![]() |
Maria, Hai sa-ti spun o poveste adevarata. Intr-un sat era un tinar care se considera fricos si prea putin barbat. Barbatii mergeau la vinatoare, se luptau cu ursul , intre ei, ridicau greutati enorme , faceau lucruri nemaipomenite in ochii lui....
A venit revolutia si era nevoie ca cineva sa duca alimente la spitalul din oras, unde oamenii imobilizati mureau de foame. In momentul acela tinarul a observat ca de pe o clipa eroii lui au devenit niste pitici care se ascundeau prin coltzuri ca sa nu trebuiasca sa-si riste viata. Ba unii au declarat fatisi ca le e frica...dupa ce ani intregi au fost "eroii" satului.... Nu stiu de ce dar mie bataismul asta pentru apararea ortodoxiei acum pe timp de pace ma duce tot timpul cu gindul la povestea de mai sus!:) Si pentru ca eu nu-s curajos de loc ma rog lui Dumnezeu sa nu ma lase atunci cind se va alege, sa-mi dea putere sa gasesc drumul in intuneric, sa-mi arate ce-i de facut. Vezi de aceea sint femeile de admirat in privinta credintei (desigur nu numai)pentru ca vorbesc f. putin de cum ar trebuii facut si fac f. mult practic! De multe ori imi doresc sa ma fii nascut femeie!:rolleyes: |
Odin,ignorandu-ma pe mine,dar explicandu-i lui Antiecumenism,mi-am dat seama ca tu INCA NU-TI DAI SEAMA DE UN VIITOR PERICOL ce ar putea sa apara daca primim ceea ce Sfintii Parinti ne zic destul de clar CA NU E BINE SA ACCEPTAM ASA CEVA.
Imi dau seama ca ai suflet bun,esti destept,esti istet si intelept(CAND VREI),ai calitati DESTULE,dar esti NAIV.De ce pana acum nu a trebuit sa ne unim?Au trecut atatea mii de ani,iar noi nu ne-am gandit la aceasta problema.NU O PUTEM FACE SI SINGURI NUMAI IN BISERICA ORTODOXA?Trebuie neaparat sa ne luam de mana cu alte culte CA SA NE AJUTAM...:dontgetit:???? |
dmb ,
in mesajul meu e mandrie , m-am rugat la Dumnezeu sa ma ierte . Daca eu sant intr-un fel nu inseamna ca toti sa fie ca mine . Lasa lumea sa discute daca are chef ,de ce nu ? Nu santem toti la fel si e bine asa . Cred ca in diversitate sta si frumusetea acestui pamant . Unul e mai bland , altul e iertator , altu manios ,altul para de foc sau cum vrei sa-i zici . Fiecare cu darul lui . N-are nici un rost sa regreti ca nu esti femeie . Nu uita ca Dumnezeu pe barbati i-a inzestrat sa duca greul . Cine "a purtat "Evanghelia ,femeile , nu !? Dar si ele au rolul lor mediator . Nu vezi intr-un grup de radicali , daca e si o femeie ii lasa politia in pace . Asta e , nici nu-i baga in seama ! Partea a 2-a. Convingerea mea e ca nu avem voie sa uram pe nimeni . Gandeste-te , Dumnezeu a iubit lumea , pentru lume multe face . Si sfintii presarati printe noi si ,apostolii de alta data ce au fost decat "unelte" in mana lui Dumnezeu (cu voia lor). Prin ei Si-a implinit lucrarea . Nu spune troparul Sf.Duh : "si printr-insii (apostolii)lumea ai vanat " .......deci nu-i om care sa nu fie dorit in rai . Dar cartea spune "voi nu santeti din lume " , de aceea lumea va va ura pe voi . La inceput m-am gandit un pic "cu necaz " ,si noi , ce-i cu noi ? Dar ei au fost pusi , adusi ,pentru mantuirea lumii . Deci iata iubirea lui Dumnezeu care-i pasa de orice suflet . Si daca-i asa pe cine sa uram ,daca Dumnezeu ne-a iubit ? Trebuie sa intelegem voia Lui , sa ne smerim si sa-i cerem sa nu ne paraseasca . Si eu sant fricoasa ,inca nu "m-a ciupit nici un purece" sa vad cum e :D. Cred ca m-ai inteles si tu si cine are chef sa citeasca . Daca gresesc in judecata mea accept cu placere corecturi . Nu urati ,sub nici o forma ! maria Ps. ma iertati ca nu ma inscriu intopic ,nu mai fac ! |
1. Cred ca cei care conduc Biserica (sf Sinod) stiu foarte bine ce zic Sf Parinti (mai bine decat oricare dintre noi separat si impreuna) motiv pentru care le dau credibilitate.
