Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Reconciliere ISTORICA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16283)

dobrin7m 18.03.2013 23:32:21

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 511038)
Si dumnealui ar trebui sa faca la fel. Tot din bun simt.

Ia spune-mi asa de curiozitate ce esti? ardelean, moldovean, banatean, oltean?

MihaiG 18.03.2013 23:40:02

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 511043)
catolicismul nu inseamna doar liturghia ci inseamna si ...

Nu doar, dar, aveti pretentia ca puteti intelege catolicismul facand abstractie de viata liturgica ?!!!!!

Citat:

Si vad cum traiesc asa zisii catolici de aici.

Pai, sa ne lamurim, discutam despre catolici, sau despre asa zisii catolici ?

Pe de alta parte, cred ca pe aceeasi pagina dumneavoastra avertizati asupra pericolelor generalizarii.... Sau, despre catolici, e ok sa generalizam ?

Citat:

Iar la liturghia catolica nu ma duc si nici nu am sa merg vreodata.

Ok, e optiunea dumneavoastra. Dar atunci, aveti decenta sa nu mai faceti remarci despre catolicism. Pentru ca nu veti intelege niciodata despre ce vorbiti. Cum ar fi ca cineva sa vorbeasca despre BO doar prin prisma scandalurilor cu preoti spagari, si fara sa fi participat niciodata la o slujba a Bisericii ? Vi s-ar parea normal sa i se acorde vreun credit ?

MihaiG 18.03.2013 23:48:44

Citat:

catolicismul nu inseamna doar liturghia ci inseamna si trairea omului, trairea credintei de catre catolici. Si vad cum traiesc asa zisii catolici de aici.

Dupa exact aceeasi logica, si eu as putea spune ca vad cum traiesc asa zisii ortodocsi din Romania. Tara cu cel mai mare numar de avorturi (a se citi: crime) din Europa. Daca facem abstractie de Rusia, cel de-al treilea Bizant.

Citat:

Iar la liturghia catolica nu ma duc si nici nu am sa merg vreodata.

Aici intervine o diferenta, eu merg si la Liturghia ortodoxa.

dobrin7m 18.03.2013 23:51:48

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 511049)
Nu doar, dar, aveti pretentia ca puteti intelege catolicismul facand abstractie de viata liturgica ?!!!!!

Pai, sa ne lamurim, discutam despre catolici, sau despre asa zisii catolici ?

Pe de alta parte, cred ca pe aceeasi pagina dumneavoastra avertizati asupra pericolelor generalizarii.... Sau, despre catolici, e ok sa generalizam ?

Ok, e optiunea dumneavoastra. Dar atunci, aveti decenta sa nu mai faceti remarci despre catolicism. Pentru ca nu veti intelege niciodata despre ce vorbiti. Cum ar fi ca cineva sa vorbeasca despre BO doar prin prisma scandalurilor cu preoti spagari, si fara sa fi participat niciodata la o slujba a Bisericii ? Vi s-ar parea normal sa i se acorde vreun credit ?

Nu fac abstractie de viata liturgica. Cunosc viata liturgica ortodoxa care este cea adevarata. In acest context nu am nevoie sa vad viata liturgica catolica. Discutam de catolici si nu numai, de fapt discutam de Apus, si Apusul a fost in mana catolicismului si unde a ajuns? In apostazie. o societate de consum aflata in apostazie.

Cum am mai spus: in casele lor nu mai sunt icoane, nu exista o cruce, o Biblie, nu merg la Biserica. Am o prietena buna, catolica, a invatat la o scoala primara catolica si singura icoana ce o are este primita de la mine , i-am cumparat-o de la Man. Essex si cand i-am spus ca e sfintita m-a intrebat cum adica sfintita?

MihaiG 18.03.2013 23:55:09

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 511057)
Nu fac abstractie de viata liturgica.

nu am nevoie sa vad viata liturgica catolica.

Sunt eu singurul care vad aici o contradictie logica ?

In esenta, dumneavoastra spuneti asa: germanii nu respecta gramatica. Care gramatica ? Gramatica germana ? Habar nu am de ea. Ei nu repecta gramatica rusa.

MihaiG 18.03.2013 23:57:21

Citat:

Cum am mai spus: in casele lor nu mai sunt icoane, nu exista o cruce, o Biblie, nu merg la Biserica.

I-ai cunoscut d-vs pe toti catolicii, si de aia va permiteti sa generalizati. Niciun catolic nu are in casa o icoana, o biblie, o cruce. Vorbiti serios ?!!! Va asteptati sa va luam in serios ? La cati din cei peste un miliard de catolici ati fost in casa, ca sa le numarati icoanele ?!!

MihaiG 19.03.2013 00:01:24

Citat:

Am o prietena buna, catolica,

Si sotia mea are o prietena buna, ortodoxa, si romanca pe deasupra, care nu mai stie exact cate avorturi a facut. Este un criteriu pentru ortodoxie, doamna ?

Camy93 19.03.2013 00:05:53

Catolicii sunt oameni mai modesti si de aceea nu au casele pline de iconite, lumanari si altele care la multi stau si aduna praf. Ei se axeaza mai mult pe rugaciunea adevarata si nu ii intereseaza sa isi stranga nspe mii de icoane sau lumanari sau eu stiu. In bisericile catolice nu veti vedea peretii si altarul plin de pocale, icoane la fiecare cm, fata de masa brodata cu aur sau asa (cum am vazut in multe biserici ortodoxe din Romania). Bisericile catolice, din ce am vazut in Germania, sunt mult mai modeste, singurul lucru care il au e Domnul pe cruce in mijlocul bisericii si un altar modest. Preotul nu poarta haine brodite cu aur si alte chestii, cum am vazut la bisericile ortodoxe de la mine din oras (cand stateam in Romania). De aici e usor de dedus ca unii pun pret mai mult pe calitate, ci nu cantitate. O casa plina de iconite nu te face automat un bun crestin la fel cum o casa fara iconite nu te face un rau crestin. Credinta este in suflet. Si bunica-mea avea nspe mii de iconite la tara pe pereti dar a fost o femeie foarte rea care obisnuia sa o bata pe mama pana la sange, sa o blesteme, injure cand saraca mama nu facea decat sa... fie copil!
Daca in mintea ta se petrece urmatorul lucru: Nu au iconite in casa, trebuie sa fie niste crestini rai! - atunci gandesti gresit! Icoanele nu-ti aduc credinta! Degeaba ai icoane daca nu ai vointa, credinta si iubire pentru Dumnezeu!

