Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Student român la Londra: “Dumnezeu a fost ucis de Occident (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16658)

AlinB 29.07.2013 00:40:50

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 527939)
Ba nu,ai incurcat rau borcanele:abia raspunsul la scrisoarea fetei cu pricina,este o epistola abjecta!

Corect, desi epistola initiala nu e tocmai un monument de spiritualitate sau inteligenta sau o raportare corecta la realitate, "replica" ridicata in slavi de indivizi fara principii si un sistem de valori sanatos este cu adevarat abjecta.
Eu n-am putut citi mai mult decat prima parte, calitatea materialului aratandu-se de la primele randuri ca fiind din genul "trolling" si sub orice critica.

Florinvs 29.07.2013 07:54:23

In concluzie, in legatura cu ce a scris autoarea scrisorii: omeneste o inteleg, si este perfect adevarat ca in politica interna guvernul britanic a luat unele masuri cu totul aberante, in evidenta contradictie cu credinta ortodoxa: permiterea propagandei homosexuale, permiterea avorturilor, o prea mare libertate pentru obscenitati in mass-media, etc! Intradevar si Marea Britanie se confrunta cu serioase probleme astazi, nu numai economice: criminalitatea, consumul de droguri, etc.
Insa acuma judecand la rece totusi pana la urma respectiva persoana a ales singura sa studieze si sa locuiasca acolo si normal ar fi ca atunci cand cineva ia o decizie sa-si asume si consecintele acesteia!

Parascheva16 29.07.2013 08:22:40

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 528188)
Insa acuma judecand la rece totusi pana la urma respectiva persoana a ales singura sa studieze si sa locuiasca acolo si normal ar fi ca atunci cand cineva ia o decizie sa-si asume si consecintele acesteia!

Da si nu. Adica pleci cu o idee despre UK sau Occident si cand ajungi acolo vezi ca realitatea este alta. In Romania nu se spune despre partile rele prea mult, ci numai cele bune si de multe ori trase da par. Sunt multi romani care s-au asteptat la ceva si au gasit altceva. Apoi, cand esti departe de casa realizezi ce ai lasat in urma.

Parascheva16 29.07.2013 08:24:45

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528162)
Emisiunea are o tematica - e normal sa caute anumit gen de oameni, sa-i puna sa rosteasca un anumit gen de replici, etc.
Sa pleci de la astfel de "emisiuni" si sa consideri ca este reprezentativ pentru o societate, nu este realism.

Asa este, insa in ziua de astazi multi iau de buna tot ce vad la televizor, mai ales tinerii. Vad la tv o emisiune despre ceva si apoi se dau informati.

(ex. multi spun ca vrajitoarele au fost arse pe rug in Evul Mediu, caci asa a spus UnHollywood)

Parascheva16 29.07.2013 08:40:49

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 528029)
Eu am vazut in ultimul timp cateva emisiuni real life din SUA. Desi mai auzisem ca acolo se pune mult pret pe bani si lucrurile materiale (chiar la facultate ne spunea un profesor ca pana si arta acolo e legata tot de asta), am fost surprins sa vad ca pentru multi coteaza foarte mult banii si lucrurile materiale, e ca un cult. Gandeau totul in functie de castigul pe care il pot obtine, chiar daca e foarte mic. Mai e ceva, competitivitatea, el trebuie sa fie mai bun decat ceilalti, sau macar sa arate ca este.

Eu vorbeam de romani din America, nu de americani.
*
Da si nu. Sunt tot felul de oameni. La televizor in SUA oricum numai asta vezi. Si nu doar in SUA, ca nu e singura tara de pe continetul Nord American.

Era un banc sovietic. Este adevarat ca fiecare american are cate o masina, dar in acelsi timp, fiecare cetatea sovietic are cate un loc de parcare.

Toti au masina(i),case,telefoane,tablete etc. etc. insa mai toate sunt in rate si platesc toata viata la ele, iar daca ratele de la casa etc. nu sunt platite pana mor, dupa moarte banii din cont sunt luati ptr. a plati datoriile la banca sau preia altcineva(copilul) ratele.

Se pune accent destul de mare pe exterior si nu pe interior. Insa din pacate si romanii au cam aceiasi mentalitate. Am iesit din comunist, dar gandirea materialista a ramas.
**
Legat de avort. Pana sa dea Ceausescu decretul, s-au facut 7 milioane de avorturi in Romania. Apoi au scazut datorita legii, dar tot se faceau. Apoi, primul lucru dupa asasinarea lui Ceausescu, a fost legalizarea avorturilor si f.multe femei au facut coada sa avorteze. In URSS a existat un control al populatiei si un atac la adresa familiei, dar pana si sovieticii si-au dat seama ca nu este bine, imperiul se clatina. Asa ca au incercat sa redreseze, insa tot in spirit comunist.

Grecia este tara ortodoxa care nu a apucat comunismul si tot au facut si fac avorturi. E adevarat, nu sunt pe primul loc in UE si pe locul 3 mondial.

Parascheva16 29.07.2013 08:51:12

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 527944)
Deoarece generatia parintilor nostri a fost una frustata material,au crescut cu multe greutati financiare,cu multe neputinte si lipsa comfortului personal.
Generatiile astea de comunisti de uzina,care se calcau in picioare in fata alimentarei pt cateva oua,branza si carne au suferit foarte tare iar suferinta ii va urma pe termen lung.
Daca mancarea devenise un lux...atunci ce sa mai vb despre alte acareturi,gen masini,case,mobila frumoasa?

Tot mi se pare putin deplasat. Am cazut dintr-o extrema in alta. Inainte eram pe locul 20 si ceva la obezitate in Europa, acum suntem pe locul...3. Oameni care isi vand casa sa isi ia BMW.

Nici cum era pe vremea lui Ceasca nu era bine, dar nici acum nu e. Ar trebui un echilibru. Si totusi, si inainte de comunist era greu si parca nu erau asa obsedati de lucruri. Acum cred ca influenteaza mult si televizorul. Vad la tv cum se imbraca americanii, vor si ei. Vad ce masina conduc cei din Franta, vor si ei.

