Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Grecia: un prim ministru comunist ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17672)

Ursu-WiFi 06.07.2015 21:37:57

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 594969)
Noaptea mintii: ministrul de finante grec a spus ca demisioneaza daca grecii, la referendum, accepta oferta creditorilor. Grecii au respins oferta creditorilor. Ministrul grec a demisionat. Juncker spunea ca CE este pregatita pt ambele variante de raspuns la referendum. Ulterior a ajuns la concluzia ca nu sunt pregatiti pt varianta care s-a intimplat.Nu a demisionat.

A..., ehm..., well...:
https://www.youtube.com/watch?v=NqAmIybw9RY
=)) =)) =)), Astia o sa va vor plateasca pensiile =)).

PS:eu prima oara am citit altceva la numele televiziunii [...] TV =)))

Breaking News: ahahaha https://www.youtube.com/watch?v=4-iGR4OGaxs =)), =))

https://www.youtube.com/watch?v=T3hxs30jPdk ( sunt analfabeti si prezentatorul si invitatul si aia din regie =)) )

PS: te pomenesti c-o fi inceput Rusia sa bage bani in Romania prin intermediul lui Miron Cozma(asta are si partidul lui
Partidul Muncitoresc).Looool. Daca investeste Kremlinul bani in partidul muncitoresc a lui Cozma asta fie
castiga algerile fie trage la mineriade in fiecare weekend.Ce ce inseamna ca in Romania s-ar putea sa fie un
EuroMaidan 3,4, 5, etc...

Ursu-WiFi 06.07.2015 22:51:52

Rusii isi prezinta noile tehnologii militare publice

Desi multi nu stim rusky, asta nu inseamna ca nu intelegem baza
https://www.youtube.com/watch?v=EfHmuJukywA

EzioAuditore 07.07.2015 12:32:46

Tocmai am venit din Grecia. Si sustin 100% ce a facut Tsipras. De ce?

Simplu. Pentru ca programul de bailout nu a fost pentru poporul grec, de fapt ii doare undeva de greci, si totul a fost pentru a salva bancile private, corporatiile si fondurile de investitii.

Adica... ce inseamna asta? Pai baietii aia cu capital au venit in Grecia si au investit masiv, mai ales in piata imobiliara. In momentul in care bula imobiliara s-a spart, pierderile au fost enorme, atunci BCE, UE , FMI au zis uite luati-va banii de la noi, iar datoriile grecilor le trecem populatiei europene(Germaniei,Frantei). Simplu ca buna ziua.

Acelasi lucru s-a intamlat si in Romania. Bancile cu capital strain au investit masiv in piata imobiliara. Piata a cazut, iar BCE si FMI au zis bancile nu pierd nimic iar datoria trece in carca populatiei. Acest lucru s-a intamplat peste tot in lume, trendul plecand de la americani.

Este cel mai vechi truc din istorie. Asa au inceput multe razboaie.

Orice investitie prezinta un risc. Investesti ai si riscuri. Dar se pare ca bancherii nu au voie sa aiba riscuri, ei nu au voie sa piarda. Oamenii de rand in schimb da!
Asta nu e capitalism asta e banchism.

stefan florin 07.07.2015 12:45:32

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 595049)

cine are urechi de auzit, sa auda

AlinB 07.07.2015 13:02:57

Citat:

Simplu. Pentru ca programul de bailout nu a fost pentru poporul grec, de fapt ii doare undeva de greci, si totul a fost pentru a salva bancile private, corporatiile si fondurile de investitii.

Adica... ce inseamna asta? Pai baietii aia cu capital au venit in Grecia si au investit masiv, mai ales in piata imobiliara. In momentul in care bula imobiliara s-a spart, pierderile au fost enorme, atunci BCE, UE , FMI au zis uite luati-va banii de la noi, iar datoriile grecilor le trecem populatiei europene(Germaniei,Frantei). Simplu ca buna ziua.

