![]() |
Niste pareri nu isca dezastrul. Si de multe ori, in multe domenii, niste pareri sunt bine venite si pot starni idei bune pentru o cercetare sau un studiu.
Sfintii parinti sunt niste oameni ca noi toti, care pot sa greseasca sau pot sa aiba dreptate. Ii respect ca oameni care au facut un bine omenirii, care au incercat sa talcuiasca Sfinetele Evanghelii, dar personal nu mi se pare in regula sa ma inchin lor ca Sfintilor care au scris Sfanta Scripura de exemplu. Din nou, imi cer iertare pentru postarea mea daca deranjeaza, si, pentru cei incepatori, nu va luati dupa mine, ascultati mai intai de toate invataturile si parerile celor avizati in domeniu, sau celor care stiu mi multe. |
Citat:
Daca ea spune tampenii despre religie, isi exprima o parere care e musai de luat in seama. Daca cineva dezaproba ce crede ea si atitudinea ei, e victima. |
Citat:
De unde si pana unde ai tu ceva din astea? Ai poate exact opusul lor si noua incerci sa ne trantesti brasoave, ca tu le ai si tocmai a fi crestin ortodox inseamna sa le pierzi. Cu afirmatia asta ai atins chiar culmile penibilului si ale nesimtirii. Dar sa zicem ca incultura religioasa ti-ar fi o scuza. Pana la un punct. Pe urma, nici intelectual nu stai prea bine. Un intelectual care se respecta ar citi macar Noul Testament inainte sa-si dea cu parerea despre crestinism. Dar probabil ca lectura ta religioasa favorita si singura de altfel, este zodiacul zilei. Deci mai ai o scuza. Hai ca incepem sa te intelegem. Citat:
Uite ca asta nu se intampla, impaca-te cu treaba asta. Daca vrei un acord, mergi pe un forum de atei si aia sigur o sa cada de acord cu tot ce vrei tu, oricum ei nu judeca prea mult in chestiuni din astea, ci iau de-a gata ce li se pune pe tava, ca si tine de altfel. |
^tin sa-ti zic ca am e gand sa termin toata Scriptura. Vechiul Testament l-am citit integral, iar din Noul Testament mai am de citit in jur de un sfert, spre jumatate.
Dar nu ma consider intelectual, nici pe departe. Ma consider un om normal si atat, mediocru ai putea sa zici. Te rog ineteaza cu afirmatii despre mine, ca nici macar nu le nimeresti, nu esti nici pe aproape. Dar ce sa zic, e usor sa afirmi despre cineva ce-ti trece prin cap; si vorbesti de mine... |
Ei, ce trebuie as te amabalezi asa, nici tu nu o nimeresti cu afirmatiile despre credinciosi, ortodoxie, preoti, credinta etc. asa ca ma lasa si pe altii sa "greseasca" in privinta ta, ce e rau in asta?
Si pe urma sunt 50% sanse sa fie adevarat, nu? Stai linistita, nici noi nu te consinderam un intelectual, despre mediocritate in schimb s-ar putea sa-ti dam dreptate. Ia mai bine si deschide un topic despre ce ai priceput tu din Vechiul Testament, ce te-a marcat, ce n-ai priceput, chestii din astea. |
AlinB, ma ambalez pentru ca eu n-o spun cum o spui tu. Tu judeci persoana, nu fapta in sine, pe cand eu nu judec persoana, judec mediul sau biserica, ortodoxia, etc.
