![]() |
Citat:
Poate ca omul modern tocmai dragoste si atentie nu poate da si nestiind acest lucru invoca impedimentele materiale. Sa te bucuri de urmasii tai si sa-ti implineasca menirea! Post binecuvantat tie si alor tai ! |
pai da....subscriu....nu mai face lumea copii, nu are siguranta unui viitor cert....se sting din cauza problemelor....si a PACATELOR.....pe care le caram in spate....cred ca Domnul e tare suparat.....
|
Citat:
|
Citat:
Sa iti dau un exemplu. In Romania sa ai casa ta este foarte greu. Te lovesti de bani, pe care nu ii poti castiga in tara muncind. In trecut la sat, oamenii isi faceau singuri casele, intreaga comunitate particita, ajuta, iar omul la randul lui era dator sa mearga si el sa ajute. Dar in zilele noastre crestinii ortodocsi sunt foarte individualisti, nu te poti asocia in realizarea acestui lucru, fiecare este pentru el. Doar la secte mai vezi (si cunosc un caz reala) cum se unesc si ridica case pentru adepti sau viitori adepti. Este bine sa spunem cum ar trebui sa fie crestinul, dar el nu mai este cum trebuie sa fie. Nu cred ca daca mergi si muncesti in stainatate iti tradezi tara, credinta, valorile, nu trebuie sa se inteleaga asta. Mi-au placut in conferinta multe aspecte: ideea nationalismului snob, demnitatea care trebuie pastrata oriunde te-ai duce in lume sa lucrezi, sa ne realizam ca oameni, sa ne asuman istoria, credinta, valorile neamului. |
Dumnezeu o să ne aibă în paza sa, o să luptăm pentru tot ce-i al nostru iar cei care ne-au subjugat timp de 2 decenii, într-o zi își vor afla nașul, noi dacă știm să răbdăm vom face față tuturor problemelor de aici, Domnul și Maica Domnului vor avea grijă de noi iar România va ieși biruitoare din lupta cu capitalismul sălbatic.
|
Citat:
Treaba cu sarbii se intampla in anii 90+ce au mai povestiti oamenii care merg la ei. Apoi, multi care pleaca in afara trec prin situatii grele la inceput, mai ales daca nu pleaca cu contract serios. Au fost si stiri pe tema asta si in ce conditii muncesc romanii in strainatate. Doar nu te duci in alta tara si ai direct apartament si bani in mana. Daca pleci cu agentie, la inceput vei sta intr-o camera cu mai multi si vei primi ceva mancare, dupa te descuri singur. Stiu asta din sursa sigura. E o contradictie mare. In Ro abia gasesti pe cineva sa te ajute sa faci fanul sau sa iti cultivi terenul, dar in vest se duc toti la cules de capsuni. In Ro abia gasesti pe cineva care sa fie bona sau sa se ingrijeasca de un bolnav sau un batran, dar in vest nu e problema sa faci treaba asta. Ce nu inteleg eu este urmatoarea chestiune: de ce in Romania anumite munci sunt rusinoase si nu vor sa le faca, dar in vest la straini este ok ? (sa nu mai vorbim de cate familii s-au distrus si cati copii au crescut fara parinti sau doar cu unul din ei.sunt enorm de multe. daca esti necasatorit pleci singur, daca esti casatorit pleci cu familia, altfel nu e bine) |
Citat:
ps: asta în cazul în care deții un apartament...oricum să achiziționezi o casă la țară e mult mai ușor |
Romania o tara pe cale de disparitie
intradevar, este frumos la tara, insa in mediul rural- cel putin aici in zona Moldovei- din punct de vedere economic, situatia este dezastroasa!
