Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Kepler 452b (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18020)

Igor_Paslusnik 02.08.2015 20:54:42

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 596869)
Ca sa nu mai spunem in ce masura contrazice Sfanta Scriptura.

Dar, dupa cum vezi, Emilianul persista in erezia mormona.

Poate ca el spera ca, indumnezeindu-se, i se va da sa creeze un coltisor de univers unde totul sa fie aidoma cu fanteziile sale: catolicilor sa nu li se spuna catolici, Fericitul Augustin sa fie un eretic, sfintii (adica el) sa fie infailibili etc.

Când aduci acuze unui om, vi cu dovezi, așa-i venerabilule avocat ?

Deci prin urmare:
1. Te rog să dovedești, în "teologia" mormonă, unde anume spune că Hristos prin Sfinții Lui, creează și extinde Universul.
2. Te rog să dovedești, (că eu am dovedit deja), că Augustin este sfânt și nu e fericit, cum spune Biserica lui Hristos, Ortodoxia. Vorbind biblic, dogmatic, patristic, canonic. Nu după sinaxar, acolo nu-i nimic dogmatic, biblic, și canonic.
3. Te rog să dovedești, (că eu am dovedit deja) că cei ce se numesc creștini în apus, sunt romano-catolici, și nu sunt franco-latini.
4. Te rog să dovedești (eu am dovedit deja) că în Sfinți nu este Duhul Sfânt, drept urmare, ei nu sunt infailibili, prin Duhul Sfânt care este în ei.

Nu te pot lăsa să smintești în asemenea hal și să-mi reinterpretezi cuvintele. Pur și simplu nu-ți permit. Problema e că mai și crezi că ai dreptate, tu aflându-te în profundă înșelare.

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 596868)
Perfect. Asta voiam, sa vad acel "eu". O zi buna!

Da, Biserica lui Hristos, Ortodoxia, crede cu adevărat și e sigură, că pe alte planete nu există viață, așa că și eu cred la fel.

Copacel 02.08.2015 21:01:51

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 596875)
2. Te rog să dovedești, (că eu am dovedit deja), că Augustin este sfânt și nu e fericit, cum spun.....

Ce treaba are asta cu planeta Kelpler ? La Titlu scrie una si am dat de alta alta...

GMihai 02.08.2015 21:11:42

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 596876)
Ce treaba are asta cu planeta Kelpler ? La Titlu scrie una si am dat de alta alta...

A, poate ne explica Emilian care Sfant a creat planeta Kepler. Fericitul Augustin, dupa parerea lui Emilian, nu putea s-o creeze, pentru ca e eretic si a ajuns in calendar ca urmare a presiunilor facute de iezuiti la adresa Sfantului Nicodim Aghioratul.

Pe de alta parte, Sfantul Nicodim este totusi sfant, deci s-ar putea s-o fi creat el; dar, chiar admitand ca ar fi creat-o el, a creat-o toxica si sulfuroasa, ca sa nu contrazica invatatura bisericii, ca pe alte planete nu poate exista viata.

In fine, cam asta ar fi legatura, conform cu teo/cosmologia pseudo-orto/mormona a lui Botos Remus Emilian.

Igor_Paslusnik 02.08.2015 21:23:50

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 596877)
In fine, cam asta ar fi legatura, conform cu teo/cosmologia pseudo-orto/mormona a lui Botos Remus Emilian.

Sunt păcătos, dar nu sunt eretic. Teologia mea, este teologia Bisericii, vorbesc în același duh ortodox, cu Biserica.

În rest... vorbești vorbe vorbite. Numai bazaconii, decând ai venit pe forum. Ești instigator, împungi, stresezi.
Dumnezeu să te ierte.

Cu mila lui Dumnezeu, eu am spus ce era de spus despre kepler, și mai mult decât atât.

Iertați-mă.

GMihai 02.08.2015 21:31:28

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 596878)

Cu mila lui Dumnezeu, eu am spus ce era de spus despre kepler, și mai mult decât atât.

Iertați-mă.

O, ai spus cu MUULT mai mult.

Dar nu inteleg de ce ne ceri sa te iertam. Fiecare are dreptul la propriile opinii teologice.