Parascheva16 29.07.2013 09:05:14

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 527945)
Nu este popor care sa se injunghie mai mult pe la spate intre straini precum romanii.Asta ca fapt divers pt ca sa nu credeti ca un strain nu sesizaza aceste lucruri si te trateaza cum meriti din perspectiva lui.Cu privire la aceasta perspectiva lucrurile stau asa:ei,englezii,sunt un popor tenace si dur,obisnuiti sa fie imperiu si lideri iar pe altii ii privesc ca pe niste oarecare de pe la periferia lumii,cu mentalitate de asediati si niciodata egali cu ei.NICIODATA.Si nu doar ei privesc asa lucrurile ci si nemtii si multi altii.Este o viziune deloc placuta pt noi dar explicabila prin modul istoric diferit in care am evoluat ca natii.Asta este realitatea,daca te duci in lumea lor iti asumi aceste lucruri care nu se vor schimba.Nu iti convin atunci stai la tine acasa si este treaba ta.Nu considera ca iti sunt datori cu ceva si nu sar in sus de entuziasm pt ca te-ai dus peste ei.Te poti afirma profesional,poti sa castigi respectul,sa ai un trai material bun dar aproape niciodata nu te vor considera un egal al lor si nu te vor umple de imbratisari pt ca ai fost mai bun ca ei.De mici sunt educatia,prin mentalitatea din jurul lor,sa se priveasca ca membrii ai unei natii care ii conduce pe altii NICIODATA invers.In plus,spre diferenta de romani NICIODATA nu si-au batut joc de tara lor cum facem noi constant si concret si sunt mandrii de ea si de faptul ca s-au nascut englezi chiar si cand sunt sarantoci si tembeli.Este simplu:te-ai nascut englez pai atunci nu exista ceva mai maret pe lumea asta.Rule Britannia,Britannia rule the waves.Nu exista nici o asemanare intre organizarea,mentalitatea si evolutia lor si a noastra.Nici una.Si nu,nu sunt impresionati de cat se mult iti iubesti tu tara din moment ce stai pe la ei dar macar nu te dispretuiesc mai profund decat o fac cand vad cum scuipi pe locul nasterii tale sau pe un conational,sporturi la care romanii sunt canpioni mondiali.Ei vor sa te asimileze in felul lor NICIODATA invers pt motivele explicate mai sus.

Daca ar trebui sa scriu ce am vazut pe aceasta tema josnica si umilitoare pt noi,cum ne comportam unii cu altii acolo,de extrem de multe ori ca niste ticalosi lasi si cu mentalitate de slugi,ar trebui sa scriu cu atata furie si amaraciune de cred ca as intra la balamuc.Eu va spun ca avem parte de ceea ce meritam si pt cum ne comportam unii cu altii si pt cum ne-am tratat si ne tratam tara.

Am avut si noi momentele noastre minunate in istorie. Doar pentru ca acum suntem bolnavi sau in covalescenta, nu inseamna ca nu am facut lucruri marete. E suficient sa citesti lista inventatorilor romani si a intelectualilor. Apoi, am facut parte din Imperiul Roman de Rasarit care se numea pe scurt Romania, de unde ne si tragem numele de Romania. Sa nu uitam ca noi ne-am nascut in si prin Biserica, Biserica fiind la propriu mama neamului romanesc. Nu am avut armata de atac, ci armata de defensiva si recucerire. Doar pentru ca nu am cucerit si cotropit jumatate de lume nu inseamna ca suntem mai mici ca englezii(sa nu uitam ca multi regi englezi au fost francezi, mai ales dupa cucerirea nomanda). Un roman care isi cunoaste istoria si traditia nu ii va fi niciodata rusine cu neamul sau si cu tara sa. Nu consider ca englezii sau altii din vest sunt superiori romanilor pentru ca au avut imperii. L-am avut si noi pe al nostru(Imp.Roman de Rasarit, inainte sa fie elenizat). Noi am avut ca scop superm mantuirea, ei au avut ca scop cucerirea.

Irlandezii sunt mandrii ca sunt irlandezi. Scotienii la fel, cei din Wales idem. Englezii insa nu prea tin cu dinti de traditia si istoria lor. Acum se invata la istorie in vest cat de mult rau au facut ei altor natii. Au si ei o gramada de probleme in prezent, probleme care in loc sa fie rezolvate sunt considerate "englezesti" (ex. bautura).

Cand am mers in Anglia ma asteptam sa vad englezii din romane si din istorie, insa sunt comeplet diferiti cei de acum.

Parascheva16 29.07.2013 09:50:45

Am dat peste doua bloguri cu tineri care au studiat/studiaza in UK. Parerile lor nu sunt diferite fata de fetele din scrisoare. Mi s-au parut interesante postarile lor.

http://vrabiutamigratoare.blogspot.c...cidentale.html

si

http://munteanuk.blogspot.ca/search/...%20despre%20UK

anita 29.07.2013 11:51:00

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 527931)
Deci e mai greu. Usor de zis sa iti faci Biserica din camera ta, mai greu de facut, mai ales ca noi avem nevoie si de fizic, nu doar de spiritual. Si spovedania si impartasania, de unde? Daca moare intre timp? Apoi, sunt copii de preoti care ajung atei sau sa se abata de la cale. Poti sa ai credinta si sa cazi.

Si din pacate multi se pierd in Occident, nu se intaresc in credinta, mai ales daca sunt tineri, iar in Biserici cam bate vantul! Chiar credeti ca 3-4 milioane de romani sunt ortodocsi in Occident? Multi nici nu sunt casatoriti cu ortodocsi. Cum am mai zis, un om botezat ortodox care nu a fost crescut in duhul ortodoxiei sau s-a abatut de la cale, va reveni mai usor acasa in Ro, decat in Vest unde nu exista Adevar Absolut.
Urati chiar asa de tare Romania incat nu doriti sa apreciati singura si cel mai importanta chestiune care face Romania superioara Occidentului? Pe mine nu ma incanta replica asta ca poti sa fi ortodox oriunde, scuza folosita ptr. a pleca 1-2 din tara.

Nu cred ca e cazul sa spunem ca suntem superiori cuiva ,chiar si din punct de vedere spiritual
Parintele meu duhovnic spune sa nu lipsim de la biserica mai mult de o duminica la rand.
Eu daca lipsesc o duminica se cunoaste ,sunt mai vulnerabila ispitelor
Dobrin7m poate are o putere duhovniceasca mai mare ,nu se imprastie atat de usor.
Cine stie?
Am o vecina care din motive financiare astat in Spania vreo 5 ani.
Mi-a spus ca foarte usor te pierzi acolo ,desi ea e o persoana foarte credincioasa si smerita. Ai de toate si incepi sa uiti de Dumnezeu.
Fiecare cu experienta lui.
Parintele Pantelimon de la man.Ghighiu m-a sfatuit sa nu imi las copilul sa continuie studiile in Vest ,mi-a spus ca se va pierde spiritual .

AlinB 29.07.2013 11:54:14

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 528192)
Toti au masina(i),case,telefoane,tablete etc. etc. insa mai toate sunt in rate si platesc toata viata la ele, iar daca ratele de la casa etc. nu sunt platite pana mor, dupa moarte banii din cont sunt luati ptr. a plati datoriile la banca sau preia altcineva(copilul) ratele.

Da, au o economie relativ prospera - pentru ca au stiut ca prin mita si putere militara sa acapereze resurse, sa cumpere ieftin si sa vand scump, sa profite de pozitia $ in economia mondiala si sa exporte tzepe bancare si inflatie in toata lumea.

Cum sta treaba pentru americanul de rand? In afara de electronice si arme la discretie, relativ ieftine, mare lucru nu este ieftin la ei.
Educatia este scumpa (costa peste 100 de mii de $ sa cresti un copil si sa-l duci de la gradinita la facultate), sanatatea este scumpa si sistemul teribil de prost.