Degeaba ai 1-2 maxim 3 hectare, daca le lucrezi intr-un mod arhaic, cu o productivitate scazuta! Fara ingrasaminte, fara irigatii si cu o buna parte din lucrari efectuate nemecanizat (mai ales la porumb si floarea-soarelui) nu ai cum sa obtii o productie la hectar care sa acopere macar cheltuielile facute, ca sa nu mai vorbim de profit! Apoi pretul scazut a produselor agricole- mai ales din cauza speculantilor si a lipsei unei retele de colectare si transport a produselor agricole- este alt motiv pentru care agricultura nu este atragatoare pentru tineret, care prefera sa plece la munca in strainatate! In zonele unde mai exista asociatii agricole sau unde suprafetele de pamant au fost preluate de oameni cu putere financiara, dar si bun gospodari (cazul lui Adrian Porumboiu), care lucreaza suprafete compacte de pamant cu tehnica moderna, se obtin productii destul de bune! Apoi cultura plantelor de nutret este oarecum neglijata, acest lucru constituind o grava eroare! Fara plante de nutret nu poti asigura dezvoltarea sectorul zootehnic, sector care ar putea fi o sursa importanta de venit! Daca vrei sa vezi cat de gospodar e un om de la tara, prima data te duci in grajd! Aici intradevar- si spun asta cu tristete- se cunoaste o anumita diferenta intre zona Moldovei si cea a Transilvaniei de exemplul! Pentru ca o bovina de exemplu sa dea o productie de lapte corespunzatoare, trebuie bine ingrijita si hranita! Apoi la porcine daca de obicei in zona Transilvaniei se sacrifica sa zicem 3 porci pe an intr-o gospodarie , iar pepararea carnii se face intr-un mod diversificat, in zona Moldovei de obicei se sacrifica doar un singur porc pe an intr-o gospodarie! In concluzie, pana cand taranii nu vor intelege sa-si uneasca pamanturile in asociatii agricole, iar guvernantii sa adopte masuri financiare si fiscale de stimulare a acestui lucru, Romania va ramane un importator masiv de alimente, desi conditiile naturale ne-ar permite sa fim mai exportatori de alimente, asa cum de altfel eram pe vremea lu'nea'Nicu! |
Citat:
Noi am citit in Scripturi ca "Domnul este intarirea mea si scaparea mea si izbavitorul meu" Daca ne-am spovedi si am citi zilnic o catisma ,doua din Psaltire si ne-am face rugaciunile cum trebuie imediat s-ar duce toate neputintele. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Generatiile tinere pleaca din tara si nu cele vechi care au deja un apartament cumparat pe cateva mii de lei pe vremea lui Ceasca. Am bunica+unchi la tara si sunt intretinuti de mama lunar,iar cand mamei i se termina fondurile ma suna"sa mai trimit ceva". Ei locuiesc intr-o statiune viticola,legumele nu prea se fac acolo;se fac struguri,ei incearca sa vanda vin dar nu il vrea nimeni. Mama a mai facut reclama la vin prin Bucuresti,dar oamenii vor sa le aduci vinul la nas nu sa dea bani pe benzina sa-l ia de acolo. Logic! Ca o paranteza,benzina si masinile sunt inca inaccesibile in Romania si oamenii de rand tot nu se pot apropia de ele. A ajuns mama pana acolo incat a adus unor clienti vinul carat cu trenul! Si asta este numai un exemplu. |
Citat:
M-am gândit de multe ori să ne mutăm acolo. M-a întrebat soția: ce vom lucra? Te pricepi la agricultură? Ai unelte? Cum vom trăi?... Dar copiii? Au școală, sunt copii prin sat/comună? etc. Dezastrul din satele românești este atât de serios încât mai degrabă ne gândim acum să vindem casa și curtea... Dar, parcă, e păcat... E atât de frumos acasă... Iar prețurile caselor și terenurilor aferente (intravilan) au scăzut, sunt de nimic... Deocamdată nădăjduim... facem răbdare, nădăjduim și ne pregătim de lucrările de primăvară care, în cazul nostru, înseamnă să curățăm curtea de bălării, să mai punem câteva flori, să îngrijim pomii și să facem curățenia de Paști... Cam atât mai putem face noi, în prezent, cu proprietatea de la țară. Ar trebui îngrijită, valorificată, dar nu sunt resurse cam de nici un fel. Nici bani, nici timp, nici pricepere... Că doar suntem orășeni și intelectuali, deh!... Vede cineva vreo soluție? Bănuiesc că sunt și alții în situații asemănătoare... |
O veste buna pentru cei, care vor sa ramana in Romania, sau care vor sa se intoarca acasa:
