Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Card de sanatate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17406)

DragosP 10.10.2014 23:58:38

Suprascriu....

Ioan_Cezar 11.10.2014 01:36:34

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 568995)
Cred ca in rai ar ajunge vreo 0.0001% din populatia lumii, daca e sa luam in considerare toate exagerarile din ortodoxie.

În Ortodoxie viază Duhul Sfânt, Duhul Adevărului. Exagerările însă, despre care pomenești (și sunt extrem de multe, puzderie), cele care sunt în lume și de lume asociate Bisericii, Ortodoxiei - sunt din mahalalele inevitabile. Precum și din căderile, greșelile, pripelile, prostia și păcatele noastre - ale credincioșilor. Că oameni suntem cu toții.
Așa precum umbra e însoțitoare corpului iluminat. Precum kitschul însoțește arta veritabilă, precum imitația e în raport cu originalul etc.
Să facem așadar distincția între fenomenele morbide inevitabile într-o lume bolnavă (superstiții, băbisme, isme de tot soiul) și Adevărul revelat în Biserică.
Ortodoxia este una, ortodoxismul și băbismul și alte isme sunt alta.
Fii bun te rog și operează distincțiile.

Doamne ajută!

P.S. Să fie folositor nouă dacă facem cuantificări privitoare la populația Raiului? De socoteala aceasta numai Bunul Dumnezeu are grijă și știință. Totuși, ca să intru și eu în joc cu tine pentru o clipă, nu m-aș mira să aflăm cândva că ai fost cam zgârcit cu zerourile...:)

P.P.S. Trans-sicriu!

abaaaabbbb63 11.10.2014 07:51:25

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 569023)
P.S. Să fie folositor nouă dacă facem cuantificări privitoare la populația Raiului? De socoteala aceasta numai Bunul Dumnezeu are grijă și știință. Totuși, ca să intru și eu în joc cu tine pentru o clipă, nu m-aș mira să aflăm cândva că ai fost cam zgârcit cu zerourile...:)

Eee, dicutam si noi, ca de asta suntem pe un forum, nu? :D

Deci am ajuns si noi la o concluzie? Merita cardurile de sanatate sa fie arse?

Ioan_Cezar 11.10.2014 09:32:42

Altele merită cu mult mai mult.
Problema cardurilor? O falsă problemă, într-o lume căreia îi place să își facă probleme din orice pentru că a uitat să mai înfrunte adevăratele probleme ale vieții.
E incredibil ce dezbateri pot avea loc pe o chestiune cu totul minoră pentru un creștin. Nu cardurile sunt necazul nostru, ci boala și moartea, curvia și fărădelegile noastre de zic cu zi. Dar pentru că ținem morțiș să murim, iată, ne narcotizăm mintea cu false dileme.
Conduită de învinși!
Popor derutat, care nu își mai revine din pumnii istoriei și din obiceiul tradițional al autoînșelării.

abaaaabbbb63 11.10.2014 10:50:27

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 569030)
Altele merită cu mult mai mult.
Problema cardurilor? O falsă problemă, într-o lume căreia îi place să își facă probleme din orice pentru că a uitat să mai înfrunte adevăratele probleme ale vieții.
E incredibil ce dezbateri pot avea loc pe o chestiune cu totul minoră pentru un creștin. Nu cardurile sunt necazul nostru, ci boala și moartea, curvia și fărădelegile noastre de zic cu zi. Dar pentru că ținem morțiș să murim, iată, ne narcotizăm mintea cu false dileme.
Conduită de învinși!
Popor derutat, care nu își mai revine din pumnii istoriei și din obiceiul tradițional al autoînșelării.

Mare adevar ai zis!

antoniap 11.10.2014 16:33:11

Pai haideti sa acceptam si carduri si homosexualitate, sa ne luam dupa papa, nu dupa duhovnicii de care numei babele mai asculta astazi!!! Sa punem si femeile sa fie preoti, sa legalizam si pedofilia... Si mai ce? Acesta este umor negru. Voi nu vedeti spre ce ne indreptam? Si unii preoti ne duc de mana in directia respectiva...

