![]() |
Citat:
Măi, să mă ierte Dumnezeu, dar eu așa cred. Toți protestanții sunt bătuți de Dumnezeu... Nu se închinau lui Dumnezeu prin Chivotul Legii, nu? Oh, vai și-amar de voi, toți protestanții... Vorbesc absurdități, nu? Atunci de ce a mai fost nevoie să pună Chivotul? Nu se puteau închina lui Dumnezeu și fără Chivot? Nu putea să trasforme o piatră în șarpe? De ce a vrut toiag? Cu care să facă minuni? Cu toiagul ! Auzi acolo! Nu putea doar să se roage Moise lui Dumnezeu și Dumnezeu să facă minunea? A trebuit să folosească toiagul la majoritatea plăgilor Egiptului? Tu ești bătut de Dumnezeu... Știam eu că obosești, și nu îți place să citești mult, acum și spui să nu scriu mult. Sfinții aceia erau vii, spui? Și când au mers la Dumnezeu, în lumea cealaltă, la Viață, atunci nu mai erau vii, nu? Dar ce s-o fi petrecut cu ei? Sfințenia e doar pe pământ? I Corinteni 15, 19: Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viața aceasta, suntem mai de plâns decât toți oamenii. Deci sfinții din ceruri, nu mai au legătură cu cei de pe pământ, nu? Stau închiși undeva, nu? Oare le e bine în închisoare? Iar cu sărutarea, sfinților din Ceruri și de pe pământ... Am vorbit singur... Din nou... Tu n-ai citit, că doar am scris mult, nu? Nu, că tu ești bătut de Dumnezeu... Doamne, iartă-mă... Pacea Domnului. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Și de ce Dumnezeu le vorbea doar dintre cei doi heruvimi de aur, și nu din alt loc? Nu putea să le vorbească "direct" de lângă chivot? Sau de la poarta cortului? Cum poți să gândești așa îngust? Citat:
Păi și "textul" ăsta cui îl lași? I Corinteni 15, 19: Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viața aceasta, suntem mai de plâns decât toți oamenii. Și Mântuitorul, când S-a coborât la iad, și a eliberat drepții, conform Bibliei, ăia unde-s? Sufletul după moarte? Daaa? Ce-i cu el? Sper că nu spui iar prostii cât casa, că sufletul, deci Sfântul, după moarte... Ce? Se ascunde? Gata! Ce faaain ! Se evaporă? Aaaa... știu ! Fuge departe. Și nu-l mai știe nimeni... Se duuuce... În neant ! Pfuuu... :) Gata! Asta-i calea! Doamne, ce mai luminat! Devin adventist... Sau penticostaaal, gata! Și la ei e fain, când primesc pe "duhu", dansează fain... Cu "duhu" :) Doamne, iartă-mă... Că nu-i de râs. Nu... deci adventismul ! Ăsta-i calea, nu, Centime ? Vai... Vai... Vai... Eu nu sunt off-line. Sunt "pe linie". Vorbesc despre Sfinții din Icoane, sărutarea Icoanelor dată lor, care e biblică, etc. Acum am vorbit despre... despre neant, nu? Tare fain o fi acolo... O să te convingi singur... Când ajungi acolo ! Dar ca să nu ajungi acolo, iată, eu te chem acasă ! În Ortodoxie. La Viață ! Vino ! Vino în numele Domnului ! Vino și vezi că bun este Domnul ! După cât de mult iubești, cu atât mai mult te apropii de Ortodoxie. Sau creștinismul adevărat. Fără erezie. Preoții ăia de la sat, care se bucură când le dai 10 lei, pentru că știu că cu banii își hrănesc familia sau slujesc lui Dumnezeu cu ei, slujesc Bisericii, slujesc săracilor. Pe aceia să-i iubești. Și pe toți oamenii. Vino acasă, Centime ! Iubește. Creștinismul care mântuie, e cel ortodox. Atât. Nu mai sta, că ai să ajungi în neant. Iată că ți-am zis și cum să fi pe cale. Ajunge? Bine, Centime, ajunge deocamdată, dacă tu așa spui... Pace ! Pacea Domnului ! |
Citat:
Restul postării, continuă să fie offtopic... |
Citat:
|
Citat:
"Fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună." 2 Cor. 9:7 Teologia icoanei se pare ca este prea complexa pentru o minte de neoprotestant. Daca totusi poti, incearca sa faci un efort intelectual si sa te rezumi la decizia celui de al 7 lea Sinod Ecumenic si sa ne spui si noua ce ti se pare in neregula cu argumentele prezentate acolo vizavi de cinstirea icoanelor. Citat:
Daca e prea complicat pentru tine sa pricepi care e diferenta intre Scriptura si adaosurile voastre, hai sa te ajut, ca la gradinita. Uite, asta e Scriptura: Citat:
Citat:
Este retorica ieftina, pentru prostimea care o adunati din sate sarace, cu faina si ulei ca PSD in campanie electorala. Diferenta fiind ca in timp ce ei mint si fura "doar" cele trupesti, voi furati si mintiti si in cele trupesti si cele duhovnicesti. |
[quote=centesimusvicesimusoctavus;581498]Nu se închinau nici chivotului (cum inițial ai susținut), nici ”prin” chivot. Se închinau direct Prezenței lui Dumnezeu.