Cat despre prietena dumneavoastra... e irelevant. Sora bunici-mii e ortodoxa convinsa si are 19 avorturi la activ. Ce sa deducem de aici?

Miha-anca 19.03.2013 00:14:17

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 511054)

Aici intervine o diferenta, eu merg si la Liturghia ortodoxa.

Cum asa? Si mai ales: de ce?

MihaiG 19.03.2013 00:20:13

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 511071)
Cum asa? Si mai ales: de ce?

Pentru ca nu traiesc cu obsesia ca Dumnezeu e intr-o singura Biserica.

Noiembrie 19.03.2013 00:29:45

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 511074)
Pentru ca nu traiesc cu obsesia ca Dumnezeu e intr-o singura Biserica.

Cu aceasta afirmatie sunt si eu de acord! Cat despre cei care filozofeaza ieftin despre ce au ori nu strainii in case tine de un soi de fanatism nu prea sanatos.Cunosc destui crestini de afara care au biblii, merg la biserica si mai ales CRED !

dobrin7m 19.03.2013 00:44:26

Ce va mai place domnilor catolici sa exploatati pacatele semenilor ca sa atacati ortodoxia.

Trist ca nu exista nici macar un ortodox care sa ia atitudine.

dobrin7m 19.03.2013 00:47:08

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 511077)
Cu aceasta afirmatie sunt si eu de acord! Cat despre cei care filozofeaza ieftin despre ce au ori nu strainii in case tine de un soi de fanatism nu prea sanatos.Cunosc destui crestini de afara care au biblii, merg la biserica si mai ales CRED !

ai ceva impotriva icoanelor? noi ortodocsii avem icoane in casa. inseamna ca suntem fanatici?

dobrin7m 19.03.2013 00:57:55

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 511062)
I-ai cunoscut d-vs pe toti catolicii, si de aia va permiteti sa generalizati. Niciun catolic nu are in casa o icoana, o biblie, o cruce. Vorbiti serios ?!!! Va asteptati sa va luam in serios ? La cati din cei peste un miliard de catolici ati fost in casa, ca sa le numarati icoanele ?!!

Nu, insa se poate face usor o statistica. din 30 de case nici una nu avea nici cruce, nici icoana, nici Biblie nimic care sa arate credinta. casele sunt aleator nu anumit alese. Intr-una din case am vazut hainele (braul) si inelul cu crucea rasturnata si bratele cazute de la ceremonia masonica. deci e usor de dedus.

In weekend numarul betivilor si drogatilor de pe strazile Londrei este foarte mare.

catalin2 19.03.2013 00:58:12

Repet mesajul de pe celalalt topic: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...6&postcount=17
De fapt nu e ceva deosebit, doar presa catolica prezinta evenimenul asa, ca si cum ar fi aproape ortodocsii de a trece la catolicism. Probabil e doar o asistare la evenimentul catolic si la slujba, daca ar fi coslujire ar fi caterisit in Romania. :) La fel s-a intamplat si cand Papa a fost la o slujba la Constantinopol. Dupa hotarea Sinodului in cazul IPS Corneanu s-a intamplat chiar in Mitropolia Banatului un astfel de eveniment, un preot a fost caterisit (sau i s-a interzis o perioada sa slujeasca) din cauza faptului ca a slujit impreuna cu un preot catolic.
Dar Patriarhia ecumenica de 100 de ani a facut multe greseli, toate schismele s-au produs datorita ecumenismului gresit inteles facut de aceasta. Schimbarea calendarului a avut ca intentie realizarea unor concesii pentru unirea cu alte culte, a rezultat doar aparitia stilistilor. Ridicarea anatemelor s-a facut fara nicio consultare cu alte patriarhii, a dus la treceera la stilisti a altor ortodocsi, in special greci (Kallomiros a ajuns astfel la stilisti). Am observat ca patriarhul nu are prea multe contacte cu alte Patriarhii ortodoxe, mai mult cu catolicii.

catalin2 19.03.2013 00:59:42

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 511082)
Nu, insa se poate face usor o statistica. din 30 de case nici una nu avea nici cruce, nici icoana, nici Biblie nimic care sa arate credinta. casele sunt aleator nu anumit alese. Intr-una din case am vazut hainele (braul) si inelul cu crucea rasturnata si bratele cazute de la ceremonia masonica. deci e usor de dedus.

In weekend numarul betivilor si drogatilor de pe strazile Londrei este foarte mare.

In Anglia religia majoritara e anglicanismul, probabil putini sunt catolici.

