Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Avortul contravine moralei naturale (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17520)

Ioan_Cezar 23.01.2015 00:52:05

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 578373)
crinrin, tu cati copii ti-ai propus sa nasti, cati o da Dumnezeu ?

Dar cum altfel, frate?
Înțeleg că omul este cel care dă viața, nu Dumnezeu? După ce filosofie e aceasta?
Ori copiii vin de la Dumnezeu, și atunci se numește împotrivire față de Dătătorul de viață dacă avortăm sau folosim contraceptive,
ori copiii nu vin de la Dumnezeu și atunci te rog să îmi faci puțină cateheză, ca între frați creștini. O primesc cu bună voie, dacă va fi convingătoare, justă, adevărată.

Eu cred că nici un copil nu apare exclusiv prin exercitarea funcției sexuale de către părinți, ci doar cu Voia lui Dumnezeu. Fii bun și lămurește-mă cum crezi că e de fapt.

AlbertX 23.01.2015 01:52:59

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 578598)
Dar cum altfel, frate?
Înțeleg că omul este cel care dă viața, nu Dumnezeu? După ce filosofie e aceasta?
Ori copiii vin de la Dumnezeu, și atunci se numește împotrivire față de Dătătorul de viață dacă avortăm sau folosim contraceptive,
ori copiii nu vin de la Dumnezeu și atunci te rog să îmi faci puțină cateheză, ca între frați creștini. O primesc cu bună voie, dacă va fi convingătoare, justă, adevărată.

Eu cred că nici un copil nu apare exclusiv prin exercitarea funcției sexuale de către părinți, ci doar cu Voia lui Dumnezeu. Fii bun și lămurește-mă cum crezi că e de fapt.

Cred ca am uitat sa pun ghilimele. Dar ori v-ati facut ca nu intelegeti ori intentionat ati dorit sa scoateti din context,... pe viitor va rog sa fiti mai atent. Varianta corecta era:

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 578373)
crinrin, tu cati copii ti-ai propus sa nasti, "cati o da Dumnezeu" ? Tu nu folosesti metode de protectie ?

Este evident ca ma refeream la metodele de protectie si nicidecum nu puneam la indoiala Voia lui Dumnezeu, cum gresit ati interpretat. Vad ca permanet aveti chef de harta, asta sade bine unui evlavios ca Dvs ? Observ ca ati inceput sa numarati virgulele si ghilimelele, e foarte interesant. Faceti si corectura de text ? Oricum, multumesc pentru observatie.

P.S.
Dl. Ioan_Cezar, multi barbati dupa o anumita varsta nu mai au nevoie de "metode de protectie" ca oricum nu le mai foloseste la nimic, deci daca asta ati vrut sa insinuati ... sunt de acord cu Dvs. Femeile in schimb nu au aceasta problema, prin urmare, ar fi indicat sa se protejeze, mai ales de bolile venerice.

Dupa cum stim actul sexual facut fara scopul de a face copiii, ci doar de dragul placerii partenerului sau a propriei placeri este considerat a fi desfranare. Deci problema e mai complicata.
Mai multe pe aceasta tema se pot citi aici - Patima desfrânării si biruirea ei în viziunea spiritualitătii ortodoxe

DragosP 23.01.2015 08:03:37

1. "Protecția" în scopul împiedicării procreerii este crimă, la fel ca avortul.
2. "Protecția" în scopul feririi de boli venerice este curvăriseală sau preacurvăriseală (depinde de "statutul" marital al subiectei) pe față.
Tu despre ce tâmpenii vorbești AlbertXule??:39:

Corinusha 23.01.2015 08:41:34

Mai oameni, daca Dumnezeu vrea sa dea opii celor care folosesc metode contraceptive, atunci pur si simplu metodele contraceptive vor esua. Pur si simplu. Nu-s nici alea 100% sigure. Si am auzit de cazuri in care prezervativul s-a rupt si cazul uni foste colege e facultae in care pastilel contraceptive au esuat.

Asa ca daca Dumnezeu vrea neaparat sa ne dea copii, o Va face, indiferent ce metode contraceptive folosim (in afara de abstinenta totala).