Acelasi lucru s-a intamlat si in Romania. Bancile cu capital strain au investit masiv in piata imobiliara. Piata a cazut, iar BCE si FMI au zis bancile nu pierd nimic iar datoria trece in carca populatiei. Acest lucru s-a intamplat peste tot in lume, trendul plecand de la americani.

Orice investitie prezinta un risc. Investesti ai si riscuri. Dar se pare ca bancherii nu au voie sa aiba riscuri, ei nu au voie sa piarda. Oamenii de rand in schimb da!

Majoritatea datoriei grecesti este datorie publica, NU privata.

Adica bani imprumutati de Stat.
Ce a facut Statul cu ei?

La noi, nu prea se cunoaste, e drept, probabil in mare parte, furaciune.

La ei in schimb, s-au dus in mare parte pe salarii.
Salarii care la bugetarii nostri erau 200, la ei erau 2000.

Salarii achitate nu din taxe si impozite, ci din imprumuturi peste imprumuturi.
Ca sa mai dea cat de cat din ele inapoi, a ajuns pe la 800.
Asta la ei s-a numit "austeritate".

Pentru ce au votat ei Syriza, pentru ce au votat acum "Nu"?

Pentru a renunta la salariile de 800 si a reveni la cele de 200 sau mai rau (daca intra in default)?

Nu, pentru a reveni la salariul de 2000 dar nu pe banii si taxele lor, ci a altora.

Cand realitatea este ca vor putea zice mersi daca nu vor da faliment ca tara.

Greece's finance minister, Yanis Varoufakis, has told Sky's Katie Stallard that it's 'impertinent' to ask whether Greek banks are running out of money amid a "celebration of democracy".

http://news.sky.com/video/1513644/mi...stion-on-banks

Asta e politica astia sunt politicienii, si asta e ceea ce rezulta in combinatie cu "democratia" maselor indobitocite si conduse de iluzia traiului usor si fara munca.

Vitiate 07.07.2015 13:05:56

Citat:

Asa este.Democratia e o mare mizerie.

EzioAuditore 07.07.2015 13:15:44

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 595060)
Majoritatea datoriei grecesti este datorie publica, NU privata.

Bagaret tata nu ai inteles ca 90% din banii de bailout nu au ajuns la greci ci la bancile private care au pierdut bani in Grecia datorita bulei imobiliare. Si da datoria a devenit publica din privata... la fel s-a intamplat si in Romania.

Da uite ce e... nu imi bat capu' cu tine. Crezi ce vrei

EzioAuditore 07.07.2015 13:20:39

Citat:

În prealabil postat de Vitiate (Post 595064)
Asa este.Democratia e o mare mizerie.

Eu nu am vorbit de democratie. Si din punctul meu de vedere nu este o mizerie! Datorita ei grecii au spus NU! bancherilor.

Demos-kratos = puterea poporului

Vitiate 07.07.2015 13:42:16

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 595072)
Eu nu am vorbit de democratie. Si din punctul meu de vedere nu este o mizerie! Datorita ei grecii au spus NU! bancherilor.

De acord. In Grecia. In Islanda. In vechea Atena. Dar in Romania, unde cu ceva malai si faina si ceva falsuri in registrele funebre te faci cu multe sute de mii de voturi?

AlinB 07.07.2015 23:00:13

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 595072)

Gresit.

N-au spus "nu" bancherilor cand au luat banii, au spus "nu" cand s-a pus problema sa-i returneze.

Acum care hotz e mai mare, este o discutie lunga si nepractica.

Problema e de unde vor face rost de bani in continuare pentru ca nivelul actual al salariile angajatilor publici si al pensiilor, nu e sustenabil prin colectarea de taxe.

A fost ceva de genul: acceptati 20-30% reducere a veniturilor sau votati pentru o reducere de 80%?
Se pare ca au votat pentru 80%.

Logic.

Ursu-WiFi 08.07.2015 09:38:49

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 595130)
Problema e de unde vor face rost de bani in continuare pentru ca nivelul actual al salariile angajatilor publici si al pensiilor, nu e sustenabil prin colectarea de taxe.