Camy93 19.03.2013 01:01:52

Doamna, va e usor sa vb. de din-afara! Dvs. nu mai sunteti de mult in tara. Cat despre natia noastra, nu ii vorbim noi de rau la straini, ci ei singur isi fac o imagine proasta. Eu am incetat sa mai vorbesc romana pe strada sau sa mai zic ca sunt din Romania. Stiti ce au facut romanii in cartierul meu, doamna? Au omorat un dirijor de opera si l-au jefuit, altii au venit sa stea cu chirie si au dat bir cu fugitii lasand in urma mii de datorii la apartament, unul trecand pe langa prietenul meu zice "uita-te si la asta, labarul." - crezand ca prietenul meu e strain si nu intelege romana. Dvs. nu aveti habar ce renume prost NE FACEM SINGURI FIIND NESERIOSI. Pai cum e posibil doamna sa mergi la Vodafone sa vrei sa iti faci conexiune la internet si sa iti spuna ca nu fac contracte la romani? Stiti ce mi-au povestit? Ca s-au facut mii de contracte si romanii nu isi plateau taxa lunara ci pur si simplu foloseau internet cum doreau. Stiti ca aici ca sa te inregistrezi la primarie trebuie sa iti vina politia acasa? Stiti ca aceasta se aplica doar la romani si bulgari? Oare de ce, doamna? Nu cumva ca s-au dat adrese false si s-a furat in draci? Eu NU am avut voie sa fiu inregistrata din cauza romanilor care vin aici TOT cu intentii rele, de parca nu si-au batut joc destul de tara noastra - vor sa raspandeasca rau si in strainatate. Cu parere de rau spun ca noi singuri ne facem imaginea proastra. Conducatorii de aici din Germania si-au luat deja masura, si asta din cauza EXPERIENTELOR traite cu romani si NU A POVESTIRILOR spuse de unii. Ce denota asta? Nu exact ce a spus dl. Dragomir? Adevarul e ca am ajuns o tara de lenesi, de talhari, de criminali si de oameni fara moralitate! Televiziune imparte numai prostie peste tot, in te-miri-ce emisiuni sunt numai invitati gen Gicu de la Craiova care canta despre ce tare e el si asa mai departe. NU vedeti cat a degradat tara?!

Cat despre chestia cu weekendul... sunt tanara, dvs. ati iesit vreodata pe strazile Romaniei in weekend? Vreti sa stiti de cate ori am fost fluierata desi imi vedeam de treaba, de cate ori am fost luata la bascalie sau de cate ori vedeam unul care abia mergea drept? Nu vreti sa stiti ce se intampla. Dvs. ati spus ca nu mergeti niciunde, ca traiti viata de pustnic. Mi se pare de bun-simt sa nu comentati daca nu stiti. Aici foarte rar am vazut oameni beti cum vedeam in Romania... si a nu se uita: E GERMANIA, o tara faimoasa pt. bere! Si totusi, oamenii au mai multa moralitate si mai bun simt si nu umbla ca niste destrabalati!

dobrin7m 19.03.2013 01:02:57

Citat:

În prealabil postat de Camy93 (Post 511067)
Catolicii sunt oameni mai modesti si de aceea nu au casele pline de iconite, lumanari si altele care la multi stau si aduna praf. Ei se axeaza mai mult pe rugaciunea adevarata si nu ii intereseaza sa isi stranga nspe mii de icoane sau lumanari sau eu stiu. In bisericile catolice nu veti vedea peretii si altarul plin de pocale, icoane la fiecare cm, fata de masa brodata cu aur sau asa (cum am vazut in multe biserici ortodoxe din Romania). Bisericile catolice, din ce am vazut in Germania, sunt mult mai modeste, singurul lucru care il au e Domnul pe cruce in mijlocul bisericii si un altar modest. Preotul nu poarta haine brodite cu aur si alte chestii, cum am vazut la bisericile ortodoxe de la mine din oras (cand stateam in Romania). De aici e usor de dedus ca unii pun pret mai mult pe calitate, ci nu cantitate. O casa plina de iconite nu te face automat un bun crestin la fel cum o casa fara iconite nu te face un rau crestin. Credinta este in suflet. Si bunica-mea avea nspe mii de iconite la tara pe pereti dar a fost o femeie foarte rea care obisnuia sa o bata pe mama pana la sange, sa o blesteme, injure cand saraca mama nu facea decat sa... fie copil!
Daca in mintea ta se petrece urmatorul lucru: Nu au iconite in casa, trebuie sa fie niste crestini rai! - atunci gandesti gresit! Icoanele nu-ti aduc credinta! Degeaba ai icoane daca nu ai vointa, credinta si iubire pentru Dumnezeu!

Cat despre prietena dumneavoastra... e irelevant. Sora bunici-mii e ortodoxa convinsa si are 19 avorturi la activ. Ce sa deducem de aici?

parca ai spus ca te-ai botezat la catolici , de ce acum ti-ai trecut ortodox la user? este asa pentru deruta?

Cunosc acesti oameni de care vorbesc de aproape un an , nu doar am vizitat casele lor din curiozitate ca sa numar icoane.

dobrin7m 19.03.2013 01:10:23

Citat:

În prealabil postat de Camy93 (Post 511085)
Doamna, va e usor sa vb. de din-afara! Dvs. nu mai sunteti de mult in tara. Cat despre natia noastra, nu ii vorbim noi de rau la straini, ci ei singur isi fac o imagine proasta. Eu am incetat sa mai vorbesc romana pe strada sau sa mai zic ca sunt din Romania. Stiti ce au facut romanii in cartierul meu, doamna? Au omorat un dirijor de opera si l-au jefuit, altii au venit sa stea cu chirie si au dat bir cu fugitii lasand in urma mii de datorii la apartament, unul trecand pe langa prietenul meu zice "uita-te si la asta, labarul." - crezand ca prietenul meu e strain si nu intelege romana. Dvs. nu aveti habar ce renume prost NE FACEM SINGURI FIIND NESERIOSI. Pai cum e posibil doamna sa mergi la Vodafone sa vrei sa iti faci conexiune la internet si sa iti spuna ca nu fac contracte la romani? Stiti ce mi-au povestit? Ca s-au facut mii de contracte si romanii nu isi plateau taxa lunara ci pur si simplu foloseau internet cum doreau. Stiti ca aici ca sa te inregistrezi la primarie trebuie sa iti vina politia acasa? Stiti ca aceasta se aplica doar la romani si bulgari? Oare de ce, doamna? Nu cumva ca s-au dat adrese false si s-a furat in draci? Eu NU am avut voie sa fiu inregistrata din cauza romanilor care vin aici TOT cu intentii rele, de parca nu si-au batut joc destul de tara noastra - vor sa raspandeasca rau si in strainatate. Cu parere de rau spun ca noi singuri ne facem imaginea proastra. Conducatorii de aici din Germania si-au luat deja masura, si asta din cauza EXPERIENTELOR traite cu romani si NU A POVESTIRILOR spuse de unii. Ce denota asta? Nu exact ce a spus dl. Dragomir? Adevarul e ca am ajuns o tara de lenesi, de talhari, de criminali si de oameni fara moralitate! Televiziune imparte numai prostie peste tot, in te-miri-ce emisiuni sunt numai invitati gen Gicu de la Craiova care canta despre ce tare e el si asa mai departe. NU vedeti cat a degradat tara?!

