![]() |
Citat:
Si da, moartea cainilor vagabonzi, a celor agresivi, ar aduce un serviciu umanitatii, cel putin acelei parti care este in pericol a fi agresata sau chiar ucisa, ca de aia deja agresati sau ucisi desigur nu-i mai ajuta cu nimic decat eventual ii fereste pe cei din prima categorie (agresatii) sa fie muscati si a doua oara.. Din pacate, nimeni nu poate afirma cu certitudine care caine este agresiv si care nu, depinde foarte mult de context (teritoriu, haita, are nu are pui, etc.) Iar asta cu "alte animale" cred ca e o tentativa jalnica de a devia de la subiect. Nu a cerut nimeni "moartea altor animale". |
Nu-s animale dar eu vreau moartea tantarilor.
|
1. Multumesc Yasmina.
2. @Ekaterina - tocmai ca asta imi este frica si am si convingerea: este atata ura pe ei, incat vor fi prinsi si omorati cu cruzime. 3. @Pelerin - Cand am spus de cainii care pot fi numiti oameni, am vorbit de aceea care salveaza vieti, care aduc niste servicii umanitatii. Chiar si maidanezi fac si pot face asta daca sunt invatati. Am citit pe unde va de un caz real de maidanez care a protejat un bebelus (l-a tarat intr-un adapost si l-a incalzit si protejat pana a fost luat copilul). Nu mai stiu exact. In general cainii pot fi dresati, chiar si maidanezii au destula minte. Sunt caini care ingrijesc/alapteaza alte animale. Si ba da, un caine are suflet, are traire. Cum poti sa spui ca nu are? Nu stiu acolo, dar aici sunt multi oameni amarati, oameni ai strazii, care convietuiesc (nu stiu cum sa-i spun altfel) cu caini, de multe ori fara rasa. Si sunt atat de atasati. Dar asa cum se poarta oamenii cu ei pe strada sigur ca ii inraiesc. 4. Am tot spus si am obosit sa repet - nu este vorba sa nu-i adunam de pe strada. Toti iubitorii de animale ar vrea sa faca ceva mai bun pentru acesti caini. Toata problema este ca nu vor sa fie omorati. Chiar nu puteti pricepe diferenta? Si nu, nu stiu alta solutie decat sa fie dusi la sate si in alte tari dati in adoptie. Cine spunea aici ca sunt haite la sate? Chiar asa? Sunt caini pe ulite la sate? Si se plange lumea de raufacatori si ca nu au paza... 5. AlinB - stai putin. Se termina cainii si or sa ceara sa omoare si pisicile, ca sunt destule si din alea pe strazi si o sa se inmulteasca neavand dusmani. Fiecare animal are un rol in regn. |
Citat:
(Insectele sunt si ele animale.). Am uitat ceva la mesajul de mai sus: imi pare rau ca se tot intampla. Si chiar nu inteleg de ce se reped cainii la copii si la oameni. Dar o explicatie exista. Cred ca este foamea. A vazut ca scoate ceva si a crezut ca este mancare pentru el. Sunt inebuniti de foame cred. Si acum ce se intampla o sa ne inebuneasca presa cu cazuri din astea? Si poate o sa mai puna si de la ei, ca da bine. Dar voi vedeti /auziti in media cati oameni raufactori si ce fac? Inclusiv copiilor? La aia de ce nu va apuca furia? De ce veniti cu citate din scripturi uitand ce poate face si un om. Si tot cu furia asta si negandind, o sa vedeti ce se ve extinde razbunarea si pe cei care au caini de rasa, sau ma rog in lesa la plimbare. |
Citat:
Iti este frica de caini,iti este frica sa fii in prezenta cailor,sau altor animale domestice. Matusa mea este un exemplu din asta,ii este frica chiar si de gaini,dar si de fulgere,lifturi sau sa nu fie insotita pe strada. Un fel de handicap major. |
Sophia:cainii si toate animalele nu au suflet.Asta este invatatura credintei ortodoxe din care faci tu parte.Trairea lor tine de instinct,confunzi termenii.Nu orice ,,traire"inseamna existenta unui suflet.Sa spui ca un caine are,,suflet"este ori blasfemie(Hristos nu a venit pt mantuirea animalelor) ori credinta orientala,unde cainii,vacile,elefantii sau pisicile isi urmeaza stapanii pe lumea cealalta.Cainii vagabonzi nu se poarta asa pt ca ii inraiesc oamenii(fara ei ar crapa de foame)ci pt ca fiind complet salbatici reactioneaza pe baza de instinct.Si da,cainii trebuie eutanasiati daca sunt bolnavi,agresivi sau nu ii vrea nimeni si nu exista alte posibilitati pt ei.V-ati facut un idol din caini si ajungeti sa-i vedeti ca pe un om.Asta contrazice complet credinta din care afirmati ca faceti parte.Discuta cu un preot ortodox sa-ti lamureasca problema ,,sufletului"la animale ca sa nu o luati pe cai sincretiste,sunt foarte la moda aceste confuzii.Sau macar uitati-va intr-un catehism ortodox.Sau macar ascultati-l pe Patriarhul vostru care tocmai s-a pronuntat cu privire la aceste aspecte.
