Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Razboi sau nu... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17719)

Barsaumas 18.02.2015 17:42:40

Frate, nu stiu ce varsta ai, eu am 42, dar daca sa zicem ca mai stam "imbracati in haine de piele" pina la 70 de ani, pariezi cu mine ca pacatele astea oribile vor deveni pbligatorii in noua societate dospita de Occident si masonerie?
Intreaba-i pe realistii forumului, oaie si Alin.
Vezi postarile lor, deschide presa straina, citeste legislatia europaena, etc.

CristianR 18.02.2015 18:00:52

44. Nu știu, dar m-ar obosi prea tare să mă lupt cu „sistemul”. Am prea multă treabă cu viața mea personală. Și dacă n-o rezolv pe asta știu că nu pot aduce nimic bun în mica lume ce mă înconjoară.

AlinB 18.02.2015 18:11:45

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 581566)
Umor de doi lei. De asteptat de la un tucalar al rusilor. Ce-ar fi sa reactivezi lozinca "URSS / bastionul pacii e!" pa care o strigau parintii tai in Piata Scanteii, acum 50 de ani, la ordinul Partidului Iubit ?

Argumente domnu', argumente.

Eu am prezentat facts, matalutza esti lozincardul.

AlinB 18.02.2015 18:17:02

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 581567)
Vrei să spui că nu e în război declarat cu Ucraina. Dar omuleții verzi pe care i-a văzut toată lumea or fi venit de pe Marte? Crimeea s-a desprins singură de Ucraina? Faptul că o face pe ascuns îl găsesc și perfid pe de-asupra. Dar cei care s-au apucat să sancționeze au înțeles destul de bine ce se întâmplă. Impresia mea este că nici ei nu și-ar fi dorit să aplice aceste sancțiuni care sunt costisitoare inclusiv pentru ei.

Care "toata lumea"? Tu i-ai vazut?

Acum cand toata lumea are un telefon mobil capabil de filmare, exista sateliti care iti citesc in palma, nu exista nici o dovada concreta in sensul asta decat la modul "a vazut cutare".

In Irak au fost in stare sa fabrice ceva cu aparente decente, dar aici, nici macar atat.

Nici macar avionul "doborat de rusi" n-au reusit sa arate ca a fost doborat de rusi ba mai rau, in loc de racheta se pare mai degraba ca a fost mitraliat si ca sa-ti dau un pont, asta nu se putea face de la sol.

Citat:

Ce te face să afirmi că acela a fost un regim democratic? Alegerile care l-au adus la putere pe Ianukovici ți se pare că au fost corecte? Oare nu a câștigat alegerile cu susținerea rușilor, motiv care a declanșat revoltele de stradă?
Faptul ca pana atunci nu s-a gasit nimeni sa puna asta sub semnul intrebarii.

Citat:

Dar dacă ar fi să alegem între a fi colonie occidentală și colonie rusească, cred că mult mai preferabilă este prima.
Nu am observat nici o intentie a rusilor de a coloniza europa.
In ceea ce priveste directia cealalta o traim pe pielea noastra si stim foarte bine despre ce este vorba.

Citat:

Dacă nu ne place ceea ce trăim sau cum trăim acum și aici, motivele ar trebui căutate nu în Occidentul corupt în primul rând, ci în propria noastră corupție, de sorginte feudală, care n-a încetat niciodată să existe, iar în anii de libertate a înflorit.
Serios. Spune-i asta unuia care a muncit 30 ani si brusc nu mai are unde sa-si faca meseria pentru ca altcineva a decis ca fabrica in care lucra nu se cuvenea sa faca concurenta produselor europene sau americane made in China.

Si ca banii se duc mai bine pe autostrazi exorbitante si (re)asfaltari anuale si alte povesti asemenea decat intr-o fabrica.

Citat:

Din nefericire suntem un popor foarte conservator atunci când e vorba de felul în care ne desfășurăm activitățile economice. Mă refer la modul în care facem afaceri sau obținem o „dregătorie”, dând foarte adesea mită pentru ca ulterior să profităm înzecit. Nu există conștiință socială, n-avem programe de dezvoltare pe termen lung, doar interese personale sau de clan. Iar asta înseamnă sărăcie pentru cei mulți.
Vorbeste pentru tine dragule, nu in numele poporului.