Citat:

Sunt păcătos, dar nu sunt eretic. Teologia mea, este teologia Bisericii, vorbesc în același duh ortodox, cu Biserica.

Cu Biserica lui Isus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma, poate.

Darth Ludicus 02.08.2015 21:36:08

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 596879)
O, ai spus cu MUULT mai mult.

Dar nu inteleg de ce ne ceri sa te iertam. Fiecare are dreptul la propriile opinii teologice.

:24::24::24:
Aici ai fost sublim de-a dreptul.
Poate il vezi peste cateva luni pe Emilian in camasa alba, cu inca un elder, pe strazile Timisoarei.
Eu ma duc sa fac niste vinete coapte si apoi merg sa confer oniric cu colegii mei din Dark Council. Insa raman logat.

Igor_Paslusnik 02.08.2015 21:48:58

Citat:

Avem dreptul la opinii teologice

Da, teologumene, dacă nu devin erezii. Iar eu nu am spus erezii.

Citat:

Aia nu-i a lui Hristos Iisus, e a demonilor. Ce am prezentat eu, e al lui Iisus Hristos, Biserica Ortodoxă, care doar Una-i a Lui, Ortodoxia.

Citat:

În prealabil postat de Darth Ludicus (Post 596880)
:24::24::24:
Aici ai fost sublim de-a dreptul.
Poate il vezi peste cateva luni pe Emilian in camasa alba, cu inca un elder, pe strazile Timisoarei.
Eu ma duc sa fac niste vinete coapte si apoi merg sa confer oniric cu colegii mei din Dark Council. Insa raman logat.

Dumnezeu să-i ierte pe toți ereticii. Să ne fie milă de ei, și dacă nu cunoaștem Ortodoxia, și nu știm să o apărăm și să-i ajutăm pe eretici, mai bine să nu vorbim cu ei, dar să ne rugăm pentru ei, cu lacrimi și multă iubire.

GMihai 02.08.2015 21:57:41

Citat:

.

De fapt, daca ma gandesc bine, nu ai spus tot ce era de spus. Ai uitat sa ne spui care sfant a creat aceasta planeta. Ei, uite, ASTA ar fi fost interesant.

Si, in general, ar fi fost fascinant sa ne spui, mai pe larg, ce planete, galaxii, supernove etc. a creat fiecare sfant. Sau macar o parte dintre ei.

Uite, eu sunt curios sa stiu cam ce planete ar fi creat Sfantul Stefan cel Mare. Poate e o planeta inca nedescoperita. In cazul asta, propun ca o data ce va fi descoperita, sa fie numita oficial Planeta Moldova.

P.S. Ursa mare si respectiv Ursa mica au fost create, dovedit, de Sfanta Ursula.

Darth Ludicus 02.08.2015 22:09:34

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 596884)
De fapt, daca ma gandesc bine, nu ai spus tot ce era de spus. Ai uitat sa ne spui care sfant a creat aceasta planeta. Ei, uite, ASTA ar fi fost interesant.

Si, in general, ar fi fost fascinant sa ne spui, mai pe larg, ce planete, galaxii, supernove etc. a creat fiecare sfant. Sau macar o parte dintre ei.

Uite, eu sunt curios sa stiu cam ce planete ar fi creat Sfantul Stefan cel Mare. Poate e o planeta inca nedescoperita. In cazul asta, propun ca o data ce va fi descoperita, sa fie numita oficial Planeta Moldova.

P.S. Ursa mare si respectiv Ursa mica au fost create, dovedit, de Sfanta Ursula.

Eu tocmai lucrez la o planeta mirosind a vinete. Asta in calitatea mea de Sfantul Vitiate cel Nou, vanator de pashlushnici.
Iiti dai seama ca planeta lui igor va fi catholics-free, mormonofila, si cu un climat de haos meteo total, datorita haosului dogmatic al creatorului ei. Si va fi plina de statui ale lui cerularie si romanides, si ale lui igor, evident, el prezentat in tablou votiv tinand Timisoara pe palma. Aoleu, daca sfantul igor creeaza om dupa asemanarea lui? Shit... Trebuie chemati Rakata, Mandalorienii si Sith la un loc.
Serios, asta e o probalma a societatilor moderne: Biserica nu mai controleaza timpul si optiunile fiilor ei. Daca e sa luam la purecat dogmatic credinciosii din BO, sau de la anglicani, ai idee cati adepti candizi de tot felul de erezii de ja condamnate, daca nu de concilii sau Papi, macar de bunul simt gasim?

abaaaabbbb63 02.08.2015 22:20:47

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 596875)
Da, Biserica lui Hristos, Ortodoxia, crede cu adevărat și e sigură, că pe alte planete nu există viață, așa că și eu cred la fel.