Sau macar infiati un caine sau mai multi,se pot adopta si de la distanta si astfel faceti o fapta buna fata de ei.Sau donati bani unor organizatii serioase care chiar fac ceva.Sau faceti ce credeti. |
Si da, mai am o problema.
Oamenii care au frica de caini si ii urasc simt la fel si pentru caini de rasa. Si atunci ce sa facem? Exista pur si simplu oameni care nu sufera animale, ca or fi caini sau pisici sau mai stiu eu. Le pun si alora otrava, sau ii bat sau mai stiu eu. Chiar in vecini. Aici marea majoritate a proprietarilor nu te lasa sa vii cu animale: caini sau pisici in speta. Restul este permis. Este foarte greu sa ai animal aici. Atatea conditii... Unii nu suporta copii, altii nu suporta animalele (de proprietari vorbesc). Si da, exista oameni singuri, ori batrani, ori care sufera neavand copii si care isi doresc un animal. Nu mai spun in caminele de batrani sau bolnavi. Se fac terapii cu caini. Si nu mai batjocoriti oamenii care iubesc animalele. Eu n-am gasit nicaieri invataturile astea. Animalele sunt create tot de Dumnezeu. Eu asa stiu. Nici nu se cauta posibilitati pentru ei, Pelerin! Nu vreti decat sa-i omorati. O sa fie macel pe strazi. |
Iar tu nu mai batjocori notiunea de suflet,punand omul si animalul pe aceiasi treapta.Degeaba iti spun mai multi daca o tii tot pe a ta.
|
Citat:
Dorinta noastra este aceasta: sa nu mai avem caini pe strazi, in parcuri, in locurile publice. Cei care ii adopta sa nu ii lase in strada nesupravegheati, sa ii ingrijeasca asa cum se cuvine, sa adune mizeria dupa ei. Sa traim intr-o tara normala, fara haite de caini pe strazi. |
Citat:
Mi se pare total deplasat ce face aceasta doamna, in loc sa faca o lista in care sa se inscrie cei care care vor sa faca o rugaciune comuna, in acelasi timp sau pe zile pntru Ionut, cum se proceda mai demult, ea are neobrazarea pe topicul cu rugaciune sa faca propaganda cainilor. Nu ii este rusine de loc pentru comportamentul sau. Si pe deasupra mai are o sustinatoare aici care are ceva personal cu mine si ma ataca pentru ca nu tin partea cainilor si ii spun verde in fata doamnei ce ati zis si d-voastra. Aceste femei nici macar nu locuiesc in tara, nu sunt aici ca sa vada ce dezastru e din cauza cainilor si totusi isi permit sa atace si sa dea sfaturi. Si tot ele se mira ca sunt luate la rost. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cine sufera din cauza copiiilor? Nu cred ca exista cineva sa fie deranjat! |
Aubergine, te rog sa incetezi si sa parasesti acest fir. Te iei aiurea de oameni.