Si uite ca insusi Dumnezeu a hotarat ca un obiect material, sa devina marturie a "Prezenței lui Dumnezeu". Sau sarpele de arama. Ca sa vezi... |
Citat:
Da-i o poza cu tata/mama si sa sa vezi cu cat drag o tine, asta inseamna ca nu is imai iubeste parintii ci iubeste poza in locul lor? "Caci ori de câte ori vedem reprezentarea lor prin imagini, ori de câte ori le privim, ne aducem aminte de prototipuri, îi iubim mai mult, suntem îndemnati sa ne închinam sarutând imaginea si sa ne marturisim veneratia (proskenesin), nu adevarate închinare (latreian) care, dupa credinta noastra este cuvenita numai naturii divine, dar în acelasi fel veneram imaginea (...) Caci cinstea data imaginii se adreseaza prototipului, si persoana care venereaza o icoana venereaza pe cel reprezentat de ea. Si interesant este ca Dumnezeu era acolo unde era chivotul nu era acasa la Marele Preot sa se inchine el acolo "in duh si adevar". |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Și dacă spun că sunteți batjocoriți de draci, crezi că glumesc... |
Citat:
1. Chivotul nu era o reprezentare în scop de închinare (căci nimeni nu avea acces și nimeni nu se închina lui, ci lui Dumnezeu) 2. Chivotul făcea parte din cu totul altă perioadă istorică și religioasă: Vechiul Legământ. 3. Pentru realizarea chivotului [și a șarpelui de aramă] existau porunci speciale transmise direct de Dumnezeu. Regăsești ceva din toate acestea la icoană? |
Citat:
În ce privește șarpele de aramă, avem mărturia Sfintelor Scripturi că Dumnezeu a dezaprobat folosirea acestuia în scop de închinare și pentru slujbe. |
Citat:
Ce condamnă Dumnezeu? Însuși cuvintele Lui? Chivot, heruvimi, toiag, șarpe de aramă și celelalte? (la care scriu) Citat:
Porunca e șarpele de aramă, la care oamenii, căzuți pe jos fiind, mușcați de șarpe, se închinau, că acolo era Dumnezeu, în șarpele de aramă. Porunca era Chivotul. Heruvimii de aur. Porunca erau Tablele Legii, puse la cinste în Chivot, cu năstrapa plină cu mană. Se contrazice Dumnezeu? Când se închina Chivotului, nu se închina și lui Dumnezeu în același timp? Vai și-amar de voi... |
Citat:
Nu e Dumnezeu acolo, în Sfintele Icoane? Icoanele nu sunt același lucru ca și toiagul făcător de minuni? Nu e Dumnezeu în toiag? Ți-am spus, în icoane nu vezi viței de aur. Acolo nu-i Dumnezeu. Și aia nu-i icoană. Deci icoanele și zeci de obiecte Sfinte, din Biblie, în care e Dumnezeu, în ele și sunt vrednice de închinare, nu sunt același lucru? După unii, sărăcuții de ei, poate nu-i același lucru. Dar Adevărul e că, sunt același lucru. http://www.crestinortodox.ro/files/i...a-domnului.jpg Sfântul Apostol Luca, a fost medic și pictor al Sfintelor Icoane. El a pictat prima Icoană a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria. A, nu zice în Biblie asta? Dar uite ce zice Sfântul Apostol Ioan, care printre altele, l-a văzut și pe Luca pictând: Ioan 21, 25: "Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris. Amin." Primele Sfinte Icoane sunt atestate din secolul 1, după Hristos. Catacombele Romei, sunt pline de Sfinte Icoane, de Cruci, de Păuni, de Delfini, de Pești, de desene a viței de vie și grâului. Domnul să aibe milă de voi de toți... |
