Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Romania, o tara pe cale de disparitie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16275)

Yasmina 19.03.2013 07:26:54

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 511093)
1. O clipă! Mai întâi, s-o spunem pe cea dreaptă: nu facem noi copii, noi doar îi purtăm și îi creștem, apărăm, educăm etc.
2. Dacă apare copilul și nu suntem pregătiți (cine poate jura cu mâna pe inimă că e pregătit întrutotul să fie mamă sau tată?), ei bine, avem un lucru foarte bun și firesc de făcut: ne pregătim (material, social, psihologic, duhovnicește mai întâi)! Ușor, ușurel, învățăm și căpătăm toate cele necesare, de voim. Învățăm și căpătăm și din mers, așa cum le-am deprins pe toate, la vremea lor. De ce atâta anxietate ascunsă sub numele de (falsă) responsabilitate? E de fapt un refuz și nimic mai mult. Anxietate, crispare, refuz. Și desigur proiecția, evident inconștientă, a noastră cu toate narcisismele și traumele în copilul încă nenăscut... Păcat!
3. Copilul meu nu este eu mai mic... Eu, eu, mereu eu, de nici copilul nu mai are voie să vină!! Copilul nu este nici un element de comparație între mine și altul, alături de altele ale mele... Nu de mine e, așadar, vorba. Ci de el! O cu totul altă persoană, care își toarce propriul fir al vieții, uneori cu totul diferit, chiar opus în destule puncte majore, comparativ cu firul meu. Musai, așadar, să mă decentrez de pe obsesivul EU dacă vreau să permit să trăiască și EL, altul, alter (Ego)...
4. Nu obosesc să repet: copilul nu are nevoie de standardele noastre de viață închipuite pentru el, ci de dragoste simplă, mai întâi și mai important decât toate. Crește el bine merci și cu o cârpă pe el (de fapt copiilor le place mai mult să stea dezbrăcați și, dacă se poate, murdari de tot felul de lucruri), precum și cu un coltuc de pâine și-o fructă dulce, acolo... O spun nu doar din cărți, ci din relația mea cu cei 3 copii pe care mi i-a dăruit Dumnezeu. Că, pe de altă parte, eu m-am străduit să le ofer mai mult, asta-i din pricina minții mele iar nu din cerința expresă a copiilor. Ei cer mereu dragoste, sub varii forme: timp petrecut împreună, joacă acasă și cu alți copii, gesturi adecvate de tandrețe, învățare-îndrumare, apărare/ocrotire etc.
5. La nevoie îl pot crește și eu (vorbesc, ce-i drept, în numele celui întrebat), dar e păcat să nu fie crescut de mama și de tata.
Când, totuși, ne credem atât de capabili să făptuim, firește că avem în minte, ca una din multele forme ale inerției făcutului, marea visare că facem ... chiar și copii!
Dar oare noi îi facem?
Mai exact, ce anume și cum facem noi ca să iasă un copil? Ce, în afară că ne dăm acordul pentru actul sexual neprotejat și de abținerea de la avort și cele care duc la avort? Ce facem altceva din uriașa misterioasă facere?

Copii ce suntem... Noi care nici un nod simplu la bocanci nu reușim să facem ca lumea, uneori... Dovadă că ne împiedicăm în propriile șireturi...:)

Să fiu iertat, dar dacă Dumnezeu ar ține cont de toate pretențiile noastre când vine vorba despre copii, în scurt timp nu s-ar mai naște om... Din fericire, se pare că Domnul mai trece din când în când peste ifosele noastre...

Frumos si cuprinzator,Cezar Ioan .Tu scrii frumos in general,dar aceasta pledoarie despre copiii mi-a mers la suflet.Cata dreptate ai ca ei nu au pretentii uriase materiale,cresc cu putin,o haina de imprumut,o mancare simpla(copiiilor le place cat mai simplu,nu complicat),dar de dragoste si de atentie au nevoie!
Poate ca omul modern tocmai dragoste si atentie nu poate da si nestiind acest lucru invoca impedimentele materiale.
Sa te bucuri de urmasii tai si sa-ti implineasca menirea!
Post binecuvantat tie si alor tai !

philalex 19.03.2013 11:49:08

pai da....subscriu....nu mai face lumea copii, nu are siguranta unui viitor cert....se sting din cauza problemelor....si a PACATELOR.....pe care le caram in spate....cred ca Domnul e tare suparat.....

Ekaterina 20.03.2013 02:04:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 510919)
Cred ca este vorba practic de comoditate, oamenii zilelor noastre sunt obisnuiti mult mai putin cu munca, fizica in special si se pune mult accent pe "divertisment", orice cade in afara acestui tipar reprezinta pentru multi o solicitare peste masura.

Stramosii nostri traiau in niste conditii care acum noua ni s-ar parea innacceptabile, la limita si totusi asta era traiul lor de zi cu zi si il duceau an de an, confruntare cu greutatile le dadea o anumita atitudine fata de viata si rezistenta psihica in fata greutatilor vietii.

Ca mai cedau si atunci oamenii - e adevarat dar poate nu atat de multi ca cei din zilele noastre.

In ceea ce priveste femeile - s-a mai discutat acest aspect, cred ca semnul acestei slabiciuni psihice o reprezinta chiar rata mare a nasterilor prin cezariana, semn ca femaia, psihic, nu mai poate suporta durerile nasterii (chiar si inainte sa nasca pentru prima data), si nu cred ca e vorba doar de nastere, a creste mai mult de 1-2 copii reprezinta o problema de sanatate psihica pentru multe.

Nu ca si barbatii lor ar sta mult mai bine la capitolul asta.

Dar intr-un fel este si ceva natural, cum spuneam, in trecut, mai multi copii insemnau un ajutor in plus, acum reprezinta efectiv o povara, o cheltuiala in plus, etc. din care majoritatea nu vad avantajele pe termen lung.

Si asta pentru ca de multe ori nici nu prea sunt - intr-o societate competitiva cum e acum si datorita faptului ca abilitatile parentale pe linia educatiei (inclusiv profesionale) sunt rare, de multe ori copii sunt o povara chiar si la maturitate, cand ar trebui sa fie independenti si un ajutor pentru parinti.