Da, l-am deschis de fapt pentru rugaciune si pentru ca imi este groaza de tocmai de aceste conflicte care iau nastere acum peste tot. Razbunari, ura, atatri de grupe de oameni, una impotriva alteia. Asa faceti si pe acest fir. Ati intrat majoritatea sa faceti propaganda eutanasierii si sa scrieti alte lucruri. Si mai spuneti de mine. Si nu, noi nu avem posbilitatea sa votam nimic. Numai voi in tara votati. Noi nu avem nici cum sa votam, nici unde. Nimic. |
Citat:
Uite asa faceti pe 3 fire si pe alte forumuri: parinti impotriva celor fara copii, oameni care vor eutanasie impotriva celor care nu vor si etc. A iesit o lupta generala. Ba da, sunt multi deranjati din cauza tipatului lor. Nu-i compar cu cainii, dar daca voi va plangeti, am si eu dreptul sa-mi spun necazul. Ea incearca si tu sa dormi sau sa citesti sau sa lucrezi ceva si sa-ti tipe copiii. Nu am nimic cu copiii, doar vroiam sa spun ca ar trebui sa ne respectam reciproc.Nu numai noi trebuie sa va intelegem pe voi. Trebuie si invers. |
Citat:
Imi pare rau sa va spun dar,cu tot respectul,ati pierdut contactul cu realitatea. |
Citat:
Vad ca nu aveti altceva mai bun de facut decat sa imi numarati mesajele pe forum si topicurile unde scriu. In primul si primul rand NU E TREABA D-VOASTRA UNDE SI CE SCRIU EU, sa fie clar asta! E o tara libera, daca vreau scriu si 1000 de mesaje aici, ok? Eu nu v-am luat la rost ce faceti, nu v-am atacat, d-voastra continuati sa o faceti. In al doilea rand nu va permit sa ma tutuiti, eu nu va tutuiesc nu aveti nici macar un gram de respect. Sunteti cumva proprietara acestui forum, admina ca sa luati la rost lumea unde si ce si cat scrie? Sau aveti ceva personal numai cu mine ca vad ca numai cu mine aveti treaba? Sunteti absolut orbita de dragostea pentru caini si pentru asta sunteti in stare sa atacati intr-una, n-aveti decat sa adoptati toata rasa canina din tara si sa o duceti in strainatate, noi nu ne suparam. Eu nu am spus vulgaritati si obscenitati, confundati persoana, d-voastra spuneti marlanii, asta e altceva. D-voastra daca ati iubi oamenii nu m-ati ataca pe mine pentru ca nu va impartasesc pozitia si nu ati face-o pe sarmana bunica natanga si dusa cu duhu, poate ati vrut sa ziceti saraca cu duhul ceea ce e cu totul atceva, ba chiar are un sens bun. Nu mi-e frica de caini si presupuneti gresit tot ce presupuneti. |
Citat:
De ce se apeleaza le eutanasiere (moarte fara durere)? Pentru ca numarul cainilor este imens si nu sunt atatia doritori sa se ocupe in mod concret de ei. Nici adaposturi si nici bani pentru intretinerea lor, suntem o tara saraca. Mai este un aspect: alocatia lunara a unui copil este de 42 Ron iar pentru un caine tinut in adapost se cheltuie cel putin dublu. Daca sunt bani si adaposturi sa fie tinuti acolo, dar NU in strada. Pana la urma nu mai mira pe nimeni ca se cheltuie mai mult cu un caine decat cu un copil sau un bolnav. Asta este tara noastra, macar pe strada, in parcuri si in locurile publice sa fim in siguranta. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
ce se poate face cu numarul mare de caini care nu vor putea niciodata sa fie adoptati? cei care isi doresc caini adopta, unul, doi, cat pot ei sa intretina insa nu este suficient. Crezi ca este normal ca toti cainii care nu vor fi adoptati sa se intoarca inapoi in strada? stiind ca nu avem puterea financiara si nici capacitatea de a intretine cainii maidanezi. Deci concret ce ai vrea tu sa se faca cu acesti caini care nu vor putea fi adoptati. |
Citat:
Aici in Londra sunt parcuri imense. Iar bunicii si parintii vin cu copiii in parc si nu duc grija ca se intampla ceva copiilor , chiar daca ei stau linistiti pe o patura la soare in timp ce copii zburda, alearga si se joaca nestigheriti in parc. Vin in parc si oameni cu cainii lor, dar ii supravegheaza , se joaca cu ei, le strange fecalele si nu sunt lasati de izbeliste in parc. Iar daca cumva cineva e muscat , proprietarul cainelui plateste scump. |
Citat:
Si nu am inceput eu toata agitatia pe acest fir. Veniti aici si imi aruncati tot felul de provocari si invinuiri si cum ati fi vrut sa reactionez? Cand va spun tot timpul ce dorim noi, care este problema si nu vreti sa intelegeti. Ca sa incepeti pe urma instigari din partea parintilor. Tot timpul puneti copiii astia inainte. De ce? Eu nu m-am legat de copii. Am spus de la bun inceput ca nu vreau instigari intre grupuri, ca mi-e frica de ele. Ca ceea ce se intampla in tara nu-mi place. In numele acestor copii ajungem sa se balacareasca toti oamenii. Chiar asa? Si cum poti sa spui ca nu faceti reclama eutanasierii? Tot timpul numai asta se scrie aici! Pelerin, credeam ca ma stii pana acum si imi stii suferinta legat de copii. Si veniti tot timpul si imi pedalati pe suflet cu copiii vostri. Practic imi spuneti ca voi aveti voie sa faceti si sa spuneti orice aici pe forum, iar eu nimic. Cam asa suna acest mesaj. Voi aveti voie sa protestati, sa ne raniti, sa va laudati cu copiii vostri, sa ne calcati in picioare pentru ideile voastre, iar eu nu am voie nici sa spun ca ma deranjeaza galagia copiilor, n-am voie sa-mi sustin o idee, sa-mi spun o parere, n-am voie sa am o durere. Nimic. De ce ma faceti in toate felurile? Nu ma cunoasteti si nu stiti ce probleme si suferinte am eu. Iubesc si copiii. Foarte mult. Si nu am putut sa am. Si am destule probleme din partea parintilor cu copii (oamenii fara copii sunt rai, sunt asa, sunt asa, nu pune mana, nu aia, nu aia. Acum imi mai reprosati si asta. Chiar nu mai pot. Am un finut si il iubesc mult. Am renuntat sa-mi iau un catel pentru ca mama lui nu suporta cainii si n-as mai vedea copilul in veci. Copil n-am, catel n-am voie sa am. Unii au totul, altii nimic. Am tot spus intr-una ca si eu vreau sa nu mai fie caini pe strazi si sa nu se mai intample orori. La fel ca voi. Doar ca eu nu pot, nu sunt in stare sa-mi inchipui macar cum vor muri acesti caini. Stiu cum sunt oamenii. Va fi cumplit. Voi sunteti acolo, faceti ce vreti. Gata am incheiat discutia. |
Doamna nu stiu ce suferinte aveti in legatura cu copii,sincer nu este treaba mea,nici nu am comentat asta,nici nu mi-as fi permis,nu intru in detalii personale din viata unor oameni.Este ceea ce intelegeti dvs.Si da,avem tot dreptul sa vorbim pt copii nostri si dvs nu aveti nici un drept sa vorbiti despre ei cat timp ii puneti la egalitate cu un caine.Si da,conteaza mai mult copii nostrii decat toate parerile despre caini sau decat toti cainii chiar daca pt siguranta lor,in lipsa de orice alta solutie,ar trebui sa-i eutanasiem pe toti cainii din tara asta.Si este problema dvs sa nu va convina din motive personale si este treaba noastra sa ne aparam copii,cu orice pret,nu maidanezii.Va invit sa adoptati maidanezi si sa-i tineti in casa.In caz contrar sa nu ne spuneti despre ,,copii vostrii"si cum sa ii aparam.Nu aveti nici un drept moral,nici unul.Cand veti fi in situatia noastra puteti vorbi,altfel nu este corect sa ne dati sfaturi intr-o situatia care,practic,pe dvs nu va afecteazs cu nimic.Pe noi da si daca trebuie sa-mi apar copii si nici o autoritate nu ma ajuta va extermin toti cainii maidanezi care imi ies in cale fara mila pt ca nu imi risc familia pt ei.Luati-i acasa daca vreti sa-i aparati.Sau investiti bani sau faceti ceva concret.Doar cu vorbe nu salvati cainii si nici noi nu ne aparam copii.