Citat:

Și cum am putea să ne desprindem de mentalitatea asta intrând în sfera de influență a Rusiei, care este și mai feudală decât noi, căci acolo nimeni nu îndrăznește să inoportuneze stăpânirea nici măcar cu vreo critică?
Eu cred ca ar trebui sa te gandesti mai bine in a carei sfera de influenta ai fost in ultimii 25 ani si poate iti dai seama ca lucrul asta nu sta sa se schimbe in nici un fel.

AlinB 18.02.2015 18:20:26

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 581581)
Nu pun, însă, pe seama Occidentului în întregul lui imoralitatea pe care o trăim noi, după cum nu este creștinește să-l acuz pe altul pentru păcatele mele. Cred că, decât o atitudine împotriva UE, mai creștinească ar fi o atitudine împotriva păcatului. Dar în privința asta noi dormităm, identificând în mod paranoic răul mereu în afara noastră.

Si eu consider ca o atitudine de tip politic anti-UE nu isi are rostul.
Nu are nimeni resursele necesare pentru a duce chestia asta de la idee la fapte.
Chiar mi se par stupizi cei care o au la modul vehement si cred ca rezolva ceva cu asta, visand la cai verzi pe pereti, legionari si alte povesti asemenea.

Dar nu cred ca nici slugarnicia care in situatia de fata merge pana la crima (a te inrola sa ucizi oameni intr-un razboi care nu este al tau) este atitudinea corecta.

Pelerin spre Rasarit 18.02.2015 18:23:47

De acord cu cele scrise de Cristian.

guardian knight 18.02.2015 18:31:43

nu-i bagati in seama !

Nu cred ca trebuie sa bagam in seama niste copii cu muci in creier,precum cativa de pe aici,si care prin idiotenia lor crasa ,nu au nimic de spus nimanui !
Ei se manifeata prin atitudini defetiste si conciliatorii fata de tarul de la Rasarit,ai carui fani fanatici,nedeclarati pe fata, sunt !!!
Acesti tradatori de tara filo-comunisti ,ar merita exilati la Putin in ograda,pentru ca sa traiasca acolo...si sa manance painea lui Putin !
Atituninea lor pro-moscovita este o sfidare a neamului din care fac parte si,aceste fete de bastus ar trebui mangaiate intr-un mod mai suav !

AlinB 18.02.2015 18:35:11

Iarasi si celalalt lozincard slugarnic care spera ca va obtine un post de fruntas in Marea Armata de Eliberare de Jugul Rusesc Inexistent.

Omulet minuscul, nici o decoratie sau hartie nu e antiglont, daca nu stiai.

CristianR 18.02.2015 18:52:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 581594)
Care "toata lumea"? Tu i-ai vazut?

Am văzut și eu ce a văzut lumea: poze, filmări, relatări. Nu pretind că sunt foarte bine informat, nu știu cât este informare și cât propagandă; nu vreau să speculez prea mult.

Citat:

Nu am observat nici o intentie a rusilor de a coloniza europa.
Nu e vorba să colonizeze Europa. Dar dorința de a reface vechiul URSS cu tot cu sferele de influență este foarte credibilă, având în vedere avântul militar pe care l-a luat Rusia de când a venit Putin la putere.

Citat:

Serios. Spune-i asta unuia care a muncit 30 ani si brusc nu mai are unde sa-si faca meseria pentru ca altcineva a decis ca fabrica in care lucra nu se cuvenea sa faca concurenta produselor europene sau americane made in China.
Repet, vina pentru asta o poartă ai noștri, respectiv acei securiști care au făcut „afaceri” după 90, contracte privilegiate cu statul, punând toată industria la pământ și făcând, pe bani publici, achiziții la prețuri chiar și de 1000 de ori mai mari decât piața.

