![]() |
De altfel am admirație pentru ce face Bill Gates cu banii. Cred că îi folosește bine. Însă dacă iau soft de la el nu-l ruinez, și o fac pentru a putea trăi/munci și eu, căci n-am bani să-l cumpăr. Dar dacă fur de la tine, care ai o piață mică de desfacere, îți pot aduce un prejudiciu mare, poate chiar faliment.
|
Citat:
Mai bine nu ar fi spus-o nimeni, cred. |
Și tu începi acuma?:24:
|
Citat:
Folosesc Debian Sid, Gentoo si Arch. Rolling releases, ca sa nu imi bat capul cu upgrade de la o editie la alta. (Ma calca pe nervi politica Canonical in acest sens). |
Citat:
Cind oi fi mai tare la compilaciuni si alea-alea, intru eu pe piata ca mic producacios de soft. Si atunci voi gandi ca tine: doar va fi interesul meu sa cistig bani, nu? Vorba mea dintotdeauna: omul nu e doar un "animal politic" ci, inainte de asta, "animal subiectiv". :24::24::24: |
Eu am spus că nu țin partea nimănui: ci susțin doar dreptul producătorului de a primi bani. Dacă vrea. Dacă nu, nu.
Și aia cu piratat vs furat, e o prostie: dacă ar crește zecile de mii de linii de cod pe câmp sau măcar în grădină, aș mai zice. Dar alea reprezintă rezultatul efortului cuiva. Cu ajutorul Domnului, normal, dar tot cu ajutorul Lui mi-am cumpărat și orice alt bun. |
Citat:
oricum, depinde cat de asemănătoare sunt. |
Citat:
|
Ia uitati aici:
http://itsfoss.com/wps-office-micros...ne-for-ubuntu/ Deci, se poate fara "torrentuiri" de chestii hackuite. :D Daca se poarteaza WINE in Android, la revedere Termopanul lu' Billy! |
Citat:
nu este nici o diferența. de multe ori, în spatele unui program se află mai mulți oameni și mai multe investiții decât în spatele unei componente hardware. mă miră că tocmai pe acest forum găsesc această atitudine față acest subiect. |
Interesant
Citat:
Nu stii sa citesti. Un produs de valoare este rar = un produs util/remarcabil se produce greu datorita efortului, timpului si resurselor necesare. Photoshop s-a facut in urma a multa munca. Multa munca = multi bani. Proprietate privata = citeste constitutia. Aceasta munca s-a materializat intr-un produs (programul propriu-zis). Tu nu ii furi ideea omului ii furi produsul finit! Il copiezi si ii inunzi piata cu competitie neloiala! Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Amphiboly Amphiboly is the result of ambiguity of grammatical structure. Examples: "Don't let depression kill you--let God help." (The sentence leaves unclear whether God is going to help you not be depressed or whether God is going to help you to die) Multumesc. |
Teoria chibritului in spatiu.
|
Este pacat.. si se pedepseste prin luarea de virusi :))
|
Stiu ca asa ceva nu se spune dar totusi... ati spus careva preotului in timpul spovedaniei ca folositi Windows piratat? Sa nu ziceti ca toti aveti licenta :))
|
Citat:
|
Citat:
www.android-x86.org Eu folosesc, si sunt tare multumit. In plus, e mai comod decit "scarpinatul ecranului". Cind vei avea un PC, ti-l poti pune pe PC, si vei vedea diferentele/avantajele, fie doar si mai marea claritate datorata unui ecran mai mare. On-topic: AlinB a argumentat limpede si corect: "pirateria" NU este hotie. Deci, daca Dumnezeu a definit si condamnat hotia ca pacat, iar pirateria NU este hotie, rezulta ca... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
iar în al doilea rând, nu ai dreptate. dată tu creezi un soft pentru utilizare home, sau un joc, sau compui o piesă, este normal să ceri bani pentru utilizarea rezultatului muncii tale. dar vei face voluntariat, dacă legea ar fi așa cum vreți voi. pentru ca majoritatea copiilor piratate se fac pentru utilizarea acasa. din ce te-ai întreține, în acest caz? |
Citat:
Singurul program piratat din calculator este un kaspersky(antivirusul de baza);cu toate ca detin un Norton cu licenta, nu-l folosesc deoarece imi musca prea mult din hardware, în rest niste cursuri lynda after effects, pe care nu mi le pot permite. Oricum, imi place mai mult sa ma joc cu codurile in dreaweaver; C(urmeaza ++); html; Javascript; mysql, plus că e gratis! |
Citat:
Kaspersky nu poate fi piratat, atat e de bun, sunt convins ca in scurt timp te va descoperi ca ai cheie piratata. |
Citat:
Norton nu ma poate ajuta cu absolut nimic in ceea ce fac eu, iar ramii sunt pe 1333mHz. Sper ca în curând să-mi achiziționez o placă grafică profesională pentru editare grafică/video(cea actuală e un ati 5570) niște rami pe 1866mHz cel putin și un procesor xeon E5 cu patru nuclee, n-am nevoie de mai mult! Toate cu voia celui Dumnezeu. http://i36.tinypic.com/idd5it.png |
Nu cred ca exista un raspuns duhovnicesc la aceasta intrebare.