Vremurile in care traim ne fac sa fim mai comozi, asta este un adevar. Munca fizica intarea psihicul, greutatile cu care cresteai de mic te caleau, te faceau puternic, fizic si psihic. Dar acum traim mai mult o neputinta, chiar daca vrem sa fim puternici, chiar daca ne dorim sa traim altfel, nu putem, suntem transformati de mici usor, usor, si nu mai avem rezistenta. Munca fizica, care in limite normale era sanatoasa, este inlocuita acum cu mult stres, iar acesta are efecte negative mari asupra sanatatii. Cred mai degraba ca omul este dominat de o mare neputinta (ca un fel de boala), neconstientizata si neinteleasa.

Ekaterina 20.03.2013 02:35:58

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 510085)
Dar cum se face ca sunt si romani buni si cinstiti care au reusit in Romania sa duca un trai decent?
Povestea un Parinte ca s-a dus in fosta Iugoslavie si a vazut romani dormind pe banci si in boscheti, iar ziua se duceau sa mature si sa vada ce mai au nevoie sarbii. Pai aia nu e umilire? Pentru bani faci treburile astea? Si in alte tari romanii lucreaza in conditii mizere. Pai daca in afara faci acele munci de jos, in tara de ce nu faci acele treburi?

Mai zici daca pleci cu contract si te intorci sa contribui cu ceva in Romania, dar sa lasi copii si sot/sotie in Romania si tu sa te duci sa faci munca de jos doar ptr. ati construi vila, mi se pare exagerat. Cati romani din Romania ar spala babe la fund ptr. salariu minim? 1000 de euro nu e mult ptr. tarile in care lucreaza romanii, abia iti ajunge sa platesti chiria.

Unde ajungem daca pleaca toti din tara in loc sa puna contributia lor ptr. dezvoltarea Romaniei? Nemtii dupa razboi au lucrat pe gratis ptr. a pune pe picioare Germania. Este foarte mult eu si familia mea si atat.

Eu am credinta ca Dumnezeu nu te lasa oriunde ai fi, inclusiv in Romania.

Daca doresti sa asculti aceasta conferinta, sa imi spui ce crezi :
Conferinta "Iubirea de tara si neam" - Pr. Iustin si Pr. Pantelimon (Manastirea Oasa)

Ascult inca conferinta recomandata, sunt aproape de final. Imi place atmosfera destinsa. Consider insa ca se idealizeaza mult, se merge pe prezentarea extremelor. De exemplu, romanii care munceau pentru sarbi ca adevarati sclavi si dormeau in tufisuri nu trebuie sa fie imaginea omului care munceste in strainatate. Omul muncitor din Romania care castiga la patron 4000 de euro, nu este reprezentativ pentru omul care munceste la patron, in realitate lucrurile stau altfel.

Sa iti dau un exemplu. In Romania sa ai casa ta este foarte greu. Te lovesti de bani, pe care nu ii poti castiga in tara muncind. In trecut la sat, oamenii isi faceau singuri casele, intreaga comunitate particita, ajuta, iar omul la randul lui era dator sa mearga si el sa ajute. Dar in zilele noastre crestinii ortodocsi sunt foarte individualisti, nu te poti asocia in realizarea acestui lucru, fiecare este pentru el. Doar la secte mai vezi (si cunosc un caz reala) cum se unesc si ridica case pentru adepti sau viitori adepti. Este bine sa spunem cum ar trebui sa fie crestinul, dar el nu mai este cum trebuie sa fie.

Nu cred ca daca mergi si muncesti in stainatate iti tradezi tara, credinta, valorile, nu trebuie sa se inteleaga asta. Mi-au placut in conferinta multe aspecte: ideea nationalismului snob, demnitatea care trebuie pastrata oriunde te-ai duce in lume sa lucrezi, sa ne realizam ca oameni, sa ne asuman istoria, credinta, valorile neamului.

redemptor 20.03.2013 02:52:32

Dumnezeu o să ne aibă în paza sa, o să luptăm pentru tot ce-i al nostru iar cei care ne-au subjugat timp de 2 decenii, într-o zi își vor afla nașul, noi dacă știm să răbdăm vom face față tuturor problemelor de aici, Domnul și Maica Domnului vor avea grijă de noi iar România va ieși biruitoare din lupta cu capitalismul sălbatic.

Parascheva16 20.03.2013 05:29:21

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 511327)
Ascult inca conferinta recomandata, sunt aproape de final. Imi place atmosfera destinsa. Consider insa ca se idealizeaza mult, se merge pe prezentarea extremelor. De exemplu, romanii care munceau pentru sarbi ca adevarati sclavi si dormeau in tufisuri nu trebuie sa fie imaginea omului care munceste in strainatate. Omul muncitor din Romania care castiga la patron 4000 de euro, nu este reprezentativ pentru omul care munceste la patron, in realitate lucrurile stau altfel.

Sa iti dau un exemplu. In Romania sa ai casa ta este foarte greu. Te lovesti de bani, pe care nu ii poti castiga in tara muncind. In trecut la sat, oamenii isi faceau singuri casele, intreaga comunitate particita, ajuta, iar omul la randul lui era dator sa mearga si el sa ajute. Dar in zilele noastre crestinii ortodocsi sunt foarte individualisti, nu te poti asocia in realizarea acestui lucru, fiecare este pentru el. Doar la secte mai vezi (si cunosc un caz reala) cum se unesc si ridica case pentru adepti sau viitori adepti. Este bine sa spunem cum ar trebui sa fie crestinul, dar el nu mai este cum trebuie sa fie.

Nu cred ca daca mergi si muncesti in stainatate iti tradezi tara, credinta, valorile, nu trebuie sa se inteleaga asta. Mi-au placut in conferinta multe aspecte: ideea nationalismului snob, demnitatea care trebuie pastrata oriunde te-ai duce in lume sa lucrezi, sa ne realizam ca oameni, sa ne asuman istoria, credinta, valorile neamului.