Majoritatea cand termina facultatea, o termina pe seama bancilor, ingropati in datorii.
Banii care ii au multi, ii au pe credit avand ca si garantie bunurile personale, inclusiv casa.
etc.

anita 29.07.2013 12:00:44

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528158)

Uite afla si tu daca nu stiai, ca sunt manastiri si in Occident si chiar romani au preferat sa se calugareasca sau sa plece ca si calugari acolo si nu (sa ramana) in cele de aici.

Hai lasa ,ca astea sunt povesti ,de ce s-ar fi dus acolo?
E mai buna mancarea sau e mai multa democratie?
Chiar am vorbit ieri cu o maicuta la o manastire si imi spunea ca la o alta manastire ,tot din judetul nostru a venit calugar duhovnic un parinte care a slujit in America.
Ei au acolo ascultare ,nu se duc asa pur si simplu.
Poate la sf.Munte .

Florinvs 29.07.2013 12:26:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528209)
Da, au o economie relativ prospera - pentru ca au stiut ca prin mita si putere militara sa acapereze resurse, sa cumpere ieftin si sa vand scump, sa profite de pozitia $ in economia mondiala si sa exporte tzepe bancare si inflatie in toata lumea.

Cum sta treaba pentru americanul de rand? In afara de electronice si arme la discretie, relativ ieftine, mare lucru nu este ieftin la ei.
Educatia este scumpa (costa peste 100 de mii de $ sa cresti un copil si sa-l duci de la gradinita la facultate), sanatatea este scumpa si sistemul teribil de prost.

Majoritatea cand termina facultatea, o termina pe seama bancilor, ingropati in datorii.
Banii care ii au multi, ii au pe credit avand ca si garantie bunurile personale, inclusiv casa.
etc.

In general de acord, cu doar cateva precizari:

1. In SUA si statele vestice au marele avantaj ca avand o agricultura competitiva, bine pusa la punct, unde pamantul se lucreaza pe suprafete mari, compacte, cu mijloace moderne (mecanizare, irigare, etc) si productivitatea agricola la hectar este mult mai mare decat la noi. Astfel, acolo mancarea este ieftina, si pe cand in Romania se cheltuie mai mult de 50% din bugetul unei familii pe hrana acolo se cheltuie un 20-30%.

2. Apoi raportat la venituri si pretul la utilitati (gaz metan, curent electric, transport public, etc) este unul destul de mic! Daca la noi in Romania factura la gaz metan intr-o luna de iarna poate ajunge si la 300-400 RON (ceea ce reprezinta cam 50% din salariu mediu pe economie!), in SUA nu cred ca dai jumate din salar sa platesti factura la gaz metan!

La transportul public la noi pretul unui bilet de tren Iasi-Bucuresti e de cca 60-70 RON (adica 10% dintr-un salar sau o pensie obisnuita)!

3. Cu educatia intradevar taxele la facultatile din tarile vestice sunt destul de mari! Insa as fi curios- vorba aia doar nu toata lumea vrea si trebuie sa faca facultate- cat de scumpe sunt scolile publice cu specific tehnic (echivalentul liceelor industriale si scolilor profesionale de la noi) si cat de bine se invata meserie in ele (pentru strungari, lacatusi, electricieni, soferi, fierar-betonisti, etc), in SUA ori in celelalte tari vestice!

4. Cu sistemul sanitar intradevar au si acolo serioase probleme, insa totusi fata de cel din Romania e mult inainte, sub raportul dotarilor din spitale si a felului cum isi face datoria personal medical! Cel putin nu cred ca se sta ca la noi unde multi doctori si asistente daca nu le pui plicul in buzunarul de la halat nu se uita la tine sau iti zice in fata ca operatia costa 10-20 de milioane!

anita 29.07.2013 12:32:33

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 527942)
Asta am observat si eu si nu prea inteleg de ce este asa la noi. Cred ca romanii sunt f.rasisti cand vine vb. de...romani. Si nu este de azi, ieri, ci de ceva vreme, de cand s-a implementat metalitatea asta colonista. Cum vorbeau englezii despre indieni in sec XIX, cam asa vorbim noi despre noi.

Si nu e vorba doar despre tineri, ci si adultii sunt cam la fel. Unii, nu toti. Sunt si romani de nota 10 in fata carora imi scot palaria. (ceva sperante mai sunt)

Unchiul meu, care sta in Texas, a mers cu buni de mai multe ori la o Biserica Romaneasca(ortodoxa, fireste). Face in jur de 30-40 de min cu masina pana la Biserica respectiva. Unchiul asta e de ceva timp in SUA, caci este si cetatean si are si el o casa si o masina. Si ne-a spus ca romanii de acolo cand a vazut masina lui, unele cucoane au inceput sa strige: uite, bogatii! Masina e o camioneta Chevrolet, vechime minim 5 ani, platita in rate. In fine. Nu stiu de ce sunt romanii asa obsedati de avere si bani. Numai bani, masini, vile si aur vad. Si cand arata cu degetul spre BO tot asta spun.

Nu stiu de ce romanii care pleaca au obiceiul sa arunce cu noroi in tot ce au lasat in urma ?
Si arunca cu noroi chiar si in compatriotii lor de acolo ,care sunt si ei oameni ca oricare altii
Romanii din Occident care sunt obsedati de bani sunt asa deoarece pentru asta au plecat acolo.Multi dintre ei.De ce sa ii condamnam.
Poate altii au plecat pt cariera sau pt ca nu aveau din ce trai in tara.
Dar multi au obicieiul sa ascunda aspectele negative de acolo.
Nu i-am auzit sa zica ceva rau de tara in care au ajuns dar de romani rautati cat cuprinde.
Fara sa fie intrebati.

anita 29.07.2013 13:05:50

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 527939)
Ba nu,ai incurcat rau borcanele:abia raspunsul la scrisoarea fetei cu pricina,este o epistola abjecta!

Este abjecta,deoarece este scrisa de o persoana afectata de mania superioritatii,un fel de tzatza cu pretentii academice,care nu are eleganta in stilul exprimarii ci arunca cu naduf o colectie de refulari.Intr-adevar nu este"misto"sa auzi ca cineva provine dintr-o familie instarita...insa este interesant ca fata(chiar bogata)este singura romanca de la King's College,ba mai mult are si bursa.

Un alt exemplu de dusmanie intre romani,atat de des practicata mai ales peste hotare.
Daca provenea dintr-o alta natie,s-ar fi dus la facultatea respectiva s-o caute si s-o salute,insa fiind romanca ii este o ciuda morbida ca o alta romanca a reusit sa vina la Londra si inca si la o facultate de prestigiu!