"Acesta este un mesaj din partea autorului petitiei semnatate de dumneavoastra, "Recuperarea creantei istorice de la Germania de peste 18 miliarde de euro", http://www.petitieonline.ro/petitie/10919050 . "Dragi petitionari, In sfarsit aceasta problema va fi adusa in discutie in fata Parlamentului European in data de 10 aprilie la Bruxelles. Va multumesc pentru increderea si sprijinul acordat. Pentru a ramane la curent cu progresul acestei chestiuni va rog sa ma urmariti pe pagina mea de Facebook oficiala http://www.facebook.com/Golban.Radu unde puteti gasi mai multe informatii despre acest eveniment si articole publicate de mine de-a lungul timpului despre problema creantei. Cele bune, Radu Golban." Deci exista perspectiva de a recupera acesti bani!!! Fiti cu ochii pe bani, sa nu va fuga printre degete! |
Citat:
Priceperea si-o aduna omul din practica. Sfarsitul de saptamana este ideal pentru putina munca fizica, daca in timpul saptamanii stati pe scaun si nu va miscati. Semintele se pun in pamant si le dai apa, cat le trebuie; restul il face si asa Dumnezeu. De fapt ceea ce e greu, e schimbarea conceptiei. Eu, daca as avea o casa, nu as vinde-o. Dar, fiecare face cum crede. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
ps: mulți au muncit pe dincolo și când și-au strâns un bănuț s-au întors în țară...pentru aceștia am tot respectul...și mulți care și-au susținut familiile cu bani trimiși din afară...dar sunt mulți care nu mai vor să audă de România, care după câțiva ani de stat prin alte țări nu mai știu să vorbescă românește, pe dincolo se feresc să spună că sunt români... |
Citat:
Dar cauza data este aceea a avorturilor. Pentru ca romanii avorteaza repede, iar tiganii nu. Ne meritam soarta asta. |
Și puțini înțeleg.
|
Sunt cateva lucruri importante de mentionat pe subiectul asta.
1. Sfarsitul este la usa. Toti, dar absolut toti sfintii din veacul 20 au spus acelasi lucru: ca generatia asta va vedea pe Antihrist. Iar dupa Antihrist, va veni Hristos in foarte scurta vreme. Cine se indoieste de ce e mai sus, trebuie sa se documenteze sa vada profetiile Sf. Lavrentie al Cernigovului, Sf. Serafim de Sarov, Sf. Paisie Aghioritul, Sf. Calinic de la Cernica si a altor sfinti. Parintele Cleopa a spus ca undeva in jurul anului 2025 se vor intampla lucruri mari - asta mi-a zis-o un prieten care a auzit asta din gura parintelui. Asa ca, problema anului 3200 este inexistenta din punctul ortodox de vedere. 2. Romania este o tara ortodoxa. Noi suntem acoperiti de harul lui Dumnezeu si de mila Sa. Vom fi batuti, asupriti, chinuiti, rastigniti pentru pacatele noastre. Dar Dumnezeu NU ne va parasi. Trebuie sa ne intarim pentru necazurile care vor veni peste noi. 3. Noi, romanii, ne meritam o pedeapsa crunta de la Dumnezeu pentru ce am facut in acesti 20 de ani. Sunt 1 milion de copii omorati, care striga in fata lui Dumnezeu: "pedepseste Doamne neamul asta care ne-a omorat pe noi, cei nevinovati". Ne va bate Dumnezeu pentru sangele asta rau de tot. Pentru pacatele astea va fi durere peste durere si chin peste chin. Am depasit orice limita cu pacatul asta. |
ne-au vindut,dar avem si am avut.
Citat:
|
Citat:
Dupa acest episod, taranii hoti din Romania m-au mai furat de cateva ori. De un numar neprecizabil de ori, in jur de 8. Intrau in casa mea ca in casa lor, spargand (in mod fizic) la inceput incuietoarea. Pe urma incuiterile, fiindca dupa fiecare furt mai luam o masura de precautie. Degeaba. Pana la urma, am cedat. Am luat absolut tot din casa, ca sa nu aiba ce fura. M-am deconectat de la curentul electric, fiindca taranii romani sunt in stare sa fure curent electric. Am socotit ca nu mai au ce fura. Fals. Au gasit sa fure soba. Mi-au luat soba, cu totul. Curatind cu grija placi de teracota, fiindca pe locul sobei am gasit lutul galben al samotei. Fiindca ceea ce cititi prin literatura samanatorist-poporanista de tip "St.O.Iosif" este, dragilor, fabulatie. Or, poate o fi fost adevarat atunci, candva, intr-un timp mitic. In prezent si lasand exceptiile de o parte, taranul roman din majoritatea satelor romanesti are urmatoarele patru insusiri principale: 1) este rau 2) este hot 3) este lenes 4) este prost. Mai rau, mai hot si mai lenes (desi nu mai prost) chiar decat vecinul lui apropiat, taranul bulgar. Si incomparabil cu vecinul lui, taranul ungur. Pe taranul rus, nu l-am cunoscut, nu ma pronunt. Acuma, as fi foarte fericit sa vand aceasta frumusete de proprietate. O dau cu cat am luat-o: un euro metrul, dintr-un adevarat sat romanesc din partile Argesului, tinut al primilor voievozi munteni. Nici in Burkina Fasso nu gasiti asemenea super-oferta la asemenea super-pret: nu vrea nimeni ? Nu da nimeni un euro pe metrul de pamant sfant al patriei ? |
Eu nu vă înțeleg surprinderea. De mirare ar fi fost să nu se întâmple așa. Se mai întâmplă și atunci când ești acasă, darămite la o casă nelocuită.