Conferinta este inregistrata in Decembrie. Defapt nu este conferinta, ci o parte din discutiile pe care le-au avut. Parintii de la Oasa stiu si ei cum este realitatea din Romania, caci nu traiesc pe alta planeta. Plus ca, sunt parinti f.buni acolo si cu carte. Din cate imi amintesc, unul din parinti a spus ca problema este ca nu suntem uniti si este mult "eu si familia mea" si nu "comunitatea mea". La tara intr-adevar se traieste mai usor, e mai multa munca, dar de trait se poate. Multi doresc ca din bancile scolii sa ajungi director sau sa castigi mult din prima. Parintii au adus in evidenta ca de unde trebuie sa incepi si in timp si cu ajutorul lui Dumnezeu te ridici. Ai uitat sa spui ca oamenii cu care au vb. ei cauta oameni de calitate si ca acestia sunt rari. Apoi, s-a mai scos in evidenta ce este in stare omul sa faca ptr. niste bani.

Treaba cu sarbii se intampla in anii 90+ce au mai povestiti oamenii care merg la ei. Apoi, multi care pleaca in afara trec prin situatii grele la inceput, mai ales daca nu pleaca cu contract serios. Au fost si stiri pe tema asta si in ce conditii muncesc romanii in strainatate. Doar nu te duci in alta tara si ai direct apartament si bani in mana. Daca pleci cu agentie, la inceput vei sta intr-o camera cu mai multi si vei primi ceva mancare, dupa te descuri singur. Stiu asta din sursa sigura.
E o contradictie mare. In Ro abia gasesti pe cineva sa te ajute sa faci fanul sau sa iti cultivi terenul, dar in vest se duc toti la cules de capsuni. In Ro abia gasesti pe cineva care sa fie bona sau sa se ingrijeasca de un bolnav sau un batran, dar in vest nu e problema sa faci treaba asta. Ce nu inteleg eu este urmatoarea chestiune: de ce in Romania anumite munci sunt rusinoase si nu vor sa le faca, dar in vest la straini este ok ?

(sa nu mai vorbim de cate familii s-au distrus si cati copii au crescut fara parinti sau doar cu unul din ei.sunt enorm de multe. daca esti necasatorit pleci singur, daca esti casatorit pleci cu familia, altfel nu e bine)

ovidiu b. 20.03.2013 10:56:18

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 511327)
Sa iti dau un exemplu. In Romania sa ai casa ta este foarte greu.

De ce e greu? Îți vinzi apartamentul de la oraș și îți iei o casă la țară cu curte, dar casă nu căsuță. Acum la țară ești ca la oraș, se bagă canalizare, se asfaltează, curent și gaz la fel. Eu vorbesc de regiunea unde locuiesc eu, prin alte locuri nu știu cum e, probabil că o fi și invers. Poți trăi la țară mai bine ca la oraș. Totul e mai ieftin, confortul minim ți-l poți aigura, aerul, liniștea și multe alte avantaje...

ps: asta în cazul în care deții un apartament...oricum să achiziționezi o casă la țară e mult mai ușor

Florinvs 20.03.2013 13:32:55

Romania o tara pe cale de disparitie

intradevar, este frumos la tara, insa in mediul rural- cel putin aici in zona Moldovei- din punct de vedere economic, situatia este dezastroasa!
Degeaba ai 1-2 maxim 3 hectare, daca le lucrezi intr-un mod arhaic, cu o productivitate scazuta! Fara ingrasaminte, fara irigatii si cu o buna parte din lucrari efectuate nemecanizat (mai ales la porumb si floarea-soarelui) nu ai cum sa obtii o productie la hectar care sa acopere macar cheltuielile facute, ca sa nu mai vorbim de profit! Apoi pretul scazut a produselor agricole- mai ales din cauza speculantilor si a lipsei unei retele de colectare si transport a produselor agricole- este alt motiv pentru care agricultura nu este atragatoare pentru tineret, care prefera sa plece la munca in strainatate!
In zonele unde mai exista asociatii agricole sau unde suprafetele de pamant au fost preluate de oameni cu putere financiara, dar si bun gospodari (cazul lui Adrian Porumboiu), care lucreaza suprafete compacte de pamant cu tehnica moderna, se obtin productii destul de bune!
Apoi cultura plantelor de nutret este oarecum neglijata, acest lucru constituind o grava eroare! Fara plante de nutret nu poti asigura dezvoltarea sectorul zootehnic, sector care ar putea fi o sursa importanta de venit! Daca vrei sa vezi cat de gospodar e un om de la tara, prima data te duci in grajd! Aici intradevar- si spun asta cu tristete- se cunoaste o anumita diferenta intre zona Moldovei si cea a Transilvaniei de exemplul! Pentru ca o bovina de exemplu sa dea o productie de lapte corespunzatoare, trebuie bine ingrijita si hranita! Apoi la porcine daca de obicei in zona Transilvaniei se sacrifica sa zicem 3 porci pe an intr-o gospodarie , iar pepararea carnii se face intr-un mod diversificat, in zona Moldovei de obicei se sacrifica doar un singur porc pe an intr-o gospodarie!
In concluzie, pana cand taranii nu vor intelege sa-si uneasca pamanturile in asociatii agricole, iar guvernantii sa adopte masuri financiare si fiscale de stimulare a acestui lucru, Romania va ramane un importator masiv de alimente, desi conditiile naturale ne-ar permite sa fim mai exportatori de alimente, asa cum de altfel eram pe vremea lu'nea'Nicu!

anita 20.03.2013 13:47:22

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 511322)
Vremurile in care traim ne fac sa fim mai comozi, asta este un adevar. Munca fizica intarea psihicul, greutatile cu care cresteai de mic te caleau, te faceau puternic, fizic si psihic. Dar acum traim mai mult o neputinta, chiar daca vrem sa fim puternici, chiar daca ne dorim sa traim altfel, nu putem, suntem transformati de mici usor, usor, si nu mai avem rezistenta. Munca fizica, care in limite normale era sanatoasa, este inlocuita acum cu mult stres, iar acesta are efecte negative mari asupra sanatatii. Cred mai degraba ca omul este dominat de o mare neputinta (ca un fel de boala), neconstientizata si neinteleasa.

Cred ca va referiti la omul necredincios
Noi am citit in Scripturi ca "Domnul este intarirea mea si scaparea mea si izbavitorul meu"
Daca ne-am spovedi si am citi zilnic o catisma ,doua din Psaltire si ne-am face rugaciunile cum trebuie imediat s-ar duce toate neputintele.