Citat:

Vorbeste pentru tine dragule, nu in numele poporului.
Dacă în jurul tău oamenii au o altă mentalitate, fac afaceri cinstite, își plătesc taxele, oricine poate ocupa un post bugetar sau bine plătit doar pe seama competenței, în urma unui concurs cinstit și transparent, licitațiile nu sunt cu dedicație ș.a.m.d., înseamnă că nu trăim în aceeași țară.

AlinB 18.02.2015 19:15:02

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 581608)
Am văzut și eu ce a văzut lumea: poze, filmări, relatări. Nu pretind că sunt foarte bine informat, nu știu cât este informare și cât propagandă; nu vreau să speculez prea mult.

Link -uri te rog cu poze si filmari din care sa rezulte lucrul asta mai presus de orice indoiala.
In ceea ce priveste relatarile, si eu iti pot spune povesti cate vrei.

Citat:

Nu e vorba să colonizeze Europa. Dar dorința de a reface vechiul URSS cu tot cu sferele de influență este foarte credibilă, având în vedere avântul militar pe care l-a luat Rusia de când a venit Putin la putere.
O idee promovata de mass media occidentala pentru a pregati terenul declansarii unui razboi pretins legitim cu Rusia.

Cum au facut si in Irak, Libia, etc. Si pe urma stim ce s-a intamplat.

Daca e sa judecam dupa "avantul militar" cred ca mai bine te-ai uitat la bugetul SUA si la ce au facut cu el prin lume.

Citat:

Repet, vina pentru asta o poartă ai noștri, respectiv acei securiști care au făcut „afaceri” după 90, contracte privilegiate cu statul, punând toată industria la pământ și făcând, pe bani publici, achiziții la prețuri chiar și de 1000 de ori mai mari decât piața.
Si asta nu sub ochii obladuitori ai UE din care chipurile facem si care ne soma anemic si formal sa eliminam coruptia si o parte sau chiar la cererea expresa a FMI?

Citat:

Dacă în jurul tău oamenii au o altă mentalitate, fac afaceri cinstite, își plătesc taxele, oricine poate ocupa un post bugetar sau bine plătit doar pe seama competenței, în urma unui concurs cinstit și transparent, licitațiile nu sunt cu dedicație ș.a.m.d., înseamnă că nu trăim în aceeași țară.
Sau poate trebuie sa-ti schimbi mediul social.

iuliu46 18.02.2015 19:48:43

Astia-s culmea. Unul a votat contra aderarii la NATO, altul a vazut omuleti verzi si ne povesteste cum Ianukovici a castigat alegerile necinstit si aia din Vest s-au revoltat si asa mai departe. Dar o idee e clara, Putin vrea sa reconstruiasca fostul URSS. Si apoi sa se extinda probabil pana la Marea Mediterana, cum am citit eu pe eundeva. De aia Rusia e astazi inconjurata de baze NATO, pentru ca vrea sa se extinda. :71:

Pelerin spre Rasarit 18.02.2015 19:53:02

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 581624)
Si apoi sa se extinda probabil pana la Marea Mediterana, cum am citit eu pe eundeva. De aia Rusia e astazi inconjurata de baze NATO, pentru ca vrea sa se extinda. :71:

Au citit probabil testamentul lui Petru cel Mare si au zis ca nu este cazul sa riste :)

Barsaumas 18.02.2015 19:54:27

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 581624)
Astia-s culmea. Unul a votat contra aderarii la NATO, altul a vazut omuleti verzi si ne povesteste cum Ianukovici a castigat alegerile necinstit si aia din Vest s-au revoltat si asa mai departe. Dar o idee e clara, Putin vrea sa reconstruiasca fostul URSS. Si apoi sa se extinda probabil pana la Marea Mediterana, cum am citit eu pe eundeva. De aia Rusia e astazi inconjurata de baze NATO, pentru ca vrea sa se extinda. :71:

:))))))
Tare, Iuliu.
Te admir că poți spune cu un umor fin ce încerc eu să spun făcînd spume la gură. Am o fire prea zbuciumată, așa că o mai strunesc nemaipostînd pe topicul ăsta și ăl cu moralitatea, o vreme.

