![]() |
Citat:
Ai punctat bine, deși un răspuns prea generalizat, el vrea mai detaliu, sper că i-am dat eu detaliul, în celălalt post, înainte de ăsta. Frate, dar te rog, te implor, frate, scoate satana aia de la poza de profil, la avatar. E a nu știu cîta oară cînd te rog. :) Uite te și implor. În numele Domnului Hristos te rog, suflete, schimbă cu ceva bun, satana aia din poza de profil. Vrei? Îți fac cadou o carte minunată, dacă schimbi satana aia de la profil. Iertare și bucurii. |
Citat:
Raspunde mai intai la o intrebare: si iudeii aveau credinta si fapte, atunci de ce a mai fost nevoie sa vina Iisus? Vezi ca nu are niciun sens invatatura voastra? Raspunsul e ca Iisus a adus harul, pentru ca prin har suntem mantuiti, nu doar prin credinta sau fapte. Si cand a dat harul acesta? La Cincizecime, cand Duhul Sfant (harul Duhului Sfant) S-a pogorat cu niste limbi ca de foc peste cei de acolo. Si cum se dadea harul credinciosilor? Scrie undeva in Sfanta Scriptura ca doar credeau si plecau mai departe? Nu, credeau, apoi erau botezati si primeau harul prin punerea mainilor. Toate acestea trei erau impreuna, ai acolo versete in care se spune ca unii aveau doar botezul lui Ioan si s-a explicat ca acela e doar un botez al pocaintei, nu botezul cu apa si Duh Sfant. Si mai e un pasaj in care unii erau botezati doar cu botezul lui Iisus si spune ca au primit apoi si Duhul Sfant prin punerea mainilor. In zilele noastre punerea mainilor este Taina Mirungerii, care se face imediat dupa botez, al fel ca in Biblie. Si cum s-a dat acest har, pentru ca si Apostolii au plecat pana la urma in Rai. Apostolii randuiau episcopi care faceau acest lucru, iar apoi preoti, care preluau din sarcini. Unde sunt episcopii in protestantism? Vedem in alt pasaj ca Simon a vrut sa transimta si el harul, si a adus bani. Inseamna ca nu toti cei botezati puteau face asta, ci cei ce primeau episcopia, de la Apostoli, acestia fiind randuiti tot prin punerea mainilor. Deci protestantii nici macar nu au episcopi si nu stiu ce e harul, nu au cum sa il si transmita. De aceea, cel mai probabil, nu s-a mantuit niciun protestant de la Luther incoace. Prezenta harului e aratata si prin minuni, cum scrie si in Biblie. Protestantii nu au minuni, nu au sfinti facatori de minuni, e doar o filozofie, care nu difera cu nimic de alte filozofii sau de ateism. Inca o dovada ca nu exista nimic la ei, la fel cum si indienii sau paganii cred in ceva, fara sa aiba si vreo dovada de la Dumnezeu ca e bine ce cred. |
Citat:
Protestantii inteleg eronat ce sunt faptele bune. Sunt de fapt faptele Legii Vechi, adica cele zece porunci. Care sunt primele porunci? Cele legate de credinta, deci credinta face parte din faptele legii. Chiar spun parintii ca rugaciunea este cea mai buna fapta. Dar Iisus I-a luat pe cei din Iad doar dupa rastignire, dupa pogorarea Duhului Sfant oamenii se pot mantui doar prin har, adica harul din Sfintele Taine. DE aceea preotii si episcopii sunt vitali pentru mantuire, fara ei nu faci nimic, poti sa fii la fel de drept ca Iov sau alti drepti din Vechiul Testament. |
Citat:
Foarte frumos ! Uite ce răspuns frumos ai primit de la fratele Cătălin, frate rătăcit Daniel S. ! Uite cîte răspunsuri frumoase ai. Adevărate ! Ce mult te iubește Domnul, dacă cauți, vezi ? Vine și Sfînta Treime în căutarea ta. Ce spuneam și eu mai sus: credință, fapte și har. Fără prioritate, în orice ordine, sunt egale. Dacă lipsește una, nu te mîntuiești. Foarte simplu și minunat ! Dezleagă-te de minciuni și întuneric ! Sau vei muri. În veșnicie. Vino acasă ! Ieși din învățătura diavolilor din protestantism, vino la adevărata cale spre mîntuire: Ortodoxia. Amin. Slavă Domnului și mărire Preacuratei Maicii Sale. Bucurii. |
Citat:
|
Citat:
Biblia e clara. Nimeni nu va fi socotit neprihanit prin faptele Legii. De ce? Pentru ca "toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu" (Romani 3:23). Biblia mai spune ca "plata pacatului este moartea", asa ca toti oamenii, fiind pacatosi, meritau moartea vesnica. Nimeni nu isi poate sterge singur niciun pacat prin faptul ca face fapte bune, ci doar prin sangele lui Isus care a murit pe cruce, luand asupra Sa pedeapsa pe care noi o meritam pentru faptele nostre. Si crezand in El, suntem mantuiti. Citat:
Citat:
Uau, cat poti sa intorci lucrurile invers asa incat sa para ca tu ai dreptate chiar si in locurile in care orice om rational te-ar contrazice. Deja sunt sigur ca chiar si daca as gasi vreun verset in Iacov (ca despre Pavel cu versetele lui sectante despre mantuirea doar prin credinta, nu vrei sa vorbesti.) care sa spuna ceva de genul "Crestinismul prezentat de Daniel_Ortodox de pe forumul crestinortodox.ro este gresit, sa nu-l credeti" ... chiar si atunci ai gasi o cale de iesire, inventat tot felul de scuze... Nu esti un crestin adevarat. Tu iti aperi doctrinele tale in loc sa aperi invataturile lui Isus. Sa te intreb ceva: Daca te-ai fi nascut intr-o familie de catolici, ai fi catolic, asa-i? Daca te-ai fi nascut in India, ai fi hinduist. Daca te-ai fi nascut in Iran, ai fi musulman. Nu iti dai tu seama ca comunitatea in care te-ai nascut iti influenteaza mintea, si tu vezi lumea prin "ochelarii" ortodoxiei, ignorand complet orice verset al Bibliei care vorbeste impotriva mantuirii prin puterea noastra. Citat:
Citat:
Citat:
Botezul nu este acelasi lucru cu marturisirea verbala. Mirungerea nu este acelasi lucru cu marturisirea verbala. Spovedania nu este acelasi lucru cu marturisirea verbala. Impartasania nu este acelasi lucru cu marturisirea verbala. Te rog, nu mai minti, nu mai incerc sa aperi o doctrina falsa. Citat:
Citat:
Ritualuri aveti si voi destule. Poate ca am probleme cu memoria, dar nu imi amintesc sa imi fi raspuns la chestiile de genul: - de ce botezati voi copiii mici, care nu pot sa marturiseasca cu gura la pe Isus ca Salvator al lor. Mantuirea este personala. - de ce va inchinati la icoane/infatisari ale lucrurilor din cer, cand acest lucru este strict interzis? - de ce va rugati la Maria? Unde un in Biblia ni se spune sa facem asta? - de ce va rugati la sfinti? Unde in Biblia ni se spune sa facem asta? Unde ni se spune ca mortii ne pot auzi, sau ca ne pot ajuta cu ceva? - de ce va rugati pentru morti? Cu ce ii mai puteti ajuta? - etc... Aveti destule ritualuri nebiblice si voi, asa ca mai bine uitativa la barna din ochii vostrii decat la paiul din ochii altora. (nu am incercat sa apar catolicismul prin asta) Citat:
Citat:
------- Am auzit mai demult un preot ortodox, la o slujba de inmormantare pentru un barbat care era mai tot timpul beat (ma gandesc ca esti de acord cu mine, cand spun ca acel om nu a fost mantuit?), dar preotul ortodox, cu o idiotenie de nedescris, a zis urmatoarele: "E adevarat ca X avea probleme cu bautura, dar eu cred ca X este in cer datorita a doua motive: 1. X a fost tamplar, si Isus va mantui orice om care are aceeasi meserie ca si a lui; 2. X a murit intre Sarbatoarea Y si Sarbatoarea Z, si toata lumea stie ca in acel interval Portile Cerului sunt deschise si oricine moare atunci merge automat in cer" Ce parere ai despre "fratele" tau in credinta? ------- Si repet, ca sa nu ma intelegi gresit: Daca o persoana zice ca crede in Isus, dar acea persoana traieste in pacate, mai rau ca cei mai mari pacatosi din lume, atunci acea persoana NU este mantuita. Eu nu am sustinut niciodata aceasta idee. Unii oameni cred in acea doctrina "Once saved, always saved" care nu este 100% corecta, deoarece o persoana poate spune ca crede in Isus si apoi sa isi traiasca viata cum vrea si se crede mantuita. Asta este o doctrina FALSA. Pavel a spus in 2 Corinteni 5:17, "Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi." Si daca este o faptura noua, atunci va avea dorinte noi, va avea o viata schimbata, va avea fapte, dar NU FAPTELE il mantuiesc, ci credinta. Da, credinta adevarata este singura conditie pentru mantuire, dar lucrul pe care probabil tu nu il intelegi este faptul ca credinta adevarata VA PRODUCE FAPTE/ROADE ALE DUHULUI SFANT care se vor vedea in viata credinciosului. Dar nu va fi mantuit datorita faptelor lui, ci datorita credintei lui. E atat de simplu. |
-------
P.S. Nu imi amintesc daca te-am mai intrebat, dar sunt curios ce vei spune: De ce a murit Isus Hristos pe cruce? Daca sangele Lui nu a fost capabil sa ne mantuiasca complet, iar noi mai trebuie sa adaugam ceva ca sa fim mantuiti cu adevarat, atunci asta inseamna ca Hristos nu a fost in stare sa ne mantuiasca. De ce a mai murit pe cruce? (Galateni 2:21 "Nu vreau să fac zadarnic harul lui Dumnezeu; căci, dacă neprihănirea se capătă prin Lege, degeaba a murit Hristos.") Daca tu spui ca noi trebuie sa adaugam ceva la ceea ce a facut Isus pe cruce, si astfel spui ca neprihanirea se capata prin fapte, atunci Hristos a murit degeaba. Nu vezi tu cate versete gasesc care spus ca mantuirea este obtinuta doar prin credinta, iar aceasta credinta adevarata mereu va produce fapte, dar nu faptele te mantuiesc si credinta. Deja ma satur sa ma tot repet atata. :) ------- Asta-i Evanghelia lui Isus Hristos in care cred: http://www.youtube.com/watch?v=TXOWyjB7d24 Daca ai timp, te rog, ascult-o. |
Citat:
Sfantul Augustin, Sfantul Clement, si altii sfinti care au trait prin secolele 2-3 au crezut ca mantuirea se obtine DOAR prin credinta - am dat niste citate cu mai multe posturi mai in sus. Credinta ca mantuirea e DOAR prin credinta nu a inceput cu Luther, ci a inceput cu primii apostoli. Documenteaza-te inainte sa spui prostii. Protestantii nu au minuni? Tu cand vorbesti ceva, nu te auzi? Nu iti trec cuvintele astea prin cap? Daca da, atunci ori ignorant, ori esti un mincinos. Am vazut foarte multe minuni din partea lui Dumnezeu in multe vietii ale unor oameni sect... adica, protestanti. Si daca tu te-ai fi nascut in India, atunci oare nu erai indian, si oare nu sustineai sus si tare ca hinduismul e religia corecta? Vezi? Comunitatea in care traim ne influenteaza credinta, dar vine o vreme cand acest lucru nu te mai intereseaza si vrei sa afli adevarul tu singur. Sper ca o sa vina ziua aia in viata ta. Tot ce ai spus despre protestanti este gresit. Si daca ai gresit in lucrul acesta mic, atunci e posibil sa gresesti si in lucruri mari, cum ar fi credinta intr-o religie, in loc de credinta intr-o Persoana. |
Citat:
|
DanielS, spuneai pe prima pagina a topicului ca nu vrei sa fii nesimtit, cred ca ai trecut cu mult si de starea asta. Daca dau raport te baneaza, nu o sa mai apuc sa raspund.