Ekaterina 20.03.2013 13:52:14

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 511332)
Parintii de la Oasa stiu si ei cum este realitatea din Romania, caci nu traiesc pe alta planeta. Plus ca, sunt parinti f.buni acolo si cu carte.

Nu neg ca sunt parinti foarte buni, dar nu pot sa accept intru totul perspectiva prezentata in conferinta. Eu nu as pleca din tara, nu am putut sa fac asta nici cand am fost singura, dar nici nu pot sa spun cuiva sa ramana aici sa se jertfeasca pentru tara. Toti cunoscutii mei vor sa plece, unii au plecat deja. Le este greu, le este dor, dar punand in balanta lucrurile, cred ca este mai bine asa.

Citat:

Din cate imi amintesc, unul din parinti a spus ca problema este ca nu suntem uniti si este mult "eu si familia mea" si nu "comunitatea mea". La tara intr-adevar se traieste mai usor, e mai multa munca, dar de trait se poate.

Aceasta idee am vrut sa o evidentiez in postarea anterioara, ca nu suntem deloc uniti, fiecare pentru el. Nu cred ca se traieste mai usor la tara, pentru ca nu ai unde sa muncesti. Eu puneam problema solidaritatii si am dat un exemplu concret, intajutorarea ca solutie pentru rezolvarea anumitor probleme.

Citat:

Multi doresc ca din bancile scolii sa ajungi director sau sa castigi mult din prima. Parintii au adus in evidenta ca de unde trebuie sa incepi si in timp si cu ajutorul lui Dumnezeu te ridici. Ai uitat sa spui ca oamenii cu care au vb. ei cauta oameni de calitate si ca acestia sunt rari. Apoi, s-a mai scos in evidenta ce este in stare omul sa faca ptr. niste bani.

Nu toti vor asta. Cei mai multi isi doresc sa traiasca decent. Sa poti sa-ti platesti o chirie, plus alte cheltuieli ( intretinerea si mancarea) este un lux? Doar muncesti o luna pentru asta. Este o diferenta intre bogatie si normalitate. Slava Domnului, se gasesc inca oameni de calitate, dar sunt platiti la fel de umilitor.

Citat:

E o contradictie mare. In Ro abia gasesti pe cineva sa te ajute sa faci fanul sau sa iti cultivi terenul, dar in vest se duc toti la cules de capsuni. In Ro abia gasesti pe cineva care sa fie bona sau sa se ingrijeasca de un bolnav sau un batran, dar in vest nu e problema sa faci treaba asta. Ce nu inteleg eu este urmatoarea chestiune: de ce in Romania anumite munci sunt rusinoase si nu vor sa le faca, dar in vest la straini este ok ?

Pai este simplu, diferenta sta in remunerare. Oamenii sunt motivati sa faca aceste lucruri deoarece considera ca sunt platiti bine. Pentru aceeasi munca in tara primesc 150 euro iar in alta tara 800 euro. Asta este diferenta.

Citat:

(sa nu mai vorbim de cate familii s-au distrus si cati copii au crescut fara parinti sau doar cu unul din ei.sunt enorm de multe. daca esti necasatorit pleci singur, daca esti casatorit pleci cu familia, altfel nu e bine)

Nu sunt de acord cu destramarea familiilor. Saracii copii, sufera atat de mult, in multe cazuri plecarea parintilor este un semn de disperare.

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 511362)
De ce e greu? Îți vinzi apartamentul de la oraș și îți iei o casă la țară cu curte, dar casă nu căsuță. Acum la țară ești ca la oraș, se bagă canalizare, se asfaltează, curent și gaz la fel. Eu vorbesc de regiunea unde locuiesc eu, prin alte locuri nu știu cum e, probabil că o fi și invers. Poți trăi la țară mai bine ca la oraș. Totul e mai ieftin, confortul minim ți-l poți aigura, aerul, liniștea și multe alte avantaje...

ps: asta în cazul în care deții un apartament...oricum să achiziționezi o casă la țară e mult mai ușor

Si unde lucrezi? Este ideal sa ai o casuta la tara, sa beneficiezi de aer, liniste, natura, dar trebuie sa ai o sursa de venit.

Yasmina 20.03.2013 14:24:08

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 511362)

De unde iau un apartament tinerii absolventi care deja au facut fata cu greu anilor de studii si intretinere?
Generatiile tinere pleaca din tara si nu cele vechi care au deja un apartament cumparat pe cateva mii de lei pe vremea lui Ceasca.

Am bunica+unchi la tara si sunt intretinuti de mama lunar,iar cand mamei i se termina fondurile ma suna"sa mai trimit ceva".
Ei locuiesc intr-o statiune viticola,legumele nu prea se fac acolo;se fac struguri,ei incearca sa vanda vin dar nu il vrea nimeni.
Mama a mai facut reclama la vin prin Bucuresti,dar oamenii vor sa le aduci vinul la nas nu sa dea bani pe benzina sa-l ia de acolo. Logic!
Ca o paranteza,benzina si masinile sunt inca inaccesibile in Romania si oamenii de rand tot nu se pot apropia de ele.
A ajuns mama pana acolo incat a adus unor clienti vinul carat cu trenul!
Si asta este numai un exemplu.

cezar_ioan 22.03.2013 01:04:41

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 511393)
Si unde lucrezi? Este ideal sa ai o casuta la tara, sa beneficiezi de aer, liniste, natura, dar trebuie sa ai o sursa de venit.

Am la țară o casă, în Bărăgan - casa părintească. O casă mare cu 5 camere, cu dependințe, cu de toate... Lemn masiv și cărămidă. A fost casa preotului, cândva... Curtea are 2000 m pătrați... O adevărată avere, ar părea...

M-am gândit de multe ori să ne mutăm acolo. M-a întrebat soția: ce vom lucra? Te pricepi la agricultură? Ai unelte? Cum vom trăi?... Dar copiii? Au școală, sunt copii prin sat/comună? etc.

Dezastrul din satele românești este atât de serios încât mai degrabă ne gândim acum să vindem casa și curtea... Dar, parcă, e păcat... E atât de frumos acasă... Iar prețurile caselor și terenurilor aferente (intravilan) au scăzut, sunt de nimic...