Pai, da-i medicului posibilitatea de a te considera vaca lui, ca prost va fi daca nu va profita de situatie pentru a mai face si el un ban! Ce inseamna asta? O noua sursa de pacate. Vor exista victime si calai. Intr-o tara aflata sub ocupatie, cu economia la pamant, asta ne mai trebuie? Acum trebuie sa fim vanduti si noi la kilogram? Cum puteti fi de acord cu asa ceva?

Fratilor, eu cred ca Dumnezeu ne-a facut liberi si ne-a dat nume, nu numere. In plus, cine are interesul sa ne considere numere. Unii dintre cei care ne prostesc in fata, spunand ca putem lua cardurile stiu exact de ce o fac. Altii habar nu au, dar li se pare ca sunt mai moderni, mai in pas cu lumea daca spun si ei la fel... Numai ca nu lumea ne mantuieste.

ovidiu b. 11.10.2014 21:09:05

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 569037)
Pai haideti sa acceptam si carduri si homosexualitate, sa ne luam dupa papa, nu dupa duhovnicii de care numei babele mai asculta astazi!!! Sa punem si femeile sa fie preoti, sa legalizam si pedofilia... Si mai ce? Acesta este umor negru.

Unde dai și unde crapă. Subiectul discuției este cardul de sănătate.

Citat:

Voi nu vedeti spre ce ne indreptam?

Spre ceea ce ne îndreptăm este evident. Și nu este altceva decât consecința faptelor noastre. Numai că strădania unui ortodox nu este de a se agita și a dezvolta fobii fără rost. Ținta noastră ar trebui să fie Hristos și nu frica de duhul acestei lumi trecătoare.
Se pare că în vremuri de strâmtoare, de prigoană și chiar de război se mântuiesc cei mai mulți oameni. Dacă asta ne va fi de folos, cu siguranță Domnul va îngădui. Asta nu înseamnă că El asta ne dorește.

Citat:

Acum trebuie sa fim vanduti si noi la kilogram? Cum puteti fi de acord cu asa ceva?

Și fără card de sănătate nu poți vândut?

Citat:

Fratilor, eu cred ca Dumnezeu ne-a facut liberi si ne-a dat nume, nu numere.

Pe certificatul de naștere e trecut un număr (CNP) și un nume.
La fel este și acum, doar că totul e trecut într-un sistem electronic.

Citat:

Numai ca nu lumea ne mantuieste.

Și atunci de ce această preocupare exagerată pentru duhul lumii?

ovidiu b. 11.10.2014 21:14:25

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 569011)
Ce legatura exista intre aceste aspecte istorico-teologice(pe care le-am simplificat aproape de neacceptabil dar doar ca sa subliniez o idee) si cardurile de sanatate ma depaseste complet.

Nici eu nu văd nici o legătură. Într-un final poate o să primim o explicație.

abaaaabbbb63 11.10.2014 22:23:00

Citat:

Pai haideti sa acceptam si carduri si homosexualitate, sa ne luam dupa papa, nu dupa duhovnicii de care numei babele mai asculta astazi!!! Sa punem si femeile sa fie preoti, sa legalizam si pedofilia... Si mai ce? Acesta este umor negru. Voi nu vedeti spre ce ne indreptam? Si unii preoti ne duc de mana in directia respectiva...

Pai, da-i medicului posibilitatea de a te considera vaca lui, ca prost va fi daca nu va profita de situatie pentru a mai face si el un ban! Ce inseamna asta? O noua sursa de pacate. Vor exista victime si calai. Intr-o tara aflata sub ocupatie, cu economia la pamant, asta ne mai trebuie? Acum trebuie sa fim vanduti si noi la kilogram? Cum puteti fi de acord cu asa ceva?