2. Biserica noastra in mod oficial se implica in miscarea ecumenica, exista o saptamana a rugaciunii ecumenice (luna ianuarie)cand se fac rugaciuni in comun si alte manifestari la care participa majoritatea ierarihilor (am postat in acest sens exemple) Uite un ex de la Sighisoara http://www.zi-de-zi.ro/fullnews.php?ID=19989 3. cati dintre cei care ati postat la acest subiect ati participat la o intalnire cu caracter ecumenic? Eu am participat la doua Reprezentanti ai mai multor biserici ne-am adunat sa dicutam despre strategii de implicare sociala a Bisericii, proiecte pentru diferite categorii sociale. Dupa acest schimb de experienta fiecare se intorcea in tara lui unde, in Biserica in care apartinea disemina informatiile, punea in aplicare cele invatate, exista posibilitatea unei colaborari si implementare a unor proiecte comune. MFoarte multe proiecte sociale s-au desfasurat cu bani primiti din fonduri externe (de cei de o alta religie, care in numele lui Dumnezeu vor sa ajute comunitatea) Intalnirile incepeau cu rugaciune (fiecare religie era programata intr-o zi, in una protestantii citeau rugaciunile lor, noi si altii) Nu am simtit in nici un fel ca am facut vreun compromis dogmatic la nici un nivel si nici nu au fost discutii teologice. 3. personal cred ca oricare din aceste religii ofera un drum valid catre Dumnezeu/ mantuire doar ca pentru mine ortodoxia reprezenta cea mai frumoasa optiune E ca si cum ai merge spre un varf de munte dar una e sa mergi pe o cale frumoasa si alta pe aratura (te poti rataci mai usor, e mai greu, mai putin frumos) Consider ca doar intamplarea a facut sa ma nasc intr-o familie ortodoxa Puteam la fel de bine sa fiu protestanta sau tibetana De mica as fi stiut ca aceea e calea cea adevarata si as fi considerat-o ca atare. Fiecare avem un potential / o dispozitie spre spiritualitate pe care o cultivam in sanul unei anumite religii Imi place limbajul ortodox, sunt impotriva actualizarii limbajului Duh e diferit de spirit iar madularul e madular...toate cuvintele cred ca au o anumita incarcatura iar cele din ortodoxie cred ca sunt cu adevarat deosebite Chiar daca par de neinteles undeva sufletul nostru romanesc le stie. Pot vorbi oricui despre ortodoxie asa cum o traiesc eu si pot accepta ca oricine sa mi vb despre religia lui fara a simti nevoia sa il conving ca eu sunt Adevarul |
Citat:
|
pai sunt atacuri din interior impotriva ierarhilos (lucru f grav)
|
Citat:
- rugaciuni pentru comunitate si ierarhie, pentru ca Dumnezeu sa le lumineze mintea si sa le dea curaj sa marturiseasca dreapta credinta ortodoxa; - post; - pastrarea cartilor de cult si a scrierilor duhovnicesti in editii autentice necenzurate; - propovaduirea dreptei credinte din generatie in generatie; - atentionarea tuturor fratilor ortodocsi cu privire la erezia ecumenista, care cuprinde tot mai multi clerici si ierarhi; - sustinerea misiunii antiecumeniste prin raspandirea lucrarilor ortodoxe care combat erezia. |
Citat:
|
odin: nu cred ca mai are rost sa-ti raspund.
|
Nici eu nu am gasit nicaieri ca prostia ar fi un pacat. De aia nici nu am zis ca ar fi. Am zis ca e un pericol, mai ales cand e ridicata la rang de virtute si cand cei care nu stapanesc bine anumite cunostinte pretind totusi ca bruma lor este chintesenta Ortoxiei.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Comportamentul tau este similar celor condusi de el: atacatai continuu Sf. Sinod si manipulati invatatura Sfintilor parinti dupa bunul plac. de iscodit nu am ce saiscodesc pritene, cine stie, as putea sa ma smintesc din discutii cu cei ca tine. Oricum, daca ar veni cineva sa iscodeasca pe aici l-ar umfla rasul... Repet un lucru, poate nu am fost eu clar sau nu ai inteles tu: cer dovezi pentru fapte concrete, acuze "lumesti", nu pentru chestiuni care tin de "fineturi" teologice. Inca ceva: pe vremea comunistilor oamenii erau condamnati fara dovezi. era suficient sa se stranga cativa care sa ii ponegreasca iar asta eara suficient pentru a fi aruncati in inchisoare, mai ales in cazul clericilor. Vad ca aceste "practici" tind sa se perpetueze, e drept, la alt nivel.... |
Domnule pe vremea comunistilor era o sintagma la moda,cea cu "dusmanii poporului",nu conteaza care erau ei sau daca existau,ei erau dusmanii poporului si punct.Si voi la fel,nu poate sa spuna cineva ceva,pe buna dreptate,nu aiurea,impotriva unor ierarhi si a practicilor lor mai mult sau mai putin ortodoxe,ca gata,i se sare in cap,ca e eretic,schismatic,fanatic.Tine minte ca si patriarhul ecumenic a adus aceeasi acuzatie calugarilor din manastirea Esfigmenu,ca ar fi schismatici,ca vezi Doamne nu fac ascultare de planurile lui antiortodoxe.Raspunsul calugarilor a fost categoric,ca ei nu fac ascultare de lupi masoni deghizati in oite ortodoxe.Punct.Hristos nu e negociabil.