Tu repeti doar aberatiile lui Luther, nu dai niciun citat, folosesti doar partile din Biblie care ii sustin afirmatiile lui Luther. Oricine poate dovedi orice prostie cu citate din Biblie, unii au aratat chiar ca scrie de extraterestrii. Ortodocsii folosesc toata Sfanta Scriptura, nu doar Biblia lui Luther. Ei il urmeaza pe Hristos, voi pe un om, Luther. Despre care chiar site-urile neoprotestante spun ca era vai de capul lui, avea dese stari de deprimare, alternate cu stari de surescitare (astazi este o boala psihica), era obez si foarte intolerant (au izbucnit razboaie din cauza lui). Si tu ne spui noua de invatatura acestui om, care ar fi cea adevarata, iar toti crestinii si sfintii de pana atunci s-au inselat. Iti dai seama ca noi nu putem decat sa ne amuzam. |
Citat:
De exemplu, in acest caz, Sfanta Scriptura are si acest citat, dar si cele ce il completeaza. Pentru ca spune Iisus ca cine nu se va boteza nu se va mantui. Si cine nu se va impartasi nu se va mantui. Daca ar conta doar credinta ce rost ar mai avea aceste doua citate? Voi de ce nu ascultati ce spune Iisus, si nu un om, Luther? Evident ca se poate boteza doar cel ce crede in Iisus, altfel nici nu il boteaza. La voi botezul si impartasania sunt doar ceva simbolic, spalare cu apa si mancare de vin si paine. Daca e doar asa de ce spune Iisus ca nu se poate mantui cel ce nu se boteaza si impartaseste? Citat:
Nu e nicio prostie, doar ca Luther nu s-a gandit si la asta, ca sa va spuna voua. El a spus doar cateva fraze si voi le repetati al infinit. Acest lucru sustin si ortodocsii si catolicii. Si e din Sfanta Scriptura, nu doar acel capitol al vostru. Spune ca nimeni nu s-a mantuit prin faptele Legii, harul a adus mantuirea. Dar am vazut ca tu nu cunosti cele zece porunci, adica legea tinuta de iudei. Nu, nu au stat la chinuri, sfintii spun ca au stat intr-un loc unde nu erau chinuri, pentur ca sunt mai multe locasuri in Iad. |
Citat:
Am vazut ca protestantii inteleg prin har doar binecuvantare, nu au nicio idee despre aceasta invatatura. Harul este cel ce lumina fata lui Iisus pe muntele Taborului, acea lumina pe care o aveau si sfintii cateodata si o poti vedea in sfintele icoane sub forma unei aure. Nu ai dat niciun citat, doar citate trunchiate, la fel ca cele din Biblie. Ati ales doar citatele in care spune de credinta, trecand cu vederea pe cele in care spune invatatura completa. la fel ca in Biblia lui Luther, cu un singur capitol. Eu spuneam de minuni, nu de "schimbarea vietii". Tu nu stii ce sunt minunile pentru ca nu exista in protestantism, dar le poti citi in Sfanta Scriptura. Schimbari din acestea de care spui tu exista si la Alcoolicii anonimi, nu e nevoie de credinta. Si tu crezi ca paganii sunt toti rai si ingusti la minte, au si ei astfel de "minuni", ba chiar si ateii. Uite o minune mai evidenta, din zilele noastre, SFanta Lumina de la Ierusalim, de Pasti. |
Doamne ajută.