Cat despre chestia cu weekendul... sunt tanara, dvs. ati iesit vreodata pe strazile Romaniei in weekend? Vreti sa stiti de cate ori am fost fluierata desi imi vedeam de treaba, de cate ori am fost luata la bascalie sau de cate ori vedeam unul care abia mergea drept? Nu vreti sa stiti ce se intampla. Dvs. ati spus ca nu mergeti niciunde, ca traiti viata de pustnic. Mi se pare de bun-simt sa nu comentati daca nu stiti. Aici foarte rar am vazut oameni beti cum vedeam in Romania... si a nu se uita: E GERMANIA, o tara faimoasa pt. bere! Si totusi, oamenii au mai multa moralitate si mai bun simt si nu umbla ca niste destrabalati!

Mai fatuta, ia nu mai critica tu romanii si Romania cu ochisorii tai mici care privesc dinspre Koln spre Romania. Iar in ce priveste delicventele din strainatate, fiecare natie isi are uscaturile sale. NU sunt romanii mai "presus" ca altii la acest capitol, insa intentionat se improasca cu noroi doar in romani.

Camy93 19.03.2013 01:18:35

Am voie sa critic deoarece si eu ma aflu in aceeasi oala. Asta este adevarul, doamna. De ce nu acceptati ca tara e frumoasa dar e plina de stricaciuni? Eu v-am povestit experientele mele si ce mi-a fost zis si am trait in legatura cu romanii. Daca dvs. nu vreti sa acceptati, nu aveti decat sa traiti in minciuna. Dvs. spuneti de mine, dar va simtiti mai in masura sa comentati, cand ati dat bir cu fugitii si ati parasit tara la care tineti asa de mult? Si bulgarii sunt in aceeasi oala, nu sunt romanii singurii cu probleme, dar vai ca fac tot posibilul sa fie!

La religie: s-a pus automat si nu stiu sa o schimb. :P

MihaiG 19.03.2013 06:41:32

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 511082)

Si ce cautati, doamna, in tara asta de masoni drogati ?

Mi se pare o lipsa flagranta de caracter sa pleci in alta tara, să fi acceptat, sa locuiesti și să trăiești acolo, să ai de lucru pentru a pune o pâine pe masă și pe de altă parte să critici țara adoptivă in toate partile.

Este ca si cum eu as veni sa locuiesc la dumneavosatra acasa, pentru ca la mine s-a spart acoperișul sau nu mai este căldură, și după aia aș umbla să vă bârfesc despre ce bețivă sunteți și cum nu aveți destule icoane în casă. Trist, doamnă, foarte trist și foarte urât.

MihaiG 19.03.2013 06:44:36

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 511080)
ai ceva impotriva icoanelor? noi ortodocsii avem icoane in casa. inseamna ca suntem fanatici?

Nu pentru că aveți icoane în casă, ci pentru că stați să le numărați englezilor icoanele din case și să întocmiți statistici în acest sens, iar din statisticile astea să trageți concluzii despre cât de buni creștini sunt ei.

DragosP 19.03.2013 08:24:10

Don'șoară Cameluța: te rog eu important de schön să nu mai categorisești tu pe români ca fiind hoți, leneși, criminali și alte asemenea măscări. Pentru că și deoarece, din păcate, cine zice, ăla e!

celestial_pottery 19.03.2013 09:06:17

Toti aveti dreptate; e dureros ca nu se vede si accepta in ce masura si care privinta