De unde stii cum sunt cei din alte natii?
Uite ,fata nasilor sta la Paris in camera cu o tanara din Mauritius ,indianca banuiesc
Indura destule ,si nu la capitolul curatenie .
Aceasta tanara e si ea un om ca oricare altul ,cu defecte si parti bune ,de ce sa atribuim romanilor numai rele?
Nu cumva pt ca nu avem ochii prea curati ,vedem partile murdare ?
Ca si cum am pune la ochi ochelari fumurii ,vedem totul in culori sumbre .
Eu stiu familie din America ,tineri care stau intr-o zona cu prea putini romani.
Se intalnesc la sfarsit de saptamana ,7-8 familii ,se ajuta intre ei ,merg la biserica ,la evenimente ,botezuri ,nunti ,sarbatori.
E pacat sa blamam.
Eu cred ca Dumnezeu ne scoate in cale oameni mai putin agreabili tocmai pentru a ne ispiti si a ne invata cum sa ne purtam

Florinvs 29.07.2013 13:09:28

Da, e adevarat din pacate! Noi, poporul roman in general, avem un defect- anume ca nu prea stim sa fim uniti si sa ne sustinem reciproc!
Apoi dupa 1990 am copiat din vest tot, fara discernamant, indiferent ca erau lucruri bune sau rele! Daca ne uitam la rusi, polonezi, cehi (care si ei au trecut prin comunism) sau greci, vedem ca acestia sunt mult mai uniti si stiu a-si apara valorile si specificul national!

Eu nu zic- daca printr-o conjunctura lucrezi sau studiezi la Londra e normal sa admiri de exemplul cladiri istorice de valoare de acolo sau punctualitatea si seriozitatea in munca a britanicilor, insa sa zici ca acolo e numai lapte si miere sau ca britanicii ar fi "perfecti"" si tot ce fac e bine iar noi romanii suntem cum a zis un cretin "stupid people"" denota o gandire grav alterata si serioase probleme de mentalitate!

Pana la urma fiecare popor de pe Glob are calitati si defecte si nimeni nu este perfect.

philalex 29.07.2013 13:27:49

da, in occident, bisericile au ajuns obiect de turism.....aici se mai duce lumea la biserica, dar se intoarce si pacatuieste......nu stiu ce e bun...se pare ca totul se scufunda in pacatul lumii......oamenii fac multe greseli....sunt generatii compromise si aici si acolo.....nu pot avea o satisfactie, totul e confuz...

anita 29.07.2013 13:31:34

Avem acest defect tocmai pt ca nu suntem credinciosi in fapta.
Tocmai am primit ceva scris despre par.Sofronie Saharov .El avea un cuvant bun pt oricare ,fie el hindus ,protestant ,catolic ,ortodox
Chiar si romanii din Occident ar fi mai buni daca noi nu i-am critica atat.

aubergine 29.07.2013 17:41:59

Citat:

În prealabil postat de Geo_Geo79 (Post 527637)
Student român la Londra: “Dumnezeu a fost ucis de Occident, VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ACASĂ!”

“Sunt studentă în Londra la una dintre cele mai bune universități europene. Sunt mândră că am reușit să ajung aici și le voi fi recunoscătoare părinților mei pt educație și efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii de calitate mereu.

Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor „Te mai întorci?” Și uimirea clară la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra. Înainte era un „mi-aș dori, dacă voi avea unde să mă întorc mă voi întoarce”.

Suntem o generație crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu Badea care înjura tara mereu, am crescut fiind educați să admirăm valorile occidentale „superioare” și „ideale”.

Credem că politica, cultura și educația cât mai internațională este foarte benefică, credem În globalizare, suntem de acord câteodată că România e frumoasă dar păcat că e locuită și parcă tot mai bine e în Londra… Români scumpi, cât putem să ne înșelăm…

Ce este Occidentul….?

Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet încet toate tradițiile, cenzura comunismului bolșevic s-a transformat în a fi <politic corect>, trăiești cu riscul ca un islamist extremist poate să bombardeze pentrut Allahul lui locuitorii unei țări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pt că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi uciși în pântece de către propria lor mamă - avortul fiind văzut că o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul și Pastele precum și alte tradiții străvechi subt doar un prilej de marketing , aici nu există nici un pic de profunzime,; relațiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentrut CV și când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?

Lumea discuta oameni, nimănui nu îi pasă ce gândești, ce simți ce îți dorești.

Puțini mai știu să iubească, feminismul distruge relațiile bărbat femeie tot mai mult, gender role este considerat învățat așa că nu mai învățăm copiii de mici să se comporte ca băietei sau fetițe ci îi lăsăm pe ei să își aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr imens de homosexuali creați de societate, Dumnezeu a fost ucis de Occident.

De ce oare admiram atât de mult haosul Europei vestice?

Noi avem oameni, noi știm să trăim, noi radem că fugim cu nasu de acasă o săptămână în munți cu corturile.

Noi ne salutăm cu „Doamne ajută!”

Noi avem un pământ binecuvântat de oasele și sângele atâtor martiri… De ce s-au sacrificat atâția romani pt viitorul nostru și noi fugim ca vitele în Occident?

De ce acceptăm ca Securiștii comuniști să ne conducă în continuare prin politica și educație?

De ce acceptăm ideile occidentale cu brațele deschise?

De ce acceptăm ca bărbații noștri să fie carne de tun pt NATO dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâția ani de la căderea comunismului?

De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomuniști să fie călcată în picioare și la 22 de ani de la aparenta schimbare a regimului încă nu le sunt recunoscute meritele?

De ce ești drogată scumpa Românie cu iluzii occidentale?

În Occident unde pleacă bieții romani să facă o pâine, germanii, francezii, englezii îi tratează ca pe niște sclavi, fiind roman ești privit ca o subrasa, în Anglia un non-european are mai multe drepturi și privilegii doar datorită faptului că a trăit sub dominația imperiului pt decenii…

Și noi românii care avem o țară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roșia montană, delta, Carpații, Dunărea, Marea Neagră stăm să cerșim și să ne umilim pt o pâine prin Anglia, Italia și Spania….

Îmi plânge inima când văd cum sunt tratați pe pământ străin când acasă la ei puteau mânca din belșug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoților de la putere… care au vândut țara pe nimic.

VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aș avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase dar nopțile îți vor fi îngrozitoare.

Omul nu are numai trup de hrănit, mai e și sufletul. Și mai distrugătoare este setea și foamea sufletului îndepărtat de pământ și de neam decât foamea trupească…

Așa că români, plecați, plecați la studii, plecați ca să vedeți în ce hal a ajuns occidentul liberal, plecați și învățați să vă iubiți țară și realizați ce frumusețe ați lăsat în urmă.

Și apoi ne vom întoarce cu toții, valuri valuri, cu și mai multă forță și dorința de schimbare, și după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou, așa să ne ajute Dumnezeu!”

<<SURSA>>

Si in Romania e cam la fel ca in occident, cu diferenta ca inca nu avem civilizatie, drumuri si salarii decente. In rest e cam la fel.

catalin2 29.07.2013 20:43:31

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 528192)
Eu vorbeam de romani din America, nu de americani.

Asta doream sa arata, ca in timp si ei capata aceleasi valori ca poporul in care se duc.

glykys 29.07.2013 21:19:33

Ehee, Parascheva, bine ar fi fost sa fim noi cuceriti de bizantini, sa fi trecut Dunarea imparatul Iustinian sau un altul peste noi sa ne integreze in Imperiul lor...