Fratilor, eu cred ca Dumnezeu ne-a facut liberi si ne-a dat nume, nu numere. In plus, cine are interesul sa ne considere numere. Unii dintre cei care ne prostesc in fata, spunand ca putem lua cardurile stiu exact de ce o fac. Altii habar nu au, dar li se pare ca sunt mai moderni, mai in pas cu lumea daca spun si ei la fel... Numai ca nu lumea ne mantuieste.

Ok antonia, nimeni nu-ti cere sa "accepti" cardul de sanatate. Fiecare cu calea lui, pana la urma.

Ioan_Cezar 11.10.2014 22:59:36

Subscriu, suprascriu și transcriu.

DragosP 12.10.2014 15:42:47

Boldscriu.
P.S.
Belea mare! De vineri am și eu cardul minune. Nu l-am cerut, nu l-am vrut, da'l-am primit. Prin poștă.

CristianR 12.10.2014 15:48:36

Te-ai ars!

Theodore_of_Mopsuestia 12.10.2014 16:28:37

Acu', ca nu mai sunt de ceva vreme buna somer, il voi fi primit si io, fiind asigurisit, vorba lui Caragiale.
We are doomed. All of us.
Antonia l-a privit arzind... Eh, Antonia, in locul tau postam faza pe youtube, si trimiteam clipul lui Victor, Traian, Barack si Angela. Adica sa vaza inamicul puterea rezistentei ortodoxe, orthos ca bradu'. Brad cu Kalotermes inauntru, intr-o veselie.

abaaaabbbb63 12.10.2014 17:10:09

Houston, we got a problem.

http://www.monitorulcj.ro/social/405....D0in1SWs.dpbs

Theodore_of_Mopsuestia 12.10.2014 17:40:24

Dragos, zi ca s-a pierdut pe drum. Avind in vedere ca suntem in Romania, o sa fie credibil. Ii faci si Antoniei o bucurie colegiala.

oaie_cugetatoare 12.10.2014 17:53:42

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 569099)

Nope, there is no problem.N-ai bani sa-ti cumperi cititor ? No problem
Te ajutam sa-ti faci credit la o banca.Nu vrei sa-ti faci credit ? No problem
Vrei sa mai fii medic ?

Mihailc 12.10.2014 18:28:22

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 569103)
Vrei sa mai fii medic ?

Cu siguranță o să-și facă cineva credit pentru un dispozitiv care costă maxim 120 de lei, minim 65-70. Încearcă si tu să confirmi cumva adjectivul ăla pe care l-ai pus lângă oaie.

DragosP 12.10.2014 18:36:01

Nu pot să mint că s-a pierdut pe drum, am semnat pentru primirea ei.
Hait, chiar că m-am ars.:42:

oaie_cugetatoare 12.10.2014 18:47:59

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 569106)
Cu siguranță o să-și facă cineva credit pentru un dispozitiv care costă maxim 120 de lei, minim 65-70. Încearcă si tu să confirmi cumva adjectivul ăla pe care l-ai pus lângă oaie.

Cu siguranta ca daca o sa refuze sa achizitioneze o sa fie obligati intr-o
forma sau alta sa-l cumpere.Fie dai bani din buzunar, fie faci credit.
Pentru o banca nu conteaza suma, conteaza cu ce garantezi.Iar in spatele
acestei afaceri cu carduri de santatea stau bancile.
Asadar ia-ti tu adjectivul ala si incerca sa ti-l confirmi propriei tale persoane.:25:

Mihailc 12.10.2014 19:08:14

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 569109)
Cu siguranta ca daca o sa refuze sa achizitioneze o sa fie obligati intr-o
forma sau alta sa-l cumpere.Fie dai bani din buzunar, fie faci credit.
Pentru o banca nu conteaza suma, conteaza cu ce garantezi.Iar in spatele
acestei afaceri cu carduri de santatea stau bancile.
Asadar ia-ti tu adjectivul ala si incerca sa ti-l confirmi propriei tale persoane.:25:

Omule, în primul rând tu te-ai botezat așa, nu eu și nimeni altcineva. În al doilea rând vehiculezi niște aberații mai mari ca dimensiunea turmei de proveniență. Du-te la orice bancă și solicită un credit de 80 de lei și vezi ce zâmbete enigmatice o să provoci... Probabil îți vor solicita să garantezi cu cureaua de la pantaloni, că e de firmă și 100% piele, deci acoperă creditul și celelalte sume adiacente.
Medicii nu vor să plătească fiindcă li s-a promis că vor primi aceste dispozitive gratis și s-au trezit apoi că trebuie să le suporte din bugetul de cheltuieli prevăzut în contractul cu CAS.
Așa că, dragă mioară cu veleități filo-sofice, încearcă să te documentezi înainte să-ți etalezi cugetările pe un forum public.

oaie_cugetatoare 12.10.2014 19:48:38

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 569111)
Omule, în primul rând tu te-ai botezat așa, nu eu și nimeni altcineva. În al doilea rând vehiculezi niște aberații mai mari ca dimensiunea turmei de proveniență. Du-te la orice bancă și solicită un credit de 80 de lei și vezi ce zâmbete enigmatice o să provoci...
.

Omule du-te la o banca si incearca sa te imprumuti cu 80 de lei si banca iti
va spune ca nu poate cu atat dar poate cu mai mult (in care intra si cei
80 de lei).Nu prea sa gasesc banci care sa refuze clienti pe criza asta de credite.Cum sa refuze o banca inca o sursa de venit pentru comisioane ?
Citat:

Medicii nu vor să plătească fiindcă li s-a promis că vor primi aceste dispozitive gratis și s-au trezit apoi că trebuie să le suporte din bugetul de cheltuieli prevăzut în contractul cu CAS.
Cu siguranta ca acei medici se trag din turma da provenienta.Caci medici mei ( cei din turma mea) isi dau seama cum sta situatia, inainte ca un politician sa deschida gura.

Cat despre turma mea de provienenta sunt mandru de ea, nu prea multi
au onoarea si privilegiu de a se naste in mediul de unde se trage turma ea.

In schimb turma ta de provenienta , a reusit nemailtalnita performanta de a
aduce o tara ca Romania(plina de resurse) groapa de gunoi a Europei.
Sluga la N stapani.:65:

Mihailc 12.10.2014 20:01:34

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 569115)
Omule du-te la o banca si incearca sa te imprumuti cu 80 de lei si banca iti
va spune ca nu poate cu atat dar poate cu mai mult (in care intra si cei
80 de lei).Nu prea sa gasesc banci care sa refuze clienti pe criza asta de credite.Cum sa refuze o banca inca o sursa de venit pentru comisioane ?
Cat despre turma de provienenta sunt mandru de ea, nu prea multi
au onoarea si privilegiu de a se naste in mediul de unde se trage turma ea.

In schimb turma ta de provenienta , a reusit nemailtalnita performanta de a
aduce o tara ca Romania(plina de resurse) groapa de gunoi a Europei.
Sluga la N stapani.:65:

Acuma vrei neapărat să împungi, uitând că ești oaie, nu berbec, și ai cornițe prea mici. Din partea mea behăie pe lângă subiect cât dorești, eu doar ți-am atras atenția că nu-ți prea justifici adjectivul.
Am observat că ești mândru, nu era nevoie să faci abuz de explicit!

oaie_cugetatoare 12.10.2014 20:11:04

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 569118)
Acuma vrei neapărat să împungi, uitând că ești oaie, nu berbec, și ai cornițe prea mici.