Si d-na Dobrin, si Mihnea, si Mihai, si d-ra Camy, si Dragos, EzioAuditore, Noiembrie, etc. aveti dreptate. De ce? Pentru ca da, suntem un popor cu un caracter josnic; iubim hotia si lenea. Altii iubesc deopotriva munca, dar si desfraul si a-i jefui/distruge pe altii (ma refer la occidentali, dar si la alt epopoare cu un trecut si prezent imperialist).
Cei care traiti in diaspora, d-na Dobrin si d-ra Camy, ati intilnit vreodata siriaci? Si/sau armeni? Armenii, de bine de rau, au ex-republica sovietica armeana ca stat, dar siriacii nu au avut stat propriu de peste 2500 de ani. Nu e gluma, verificati. Si totusi, au vana sa reziste si sa tina la credinta lor (siro-chaldeeni, catolici; asirienii din Nord, nestorieni; siriacii din siria si Trucia, ortodocsi orientali) si la neamul lor, in ciuda bombelor puse de unii suboameni. Noi? Daca vin ereticii aia cu adventu' si pseudosabatu' si suinofobia lor, sau altii chiar mai stranii, ne vindem acel peste un mileniu de credinta, initial catolica, apoi ortodoxa, pe "ajutoare". Nu e luna in care sa nu mia fie un atentat la o biserica catolica in Sumer. Si ce fac oamenii aceia oachesi si darji? Apostazie en masse? Nu, contrariul. Adica martiraj en masse.
Mihai e banatean. Nu e lingusire ce voi zice acum, dar banatenii sunt reputati ca seriosi. Daca tu, fie strain, fie roman, angajezi o echipa de banateni, chit ca pot fi un ungur, un evreu, un svab, un roman si un ceh sau un sirb in acea echipa, lucreza perfect, si NU FURA SI NU SE IMBATA SI O TERMINA LA TIMP. Mihai, la voi acolo sunteti reepsctati pentru ca respectati.
Mihnea e medic. Acum un an, era aici. Acum, e dincolo. De ce? La ordinele Vaticanului, ar presupune fanaticii si idiotii subiectivismului confesional. FALS. De "bine" si "mult" ce ii apreciem, in toate sensurile, noi romanii din "Regat" pe medicii buni. Treptat, va ramine in spitale doar o pletora care stie doar sa faca malpraxis si sa interactioneze cu asistentele in garzi. (Bleah!).
D-na Dobrin: asa e, occidentul e cam Godless. Insa...ce nu vreti sa admiteti e ca NU formula teologica locala, fie ea catolica sau eretica, a catalizat asta. Ci natura decazuta a unor rase care au pastrat obiceiuri din vremea cind venerau niste dumnezei singerosi. Cititi-l pe Spengler, pe Blaga, pe Dragnea (nu fotbalistul! :) ). Veti intelege, mai ales daca cititi deopotriva cu inima si mintea. Da, aveti dreptate: popoare pe care nu le deranjeaza sodomia, pedofilia, alte manifestari de sexualitate aberanta, consumul de droguri, cu un cuvint, secularismul desantat, sunt evident decazute moral. Insa, noi, ca romani, c aun popor care a ucis 20 de milioane de inocenti, nu avem voie sa facem prea mult caz de asta. Daca vecinul olandez se culca cu barbati si se drogheaza, eu, romanul, daca umblu beat ca un porc si fur de la stat, nu inseamna ca sunt mai bun pentru ca pacatele mele sunt mai putin degenerante si infioratoare. Am fi amindoi in cursa catre Iad, chiar daca la viteze diferite.
Mitteleuropa de dinclo de Carpati are partile ei bune si rele. Pun prea mult accent pe partea materiala, dar in acelasi sunt seriosi si disciplinati in munca. Sunt pe jumatate bihorean, asa stiu ce spun. Si am trait o vreme i Germania, asa iar stiu ce zic. Daca intelegei Mitteleuropa, intelgi Apusul. Occidentul, daca s-ar intoarce la Cristos, prin Sfintul Parinte sau orice alta cale adevarata, ar avea un viitor mai stralucit decit tot trecutul colonialist si prezentul neoimperialist.
Pace!

dobrin7m 19.03.2013 09:30:02

Citat:

În prealabil postat de Camy93 (Post 511088)
Am voie sa critic deoarece si eu ma aflu in aceeasi oala. Asta este adevarul, doamna. De ce nu acceptati ca tara e frumoasa dar e plina de stricaciuni? Eu v-am povestit experientele mele si ce mi-a fost zis si am trait in legatura cu romanii. Daca dvs. nu vreti sa acceptati, nu aveti decat sa traiti in minciuna. Dvs. spuneti de mine, dar va simtiti mai in masura sa comentati, cand ati dat bir cu fugitii si ati parasit tara la care tineti asa de mult? Si bulgarii sunt in aceeasi oala, nu sunt romanii singurii cu probleme, dar vai ca fac tot posibilul sa fie!

La religie: s-a pus automat si nu stiu sa o schimb. :P

La cei 20 ani ai dumitale, experienta ta este zero. Vorbim peste 25 ani. Si nu mai fa tu romanii stricaciuni .
Copilita ia spune tu ai dormit vreodata sub vreun copac sau in vreun grajd? ai mancat vreodata florile campului? asa ca bunul simt spune sa faci experienta si apoi sa vii aici sa vorbesti. Cand ai sa aduni si tu suferinte atinci sa vii aici sa vorbesti cum e "sa dai bir cu fugitii".

la inceput ai avut trecut catolic acolo sus si ai avut si Koln trecut dar nus cum se face ca s-au schimbat singure.

AlinB 19.03.2013 09:30:35

Citat:

În prealabil postat de Camy93 (Post 511085)
Doamna, va e usor sa vb. de din-afara! Dvs. nu mai sunteti de mult in tara. Cat despre natia noastra, nu ii vorbim noi de rau la straini, ci ei singur isi fac o imagine proasta. Eu am incetat sa mai vorbesc romana pe strada sau sa mai zic ca sunt din Romania. Stiti ce au facut romanii in cartierul meu, doamna? Au omorat un dirijor de opera si l-au jefuit, altii au venit sa stea cu chirie si au dat bir cu fugitii lasand in urma mii de datorii la apartament, unul trecand pe langa prietenul meu zice "uita-te si la asta, labarul." - crezand ca prietenul meu e strain si nu intelege romana. Dvs. nu aveti habar ce renume prost NE FACEM SINGURI FIIND NESERIOSI. Pai cum e posibil doamna sa mergi la Vodafone sa vrei sa iti faci conexiune la internet si sa iti spuna ca nu fac contracte la romani? Stiti ce mi-au povestit? Ca s-au facut mii de contracte si romanii nu isi plateau taxa lunara ci pur si simplu foloseau internet cum doreau. Stiti ca aici ca sa te inregistrezi la primarie trebuie sa iti vina politia acasa? Stiti ca aceasta se aplica doar la romani si bulgari? Oare de ce, doamna? Nu cumva ca s-au dat adrese false si s-a furat in draci? Eu NU am avut voie sa fiu inregistrata din cauza romanilor care vin aici TOT cu intentii rele, de parca nu si-au batut joc destul de tara noastra - vor sa raspandeasca rau si in strainatate. Cu parere de rau spun ca noi singuri ne facem imaginea proastra. Conducatorii de aici din Germania si-au luat deja masura, si asta din cauza EXPERIENTELOR traite cu romani si NU A POVESTIRILOR spuse de unii. Ce denota asta? Nu exact ce a spus dl. Dragomir?

Subiectivism la greu.
Oare germanii n-au omorat niciodata un dirijor?
Sa fim seriosi.

Si de ce in Romania Vodafone face abonamente de Internet la romani si inca se pare pe mai multi bani decat o fac la ei acasa?
Tot ca nu platesc?