N-am vazut nicaieri vreo declaratie sau scriere oficiala care sa clarifice acest fapt. Pana la proba contrarie, ortodoxia este neutra pe acest subiect.

Igor_Paslusnik 02.08.2015 22:25:14

Nu știți ce vorbiți, vă bateți joc de lucrurile sfinte, atât de mari și minunate ale lui Dumnezeu, voi vă bateți joc de ele.

Dar o vai mie, Doamne, că acum înțeleg abea, că eu sunt de vină, în totalitate.
"Nu dați cele sfinte câinilor, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie pe voi." - Matei 7, 6.

Revin on-topic: Kepler 452b, e o nouă superstiție a științei, supoziții, bănuieli, presupuneri.
Se va convinge singură știința, că nu există viață pe kepler 452b, oricât de mult ar semăna cu pământul.
Dar probabil, ei nu sunt deranjați, vor spune că au avut tehnologia necesară, atunci (adică azi) și nu văzut bine. Atunci (în viitor) vor spune, că cu noul telescop (ce nu s-a construit încă) au găsit o nouă planetă, identică (de data asta) cu a noastră, care peste alți câțiva ani, stupoare, nici aceea nu va avea viață pe ea.
Și din nou, vor găsi soluții. Asta fac slujitorii demonilor: găsesc "soluții" împotriva lui Dumnezeu.

Și noi aici, din nou, ne pierdem timpul. Doamne, ai milă de noi și iartă-ne.

GMihai 02.08.2015 22:34:49

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 596890)
Nu știți ce vorbiți, vă bateți joc de lucrurile sfinte, atât de mari și minunate ale lui Dumnezeu, voi vă bateți joc de ele.

Dar o vai mie, Doamne, că acum înțeleg abea, că eu sunt de vină, în totalitate.
"Nu dați cele sfinte câinilor, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie pe voi." -

Emiliane, mai sus am aratat ca fiecare are dreptul la propriile opinii teologice. Asa cum este teoria ta de inspiratie mormona despre sfintii care creeaza noi parti din univers. Ai dreptul la ea.

Dar, te rog eu frumos, nu te lasa cuprins de mandrie draceasca in asa o mare masura incat sa-ti intitulezi teoriile "lucrurile mari si sfinte ale lui Dumnezeu".

GMihai 02.08.2015 22:42:48

Despre aceste teorii scriai mai sus asa:

Citat:

"Ceea ce am explicat în cuvinte care mi se par greu de vocalizat, putem empiriza, experia, în rugăciune; anume când ne rugăm aceste lucruri, care le-am explicat mai sus, ni se arată, fără cuvinte, în imagini și simțiri mai presus de fire, deși în completă stare lucidă.
Dar nu la toți, ci doar la cei care se roagă cu adevărat și cred cu adevărat și iubesc cu adevărat și împlinesc poruncile lui Dumnezeu cu adevărat"
Ce sa intelegem, Emiliane, ca tu esti unul dintre cei care se rpaga cu adevarat, iubesc cu adevarat, care implinesc poruncile cu adevarat ?!

Ca teoria ta ti s-a aratat "in imagini si simtiri mai presus de fire" ?!

Tu realizezi ce spui ?

AlinB 02.08.2015 23:15:59

Citat:

În prealabil postat de Alin.D.Zaharia (Post 596842)

Reiterez, motivul principal pentru care nu s-a descoperit încă viață sau nu avem dovezi este mărimea stupefiant de mare a universului.

Sau poate pentru ca nu exista.
Ambele variante sunt perfect valide.

Restul, e chestiune de credinta.

AlinB 02.08.2015 23:17:48

Citat:

.

O "biserica" cu un singur membru, tu.