iuliu46 18.02.2015 19:58:48

Pai Theo, poti sa crezi ca unul care spune ca a votat contra aderarii Romaniei la NATO poate avea un punct de vedere pertinent in legatura cu situatia din Ucraina ? :71:

Si Pelerinule, aia cu testamentul lui Petru cel Mare e ca scena cu Lampa si Roscovanul in care Roscovanul le arata unora biciclete zburand pe sus si Lampa ii facea la buzunare. Nu de testamentul lui Petru ma tem eu, ci de astia care ne arata rusii venind pe sus si ne fac la buzunare in timp ce cascam gura.

CristianR 18.02.2015 20:02:33

Cred că am o problemă dacă numai eu am văzut omuleții verzi fără epoleți.
Ăia din vest(-ul Ucrainei) s-au revoltat. Ce au făcut ăia din Vest pe ascuns îmi scapă. După cum îmi scapă și mare parte din ce au făcut ăia din Est, tot pe ascuns. Dar ce s-a făcut pe față este clar că este interpretabil și prea adesea se găsesc și interpreți în presă care să ne spună cam ce să credem.

Informația este prea importantă, căci înseamnă putere, ca să fie lăsată la îndemâna tuturor.

Dacă Rusia este înconjurată de baze NATO este, după mine, din cauză că nu s-a purtat prea frumos cu vecinii ei mai micuți și a cam băgat frica în ei. Nu NATO s-a rugat de noi să ne primească, ci invers. Nu puteam avea securitate fără ei. Este adevărat, de asemenea, și că securitatea asta nu este gratis, ci o cumpărăm. Mi se pare corect. Bineînțeles, dacă și prețul este corect. Nu-l pot evalua deocamdată.

Pelerin spre Rasarit 18.02.2015 20:05:50

Iuliu imi este imposibil sa-i suspectez pe rusi de bune-intentii :) Cat despre ,,ne fac la buzunare in timp ce cascam gura" nu-i problema: neam mioritic, dam tot cu inima larga si ne punem capu pe butuc.

Barsaumas 18.02.2015 20:06:07

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 581629)
Pai Theo, poti sa crezi ca unul care spune ca a votat contra aderarii Romaniei la NATO poate avea un punct de vedere pertinent in legatura cu situatia din Ucraina ? :71:

Si Pelerinule, aia cu testamentul lui Petru cel Mare e ca scena cu Lampa si Roscovanul in care Roscovanul le arata unora biciclete zburand pe sus si Lampa ii facea la buzunare. Nu de testamentul lui Petru ma tem eu, ci de astia care ne arata rusii venind pe sus si ne fac la buzunare in timp ce cascam gura.

:)))))
Exact, man, pro-occidentalii ca Scotty si Mihnea, ca oameni de nota 10, crestini tari in Scriptura, respectiv in devotiuni, dar cind e vorba de a fi loiali, sunt loiali cui le da papica.
Daca si eu, ca si Shlomo, as putea vorbi cu necuvantatoarele, isopodele mele mi-ar zice sec ca ele ii sunt recunoascatoare lui Dumnezeu ca m-am nimerit ca le-am salvat de sub un bolovan de pe un viitor santier si bagat in terariu, nu mie in sine.
Think about that!
Off-topic: Scotianule, exista undeva un dictionar gaelic-roman-gaelic? Ma intereseaza gaelica veche, din motive legate de "Passport to Magonia" de Jacques Vallee.

iuliu46 18.02.2015 20:06:33

Aia din vest nu s-au revoltat cand Ianukovici a castigat alegerile, ci atunci cand acesta a rejectat planul de asociere al Ucrainei la UE.

Pe timpuri, cand eram eu copil, URSS-ul si nu numai ei, organiza revolte spontane cand un regim dintr-o tara incerca sa-si proclame independenta. Dupa care revoltatii preluau puterea si invitau fortele armate ale URSS-ului sa asigure ordinea. :71:

Barsaumas 18.02.2015 20:07:06

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 581631)
Iuliu imi este imposibil sa-i suspectez pe rusi de bune-intentii :) Cat despre ,,ne fac la buzunare in timp ce cascam gura" nu-i problema: neam mioritic, dam tot cu inima larga si ne punem capu pe butuc.