Deocamdată nădăjduim... facem răbdare, nădăjduim și ne pregătim de lucrările de primăvară care, în cazul nostru, înseamnă să curățăm curtea de bălării, să mai punem câteva flori, să îngrijim pomii și să facem curățenia de Paști... Cam atât mai putem face noi, în prezent, cu proprietatea de la țară.
Ar trebui îngrijită, valorificată, dar nu sunt resurse cam de nici un fel. Nici bani, nici timp, nici pricepere... Că doar suntem orășeni și intelectuali, deh!...

Vede cineva vreo soluție? Bănuiesc că sunt și alții în situații asemănătoare...

Miha-anca 22.03.2013 01:46:24

O veste buna pentru cei, care vor sa ramana in Romania, sau care vor sa se intoarca acasa:

"Acesta este un mesaj din partea autorului petitiei semnatate de dumneavoastra, "Recuperarea creantei istorice de la Germania de peste 18 miliarde de euro", http://www.petitieonline.ro/petitie/10919050 .

"Dragi petitionari,

In sfarsit aceasta problema va fi adusa in discutie in fata Parlamentului European in data de 10 aprilie la Bruxelles. Va multumesc pentru increderea si sprijinul acordat.

Pentru a ramane la curent cu progresul acestei chestiuni va rog sa ma urmariti pe pagina mea de Facebook oficiala http://www.facebook.com/Golban.Radu unde puteti gasi mai multe informatii despre acest eveniment si articole publicate de mine de-a lungul timpului despre problema creantei.

Cele bune,
Radu Golban."

Deci exista perspectiva de a recupera acesti bani!!!
Fiti cu ochii pe bani, sa nu va fuga printre degete!

Miha-anca 22.03.2013 01:51:22

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 511663)
Am la țară o casă, în Bărăgan - casa părintească. O casă mare cu 5 camere, cu dependințe, cu de toate... Lemn masiv și cărămidă. A fost casa preotului, cândva... Curtea are 2000 m pătrați... O adevărată avere, ar părea...

M-am gândit de multe ori să ne mutăm acolo. M-a întrebat soția: ce vom lucra? Te pricepi la agricultură? Ai unelte? Cum vom trăi?... Dar copiii? Au școală, sunt copii prin sat/comună? etc.

Dezastrul din satele românești este atât de serios încât mai degrabă ne gândim acum să vindem casa și curtea... Dar, parcă, e păcat... E atât de frumos acasă... Iar prețurile caselor și terenurilor aferente (intravilan) au scăzut, sunt de nimic...

Deocamdată nădăjduim... facem răbdare, nădăjduim și ne pregătim de lucrările de primăvară care, în cazul nostru, înseamnă să curățăm curtea de bălării, să mai punem câteva flori, să îngrijim pomii și să facem curățenia de Paști... Cam atât mai putem face noi, în prezent, cu proprietatea de la țară.
Ar trebui îngrijită, valorificată, dar nu sunt resurse cam de nici un fel. Nici bani, nici timp, nici pricepere... Că doar suntem orășeni și intelectuali, deh!...

Totul se invata. Exista carti, exista internet cu tot ce trebuie sa stii despre gradinarit, agricultura, etc.
Priceperea si-o aduna omul din practica. Sfarsitul de saptamana este ideal pentru putina munca fizica, daca in timpul saptamanii stati pe scaun si nu va miscati.
Semintele se pun in pamant si le dai apa, cat le trebuie; restul il face si asa Dumnezeu.
De fapt ceea ce e greu, e schimbarea conceptiei.
Eu, daca as avea o casa, nu as vinde-o. Dar, fiecare face cum crede.

ovidiu b. 22.03.2013 10:35:32

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 511393)

Te orietezi. Nu spun că este ușor, însă la țară implicit îți vei simplifica viața, dacă vrei bineînțeles. Aici ține de fiecare dintre noi la câte putem renunța dintre cele care nu sunt de folos. Treptat putem ajunge la o viață simplă și fără prea multe bătăi de cap.

ovidiu b. 22.03.2013 10:53:52

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 511401)
De unde iau un apartament tinerii absolventi care deja au facut fata cu greu anilor de studii si intretinere?

O casă la țară cu o curte e mult mai iefitnă decât un apartament/garsonieră de la oraș. Am precizat că "pentru cei care dețin un apartament", mai citește o dată "ps:....".

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 511401)
Generatiile tinere pleaca din tara si nu cele vechi care au deja un apartament cumparat pe cateva mii de lei pe vremea lui Ceasca.

Oare să fie așa? Sunt destui care dețin aici un apartament și soțul sau soția sau ambii sunt plecați la muncă...își lasă copii la bunici, neamuri...sunt cazuri în care copii au rămas singuri...părinții nu se mai pot întoarce sau nu mai vor ori s-au prăpădit...și la ce folos pentru acești copii rămași singuri fără părinți. Nu era mai de folos să aleagă o viață mai simplă? Nu vreau să-i judec sunt situații și situații...însă snobism vezi la tot pasul...vrem de toate deși multe nu ne sunt de folos. E dureros când vezi cum occidentul profită...

ps: mulți au muncit pe dincolo și când și-au strâns un bănuț s-au întors în țară...pentru aceștia am tot respectul...și mulți care și-au susținut familiile cu bani trimiși din afară...dar sunt mulți care nu mai vor să audă de România, care după câțiva ani de stat prin alte țări nu mai știu să vorbescă românește, pe dincolo se feresc să spună că sunt români...

gpalama 22.03.2013 11:07:47

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 509953)
In urma cu trei ani am auzit si eu o afirmatie care m-a socat. O distinsa doamna doctor la care mergeam, mi-a spus in cadrul unei discutii ca au un prieten de familie important mason. El i-a sfatuit sa plece din Romania cat mai repede, deoarece la nivel mondial s-au impartit tarile, iar Romania a fost lasata sa fie a tiganilor. Poate o sa para ciudat ce am scris, dar asta mi-a spus. Observam ca in ziua de astazi doar tiganii mai fac multi copii. In ritmul asta vor deveni majoritari iar noi minoritari, poate chiar pe cale de disparitie. Oare vom mai ajunge noi pana in anul 3200?

Parintele Arsenie a spus acelasi lucru. Ca in Romania se vor inmulti mult tiganii.