GMihai 03.08.2015 03:03:42

Acuma, făcând abstracție de pretențiile lui Emilian că teologumena lui ar reprezenta "mărgăritarele" care nu trebuie aruncate înaintea porcilor, mie mi se pare că ea este destul de ușor de demontat.

Creația este descrisă în Cartea Facerii, și este descrisă în termeni din care rezultă destul de clar că s-a încheiat:

"Așa s-au făcut cerul și pământul și toată oștirea lor." Să notăm că cerul și pământul s-au făcut, verbul este la trecut, și anume s-au făcut cu toată oștirea lor.

"Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o"
- Q.E.D.

Mergând în continuare pe firul dogmei creștine, să ne amintim că se discută despre o anumită corupere, pervertire a creației ca urmare a păcatului protopărinților. Așa fiind, apare ca ilogic să se adauge la această creație care este deja coruptă.

Mergând mai departe pe firul Scripturii, observăm că Dumnezeu intervine în creație, dar fără să creeze din nou, ex nihilo. Atunci când intervenția Sa este necesară, ea este în general transformatorie; alteori distructivă iar alteori El conservă, prezervă anumite elemente, salvgardându-le de la distrugere. Astfel:

Potopul - Dumnezeu ar putea foarte bine să-l salveze pe doar pe Noe și ulterior să recreeze animalele. Nu o face. Din contră, se preocupă să salvgardeze creația deja existentă, prin intermediul Arcei și a perechilor din fiecare specie.

Noul Testament: Iisus nu creează, el transformă. Nu umple vasele goale cu vin apărut din nimic. El transformă apa în vin. Nu face să apară din nimic mâncare, ci hrănește în mod miraculos mulțimile cu mâncarea deja existentă.

Singurul moment în care putem vorbi (dar și aici, discutabil) despr o nouă creație este momentul eschatologic: un cer nou și un pământ nou. Spun discutabil pentru că și acestea pot fi interpretate ca o transformare, o readucere la starea inițială a creației, și nu neapărat ca un nou act de geneză.

În concluzie, nimic din creștinism - Scriptură, Tradiție, Patristică, Teologie - nu ne îndreptățește să presupunem că Dumnezeu ar "adăuga" la creație (cu excepția sufletelor omenești). Că ar face-o prin intermediul sfinților, cu atât mai puțin.

GMihai 03.08.2015 03:20:04

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 596854)
Pentru că dacă ar exista viață pe alte planete, omenirea nu ar mai fi coroana creației. Logic. Ori Dumnezeu nu minte.

Și de ce n-ar putea fi omenirea coroana creației, de exemplu, dacă omenirea ar exista pe mai multe planete ? Sau dacă pe altă planetă ar exista niște bacterii sau ciuperci ?!!

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 596854)
Sunt convins că ești un avocat slab.

Foarte slab nu sunt, deși m-am reapucat de sport de vreun an.

Dar dacă te referi la performanțele profesionale, ar fi, vorba ta, multe de spus. Sunt diverse criterii care trebuie luate în considerare: cunoștiințele teoretice, aplicația practică, rezultatele concrete, nivelul de satisfacție al clienților, gradul de succes financiar, respectul din partea confraților etc. Oricum, o asemenea apreciere trebuie în general făcută prin raportare atât la niște standarde obiective cât și prin raportare la nivelul mediu al profesiei.

Acestea fiind zise, și ca să vezi, dragă Emiliane, că nu sunt nici ranchiunos și nici egocentric, sunt gata să recunosc că este posibil ca tu să fi mai bun ca vânzător de cădelnițe decât sunt eu ca avocat.

În altă ordine de idei, nu văd ce legătură au capacitățile noastre profesionale cu planeta Kepler, așa că propun să revenim și să ne menținem on-topic.

Florinvs 03.08.2015 10:00:05

Deocamdata, nimic nu ne arata, cu siguranta si indiscutabil, ca ar exista viata inteligenta pe aceasta planeta sau pe oricare planeta din Univers in afara Terrei.
Imensitatea Universului, mijloacele tehnice limitate de care dispunem in prezent, nu ne permit sa stim raspunsul la întrebarea daca exista sau nu viata inteligenta in Univers in afara Terrei.