DragosP 23.01.2015 08:48:07

Logica ta e greșită.
O logică ce te ferește de păcatul crimei este: dacă Dumnezeu vrea să-mi dea copii, îmi dă. Dacă nu, nu. Dar NU fac păcate.

În plus, nu'ș dacă ești conștientă, bunga-bunga nu e obligatorie.:26:

abaaaabbbb63 23.01.2015 08:59:58

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 578605)
1. "Protecția" în scopul împiedicării procreerii este crimă, la fel ca avortul.

Am mai zis ca a zice ca protectia este o crima la fel de grava ca avortul este incorect dpdv logic. Astfel, ai putea spune ca si abstinenta in scopul impiedicarii procreerii este destul de grava.

DragosP 23.01.2015 09:07:20

Dacă doar d'aia, da, ai dreptate.
Metoda "calendarului" este la fel de criminală ca și folosirea prezervativului, de ex.

Corinusha 23.01.2015 09:27:17

dragos, ete ca poate pentru unii bunga bunga cum ii zici tu, e obligatorie. Zau, cati crezi tu ca sunt atat de crestini incat, casatoriti fiind, sa nu aiba contacte intime? Serios acuma...
Unii poate inca nu sunt pregatiti sa aiba copii, altii poate vor sa aibe un acoperis deasupra capului al lor inainte sa aiba copii, altii poate vor sa le ofere copiilor mai mult decat nimic... asta nu inseamna ca gata, daca nu vreau acum fac copil, nu mai am relatii cu sotul/sotia mea ca deh, poate ne trezim cu un copil, cand exista atatea metode contraceptive.
Si, din nou, pastila anticonceptionala nu provoaca avort! (am recitit aberatia asta pe undeva zille astea). Daca e abortiva, atunci cum de sute de femei raman insarcinate in timp ce iau pastile anticonceptionale? Nici macar pastila e a doua zi nu are efect abortiv; daca reusesti sa o iei dupa ce deja a avut loc fecundatia, ajuta la fixare sarcinii.
Asa ca, unde e crima aia?

DragosP 23.01.2015 09:39:09

Eu vorbesc de cei care sunt și doresc să ducă o viață creștinească, cu frică și dragoste de Dumnezeu.

DragosP 23.01.2015 09:58:32

Dacă tu sau altcineva se îndulcește cu păcatul, consolându-se cu ideea că mai sunt și alții ca ei, asta nu înseamnă absolut deloc că e normal.
Sau că nu e păcat.

Corinusha 23.01.2015 09:59:58

pai oare din ceo peste 80% declarati ortodocsi, oare cati la suta sunt cei despre care vorbesti?
Te inteleg si ai dreptate. Ar fi ideal cum zici tu. Dar nu e, pentru ca din acei multi oameni declarati ortodocsi nu stiu daca mai mult jumatate sunt cazurile frumoase si ideale care au si o traire cu adevarat ortodoxa.
Dragoste de Dumnezeu poti sa ai si daca te protejezi.

Ioan_Cezar 23.01.2015 10:08:11

Da, poți, dar așa mai de departe....
Mai din cap, din sentimentalisme, din închipuiri, din sclifoseală.
E o modă drăguță asta cu Dumnezeu, nu? Hai să ne dăm și noi în ea, că dă bine.

Nu, oameni buni, de o mie de ori nu! Ce susțineți voi aici e inadmisibil. Vă mințiți cu bună știință, vă înșelați sufletul și voiți să vă numiți creștini totodată.
Dragoș a precizat foarte clar și fără dubii despre ce e vorba. Mai bine cugetați la vorbele lui, că sunt drepte.

oaie_cugetatoare 23.01.2015 10:11:12

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 578607)
Mai oameni, daca Dumnezeu vrea sa dea opii celor care folosesc metode contraceptive, atunci pur si simplu metodele contraceptive vor esua.

Citat:

Asa ca daca Dumnezeu vrea neaparat sa ne dea copii, o Va face, indiferent ce metode contraceptive folosim (in afara de abstinenta totala).
Dumnezeu nu incalca liberul arbitru al omului. Daca omul din liber-arbitru
nu-si doreste copii, atunci Dumnezeu ii va respecta liberul-arbitru.
Problema este ca in acest caz , omul prin liberul-arbitru se interpune intre Dumnezeu si nasterea de prunci, acesta este pacat impotriva Duhului Sfant.
Si uite asa, omul prin liberul-arbitru face pacat strigator la cer.