Ia fa matale un experiment: infometeaza o haita de caini, si pe urma ia un caine hranit, bine mersi, leaga crenvusti de el si plimba-l prin fatza lor.

Ce se va intampla?
Il vor sfasia.

Oare de ce am ajuns o tara de caini infometati?
Nu la instructiunile Occidentului?

De cine si de ce ne-au fost cumparata fabricile si pe urma inchise iar oamenii lasati sa moara de foame?
De la cine am primit tot felul de instructiuni aberante despre cum sa avem "o economie de piata" ca pana la urma sa nu mai avem aproape nimic al nostru?

Credeti ca nu le place forta de munca romaneasca, buna si ieftina?
Ca daca n-ar fi fost si buna si ieftina, n-ar fi facut multi romani purici in Anglia sau Germania, si doar eu stiu destui care stau bine mersi, cu acte in regula.

Insa ca sa-i convinga sa munceasca acolo, trebuiau sa-i faca muritori de foame in tara lor, iar chestia asta dupa cum vezi nu se poate face avand doar avantaje.

Citat:

Adevarul e ca am ajuns o tara de lenesi, de talhari, de criminali si de oameni fara moralitate! Televiziune imparte numai prostie peste tot, in te-miri-ce emisiuni sunt numai invitati gen Gicu de la Craiova care canta despre ce tare e el si asa mai departe. NU vedeti cat a degradat tara?!
Personal nu vad asta - in schimb da, vad lasi, vad tradatori si cozi de topor - astia sunt adevaratul motiv al celor enuntate mai sus si care va deranjeaza, iar ca mentalitate nu sunteti f. departe de cei de care vorbeam la inceputul frazei.

Citat:

Uite ca n-am auzit multe femei plangandu-se de chestia asa, desi am asistat la anumite faze jenante, intr-adevar.

Dar poate mai este si o alta fatza a problemei, se zica ca nici cainii nu latra chiar la oricine - iar asta am putut sa o vad cu ochii mei.

DragosP 19.03.2013 09:33:16

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 511120)
Dar poate mai este si o alta fatza a problemei, se zica ca nici cainii nu latra chiar la oricine.

Exact asta am vrut să zic și eu, dar completez cu "și oricunde"!:65:

Mihnea Dragomir 19.03.2013 11:35:35

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 511114)
dar siriacii nu au avut stat propriu de peste 2500 de ani.

Libanul.
De acolo vin miresele. De aia le cantam: "vino din Liban, mireasa !"

celestial_pottery 19.03.2013 13:06:53

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 511146)
Libanul.
De acolo vin miresele. De aia le cantam: "vino din Liban, mireasa !"

Ma refer la tot poporul siriac. Si Libanul oricum a fost cam tot timpul ba sub arabi, ba sub turci, ba sub imperialisti europeni. Si cind au fost liberi, le-au activat "baietii" serviciilor secrete, discret si eficace, un razboi civil asa de cronicizat, incat de acolo deriva cuvintul "libanizare". Libanezii sunt impartiti intre a fi catolici si musulmani. Evident ca Siria, Turcia si Israelul au oamenii lor in fiecare confesiune, si trag sforile unei tari mici dupa cum e cazul la masa verde.
Poate si noi, ca romani, ar trebui sa punem punct la patru lucruri: avorturi, obedienta fata de conducatori de doi bani si fata de Occident, lenea si furturi/coruptie si sa stam drepti in fata lumii. Libanul, daca e sa ne gindim la el, e populat mai degraba de descendentii fenicienilor. Si, repet, daca noi am ajunge la dimensiunile si posibilitatile unei tari atit de ranite ca Libanul (nu ca am fi departe), nu e deloc sigur ca am face fata cu demnitate. Din pacate.
Pai miresele vin de si pleaca spre pretutindenea. :)
Probabil ca ai in vedere Libanul pentru ca (de )acolo sunt maronitii. Ma refeream la popor in ansamblul sau, indiferent de cult/confesiune/Biserica, NU la vreun rit.

Mihnea Dragomir 19.03.2013 13:34:44

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 511153)
Libanul, daca e sa ne gindim la el, e populat mai degraba de descendentii fenicienilor.

Libanezii de azi sunt, in majoritate, arabi. Si fenicienii erau semiti si abrahamici, dar pe alta descendenta decat arabii (erau "copiii femeii libere" si nu "copiii femeii sclave" a lui Abraham). Libanul e o tara majoritar araba si majoritar catolica. Actualul presedinte al Libanului a fost mult apreciat de Papa Benedict ca un vrednic fiu al sau. Noi cunoastem Libanul, daca nu din Biblie, macar din arta lui culinara. Bucataria libaneza, de nedepasit in rafinament, este una dintre cele trei bucatarii majore ale lumii, alaturi de cea franceza si de cea chineza. Cand spunem "bucatarie araba", spunem, de fapt, "bucatarie libaneza", fiindca restul contributiei arabe la arta culinara este neglijabil.

Noi, adesea, confundam "a fi arab" cu "a fi musulman", neglijand pe arabii crestini care au luat in plin si iau in plin pana in zilele noastre talazurile spumegande ale istoriei. Inclusiv trecutul recent al arabilor crestini este eroic, in lupta lor cu musulmanii ori cu evreii. Intemeietorul Organizatiei de Eliberare a Palestinei (inainte de Yasser Arafat) a fost un arab catolic. Erau anii cei mai grei, cand arabii aveau de luptat cu teroristii evrei sionisti fara sa existe nicio regula. Arabii musulmani se impauneaza, adesea, cu merite care apartin arabilor crestini: cum procedeaza in arta culinara, asa procedeaza si cu efortul de eliberare a poporului palestinian.

celestial_pottery 19.03.2013 13:59:56

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 511157)
Libanezii de azi sunt, in majoritate, arabi. Si fenicienii erau semiti si abrahamici, dar pe alta descendenta decat arabii (erau "copiii femeii libere" si nu "copiii femeii sclave" a lui Abraham). Libanul e o tara majoritar araba si majoritar catolica. Actualul presedinte al Libanului a fost mult apreciat de Papa Benedict ca un vrednic fiu al sau. Noi cunoastem Libanul, daca nu din Biblie, macar din arta lui culinara. Bucataria libaneza, de nedepasit in rafinament, este una dintre cele trei bucatarii majore ale lumii, alaturi de cea franceza si de cea chineza. Cand spunem "bucatarie araba", spunem, de fapt, "bucatarie libaneza", fiindca restul contributiei arabe la arta culinara este neglijabil.