NU TE LAS ! Deși sunt obosit, nu te las ! În numele Domnului îți voi scrie ! Domnul este întărirea mea și izbăvitorul meu ! Pot toate în Hristos care mă întărește ! - Filipeni 4, 13. Ești ca un bolovan, cazi pe unde apuci, dar nu te las ! Mi-e dor de tine ! Citat:
Citat:
Citat:
Păi Hristos de ce s-a coborît la iad și ia scos pe drepți ? Ce căutau drepții acolo ? Ia să-L iei la întrebări pe Hristos. Citat:
Deci tot ce a făcut acel tîlhar a fost să mărturisească, să se pocăiască. Adică credință, fapte, și harul lui Hristos, care era lîngă el, și uite că s-a mîntuit, atunci ca și astăzi, cum se mîntuiesc, doar ortodocșii, prin fapte, credință, și har. Și Iisus se scrie cu doi i. Nu, tu te faci mereu de rîs, dragul meu. Sunt curios, la Judecată ce vei mai spune. Să te ferească Dumnezeu să ajungi acolo în erezie. Citat:
Sfîntul Apostol Pavel, (nu Pavel) frățioare, că nu te-ai tras cu el de șireturi, nu? El nu este sectar, ci vorbește de mîntuirea prin credință. Sfîntul Apostol Iacov, vorbește de mîntuirea prin fapte. Ambele prin harul și mila lui Dumnezeu. Hristos. Se contrazic ? Niciodată. Se completează. Dar erezia protestantă eșuează să vadă asta, că odată ieșiți din Adevăr, mlădița se usucă, și nu mai aduce rod. (Ioan 15, 6) Ba da, sunt creștin adevărat ! Iar tu ești eretic, dar dacă lepezi erezia, nu vei mai fi eretic. Apăr Adevărul ! Pe Hristos ! Mărturisesc pe Hristos, care e doar în Ortodoxie, că nu pot fi 2 hristoși, în două credinșe, doar Unul, restul sunt hristoși mincinoși. La toți protestanții. Mărturisesc pe Hristos Cel Viu ! Biblic ! Pînă la ultima picătură de sînge sau de aer din plămînii mei. Să lepezi și tu erezia și să faci la fel. Dacă mă nășteam orice, și nu ortodox, deveneam ortodox. De ce? Datoria oricărui om, este să cerceteze ! Să caute. Nici Ortodox fiind, nu am acceptat ușor să fiu creștin ortodox, mă gîndeam dar dacă catolicii sau lutheranii au dreptate? Și așa am început să caut. Am și coranul acasă. Acolo e un întuneric deosebit de mare. Doamne ferește. Te obligă să fi musulman sau te omoară. Deci am căutat ! Și da ! ORTODOXIA AM GĂSIT CĂ ESTE CALEA CEA STRÎMTĂ ȘI ÎNGUSTĂ, ȘI GREA, CARE PUȚINI O AFLĂ, CARE DUCE LA VIAȚĂ, cum bine spune Scriptura. Citat:
Citat:
Apăr și mărturisesc Adevărul ! Hristoase Iisuse, tu să-mi ajuți ! Fără Botez nu se mîntuiește nimeni ! Biblic ! Ioan 3, 5. Da? Clar ! Fără Împărtășanie, nu se mîntuiește nimeni ! Biblic ! Ioan 6, 53-56. Da? Clar ! Deci cine minte, bolovănaș ? Nu te las, măi ! Chiar de-aș muri aici la laptop, nu te las ! Da? Deci tîlharului i s-au socotit cuvintele lui, și credință, și Botez, și Împărtășanie, și fapte ! Și harul lui Hristos, de lîngă el, și așa s-a mîntuit ! Să ai grijă, dragul meu, că tu ești cel mințit ! De tatăl minciunii, diavolul. Să ieși din erezie și să vii acasă. Citat:
Citat:
Da da ! Nesimțit ? Cum? Tu ești cel ce nu simți unde e Adevărul și unde ți se înveninează inima cu minciună, în adunările unde mergi tu ! Acolo toți sunt nesimțiți, în adunările acelea, nu simt otrava care îi duce la duhoarea iadului ! Vai, vai lor, vai ! Măcar tu, vino acasă ! Grăbește-te, că poate astă noapte vei pieri ! Nu lăsa diavolul să-ți mai șoptească minciuni ! Spune: Doamne Iisuse Hristose, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii tale și ale tuturor sfinților, miluiește-mă pe mine, păcătosul ! |
Citat:
De ce botezăm copii de mici ? Pentru că așa învață Scriptura ! Uite aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=17076 Citat:
Însuși Dumnezeu a poruncit să se sculpteze în Sfînta Sfintelor, pe capacul Chivotului Legii, serafimi de aur, cu aripile întinse unul spre celălalt, aceia nu erai idoli, cum spun sectarii despre icoane? Bolovanule ! Ști că te iubesc ? Nu ne închinăm la material, ci la ceea ce ele reprezintă. Sfintele Icoane ! Pe Hristos Dumnezeu ! Slavă Lui ! Și mărire Maicii Sale ! Citat:
Deci spune Biblia: "Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile." (Luca 1, 48) TU CUM O FERICEȘTI ? CUM ANUME ? Măi copilaș, dacă Însuși Domnul Dumnezeu Treime, Savaot Iubire ! i-a făcut mărire Preasfintei Născătoare de Dumnezeu: "Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic" - Luca 1, 49. TU ! TU CUM ÎI FACI MĂRIRE ? IA SPUNE CUM ANUME ÎI FACI TU MĂRIRE LA FECIOARA MARIA ? Dacă Dumnezeu Însuși i-a făcut, tu cum îi faci ? Citat:
"având fiecare alăută și cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinților." - Apoc. 5, 8. " ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului" - Apoc. 8, 3 " înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinților." - Apoc. 8, 4 Deci ce fac Sfinții ? Se roagă pentru noi ? Cum poți spune că sunt morți ? Te rătăcești ! Sfinții Apostoli sunt morți ? Doamne ferește să fie așa. Ei sunt morți pentru ereziile protestante. Dar nu pentru creștini. Vedem la dreptul Lazăr, că a fost în Sînul lui Avraam, și bogatul nemilostiv era în iad și cerea un strop de apă pe buze. Erau ei morți ? Nu. Deci noi ne rugăm sfinților să se roage pentru noi. Pentru că sfinții vor judeca lumea. - I Corinteni 6, 2. Citat:
Și nu numai atît ! Dar sufletele oamenilor, Dumnezeu le scoate și din iad ! Ține minte ! Acesta este Adevărul ! Dumnezeu poate să scoată sufletele din iad, iar nu omul, Dumnezeu pentru rugăciunile Bisericii ! În Cartea a II-a a Macabeilor (12, 4245) se arată că s-a adus jertfă pentru ostașii cei morți și apoi se zice: Drept aceea, sfânt și cuvios gând a fost că au făcut curățire pentru cei morți, ca să se slobozească de păcat (12, 46). Iar Sfântul Prooroc Baruh spune: Doamne, Atotțiitorule, Dumnezeul lui Israel, auzi rugăciunea celor ce au murit ai lui Israel Nu-Ți aduce aminte de nedreptățile părinților noștri (3, 45) și la I Regi 2, 6; Psalmi 48, 16; Matei 12, 32; Romani 14, 9; I Corinteni 15, 19; I Timotei 2, 6; Evrei 11, 19; I Ioan 2, 2; Apoc. 1, 18). Puterea și iertarea lui Dumnezeu Care împlinește -orice- vom cere de la El (Marcu 11, 24; Ioan 14, 13) sunt fără margini, iar bunătatea Lui e atât de mare, că numai El poate schimba osânda veșnică a omului. Așadar Biserica se roagă numai lui Dumnezeu, ca El să scoată din iad pe cei osândiți, și nădăjduiește tare la mila Lui și la atotputernicia Lui. E clar ? Orice nelămurire mai ai, îndrăznește ! Te voi îndruma ! Că te vreau acasă ! Mi-e dor de tine ! Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Asta una și apoi de unde știi tu că nu s-a pocăit și acel bețivan ca și tălharul de pe cruce ? Și clar s-a mîntuit ! Citat:
Citat:
Mă bucur mult pentru tine. Trebuie pe lîngă credință și fapte, și har. Slavă Domnului că începi să înțelegi ! Nimeni nu e mîntuit pînă nu ajunge la Judecată. Că uite spune: "cu frică și cu cutremur lucrați mântuirea voastră". Slavă Domnului că începi să înțelegi. Și mărire Preacuratei Maicii Sale. Citat:
Citat:
Bucurii. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Pentru o teologie bazata pe "justificatio", e greu de inteles, stiu. Citat:
|
Citat:
Citat:
In "Confesiuni", vorbeste despre viata sa. Printre altele spune cum la un moment dat s-a alaturat sectei gonstice a manicheistilor. I-a abandonat mai tarziu pentru ca a considerat ca doctrinele lor sunt false dpdv logic(are o reflectie logica destul de interesanta in care arata de ce raul nu poate fii o substanta, de exemplu), si a ales Biserica pentru ca si-a dat seama ca e singura Credinta Adevarata, deoarece doctrinele erau adevarate. Deci retine, a ales sa faca parte din Biserica, ca institutie, nu ca un credincios freelancer care si-a dat seama ca "denominatiunea asta merge". La ceilalti pe care ii dai ca exemplu nu am citit, dar banuiesc ca e la fel, citate scoase din context. Fii atent cand dai exemple fara sa te documentezi, ca unii din noi s-ar putea chiar sa fii luat contact cu ele. |
Citat:
Citat:
Daca te referi la neintroducerea cartilor apocrife din Biblie, ca si un lucru rau, atunci da-mi voie sa te intreb: E ok sa adaugi "ceva" la Cuvantul lui Dumnezeu? Cred ca sunt vreo 3 locuri in Biblie unde ni se spune sa nu adaugam si sa nu scoatem nimic de la Cuvantul lui Dumnezeu. Voi ati adaugat carti apocrife, adica carti pe care voi STITI SIGUR ca nu sunt inspirate de Dumnezeu, dar le-ati adaugat pentru ca "sunt bune de citit". Spune-mi ce au scos protestantii din Biblie si nu ar fi trebuit? Citat:
Citat:
Ai zis cumva ca nu dau niciun citat din Biblie? Serios? Mi-ai citit vreun post pana acuma? As fi foarte curios sa aud acea interpretare a Bibliei care spune ca sunt extraterestrii. :)) Citat:
Nu il urmam pe Luther, il urmam pe Hristos, cel care a zis ca El este calea, adevarul si viata, si nimeni nu vine la tatal decat prin El. De ce a murit Isus pe cruce, daca noi ne putem obtine mantuirea prin fapte? Nu va spun de invatatura niciuni om. Tu te auzi ce prostii vorbesti? Acum cateva posturi am dat citate de-ale Sfantului Augustin si Sfantul Clement si altii care spuneau ca mantuirea este DOAR prin credinta. Asta era crestinismul din primele secole, si tot asta e crestinismul astazi. |
Citat:
Talharul de pe cruce (da, tot insisit cu el, poate, poate...) nu s-a botezat si nu s-a impartasit, si totusi a fost mantuit. Mantuirea e prin credinta. Citat:
Inainte de Isus, oamenii se mantuiau prin, ghici? Prin credinta in Isus, in Mesia care avea sa vina pe pamant ca sa ridice pacatul lumii. |
Imi place cum ma ignora. Ma asteptam la un adversar mai inteligent care sa imi dea niste raspunsuri la niste intrebari care le-am pus referitoare la implicatiile starii cazute a omenirii dupa Lege, si istoria Bibliei.