Dar asta nu inseamna ca in viitor nu vom putea afla raspunsul la aceasta intrebare.

Pana una -alta, sa citez opinia celui mai avizat om din Romania, legata de acest aspect- singurul cosmonaut roman- Dumitru Dorin Prunariu, care afirma ca La nivel stiintific, este acceptata ideea ca nu suntem singuri, dar sa recunoastem ca suntem la o faza tehnologica prea putin dezvoltata pentru a putea patrunde adanc in Univers.

Iar ideea ca ar putea exista viata extraterestra inteligenta nu intra in contradictie cu credinta ortodoxa, deoarece asa cum a creat Terra si omenirea, Dumnezeu ar fi putut crea si alte planete si civilizatii asemanatoare.

Darth Ludicus 03.08.2015 11:10:12

Pozitia colegului Florinvs este perfect echilibrata. O sustin.

horatiu.miron 03.08.2015 11:23:15

Pe mine nimic nu m-a descurajat mai tare în privința existenței vreunei alte civilizații decât o colecție de eseuri produsă sub egida NASA: Archaeology, Anthropology, and Interstellar Communication, editată de Douglas A. Vakoch, un reputat psiholog și sociolog. Cartea e disponibilă gratuit, în limba engleză, pe site-ul NASA.

De ce m-a descurajat? Pentru că m-a făcut să înțeleg că, deși este probabil ca alte civilizații să existe, este improbabil ca civilizația noastră să apuce vreodată să comunice cu vreuna din ele. Nici măcar nu vom avea ocazia să știm unii de alții. Motivul este simplu: dimensiunile inimaginabil de mari ale universului. Comunicarea este pur și simplu impracticabilă la o asemenea scară.

Sigur, știrile de genul celei care a început această discuție au un rost, acela de a ține flacăra aprinsă în rândul maselor, din rândul cărora se ridică generațiile viitoare de oameni de știință. Tot masele sunt cele care susțin financiar aceste cercetări, prin taxele și impozitele pe care le plătesc. E important să provoci din când în când opinia publică la discuție și reflecție.

Însă, în realitate, nu vom găsi alte civilizații - nu în timpul vieții noastre, nici în timpul civilizației umane.

Pentru puțină perspectivă, Kepler-452b e la 1400 de ani-lumină distanță și o călătorie până acolo ar dura cam 26 de milioane de ani.

Igor_Paslusnik 03.08.2015 13:22:39

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 596954)
Iar ideea ca ar putea exista viata extraterestra inteligenta nu intra in contradictie cu credinta ortodoxa, deoarece asa cum a creat Terra si omenirea, Dumnezeu ar fi putut crea si alte planete si civilizatii asemanatoare.

Unde scrie așa ceva în Biblie? Sau la Sfinții Părinți? Sfintele Canoane? Niciunde.

Greșit. Biserica Ortodoxă, cea Una, în mai multe Patriarhii egale, nu încurajează și nu susține așa ceva. Ci a spus clar, că nu există viață pe alte planete. La fel spun și eu, limpede: nu există viață pe alte planete !

Am explicat odată: ideea că există viață altundeva decât pe terra, este idee demonică. La fel cum nu există ozn-uri, ci sunt avioane dezvoltate de inginerii naziști, avioane cu autopropulsie, pe sistem cu dinam electromagnetic, care nu necesită niciun fel de combustibil și zboară fără întrerupere. Americanii au confiscat prototipuri și le-au dezvoltat în Area 51, din Nevada, și acum sunt funcționale, dar nu le vor scoate, decât la un război. Documentarul "îngerul digital" realizat de sârbi, arată zeci de poze pe acest subiect. Dacă credem acestei idei demonice, noi nu mai putem spune că suntm coroana creației, și ajungem în multe alte întunericuri. Ăsta-i scopul demonilor. Pierderea noastră. Cum ăsta scop au avut și în Rai.

Deci, e imposibil, să existe viață pe alte planete. Nu există. Dacă ar fi existat, Dumnezeu ne-ar fi revelat asta în Bibliei, sau Duhul Sfânt prin Sfinții Părinți. Dar fiindcă nu a făcut-o, ci din contră Sfântul Vasile cel Mare, spune limpede în Hexaemeron, că noi suntem întregirea și desăvârșirea creației, spre a ne îndumnezeii, ceea ce demonii au refuzat, ei dorind să fie direct precum Creatorul, nu parte a comuniunii cu El.