|
Citat:
|
Eu as reformula putin titlul si as zice :cat de periculoasa este ascultarea fata de ierarhii ecumenisti si masoni ?
|
Ce inseamna, marius, apostat? L-am mai intrebat si pe antiecumensim... LA CE INVATATURA DE CREDINTA S-A RENUNTAT CA SA VORBIM DE APOSTAZIE? Chiar astept un raspuns de genul `Pai, s-a renuntat la Taina Sf. Maslu` sau `Nu mai spunem ca harul este necreat` sau `Acum sustinem ca prefacerea de la Euharistie nu mai este una reala... `etc. O INVATATURA DE CREDINTA. Daca nu poti sa imi dai un astfel de raspuns, simplu, concret, lipsit de interpretari si nuante, nu te mai obosi...
Intreb: Suntem oare apostati (BOR) fiindca am schimbat calendarul? Am devenit eretici? Exista in Ortodoxie, domnule Marius, ceea ce numim Traditie dinamica. Biserica lua anumite hotarari care pot parea opuse unor hotarari sinodale. Erezie, apostazie etc este atunci cand acele hotarari sunt unele dogmatice. Schimbarile administrative, de drept, liturgice nu inseamna apostazie. Fiti atenti la ce cuvinte folositi, temperati-va. Voi loviti in institutie, nu in oameni. Ganditi-va ce atitudine a avut Patriarhia de C-pol cand Moldova a vrut sa aiba mitropolie (cu mitropolit roman). Atitudinea de atunci a fost considerata drept una schismatica etc. Am fost si anatematizati. Nu amestecati planurile. Sunt convins ca orice schimbari (de ex. cele cu privire la limbajul liturgic) pot fi privite cu scepticism, insa a acuza un sinod de apostazie pentru asta mi se pare o eroare uriasa si astfel deveniti voi apostati. Astept raspunsurile la intrebari: ce invatatura de credinta a fost schimbata si daca am schimbat calendarul ne-a facut eretici sau apostati, asa cum s-a zis la acea vreme... |
Citat:
http://eresulcatolic.50webs.com/calendar.html |
Sa inteleg ca esti pe `stil vechi`?
Mariuse, repet intrebarea: Ce invataturi de credinta ale apostolilor (desi invatatura de credinta nu se limiteaza la invatatura apostolilor, asta pt. cultura generala) au fost schimbate de sinod, ca sa il numesti apostat? ? Repet, vreau sa imi dai un raspuns simplu, concret de invataturi de credinta... Cat despre faza cu calendarul, ce sa zic... Sa incep sa dau citate? Nu stiu daca are rost... Mai este un lucru pe care tu nu il intelegi... tu imi dai niste link-uri de pe un site de 2 bani ca si cum mi-ai da link-uri la site-ul Sf. Maxim sau al lui Staniloaie.... Pt, mine nu au nici o valoare articolele respective... nu au acoperire teologica. Deci, autoritatea lor este (finut spus) extrem de obscura... Data viitoare baga un link de pe site-ul Patriarhiei, al vreunei Facultati de teologie, de pe blog-ul vreunui profesor universitar. De la monahi sau `duhovnici` nu vreau link-rui, pt. ca adevaratii monahi nu isi fac site-uri, nu ii gasesti `pe net`, ci in manastire... deci, vreau surse cu o autoritate mai mare... Nu ma face sa imi pierd timpul... asta daca vrei sa avem o discutie, binenteles,.,. |
http://www.antiecumenism.8k.com/proclamatia.html
PROCLAMATIA monahilor ortodocsi romani, catre binecredinciosul popor ortodox roman, Sfantului Sinod si intregii Biserici Ortodoxe de pretutindeni Ai nostri Arhipastori si preaiubiti frati intru Hristos, Semnatarii, parinti ai manastirilor din România, stareti, ieromonahi, monahi si monahii, ridica glas de chemare la unitate si marturisire catre toata suflarea ce-si marturiseste ortodox crezul si vietuirea. Cu totii mostenim randuiala - incredintati fiind de Sfintii Parinti - ca orice hotarare in Biserica Ortodoxa sa se faca canonic, unanim si conform predaniei patristice. Noi monahii, ca unii ce