Citat:
Citat:
|
Citat:
În fiecare an, de la Moise și până la Solomon, o zi era dedicată Sfintei Sfintelor. Apoi când a fost scos Chivotul Legii Afară, să fie mutat din Cortul Legământului, în Templul lui Solomon, toată lumea se închina Chivotului. Și oamenii, înainte să pună pâna pe el, să îl mute, au făcut curățiri, și s-au închinat, nu Chivotului, ci lui Dumnezeu din Chivot, că așa a vrut Dumnezeu, să fie acolo. Zeci de versete care atestă ce vorbesc. Citat:
Păi ce facem? Scoatem afară Vechiul Testament? E altă perioadă, nu? Nu trebuie să mai credem ce scrie în Vechiul Testament, nu? Să spun că e absurd ce spui? Nu-i absurd. E imposibil. Citat:
Regăsești totul în Sfânta Icoană. Tot Vechiul și tot Noul Testament e în Sfânta Icoană. Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt sunt în Sfintele Icoane, din Vechiul și Noul, Același Dumnezeu. Preasfânta Născătoare, proorocită în Vechiul și toți Sfinții lui Dumnezeu, cunoscuți de Dumnezeu, sunt în Sfintele Icoane, dar e în zadar pentru tine. Citat:
Dar tu, nu, nu crezi. Deci tu nu vrei să crezi și pace bună. Hristos nu obligă. Dar suporți consecințele. Și nu te mântuiești. Defapt oricum nu te mântuiești, dacă ești adventist, că dacă nu credeți în sufletul după moarte, puteți să nu mai citiți din Biblie niciodată, că e degeaba, dacă citiți. Înțelegeți atât cât înțeleg ateii. Pace ! |
Citat:
Locul de inchinare era la Ierusalim si nu ca centru politic ci pentru ca acolo era templul si in templu era chivotul. Chivotul era obiect de cult. Asta sunt si icoanele, obiecte de cult. Icoanele sau chivotul NU primeau inchinare (latreian) ci cinstire (proskenesin). E asa greu de priceput o chestiune care se regaseste chiar si in viata laica de zi cu zi (obiecte/lucruri care ne fac 'conexiunea' cu cei dragi) Sau e mai comod sa repeti o poezie invatata pe de rost? Citat:
Tocmai despre perioada aia se discuta. Citat:
Ah, stai ca nu, la voi o femeie are si restul turmei repeta in cor dupa ea :)) |
Citat:
Mersi, stim deja, voi nu ati aflat inca asta. Citat:
Ca voi la randul vostru desi produceti astfel de imagini nu va trezesc sentimente de aceeasi natura, stim si asta, nu toata lumea poate avea o credinta vie. Tocmai asta e si scopul sectarismului, sa inlocuiasca credinta autentica cu una falsa si ineficienta, neproductiva duhovniceste chiar daca are un aparent continut moral. Citat:
Dar nah, e mai usor sa fii adventist si sa iei de buna poezia inaintasilor decat sa deschizi ochii sa vezi cat de rupta de realitatea istorica, duhovniceasca si umana este. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Eu unul ii acord toata stima fratelui Igor. Il respect pentru taria credintei lui, pentru ravna cu care cauta raspunsurile pentru eretici - eu cred ca trebuie sa li se dea si lor niste raspunsuri, raspunsuri care, dealtfel le vor sta impotriva la judecata, asa, ca sa nu poata sa se scuze in fata Dreptului judecator ca n-au stiut Adevarul.