Nope, am spus doar adevarul.Eu nu impung pe nimeni.
Citat:

Din partea mea behăie pe lângă subiect cât dorești, eu doar ți-am atras atenția că nu-ți prea justifici adjectivul.
Pai behai, ca-mi place sa behai exact pe subiect.Apropos, tu stii de ce in spatele acestei afaceri sunt bancile ? Pentru ca in spatele oricarei afaceri sunt bancile, dar in cazul asta, aceasta afacere este una mai speciala:afacere cu
statul.Pfui...ce tunuri financiare se trag aici.
Citat:

Am observat că ești mândru, nu era nevoie să faci abuz de explicit!
Pai sunt, dar nu e vorba de mandria aia luciferica.E vorba de alt tip de mandrie, ghici care ?:5:

Mihailc 12.10.2014 20:23:42

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 569121)
Pai sunt, dar nu e vorba de mandria aia luciferica.E vorba de alt tip de mandrie, ghici care ?:5:

Ești mândru că te-ai prăsit mioară valahă? Sau ești mândru că ești mândru?

Citat:

Pfui...ce tunuri financiare se trag aici.
Aici e altă discuție, n-are nici o treabă cu raționamentul tău pre-judecat și nu gândit, pe care l-ai debitat acum câteva ceasuri. (vezi mai jos pentru împrospătarea memoriei).

Citat:

Vrei sa mai fii medic ?

CristianR 12.10.2014 20:24:11

Era să zic „mândria de a fi român?” Scuză-mă.
Trebuie că e vorba vorba de vreo mândrie smerită.

abaaaabbbb63 12.10.2014 20:26:17

De fapt, medicii refuza sa cumpere cititoare pentru ca, o data cu introducerea cardurilor, o sa scada foarte mult rata de spagi in spitale, ceea ce nu le prea convine.

Mihailc 12.10.2014 20:26:33

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 569128)
Era să zic „mândria de a fi român?” Scuză-mă.
Trebuie că e vorba vorba de vreo mândrie smerită.

Da, probabil opusul smereniei mândrite....

Mihailc 12.10.2014 20:29:29

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 569131)
De fapt, medicii refuza sa cumpere cititoare pentru ca, o data cu introducerea cardurilor, o sa scada foarte mult rata de spagi in spitale, ceea ce nu le prea convine.

Alt analist politic promițător....

bluester 12.10.2014 20:54:00

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 569131)

Cand termini cei 6 ani de facultate si te trezesti ca ai un salariu de 900 de lei, nu cred ca e prea placut. Asa ca mai bine ar mari salariile medicilor , decat sa introduca aceste carduri.

antoniap 12.10.2014 21:17:27

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 569097)
Acu', ca nu mai sunt de ceva vreme buna somer, il voi fi primit si io, fiind asigurisit, vorba lui Caragiale.
We are doomed. All of us.
Antonia l-a privit arzind... Eh, Antonia, in locul tau postam faza pe youtube, si trimiteam clipul lui Victor, Traian, Barack si Angela. Adica sa vaza inamicul puterea rezistentei ortodoxe, orthos ca bradu'. Brad cu Kalotermes inauntru, intr-o veselie.

Am ars doar cardul bancar. Pe cardul de sanatate n-am pus mana. I-am spus postasului ca nu-l primesc si omul a inteles. Mi-a mai trimis apoi un aviz, asa cum era legal, apoi l-a returnat expeditorului. Oricum, suntem destui cei care il respingem.

Dar, daca tot ti-a venit ideea cu filmatul fazei, poti verifica daca arde cardul tau de sanatate.

oaie_cugetatoare 12.10.2014 21:25:53

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 569127)
Ești mândru că te-ai prăsit mioară valahă? Sau ești mândru că ești mândru?

Mai ghiceste. :16:
Citat:

Aici e altă discuție, n-are nici o treabă cu raționamentul tău pre-judecat și nu gândit, pe care l-ai debitat acum câteva ceasuri. (vezi mai jos pentru împrospătarea memoriei).
Nope, la prima vedere pare, dar in realitatea este doar o alta bucatica dintr-un puzzle
mai mare, care se leaga cu bucatica urmatoare

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare
Vrei sa mai fii medic ?