Noi, adesea, confundam "a fi arab" cu "a fi musulman", neglijand pe arabii crestini care au luat in plin si iau in plin pana in zilele noastre talazurile spumegande ale istoriei. Inclusiv trecutul recent al arabilor crestini este eroic, in lupta lor cu musulmanii ori cu evreii. Intemeietorul Organizatiei de Eliberare a Palestinei (inainte de Yasser Arafat) a fost un arab catolic. Erau anii cei mai grei, cand arabii aveau de luptat cu teroristii evrei sionisti fara sa existe nicio regula. Arabii musulmani se impauneaza, adesea, cu merite care apartin arabilor crestini: cum procedeaza in arta culinara, asa procedeaza si cu efortul de eliberare a poporului palestinian.

M-ai atins la punctul meu sensibil: bineinteles ca am cunostinta de arta culinara libaneza. Si mintea si stomacul meu o apreciaza profund. Nu stiam insa ca maestrii bucatari libanezi sunt crestini catolici. Arabii non-libanezi au o "contributie" la arta culinara prin furtul baclavalei de exemplu de la siriaci si copti.
Oricum, bucataria orientala e de departe una din cele mai sanatoase.
In alta ordine de idei, stiu de catolicii libanezi. Stiu ca, la nivel de ardoare a credintei, sunt un soi de Filipine al Levantului. Fireste ca stiu de Maroniti, care spre deosbire de bizantini, nu au intrat vreodata in schisma fata de Sfintul Parinte.
Hai sa ne intoarcem on-topic: daca la o astfel de reconciliere, chiar s-ar semna un document privind Comuniunea din acelasi Potir? Ar finteresant de stiut cum vor reactiona principalele autocefalii ortodoxe. Bineinteles ca Patriarhul Rusiei, ca rival dintotdeauna al celui constantinopolitan, ar face exact pe dos. De Arhiepiscopul Atenei, cred mai degraba ar incerca sa impace si capara si varza. Dar am incredere in Patriarhul BOR: este un diplomat si un apropiat al dialogului ecumenic. Sigur reactia Prea Fericirii Sale ar fi cea corecta.
P. S. Postarea asta mi-a facut foame. Deseara iau doua shaorme, spre surpriza Iuliei.

bogdan81 19.03.2013 14:18:38

Daca la o astfel de "reconciliere", cum spuneti, s-ar ajunge la "comuniunea" din acelasi potir,
eu unul NU ma voi impartasi cu papa niciodata, daca papa nu renunta la ereziile lui.
Si NU ma voi lua nici dupa alti patriarhi care se vor impartasi cu papa, indiferent cine ar fi acei patriarhi.

DragosP 19.03.2013 14:18:48

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 511160)
Deseara iau doua shaorme, spre surpriza Iuliei.

Cu de toate sau de post? :39:

Mihnea Dragomir 19.03.2013 14:19:44

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 511160)
Hai sa ne intoarcem on-topic: daca la o astfel de reconciliere, chiar s-ar semna un document privind Comuniunea din acelasi Potir?.

Pai, s-a si semnat. Stai sa verific. Am gasit: La Florenta, in 1445.

Citat:

Dar am incredere in Patriarhul BOR: este un diplomat si un apropiat al dialogului ecumenic.
Este. Dar, la asa o chestie nu ar putea lua parte. Fiindca ar avea piciorul in ghips.

Citat:

P. S. Postarea asta mi-a facut foame. Deseara iau doua shaorme, spre surpriza Iuliei.
Piata Rossetti, doar sa le spui sa nu exagereze cu ceapa. Sau la Dristor. Ori la fostul restaurant "Budapesta". Intr-un loc dintre acestea trei, sunt cele mai bune in oras. Vizavi de Urgenta Floreasca au decazut: au inceput sa vanda shaorma cu rosii. Niste criminali, isi bat joc de carne.

Bun, si acuma, daca ai salivat destul, trecem la exercitiul de vointa. Ii oferi Iuliei shaorma, tu iei falafelul. E post, omule. Si pe ritul rasaritean, si pe cel apusean. Oricum o iei si la orice calendar te uiti, tot post este. Sau de bazezi pe ce spunea Sf Ioan Chrysostom, doctor al Bisericii: "Bucurati-va cei ce ati tinut postul, bucurati-va si cei ce n-ati postit ! Vitelul este mult !". Reproduc din memorie. De fapt, nu mai stiu daca spunea chiar asa.

bogdan81 19.03.2013 14:23:44

Aia de la Florenta n-a avut nici un efect. Ortodoxia a ramas in picioare, fiindca Dumnezeu nu a ingaduit sa piara dreapta credinta.
Cat despre apuseni, ei au ramas in ereziile lor.

ioanna 19.03.2013 15:09:11

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 511107)
Don'șoară Cameluța: te rog eu important de schön să nu mai categorisești tu pe români ca fiind hoți, leneși, criminali și alte asemenea măscări. Pentru că și deoarece, din păcate, cine zice, ăla e!

Las-o, si-a scos cornitele :71: Smerenia ei desavarsita ii permite sa identifice cu precizie raul din lumea ortodoxa, vazut inclusiv in broderia de pe hainele preotesti:) Deasemenea e o iconoclasta innascuta. Foarte dispretuitoare vorbele ei, din mai multe interventii la adresa icoanelor.Ma mir, chiar ma mir ca s-a botezat in BC, o biserica traditionala, ce nu dispretuieste icoana.