REcunoaste frate, ca ai si tu subiectivismul tau prea personal(izat) si ca nu esti infailibil in acest subiectivism, cum nici eu nu sunt. Ce, suntem Papi?
Doar simplul fapt ca locuiesti in stravechea patrie vizitata de elfi si zane nu trebuie sa te faca un demonizator al rusilor.
Ai idee cine din rasarit a sprijinit protestantii in razboiul de 30 de ani, mai ales pe "ai tai"?
Te las sa afli singur.

Pelerin spre Rasarit 18.02.2015 20:08:05

Exista probabil dar pt ca nu-mi castig papica de pe urma ta nu-ti dau nimic :) Eu nu sunt subiectiv, sunt consecvent si inflexibil cu privire la baietii respectivi :)

CristianR 18.02.2015 20:15:22

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 581633)
Aia din vest nu s-au revoltat cand Ianukovici a castigat alegerile, ci atunci cand acesta a rejectat planul de asociere al Ucrainei la UE.

Pe timpuri, cand eram eu copil, URSS-ul si nu numai ei, organiza revolte spontane cand un regim dintr-o tara incerca sa-si proclame independenta. Dupa care revoltatii preluau puterea si invitau fortele armate ale URSS-ului sa asigure ordinea. :71:

E cam contradictoriu comentariul tău. Ce să înțeleg? Că, de data asta, cei care ar fi inițiat revolta „spontană” n-au fost rușii, ci „nu numai ei”?

Oricum ar fi, intrăm pe terenul speculațiilor și nu văd rostul. Eu am vrut doar să comentez cele două afirmații ale lui Alin, care mi s-a părut că nu stau în picioare.

Barsaumas 18.02.2015 20:15:24

Pentru Scotian.
Hai ca iti zic eu. Nu mai fi suparat pe mine. Pur si simplu suntem in tabere opuse! Rusia si Turcia au sprijinit tabara asa-zis eretica. Hovanski, Dolgoruki si Chmielnicki au intrat in Polono-Lituania ca Piophila casei in branza. La Istanbul era un Patriarh care, chiar daca nu a iscalit o anume Confessio fidei, era totusi pentru voi. Asa ca atunci erau buni rusii...
Sincer, de cand citesc cartea aia de Vallee, mi se rupe inima de cat de sus erau popiarele Nordului Vestului pe vremuri, si ce se intampla acum.
Gindeste-te la Knox, eu la Moss, Mihnea la Lefebvre...deci, se poate, si vesticii sunt oameni. Frati umani. Dar, atunci, de ce slujesc, prin legislatii, ideologii, coprporatii si razboaie pe Dusmanul tau, al meu, al lui Muhnea, Iuliu, Alin, etc, al tuturora, ca vorbim gaelica, romana de Bucuresti sau rusa!?

Pelerin spre Rasarit 18.02.2015 20:23:15

Nu pot sa ma supar pe tine, in ciuda stilului tau mai inflacarat nu ai putea ucide nici macar o furnica :) Nu uitati ca este doar un forum si noi ,,vorbim discutii" :) Propun sa nu ne luam prea in serios unii pe altii, in caz contrar s-ar putea chiar sa incepem sa credem ceea ce spunem :)

iuliu46 18.02.2015 20:24:16

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 581637)
E cam contradictoriu comentariul tău. Ce să înțeleg? Că, de data asta, cei care ar fi inițiat revolta „spontană” n-au fost rușii, ci „nu numai ei”?

Oricum ar fi, intrăm pe terenul speculațiilor și nu văd rostul. Eu am vrut doar să comentez cele două afirmații ale lui Alin, care mi s-a părut că nu stau în picioare.