intreit ne-am fagaduit lui Dumnezeu si ni s-a incredintat Adevarul ortodox spre marturisire, nu putem incalca si nici trece peste ceea ce Proorocii au profetit, Sfintii Apostoli au propovaduit si De-Dumnezeu-Purtatorii Parinti au hotarnicit la cele Sapte Soboare Ecumenice si Locale. Astfel, Canonul 15 intocmit la al Noualea Sinod (I-II) din Constantinopol de la anul 861, spune despre cei ce propovaduiesc public eresul sau il invata in Biserici, sa fie indepartati de comuniunea cu credinciosii si afurisiti, ca unii ce fac schisma si sfarama unitatea Bisericii. In acest fel toti devenim strajuitorii adevarului in Biserica si purtatori de grija ai Sfintei Traditii calauzitoare catre mantuire. Ramanem inmarmuriti privind la hotararile ce reprezentantii Bisericii Ortodoxe le iau privind viata Bisericii ce o pastoresc. Am tot nadajduit ca toate aceste neimpliniri se vor opri, dar ne-am inselat. Am inceput sa credem ca de la inaltimile la care sunt, nu se mai vede calea de intoarcere, ca deja este prea tarziu. Asadar, actele si declaratiile prelatilor Bisericii Ortodoxe referitor la celelalte culte, ne-au pricinuit o adanca mahnire si ne supun la o grea incercare duhovniceasca, pentru ca sunt lucruri nemaiauzite si total contrare credintei Sfintilor Parinti. Din aceasta pricina, atitudinea noastra fata de noile erezii si schisme trebuie sa se faca auzita de catre toata suflarea ce-si lucreaza in chip ortodox mantuirea. Asadar, intemeiati fiind pe cuvintele Sfintilor Parinti, declaram ferm si categoric: 1. Nu este posibila unirea cu catolicii atata timp cat acestia nu renunta la toate ereziile lor (Filioque, infailibilitate, primat papal, harul creat, purgatoriul, imaculata conceptiune, slujirea cu azimă, botezul prin stropire sau turnare, s.a.), la neo-rînduielile scolastice si nu primesc botezul ortodox prin afundare. Nu putem uita istoria inca sangeranda a uniatiei catolice din Ardeal si [size=2]NU PUTEM FI IGNORANTI LA PLANUL DEMONIC DE IN-GLOBALIZARE A ORTODOXIEI DE MARELE APUS. PLANUL MASONIC IN CAUZA CONSTA IN A PECETLUI UNIREA RELIGIOASA FARA A SE TINE CONT DE DIVERGENTE, PRINTR-O RECUNOASTERE RECIPROCA A TAINELOR SI A MOSTENIRII APOSTOLICE, FIECARE RECUNOSCAND PE CEILALTI DREPT BISERICA, APOI REALIZAREA UNIRII NEORTODOXE (INTERCOMUNIUNE), LA INCEPUT LIMITATA, APOI LARGITA. DUPA CARE VA RAMANE SA FIE PUSA PROBLEMA DIFERENTELOR DOGMATICE, CONSIDERATE DEPASITE SI DEZBINATOARE. PENTRU ACEASTA NE RIDICAM IMPOTRIVA ORICAROR RUGACIUNI IN COMUN CU CATOLICII SI PROTESTANTII, MAI ALES ASUPRA UNITATII SI RECONCILIERII ECUMENISTE CE DEFAIMEAZA SFINTELE TAINE. [/size]Toti cuviosii si marturisitorii Parinti de dupa Schisma din 1054 au luptat impotriva eresurilor latinesti, dogmelor mincinoase, expansiunii politice, si s-au sfintit, impotrivindu-se pana la sange. Cuvintele lor au pana azi puterea si lucrarea Duhului Sfant si ne indreptatesc a crede ca: „EXISTA DOAR O SINGURA BISERICA A LUI HRISTOS, CEA ORTODOXA, APOSTOLEASCA SI SOBORNICEASCA, NU MAI MULTE,” (SF. FOTIE), IAR „PE PAPA SFANTA BISERICA IL AFURISESTE SI EU, IMPREUNA CU BISERICA, FIUL EI FIIND, IL AFURISESC.” (SF. PAISIE DE LA NEAMT) 2. Ramanerea Bisericii Ortodoxe Romane in Consiliul Ecumenic al Bisericilor este un act de apostazie, de tradare a adevaratei credinte, prin acceptarea hotararilor ce contrazic fatis dogmele Ortodoxiei si canoanele Sinoadelor Ecumenice. Neamul ortodox este radacina, trunchiul, frunza si rodul Bisericii al carei cap e Iisus Hristos Dumnezeu-Omul. Nu putem negocia „democratic” dogmele Bisericii si nu putem sta pe picior de egalitate cu catolicii, protestantii, evreii, budistii sau musulmanii, atat timp cat doar in potirele noastre se intrupeaza Adevaratul Hristos Cel nascut din Preasfanta Fecioara Maria. Noi ortodocsii nu avem nimic de adaugat sau de scos din crez sau slujbe, iar Sfîntul Marcu al Efesului pecetluieste cele de mai sus spunînd ca: „In materie de credinta nu exista concesie iar chestiunile credintei nu ingaduie iconomia.” 