Pacatul omului impotriva sa, este pacat.
Pacatul omului impotriva Duhului Sfant este pacat strigator la cer.

Corina, nu stiu de unde ai invaturile astea, dar te asigur ca nu sunt ortodoxe.

Citat:

Pur si simplu. Nu-s nici alea 100% sigure. Si am auzit de cazuri in care prezervativul s-a rupt
Asta pt ca pe langa fabrica de prezervative, trebuie sa traiasca si fabrica de
suzete, care are aceiasi actionari ca si cea prezervative.
Citat:

si cazul uni foste colege e facultae in care pastilel contraceptive au esuat.
Asta pt ca la N pastile, 10 % sunt rebuturi.

Dar daca tu nu vrei copii din liber-arbitru, Dumnezeu iti respecta liberul-arbitru.Insa tu ca sa nu faci copii(adica sa-ti impui propria vointa impotriva
Legilor Dumneziesti) trebuie sa folosesti metode pentru a preveni aparitia
pruncului pe lume:
  • abstinenta sexuala,
  • contraceptia,
  • avortul
iar Dumnezeu pentru ca iti respecta liberul-arbitru te lasa sa faci ce vrei, insa aceste metode sunt pacate impotriva Legilor Dumnezeiesti.Cum scanteia
Dumnezeiasca a vietii vine de la Duhul Sfant, rezulta ca aceste metode
sunt pacate impotriva Duhului Sfant.

Insa odata cu liberul-arbitru, Dumnezeu iti da si responsabilitatea actiunilor
tale.Adica te lasa sa faci ce vrei, dar esti responsabila pentru ceea ce faci.

Atunci cand iti asumi deciziile prin liber-arbitru, tine minte si urmatorul verset
pt ca are legatura stransa cu liberul-arbitru si iti atrage atentie cu odata cu deciziile pe care
le ei, iti asumi si responsabilitatea acestor decizii:
Uite ce spune Hristos:
"
Cine este nedrept, să fie în continuare, cine este intinat sa se întineze și mai departe; cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana. Si cine este sfânt, să se sfințească si mai departe. Iata, Eu vin curând și răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. Eu sunt Alfa și Omega, începutul și sfârșitul, primul și ultimul
"

Ioan_Cezar 23.01.2015 10:13:37

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 578602)
Cred ca am uitat sa pun ghilimele. Dar ori v-ati facut ca nu intelegeti ori intentionat ati dorit sa scoateti din context,... pe viitor va rog sa fiti mai atent. Varianta corecta era:

Este evident ca ma refeream la metodele de protectie si nicidecum nu puneam la indoiala Voia lui Dumnezeu, cum gresit ati interpretat. Vad ca permanet aveti chef de harta, asta sade bine unui evlavios ca Dvs ? Observ ca ati inceput sa numarati virgulele si ghilimelele, e foarte interesant. Faceti si corectura de text ? Oricum, multumesc pentru observatie.

P.S.
Dl. Ioan_Cezar, multi barbati dupa o anumita varsta nu mai au nevoie de "metode de protectie" ca oricum nu le mai foloseste la nimic, deci daca asta ati vrut sa insinuati ... sunt de acord cu Dvs. Femeile in schimb nu au aceasta problema, prin urmare, ar fi indicat sa se protejeze, mai ales de bolile venerice.

Dupa cum stim actul sexual facut fara scopul de a face copiii, ci doar de dragul placerii partenerului sau a propriei placeri este considerat a fi desfranare. Deci problema e mai complicata.
Mai multe pe aceasta tema se pot citi aici - Patima desfrânării si biruirea ei în viziunea spiritualitătii ortodoxe

Hai, las-o baltă... Dacă nu vrei să pricepi ce e de priceput, ai măcar bunul simț și nu mai flecări.
Citește ce ți-a scris Dragoș și pune la inimă, dacă ai cap...

oaie_cugetatoare 23.01.2015 10:40:14

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 578609)
Astfel, ai putea spune ca si abstinenta in scopul impiedicarii procreerii este destul de grava.