Tu ma judeci pe mine... Nu te-am faut nici incult in vreun domeiu, nu te-am facut nici prost (nici direct, nici indirect), nu te-am facut in nici un fel, in schimb tu o faci, si o faci in repetate randuri (de cele mai multe ori indirect, dar o faci). De frumoasa valoare spirituala dai dovada, n-am ce sa zic. Chiar nu vreau sa ma cert, si am incercat pana acum a ma abtin cat de cat, dar si tu ai intrecut masura cu datul cu pesupusul despre persoana mea. Nu o nimeresc cu fairmatiile mele, dar cel putin nu te-am jignit in vreun fel. Daca cauti bine prin topicuri, ai sa vezi ca, chiar daca nu cred neaparat in (toate) scrierile Sfintilor Parinti (exemplul care mi-a vnit acum in minte), asta nu inseamna ca nu am respect pentru ei; pentru ca, macar cineva a incercat sa talcuiasca Sfintele Evanghelii, cineva a incercat sa ne povatuiasca spre bine (dar pur si simplu, in mediocritatea mea, unele mi se par aberante). |
Citat:
In definitiv, stiu destul despre tine din ce ai scris aici, mai mult decat stii tu despre Biserica judecand cativa credinciosi sau preoti carora le-ai surprins doar cateva mici momente din viata sau lucruri despre care nu stii nici macar atat. Citat:
Tu poti sa continui asa? Ca si eu pot sa continui, nu-i bai, ce nu fac pentru aproapele meu, sa-l ajut sa iasa din mocirla in care se scalda.. Chit ca ma mai murdaresc si eu uneori, trebuie sa incerc sa-l scot, nu? :) Citat:
Ti s-a atras atentia deja de multe ori dar nu vrei deloc sa tii cont. Citat:
|
Gresesti cu o mica chestie. Chiar nu sti indeajun despre mine din enormitatile scrise pe forum... dar trecem peste. Ideea e ca persoana mea nu se rezuma doar la problemele care le am cu religia. Asta m-e partea negativa, dar ca orice om, am sipari pozitive, si garantat mai am si ltele negative.
Uite, in postarea asta, chiar daca zici lucruri care nu imi convin, acum le zici altfel; le simt altfel, nu mamai simt atacata sau incoltita. Totusi, ai face bine sa nu te cobori la nivelul meu, ca poate vreau eu sa incerc urc la nivelul tau :) Sunt mediocra sau submediocra la chestiuni spirituale, in schimb sunt mai tare l logica si lucruri rationale, si nu se impaca deloc bine logica si ratiunea cu partea spirituala (de aici si multe contradictii si idei spirituale inercate a fi duse spre rational-lucru care separe ca, chiar nu e posibil). Imi propusesem sa te ignor, dar nu pot, si acum, cand vad ca poti sa te exprimi si altfel, nici nu mai vreau sa te ignor. |
[quote=AlinB;539981]
Daca vrei un acord, mergi pe un forum de atei si aia sigur o sa cada de acord cu tot ce vrei tu, oricum ei nu judeca prea mult in chestiuni din astea, ci iau de-a gata ce li se pune pe tava, ca si tine de altfel.[/quote] Crede si nu cerceta. Culmea e ca tot ei ne acuza de treaba asta, cand defapt e taman invers. Stii cum e, cine zice aia e. |
Citat:
|
Atunci de ce au aparut si celelalte religii?
Firea omului nu poate fi atat de schimbatoare. Dar imi place comparatia, pentru ca ma duce cu gandul la bunatate, milostenie, bucurie sincera pentru reusitele celor apropiati, lacrimi sincere varsate impreuna cu cei indurerati, mangaiere sufleteasca, dragoste... |
Citat:
Toma i-a zis: Doamne, nu știm unde Te duci; și cum putem ști calea? Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine, din Sfânta Evanghelie după Ioan |
Citat:
Noi nu intram pe forumul ateist ca sa jignim ateii, asa ca avem macar aici pretentia sa nu fim jigniti. Daca jignesti credinta omului este ca si cum l-ai jigni personal. |
Citat:
Apoi oamenii, pierzand iar legatura cu Dumnezeu, nu au mai inteles nimic si ingerii cazuti i-au facut sa se inchine la idoli si zei. Asa s-au nascut religiile. Cultele crestine pe care le stim azi s-au desprins aproape toate (afara de crestinii orientali, necalcedonienii) din catolicism. |
^mersi mult de raspuns.
aubergine, nu ma mai chinui sa mai explic din nou (am explicvat pe alt thread), ca tot degeaba o fac, tot cum vrei dumneata intelegi. |
Citat:
|
Mi-ati bagat deja pe gat jigniri pe alte threaduri, asa ca... sunt oarecum indreptatita sa ma supar si sa ripostez. Cautati bine prin threaduri, chiar si dvs mi-ati spus vreo cateva...
|
De ce tot hrăniți trolla?:103:
|
Citat:
Doar ca tu ai semanat din start furtuna deci ce te astepti sa culegi? |
Citat:
|
parere !!!