Hahaha =)), aoleu....offfffff.....
Pai cum nenea cand eu Grecia pot deschide usile hegemoniei Chineze,
pot arunca in aer scena politica europeeana , aliandu-ma cu Rusia,
pot arunca in aer economia europeeana (ca deschid usile Chinei in Europa)
ce sa fac rost de bani de frate, cand eu am cheile tuturor cutiilor Pandorei ?
Problema nu este sa fac eu rost de bani Grecia ci sa faceti voi rost de bani sa
ma intretineti, ca atlfel...mda bine. =))

Dar trebuie sa ai curaj pt asa ceva, si mult "par pe piept" =)).
Joaca tare Grecia si joaca bine Grecia.
De abia astept sa-i vezi pe liderii europeeni: "Grecia trebuie sa ramana UE...",
"Suntem deschisi la o noua re-esalonare a Grecie...", "Grecia este deja falimantara...
o re-esalonare a datoriilor nu ar ajuta-o, prin urmare datoriile trebuiesc sterse....".

Auiurea, datoriile nu vor sterse, ci vor fi redistribuite mascat proastelor Europei.
Si ghici ce , Romania este mama-prostilor, este campioana proastelor.
Ghici cine va prelua vrei/nu vrei o parte a datoriilor Greciei ? =)))
Ahahha =)) Uiiiiiii..., sa vezi tu cresteri inexplicabile la utilitatile si toate serviciile de la
stat(asa se mascheaza datoriiile straine/internationale).

"Capul plecat, sabia nu-l taie..." ,...cea mai mare prostie si imbecilism pe care l-am auzit
vreodata. =))

Florinvs 08.07.2015 09:58:40

Dincolo de interesele straine si lacomia bancilor si dorinta de profit cu orice pret a acestora, trebuie spus ca si guvernantii greci care au imprumutat masiv bani au gresit foarte mult!
A fost o iresponsabilitate din partea guvernantilor greci sa imprumute masiv bani, pe care sa-i foloseasca pentru a plati salarii si pensii mari, stiind ca nu vor putea returna acei bani.
Daca banii imprumutati i bagau in investitii direct productive (agricultura, irigatii, industrie, fabrici, etc) , pentru a produce plus-valoare, atunci era cu totul alta treaba.

Da- de admirat nationalismul grecilor si faptul ca sunt cu coloana vertebrala- insa mai trebuie si responsabilitate. De exemplul si polonezii sunt nationalisti si stiu sa-si sustina interesele in cadrul UE, insa au fost mult mai responsabili in privinta împrumuturilor.

Iar in privinta unei eventuale reorientarii a politicii externe grecesti spre Rusia sau China, acest lucru este putin probabil.
Si chiar daca s-ar intampla lucrul asta, nu ar schimba cu nimic faptul ca datoriile Greciei tot trebuie platite, si nici la rusi nici la chinezi nu le--ar conveni ideea de a imprumuta bani stiind ca nu-i vor primi inapoi. Dincolo de calcule politice sau geostrategice, tot argumentele economice si financiare sunt mai convingatoare.

Pelerin spre Rasarit 08.07.2015 20:39:53

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 595156)
De exemplul si polonezii sunt nationalisti si stiu sa-si sustina interesele in cadrul UE, insa au fost mult mai responsabili in privinta împrumuturilor.

Polonezii nu sunt nationalisti ci foarte nationalisti numai ca diferenta dintre abordarea poloneza si cea greceasca este similara cu diferenta dintre Donald Tusk si Tsipras. Adica una fundamentala.

stefan florin 09.07.2015 09:35:57

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 595156)
Dincolo de interesele straine si lacomia bancilor si dorinta de profit cu orice pret a acestora, trebuie spus ca si guvernantii greci care au imprumutat masiv bani au gresit foarte mult!
A fost o iresponsabilitate din partea guvernantilor greci sa imprumute masiv bani, pe care sa-i foloseasca pentru a plati salarii si pensii mari, stiind ca nu vor putea returna acei bani.
Daca banii imprumutati i bagau in investitii direct productive (agricultura, irigatii, industrie, fabrici, etc) , pentru a produce plus-valoare, atunci era cu totul alta treaba.