Nu știu cum e la alții, însă la noi e bine știut că nu poți lipsi o vreme mai îndelungată de acasă fără să ți-o asiguri cumva, măcar încredințând-o unor vecini de încredere. |
Citat:
|
Probabil Mihnea Dragomir a impanzit satul cu leacuri homeopate, care - evident - n-au functionat si taranii au gasit de cuviinta sa-si recupereze banii platiti pe tratament in natura.
|
Citat:
Dar la tara nu mai exista politie sau jandarmi? |
Citat:
Eu mi-as dori din toata inima o casuta pe undeva. Cat despre hoti, daca pui niste camere si ii dai pe mana politie o data sau de 2 ori se rezolva, si o sa-ti pazeasca ei casa si or sa o ocoleasca. Sunt solutii si pentru hoti. |
Citat:
Dar nu strica sa incerci, ca experienta te viata. Te costa doar cateva sute de euro + restul (care ai sa-l afli dupa). Daca nu esti din sat si nu stii care ce si cum o sa ai parte de multa alergatura, nervi, doar ca afli cine ar putea fi. Si daca tu crezi ca il poti convinge pe politist sa vina sa culeaga amprente (pentru dovezi, da?) si altele din astea, s-ar putea sa ai alte surprize. Dupa ceva timp pierdut, scandal si posibilitati maxime ca hotul sa fi ramas in libertate, sa nu crezi ca poti rasufla usurat - s-ar putea sa in loc sa fii lasat in pace sa se lase cu o razbunare si mai si decat hotiile de pana atunci. |
Citat:
Adevarul este ca poate fi o greseala fatala sa te muti intr-un bloc inainte sa afli cum e cu vecinii (de fapt sa stii tot dinainte, nu e chiar usor) sau intr-un sat (aceeasi problema). Eu pot sa dau exemple de doua sate care le cunosc, unul cu o casa la marginea satului, raman lucrurile in fata portii peste noapte si ziua le gasesti tot acolo. Altul, e drept ca daca iti raman lucrurile in poarta poate nu le mai gasesti acolo, o data la doi ani iti mai dau iama in straturile de zarzavat si vie, dar cam se stie cine, te duci, faci scandal, lucrurile se mai calmeaza un an, dar macar nu-ti intra in casa unde ai butelie, frigider si altele, desi cheia e sub presul de la intrare. Si nu, nu tot satul de romani este furacios, sunt cativa destui ca sa faca o impresie proasta oricarui nou venit care are de a face direct cu ei. Cauzele le stim: saracia, batranetile fara cineva alaturi, frustrarile, banii usori (pensia), betia (care si ea se sprijina pe cele anterior enuntate), etc. Dar pe dl. Dragomir il stim, fiind catolic si prin alte postari si-a mai aratat si cu alte cazuri dispretul fatza de romani in general, deci boala pe tarani - nimic nou. |
Citat:
Relatiile cu vecinii este esentiala. Multi nu au de lucru, nu au ce manca; ni-i putem apropia plecand urechea la nevoile lor; iar ei se vor revansa avand grija de casa data in grija. |
Citat:
Ca nu cumpara ei orice si oricum. Au sa cumpere terenuri agricole - acolo unde pot fi comasate - ceea ce nu e usor, ca romanul e prost si incapatanat - nu in sens generalizator, e de ajuns sa se gaseasca 1-2 care sa nu vrea sa vanda decat la preturi de fitze si zeci de hectare au sa ramana in balarii. Categoric n-au sa cumpere gospodarii la tara ca sa emigreze din Elvetia, Franta si Anglia in Romania. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Ori ca se scumpeste, ori ca este ieftin, tie tot rau iti pare. Tragedie din orice pozitie. :4: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:29:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.