Nu trebuie religiile sa inversuneze oamenii, pentru ca ,aceste fapturi sensibile si slabanoage, usor pot cadea in plasa urzita de cel atoateurator,care atata asteapta !!!
Istoria, aceasta cronica inteleapta a ceea ce s-a petrecut in timp cu vietuitorii acestei planete, ne demonstreaza ce tare i-a manipulat pe unii impotriva altora, cel impotrivitor, expoatand cu maxima viclenie si eficienta apetitul oamenilor pentru doctrine si exagerarea lor pana la fundamentalism taliban !!! Fundamental, nu cred ca exista atei ! Omul e prin esenta o finta expusa instinctului sacrului. Ceea ce-i difera pe oameni e numai momentul cand gasesc calea inspre acel "misterium tremendum",de care pomeneste Rudolff Otto, in lucrarea sa "Das Heilige" ,moment, hotarat de Cel De Sus,pt fiecare !!! Esential, pentru evaluarea unui "ateu" (adica potential crestin !) este numai un singur lucru : daca este capabil sa comita fapte concrete, in spirit crestin,adica fapte crestine referitoare la aproapele !!! Daca raspunsul e afirmativ,rezulta clar ,ca avem un crestin imbracat involuntar intr-un pardesiu din piele de lup !!! Trebuie numai sa-l dea jos ! |
Citat:
Degeaba comite ateul fapte bune, daca nu crede si nu se impartaseste nu poate fi numit crestin. |
Maria, daca va iubiti asa de mult si vreti sa va luati, te sfatuiesc sa cauti un freier Theologe. Aici in Germania este o persoana care are voie sa cunune mirii indiferent de religiile mirilor.
Decat sa iasa un show ieftin in care el ii sopteste preotului ca nu vrea sa sarute crucea/icoanele iar tu iti pui mainile in cap si incepi sa plangi, mai bine cauta asa ceva. (Imi pare rau, nu stiu denumirea in romana). Macar atat respect sa aveti fata de Biserica si de saracul preot, sa nu faceti un circ acolo in care el incepe sa tipe ca nu vrea sa faca asta si asta. Iti spun asta pentru ca oarecum stiu ca indiferent de ce am zice noi, sunt sigura ca nu vei renunta la el. Mult succes... |
Citat:
Cele mai multe femei care se afla astazi rastignite zilnic de sotul lor, candva, au fost convinse ca au ales bine. Mi se pare absurda rezerva fata de sarutarea icoanelor. Adica, accepta sa fie botezat in cristelnita, in vazul tuturor, dar nu accepta sa sarute o icoana. Pai, ce sa zic, accepta greul si refuza usorul. Ciudat, nu? Sarind peste acest aspect, eu gandesc astfel: daca as fi ateu, as privi spre icoana ca spre un lemn colorat; de ce sa nu sarut un lemn gol, de dragul viitoarei mele sotii ? Ciudata abordare. Repet, va luati asupra un jug pe care nu veti avea puterea sa'l duceti decat impreuna cu Hristos. Ancorati'va puternic in credinta si in rugaciune. Veti avea nevoie. Nu atat acum, cat peste 2-3 ani. |
Citat:
|
Citat:
Eu cred ca ,asemenea parabolei deosebite,a fiului risipitor,Domnul se bucura de zece ori mai mult pentru faptele bune ale unui "ateu" decat pentru faptele a zece credinciosi !!! Pentru ca acesti "atei" sunt recuperabili, fie si in ultimul moment, cand sub spectrul sucombarii in moarte, multi dintre ei, se reaintorc la Creator ! Un singur tip de ateu, mi se pare de nerecuperat : ateul indiavolit !!! E o categorie lugubra de fiinte indiavolite,prin propria lor vointa, inca din timpul vietii,aici intra marii necromanti,fiintele umane care au contactat lumea intunericului si au facut pact cu puterile negre ale lumii terifiante. In mod analog marilor traitori crestini,care prin nevointa lor,incep sa capete virtuti si daruri duhovnicesti, de la Sfantul Duh,la fel ,cei din categoria mentionata mai sus, incep, sa capete puteri, inumane si sa se asemene stapanilor lor subpamanteni !!! Din fericire ,aceste personaje sunt de-a lungul istoriei intr-un numar foarte restrans, insa prin impactul lor nefast,foarte nocivi. Dictatorul german Adolf Hitler, se pare ca a fost unulk dintre aceste personaje negre ! |
Citat:
Eu v-as recomanda sa evitati a da asemenea sfaturi. Pe Dumnezeu nu Il poti minti si Cununia nu este Taina decat in Biserica Ortodoxa! Va asumati trairea lor in desfrau fiind "binecuvantati" de "persoana la care totul e posibil?" Sa nu fim ignoranti! |
Citat:
|
Citat:
|
parere !