Da- de admirat nationalismul grecilor si faptul ca sunt cu coloana vertebrala- insa mai trebuie si responsabilitate. De exemplul si polonezii sunt nationalisti si stiu sa-si sustina interesele in cadrul UE, insa au fost mult mai responsabili in privinta împrumuturilor.

Iar in privinta unei eventuale reorientarii a politicii externe grecesti spre Rusia sau China, acest lucru este putin probabil.
Si chiar daca s-ar intampla lucrul asta, nu ar schimba cu nimic faptul ca datoriile Greciei tot trebuie platite, si nici la rusi nici la chinezi nu le--ar conveni ideea de a imprumuta bani stiind ca nu-i vor primi inapoi. Dincolo de calcule politice sau geostrategice, tot argumentele economice si financiare sunt mai convingatoare.

cine stie, poate China va cumpara Grecia metru cu metru

Mihnea Dragomir 09.07.2015 11:11:02

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 595260)
cine stie, poate China va cumpara Grecia metru cu metru

Am avut o viziune aseara, inainte de a adormi. Se facea ca eram la spovada, iar confesorul imi asezase epitrahilul pe cap. Asadar, chiar in fata ochilor mei se vedea o mica eticheta cusuta in spatele epitrahilului pe care scria: "Blessed in Ormos Panagias. Made in China."

stefan florin 09.07.2015 11:38:42

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 595263)
Am avut o viziune aseara, inainte de a adormi. Se facea ca eram la spovada, iar confesorul imi asezase epitrahilul pe cap. Asadar, chiar in fata ochilor mei se vedea o mica eticheta cusuta in spatele epitrahilului pe care scria: "Blessed in Ormos Panagias. Made in China."

TARE asta!

bob2909 10.07.2015 21:42:05

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 595221)
Polonezii nu sunt nationalisti ci foarte nationalisti numai ca diferenta dintre abordarea poloneza si cea greceasca este similara cu diferenta dintre Donald Tusk si Tsipras. Adica una fundamentala.

rein! Ein Reich, ein Volk, ein Ticket!

https://www.youtube.com/watch?v=BYRHMODPK60

AlinB 10.07.2015 23:05:06

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 595268)
TARE asta!

Ar fi tare daca n-ar fi deja in pangare.

stefan florin 11.07.2015 15:39:43

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 595390)
Ar fi tare daca n-ar fi deja in pangare.

asta chiar nu stiam!

Pelerin spre Rasarit 13.07.2015 22:52:37

Ce o fi acum in sufletul lui Tsipras? Cum este sa ajungi in genunchi cand credeai, suit pe aburii mandriei, ca va merge cacealmaua? Cum ii mai poti privi in ochi pe grecii tai cand va trebui sa le spui ca prima propunere a creditorilor era chiar generoasa in comparatie cu zdrobirea pe care ai fost silit sa o accepti ? Le va spune oare tot adevarul, tot ce va urma, pentru generatii de acum? Un fanfaron, lipsit de abilitate, populist,demagog, este pe cale, vidat de smecherii si trucuri ieftine, sa accepte in numele poporului grec o propunere financiara care va ramane in istorie prin duritatea extrema a termenilor ei. O trezire crancena la realitate. Daca grecii au mizat pe Tsipras, si au facut-o, acum vor primi rezultatul alegerii lor si cel care, ce ironie oribila, le va aduce vestea nenorocirii este chiar cel care se lauda ca ii va scapa de ea.Cum a putut sa o subestimeze intr-un asemenea hal pe Merkel? La final Angela Merkel a impus singura termenii intelegerii, termenii pe care pierzatorul grec i-a primit fara replica de data asta, cu capul in pamant.

