorare. |
Citat:
Citat:
Citat:
Vazusem candva pe un site o moasa care oferea indrumari, dar daca imi amintesc eu bine, tariful era un milion ora... E cam mult pentru ca sunt multe de aflat, exercitiile de invatat... deci mai multe sedinte, mai multe milioane. Nu multi isi permit. Cat priveste competenta, din fericire situatia a inceput sa se schimbe in bine in Romania, de cand exista studii superioare pentru moase, nu doar scoala postliceala. Citat:
Daca stiu destule mame care se intereseaza de pregatirea pentru nastere, sincera sa fiu, chiar nu am intalnit pe nimeni interesat de recuperarea de dupa nastere... si nici eu nu m-am gandit la asta :9::9: |
Citat:
Principiul ecografiei Ecografia consta in emiterea unui fascicul de ultrasunete spre o anumita structura biologica si in analizarea undelor reflectate. Caracteristicile undelor reflectate depind de proprietatile mediului analizat. Rezultatul investigatiei este o imagine pe un monitor. Efectele ultrasunetelor Ultrasunetele sunt unde mecanice cu frecventa cuprinsa intre 20 kHz – 10 MHz. Energia transportata de ultrasunete este mult mai mare decat cea a sunetelor. In plus, ele nu ocolesc obstacolele (precum sunetele), ci se propaga in linie dreapta, ca un fascicul de lumina, datorita lungimii de unda foarte mici. Un fenomen important – foarte periculos pentru celulele vii – care apare la propagarea ultrasunetelor in lichide, este cavitatia. Acest fenomen consta in producerea unor bule microscopice care se ridica la suprafata si se sparg. Dilatarile si comprimarile extrem de rapide care se succed in lichid, duc la aparitia unor mari tensiuni in anumite zone, producand vapori si eliberand gazele dizolvate. Bulele mici se contopesc in bule mai mari care se sparg, generand presiuni locale foarte mari, manifestate sub forma de socuri hidraulice. Cavitatia are o mare putere de distrugere. Ea cauzeaza deteriorarea paletelor turbinelor si a elicelor vapoarelor. Sa nu uitam faptul ca pruncusorul se afla in mediu lichid! La interfata lichid-solid, cavitatia are un efect puternic. „In apropierea unei suprafete solide, anizotropia mediului induce o deformare a bulei in timpul imploziei, care genereaza un microjet de lichid cu o viteza de peste 100 m/s. Energia potentiala a cavitatii supradimensionate este convertita in energie cinetica a jetului lichid care patrunde prin cavitate si loveste puternic suprafata solida. Acest microjet, laolalta cu undele de soc create de implozia cavitatii, duce la eroziunea solidului”[13]. Este evident ca aceasta stare este nociva pentru pruncusor. Tocmai pe acest efect mecanic foarte puternic se bazeaza metoda de curațare cu ultrasunete a obiectelor solide. „Tehnologia de curațare cu ultrasunete consta in iradierea cu ultrasunete a unui obiect plasat intr-un recipient cu lichid. Prin fenomenul de cavitație apar milioane de bule microscopice care implodeaza degajand o mare cantitate de energie. Impulsul provocat de implozie duce la dislocarea impuritaților de pe suprafața obiectului”. Specialistii sistemului oficial afirma ca „trupul femeii este expus la ultrasunete pentru o fractiune de secunda”. Aceasta este o alta minciuna. Se cunoaste faptul ca o ecografie fetala dureaza 20-45 minute. Pe http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-m...rul-ii-si-iii/ se gaseste un film din care se poate constata timpul mare de expunere. Fractiunea de secunda pe care o prezinta sistemul, se refera la una din cele 20 de expuneri pe secunda, nu la timpul total de expunere. Insa parintii nu cunosc aceasta. Concluzii Sistemul oficial – intemeietor al dictaturii pseudo-stiintei – raspandeste minciuni pe toate caile, prezentand ecografia fetala ca pe o investigatie fara efecte negative. Insa adevaratii cercetatori au dovedit faptul ca ecografia este periculoasa pentru pruncusori. In ultima vreme, ecografia 3D si 4D a ajuns un divertisment; parintii vizioneaza un spectacol care li se pare amuzant, dar care pentru pruncusor este un chin. Vreme de 2000 de ani, neamul nostru a avut prunci sanatosi si cuminti. Si nu a folosit nici ecografia fetala, nici alte investigatii. Numarul pierderilor de sarcina si al copiilor cu malformatii a crescut abia acum, in epoca necredintei, a ecografiei, a surselor de radiatii, a medicamentelor nocive, a alimentelor artificiale si a stresului. Bine ar fi sa ne intoarcem la vietuirea simpla, linistita, curata si evlavioasa, a inaintasilor nostri dreptcredinciosi, ca sa redobandim sanatatea trupeasca si sufleteasca a acestui neam! |
Articole demonstrative: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18342141 , http://www.sciencedirect.com/science...24320502016429
|
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:19:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.