Citat:
Ceea ce spuneti dvs, inseamna ca aproape un miliard de protestanti sunt...atei !!! Ar lasa Dumnezeu, in mare lui bunatate,atatia oameni in ratacire absoluta ??? E un subiect foarte sensibil,in care amblele parti pot aduce argumentele lor, inclusiv biblice (din partea protestanta !!!),si nu e bine sa ne lansam in atacuri fata de celelalte doua confesiuni crestine surori : catolicismul si protestantismul !!! Domnul insusi a lasat o formula triadica a credintei crestine,pentru ca nici o confesiune sa nu esueze in pacatul madriei de a fi UNICA cale a ADEVARULUI !!! |
Citat:
2. DA, Dumnezeu lasa omul sa aleaga intre bine si rau, daca omul alege ratacirea, nu e vinovat Dumnezeu! Dumnezeu a facut tot ce tinea de EL, omul trebuie sa raspunda chemarii Lui. Cred ca va e cunoscuta pilda neghinei care are un mesaj cat se poate de clar. |
Citat:
Eu nu cred ca te uraste cineva aici. Modelele negative sunt oriunde sa stii, oriunde intorci capul sunt modele negative. In orice comunitate exista modele negative. Dar hai sa fim noi modelele pozitive. de exemplu: un tata care are doi copii. si unul dintre ei este cuminte, bun, ascultator iar celalalt este obraznic, rau, neascultator. Nu e bun tatal in acest caz? Daca nu e bun tatal cum de orimul copil e cuminte si bun? adica a stiut sa educe pe primul copil si la al doilea a uitat? Haide sa fim noi copilul cel bun si poate asa si cel rau se va schimba. sa iti mai dau un exemplu. Sa ne imaginam o clasa plina de copiii foarte neatenti . arunca peste gunoiul, strica mobilierul, zgaraie tabla, si care mai de care se intrece in prostii. Unui dintre copii se muta in alt oras si merge prima zi la scoala in noua clasa cu noi colegi. Si obisnuit fiind ca in cealalta clasa, arunga gunoiul pe jos dar observa ca e singurul care face aceasta. se uita in jur mai atent si vede o clasa curata cu mobilier intretinut, copii linistiti si atenti cu cei din jur. Atunci se rusineaza si merge si ridica hartia si o pune la cos. Iata puterea exemplului. Sigur ca vezi oamenii din jurul tau. Dar si oamenii din jur te vad pe tine. Nu ar fi mai bine sa nu mai privim cu ochi critic? caci cu ce ochi privim cu acelasi ochi suntem priviti. Noi suntem oglinda celorlalti. |
Citat:
|
Citat:
Sfintii care au talcuit Scriptura, nu au incercat ci chiar au talcuit. inchinarea, rugaciunea, are doua forme: a) inchinarea sau rugaciunea catre Dumnezeu: <<Domnului Dumnezeului tau sa te inchini>> (Matei IV, 10); este o inchinare desavirsita, absoluta (latrie) si b) inchinarea sau cinstirea sfintilor este o inchinare relativa pe care o adresam sfintilor numita dulie, pentru ca ei sint fiinte marginite ca si noi. Gestul este acelasi: cind ne inchinam lui Dumnezeu si cind ne rugam sfintilor, dar sentimentul interior este altul. Si Mantuitorul Hristos a facut deosebire intre inchinarea la Dumnezeu (Ioan IV, 21) si inchinarea marginita - care I s-a adus imparatului de catre datornicul caruia I se iertase datoria (Matei XVIII, 26). In Biserica, noi cinstim pe sfinti pentru ca acestia au colaborat cu Dumnezeu prin harul Lui si s-au invrednicit de o viata virtuoasa. Cinstind pe sfinti, cinstim indirect pe Dumnezeu: <<Cine va primeste pe voi, pe Mine Ma primeste si cine Ma primeste pe Mine, primeste pe Cel Care M-a trimis pe Mine>> (Matei X, 40). Sfintii sint numiti prieteni ai lui Dumnezeu <<Voi sunteti prietenii Mei, daca faceti ceea ce va poruncesc>> (Ioan XV, 14; Iacov II, 23), si casnicii Lui: <<Deci dar nu mai sunteti straini si locuitori vremelnici, ci sinteti impreuna cu sfintii si casnici ai lui Dumnezeu>> (Efeseni II, 19); sint numiti judecatori ai lumii: <<Oare nu stiti ca sfintii vor judeca lumea?