3. Demascarea politicii globaliste de integrare religioasa in UE ca fiind demonica si fundamentata pe principii anticreștine, luarea de masuri impotriva noilor buletine cu cip si a card-urilor ce inainte-merg pecetluirii apocaliptice. Vadirea manifestarilor new-agiste ce indracesc pe tineri, rescrierea adevaratei istorii bisericesti-nationale si revigorarea valorilor traditionale. Nu avem pricina de a supune Biserica presiunilor politice si de a da Cezarului mai mult decat i se cuvine. Imparatia noastra e in ceruri, dar trebuie sa o dobandim inca din viata, fara a ne vinde ortodoxia si romanismul. FACEM UN ULTIM APEL CATRE SFANTUL SINOD, PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU OPRITI-VA CAT NU E PREA TARZIU! HOTARATI IESIREA BISERICII ORTODOXE ROMANE DIN CONSILIUL ECUMENIC, NU MAI PANGARITI ALTARELE CU RUGACIUNI IMPREUNA CU ERETICII, NU MAI PRIMITI PE CEI NEBOTEZATI CA FII AI BISERICII, NU VA PLECATI COMPROMISURILOR POLITICE SI NU NE SILUITI LIBERTATEA SI CONSTIINTA CU LEGITIMATII COMUNISTE. NU MAI PUTEM RABDA PRIVIND NOILE RANDUIELI CE DESCONSIDERA SFINTELE CANOANE, CENZUREAZA SFINTII PARINTI, IGNORA DOGMELE SI HOTARARILE SFINTELOR SOBOARE SI RASTALMACESC SFINTELE SCRIPTURI. NU INTRODUCETI SCHISME SI DEZBINARI IN BISERICA, NU INCERCATI SA UNITI CE E DESPARTIT, CACI SINGURUL LUCRU CARE-L VETI REUSI E SA DISTRUGETI UNITATEA ORTODOXIEI, SA FISURATI ADANC TEMELIA BISERICII SI SA RIDICATI CEA DE-A DOUA MARE SCHISMA. IN ACEST ECUMENISM BOLNAV, B.O.R. ACTIONEAZĂ INDIVIDUAL, FARA INCREDINTAREA CELORLALTE BISERICI ORTODOXE SURORI, FARA A FI IMPUTERNICITA PRINTR-O HOTARARE A VREUNUI SINOD INTER-ORTODOX, PUTAND FI DECLARATA ORICÎND CA FIIND SCHISMATICA SI ERETICA DE CATRE CELELALTE PATRIARHII ORTODOXE. VENITI-VA IN FIRE SI TREZITI-VA! ATAT TIMP CAT VETI RAMANE CU HRISTOS, VA VOM URMA, IAR DE VA VETI PUNE INTERESELE PERSONALE MAI PRESUS DE CELE ALE BISERICII, VA VOM SOCOTI APOSTATI. LEPADATI TOATE ACESTE INSELARI, PENTRU CA NU CUMVA POPORUL URMANDU-VA, SA SE LEPEDE DE BISERICA LUI HRISTOS Toate aceste lacrimi de sange voim a le sterge de pe chipul Bisericii, alminteri vom trece peste ascultarea de pacat si vom inainta proteste oficiale, vom iesi in strada si vom alcatui sinod de rezistenta. Nimanui, nicaieri si niciodata nu i se va ingadui a sacrifica pentru binele sau, cea mai mica particica din Credinta Ortodoxa. Cu noi este Dumnezeu si pentru Hristos voim a merge pana la capat, chiar sa ne varsam sangele daca situatia o cere, pentru ca nici o litera din sfintele cuvinte sa nu sufere vreo vatamare, pentru ca toti cu urechi de auzit sa priceapa si cu ochii ce vad sa inteleaga. Iertare tuturor pentru toate si primiti rugamu-va acestea ca o cununa, ca o sulita, ori ca o Cruce. Semneaza, Tot Soborul de monahi si monahii, inca vii, ai Romaniei Ortodoxe Sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, la anul mantuirii 2003 |
Nop... nu m-ai nimerit nici cu asta... La fel de obscura... Auzi tu, `monahi inca vii`... (asta ca sa nu ma leg de ineptiile scrise in `epistola`)
|
Dar raspunde-mi tu, te rog, nu imi mai da link-uri... Mi se pare o chestiune de respect...