Bingo !.

Citat:

Si, din nou, pastila anticonceptionala nu provoaca avort! (am recitit aberatia asta pe undeva zille astea). Daca e abortiva, atunci cum de sute de femei raman insarcinate in timp ce iau pastile anticonceptionale? Nici macar pastila e a doua zi nu are efect abortiv; daca reusesti sa o iei dupa ce deja a avut loc fecundatia, ajuta la fixare sarcinii.
Asa ca, unde e crima aia?
Orice pacat impotriva Duhului Sfant(vezi postul meu anterior) este de fapt
o crima, pt ca orice pacat strigator la Cer este o crima.

Intamplare adevarata, cu parintele Cleopa:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/avortu...e-avort-11.htm

A,da si inca ceva.Folosirea anticonceptionalelor este avort pe cale chimica.
Adica, Dumnezeu pedepseste la fel ca si in cazul avortului clasic.
Cum este pedepsa ? Vezi in linkul de mai sus.

PS: sa nu crezi ca Dumnezeu ne va judeca dupa codul nostru penal, ci dupa
Legile Sale.Hristos spune:
"
Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, și căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul.
Ci cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre și gândurile Mele față de gândurile voastre."

Mihnea Dragomir 23.01.2015 13:14:06

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 578607)
Mai oameni, daca Dumnezeu vrea sa dea opii celor care folosesc metode contraceptive, atunci pur si simplu metodele contraceptive vor esua. Pur si simplu. Nu-s nici alea 100% sigure. Si am auzit de cazuri in care prezervativul s-a rupt si cazul uni foste colege e facultae in care pastilel contraceptive au esuat.

In aceeasi logica, putem foarte bine sa facem si avorturi. Daca Dumnezeu vrea, va face ca avortul sa esueze. Intr-un numar deloc neglijabil de cazuri, asta s-a intamplat. Supravietuitorii avortului (perfect sanatosi sau cu infirmitati inca de la nastere) au mai multe asociatii in lume.

De fapt, folosind pilula sau steriletul, chiar asta facem: avorturi. Cand spunem "pilula a esuat" sau "steriletul a esuat" vorbim de cineva care a supravietuit avortului in ciuda incercarilor noastre.

Dar putem face nu doar avorturi in aceeasi logica, ci putem si fura. Daca lui Dumnezeu nu-i place, ne va impiedica furtul.

Ei bine, logica asta imi aminteste de un binecunoscut banc in care reprezentanti ai celor trei mari religii monoteiste isi laudau, fiecare, dumnezeul lui. Cea mai mare minune a facut-o dumnezeul lui Itic, care gasise un portofel doldora pe jos intr-o zi de sambata. Cand s-a uitat mai bine, in jurul lui, dar numai in jurul lui, se facuse marti si putea sa-l ia de jos si sa-l bage in buzunar.

AlbertX 23.01.2015 13:45:10

Nu e bine aia sau ailalta, ca-i pacat, ca-i curvasareala, ca-i desfranare ... Teoria ca teoria, dar practica ne omoara.
Diversitatea de opinii este binevenita, mai ales cand printre noi sunt si niste frustrati sexual. Ca sa te poti mantui, in primul rand trebuie sa fii sanatos,... iar prezervativul tine mai mult de igiena intima, mai ales la femeile active sexual.

Oameni buni, mentalitatea s-a mai schimbat, traim in alte vremuri ... s-a inventat de prea mult timp prezervativul ... inteleg foarte bine de ce unii dintre voi doresc sa nu-l folosesca, probabil ca e un "act de credinta" ... :21:

ovidiu b. 23.01.2015 13:57:16

Papistașule când ai de gând să încetezi?

AlbertX 23.01.2015 14:33:34

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 578641)
Papistașule când ai de gând să încetezi?

ovidiu_b, papistas sa-i spui lu tactu, nu mie, ai inteles mesajul ? Ai impresia ca ne tragem de sireturi ? Magarule !

ovidiu b. 23.01.2015 14:38:01

Nu, nu am înțeles. Te simți cumva papistaș?