Ca in lumea de astazi la fel ca si in lumea de ieri, cine nu e cu noi e impotriva noastra. Daca Ianukovici nu a semnat acordul de asociere, urmatorul il va semna, sau tara se va rupe in bucati. Dupa cum daca maine Romania ar iesi din NATO, urmatorul presedinte o va baga imediat inapoi sau tara se va rupe in bucati.

Barsaumas 18.02.2015 20:44:11

Pentru Scotian si ceilalti: o postare lamuritoare, ca sa nune mai intepam intre noi.

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 581640)
Nu pot sa ma supar pe tine, in ciuda stilului tau mai inflacarat nu ai putea ucide nici macar o furnica :) Nu uitati ca este doar un forum si noi ,,vorbim discutii" :) Propun sa nu ne luam prea in serios unii pe altii, in caz contrar s-ar putea chiar sa incepem sa credem ceea ce spunem :)

Asa e; o sa iti trimit candva poze pe privat cu fetzele dragalase ale unor fiinte cu multe picioare.
Hai sa iti explic ceva: eu sunt advers actualului Occident, pentru ca se opune felului in care Dumnezeu a creat lumea. Atat. Nu ca ma topesc dupa puritatea vreunei credinte sau a alteia. Ma stii ca nu ma pot lipi de vreo credinta-de-altii-compilata; sunt ortodox pentru ca am acea "religie personala", iubitoare de natura, armonie si libertate, si coconul acela interior are cele mai multe puncte comune cu ortodoxia (nu uita de Blaga: "ortodoxiae pe modelul naturii, catolicismul pe al statului").
Cum protestantismul istoric si deopotriva catolicismul (si ante-CVII, si post-CVII) sunt prea grave, serioase, autoritare si subiective, eu ma refugiez in credinta mea, care e mai mult credinta unui copil care vede ca "oamenii mari" omoara caprioare, si NU ca le este foame.
Intrezaresti acum. tu si ceilalti, esenta mea si a aparent instabilei mele credinte?
Nucleul ala nu se va schimba. La tine nucleul e identificabil cu ceva din afara, adica ti-ai gasit implinirea in Scriptura interpretata de uriasi ca Calvin, Knox si Spurgeon. Mihnea, in catolicismul traditional SSPX. Etc.
Iti multumesc ca m-ai avertizat la inceputul topicului. Nici eu nu vreau gealatii serei sau enesei la usa mea. Totusi, cind mai sar peste cal, avertizeaza-ma pe privat. Altfel, ma transformi intr-o tinta, si asta numai prietenie nu-i.
Asa ca numai tradator nu sunt. Sub rusi, as instiga la asasinarea lui Putin sau Medvedev, sau cine le va urma.
Credinta mea se defineste, din unghiul ei politic, din doua cuvinte: "Non serviam!".
P. S. Ai idee cati protestanti, nu doar de extractie etnica scotieni sau britanici, dar indeosebi din acestia si germani, si-au gasit refugiul in Rusia primilor tari Romanov?
Alt aspect: sa nu imi spui ca nu stii ce etnie avea un anume sfetnic al unei anume tarine din sec. XVIII...
Instructorii marinaresti ai tarului Petru erau...olandezi si englezi. Mama, ce ii mai "uram" noi ortodocsii, indeosebi slavofoni, pe protestantii occidentali...
Atat despre "ura" rusilor fata de occidentali, indeosebi protestanti...

Pelerin spre Rasarit 18.02.2015 20:57:12

Nu-ti face griji decat cu privire la cum stai in fata lui Dumnezeu.Restul sunt detalii trecatoare, indiferent cat de importante par pe moment.Nu iti promit ca nu te voi mai intepa din cand in cand, tu,ca si scotienii :), daca nu va tine cineva de kilt dati navala de unii singuri peste adversar inainte sa apuce si restul sa fuga dupa voi sau sa inteleaga ce se intimpla :) Bye mate

DragosP 18.02.2015 22:00:35

La arme. Hâc.
Pardon.