Daca n-ai inteles ce am vrut sa spun din citatul meu pe care l-ai dat, permite-mi
sa-ti explic:
Esti medic si nu vrei sa-ti achizitionezi un terminal de tip P.O.S(ca asta este
pana la urma acest cititor de carduri, un P.O.S. modificat) pe motiv ca n-ai avea bani
sa zicem.N-o problem.Ti se va pune in fata cateva optiuni de finantare, printre care
si un imprumut bancar.Din punctul lor de vedere, sistemul ti-a pus la dispozitie
conditiile necesare ca sa nu poti sa refuzi.Daca refuzi inseamna ca esti impotriva
sistemului si trebuie sa fii convins intr-o forma sau alta.
Sa zicem ca tot nu vrei sa-ti cumperi acel cititor de carduri.No problem.Pentru
asta exista ordonantele de urgenta.Dar acum nu este cazul de asa ceva, deoarece
este campanie electorala.Trebuie sa fie lasati ca oamenii sa voteze.Apoi dupa votare
incep cu ordonantele.

Revenind:
daca medicii nu vor sa cumpere acele cititoare, in conditiile in care li s-au pus
la dispozitie toate formele posbile de finantare(printre care si varianta cu imprumut
bancar), atunci se va da ordonanta de urgenta prin care medicii vor fi obligati sa
se doteze cu astfel de cititoare.Nu vrei si in acest caz, pai behaitoarea de mine
zice ca dpdv al legii, esti in afara ei.Si asa cum stim cu totii cine incalca legea
fie plateste amenda pentru asta, fie este obligat sa renunti la a profesa, deoarece
incalci legea.
Pai cum vrei sa mai fi medic daca sistemul va considera ca daca nu ai acel cititor
de carduri , vei incalca legea ? Ori atunci cand incalci legea de obicei esti prin
tribunale si nu la locul de profesie.

Ceea ce tu nu intelegi este ca aceste cititoare de carduri si cardurile in sine,
reprezinta una din etapele , dintr-un mare sistem informatic de gestiune, a carui
arhitectura se bazeaza pe arhitectura distribuita a sistemelor informatice.

Arhitectura distribuita inseamna faptul ca acest sistem este alcatuit din mai multe
module.Suma totala a intregului sistem este de ordinul zecilor de milioane de euro.
O parte din module deja au fost implementate la noi in tara.Unul din module este SIUI-ul
(il gasesti aici: http://siui.casan.ro/cnas/servicii_online)
Insusi SIUI-ul este in sine un subsistem din marele sistemul informatic de gestiune a datelor.
Dar lucrurile nu se termina aici.Aceasta este doar o etapa.Dupa aceasta etapa urmeaza
un alt modul prin care cetatenii vor putea sa-si consulte fisa medicala logandu-se
pe un portal fie de sine statator fie implementat ca serviciu-web, ca parte componenta
a serviciilor bancare oferite de catre banci.

Adica, Mihail vei putea ca atunci cand iti consult contul bancar, vei putea sa-ti consulti
si fisa medicala si tratamentul prescris.
Lucruri nu se opresc aici.Dupa ce va fi implementat acest modul, va urma un alt modul
care iti va permite ca pe baza fisei medicale, a tratamentului medical prescris, sa-ti
poti sa-ti rezervi online medicamentele de la anumite farmacii(de obicei cele mai aproape
de langa domiciliul tau), plata efectuandu-se on-line.

La inceput, consultarea fisiei digitale,prin intermediul contului bancar va fi gratuita.
(ca sa creeze dependenta, mai ales din comoditate).Apoi treptat se vor percepe comision pt
consultatea fisiei digitale fiind considerata serviciu bancar, ori pt orice serviciu
bancar se va plati comision.Insa ca toate acestea sa fie posibile, medicul trebuie sa
stocheze undeva datele in sistem.Iar pt astea iti trebuie acel card si acel cititor de card
care ii autorizeaza medicului doar accesul la sistem, ca medicul sa-ti faca reteta, care
se va stoca in baza de date.
Acum intelegi:

Vrei sa mai fii medic ?