Chemarea fratelui Igor este, pe cat de ingrata - cine dintre noi ar mai vedea utilitatea convertirii unui om MORT, sa stai inaintea unui MORT si sa incerci sa-l trezesti la viata vorbindu-i -, pe atat de inaltatoare - la urma urmei, strigand in urechea unui MORT sa se trezeasca la Viata e o dovada de mila fata de cel decedat. Mila pe care o doresc tuturor celor aflati pe calea mantuirii! |
Citat:
Chivotul Legii, Heruvimii de Aur, Șarpele de Aramă, Toiagul lui Moise, Toiagul lui Aaron, Tablele Legii, Năstrapa de Aur, Părul lui Samson. Acolo-i Dumnezeu Duhul Sfânt. În sfârșit ai înțeles. Citat:
Iar noi, creștinii, arătăm Adevărul, ereticilor. Spunem de ce este corect, BIBLIC, să ne închinăm și să sărutăm Sfintele Icoane. Toată Ortodoxia, adică creștinismul Adevărat, Viu, e în Biblie. Nimic din ce facem nu e în afara Bibliei. Absolut nimic. Cu excepția lu Baba Măriuca de la sat, care mai aruncă un bănuț pe sicriul adormitului și părintele îi ia ușurel mâna și-i zice că nu-i voie, dar ea tot așa face :) Inocență de copil. Mă mir cum de-ai înțeles, în sfârșit. Slavă Domnului ! Citat:
Și este de ajuns. Dacă nu credem, atunci ne este de ajuns de modul direct cum a cerut Dumnezeu "obiecte" lui Moise și altora. Suntem mulțumiți să știm că Dumnezeu Duhul Sfânt, vrea să fie prezent în obiecte, conform Bibliei, și astfel, îl reprezentăm pe Dumnezeu Duhul Sfânt, și pe Hristos, și pe Dumnezeu Tatăl, în Sfintele Icoane. Preacurata Sa Maică și toți sfinții. Doamne slavă Ție, că în sfârșit ai înțeles. Pacea Domnului. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
"Atunci Iosua și-a sfâșiat veșmintele sale, A CĂZUT CU FAȚA LA PĂMÂNT ÎNAINTEA CHIVOTULUI DOMNULUI și a stat așa până seara și el și bătrânii lui Israel și și-au presărat pulbere pe capetele lor.(Iosua Navi 7:6) Inaintea cui au cazut in genunchi acei oameni amice? Au folosit chivotul la rugaciune? DE CE? |
Citat:
Pe de altă parte, nu poți compara niște gesturi din altă epocă și altă cultură cu ce se întâmplă înaintea icoanelor astăzi. Astăzi în semn de respect te mai ploconești înaintea primarului, ori te arunci cu fața la pământ înaintea președintelui? |
Citat:
DUMNEZEU și toți SFINȚII, care vor judeca toată lumea, deci EI ce vor judeca, pe voi, PE TOȚI PROTESTANȚII, o să vă judece la Judecată, din SFINTELE ICOANE ! Din Sfintele Icoane ! Fi atent. O să-i vedeți la Judecată, că vă vorbesc din Sfintele Icoane ! O să vezi icoana cum se mișcă și cum îți vorbește ! Pare copilăresc? Nu e. Așa va fi, cum îți spun. Dar asta numai voi protestanții. Pe "romano-catolici", o să-i judece martirii. Pe păgâni (musulmanii, hindușii, budiștii, etc.), o să-i judece Hristos stând răstignit pe Sfânta Cruce. În mod tainic. Iar pe voi, pe toți protestanții, începând de la Luther, vă va judeca Dumnezeu și Sfinții, din Sfintele Icoane. Și o să vă ardă cuvintele lor, ale Sfinților și ale Mântuitorului. O să vă ardă dragostea lor, cum zice Isaac Sirul. Acela va fi iadul. Dragostea lui Dumnezeu, pentru cei care nu au trăit în Dumnezeu, o să-i ardă. Și o să-i adune Dumnezeu la un loc, pe toți care nu suportă dragostea lui Dumnezeu, că vor fi tare mulți, dar infinitu-i mare, este loc, și va numi Dumnezeu acel loc, Iadul cel veșnic. Acolo ai să fi și tu, după ce vei fi judecat de Sfinții din Icoane. Asta dacă nu vi acasă, în creștinism, cât încă mai ai timp... Nu știm cât timp mai ai... Pacea Domnului. |