Revin și repet:
Dacă credem gândurile demonilor că există viață pe alte planete, ajungem să spunem că Dumnezeu nu există, că nu Domnul e Creatorul nostru, ci extratereștrii.
Sau ajungem să ne ucidem unii pe alții în cursa de a pleca să colonizăm alte planete, ne epuizăm resursele neregenerabile, nu ne mai pasă de ecologie, de reciclare și alte sisteme la care ar trebui să ne concentrăm, nu la alte planete.

Fundurile Oceanelor, sunt în proporție de 95% neexplorate, există mai bine de 30% din suprafața de uscat, a pământului, unde omul nu a ajuns și nu a călcat niciodată.

De ce nu ne orientăm înspre acestea?

De ce nu facem sisteme gigant de desalinizare a apei, să fertilizăm deșerturile?
De ce nu gândim în ingineria noastră, la sisteme de dezvoltare a unor mini-orașe subacvatice?
De ce nu încurajăm, ca sisteme guvernamentale, micro-fermele, să (re)populăm satele, să dăm oamenilor câte 2-3 hectare unde să-și construiască sere, mini-ferme, terestre și subterane, energie electrică de la panouri solare, să devină fermierii auto-suficienți ?

Și totuși de ce nu explorăm cele 95% din oceanele și mările despre care nu avem niciun habar?

Acestea sunt adevăratele provocări, nu universul.

Noi nu știm aproape nimic despre planeta noastră, dar noi vrem să plecăm de pe ea, să căutăm altele...

Suntem cel puțin ciudați. Și-atunci cred că este o manipulare a "gânditorilor" din guverne, să ne țină ocupați, să ne controleze, să ne testeze, să vadă reacții, acțiuni,, etc.

Personal, eu sunt intrigat și supărat, că marea majoritate suntem atât de incapabili, atât de comozi și chiar înceți la minte, datorită nepăsării crunte, egoismului, egocentrismului, și în loc să ne ocupăm cu adevăratele probleme, reale și vii și puternice, cu repercursiuni și rezultate imediate, noi... ne ocupăm cu universul și cu kepler 452b! Jenant și patetic, și-atunci cum să nu fim vrednici de boli, de manipulare, de incompetență, sau chiar să devenim sclavi?

Ce să mai vorbesc de înțelegerea și trăirea creștinismului... Când noi nici un capitol pe zi, din Biblie, din Noul Testament nu citim, nici din scrierile Sfinților Părinți, nici viețile sfinților, ce ne sunt exemple.

Mihnea Dragomir 03.08.2015 13:33:17

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 596962)

acela de a ține flacăra aprinsă în rândul maselor,

Expresia asta confirma ce spunea, odata, Chesterton: "A fi ateu nu inseamna a nu crede. A fi ateu inseamna a crede in orice, mai putin in aceea ca Dumnezeu S-a facut om, a murit si a inviat" (reproduc din memorie). Chestia cu "flacara aprinsa in randul maselor" arata clar ca, atunci cand oamenii nu mai sunt atrasi de adevarata flacara a credintei, ei isi fac zeu si flamura din orice. Chiar si din civilizatii extraterestre. Nu conteaza ca nu exista nici cea mai mica dovada stiintifica ce le-ar putea sustine existenta. Tot ce conteaza, e flacara asta, care genereaza inflamatia lipsei de argumente si logica.

In realitate, dupa cum apreciaza astronomii catolici, o "intalnire de gradul trei" este foarte improbabila: http://www.dailymotion.com/video/x2zv1ke

t4ilgunn3r 03.08.2015 14:09:43

Citat:

A fi ateu nu inseamna a nu crede. A fi ateu inseamna a crede in orice, mai putin in aceea ca Dumnezeu S-a facut om, a murit si a inviat" (reproduc din memorie). Chestia cu "flacara aprinsa in randul maselor" arata clar ca, atunci cand oamenii nu mai sunt atrasi de adevarata flacara a credintei, ei isi fac zeu si flamura din orice. Chiar si din civilizatii extraterestre. Nu conteaza ca nu exista nici cea mai mica dovada stiintifica ce le-ar putea sustine existenta. Tot ce conteaza, e flacara asta, care genereaza inflamatia lipsei de argumente si logica.
Dupa definitia asta, si Rabinul Sef al Ierusalimului este tot ateu. Chiar daca a fost scrisa de Chesterton, o prostie ramane o prostie.