Dar na, e complicat sa discuti la esenta lucrurilor si fineturi filosofice. Mai bine ne facem ca nu vedem, ne gasim 2 parteneri in Daniel_Ortodox cel sentimentalo-dramatic, si Catalin "Scalpatorul de eretici si ultimul bastion al proslavniciei", facem precum berbecii si ne dam cap in cap pe un subiect cu 2 idei simpliste, pana poate cedeaza unul(dar din moment ce suntem oameni si ne aflam pe Internet, nu o sa intample niciodata. Pai ce, sa avem noi discutii care sa nu fie doar o citare copy-paste a ce putem gasi pe wikipedia(http://en.wikipedia.org/wiki/Penal_substitution) de ambele parti, pe un forum public? Sa fim seriosi.). |
Citat:
Păi ți-am răspuns eu mai sus ! Ai găsit unde ? Ți-am arătat versetele mai sus. Îți arăt unde ? Nu numai la "patrie și Credință" dar și mie cînd îmi răspunzi ? Te-am rugat să te iei cu mine la trîntă, nu cu ei. Că de asta ești aici, să te iei la trîntă. Deci cu mine te rog, sau și cu ei, dacă vrei, dar răspunde-mi și mie, bine? Răspundeam mai sus acolo, te ajutam cu drag, îmi răspunzi? Sau ești porc și cîine, și se împlinește cuvîntul: "Nu dați cele sfinte câinilor, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare." - Matei 7, 6. Nu cred că ești porc și cîine, cred că ești o persoană minunată, care caută cu sete Adevărul. Iată, Adevărul îți este dăruit ! SĂ VI ACASĂ, CALEA SPRE MÎNTUIRE E DOAR ÎN ORTODOXIE, NU MAI STA ÎN ÎNTUNERIC, CĂ NU TE VEI MÎNTUI ÎN EREZIE. Bucurii. |
Citat:
Veniti inapoi la ortodoxie, veniti la Adevar, la Hristos, nu mai rataciti calea si nu mai smintiti si pe altii. Nu mai fiti ipocrit si recunoasteti ca ati venit aci pentru a mai castiga adepti bisericii d-voastra, probabil ca aveti dispozitie de la pastorul d-voastra sa mai castigati membrii. Va cunosc tertipurile, dar o sa va para rau, dupa ce muriti nu o sa mai puteti face absolut nimic, sa suferi o vesnicie, pentru ce? De ce nu mergeti la biserica ortodoxa? De ce o ocoliti? |
Matei 7:
"21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri." Adevarat doar prin CREDINTA ajungi la mantuire. Insa credinta adevarata, care inseamna sa ajungi sa faci voia Tatalui, astfel faci si faptele cele bune, CACI DOAR IN VOIA TATALUI POTI SA FACI CU ADEVARAT CELE BUNE. Insa despre acest lucru nici un om nu poate sa judece, ci doar OMUL Iisus in ziua aceea! Taina mantuirii ramane ascunsa pana "când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa." |
Citat:
Și crezi că-i mai rentabil? |
Citat:
Tu nu numai ca nu te vei mantui, dar faci parte chiar dintre cei "amagitori si antihristi" care marturisesc ca Mantuitorul Hristos nu a venit in trup. Caci daca Mantuitorul Hristos a venit in trup OM ADEVARAT SI DUMNEZEU ADEVARAT, atunci Maica Sa este NASCATOAREA DE DUMNEZEU!!! In lume sunt doar doua Biserici care marturisesc acest Adevar: Ortodoxa si Catolica. Iata ca orizontul tau de cautare s-a restrans nitel sau din contra, eu as zice ca abia acum s-a largit foarte mult, daca vei fi sincer cu tine. Dar mie imi miroase ca esti ca toti ceilalti sectari care s-au perindat pe aici incercand in zadar sa amageasca. Fii sincer cu tine, ca altfel lucrurile pe care nu le faci din convingere sunt pacate, dupa cum probabil ca ai citit in Sf.Scriptura. |
Intotdeauna, dintru inceput, a fost atit iluzoriu cit si pacat sa stai de vorba pe indelete cu ereticii. Sa intri in casa lor si sa cinezi cu ei... si inca alte multe lucruri.