Dar cauza data este aceea a avorturilor. Pentru ca romanii avorteaza repede, iar tiganii nu.

Ne meritam soarta asta.

ovidiu b. 22.03.2013 11:14:52

Și puțini înțeleg.

gpalama 22.03.2013 11:17:44

Sunt cateva lucruri importante de mentionat pe subiectul asta.

1. Sfarsitul este la usa. Toti, dar absolut toti sfintii din veacul 20 au spus acelasi lucru: ca generatia asta va vedea pe Antihrist. Iar dupa Antihrist, va veni Hristos in foarte scurta vreme.

Cine se indoieste de ce e mai sus, trebuie sa se documenteze sa vada profetiile Sf. Lavrentie al Cernigovului, Sf. Serafim de Sarov, Sf. Paisie Aghioritul, Sf. Calinic de la Cernica si a altor sfinti.

Parintele Cleopa a spus ca undeva in jurul anului 2025 se vor intampla lucruri mari - asta mi-a zis-o un prieten care a auzit asta din gura parintelui.

Asa ca, problema anului 3200 este inexistenta din punctul ortodox de vedere.

2. Romania este o tara ortodoxa. Noi suntem acoperiti de harul lui Dumnezeu si de mila Sa.
Vom fi batuti, asupriti, chinuiti, rastigniti pentru pacatele noastre.
Dar Dumnezeu NU ne va parasi. Trebuie sa ne intarim pentru necazurile care vor veni peste noi.

3. Noi, romanii, ne meritam o pedeapsa crunta de la Dumnezeu pentru ce am facut in acesti 20 de ani.

Sunt 1 milion de copii omorati, care striga in fata lui Dumnezeu: "pedepseste Doamne neamul asta care ne-a omorat pe noi, cei nevinovati".

Ne va bate Dumnezeu pentru sangele asta rau de tot.
Pentru pacatele astea va fi durere peste durere si chin peste chin.
Am depasit orice limita cu pacatul asta.

mihaila_alin 22.03.2013 11:26:42

ne-au vindut,dar avem si am avut.

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 509935)
ONU anunță: România o să dispară, ca țară,
http://www.imopedia.ro/run/2011/10/r...spari%C8%9Bie/

M-a mirat acest articol, de a ceea as vrea sa aflu si parerea voastra. Este posibil ca natiile sa dispara? Ca Romania sa dispara?

intrebare:oare Maica Domnului,va lasa sa piara gradina ei?este odorul Ei de pret,amu io ase cred no binei?.

Mihnea Dragomir 22.03.2013 11:54:25

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 511663)

Prin 2000 am cumparat o casa batraneasca demolabila in vatra unui sat din Arges. Pretul mi s-a parut incredibil: 1 (una bucata) euro metrul patrat. Cred ca nici in Burkina Fasso nu gasesti teren in mijlocul satului cu 1 euro metrul. La 10 km de Pitesti, la cativa kilometri de autostrada Bucuresti - Pitesti, asfalt pana in poarta, sat fara tigani. Cum sa nu te bucuri ca un copil cand cade peste tine asa o pleasca ? Imi imaginam ca voi mai investi ceva, voi ridica o casa de vacanta, pe urma, la pensie, voi locui acolo. Cateva prime chestii am cumparat, inclusiv o butelie, un frigider. Am adus vesela de la Bucuresti si am lasat-o acolo, ca sa nu ma car cu blidele in fiecare week-end. Si vine week-endul, cumpar carne ca s-o frig "la mine, la tara". Dar nu mai aveam butelie. Suparat, scot carnea din masina ca s-o pun in frigider. Nu mai aveam nici frigider.

Dupa acest episod, taranii hoti din Romania m-au mai furat de cateva ori. De un numar neprecizabil de ori, in jur de 8. Intrau in casa mea ca in casa lor, spargand (in mod fizic) la inceput incuietoarea. Pe urma incuiterile, fiindca dupa fiecare furt mai luam o masura de precautie. Degeaba. Pana la urma, am cedat. Am luat absolut tot din casa, ca sa nu aiba ce fura. M-am deconectat de la curentul electric, fiindca taranii romani sunt in stare sa fure curent electric. Am socotit ca nu mai au ce fura.

Fals. Au gasit sa fure soba. Mi-au luat soba, cu totul. Curatind cu grija placi de teracota, fiindca pe locul sobei am gasit lutul galben al samotei. Fiindca ceea ce cititi prin literatura samanatorist-poporanista de tip "St.O.Iosif" este, dragilor, fabulatie. Or, poate o fi fost adevarat atunci, candva, intr-un timp mitic. In prezent si lasand exceptiile de o parte, taranul roman din majoritatea satelor romanesti are urmatoarele patru insusiri principale: 1) este rau 2) este hot 3) este lenes 4) este prost. Mai rau, mai hot si mai lenes (desi nu mai prost) chiar decat vecinul lui apropiat, taranul bulgar. Si incomparabil cu vecinul lui, taranul ungur. Pe taranul rus, nu l-am cunoscut, nu ma pronunt.

Acuma, as fi foarte fericit sa vand aceasta frumusete de proprietate. O dau cu cat am luat-o: un euro metrul, dintr-un adevarat sat romanesc din partile Argesului, tinut al primilor voievozi munteni. Nici in Burkina Fasso nu gasiti asemenea super-oferta la asemenea super-pret: nu vrea nimeni ? Nu da nimeni un euro pe metrul de pamant sfant al patriei ?

N.Priceputu 22.03.2013 12:12:19

Eu nu vă înțeleg surprinderea. De mirare ar fi fost să nu se întâmple așa. Se mai întâmplă și atunci când ești acasă, darămite la o casă nelocuită.
Nu știu cum e la alții, însă la noi e bine știut că nu poți lipsi o vreme mai îndelungată de acasă fără să ți-o asiguri cumva, măcar încredințând-o unor vecini de încredere.

Miha-anca 22.03.2013 14:35:19

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 511705)
Eu nu vă înțeleg surprinderea. De mirare ar fi fost să nu se întâmple așa. Se mai întâmplă și atunci când ești acasă, darămite la o casă nelocuită.
Nu știu cum e la alții, însă la noi e bine știut că nu poți lipsi o vreme mai îndelungată de acasă fără să ți-o asiguri cumva, măcar încredințând-o unor vecini de încredere.