>> (I Corinteni VI, 2); si in alt loc: <<Adevarat zic voua ca voi cei care Mi-ati urmat Mie, la nasterea din nou a lumii cind Fiul Omului va sedea pe tronul slavei Sale, veti sedea si voi pe douasprezece tronuri, judecind cele douasprezece seminitii ale lui Israel>> (Matei XIX, 28)." http://www.biserica.ch/docs/Invatatu..._sfintilor.htm |
Citat:
"Veacul acestea, desartaciunea desertaciunilor." "Capitolul 1 1. Cuvintele Ecclesiastului, fiul lui David, rege în Ierusalim. 2. Deșertăciunea deșertăciunilor, zice Ecclesiastul, deșertăciunea deșertăciunilor, toate sunt deșertăciuni! 3. Ce folos are omul din toată truda lui cu care se trudește sub soare? 4. Un neam trece și altul vine, dar pământul rămâne totdeauna! 5. Soarele răsare, soarele apune și zorește către locul lui ca să răsară iarăși. 6. Vântul suflă către miazăzi, vântul se întoarce către miazănoapte și, făcând roate-roate, el trece neîncetat prin cercurile sale. 7. Toate fluviile curg în mare, dar marea nu se umple, căci ele se întorc din nou la locul din care au plecat. 8. Toate lucrurile se zbuciumă mai mult decât poate omul să o spună: ochiul nu se satură de câte vede și urechea nu se umple de câte aude. 9. Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, și ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare. 10. Dacă este vreun lucru despre care să se spună: "Iată ceva nou!" aceasta a fost în vremurile străvechi, de dinaintea noastră. 11. Nu ne aducem aminte despre cei ce au fost înainte, și tot așa despre cei ce vor veni pe urmă; nici o pomenire nu va fi la urmașii lor. 12. Eu Ecclesiastul am fost regele lui Israel în Ierusalim. 13. Și m-am sârguit în inima mea să cercetez și să iau aminte cu înțelepciune la tot ceea ce se petrece sub cer. Acesta este un chin cumplit pe care Dumnezeu l-a dat fiilor oamenilor, ca să se chinuiască întru el. 14. M-am uitat cu luare aminte la toate lucrările care se fac sub soare și iată: totul este deșertăciune și vânare de vânt. 15. Ceea ce este strâmb nu se poate îndrepta și ceea ce lipsește nu se poate număra. 16. Grăit-am în inima mea: Cu adevărat am adunat și am strâns înțelepciune - mai mult decât toți cei care au fost înaintea mea în Ierusalim căci inima mea a avut cu belșug înțelepciune și știind. 17. Și mi-am silit inima ca să pătrund înțelepciunea și știința, nebunia și prostia, dar am înțeles că și aceasta este vânare de vânt, 18. Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința." Ai citit Vechiul Testament , spui. Ei bine nu ai inteles aici ce spune Ecclesiastul? |
Citat:
Posedatul are o credinta in Dumnezeu mai puternica decat mii dintre cei neposedati. Neortodocsii sunt tinuti in intunericul inselaciunii prin viclenia diavolului. Diavolul este multumit, nu ar avea de ce sa ceara mai mult de la ei. |
Citat:
Aici daca religia e o problema se oficiaza doar casatoria civila. Desigur, ipocrizia nu se exclude, chiar daca se efectueaza cea religioasa. De ce sa renunte la el, personajele virtuale descrise se potrivesc, nici ea nu e cine stie ce credincioasa, doar mai sensibiloasa, stii tu, femeile.. :-) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:46:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.