Nimeni de aici doamna nu a iesit sa masacreze caini pe strada.Nu-i mai vrem pe strazi,nu avem nici o problema sa fie adoptati sau tinuti in adaposturi,sau eutanasiati sau ce vreti.Dar nu pe strazi.Si nu sa ne puna pe noi in pericol sau pe copii nostrii.Si daca nimeni nu face nimic atunci trebuie sa ne aparam singuri,si pe copii nostrii.Nu are nimeni nimic cu dvs doamna si eu personal va rog,cu toata politetea de care sunt capabil,sa ne intelegeti disperarea de parinti.Cum pe dvs va sperie soarta patrupedelor si pe noi ne sperie ideea sa ne vedem copii intr-un sicriu sau mutilati.Va rog sa intelegeti ca dorim exterminarea lor ca ultima metoda dar sub nici o forma nu vom mai accepta situatia de pana acum,cu ei pe strazi.Daca va fi asa in continuare atunci ne vom apara singuri,daca nu intereseaza pe nimeni.Toti care iubiti cainii faceti ceva concret sau lasati-ne in pace cu lectii de iubire pt rasa canina.Eu am si caine si familie si de aceea vorbesc,nu din auzite.Stiu si ce inseamna si grija pt caini si dragostea pt copii,de aceea incerc sa spun ceva,pt ca stiu ambele laturi ale problemei.In fine dvs spuneti ce credeti si noi vom face ce trebuie si Dumnezeu cu judecata fiecaruia. |
[quote=Yasmina]
Doamnă, sincer, nu vă sunt favorabile aceste intervenții furibunde! Citat:
P.S. Nu știu Aubergine ce face, dar eu nu-mi rod unghiile, ați *văzut* greșit!!! |
Citat:
ce tari crezi tu ca ar accepta maidanezii nostri? Aici de pilda oamenii cumpara caini insa cumpara de rasa, nu maidanezi. In plus tu stii cat de greu se transporta un animal dintr-o tara in alta? si cat costa aceasta? O prietena de a mea a fost in Grecia in concediu si acolo un caine mare, al nimanui, s-a lipit de ei si au hotarat sa il ia cu ei in Germania. Au cheltuit aproape 1000 euro cu control medical, cu vaccinari, cu intocmirea actelor, cu transport, cu tot. Si cu pisicile e la fel. Nu trebuie sa fie pisici aiurea pe strazi. Aici nu sunt pisici pe strazi vagaboante. Si acestea au adaposturi, iar cine vrea pisica cumpara si o ingrijeste. Am o cunostiinta buna care are doua pisici birmaneze si cheltuie o avere cu ele. Hranite, control medical, vaccinuri, hrana aleasa cu atentie, o conserva de carne pentru pisici e 6 lire- 10 lire aici. Are casa plina de jucarii pentru pisici, de tot felul de cataratori. legat de sufletul animalelor : Animalele fac parte din creația lui Dumnezeu, creație ce a fost făcută pentru om. Cartea Facerii oglindește acest lucru în capitolul doi, unde se evidențiază faptul că Adam dăruiește nume viețuitoarelor pentru ca acestea să-i slujească omului, să fie sub stăpânirea sa. Punctul de vedere ortodox despre starea sufletelor animalelor este lămuritor: sufletele lor sunt muritoare, spre deosebire de cele ale oamenilor care le-au primit prin suflare dumnezeiască. Eu inteleg punctul vostru de vedere si anume ca un crestin adevarat trebuie sa iubeasca toata creatia lui Dumnezeu si sa ii fie mila de ea. Sunt foarte multi sfinti care au iubit animalele si care au fost iubiti de animale chiar si fioroase, lei de exemplu. De pilda stim ca un leu l-a ajutat pe Cuviosul Zosima sa ingroape moastele Sfintei Maria Egipteanca. In viata Sfantului Serafim de Sarov se spune ca acesta a fost slujit de un urs, care avea “diaconia sa”. Atunci cand trebuia sa primeasca vizitatori, sfantul ii spunea ursului Misa: “Decat sa-i sperii pe oameni, mai bine du-te sa-mi aduci ceva bun. Iar acesta ii aducea miere.” Insa noi , societatea de astazi suntem atat de de parte de exemplul acestor sfinti. Zeci de ani noi , aceasta societate moderna nu mai stim sa traim in buna vecinatate