Ca atare, daca duhovnici mari, uneori mari de tot, nu au reusit sa aduca la ortodoxie pe eretici, decit cine stie cum, cite unu, doi, cu atit mai mult noi, cei ce vegetam pe acest forum! Pe de alta parte, crestinul acesta care a deschis acest thread este acuzat de ortodocsi cum ca face prozelitism protestant. Nu este potrivit sa acuzam asta! Este bine de stiut ca si BOR face misiune biblica(marturisirea cuvintului celor ce nu il cunosc cu adevarat sau deloc dar nu prozelitism, capcanistica religioasa), si pt asta chiar are un institut de specialitate. Dar in al doilea rind, acesti eretici, si si nu numai acestia, ci toti citi sunt, impreuna cu eforturile lor de a smulge din alte biserici pe religiosi sunt atit de buni, de bineveniti si de importanti pt biserica ortodoxa incit nici nu va inchipuiti. Pt ca ei, vorba gheronului Arsenie Papacioc, nu reusesc sa racoleze cine stie ce traitori puternici ortodocsi, induhovniciti puternic, oameni bine asezati si practicanti ai ortodoxiei, nu, ci ei racoleaza pe cei slabi, pe cei uscati la suflet(ei string uscaturile noastre !), pe caldicei, pe cvasilapsii, pe rasvratitii in surdina(pina o dau pe fata si apoi parasesc BOR), pe lenesii si puturosii de canoane, pe tagaduitorii de cele sfinte si pe practicantii de babisme regionale, pe cerebralii si invatatii care nu se ostoiesc in incercarile si confruntarile lor de a masura pe Hristos cu stiinta, intr-un cuvint,pe toti, toti, cei care sunt itineranti prin BO. Pe acestia ii fura si ii cistiga si pina la urma ii si reboteaza si asa mai departe, astfel incit numai in noile biserici isi gaseste fostul ortodox odihna cea adevarata de simbata(ca atunci cind era ortodox isi punea sapa pe spate duminica si mergea la prasit de porumb... dar de cind devine simbetist, aoleuuuu, se strimba simbata daca lucreaza, nu are voie !) si devine si el cineva cu adevarat, adica, numai ce s-a dat jos de pe nevasta simbata la orele 01.27 si peste citeva ore ajunge el insusi predicator, preot fara ungere adica, si sa vezi ce ii mai invata pe aialalti despre cine este si ce vrea Dumnezeu , de te si miri de unde atita desteptaciune in Marinita tractoristul si de ce la ortodocsi slujeste numai preotul si tractoristul, nu !? Si primind o asa mare binecuvintare fostul frate, cum va mai crede ortodoxul ca va mai avea liniste fiind vecin si frate si coleg de munca si vecin de apartament si inscris la acelasi medic si cu conturi la aceiasi banca, cu acelasi croitor ca si el, si frizer si depanator de PC... cu Marinita, care de acum incolo umbla cu limba scoasa de jumate doar, doar de mai reuseste sa binecuvinteze inca o cazatura cu otrava lui ! Asadar, discutiile pro sau in contradictoriu cu un eretic la care ai apucat sa ii spui citeva vorbe de Dumnezeu, devin de prisos si ca orice prisos, nu este bun deloc ! |
Domnule doctor, nu ar fi putut-o nimeni sa o zica mai bine. Asa este. Zombificare spirituala, asta practica simbatarii. Fratele Patrie si Credinta, care nu e preot sau ierarh, l-a facut KO pe droidul de propaganda setat din spatii transatlantice. Iar acum, dvs. ati tras concluzia perfecta a acestui topic.
|
Citat:
N-am vrut eu să mă dau mare...:9: |
Citat:
|
Corect. De aceea nu știm nimic sigur.
|
Citat:
Sărăcuțul de el, spune că ne vorbește de Hristos, dar hristosul lui este drac, e hristos mincinos și el și toți cei ca el, sunt eretici. Dar bine este să caute, au nevoie de ajutor. Și acesta, forumul creștin, (ortodox, se înțelege) este un pas, în a afla Adevărul. Citat:
Citat:
Biserica este Una, nu două. Cum și Adevărul este Unul. Ei sunt eretici, și datorită nebuniilor minții lor, au ieșit din ei protestanții și neo-protestanții, adică alte erezii. Romano-catolicii au fost defapt primii protestanți. Cei 5 Patriarhi, știm istoria... Citat:
1. Să vorbești cu omul eretic, niciodată nu a fost păcat. Ereticul trebuie mustrat, după cuvîntul Scripturii, care spune: "De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te," - Tit 3, 10. Deci trebuie mustrat. Și dacă ai dragoste, Scriptura, nu a spus cît anume să dureze o mustrare, poate dura și ani de zile o mustrare, cum au durat Sfintele Sinoade Ecumenice, mustrînd pe eretici, și arătînd adevărul Scripturistic și separînd dogma de erezie. Protejînd în hotarele sfinte ale Adevărului, pe credincioși de necredincioși, sau eretici. 2. Creștinul nu urmărește să aducă la creștinism pe nimeni, ci să mărturisească pe Hristos, Evanghelia, pocăința, mîntuirea. Să discearnă Adevărul de minciună și erezie. La credință, pe om îl aduce Dumnezeu. Direct, prin revelare, ca la Sfîntul Apostol Pavel, pe drumul Damascului, sau indirect, prin alți oameni, prin care lucrează Dumnezeu, oameni ce se vase ale Sale, de lut, de lemn, argint, aur, și așa. Dar dacă omul crede că misiunea lui e convertirea altor oameni din eretici în creștini, își pune chiar el în pericol mîntuirea, căzînd în mîndrie, sau altele de folos la iad, care îl pun în primejdie. 3. Pe acest forum nu vegetăm, ci mărturisim ! Orice cuvînt spunem, ne va fi considerat spre răsplată sau osîndă, și vom da socoteală la Judecată, cum spune Scriptura. 4. Ereticul (nu creștinul) care a deschis acest topic, este acuzat de unii creștini de prozelitism, dar cum bine ai menționat, suntem și cîțiva, printre care și eu, ce îl consider un om îmbolnăvit, care caută Adevărul și care are nevoie de ajutor în a-L găsi. Că spune Duhul Sfînt prin Sfîntul Apostol Pavel: "Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați." - I Corinteni 11, 19. Altfel cum am mai știi care este Adevărul, fără erezie ? Cum ne-am mai mîntui fără ispite ? Cum ne-am smeri, fără încercări ?, spun Sfinții Părinți. Despre eretici, mai adaog un Cuvînt: "Dintre noi au ieșit, dar nu erau de-ai noștri, căci de-ar fi fost de-ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toți de-ai noștri, de aceea au ieșit." - I Ioan 2, 19. Pomeniți și iertați. Bucurii. |
Citat:
Prin postarea ta te pozitionezi CENTRAL precum Rambo in mijlocul inamicilor si raspunzi fiecaruia dupa faptele si vorbele lui. ASTA CAM MIROASE A ATITUDINE CENTRAL-SECTARA!! PREA LA STII TU PE TOATE, PREA VREI CU TOT DINADINSUL SA INVETI PE ALTII!! Nu miroase a bine! P.S. Si nu mai posta "postate" asa lungi, ca nu ti le citeste nimeni! |
E bine că nu le citește nimeni.
|
Doamne ajută.