Citat:

Mihnea Dragomir:Ati observat ca, in Anglia, gardurile sunt mult mai joase ca in Ro ? Cumva simbolice ? V-ati intrebat de ce ?
Stiti desigur ca in Moldova si mai ales Basarabia gardurile sunt joase sau lipsesc cu desavarsire. Garduri inalte au sasii si in general ardelenii. Va las sa meditati d-voastra la intrebare si raspuns.

celestial_pottery 19.03.2013 15:34:22

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 511166)
Pai, s-a si semnat. Stai sa verific. Am gasit: La Florenta, in 1445.

Este. Dar, la asa o chestie nu ar putea lua parte. Fiindca ar avea piciorul in ghips.

Piata Rossetti, doar sa le spui sa nu exagereze cu ceapa. Sau la Dristor. Ori la fostul restaurant "Budapesta". Intr-un loc dintre acestea trei, sunt cele mai bune in oras. Vizavi de Urgenta Floreasca au decazut: au inceput sa vanda shaorma cu rosii. Niste criminali, isi bat joc de carne.

Bun, si acuma, daca ai salivat destul, trecem la exercitiul de vointa. Ii oferi Iuliei shaorma, tu iei falafelul. E post, omule. Si pe ritul rasaritean, si pe cel apusean. Oricum o iei si la orice calendar te uiti, tot post este. Sau de bazezi pe ce spunea Sf Ioan Chrysostom, doctor al Bisericii: "Bucurati-va cei ce ati tinut postul, bucurati-va si cei ce n-ati postit ! Vitelul este mult !". Reproduc din memorie. De fapt, nu mai stiu daca spunea chiar asa.

Stai linistit, frate. Evident ca stiu ca e post, si il tin. Cind am scris "shaorma", am gindit "ceva shaorma/falafel-like, dar de post". Si daca il cumpar seara, nu il si mananc seara, ci maine dimineata. Lipia, fie si libaneza sau asiriana, tot amidon este. A mea nu tine postul, pentru ca maica-sa o bate la cap sa mai puna kile. (Ai ei nu au tinut post never ever). Eu il tin, din doua motive: cel crestinesc, si cel de sanatate&silueta: trebuie sa scap odata de habitusul asta rostogolitor, a la Vladimir Harkonnen. Mai mult si mai amanuntit iti zic pe privat.
Avind in vedere modul absolut necoordonat in care actioneaza autocefaliile ortodoxe intre ele, e de asteptat ca rusii sa faca tocmai in ciuda Ecumenicului, si sa intretina o miscare ultraschismatica la noi, la greci si oriunde se poate. Ar incerca pe toate caile sa zadarniceasca o eventuala a doua Florenta-Ferrara.

ioanna 19.03.2013 15:39:00

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 511173)
Ar incerca pe toate caile sa zadarniceasca o eventuala a doua Florenta-Ferrara.

Doamne fereste sa ajungem vreodata sub papucul rosu (mai nou negru) al Papei. Am incredere in lucrarea Duhului Sfant care ne va proteja sa nu cadem in erezie, iar comuniunea sa fie una in Adevar. Ecumenicul,ar trebui sa fie intr-adevar ecumenic, dar se pare ca trage spre schisma, despartindu-se de ceilalti.

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 511167)
Aia de la Florenta n-a avut nici un efect. Ortodoxia a ramas in picioare, fiindca Dumnezeu nu a ingaduit sa piara dreapta credinta.Cat despre apuseni, ei au ramas in ereziile lor.

Asa este. Nu exista compromisuri in credinta, ca atunci nu mai e credinta.
Din punctul meu de vedere chiar n-avem ce sa negociem cu romano-catolicii, ei s-au indepartat si dezvoltat ambiguu.

celestial_pottery 19.03.2013 15:40:36

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 511165)
Cu de toate sau de post? :39:

De post, logic. Vezi raspunsul dat fratelui Mihnea (noi ne cunoastem personal demult).

Camy93 19.03.2013 16:10:29

dragilor, imi pare rau daca am adresat cuvine rau-voitoare sau ne la locul lor. adevarul e ca in ultima vreme sunt stresata cu examenele si imi pierd repede rabdarea. ceea ce voiam sa spun e ca multe icoane nu te fac un bun crestin, la fel cum lipsa lor nu te fac un rau crestin. de unde ati ajuns la ideea ca le dispretuiesc? eu port o iconita sfintita la gat cu Sf. Fecioara Maria si Domnul. sa raspund d-nei dobrin: da. cand ne-am mutat in Germania casa care se presupunea sa fie gata nu a fost. am stat in mizerie, printre caramizi cazute, in frig crancen, cu centrala puscata si putini bani in buzunar. atat eu cat si toata familia. sa stiti ca de multe ori intelepciunea nu vine cu varsta, asa cum credeti dvs. am nevoie de un argument mai bun de la dvs. decat ca "esti prea tanara". sunt altii la 18 ani mai patiti decat noi toti, poate. ei stiu prin ce au trecut sa le fie bine.
cat despre romani, voi m-ati inteles gresit. eu condamn poporul roman pentru ca se comporta cum se comporta, si nu religia. poporul roman nu a ajuns in mare pare rau-voitor si desfranat din cauza ca e mare parte ortodox. Doamne-fereste si sa-si dea peste gura cel care a inteles asa ceva! credinta si religia nu pot fi lucruri rele. pe romani alte lucruri ii fac sa fie rai, sa nu mai gandeasca limpede, sa aleaga calea cea usoara si comoda - si anume lupii care stau la toate colturile si incearca sa te tepuiasca. ortodoxia nu poate fi ceva rau atata timp cat te invata sa iubesti, sa fii om moral, sa ai grija de aproapele tau. la poporul nostru ma deranjeaza ca AU POTENTIAL ENORM dar prefera sa devina imorali in momentele grele! eu as prefera sa mananc coji de cartof decat sa fur de la altul, care si el abia isi duce zilele...

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:52:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.