cu animalele. Aceasta este urmarea pacatelor noastre. Unele specii sunt pe cale de disparitie altele se inmultesc excesiv. Vrem progres si dezvoltare, stiinta inainteaza, orasele se modernizeaza, dar nu s-a pus niciodata problema ca se distruge tocmai acest circuit al regnului animal. omul modern de astazi, cu multe pacate este vinovat de starea si situatia in care s-a ajuns legat de animalele a caror stapani suntem. Trebuie sa ne asumam aceste greseli. Si sa remediem ce se mai poate remedia. Animalele, cainii pisicile, nu este normal sa traiasca printre blocuri, in parcuri, pe strazi, haladuind ale nimanui. Trebuie sa aiba stapan, care sa le ingrijeasca, ca doar asa au fost create sa slujeasca omului. Insa noi oamenii, tocmai din lipsa iubirii fata de toata creatia, suntem responsabili ca avem caini maidanezi de pilda, ai nimanui, care sufera de foame , de frig, si care inraindu-se au ajuns sa atace omul. de aceea este o mare ipocrizie sa spunem acum, nu vrem bai de sange, insa ceea ce s-a facut pana acum cu animalele echivaleaza cu baile de sange. Nu le-am iubit, nu le-am ocrotit, nu le-am ingrijit iar acum cand am ajuns sa fim atacati de ele nu avem solutii. trebuie sa ne asumam si aceasta ultima solutie. numarul mare de caini vagabonzi ne ucid copiii, ne ataca pe strazi. Suntem vinovati de situatia creata. iar aceasta asa zisa iubire afisata pentru animale acum in acest ultim ceas, mi se pare falsa si tardiva. daca iubeam animalele cu adevarat, nu exista nici un animal singur, pe strazi flamand si fara stapan. nu vad alte solutii, decat cea drastica, dureroasa, pe masura pacatoseniei noastre. |
mesaj sters
|
Opinie personala
Eu unul cred ca problema aceasta este cauzata de faptul ca Romania nu mai are indrumator spiritual. Dumnezeu nu mai este de foarte mult timp pe meleagurilea astea si biserica s-a transformat intr-o institutie care fura de la oamenii needucati oferind in schimb mantuirea pe tava. Gandhi spunea: Imi place Hristos al vostru dar nu imi plac credinciosii vostri.
Unde este biserica acuma sa indrume oamenii spre mila spre iertare dar si spre gasirea unor solutii pasnice. De ce nu va intrebati voi preoti: Ce ar face Isus? De ani de zile nu am mai deschis usa la preoti ce vin sa ceara bani ptr ei. Spun ptr ei deoarece mantuirea se afla in sufletul meu in relatia mea cu Dumnezeu. Locul in rai il castig prin viata pe care incerc sa o duc nu prin donatii la biserica sau la mai stiu eu ce culte religioase. Unde este parearea bisericii in acest timp? Daca cei ce tin fraiele crestinatatii nu ies in fata sa ne indemne catre mila catre omenie eu unul o sa imi pierd orice incredere in biserica ca mijlocitor intre noi si Dumnezeu. Repet Ce ar face Isus in situatie de fata ? |
Dvs doamna aveti mult tupeu sa ne cereti socoteala celor care deja avem caini si aveti si mai mult tupeu sa ne invatati cum sa ne educam copii.Cine va da dreptul,ce ati facut dvs pt animale,in afara de vorbe?Cum va permiteti sa ne reprosati de la distanta ca nu adoptam caini cand dvs doar vorbiti si multi avem deja caini? Dar chiar nu va este rusine si insinuati ca tot noi,care avem deja animale,suntem ucigasi de animale si ,vezi Doamne,sa nu ne calce copii pe urme?Sa va fie rusine,sunteti de o ipocrizie infioratoare,se arata adevaratele dvs intentii,ca si la multi alti ,,iubitori de animale"de la distanta.Dvs va puteti proteja finul si dragostea dvs pt el dar noi nu putem sa ne protejam copii.Chiar nu aveti limite.Confundati frustrarile dvs cu ratiunea.Si va spun,public,cat timp veti posta asa ceva veti avea parte de replici,fie ca va place sau nu.