In rest, cad e bine sa fim urmasi de daci, suntem daci, frati cu romanii si cu Ahile - asta am citit-o pe forum -, cand e bine sa fim sange de Traian, suntem romani, cand e bine sa fim cinstiti si ortodocsi, suntem ... bizantini! Ce are a face ca a cazut Constantinopolul cu cateva secole inainte ca tara aceasta sa se numeasca Romania?!

aubergine 29.07.2013 22:00:03

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 528213)
Uite ,fata nasilor sta la Paris in camera cu o tanara din Mauritius ,indianca banuiesc
Aceasta tanara e si ea un om ca oricare altul ,cu defecte si parti bune ,de ce sa atribuim romanilor numai rele?
Eu stiu familie din America ,tineri care stau intr-o zona cu prea putini romani.
Se intalnesc la sfarsit de saptamana ,7-8 familii ,se ajuta intre ei ,merg la biserica ,la evenimente ,botezuri ,nunti ,sarbatori.
E pacat sa blamam.
Eu cred ca Dumnezeu ne scoate in cale oameni mai putin agreabili tocmai pentru a ne ispiti si a ne invata cum sa ne purtam

Si eu am auzit de cazuri de romani plecati in strainatate, familii cu multi copii ce se inteleg bine cu colegii romani.

glykys 29.07.2013 22:08:28

Sunt oameni si oameni peste tot, de aia e bine sa ne rugam Domnului sa ne scoata in cale oameni buni...

catalin2 29.07.2013 22:43:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528162)
Emisiunea are o tematica - e normal sa caute anumit gen de oameni, sa-i puna sa rosteasca un anumit gen de replici, etc.
Sa pleci de la astfel de "emisiuni" si sa consideri ca este reprezentativ pentru o societate, nu este realism.

Real life inseamna ca nu are scenariu, adica nu ca o piesa de teatru cu replici invatate inainte.
Dar nu stiu de ce ne contrazicem, tu spui ca nu e asa cum am afirmat? Eu stiam asta dinainte, doar am dat un exemplu acolo. Si credinta e vazuta prin aceasta prisma, a valorilor materiale.
Iti dau un alt exemplu, a felului cum s-a construit puterea economica a SUA. Era tot un documentar pe History, ceva de genul oameni care au construit America.
Dupa razboiul civil a inceput o dezvoltare economica si o rivalitate intre oamenii de afaceri. In sensul ca doreau sa aiba cat mai multi bani si cat mai multa putere, indiferent de costuri. Vanderbilt, un proprietar de nave, vede potentialul cailor ferate si isi vine navele reorientandu-se spre industria feroviara. Dar nu doar atat, incerca sa devina singurul din aceasta industrie, cautand sa-i anihileze pe ceilalti. Vede o oportunitate si un avantaj fata de ceilalti sa transporte petrol lampant. Gaseste un anonim care avea in parteneriat o rafinarie, Rockefeller. Acesta, dupa ce primeste o sansa nebanuita si nu mai intra in faliment nu se multumeste cu un deget de la cel ce l-a ajutat, vrea toata mana. Nu avea scrupule, cauta sa detina monopol pe rafinarii si incerca sa le falimenteze, nu il interesa ca ramaneau oamenii fara loc de munca. S-a aliat apoi cu concurentii lui Vanderbilt, renuntand la acesta. Nu-mi mai amintesc toate amanuntele, in final Rockefeller a produs prima criza economica, inainte de cea din perioada interbelica, falimentand intentionat o parte din afacerea lui Vanderbilt si ramanand multi muncitori pe drumuri. Mana dreapta a lui Vanderbilt era Carnegie, care provenea dintr-o familie saraca. S-a orientat spre otel, gasind o metoda sa il faca mai ieftin. Vroia sa il razbune pe Vanderbilt si sa il intreca pe Rockefeller. Desi aveau averi imense, de ordinul a 400 miliarde de dolari (azi cea mai mare avere e cam 60 miliarde de dlari), vroiau tot mai mult. Nu le pasa e muncitori, care aveau un salariu de mizerie si conditii proaste de munca. Ca sa reuseasca sa il intreaca pe Rockefeller, Carnegie reduce la minim salariul muncitorilor si masurile de securitate. Are loc o greva si paza adusa ii impusca pe muncitori. Pana la urma ramane salariul scazut si profitul lui Carnegie se mareste.
Apare pe piata un bancher, Morgan. Acesta nu dorea sa controleze doar un domeniu, ci pe toate. Ii face o oferta uriasa lui Carnegie sa ii vanda toata afacerea cu otel, avea controlul bancar si se lanseaza in afacerea cu electricitate. Il sprijina pe Edison, dar Tesla are pana la urma succes cu curentul alternativ. Il santajeaza pe cel ce il finanta pe Tesla si preia pantentele de la el. Cu ele creaza General electric. Se duce si spre automobile, rezultand General Motors. Rockefeller e chemat sa dea scoteala pentru felul cum a santajat si manipulat si trebuie sa divida firma. Asa ca Standard Oil se divide in mai multe companii, unele cunoscute si azi (Exxon, Chevron), si cum Rockefeller avea actiuni la toate devine si mai bogat.
Acestia sunt cei ce au costruit America si care au influentat apoi si mentalitatea americanilor.

dobrin7m 29.07.2013 23:29:08

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 528208)
Parintele meu duhovnic spune sa nu lipsim de la biserica mai mult de o duminica la rand.
Eu daca lipsesc o duminica se cunoaste ,sunt mai vulnerabila ispitelor
Dobrin7m poate are o putere duhovniceasca mai mare ,nu se imprastie atat de usor.
Cine stie?
Am o vecina care din motive financiare astat in Spania vreo 5 ani.
Mi-a spus ca foarte usor te pierzi acolo ,desi ea e o persoana foarte credincioasa si smerita. Ai de toate si incepi sa uiti de Dumnezeu.
Fiecare cu experienta lui.
.

Parintele tau are dreptate cu Biserica. Cine are Biserica langa el si nu merge in fiecare duminica, mare pacat face. Insa cine nu are Biserica aproape si este foarte greu de ajuns din cauza distantelor lungi atunci sa faca Biserica in inima si in casa sa. Si sa faca tot efortul, cu toate greutatile sa mearga la Biserica cum poate la un anume timp. Nu asa fac si ascetii nostri din varf de munte? Nu au facut ei din chilioara lor Biserica? din inima lor Biserica? si coboara la un anume timp la Sfanta Manastire ?

In legatura cu vecina ta. Daca ai de toate si nu multumesti lui Dumnezeu pentru cele cate le ai, atunci nu esti nici foarte credincioasa si nici smerita. Eu cred ca important este ca in nici o clipa sa nu uiti ca toate cate le ai de la Dumnezeu le ai.