AlbertX 23.01.2015 14:39:15

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 578647)
Nu, nu am înțeles. Te simți cumva papistaș?

Nu ma simt papistas. Te simti cumva magar ? Ca la cum te porti, nu sunt asa sigur ca esti om ...
Ai grija cum te exprimi !

ovidiu b. 23.01.2015 14:47:40

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 578648)
Nu ma simt papistas. Te simti cumva magar ? Ca la cum te porti, nu sunt asa sigur ca esti om ...
Ai grija cum te exprimi !

Se pare că te simți dacă ai reacționat. De ce să am grijă? Nu înțeleg care e problema?

AlbertX 23.01.2015 14:53:43

Extras din http://www.ortodoxiatinerilor.ro/con...raceptie-avort

Canoanele Bisericii Ortodoxe privind contraceptia si avortul

Mai jos am selectat din colectia de Canoane ale Bisericii Ortodoxe, canoanele privitoare la lepădarea pruncilor (avortul) si pe cele privitoare la stoparea aparitiei sau evolutiei unei sarcini.

Trebuie să precizăm faptul că textul canoanelor, redactate de către Sfintii Apostoli, de către episcopii ortodocsi la Sinoadele Ecumenice, la Sinoadele locale si de către unii dintre Sfintii Părintii, au o vechime de 1130 ani, când în anul 883, Patriarhul Fotie a scris (compilat) Nomocanonul, Colecția oficială de legiuiri a Bisericii Ortodoxe.

Prin urmare trebuie să cititi aceste canoane cu întelegerea că pe atunci medicina si tehnologia nu erau la nivelul de astăzi, si nu existau pilule contraceptive/avortive, prezervative, sterilet, spermicide, injectii, etc. Totusi chiar si atunci oamenii încercau să întrerupă evolutia unei sarcini sau aparitia ei, prin diferite substante otrăvitoare.

Prin aceste canoane, Sfintii Părinti pedepsesc alegerea omului de a o omorî un copil sau de a evita o sarcină, indiferent de mijloacele folosite. Astfel canoanele sunt la fel de valide astăzi ca si acum o mie de ani, prin simplu fapt că dorinta de a te feri de o sarcină sau de a omorî un prunc este aceeasi, indiferent de mijloacele folosite.

Iată-le:

Canonul 21 al Sinodului Local de la Ancira (anul 314)

"Pe femeile care sunt desfrânate si îsi omoară fătul si se îndeletnicesc cu pregătirea mijloacelor de avort, hotărârea de mai înainte le-a oprit până la iesirea din viată, si această hotărâre se tine îndeobste. Dar găsind ceva spre a le trata mai blând, am hotărât că vreme de 10 ani să împlinească penitenta, potrivit treptelor hotărâte."

Canonul 91 al Sinodului al VI-lea Ecumenic

"Pe cele care dau doctorii lepădătoare de făt (provocatoare de avort) si pe cele care primesc otrăvuri pierzătoare (omorâtoare) de prunci le supunem pedepsei ucigasului."

Canonul al 2-lea al SfântuluI Vasile cel Mare

"Acela care omoară fătul prin mestesugire se supune pedepsei uciderii si la noi nu este după subtilitatea expresiunii de făt format si neformat: căci aici se osândeste nu numai pentru cel ce se va naste si pentru că si pe sine s-a primejduit; căci mai de multe ori mor femeile în acest fel de încercări. Dar pe lângă aceasta se mai adaugă si omorârea fătului, altă ucidere după intentia celor ce îndrăznesc aceasta. Dar nu trebuie să se întindă pocăinta lor până la moarte, ci să se primească după un termen de zece ani, dar vindecarea să se hotărască nu după timp, ci după chipul pocăintei."

Canonul al 33-lea al Sfântului Ioan Ajunătorul

"Vasile cel Mare, în canoanele sale al 2-lea si al 8-lea, spune că femeile care strică cu mestesugiri pe feti în pântece si cele ce dau si iau doctorii, pentru că să-i piardă si ca fetii înainte de vreme să cadă afară, să fie excluse de la Împărtăsanie pentru 10 ani. Noi însă hotărâm că acestora să li se dea cel mult până la cinci ani sau si trei ani."