|
Odin,Mirean,Calator si cei ca voi,NU VA DATI SEAMA CA O SA SE AJUNGA SI LA O SCHIMBARE A RELIGIEI ORTODOXE,daca ACCEPTAM SA INTRAM IN JOC...???!E la fel ca atunci cand am intrat in UE.La inceput pare totul FRUMOS,dar apoi TREBUIE SA FACEM CA EI,ALTFEL AFARA DIN UE!ASA si aici,ia sa vedeti daca acceptam ecumenismul...???.O SA TREBUIASCA SA SCURTAM CREZUL,sau daca nu Crezul sa scurtam Slujbele Sfinte din Manastiri sau Biserici,pt. ca la ei nu sunt asa de lungi si "plictisitoare".O sa ni se puna "bancute".De ce sa stam in genunchi...???>Cum sa stea "fratii" nostrii,"musafirii" nostrii in genunchi...????S.a. lucruri din acestea...???.Odin CREZI CA SFINTII PARINTI NU AU VAZUT CU DUHUL CE SE POATE INTAMPLA...????De ce continuati sa fiti de acord si chiar sa sprijiniti IERARHII care vor acest lucru...????
|
Textul de mai sus e de pe sit-ul:http://eresulcatolic.50webs.com/ipsdaniel.html
|
cum ecumenismul si antiecumenismul sunt unul si acelashi lucru trebuie sa nu te bagi in hora ca sa nu fi nevoit apoi sa joci contra "... totpalocpalocpaloc...." adica sa devi antiecumenist in ecumenism fiind... sau un fel de apostatistic... sau nu stiu exact termenul folosit de parintzi...:) ... :dontgetit:???
????????????_??? |
Antiecumenism, cu tot respectul, tu ai pierderi de memorie? A cata oara postezi mizeriile astea pe forum? Nu inteleg care e ideea... Daca pui de 10 ori devin adevarate sau cum...? ? Frate, le-ai pus o data, am inteles care este punctul de vedere al `baietilor` de pe site-ul respectiv... ajunge... Ai putin respect... Crezi ca, cantitatea va echilibra lipsa calitatii... Lasa-o balta... m-am saturat sa dau scroll de 10 mii de ori la aceleasi prostii... Vorba americanului: `Get Over It`... Daca mai ai si ALTCEVA de zis, spune... Daca nu, renunta la mizeriile astea de postari... Cui ii este dor de ele sa dea `back` la categoriile la care au mai fost postate (si acolo de 11 mii de ori)... Altceva nu stiti? ?
|
Citat:
|
http://eresulcatolic.50webs.com/mapostat.html
I.P.S. Nicolae Corneanu, mitropolitul apostat al Banatului Dau un fragment dintr-un articol preluat din „Formula As”; „(I.P.S. NICOLAE CORNEANU )ATI FOST VAZUT LA SINAGOGA, ALATURI DE EMINENTA SA ERNEST NEUMANN, RABINUL SEF AL COMUNITATII EVREIESTI, DAR SI LA BISERICILE NEOPROTESTANTE, GRECO-CATOLICE SI ROMANO-CATOLICE. SUNT ACESTEA IPOSTAZE ALE UNUI „ECUMENISM PRACTIC”? - PE RABINUL SEF AL TIMISOAREI, ERNEST NEUMANN, L-AM INTALNIT PE DRUMUL ACESTA AL UNOR STRADANII COMUNE DE A USURA VIATA FIECAREI RELIGII IN TIMPUL REGIMULUI TRECUT. DESI CONCEPTUL DE ECUMENISM SE REFERA LA CONFESIUNILE SI BISERICILE CRESTINE, NOI AM INCLUS IN ACEST CURENT SI RELIGIA MOZAICA A COMUNITATII EVREIESTI DIN ORAS. AM AVUT, INCA DE LA INCEPUT, RELATII BUNE, PE CARE LE MENTINEM SI IN PREZENT, CU IERARHII TUTUROR BISERICILOR REPREZENTATE IN BANAT. APROPIEREA DE CATOLICISM, DAR SI DE CELELALTE CONFESIUNI SI RELIGII, O VAD CA PE O NECESITATE SI ASTAZI.” La urmatoarea adresa: http://www.koolpages.com/hrisostom/index.html gasiti: „Opt omilii impotriva iudeilor” de Sfântul Ioan Gura de Aur.O sa dau cateva fragmente: „…IUDEI VREDNICI DE DISPRET. EI SUNT CU ADEVARAT VREDNICI DE DISPRET SI NEFERICITI. Când atâtea binecuvântari din cer au venit in mâinile lor, ei le-au inlaturat si se chinuiau sa nu le accepte. Soarele Dreptatii de dimineata a rasarit pentru ei, dar ei au indepartat razele lui si stau mai departe in intuneric. Noi, care am fost crescuti de intuneric, am indreptat lumina catre noi si am fost eliberati din bezna greselii lor. Ei au fost ramurile acelei radacini sfinte, dar acele ramuri au fost rupte. Noi nu am avut nici o partasie in