Importanta e o buna relatie cu vecinii, care eventual pot avea grija de proprietate.

horatiu.miron 22.03.2013 15:01:21

Probabil Mihnea Dragomir a impanzit satul cu leacuri homeopate, care - evident - n-au functionat si taranii au gasit de cuviinta sa-si recupereze banii platiti pe tratament in natura.

Miha-anca 22.03.2013 15:05:41

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 511723)
Probabil Mihnea Dragomir a impanzit satul cu leacuri homeopate, care - evident - n-au functionat si taranii au gasit de cuviinta sa-si recupereze banii platiti pe tratament in natura.

Cred mai degraba ca, vazand casa nelocuita, isi pot permite sa ia ce le trebuie.
Dar la tara nu mai exista politie sau jandarmi?

gpalama 22.03.2013 15:24:03

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 511703)
Prin 2000 am cumparat o casa batraneasca demolabila in vatra unui sat din Arges. Pretul mi s-a parut incredibil: 1 (una bucata) euro metrul patrat. Cred ca nici in Burkina Fasso nu gasesti teren in mijlocul satului cu 1 euro metrul. La 10 km de Pitesti, la cativa kilometri de autostrada Bucuresti - Pitesti, asfalt pana in poarta, sat fara tigani. Cum sa nu te bucuri ca un copil cand cade peste tine asa o pleasca ? Imi imaginam ca voi mai investi ceva, voi ridica o casa de vacanta, pe urma, la pensie, voi locui acolo. Cateva prime chestii am cumparat, inclusiv o butelie, un frigider. Am adus vesela de la Bucuresti si am lasat-o acolo, ca sa nu ma car cu blidele in fiecare week-end. Si vine week-endul, cumpar carne ca s-o frig "la mine, la tara". Dar nu mai aveam butelie. Suparat, scot carnea din masina ca s-o pun in frigider. Nu mai aveam nici frigider.

Dupa acest episod, taranii hoti din Romania m-au mai furat de cateva ori. De un numar neprecizabil de ori, in jur de 8. Intrau in casa mea ca in casa lor, spargand (in mod fizic) la inceput incuietoarea. Pe urma incuiterile, fiindca dupa fiecare furt mai luam o masura de precautie. Degeaba. Pana la urma, am cedat. Am luat absolut tot din casa, ca sa nu aiba ce fura. M-am deconectat de la curentul electric, fiindca taranii romani sunt in stare sa fure curent electric. Am socotit ca nu mai au ce fura.

Fals. Au gasit sa fure soba. Mi-au luat soba, cu totul. Curatind cu grija placi de teracota, fiindca pe locul sobei am gasit lutul galben al samotei. Fiindca ceea ce cititi prin literatura samanatorist-poporanista de tip "St.O.Iosif" este, dragilor, fabulatie. Or, poate o fi fost adevarat atunci, candva, intr-un timp mitic. In prezent si lasand exceptiile de o parte, taranul roman din majoritatea satelor romanesti are urmatoarele patru insusiri principale: 1) este rau 2) este hot 3) este lenes 4) este prost. Mai rau, mai hot si mai lenes (desi nu mai prost) chiar decat vecinul lui apropiat, taranul bulgar. Si incomparabil cu vecinul lui, taranul ungur. Pe taranul rus, nu l-am cunoscut, nu ma pronunt.

Acuma, as fi foarte fericit sa vand aceasta frumusete de proprietate. O dau cu cat am luat-o: un euro metrul, dintr-un adevarat sat romanesc din partile Argesului, tinut al primilor voievozi munteni. Nici in Burkina Fasso nu gasiti asemenea super-oferta la asemenea super-pret: nu vrea nimeni ? Nu da nimeni un euro pe metrul de pamant sfant al patriei ?

Ai un link/pe privata? Si niste fotografii?

Eu mi-as dori din toata inima o casuta pe undeva.
Cat despre hoti, daca pui niste camere si ii dai pe mana politie o data sau de 2 ori se rezolva, si o sa-ti pazeasca ei casa si or sa o ocoleasca.
Sunt solutii si pentru hoti.

AlinB 22.03.2013 16:38:27

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 511732)
Cat despre hoti, daca pui niste camere si ii dai pe mana politie o data sau de 2 ori se rezolva, si o sa-ti pazeasca ei casa si or sa o ocoleasca.

Scuza-ma ca sunt asa direct: esti rupt de realitate la subiectul asta.
Dar nu strica sa incerci, ca experienta te viata.

Te costa doar cateva sute de euro + restul (care ai sa-l afli dupa).

Daca nu esti din sat si nu stii care ce si cum o sa ai parte de multa alergatura, nervi, doar ca afli cine ar putea fi.

Si daca tu crezi ca il poti convinge pe politist sa vina sa culeaga amprente (pentru dovezi, da?) si altele din astea, s-ar putea sa ai alte surprize.

Dupa ceva timp pierdut, scandal si posibilitati maxime ca hotul sa fi ramas in libertate, sa nu crezi ca poti rasufla usurat - s-ar putea sa in loc sa fii lasat in pace sa se lase cu o razbunare si mai si decat hotiile de pana atunci.

AlinB 22.03.2013 16:48:50

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 511703)

Generalizarile absolutiste sunt de prost gust.

Adevarul este ca poate fi o greseala fatala sa te muti intr-un bloc inainte sa afli cum e cu vecinii (de fapt sa stii tot dinainte, nu e chiar usor) sau intr-un sat (aceeasi problema).

Eu pot sa dau exemple de doua sate care le cunosc, unul cu o casa la marginea satului, raman lucrurile in fata portii peste noapte si ziua le gasesti tot acolo.

Altul, e drept ca daca iti raman lucrurile in poarta poate nu le mai gasesti acolo, o data la doi ani iti mai dau iama in straturile de zarzavat si vie, dar cam se stie cine, te duci, faci scandal, lucrurile se mai calmeaza un an, dar macar nu-ti intra in casa unde ai butelie, frigider si altele, desi cheia e sub presul de la intrare.

Si nu, nu tot satul de romani este furacios, sunt cativa destui ca sa faca o impresie proasta oricarui nou venit care are de a face direct cu ei.