Canonul al 36-lea al Sfântului Ioan Ajunătorul

"Femeia care nu se îngrijeste de copilul ei cu intentia de a muri, sau face avort din neglijentă, să primească canonul pentru uciderea premeditată".

În plus fată de aceste canoane Părintele Cleopa mai aduce două texte. Unul din Patrologia Greacă, volumul 20, în care Eusebiu, Episcopul Cezareei spune:

"Femeia care va lua ierburi ca să nu nască copii, aceea să aibă pocăința cinci ani si să facă 300 de metanii pe zi. Iar de va fi cu voia bărbatului ei, mai rău este. Nici Biserica să nu-i primească prescura ei, nici prinosul de vin până se va pocăi".

Si altul din cartea Pravila cea Mare numită "Îndreptarea Legii" unde la pagina 245 se spune:

"Femeia de-si va ucide pruncii la nastere de bună voie, în toate zilele vietii ei să se pocăiască. Femeia care-si strică pântecele ca să nu nască copii, zece ani să se pocăiască, doi ani să stea în curtea bisericii, trei ani să stea lângă usa bisericii, ascultând Scripturile, alti patru ani să stea cu catehumenii în tinda bisericii (în pronaos) până ce zice diaconul: "Cei chemați ieșiți..." Iar un an să stea cu credinciosii la Liturghie si apoi să se împărtăsească".

În concluzie:

Pentru avort o femeie este împiedicată 10 ani de zile de a se împărtăsi cu Trupul si Sângele Domnului, asa cum spune Sfântul Vasile cel Mare. La fel si bărbatul dacă îsi dă acordul pentru uciderea copilului.
Primesc aceeasi pedeapsă cei care ajută la săvârșirea avortului, în spetă medicii ginecologi sau asistentele medicale: oprirea 10 ani de zile de a se împărtăsi cu Trupul si Sângele Domnului.
La fel, femeile care încearcă să stopeze evolutia sarcinii indiferent de stadiul ei, sunt împiedicate 10 ani de zile de a se împărtăsi cu Trupul si Sângele Domnului.

Sfântul Ioan Postitorul este mai îngăduitor si coboară pedeapsa neapropierii de Sfânta Împărtăsanie până la 3 ani.
Contraceptia este o formă modernă de a "strica cu mestesugiri pe feti în pântece" sau de a împiedica aparitia unui nou prunc de către cei ce "iau doctorii" (pastile, injectii, operatii de sterilizare, etc). Prin urmare, contraceptia prin mijloacele moderne de astăzi se supune acelorasi canoane pentru păcatul săvârsit de "femeia care va lua ierburi ca să nu nască copii", adică oprirea 10 ani de la împărtăsirea cu Sfintele Taine, dacă situatia este gravă si penitentul nu arată pocăintă, si minim 3 ani dacă cel păcătos vrea să-si îndrepte viata si să accepte posibilitatea aparitiei pruncilor.
Facem precizarea că si bărbatii care îsi îndeamnă femeile să se ferească de a avea copii sunt supusi aceluiasi canon ca si femeile.

În ultimă instantă duhovnicul este cel care va hotărî perioada pentru care crestinul va fi oprit de la Sfânta Împărtăsanie, în functie de dorinta penitentului de a se îndrepta, după cercetarea inimii lui.

Oprirea de la Sfânta Împărtăsanie a celor care se feresc să aibă copii nu este nicidecum o negociere cu duhovnicul. Sfintii Părinti spun clar în Colectia de Canoane după care se ghidează Biserica Ortodoxă că ferirea de prunci si/sau lepădarea lor aduce automat pedeapsa îndepărtării crestinului de la Sfânta Împărtăsanie, pentru a realiza gravitatea acestui păcat.

Preotii duhovnici care acceptă să ofere Sfânta Împărtăsanie celor care-si omoară copiii în pântece, celor care se feresc de nasterea de prunci si celor care trăiesc în desfrânare, mare păcat săvârsesc, si îsi iau asupra lor osândă, ca unii ce nu sunt în Duhul Bisericii si nu fac voia lui Dumnezeu.