radacina, ci am copt fructul evlaviei. Din copilarie ei au citit proorocii, dar L-au rastignit pe Cel care spusese mai dinainte proorocilor. Noi nu am auzit sfintele proorociri ci ne-am inchinat Celui despre care au proorocit ei. Asa ca ei sunt vrednici de mila pentru ca nu au primit binecuvântarile care le-au fost trimise, in vreme ce altii au primit aceste binecuvântari si si le-au insusit. Cu toate ca acei iudei fusesera numiti fii prin adoptie, ei au inceput sa se inrudeasca cu câinii; noi, cei care am fost câini, am primit puterea prin harul lui Dumnezeu, ca sa dam la o parte natura irationala, care a fost a noastra si ca sa ne ridicam la cinstea de fii. Cum sa dovedesc eu aceasta? Hristos a spus: „Nu este bine sa iei pâinea copiilor si s-o arunci câinilor.” Hristos ii vorbea femeii canaaneence când i-a numit pe iudei copii iar pe neamuri câini.Dar iata cum pe urma s-a schimbat ordinea: ei au ajuns câini iar noi am ajuns copii. Pavel le-a spus iudeilor: „Paziti-va de câini, paziti-va de faptele rele, paziti-va de stricaciune. Caci noi suntem taierea imprejur.” Vedeti cum cei care au fost mai intâi copii au devenit câini? Vreti sa aflati cum noi, care mai intâi am fost câini am devenit copii? „ „Voi, iudeii, ati stricat jugul, voi ati rupt legaturile, voi v-ati aruncat pe voi in afara imparatiei cerului si v-ati facut pe voi supusi legii oamenilor.” „Stiu ca multi ii respecta pe iudei si socotesc ca felul lor viata actual este onorabil. De aceea ma grabesc sa scot din radacina si sa rup aceasta parere care nu este buna. Am spus ca sinagoga nu este mai buna decât teatrul si eu aduc de fata un prooroc drept martor al meu. De buna seama ca iudeii nu merita mai multa crezare decât proorocii lor. „Voi ati avut sprinceana de desfrânata; v-ati facut de rusine inaintea tuturor.” Acolo unde si-a pornit lucrul o desfrânata, locul acela este bordel. Dar sinagoga nu este numai bordel si teatru; este si culcusul tâlharilor si salas pentru animalele salbatice. Ieremia a spus: „Casa ta a devenit pentru mine cuib de hiena.” El nu spune pur si simplu „de fiara salbatica”, ci „de fiara salbatica ticaloasa,” si iarasi: „Mi-am parasit casa, m-am lepadat de mostenirea mea.” Dar când Dumnezeu Se leapada de un popor, ce nadejde de mântuire este lepadata? Când Dumnezeu paraseste un loc, locul acela devine salas al dracilor.” „Deci, daca iudeii nu L-au cunoscut pe Tatal, daca ei L-au rastignit pe Fiul, daca s-au lepadat de ajutorul Duhului, cine sa nu ia indrazneala ca sa spuna deschis ca sinagoga este salas al dracilor? Dumnezeu nu este slavit acolo. Cerul nu ingaduie aceasta!” „De aceea, fugiti de adunarile si de locurile sfinte ale iudeilor. Nici un om sa nu cinsteasca sinagoga pentru cartile sfinte; sa o urasca si sa o ocoleasca pentru ca iudeii batjocoresc si le maltrateaza pe cele sfinte, pentru ca ei refuza sa creada cuvintele lor, pentru ca ei ii acuza de necredinta cea de pe urma.” „Vedeti ca demonii salasluiesc in sufletele iudeilor si ca acesti demoni sunt mai primejdiosi decât cei din vechime? „ |
Citat:
|
Nu, antiecumenism, mi-e frica ca vede lumea cat de incuiati si de incapabili de a purta o discutie adevarata suntem. De aia mi-e frica....
|
[size=4]Canonul 64 al Sfintilor Apostoli - Daca vreun cleric sau laic intra in sinagoga iudeilor sau a ereticilor ca sa se roage, sa se cateriseasca si sa se afuriseasca." [/size]
Asta ar trebui sa i se intample lui I.P.S. Nicolae Corneanu, mitropolitul apostat al Banatului . |
domnule antiecumenism, tu nu stii ca pe iudei Domnul ii va judeca? deci ce adevar ne revelezi tu? sa procedam ca unii din ei? nu se cuvine! noi ar trebui sa avem alte obiceiuri.