Citat:
Ce situații jenante poate produce necunoașterea Scripturilor! Citat:
|
Citat:
La Apocalipsa 13, 15 scrie : Și i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să și grăiască și să omoare pe toți câți nu se vor închina chipului fiarei. Păi unde suntem aici? La Judecată? Nu, suntem la prigoana ce va veni din partea fiarei, a antihristului, pentru creștini și pentru toți oamenii. Ce legătură are una cu alta? Prigoana creștinilor, care nu se vor închina fiarei cu Judecata de Apoi? Sau ce crezi, că mă sperii cu artificii? Aia, traducerea aia, nu-i Biblia. Aia-i cuvântul diavolului scris acolo. Și 14 cărți lipsă. Am rupt 5 "biblii" din acelea până acum. N-am nimic cu persoana, doar cu păcatul, pe care îl urăsc din tot adâncul ființei mele. Că mă desparte de Preadulcele Hristos. Rupe-o și tu, traducerea aia, și eliberează-te ! Și vino acasă, că nu știm cât timp mai ai. Iar ce am spus, rămâne valabil. HRISTOS și SFINȚII (nu fiara) o să vă JUDECE (nu o să vă prigonească) din SFINTELE ICOANE (fiara nu-i sfântă, dar Icoanele sunt sfinte). VEȚI FI JUDECAȚI DIN SFINTELE ICOANE. NU MAI STA PRINTRE CEI RĂTĂCIȚI. TE ROG FRUMOS. TE ROG DIN INIMĂ. VINO ACASĂ. TREZEȘTE-TE. ÎNCĂ MAI AI TIMP. Hristos a înviat ! |
Citat:
ps:1.chestia cu ploconeala inaintea primarului sau a presedintelui, nu-si avea rostul... 2. Versetul l-am luat din Biblia Cornilescu, biblie folosita de cultele evanghelice, asta ca sa nu...stii tu... |
Citat:
Nu ai înțeles? Păi ți-a scris asta odată Alin B., n-ai citit? Mergi și citește. |
Citat:
Poate mai spui și că nu mai avem nevoie de Vechiul Testament. Doamne ferește. Practică păgână spui? Păi heruvimii ce erau? Nu erau reprezentări? Toiagurile ce erau? Șarpele de aramă ce era? Nu erau reprezentări? Cum să fie o practică păgână să te închini la Dumnezeu, care stătea între cei doi heruvimi, cum ți-am dovedit biblic? Oare chiar nu ești atent deloc? Citat:
Sărutăm, dacă-i BIBLIC. Ne închinăm, dacă-i BIBLIC. Ține cont și ține minte. Fi mai tent, te rog. NE închinăm în duh și în adevăr, cu adevărat. Doar e Dumnezeu acolo, nu? Doar nu vorbim singuri? Citat:
Reprezentările lor nu sunt ilegale. Sunt după legea Domnului. Sunt Sfinții Lui. Ne-a cerut în mod expres să fim sfinți. Cum a cerut lui Moise, în mod expres Chivotul, Heruvimii de aur, și cum se închinau lor, deci Domnului, la fel și creștinii azi. Sfinții nu sunt mijlocitori, ei doar se roagă pentru noi. Și mai departe rămâne la aprecierea lui Dumnezeu ce va fi. Cum și noi, ne rugăm unii pentru alții, și vedem dacă Dumnezeu îndeplinește sau nu. Am dreptate? Sigur că am, cu mila Domnului. Citat:
Hai că nu-i chiar așa greu de înțeles, așa-i? |
Vezi Ahab? Când îți ziceam eu să tăcem că fratele Igor are ceva de zis... Când de la Iași (frumos oraș!) când de la Moscova (n-am fost dar am auzit că e încă mai frumos), fratele Igor ne tot zice câte ceva. Și încă lucruri cu miez, lucruri adevărate.