Eu nu pot uita nici o clipa de Dumnezeu pentru ca experientele mele m-au invatat ca daca astazi am de toate, maine pot sa nu mai am nimic. Si asa am invatat sa multumesc Domnului pentru tot. Acesta este secretul ca sa nu te imprastii. Sa nu uiti de Dumnezeu niciodata si, daca ingaduie Domnul ai si daca nu , nu ai. Ca poti fi ca Iov in orice clipa.
Atat de mult sa iubesti pe Dumnezeu incat sa pui capul pe perna cu gandul la Dumnezeu si sa te ridici dimineata cu gandul la Dumnezeu. Fiece clipa sa fie cu gandul la Dumnezeu, si cand vorbesti, si cand asculti, si cand muncesti. Multe lectii mi-a dat mie Dumnezeu. Mi-a aratat cum e sa ai, mi-a aratat cum e sa n-ai. Mi-a aratat cum e sa fii sanatos si mi-a aratat cum e sa fii bolnav.

Cei ce vin in strainatate si incep sa faca bani, uita de Dumnezeu pentru ca obtiunile lor, alegerile lor sunt cele ale lumii acesteia. Daca ai bani si iti cumpari placeri sigur ca uiti de Dumnezeu. Dar daca ai bani si cu ei infaptui binele atunci nu uiti de Dumnezeu.

Am uitat un amanunt de aceea editez. Acel "ai de toate". fiecare om intelege altceva prin acest "am de toate". Un om, poate isi umple firigederul, sifonierul, casa si spune am de toate. Altul, poate isi umple inima , sufletul si mintea cu Dumnezeu si atunci are de toate chiar daca in frigiderul , in sifonierul si in casa lui nu e nimic.

Patrie si Credinta 30.07.2013 00:02:05

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 528042)
Aborigenii taamanieni si bastinasii din Tara de Foc au fost exterminati din calcul burghez, pentru..pamint pentru blestematii de femrieir si oieri europeni. Se dadea premiu pentru citi mai multi fuegieni ucisi. Nu o sa gasesti asa orori nici la mongoli, nici macar in "Istoria secreta", sau la coreeni, japonezi, persani, nici la "cruzii" asirieni antici.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rape_of_nanjing, iar aici in mod explicit pt asemenea concurs:
http://en.wikipedia.org/wiki/Contest..._using_a_sword

AlinB 30.07.2013 07:51:38

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 528305)

Fara o legatura directa cu disputele vizavi de veridicitatea datelor evenimentului de mai sus, as vrea sa adaug ca Japonia a fost o natiune care a pierdut razboiul.

Despre cele rusesti (si nu doar de razboi), am aflat destul de recent.

Despre crimele de razboi americane ce stim?

anita 30.07.2013 09:31:31

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 528304)
Parintele tau are dreptate cu Biserica. Cine are Biserica langa el si nu merge in fiecare duminica, mare pacat face. Insa cine nu are Biserica aproape si este foarte greu de ajuns din cauza distantelor lungi atunci sa faca Biserica in inima si in casa sa. Si sa faca tot efortul, cu toate greutatile sa mearga la Biserica cum poate la un anume timp. Nu asa fac si ascetii nostri din varf de munte? Nu au facut ei din chilioara lor Biserica? din inima lor Biserica? si coboara la un anume timp la Sfanta Manastire ?

Sa stii ca macar la 2 saptamani tot trebuie sa mergem ,chiar daca este greu.
Imi spunea aceasta vecina care a stat in Spania ca la Barcelona unde a stat ea slujba incepera la ora 10 ca sa vina toti romanii ,si cei care stau mai departe.
Biserica era plina ,Dumnezeu sa le ajute !
Citat:

In legatura cu vecina ta. Daca ai de toate si nu multumesti lui Dumnezeu pentru cele cate le ai, atunci nu esti nici foarte credincioasa si nici smerita. Eu cred ca important este ca in nici o clipa sa nu uiti ca toate cate le ai de la Dumnezeu le ai.

Ea ii multumeste ,prea ii multumeste
Este genul de om care vrea sa se imbogateasca in fapte bune ,sa nu treaca o zi fara sa faca ceva pt aproapele
Daca citeai cu atentie ai fi inteles ca ea vorbea la modul general .
E smerita ,un exemplu de crestin autentic,de fapt si pe mine m-a ajutat mult si ii multumesc lui Dumnezeu ca o am in apropiere
Citat:

Eu nu pot uita nici o clipa de Dumnezeu pentru ca experientele mele m-au invatat ca daca astazi am de toate, maine pot sa nu mai am nimic. Si asa am invatat sa multumesc Domnului pentru tot. Acesta este secretul ca sa nu te imprastii. Sa nu uiti de Dumnezeu niciodata si, daca ingaduie Domnul ai si daca nu , nu ai. Ca poti fi ca Iov in orice clipa.
Atat de mult sa iubesti pe Dumnezeu incat sa pui capul pe perna cu gandul la Dumnezeu si sa te ridici dimineata cu gandul la Dumnezeu. Fiece clipa sa fie cu gandul la Dumnezeu, si cand vorbesti, si cand asculti, si cand muncesti. Multe lectii mi-a dat mie Dumnezeu. Mi-a aratat cum e sa ai, mi-a aratat cum e sa n-ai. Mi-a aratat cum e sa fii sanatos si mi-a aratat cum e sa fii bolnav.

Cei ce vin in strainatate si incep sa faca bani, uita de Dumnezeu pentru ca obtiunile lor, alegerile lor sunt cele ale lumii acesteia. Daca ai bani si iti cumpari placeri sigur ca uiti de Dumnezeu. Dar daca ai bani si cu ei infaptui binele atunci nu uiti de Dumnezeu.

Am uitat un amanunt de aceea editez. Acel "ai de toate". fiecare om intelege altceva prin acest "am de toate". Un om, poate isi umple firigederul, sifonierul, casa si spune am de toate. Altul, poate isi umple inima , sufletul si mintea cu Dumnezeu si atunci are de toate chiar daca in frigiderul , in sifonierul si in casa lui nu e nimic.

Multumeste-i lui Dumnezeu ca ti-a descoperit cum trebuie sa ne purtam ca niste adevarati crestini ,ce trebuie sa facem pt a nu deveni caldicei
Dar mai fericiti cei care Ii multumesc pt putinul pe care il au sau pentru necazuri
Doamne ajuta !

dobrin7m 30.07.2013 10:56:57

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 528330)
Sa stii ca macar la 2 saptamani tot trebuie sa mergem ,chiar daca este greu.
Imi spunea aceasta vecina care a stat in Spania ca la Barcelona unde a stat ea slujba incepera la ora 10 ca sa vina toti romanii ,si cei care stau mai departe.
Biserica era plina ,Dumnezeu sa le ajute !

Ce intelegi prin "prea departe"?

Am vorbit cu o femeie - romanca casatorita in Siria. Unde locuia ea nu era biserica ortodoxa. Si avea de facut vreo 400 km ca sa ajunga la Biserica. Am dat exemplu pe ea acum dar ca ea sunt multi. Romani sunt peste tot in lume. Imi spunea ca isi facuse o camera mai mica pentru ea, cu icoane , cu de toate si ca la Biserica efectiv mergea doar 2 doua ori pe an cand reusea sotul ei sa o duca cu masina.