Citat:

ei [ateii] isi fac zeu si flamura din orice. Chiar si din civilizatii extraterestre.
Aici se demonstreaza ca autorul citatului nu intelege despre ce e vorba. Credinta in extraterestrii nu are nimic de-a face cu ateismul sau lipsa lui, care se refera strict la raportarea la divinitate. Cei care cred in extraterestri nu o fac rugandu-se la ei, la fel cum nici adeptii Teoriei Superstringurilor nu se roaga la ele.

AlinB 03.08.2015 18:46:38

Citat:

In realitate, dupa cum apreciaza astronomii catolici, o "intalnire de gradul trei" este foarte improbabila: http://www.dailymotion.com/video/x2zv1ke
Sau dimpotriva:

"THE EXTRATERRESTRIAL IS MY BROTHER"

In a May 14 interview with the Vatican newspaper L’Osservatore Romano May 14, headlined “The Extraterrestrial Is My Brother,” astronomer Jesuit Father José Gabriel Funes said that according to his “scientific judgment,” the existence of extraterrestrials is a “possibility.”

http://www.catholic.net/index.php?op...destaca&id=410

Da, bine ai zis:

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 596985)
Expresia asta confirma ce spunea, odata, Chesterton: "A fi ateu nu inseamna a nu crede. A fi ateu inseamna a crede in orice, mai putin in aceea ca Dumnezeu S-a facut om, a murit si a inviat" (reproduc din memorie). Chestia cu "flacara aprinsa in randul maselor" arata clar ca, atunci cand oamenii nu mai sunt atrasi de adevarata flacara a credintei, ei isi fac zeu si flamura din orice. Chiar si din civilizatii extraterestre. Nu conteaza ca nu exista nici cea mai mica dovada stiintifica ce le-ar putea sustine existenta. Tot ce conteaza, e flacara asta, care genereaza inflamatia lipsei de argumente si logica.

AlinB 03.08.2015 18:49:02

Citat:

În prealabil postat de t4ilgunn3r (Post 596991)
Aici se demonstreaza ca autorul citatului nu intelege despre ce e vorba. Credinta in extraterestrii nu are nimic de-a face cu ateismul sau lipsa lui, care se refera strict la raportarea la divinitate. Cei care cred in extraterestri nu o fac rugandu-se la ei, la fel cum nici adeptii Teoriei Superstringurilor nu se roaga la ele.

O religie nu implica neaparat existenta unei divinitati la care se te rogi.
Budismul de exemplu.

Deci mai incearca.

AlinB 03.08.2015 18:52:07

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 596962)
Sigur, știrile de genul celei care a început această discuție au un rost, acela de a ține flacăra aprinsă în rândul maselor, din rândul cărora se ridică generațiile viitoare de oameni de știință. Tot masele sunt cele care susțin financiar aceste cercetări, prin taxele și impozitele pe care le plătesc. E important să provoci din când în când opinia publică la discuție și reflecție.

Flacare a ...ce?
A credintei in extraterestrii care la fel de bine ar putea sa nu existe?

Pai nu pe aceleasi baze "logice" (ca si daca exista Dumnezeu nu poate fi dovedita existenta Lui) credinta este desemnata ca inutila sau chiar daunatoare?

Citat:

Pentru puțină perspectivă, Kepler-452b e la 1400 de ani-lumină distanță și o călătorie până acolo ar dura cam 26 de milioane de ani.
Deci ne place sa vorbim despre ceva care habar nu avem si nici nu vom sti vreodata.
Si numim asta "stiinta".

AlinB 03.08.2015 18:53:37

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 596889)
N-am vazut nicaieri vreo declaratie sau scriere oficiala care sa clarifice acest fapt. Pana la proba contrarie, ortodoxia este neutra pe acest subiect.