Lucruri sunt muuuult mai complexe decat le crezi tu sau ti le imaginezi tu la prima vedere.
(Si nu poti sa ti le imaginezi, pt ca nu ai informatiile necesare.Pentru ca n-ai de unde sa le ai.)

A,da si inca o chestie: Arhitectura software pe care se bazeaza un astfel de sistem se
numeste SOA(Service Oriented Architecture) pe care eu a trebuit s-o invat ca am avut
in timpul facultatii aceasta disciplina.Cei care au studiat-o stiu ca daca nimeresti
sa lucrezi pe un astfel de proiect (de tip SOA) te-ai facut om pe viata, "because SOA is a never-ending story".Poti sa lucrezi in toata cariera ta la un astfel de sistem.
Si tot nu se termina.(pentru ca vin si vin noi module de implementat).

Cine se impotriveste un astfel de sistem, se impotriveste unor profituri de zeci sau chiar
sute de milioane de euro.Si va fi scos automat pe linie moarta.Fie cu frumosul fie cu
ne-frumosul.

DragosP 12.10.2014 21:30:58

Cred că fie.

oaie_cugetatoare 12.10.2014 21:41:26

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 569143)
Am ars doar cardul bancar. Pe cardul de sanatate n-am pus mana. I-am spus postasului ca nu-l primesc si omul a inteles. Mi-a mai trimis apoi un aviz, asa cum era legal, apoi l-a returnat expeditorului. Oricum, suntem destui cei care il respingem.

Dar, daca tot ti-a venit ideea cu filmatul fazei, poti verifica daca arde cardul tau de sanatate.

Stai linistita ca iti vor trimite altul.:16:

abaaaabbbb63 12.10.2014 21:48:01

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 569141)
Cand termini cei 6 ani de facultate si te trezesti ca ai un salariu de 900 de lei, nu cred ca e prea placut. Asa ca mai bine ar mari salariile medicilor , decat sa introduca aceste carduri.

Adevarat. Sau ambele ar fi dragut.

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 569143)

Um.. Nu tu te-ai dus la banca ca sa-ti faci un cont si card? Cum iti accesezi contul acum?

Pelerin spre Rasarit 12.10.2014 22:22:37

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 569149)
Stai linistita ca iti vor trimite altul.:16:

Nu mai speria mai fata :) Antonia,cat timp ai libertatea de a refuza,fara a suporta persecutii ( in cel mai profund inteles, avand consecinte dintre cele mai grave) pentru asta,nu-i motiv sa ai temeri exagerate ca ai inceput sa traiesti criza finala (in cel mai clar si dur sens al termenului) dinainte sfarsitului vremurilor.Poti fi mai precauta decat altii,daca asta te linisteste,poti refuza,mai ales cand poti asta si cu Dumnezeu inainte.

DragosP 13.10.2014 07:02:19

Ea poate refuza. Chestia e că fără prostia aia s-ar putea să nu mai aibă acces (cel puțin) la serviciile medicale primare. Și asta, aparent, în curând.

Pelerin spre Rasarit 13.10.2014 08:18:08

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 569190)
Ea poate refuza. Chestia e că fără prostia aia s-ar putea să nu mai aibă acces (cel puțin) la serviciile medicale primare. Și asta, aparent, în curând.