Eu stiu cum trebuie mers la Biserica dar nu condamn pe nimeni si nu cataloghez pe nimeni, ca numai Dumnezeu stie exact greutatile fiecaruia.
Sa nu vorbim de Spania sau Italia unde comunitatile de romani sunt mari, au Biserici si preotii sunt romani.

Si aici la Londra biserici romanesti sunt 3 , eu consider ca foarte putine raportat la numarul de romani. La Biserica din centrul Londrei uneori nici nu poti intra duminica, atat de multa lume este, nu ai efectiv loc si in fata Bisericii nu e spatiu, Biserica fiind plasata pe o strada centrala, ingusta, fara curte. Din strada se intra direct in Biserica. De la casa mea si pana la Biserica cu autobuzul faci 3 ore jumatate. Multi romani mai merg la Biserica greceasca, bisericile grecesti sunt mai multe.

As dori sa iti spun ca sunt foarte multi romani care merg la Biserica duminica de duminica insa sunt la fel ca la inceput fara nici o sporire duhovniceasca. Sa nu crezi ca daca mergi la Biserica duminica de duminica gata esti mantuit.

De altfel multi romani care trec peste pragul acesta si ajung duminica de duminica la Biserica considera ca sunt foarte sporiti duhovniceste dar nu vad cat pacatuiesc condamnand pe ceilalti saracii care munciti de patimi, de nevoi, sau cine stie ce greutati nu merg in fiecare duminica. Insa eu cred ca nu este mare diferenta intre unii si altii.

AlinB 30.07.2013 11:03:11

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 528243)
Si in Romania e cam la fel ca in occident, cu diferenta ca inca nu avem civilizatie, drumuri si salarii decente. In rest e cam la fel.

Hm, nu chiar. Depinde cat de profund privesti.

anita 30.07.2013 12:35:04

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 528348)
Ce intelegi prin "prea departe"?

Sute de km ,cum ai spus ,nu o ora de mers.
Dar nu eu hotarasc ce sa faca fiecare ,mi-am spus si eu o parere ,pt ca pe mine mersul la biserica ,la slujbe , ma hraneste.
Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 528348)
As dori sa iti spun ca sunt foarte multi romani care merg la Biserica duminica de duminica insa sunt la fel ca la inceput fara nici o sporire duhovniceasca. Sa nu crezi ca daca mergi la Biserica duminica de duminica gata esti mantuit.

De altfel multi romani care trec peste pragul acesta si ajung duminica de duminica la Biserica considera ca sunt foarte sporiti duhovniceste dar nu vad cat pacatuiesc condamnand pe ceilalti saracii care munciti de patimi, de nevoi, sau cine stie ce greutati nu merg in fiecare duminica. Insa eu cred ca nu este mare diferenta intre unii si altii.

NU stiu ,nu am avut in vedere acest aspect.
Fiecare se cunoaste pe sine
Si apoi vine un moment cand vrei sa te transformi ,sa nu mai fii caldicel si acest lucru se poate intampla cu oricare din cei despre care ai vorbit
Doamne ajuta !

aubergine 30.07.2013 15:17:38

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528352)
Hm, nu chiar. Depinde cat de profund privesti.

Nici la un nivel profund, daca va referiti la practicarea credintei si mersul la biserica, nu suntem mai breji desi vrem sa ne credem asa.

AlinB 30.07.2013 15:51:52

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 528367)
Nici la un nivel profund, daca va referiti la practicarea credintei si mersul la biserica, nu suntem mai breji desi vrem sa ne credem asa.

Macar oamenii mai merg la biserica, nu sunt doar monumente turistice.
Cati dintre cei care merg se vor mantui doar Dumnezeu stie.

In mod sigur mult mai multi decat cei care nu merg.

Macar la noi biserica n-a aprobat homosexualitatea, ca la anglicani.

aubergine 30.07.2013 16:03:55

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528370)

Aveti dreptate, bine ar fi sa nu ajungem si noi ca ei.

Theodore_of_Mopsuestia 30.07.2013 16:36:20

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 528293)
Real life inseamna ca nu are scenariu, adica nu ca o piesa de teatru cu replici invatate inainte.
Dar nu stiu de ce ne contrazicem, tu spui ca nu e asa cum am afirmat? Eu stiam asta dinainte, doar am dat un exemplu acolo. Si credinta e vazuta prin aceasta prisma, a valorilor materiale.
Iti dau un alt exemplu, a felului cum s-a construit puterea economica a SUA. Era tot un documentar pe History, ceva de genul oameni care au construit America.
Dupa razboiul civil a inceput o dezvoltare economica si o rivalitate intre oamenii de afaceri. In sensul ca doreau sa aiba cat mai multi bani si cat mai multa putere, indiferent de costuri. Vanderbilt, un proprietar de nave, vede potentialul cailor ferate si isi vine navele reorientandu-se spre industria feroviara. Dar nu doar atat, incerca sa devina singurul din aceasta industrie, cautand sa-i anihileze pe ceilalti. Vede o oportunitate si un avantaj fata de ceilalti sa transporte petrol lampant. Gaseste un anonim care avea in parteneriat o rafinarie, Rockefeller. Acesta, dupa ce primeste o sansa nebanuita si nu mai intra in faliment nu se multumeste cu un deget de la cel ce l-a ajutat, vrea toata mana. Nu avea scrupule, cauta sa detina monopol pe rafinarii si incerca sa le falimenteze, nu il interesa ca ramaneau oamenii fara loc de munca. S-a aliat apoi cu concurentii lui Vanderbilt, renuntand la acesta. Nu-mi mai amintesc toate amanuntele, in final Rockefeller a produs prima criza economica, inainte de cea din perioada interbelica, falimentand intentionat o parte din afacerea lui Vanderbilt si ramanand multi muncitori pe drumuri. Mana dreapta a lui Vanderbilt era Carnegie, care provenea dintr-o familie saraca. S-a orientat spre otel, gasind o metoda sa il faca mai ieftin. Vroia sa il razbune pe Vanderbilt si sa il intreca pe Rockefeller. Desi aveau averi imense, de ordinul a 400 miliarde de dolari (azi cea mai mare avere e cam 60 miliarde de dlari), vroiau tot mai mult. Nu le pasa e muncitori, care aveau un salariu de mizerie si conditii proaste de munca. Ca sa reuseasca sa il intreaca pe Rockefeller, Carnegie reduce la minim salariul muncitorilor si masurile de securitate. Are loc o greva si paza adusa ii impusca pe muncitori. Pana la urma ramane salariul scazut si profitul lui Carnegie se mareste.
Apare pe piata un bancher, Morgan. Acesta nu dorea sa controleze doar un domeniu, ci pe toate. Ii face o oferta uriasa lui Carnegie sa ii vanda toata afacerea cu otel, avea controlul bancar si se lanseaza in afacerea cu electricitate. Il sprijina pe Edison, dar Tesla are pana la urma succes cu curentul alternativ. Il santajeaza pe cel ce il finanta pe Tesla si preia pantentele de la el. Cu ele creaza General electric. Se duce si spre automobile, rezultand General Motors. Rockefeller e chemat sa dea scoteala pentru felul cum a santajat si manipulat si trebuie sa divida firma. Asa ca Standard Oil se divide in mai multe companii, unele cunoscute si azi (Exxon, Chevron), si cum Rockefeller avea actiuni la toate devine si mai bogat.
Acestia sunt cei ce au costruit America si care au influentat apoi si mentalitatea americanilor.