El nu a negociat niciodata, este prea mic pt un joc atat de mare. A mizat, ca la un joc de carti, fara sa aiba nici o carte castigatoare, nici o varianta de rezerva. A fost oare atat de disperat, atat de inconstient sau pur si simplu atat a putut? Este cea mai usturatoare, umilitoare lectie pe care o primeste un lider al unei tari europene. Este inca o dovada a falimentului unei asemenea abordari intr-o asemenea situatie. Daca asta este tot ce a putut sa produca, politic vorbind, societatea greaca atunci isi merita soarta. Acum, cand vremea uralelor entuziaste aburite de idealism, a patriotismului ieftin, aproape a trecut, Grecia va trebui sa infrunte realitatea in care au dus-o cei care au condus-o. Si va o realitate pe care nu o vor uita mult timp.Din pacate.

AlinB 13.07.2015 23:52:03

Care suflet? E un politician si ateu pe deasupra :))

Mai degraba sa plangem de mila bravului si binecredinciosului popor grec care a crezut ca oameni din astia dezorientati ii vor scoate din belea.

Au procedat exact ca la noi, au votat pe cei cu gaura de la covrig mai mare, uitand ca in politica, singurul lucru care e absolut sigur este doar...gaura.

Fata de unde au ajuns acum, conditiile initiale erau pomana curata.
Ma intreb daca totusi nu aici se si vroia sa se ajunga de fapt si nu pentru greci a lucrat de fapt Tzeparis.

Nu este totusi inca prea tarziu pentru greci sa dea o lectie de demnitate, ar putea alege default -ul, la asa conditii probabil ca ar fi o solutie mult mai fericita pe termen lung.

stefan florin 14.07.2015 10:41:02

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 595610)
Ma intreb daca totusi nu aici se si vroia sa se ajunga de fapt si nu pentru greci a lucrat de fapt Tzeparis.

intrebare cu raspuns de 1 milion de puncte

Pelerin spre Rasarit 14.07.2015 13:39:33

http://www.paginadebanci.ro/culisele...ut-crucificat/

AlinB 15.07.2015 00:37:25

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 595639)
intrebare cu raspuns de 1 milion de puncte

Nu prea era o intrebare.

Uite:

Soros Sachs Syriza & Co. „Stânga radicală” vrea centralizare europeană!
https://logec.ro/soros-sachs-syriza-...are-europeana/

Mihnea Dragomir 09.01.2016 16:12:00

Parlamentul grec a votat legea care permite homosexualilor parteneriate civile. Toti parlamentarii Syriza si jumtate din cei ai opozitiei "conservatoare" au votat aceasta lege.

Biserica ortodoxa greaca a protestat in termenii cei mai energici, dar nu a avut ecou in randul politicienilor noului partid grec, care a ajuns, totusi, la putere cu un discurs radical anti-UE. Dupa care a facut, intocmai si la timp, tot ce a ordonat UE.

Copacel 09.01.2016 17:08:28

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 609938)
care a ajuns, totusi, la putere cu un discurs radical anti-UE. Dupa care a facut, intocmai si la timp, tot ce a ordonat UE.

Doua maini imbracate de aceiasi haina.Asa cum o sa aflii si vreodata ca acei
stapani care sunt impotriva terorismului sunt aceiasi stapan care l-au creat si il
intretin.

AlinB 09.01.2016 22:16:32

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 609938)
Parlamentul grec a votat legea care permite homosexualilor parteneriate civile. Toti parlamentarii Syriza si jumtate din cei ai opozitiei "conservatoare" au votat aceasta lege.

Biserica ortodoxa greaca a protestat in termenii cei mai energici, dar nu a avut ecou in randul politicienilor noului partid grec, care a ajuns, totusi, la putere cu un discurs radical anti-UE. Dupa care a facut, intocmai si la timp, tot ce a ordonat UE.

Nu stiu de ce au unii impresia ca Grecia e ortodoxa.

De fapt cam si la noi. Daca ar fi sa alearga romanul intre Hristos si stomac, nu stiu cati ar mai ramane ortodocsi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:29:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.