Iar anumite relatzii e firesc sa existe intre bisericile vecine... problemele apar... dar asta este... nu te potzi izola... trebuie sa coabitezi... ce ne tot aratzi? ca nu trebuie sa existe relatzii intre confesiuni? intre credinciosi? ba ele pot sa existe, dar nu trebuie sa fie impuse de nimeni si nici sa fie excomunicatzi unii sau altzii pe motiv de relatzie cu strainii... Ecumenismul daca se refera la creshtini de culte diferite, nu prea este de intzeles ce se vrea cu relatziile si manifestarile comune? poi ce este un singur teatru si se fac reprezentatzii pe rand sau simultane? Poi daca este asha atunci mai bine o tzii afara slujba respectiva, daca chiar nu ai nici o alta posibilitate, nici un loc, nici o biserica la dispozitie, nici o peshtera macar, nici o catacomba... deci stimate antitetabus, pardon, antiecumenism ce tot vrei, se poate ca vom sti adevarul... dar pe langa Adevar... mai sunt multe care conteaza... ??? |
Sf. Apostol Pavel indeamna pe ascultatori zicand: "Ascultati pe invatatorii vostri si va supuneti lor, fiindca ei vegheaza pentru sufletele voastre, avand sa dea seama de ele" (Evrei XIII, 17).
Neascultarea fata de treptele ierarhice este condamnata de diferite canoane care prevad caterisire pentru episcopul care se dezbina de Sinod (canoanele 1-2 ale sinodului III ecumenic), anatema pentru preotii care se ridica impotriva episcopului (canonul 11 Cartagina) M, iar mireanul sa se afuriseasca. In legatura cu ascultarea canonica, in canonul 39 apostolic se precizeaza: "Presbiterii si diaconii sa nu savarseasca nimic fara invoirea episcopului, caci el este cel caruia i s-a incredintat poporul Domnului si de la el se va cere socoteala pentru sufletele lor". Ca ascultare de autoritate este considerata si dispozitia canonului ,11 Cartagina, care condamna pe cei ce se ridica impotriva autoritatii bisericesti. Prin canonul 23 al sinodului IV se interzice plecarea monahilor sau clericilor in alta eparhie, fara aprobarile cuvenite. Iar canonul 33 apostolic proclama : "Nici unul dintre episcopii si presbiterii sau diaconii straini sa nu se primeasca fara scrisoare de recomandare si aducandu-le pe acestea sa se cerceteze si daca vor fi propovaduitori ai dreptei credinte sa se primeasca, iar de nu, dandu-li-se cele de trebuinta, sa nu-i primiti la impartasire, fiindca multe se fac prin amagire". Si canonul 57 al Sinodului de la Laodiceea atrage atentia "sa nu se faca nimic fara socotinta episcopului". |
Voi ori nu intelegeti,ori va faceti ca nu intelegeti.Adica vine un mason de grad inalt la TV si declara ca I.P.S.Daniel e mason si a fost instalat de masonerie,si voi nu,ca nu-i asa.O indracita ii spune ca va merge in fundul iadului,voi nu,ca nu-i asa.Ce dovezi mai vreti?Sa vina cu politia sa va ia la bataie?Aveti grija ce va doriti ca s-ar putea intampla.
|
Imi permit sa spun si eu cateva cuvinte ,
daca gresesc sa fiu corectata ! In legatura cu "canonul 64 " si afirmatia ca " santem incuiati si incapabili de a purta odiscutie adevarata " : Canonul dupa parerea mea ar trebui un pic comentat , explicat . Adica sint cuvinte grele care astazi nici nu se mai folosesc . Unii s-ar putea soca . Asi zice ca ceea ce se afirma nu e nici pe departe un indemn la dispret sau desconsideratie . Poate ca nici nu se vrea asta , dar ganditi-va la cei care citesc , sant oameni de tot felul , si mai invatati si mai putin invatati ! A nu te ruga cu cineva nu inseamna a nu-i intinde mana pe strada , sau a nu-l saluta sau a crede ca esti superior lui . Din punctul meu de vedere , daca am voie sa am o parere ,este nevoie de o explicatie . Sa nu se zica apoi ca de aici si pana a te ruga impreuna e numai un pas . Nu-i adevarat . Hristos n-a avut frica de nimeni si cu toti "bolnavii" a stat de vorba . Sa sustinem crezul nostru ,dar nu pe noi ! Sa facem totul pentru Dumnezeu ! Si mai departe , a nu se intelege gresit : credinta nu inseamna politete si nici politetea nu inseamna credinta ! Consider ca e bine sa nu creem o imagine de "separatism " sau "superioritate" . Crezul conteaza si nu persoana noastra .Totul pentru Dumnezeu ,nu pentru mine , omul ! Ma iertati daca n-am spus bine ! maria |
Citat:
:):):):)_:) |
Citat:
|
Citat:
Intrebare: De ce oare nu esti de acord?, sunt si eu curios mai ales cind este evident ca suntem inconjurati de atitea semne si actiuni clare. |
Odin,VREI SA TE FACI IERARH...;):p?
|
Si pe mine,Odin,DE CE MA EVITI...:rolleyes::p?
Eu nu vorbesc CUM VRETI VOI...:dontgetit:???:p? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:44:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.