Nu aveti nici un drept sa judecati o situatie de care sunteti complet straina din toate punctele de vedere.In schimb tineti lectii de moralitate neimplicata si de la distanta.Sincer ati pierdut contactul cu lumea reala,in loc sa vedeti situatia concret dvs vorbiti prin prisma framantarilor dvs si ne judecati pe restul,sau cel putin pe mine,ca nu va inteleg situatia.Dar dvs o intelegeti pe a mea,stiti detalii ce simt eu sau daca am facut rau unui animal?Sa va fie rusine pt ce ati insinuat iar,in legatura cu noii si cu copii nostrii.Acum incep sa inteleg mai bine ce probleme de fapt va apasa,nu cainii sunt adevarata problema,ci doar pretextul.Priviti realitatea in fata,nu este nimeni vinovat pt problemele dvs si nimeni nu v-a spus nimic din cauza asta,fugiti de realitate ascunzandu-va dupa scuze comode.Nu aveti nici un drept,niciodata,sa judecati cum isi educa altii copii fara ca dvs sa stiti realitatea.Este o ipocrizie uluitoare. |
Nu te-am vazut niciodata asa sos din pepeni, Pelerinule.
Sa o felicitam pe "sophia" pentru performanta :) Acum iti dai si tu seama ce am indurat noi astialalti, ani de-a randul.. :)) |
Citat:
|
Citat:
|
Aline eu sunt mai prost si inteleg mai greu ce nu arata oamenii.Am insa si eu limita mea de avarie,cand dau peste tupeu fara limite.Acum regret pt ca abia la final am inteles ce trebuia sa inteleg de prima data dar,asa cum am spus,sunt mai tare cap.Trebuia sa nu intru in discutie dar daca nu as fi fost in situatia,acum 3 ani,sa-mi fie atacata sotia in Buc,de un maidanez,cartier central,in timp ce era cu copilul poate nu as fi constientizat pericolul.Noroc ca sotia,care este mai cu sange rece ca mine,s-a aparat calm si a scapat.Cand am vazut acel copil mort mi-a revenit scena in fata ochilor si mi s-au taiat picioarele gandindu-ma cat de aproape am si noi,familia noastra de asa ceva.Doamna habar nu are de aceste detalii dar tine lectii cum sa ne educam copii cand la mine cainii dorm langa ai mei si nu se despart de ei.Vroiam sa-i mai spun ceva doamnei,foarte dur de data asta,dar ma opresc pt ca voi regreta apoi,noaptea este un sfetnic bun.Nici macar nu intelege ca nu are nimeni o problema cu dansa,sau cu problemele dansei(Doamne fereste!)ci cu mentalitatea pe care o are.In fine,cred ca totul este inutil,am inteles prea tarziu anumite aspecte dar omul cat traieste invata,chiar si din propria prostie.
PS.Mi-am propus,cand ajung la o mie de postari,sa ma opresc definitiv cu acest forum.Punandu-le la socoteala si pe cele din trecut cred ca am vorbit mult prea mult in comparatie cu ce aveam cat de cat interesant de spus.La ultima mea privire retrospectiva,peste aceste ultime 900 si ceva de postari,am ajuns la concluzia ca nici macar 10%nu le-as mai fi scris iarasi.Multi,foarte multi,dintre cei care postau in trecut nu mai posteaza si eu,sincer,nu spun deloc lucruri atat de interesante,sau macar utile cum spuneau ei.Sincer cred ca am inceput sa vorbesc mult prea mult si prea prost.Marele meu regret,cu adevarat regret,este caderea in uitare aproape generala a sectiunii de patristica.In fine,o sa am grija,in postarile care au mai ramas,sa incerc sa spun ceva mai interesant decat ce am scris mai sus,este si acesta un semn ca trebuie sa ma analizez mai bine.Nu voi sterge ce am scris mai sus,trebuia sa ma gandesc mai bine inainte sa scriu si,in definitiv,nu este deloc rau sa iti stea greseala in fata ochilor. O sa ma analizez mai bine,poate nu am fost suficient de rabdator si poate am fost mai dur in exprimare dar asta am simtit.Dupa ce dai drumul patimii din tine(furia este si ea o patima)regreti cumva cand iti dai seama ca cel din fata ta poate a reactionat asa din dureri ale lui pe care nu le stii si nu le poate stapani,la fel cum nici tu nu le stapanesti pe ale tale.O vorba,intradevar,poate produce mult rau si multa durere.Imi pare rau de cele scrise mai sus,dansa fiind femeie trebuia sa ma abtin si sa ma retrag din discutie,o regula elementara de politete, dar sunt la fel de subiectiv ca sa dansa.Imi pare rau pt acele dureri sufletesti ale dansei si voi incerca sa o inteleg desi momentan nu prea pot,dar voi incerca.Nu te simti deloc bine cand te certi cu cineva si cand ai sentimentul ca poate aceea persoana poate suferi in urma cuvintelor tale,regreti ca nu te-ai abtinut.In fine,multe vorbe inutile,faptul este consumat. Doamna Sophia,desi imi este foarte greu sa va spun asta acum dupa cele scrise de dvs,va rog sa acceptati scuzele mele pt cuvintele de mai sus,sub nici o forma nu trebuia sa ma adresez in acest mod.Va doresc tot binele din lume si regret daca v-am suparat.Numai bine. |
Nu stiu daca s-a inteles, doar cei ce se autodenumesc "iubitori de animale" sunt agresivi si se pare ca iubesc mai mult cainii decat oamenii. Cum vin la o emisiune incep sa fie agitati si disperati, ii ataca pe cei ce nu sunt de acord cu ei si uneori spun ca le doresc soarta cainilor eutanasiati. Cum presupuneam in alte mesaje se pare ca au ajuns sa confunde cainii cu oamenii.