AlbertX 23.01.2015 15:35:59

Citind cele de mai sus, de mai multe ori, am dedus ca orice am face, cu prezervativ sau fara ... tot acolo ajungem.

Ne poate detalia un ultras ortodox de pe acest forum ... cum face el atunci cand face sex ? La ce se gandeste, daca se spala sau nu, ... ca de folosit prezervativul e clar, nici nu poate fi vorba. Dureaza mai mult de 2 minute partida ? Dar fata ce-o zice, a mai ramas cu el ?

Sfatul meu este sa revenim cu picioarele pe pamant ... si sa nu mai incercam sa idealizam, ca-i gresit.

ovidiu b. 23.01.2015 15:48:14

Papistașule, iarăși postezi citate pe care nu le pricepi.

AlbertX 23.01.2015 15:50:03

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 578661)
Papistașule, iarăși postezi citate pe care nu le pricepi.

ovidiu.b ... nu trebuie sa insisti, am observat deja ca esti nesimtit. Nu te mai obosi ...
Marlania sa stii ca nu se educa si nici nu se vindeca. Din pacate, toata viata ta va trebui sa te accepti asa cum esti.

Ioan_Cezar 23.01.2015 15:51:53

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 578639)
Ca sa te poti mantui, in primul rand trebuie sa fii sanatos,... iar prezervativul tine mai mult de igiena intima, mai ales la femeile active sexual.

Ca să te poți mântui condiția de bază e sănătatea?? Cum așa? Nu am cunoștință să fi fost astfel învățați în Biserică! Poți să mă lămurești, te rog?

*
Prezervativul ține de igiena intimă.... A cui? A unei soții care trăiește cu soțul în Taina Cununiei?
Cum așa?

AlbertX 23.01.2015 15:55:05

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 578663)
Ca să te poți mântui condiția de bază e sănătatea?? Cum așa? Nu am cunoștință să fi fost astfel învățați în Biserică! Poți să mă lămurești, te rog?

*
Prezervativul ține de igiena intimă.... A cui? A unei soții care trăiește cu soțul în Taina Cununiei?
Cum așa?

Ioan_Cezar, tu, cu mana pe inima, poti sa spui ca esti "curat" si "imaculat" ? Probabil doar daca esti virgin ... dar nici atunci.
Tu probabil ca te-ai insura asa brusc si nu ai trece prin restul etapelor. Nuuu. Ca tie ti-ar place fara prezervativ, am inteles deja. Cand o sa faci si tu sex, baietas, o sa afli probabil de la medic, ca daca ai fi folosit prezervativul ai fi fost scutit de restul problemelor ... Habar nu am avut ca stau de vorba cu un puritan ...

Vad ca tot ramai vexat de la o vreme, ai grija sa nu-ti sucesti mintea ...

ovidiu b. 23.01.2015 15:56:06

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 578662)
ovidiu.b ... nu trebuie sa insisti, am observat deja ca esti nesimtit. Nu te mai obosi ...
Marlania sa stii ca nu se educa si nici nu se vindeca. Din pacate, toata viata ta va trebui sa te accepti asa cum esti.

Iarăși te simți?
Frate, numai tu ai dreptul de a jigni?
Dacă adminul e în concediu și unii au drepturi (ca AlbertX), păi hai să ne facem de cap.

DragosP 23.01.2015 15:58:37

#IlEstAlbertIcs.

AlbertX 23.01.2015 16:04:14

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 578665)
Iarăși te simți?
Frate, numai tu ai dreptul de a jigni?
Dacă adminul e în concediu și unii au drepturi (ca AlbertX), păi hai să ne facem de cap.

In primul rand ca nu sunt frate cu tine, in al doile rand, atunci cand jignesti ... la ce te astepti ? Ai vrea un premiu ?
Tu incepi si tu te vaiti ? Te-am pus eu sa insinuezi ca as fi eu "papistas" mai nesimtitule ? Mai faci si pe prostul ...

Ce sa vada adminul, ca tu le provoci si pe urma tipi in gura mareee ... Cat esti de infantil.

"Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat!" ... era parca cineva care-si punea asa ceva in josul postarilor ...

ovidiu b. 23.01.2015 16:08:48

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 578667)
In primul rand ca nu sunt frate cu tine, in al doile rand, atunci cand jignesti ... la ce te astepti ? Ai vrea un premiu ?
Tu incepi si tu te vaiti ? Te-am pus eu sa insinuezi ca as fi eu "papistas" mai nesimtitule ? Mai faci si pe prostul ...

Citește-ți mesajele de pe topicul ăsta, n-ai jignit pe nimeni? :39:

ovidiu b. 23.01.2015 16:10:07

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 578666)
#IlEstAlbertIcs.

Nu, nu...#IlEstCharlie.

AlbertX 23.01.2015 16:11:29

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 578668)
Citește-ți mesajele de pe topicul ăsta, n-ai jignit pe nimeni? :39:

ovidiu_b ... daca te simti jignit, la fel cum m-am simtit si eu, imi pare rau ... nu asta am vrut, eu de fapt doream sa-ti transmit ce bucurie mi-au provocat etichetarile tale.

Dar vad ca faci pe prostul in continuare si pentru asta nu ai ca scuza decat lipsa de discernamant.
Fa repede "Report" ... ca ti-am tulburat sensibilitatea estetica ... atunci cand ti-am spus ca te porti ca un magar.

ovidiu b. 23.01.2015 16:22:24

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 578670)
ovidiu_b ... daca te simti jignit, la fel cum m-am simtit si eu, imi pare rau ...

Nu mă refeream la jignirile aduse mie.

Citat:

nu asta am vrut, eu de fapt doream sa-ti transmit ce bucurie mi-au provocat etichetarile tale

Deci pot să le mai folosesc dacă ți-au adus bucurie.

ovidiu b. 23.01.2015 16:43:03

Citat:

Dar vad ca faci pe prostul in continuare si pentru asta nu ai ca scuza decat lipsa de discernamant.

Nu ți-ai dat seama până acum că ai de a face cu un infantil?

AlbertX 23.01.2015 16:48:26

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 578672)
Nu ți-ai dat seama până acum că ai de a face cu un infantil?

Pana acuma nu,... recunosc ! Sa te faci baiat mare si sa fii sanatos ! Si ai grija,... nu te apropia de prezervative !

ovidiu b. 23.01.2015 16:57:33

Abertics, relaxează-te, ți-am testat un pic "discernământul", cam dă cu virgulă.

AlbertX 23.01.2015 17:21:46

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 578675)
Abertics, relaxează-te, ți-am testat un pic "discernământul", cam dă cu virgulă.

Esti betatester, am inteles ... Bine ma baiatule, dute si te odihneste si lasa testele ca nu-s de tine.

Tu ai prietena sau esti doar tu cu tine, ca atunci se explica de ce nu ai nevoie de prezervativ ?
Ca sa inteleg si eu de pe ce pozitie iti exprimi anumite resentimente fata de prezervativele alea ... Vad ca nu prea va grabiti sa raspundeti la aceasta intrebare. Iubiti si voi pe cineva de sex opus diferit de parinti, surori, rude sau de Dumnezeu ?
Sau voi iubiti ca "la carte" cum s-ar zice ? Sunteti aproape una cu universul ... ar zice colegul de forum budist.

Voi nu erati cu Charlie Chaplin pe un alt topic ?

Ia sa vedem Sfatul Medicului:
http://www.sfatulmedicului.ro/dictio...ezervativ_4631

"prezervativul masculin impiedica trecerea spermei in caile genitale feminine. Din cauza recrudescentei bolilor transmisibile pe cale sexuala (B.T.S.) si a amplificarii sida, folosirea prezervativului este azi indispensabila in timpul raporturilor sexuale: in fapt, el asigura o mai buna protectie impotriva transmisiei infectioase pe cale sexuala suprimand orice contact direct intre mucoasele partenerilor."

Toti cei care au o pozitie impotriva folosirii prezervativelor, probabil ca au alte ocupatii decat cele naturale, normale.

ovidiu b. 23.01.2015 17:37:51

Ia explică-mi: tu de ce ai nevoie de prezervativ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:11:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.