Barsaumas 18.02.2015 22:12:00

Total off-topic, pentru descretirea fruntilor:

http://peracarida.myspecies.info/sit...s/img_6683.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2308/...56fb12b4_m.jpg
http://somethingscrawlinginmyhair.co...ace_.eyes_.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...use_2007-2.jpg

Asa arata. Armadillidium, adica.
Nu e mai simpatic decat perspectiva razboiului?

AlinB 19.02.2015 12:05:38

Foarte posibil ca atunci cand se va declansa razboiul (poate, Doamne ajuta sa nu), orice opinie anti-NATO si fie si doar aparent pro-Rusia sa fie considerata un gest de tradare, propaganda inamica, etc.

Accesul la Internet mai mult ca sigur va fi restrictionat pentru a evita propagarea curentelor anti-razboi si anti-NATO si doar media oficiala de propaganda va fi tolerata.

Sa vedeti cum o sa curga cu indemnuri patriotice de "a ne apara tara" de la cei care au bagat-o intr-un razboi in care nu avea ce sa caute..

Si cum vor fi romanii iarasi trimisi in Rusia sa-si lase oasele pe acolo sau in Siberia iar pe urma sa platim toti despagubiri de razboi cu ce resurse ne-au mai ramas ca industrie..

Pana atunci insa sa profitam de farama de libertate care ne-a mai ramas si sa spunem lucrurilor pe nume.

CristianR 19.02.2015 12:24:29

Din câte știu, în America a existat libertate de expresie împotriva politicii oficiale care a implicat SUA în războiul de Vietnam și în alte războaie, iar mai recent ei înșiși au făcut dezvăluiri și scandaluri privind terorismul CIA. Nu același lucru se poate spune despre Rusia. Și mă tem că riscul ca Rusia să reușească să destabilizeze și să fărâmițeze UE și, implicit, NATO, pentru ca apoi să se poată desfășura liniștită, este cel puțin la fel de mare ca riscul ca NATO să inițieze un război cu Rusia.

Deocamdată, însă, cred că suntem liberi să avem opinii și să le exprimăm. Rău este că s-ar putea să începem să ne suspectăm unii pe alții că am fi agenți – plătiți sau nu – ai uneia sau alteia dintre părți și că opiniile noastre nu sunt libere. De fapt, atâta vreme cât propaganda există, ea va avea și agenți, și unii poate chiar scriu pe aici. Dar cei care ne cunoaștem cât de cât trebuie să facem efortul de a înțelege cât de liber gândește interlocutorul.

AlinB 19.02.2015 12:46:56

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 581630)
Dacă Rusia este înconjurată de baze NATO este, după mine, din cauză că nu s-a purtat prea frumos cu vecinii ei mai micuți și a cam băgat frica în ei. Nu NATO s-a rugat de noi să ne primească, ci invers. Nu puteam avea securitate fără ei. Este adevărat, de asemenea, și că securitatea asta nu este gratis, ci o cumpărăm. Mi se pare corect. Bineînțeles, dacă și prețul este corect. Nu-l pot evalua deocamdată.

Aha, aici ai perfecta dreptate.
Uite!!!

http://i.imgur.com/1bqFaoP.jpg

CristianR 19.02.2015 12:48:28

NATO (SUA) vinde securitate. Cine are nevoie cumpără. Așa văd eu lucrurile.

AlinB 19.02.2015 12:50:12

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 581716)
Din câte știu, în America a existat libertate de expresie împotriva politicii oficiale care a implicat SUA în războiul de Vietnam și în alte războaie, iar mai recent ei înșiși au făcut dezvăluiri și scandaluri privind terorismul CIA. Nu același lucru se poate spune despre Rusia. Și mă tem că riscul ca Rusia să reușească să destabilizeze și să fărâmițeze UE și, implicit, NATO, pentru ca apoi să se poată desfășura liniștită, este cel puțin la fel de mare ca riscul ca NATO să inițieze un război cu Rusia.

Cu siguranta nu esti la curent cu multe chestii.

Dar ai putea macar sa citezi prin ce interventii Rusia a incercat sa destabilizeze UE.
Probabil trebuie sa fi pus ceva in gazul care il livrau..