Singura solutie este doar eutanasierea. De ce? Pentru ca in tara sunt peste 500 milioane de caini maidanezi, probabil si 1 milion. Doar pentru hrana (si aici dau o suma minima, am vazut si sume mai mari alocate pentru hrana unui caine) unui caine este nevoie de 230 lei pe luna. In total ar fi pana la 1 miliard de dolari pe an. Bugetul sanatatii este de 2 milarde si ceva. E imposibil sa se aloce aceasta suma pentru adaposturile de caini. In plus numai in Bucuresti si in jurul lui sunt petse 15 adaposturi pline deja cu caini. Legat de adoptii, primarul Tulcei spunea ca in sase ani doar patru persoane au dorit sa adopte un caine maidanez. In schimb a avut patru procese de la asociatiile iubitorilor de animale. Eu privesc cu detasare aceste discutii si din media, chiar ma amuza incrancenarea unora care vor sa apere cainii, in special vedete. Nu pot sa nu observ ca aproape toate vdetele (spun apropae doar pentru ca Vadim nu intra in aceasta categorie) sunt femei fara copii. |
Neoprotestant? Ai citit bine ce am scris acolo. Nu am legatura cu cultele. Oricum de racorit sunt racorit deja.
Ceea ce am scris acolo este parerea personala. Dupa cum vad cine a raspuns este atat de incuiat incat nu este in stare sa aduca argumente si sa discute civilizat daca crede ca eu gresec. Nu aveti habar de nimic sau poate eu ma aflu pe forumul gresit. Credeam ca discutam despre crestinism si dumnezeu. |
Citat:
Nu poti afirma atat de usor ca habar nu aveti de nimic decat daca esti foarte mandru si increzator in propriul tau eu. Nu poti face oamenii incuiati atat de usor, decat daca esti lipsit de iubire fata de om. or chiar Hristos ne-a spus sa iubim oamenii si ne-a aratat cum sa facem aceasta si cum sa ne smerim. Fara smerenie nu exista mantuire. |
Cum pot sa ii raspund altfel daca un membru ma trimite sa ma racoresc. Hai sa fim seriosi.
Dupa cum inteleg el isi iubeste apropele de ii raspunde in asa maniera. Daca si Isus ii trimitea pe pacatosi sa se racoreasca BO ar arata altfel acum. Ca o anexa eu vorbeam de mantuire la general nu la mantuirea mea. Nimeni nu stie daca va fi mantuit nici macar doamnele in varsta ce nu rateaza nici o slujba. Reactia BO in legatura cu cainii cred ca se incadreaza in acest topic. Nu inteleg de ce ceea ce am scris nu este clar. Daca biserica nu vine cu solutii ce duc spre mila, omenie inseamna ca nu isi mai face datoria scrisa in biblie. Isus trebuie sa fie modelul credinciosului. Ura fata de animale dorinta de razbunare ptr ce s-a intmplat cu copilul acela si indarjirea de ai omora pe toti nu se impaca cu imaginea unui adevarat credincios. Fara menajamente stiti ca am dreptate. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:55:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.