Frate drag Illuminatu (care înseamnă îndumnezeit, deși știm amîndoi că nu ești), nu urmăresc să le citească cineva. Urmăresc să-mi fac datoria de creștin. Să ajut, să sprijin, să mărturisesc, și altele cu mila Domnului. Tu consideră-mă cum vrei și cum poți, nu te judec, lui Hristos Dumnezeu vei da socoteală pentru orice cuvînt -cum spune Scriptura- nu mie. Cum voi da și eu socoteală. Și sfinților ce ne vor judeca pe toți. Numai te rog să fi atent la ce vorbești în general, despre Adevăr și Biserică. Că în rest eu știu că sunt un gunoi ordinar de om, leneș și pătimaș împuțit, și mă duc direct în fundul iadului, cînd Hristos mă va strivi ca o beșică de puroi și duhoare ce sunt, pentru că pururea nu voi fi nevrednic și nepregătit și haina sufletului meu mereu va fi murdară, și nu voi putea intra la nunta Mirelui Ceresc și voi fi legat de mîini și de picioare și aruncat în întunericul cel mai din afară, cum spune Scriptura. Deci, tu consideră-mă cum vrei, că numai adevărul spui. Dar în alte părți, cînd vorbești despre erezii, dragul meu, ia aminte, că dracu nu stă, caută ca un leu să înghită, de este cu putință și pe cei aleși, spune Scriptura. Cine sunt cei aleși? Creștinii sunt cei aleși (ortodocși, desigur, că restul sunt eretici) Ne alegem noi singuri, să urmăm lui Hristos întro mai mică sau mai mare măsură. Și să nu stăm în erezii. Domnul vrea ca toți oamenii de pe pămînt să fim aleși, dar vezi tu, că ei, minunații de ei, nu vor. Multe de spus, dar mai multe de pus în viața noastră și de trăit. Deci ia aminte dragul meu, să fi cu trezvie în ce spui. Mai ales dacă spui despre Adevăr și Biserică. Să fi cu iubire și discernămînt ! Și multă rugăciune. Și vei birui în Hristos stăpîniile întunericului, împotriva cărora luptăm mereu, cum spune la Efeseni 6, 12. Te îmbrățișesz cu drag. În duh. Bucurii. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Spune-mi, te rog, ce am spus gresit "despre Adevar si Biserica" de a trebuit sa ma atentionezi? |
Citat:
Se pare ca trebuie intr-adevar sa-mi justific pseudonimul: am ales acest pseudonim (Illuminatu', si nu Illuminatul) tocmai in scop autoironic. Adica sunt atat de iluminat incat nu stiu sa scriu corect in romaneste. Si am scris pseudonimul cu doi de "l", asemenea celor din "Illuminati". De ce? Pentru ca, in general, gandurile mele sunt mult prea rationale pentru a face teologie. Acum intelegi de ce mi-am ales acest nick-name? (Na, ca am vorbit despre mine mult prea mult, dar a fost necesara justificarea.) |
Citat:
Îți spun, sigur că da. Uite pentru acest cuvînt al tău, te-am atenționat, cu dragoste, nădăjduiesc, să ai grijă ce spui despre Adevăr și despre Biserică: Citat:
Bucurii. |
Citat:
Știu, scumpul meu frățior, că nu te consideri îndumnezeit, dar mai știu că tu nu știai că iluminat înseamnă îndumnezeit, pînă nu ți-am spus eu asta mai sus. Dacă nu e așa, contrazice-mă te rog. Dar știm amîndoi că așa e. Deci am spus de iluminat că înseamnă îndumnezeit, pentru că tu nu știai asta, ca să-ți îmbogățesc cultura generală și să ne smernim, sau să ne amintim măcar amîndoi de smerenie, spunînd cu nu ești îndumnezeit. Și nici eu desigur. Și scris cu doi -l-, illuminaty (în engleză) tot îndumnezeit înseamnă, și probabil, în batjocură, mișcarea iluministă, a luat numele. Înțelegi ? Nu am avut nici o umbră de ironie sau asemenea pentru frăția ta. Vezi acum, frățior, cum ți-ai făcut singur păcat și mai judecat că am săvîrșit o răutate? Ai fost ispitit de acest gînd, și în loc să te ridici împotriva gîndului de la puterile întunericului, cu rugăciunie, ai căzut în el. Dar spovedindu-l, nu-l vei mai avea. Dumnezeu să-ți ajute și să ne ajute. În rest, alte justificări ale tale, sunt ispitit să cred diverse, dar nu te judec pentru că vreau să te iubesc în Hristos. Și să ne mîntuim împreună. Iartă-mă. Bucurii. |
Citat:
Cine are ochi pentru citit sigur a inteles ce fel de om e! Omul are darul ticluirii cuvintelor, dar cuvintele i-o cam iau inainte. P.S. Iluminarea este a 2-a treapta, abia a 3-a este indumnezeirea. Ai citit ceva din filocalii? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:03:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.