Citat:

Deocamdată, însă, cred că suntem liberi să avem opinii și să le exprimăm. Rău este că s-ar putea să începem să ne suspectăm unii pe alții că am fi agenți – plătiți sau nu – ai uneia sau alteia dintre părți și că opiniile noastre nu sunt libere. De fapt, atâta vreme cât propaganda există, ea va avea și agenți, și unii poate chiar scriu pe aici. Dar cei care ne cunoaștem cât de cât trebuie să facem efortul de a înțelege cât de liber gândește interlocutorul.
De obicei asta fac cei care n-au argumente.

Oricum nu e musai sa fii platit, poti fi lozincard fara argumente pana la absurd si fara sa fii platit, exista o explicatie mai simpla pentru asta: prostia.

AlinB 19.02.2015 12:52:12

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 581721)

Mda, la fel cum si batausii iti vindeau probabil securitate cand erai in scoala..
Ai fi putut sa nu cumperi?
Sunt atatia batausi in scoala, nu?

Barsaumas 19.02.2015 12:53:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 581722)

Dar ai putea macar sa citezi prin ce interventii Rusia a incercat sa destabilizeze UE.
Probabil trebuie sa fi pus ceva in gazul care il livrau..

De obicei asta fac cei care n-au argumente.

Oricum nu e musai sa fii platit, poti fi lozincard fara argumente pana la absurd si fara sa fii platit, exista o explicatie mai simpla pentru asta: prostia.

Sau frica: dorinta de a fi menajat, protejat, aglutinat cu stapanirea, recompensat, etc. Cainele pavlovian din fiecare din noi: "Cutu-cutu, latra pentru stapan, ca daca nu, hingherii/lagarul/regimentul disciplinar te mananca!".
"Hau-hau-hau, pentru SRI latram, sub steagul stapanirii ne aglutinam!"
De ce folosesc cuvantul "aglutinat" asa obsesiv? Simplu, pentru ca dispretuiesc multimile, mai ales cind sunt "animate" de cauze unice, indeosebi cauze straine lor. Oricum, daca il citesti pe Gustave Le Bon, si chiar empiric, vezi ca "masele" se poarta in unele imprejurari ca viermii Tubifex, care la pericol/stimul extern se comporta ca un unic organism supra-individual. (Cine are/a avut acvariu stie la ce ma refer). Ceea ce nu e demn de specia noastra.
Btw, pentru mine, oamenii din structurile militar-informative si societatile secrete sunt animale. De ce? Pentru ca prin definitie, cind sunt in exercitiul functiunii (si ei sunt mai tot timpul astfel, ca de, sunt rasplatiti pe masura, sunt cainii din "Ferma animalelor" de Orwell, mereu agresivi pentru stapan, fie el om sau porc, si tot mai grasi) ei si-au vandut liberul arbitru. Care e una din definitiile umanitatii. Deci, un securist e doar o unealta: nu are ce argumente sa aduca, in afara de "Sa traiti, raportez executarea ordinului!".
Ca sa fie clar: vorbesc de ORICE securist, inclusiv cei rusi. Toti, animale umanoide cu loialitate indusa.

Barsaumas 19.02.2015 13:07:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 581722)

Probabil trebuie sa fi pus ceva in gazul care il livrau

:24::24::24:
De asta radeam eu, minute in sir, cand ma incalzeam in bucatarie seara trecuta. Au pus "iarba" in gaz, marsavii!
Cristi si Mihnea, sper ca nu ati uitat instructia folosirii elefantelului portabil cu apa.
La arme, mama lor de rusnaci!
Vin si eu cu voi!

CristianR 19.02.2015 13:18:49

Gata, (m-)ați învins.

DragosP 19.02.2015 14:46:50

Nu ceda așa ușor.
Lasă-ți și tu datele de contact la sectorul 2.:30:

Monnis 19.02.2015 14:53:07

Sau la „Doi și-un sfert”.

stefan florin 19.02.2015 19:10:35

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 581721)

he,he,he...cata securitate este acum in Irak sau in Afganistan?
ps: cine nu cumpara, leo vinde cu forta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:00:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.