Haideti sa facem o analogie a aplicatiilor software cu lumina impartita de inviere. Dupa parerea mea softul este lumina(flacara) iar cd-ul sau orice alt suport material pentru acesta este lumanarea. Ce se plateste in acest caz: lumina sau doar lumanarea ? Softul reprezinta o informatie, o metoda. Orice fel de informatie ar trebui sa fie gratuita si la dispozitia oricui. Cu cd-ul, dvd-u, driver-ul usb sau mai stiu eu ce discheta sau haddisk e problema, deoarece ceva material se cosuma in fabricarea lui. Iar ca orice om adept al echilibrului consider ca altceva material trebuie sa ii ia locul. Nu saraceste nimeni atunci cand se "fura" o idee sau o meserie spre exemplu. Faptul ca i-am furat ideea cuiva nu il deposedeaza pe acesta de acea idee. El tot o va avea acolo in cap. Intelegeti ce vreau sa spun ? Tot ceea ce se poate fura in cazul unui produs software este dreptul de autor, adica in termeni ortodocsi "viata lui de dupa" in inimile si in cugetul nostru. Ori eu daca folosesc un soft crackuit nu imi asum nici un drept asupra lui. Bineinteles, un raspuns legislativ si argumente in acest sens ni-l poate oferi cineva care lucreaza in domeniu. |
....hm...hm...
|
hm...
Chiar e furt... însușirea fără încuviințarea proprietarului a ceea ce nu-ți aparține și fără a respecta condițiile acestuia de-a folosi bunul creat de el. Dar există în domeniul software, culmea că există și libertatea de-a face tot ceea ce vrei fără vreo licență: http://www.linux.ro/. Alege doar...
"Robin Hood" e numai posibilitatea celor care iau înapoi ceea ce, mai întâi, alții le-au luat "fără licență". Creația intelectuală, însă, înseamnă muncă și nopți risipite pentru a face ceva... E drept că și hacker-ul și / sau crackerul "muncește" (dar la fel ca hoțul care-si elaborează foarte atent planul de-a sparge casa cuiva). Și dacă un bun informatician nu devine cracker e pentru că el muncește (fără gilimele). Și dacă vrem să devenim părtașii hoților (crackeri) e alegerea noastră și implicit, datorită acestei alegeri, devenim hoți sau părtași ai hoților. |
Citat:
Dar ceea ce nu înțeleg eu: De ce țin unii morțiș să folosească software cu licență (PE GRATIS!!!!) când există software gratuit care satisface exact aceleași cerințe pentru marea masă? P.S. Eu folosesc de ani de zile distribuții Linux (acum Ubuntu) care-mi satisfac "doleanțele informatice" infinit mai bine decât o poate face orice sistem Windows și orice program copy right Microsoft. |
Citat:
|
Citat:
Deci, comparatie stupida, citeste mai intai topicul pe urma vino cu ideile tale preconcepute - doar daca le gasesti justificari mai bune de atat. |
S-aude mă? ’Doar’!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
P.S. 1. Shuttleworth și mai ales, Linus Torvalds au ales să nu fie HOȚI. Exemplul lui Linus e demn de a intra în "cartea creștinismului": a muncit pe gratis pentru mulți (și o mai face și astăzi). Dar unii aleg să fie HOȚI și culmea că mai își și justifică mizerabil păcatul ăsta. Ehei, diavolul în care cred creștinii are multe căi ascunse, deplorabile, însă, pentru cei care vor să vadă adevărurile... nu a fost niciodată târziu!. 2. Dacă nu ai habar de programe software (sisteme de operare + aplicații), nu scrie despre ele. |
Citat:
2.Folosirea unor softuri ,filme, muzica cu licenta(legal), pentru placere personala,e imoral. 3.Folosirea unor softuri ,filme ,muzica si fara licenta si pentru placere e si ilegal si imoral. Ce ne intereseaza in primul rand ca si crestini e moralul abia apoi legalul .Se poate observa usor ca ,chiar daca ai licenta platita(e legal), folosirea poate fi imorala ,daca rezulta o placere pacatoasa . De exemplu folosirea Adobe Photoshop cu licenta (legal), pentru prelucrarea unor poze poate parea un lucru nevinovat ,dar daca te gandesti ca poza insasi e doar o iluzie ,modificarea pozei cu scopul a parea mai tanar ,frumos,atragator decat esti in realitate e o mandrie prosteasca,iar mandria e imorala chiar daca tu ai platit licenta.Orice tine de modificarea realitatii lasate de Dumnezeu e mandrie. Urmaresti un film pe care l-ai platit? Esti in regula cu legea ,dar cu Dumnezeu cum esti ? E comedie ? Desi tu trebuie sa-ti plangi pacatele ,ranjesti la niste glume stupide ? E drama ? Plangi ca prostul pentru niste personaje fictive dintr-o realitate virtuala falsa fara nici o legatura cu tine.E pentru adulti? ...Inseamna ca tu esti doar un copil(la minte). Joci un joc ? Shooter ? Strategie? Pe cine ai impuscat si ce regat ai construit? Totul e o iluzie ,o pacaleala ,un timp iremediabil pierdut in care ai fi putut sa-ti construiesti sufletul si sa-l pregatesti pentru intalnirea cu Dumnezeu,sa-ti plangi pacatele sau sa ajuti pe vre-un sarac... Imaginatia e "podul dracilor" iar industria divertismentului ,jocurilor ,filmelor ,muzicii ,softurilor o foloseste cu succes si formateaza creierele care "se bucura" ca joaca un joc sau folosesc un soft crack-uit sau vad un film copiat ilegal dar nu realizeaza ca ei sunt doar niste victime...ca asta e scenariul facut de altii.Cu cat e tinut cineva in realitatea asta virtuala cu atat se departeaza mai mult de Dumnezeul care a facut realitatea efectiva.Cand se intrerupe curentul realitatea virtuala nu mai exista,dar ti-a furat timpul pe care trebuia sa-l folosesti in realitatea actuala sa te construiesti pe tine. Deci daca e pacat sa utilizam software cu licenta platita care produce pacate sau placeri vinovate ,sau predispune la asa ceva ,cu atat mai mult e pacat sa utilizam acelasi software(+filme ,jocuri ) fara licenta . |
Asa e. Desi furtul este pacat, si folosirea unui bun/serviciu in scopuri gresite e la fel de rau.
|
Greu de gasit o viziune mai fanatică decât cea a lui bin000.
|
pai haideti atunci, sa stam sa ne plangem ca prostii pacatele si atat; nu cumva sa radem, nu cumva sa asculam o muzica, nu cumva sa plangem la un film; ca e imoral. Hai sa irosim viata lasata de Dumnezeu in plans, plans si iar plans, ca deh, suntem pacatosi si nu meritam placere personala, ca e imoral.
si ne miram ca se convertesc tinerii la alte religii... |
Citat:
|
Citat:
Este alegerea lor. Ce-i asta ,shopping pt religie? Cine are oferta cea mai atragatoare? |
Citat:
|
de cand ortodoxia inseana tristete? de cand nu ai voie sa razi la o gluma, sa canti, sa dansezi, sa te distrezi din cand in cand? de cand nu ai voie sa te uiti la filme sau sa asculti muzica?
Cine a inventat chestiile astea? Chiar asta inseamn ortodoxia? Hai sa fim seriosi. N-are nici o treaba nici o superioritate cu nimic; pur si simplu e absurd. stai si iti plangi pacatele non stop, nu cumva sa razi vreodata. Asta nu cred ca-i ortodoxie; ps: nu doar la topicul asta am vazut ideea conform areia ortodocsii nu au voie sa ascultamuzica, sa se distreze etc. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:01:44. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.