Sunt consecinte de care sper ca este constienta si pe care va trebui sa si-le asume.In alta ordine de idei,tinand cont de tara in care traim, nu cred ca aceasta lege se va aplica complet si foarte strict in practica foarte curand.Totusi,mai devreme sau mai tarziu, vor fi efectele pe care le-ai mentionat dar daca aceasta este alegerea dansei sper ori sa nu aiba nevoie de servicii medicale ori daca va avea nevoie sa gaseasca o solutie la acel moment.Sunt diferite categorii de oameni in lume care refuza tratamentul medical sau diverse reguli cu privire la el si traiesc cu consecintele alegerii lor.Poate eventual da statul in judecata pt discriminare, avand la baza motive religioase,dar sunt sceptic cu privire la sansele de a castiga.

abaaaabbbb63 13.10.2014 10:15:39

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 569195)
Poate eventual da statul in judecata pt discriminare, avand la baza motive religioase,dar sunt sceptic cu privire la sansele de a castiga.

Inclusiv din punct de vedere religios este extrem de greu sa gasesi un element discriminatoriu in sistematizarea domeniului sanatatii. Nimeni n-o sa te bage in seama daca spui ca "pe baza interpretarii mele personale a ultimului capitol din Biblie, am ajuns ca concluzia ca acele carduri sunt diabolice, si ca eu nu vreau unul".

anita 13.10.2014 10:23:09

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 569003)
Am întrebat, nu unul, ci mai mulți părinți îmbunătățiti. Apoi, ca părintele Rafail Noica nu cred că mai avem părinți în viață sau foarte puțini. Tot aștept argumentația unui părinte îmbunătățit cum stă treaba cu lepădarea dacă accepți documentele cu cip.

Si ce a spus parintele ?
Tot mai multi preoti sunt evazivi cand vine chestiunea actelor biometrice.
Monahul Teodot e foarte transant cand spune ca de fapt noi cand primim aceste acte practic semnam ,deci suntem de acord cu actele cu cip.

Citat:

Pe ce argument scipturistic te bazezi când faci afirmația asta?
Să înțeleg că restul sunt plăcute, mai puțin cardul?
Ce treabă are Hristos cu duhul lumesc?
El ne spune clar să dăm „Cezarului cele ce sunt ale Cezarului și lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.”

Pai daca luam cardul nu inseramna ca dam Cezarului ce este al Cezarului.Cezarului ii platim impozitele

Citat:

Eu cunosc un caz când un părinte îmbunătățit a donat sânge pentru salvarea unei vieți.

Foarte bine ,una e sa donezi singe si sa ramai in viata si alta e sa fii in coma si sa te omoare ca sa ti se preleveze un organ.
Cardurile sunt insotoite de un accept pt donarea de organe.Nu se pune problema sa refuzi.In acest accept trebuia sa existe si optiunea de a refuza ,dar nu am vazut asa ceva.
Antonia a dat un link dar nu cred ca a fost citit.
Incep sa cred ca aceste carduri au fost facute special pt a face rost de donatori de organe.
In mod normal daca platesc asigurari de sanatate nu ar trebui sa ma oblige sa iau acest card ,e deja un atentat la libertate.

anita 13.10.2014 10:33:44

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 569195)
Sunt consecinte de care sper ca este constienta si pe care va trebui sa si-le asume.In alta ordine de idei,tinand cont de tara in care traim, nu cred ca aceasta lege se va aplica complet si foarte strict in practica foarte curand.Totusi,mai devreme sau mai tarziu, vor fi efectele pe care le-ai mentionat dar daca aceasta este alegerea dansei sper ori sa nu aiba nevoie de servicii medicale ori daca va avea nevoie sa gaseasca o solutie la acel moment.Sunt diferite categorii de oameni in lume care refuza tratamentul medical sau diverse reguli cu privire la el si traiesc cu consecintele alegerii lor.Poate eventual da statul in judecata pt discriminare, avand la baza motive religioase,dar sunt sceptic cu privire la sansele de a castiga.

Mai mult laice decat religioase sunt motivele,printre care si atentarea la libertatea persoanei.
Sanse de A castiga ar fi ,dar trebuie un proces serios ,mediatizat si avocati bine pregatiti si increzatori in ceea ce pledeaza.
Exista alternative la diverse tratamente ,asigurari facultative ,etc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:30:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.