Să citim mai departe, deci!...:) |
Igor, poate îți ajută să muți o clipă discuția spre simboluri. E neglijat adeseori aspectul ăsta, al simbolului și mai mult chiar, e prost practicat. Întrucât prin simbol se înțelege doar un numit aspect și nu se știe că de fapt există o întreagă tipologie a simbolurilor. Crezi că discuția despre sfintele icoane ar avea ceva de câștigat și din raportarea (corectă, luminată) la simboluri?
|
Citat:
Vorbind Biblic, nu? :) Ca să nu smintim pe protestanții care citesc. Dovedim Biblic, ce vorbim: I Corinteni 13, 12: "Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, față către față; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște pe deplin, precum am fost cunoscut și eu." Dacă acum vedem ca prin oglindă, în ghicitură, simbolic adică, cum sunt și Sfintele Icoane, ca prin ghicitură, nu? Că vorbim de Sfintele Icoane. Pentru că toată lumea e doar un simbol al vieții veșnice, înseamnă că "atunci", deci sufletul după moarte, în viața de apoi, viața celaltă, adevărata viață, cum spune mai sus versetul, vom vedea "față către față". Ce timpuri vor fi atunci. Ce frumos va fi... Fără de timp... Câtă odihnă și desfătare în iubirea și slava lui Dumnezeu... Dar protestanții, nu cred în teologia simbolică. Pe ei nu îi ajută. Nu au nici măcar un cult. Ei trebuie să înțeleagă Teologia, întâi. Și apoi să ajungă să cunoască simbolica Teologiei. Pentru că nici Teologia nu o cunosc. Înțelegeți, frate Ioan? Ei s-au apucat să ia Biblia, să o modifice, și să-și creeze propria credință, schimbând creștinismul, după mintea lor, nu după Biblie. Că după Biblie, creștinismul nu are nevoie să fie schimbat deloc. E mântuitor. Ortodoxia, Mireasa lui Hristos. Dar ei nu înțeleg. Din ura și revolta lor față de ticăloșiile și ereziile "romano-catolicilor", au ieșit și ei, setoși după liniște și libertate, după Adevăr. Dar nu au căutat unde trebuie. Și s-au dus în altă prăpastie. Că vrăjmașul abea a așteptat. Când vor înțelege și vor trăi teologic, Teologia, atunci automat, cred eu, vor înțelege și se vor bucura și de simbolistica teologiei. Ei, protestanții, au nevoie de cunoașterea brută. Crudă. A Bibliei. Iar odată ce vor înțelege că creștinismul nu poate să existe înafara Bibliei (creștinismul ortodox, se înțelege) atunci vor putea trăi și accepta și vor putea înțelege creștinismul, vor fi în Biserică (că numai Una este) și vor cunoaște Calea, Adevărul și Viața. Deci vor ști teologie, (implicit simbolică) și se vor mântui. Și vor putea ajuta și pe alții, cum ajutăm și noi, cât ne dă Dumnezeu. Să-i ajutăm cu toții cât putem. Cât de mult cunoaștem Biblia. Și cât de mult ne cunoaștem credința creștină. Să avem râvnă și să căutăm. Caută și vei găsi, nu? Dumnezeu nu minte. Iertare dacă v-am mâhnit cu ceva. Dumnezeu să ne ajute. |
Citat:
Probabil tu nu o faci, dar sute de mii de ortodocși fac acest gest, ba asistă și la slujbe dedicate special lui (21 mai). Păi ce este asta fratele meu, dacă nu închinare și slujbă înaintea chipului respectiv? Exact ce interzice Dumnezeu în porunca a II-a! ”Să nu te închini lor, nici să le slujești...” (Facerea 20,5 - Biblia Ortodoxă) Ți-am citat din Biblia ta, nu din Cornilescu... ”ca să nu... știi tu” ;) |
Citat:
|
Citat:
Cam asta e problematica ridicată de icoane... |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:37:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.