Cauzele le stim: saracia, batranetile fara cineva alaturi, frustrarile, banii usori (pensia), betia (care si ea se sprijina pe cele anterior enuntate), etc.

Dar pe dl. Dragomir il stim, fiind catolic si prin alte postari si-a mai aratat si cu alte cazuri dispretul fatza de romani in general, deci boala pe tarani - nimic nou.

Miha-anca 22.03.2013 17:54:20

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 511732)
Ai un link/pe privata? Si niste fotografii?

Eu mi-as dori din toata inima o casuta pe undeva.

Grabeste-te sa cumperi, caci din 2014 se da liber la straini sa cumpere pamant in Romania. Acum trebuie cumparat! Dupa 2014 s-ar putea sa devina prea scump. Deja in orase nu ne mai putem atinge, la ce preturi se practica! La tara inca mai este acceptabil.
Relatiile cu vecinii este esentiala. Multi nu au de lucru, nu au ce manca; ni-i putem apropia plecand urechea la nevoile lor; iar ei se vor revansa avand grija de casa data in grija.

AlinB 22.03.2013 18:52:41

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 511765)
Grabeste-te sa cumperi, caci din 2014 se da liber la straini sa cumpere pamant in Romania. Acum trebuie cumparat! Dupa 2014 s-ar putea sa devina prea scump. Deja in orase nu ne mai putem atinge, la ce preturi se practica! La tara inca mai este acceptabil.
Relatiile cu vecinii este esentiala. Multi nu au de lucru, nu au ce manca; ni-i putem apropia plecand urechea la nevoile lor; iar ei se vor revansa avand grija de casa data in grija.

Calmeaza-te.
Ca nu cumpara ei orice si oricum.

Au sa cumpere terenuri agricole - acolo unde pot fi comasate - ceea ce nu e usor, ca romanul e prost si incapatanat - nu in sens generalizator, e de ajuns sa se gaseasca 1-2 care sa nu vrea sa vanda decat la preturi de fitze si zeci de hectare au sa ramana in balarii.

Categoric n-au sa cumpere gospodarii la tara ca sa emigreze din Elvetia, Franta si Anglia in Romania.

Miha-anca 22.03.2013 19:14:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 511777)
Categoric n-au sa cumpere gospodarii la tara ca sa emigreze din Elvetia, Franta si Anglia in Romania.

Te inseli. Sunt deja f multi care au cumparat; si vor fi si mai multi, atrasi fiind de preturile f scazute... ce-i drept in crestere. Desigur, depinde si de zona. Una e sa cumperi pe Valea Prahovei, si alta e sa cumperi in Caras-Severin... desi peisajele sunt minunate si colo, si dincolo. Iar pamantul e la fel de roditor peste tot, caci omul sfinteste locul.

AlinB 22.03.2013 19:25:57

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 511782)
Te inseli. Sunt deja f multi care au cumparat; si vor fi si mai multi, atrasi fiind de preturile f scazute... ce-i drept in crestere. Desigur, depinde si de zona. Una e sa cumperi pe Valea Prahovei, si alta e sa cumperi in Caras-Severin... desi peisajele sunt minunate si colo, si dincolo. Iar pamantul e la fel de roditor peste tot, caci omul sfinteste locul.

Pai tocmai, stai linistita, ca un loc fara peisaje "minunate" unde sa ridici o casa si sa cultivi o bucata de pamant se va gasi mereu.

Miha-anca 22.03.2013 19:54:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 511788)
Pai tocmai, stai linistita, ca un loc fara peisaje "minunate" unde sa ridici o casa si sa cultivi o bucata de pamant se va gasi mereu.

Posibil, dar nu la preturile de azi.

AlinB 22.03.2013 20:04:54

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 511800)
Posibil, dar nu la preturile de azi.

Ba chiar mai mici, o data ce tot mai putin din cei care ar fi putut lucra pamantul au sa plece dintre noi, iar mostenitorilor nici macar nu le va trece prin cap asa ceva.

Miha-anca 29.03.2013 00:01:58

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 511801)
Ba chiar mai mici, o data ce tot mai putin din cei care ar fi putut lucra pamantul au sa plece dintre noi, iar mostenitorilor nici macar nu le va trece prin cap asa ceva.

Nu se stie ce va mai fi. Si nu e o bucurie ca pretul pamantului scade si scade. Este dovada, dupa mine, ca omul nu apreciaza cat trebuie ceea ce are: pamantul si il da pe te miri ce. Peste tot pamantul a crescut in valoare; numai in Romania e in scadere. Pacat!

AlinB 29.03.2013 21:00:47

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 511765)
Grabeste-te sa cumperi, caci din 2014 se da liber la straini sa cumpere pamant in Romania. Acum trebuie cumparat! Dupa 2014 s-ar putea sa devina prea scump.

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 512606)
Peste tot pamantul a crescut in valoare; numai in Romania e in scadere. Pacat!

Totuna.
Ori ca se scumpeste, ori ca este ieftin, tie tot rau iti pare.
Tragedie din orice pozitie. :4:

stefan florin 29.03.2013 21:06:07

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 512606)
Nu se stie ce va mai fi. Si nu e o bucurie ca pretul pamantului scade si scade. Este dovada, dupa mine, ca omul nu apreciaza cat trebuie ceea ce are: pamantul si il da pe te miri ce. Peste tot pamantul a crescut in valoare; numai in Romania e in scadere. Pacat!

cad se va trezi romanul si isi va da seama de, ce-a avut si ce-a pierdut (referitor la pamant), v-a fi PREA TARZIU

Miha-anca 29.03.2013 22:14:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 512752)
Totuna.
Ori ca se scumpeste, ori ca este ieftin, tie tot rau iti pare.
Tragedie din orice pozitie. :4:

Sunt doua puncte de vedere: al celui care cumpara si al celui care vinde.

Miha-anca 29.03.2013 22:16:07

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 512754)
cad se va trezi romanul si isi va da seama de, ce-a avut si ce-a pierdut (referitor la pamant), v-a fi PREA TARZIU

Exact la asta m-am referit, Stefane!

iuliu46 29.03.2013 22:51:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 511788)

Si nu stii niciodata ce se intampla, un cutremur, o viitura, o alunecare de teren ceva, si apar si peisajele. :1:

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:29:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.