Bogatii de felul acesta nu (ar fi) merita(t) sa traiasca; sau ar merita sa fie inmormintati intr-o toaleta publica. :))) Acum gunoaie de acest fel, in intreaga lume, se agita ca minati de draci si vor vot cenzitar si control total. Uite, si de asta eu spun ca anglofonii nativ sunt animale, nu oameni: daca erau asa prost tratati, americanii si englezii de rind, in acel sfirsit de secol XIX, de ce nu si-au asasinat patronii fara scrupule, mai mult, ii admira si ii iau de model?!?!

Theodore_of_Mopsuestia 30.07.2013 16:40:56

"cum este credinta unui popor, asa ii este si destinul" - Anonim.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528370)

Anglicanii nu sunt crestini, nici pagini, sunt descreierati, nu doar "eretici"/rataciti. Si se mai gasesc ciudati cae sa ii admire. Pe linia asta, putem ajunge sa admiram orice pacient de la sectia furiosi sau orice killer in serie: au cam acelasi nivel spiritual ca "poporul englez".

Pelerin spre Rasarit 30.07.2013 20:37:22

Din ciclul verticalitate in sens invers:Theo vezi ca acum cam scuipi pe unde ziceai ca esti in trecut amic,ma inscriu in rasa demonizata si pus de tine pe drumul spre macel.Daca nu as fi departe,intr-un loc minunat dar cu o proasta conectivitate ti-as spune eu mai multe dar este timp cand revin.Theo,Theo....

dobrin7m 30.07.2013 20:40:02

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 528358)

NU stiu ,nu am avut in vedere acest aspect.
Fiecare se cunoaste pe sine
Si apoi vine un moment cand vrei sa te transformi ,sa nu mai fii caldicel si acest lucru se poate intampla cu oricare din cei despre care ai vorbit
Doamne ajuta !

Eu ma cercetez draga mea in fiecare clipa, mai ales la acest aspect. Si retine, putini se cunosc cu adevarat.
ca degeaba merg la Biserica, si citesc rugaciuni daca apoi judec pe celalalt care nu citeste sau care nu merge la Biserica.
de aceea nu este nici o diferenta intre unii si altii.
Cel care merge si se roaga se pierde pentru ca judeca pe cel ce nu merge la Biserica sau nu se roaga iar cel ce nu merge sau nu se roaga se pierde pentru ca uita de Dumnezeu. Si iata ca amandoi sunt niste pacatosi pierduti.

Insasi gandul despre aproapele de genul : uite la acesta ca nu merge la Biserica , n-are nici un folos, eu uite cat ma folosesc, este deja o cadere ca ne-am marit pe noi insine in fata altui seaman.

Yasmina 30.07.2013 21:58:56

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 528293)

In primul rand,emisiunile de tipul reality show sa stiti ca sunt regizate dinainte,urmaresc un anumit format in care abunda drama si trollingul.

In alt doilea rand,ati afirmat ca Rockeffeler,Morgan si Carnegie au inventat materialismul,goana nebuna dupa avere,influentand mentalitatea americanilor...

Nimic mai adevarat,aruncati o scurta privire in Biblie,acolo unde de nenumarate ori Iisus recomanda tuturor goana dupa generozitate(milostenie),fapte bune si rugaciune .
In concluzie,materialismul cu toate accesoriile lui exista din cele mai vechi timpuri si este inscris in DNA-ul oricarui om din orice natie sau rasa.

Yasmina 30.07.2013 22:10:13

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 528213)
E pacat sa blamam.

Pana nu ne spuneti dvs care anume sunt experientele dvs traite cu romanii din strainatate,ideile pe care le aruncati mai sus nu prea spun nimic.
Ca eu am ochi curati sau murdari,asa ramane de vazut...pana una alta,eu raman aceasi realista dintotdeauna,nu ma inclin nici in favoarea sentimenatlismelor si nici in favoarea urii de neam.

Adevarul este undeva la mijloc,nu sunt romanii neamul cu mot in frunte,pentru mine orice om din orice natie este important daca urmareste binele.
Ortodoxia nu este numai a romanilor,rusilor,grecilor si sarbilor.

Theodore_of_Mopsuestia 31.07.2013 08:11:16

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 528400)
Din ciclul verticalitate in sens invers:Theo vezi ca acum cam scuipi pe unde ziceai ca esti in trecut amic,ma inscriu in rasa demonizata si pus de tine pe drumul spre macel.Daca nu as fi departe,intr-un loc minunat dar cu o proasta conectivitate ti-as spune eu mai multe dar este timp cand revin.Theo,Theo....

Creeeam ca e clar ca nu am nimic contra persoanei tale. Dimpotriva. Sunt de acod cu Yasmina: nici un popor nue mai bun, ontologic, de cit altul. Si totusi, exista momente cind unele rase par a il sluji cu obstinatie si ostentatie pe dusmanul lumii vii. As putea sa umplu forumul cu povestea ororilor unui "mare imperiu", dar ce folos? Faptul ca tu esti dintre ei, nu ma obliga sa ii respect sau nu ii vorbesc de rau. Am prieteni arabi; asta nu ma face sustinator al asa-zisei cauze palestininiene. Din nou, dimpotriva: ei stiu ca sunt pentru asezarea Israelului in stravechile sale granite biblice, si accepta asta, si nu o iau ca pe o insulta personala, desi e clar ca un terorist ca Yasser Arafat nu merita vreun premiu, poate unul in zile de inchisoare, si am avut sinceritatea sa le-o spun si lor asta.
Fiecare din noi e subiectiv, desi ne pocnim capul de perete jurind ca suntem obiectivi, pragmatici, reci, impartiali, etc., etc. Tu nu poti depasi experienta aceea, stii la ce ma refer, recunosc, dura si nedreapta, ceea ce, pe fascinant de alambicatele cai ale psihicului uman, create de Dumnezeu, te face un judecator foarte obiectiv al oniroidului si muribundului nationalism romanesc. Eu nu pot depasi ura si dezamagirea fata de prezent, si constiinta ca, de cind altii si-au auncat regii si preotii in morminte comune, cu totii, cam din toata lumea, trebuie sa platim prin "n" generatii de sacrificiu. Cind vine vorba de narcisimul balcanic, tipic valah, pe care, iata, nu (vrem) sa il depasim, devii destul de incisiv. Cind vine vorba de murdariile Occidentului, brusc invoci toleranta si mai ales pragmatismul. (Revezi-ti postarile si compara tonalitatile, te rog). Intr-un fel, ai dreptate: nu poti avea doua mame bune si nici sluji cu toata inima la doi stapini.
Asa ca, eu zic sa nu mai poluam acest topic si sa vorbim pe privat.
Cu bine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:12:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.