Nu si "ortodoxia" lui Igor-Botos-Emilian.

DragosP 03.08.2015 19:00:41

Citat:

În prealabil postat de Darth Ludicus (Post 596959)
Pozitia colegului Florinvs este perfect echilibrata. O sustin.

Înțeleg s-o susții dacă era dezechilibrată. Da' așa?

AlinB 03.08.2015 19:24:36

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 596954)

Caz in care misiunea lui Noe ar fi fost cvasi-inutila.

t4ilgunn3r 03.08.2015 19:26:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 597014)
O religie nu implica neaparat existenta unei divinitati la care se te rogi.
Budismul de exemplu.

Deci mai incearca.

Intr-adevar, la budisti divinitatea/supranaturalul nu este personificat; asta nu inseamna ca nu se roaga, la ei ii spune meditatie. De-asta si este o religie.

Frumos exemplu de a eluda esenta discutiei, totusi, ca sa te legi de un element de forma si de a imi da un sfat parintesc, "mai incearca". Incep sa recunosc tupeul unor membri.

AlinB 03.08.2015 20:23:47

Citat:

În prealabil postat de t4ilgunn3r (Post 597019)
Intr-adevar, la budisti divinitatea/supranaturalul nu este personificat; asta nu inseamna ca nu se roaga, la ei ii spune meditatie. De-asta si este o religie.

Nu, nu e tot una, mai aprofundeaza subiectul daca tot iti place sa te crezi cunoscator in domeniu.

Citat:

Frumos exemplu de a eluda esenta discutiei, totusi, ca sa te legi de un element de forma si de a imi da un sfat parintesc, "mai incearca". Incep sa recunosc tupeul unor membri.
Nu, doar un exemplu care iti sublineaza ignoranta vizavi de religie.
Clisee si (pseudo) logica usuratica

t4ilgunn3r 03.08.2015 21:06:00

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 597024)
Nu, nu e tot una, mai aprofundeaza subiectul daca tot iti place sa te crezi cunoscator in domeniu.

Subiectul era asta:
Citat:

ei [ateii] isi fac zeu si flamura din orice. Chiar si din civilizatii extraterestre.
Sustii asta?

AlinB 04.08.2015 00:54:04

credinta e o parte vitala a pshicului uman
cand nu e centrata pe Dumnezeu isi gaseste altceva
orice altceva de la falsi dumnezei pana la extraterestri sau alti oameni
doar doar sa nu moara
asta nu poti schimba
si asta o stiu si folosesc toti cei care se ocupa cu indoctrinarea si. "alternativele"

Igor_Paslusnik 04.08.2015 10:18:05

Alin B., și abbbaaa24 și alții:

Biserica Ortodoxă nu e neutră, față de viața pe alte planete. Ci spune clar că nu există altă viață pe alte planete. Patriarhul Rusiei și al Ierusalimului au spus asta, imediat după ce Patriarhul eretic al Romei de după 1054, Benedict al 16-lea, a spus: "extratereștrii sunt prietenii noștri."

Nu e "ortodoxia" lui Igor, e Ortodoxia cea Adevărată, Sfântă și Vie prin prietenii lui Dumnezeu, Sfinții, care sunt pe pământ și în ceruri, împreună din aceași Biserică.

Alin B., dacă susții că Sfânta Ortodoxie declară că este neutră față de viața pe alte planete, vino cu poziții oficiale, declarații măcar ale unui Sfânt Sinod al unei Patriarhii, din 17 Patriarhate, ale țărilor diferite.

Mulțumesc.

t4ilgunn3r 04.08.2015 10:21:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 597032)
credinta e o parte vitala a pshicului uman

Eu am spus ca este ceva obisnuit (vorbesc de credinta in ceva plauzibil, fara dovezi).

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 597032)
cand nu e centrata pe Dumnezeu isi gaseste altceva
orice altceva de la falsi dumnezei pana la extraterestri sau alti oameni doar doar sa nu moara

Pe scurt, fals. In primul rand, nu vad unde scrie ca trebuie sa fie "centrata" pe ceva. Nu cred ca credinta in supranatural (caci se pare ca la asta te referi) trebuie sa-si gaseasca in mintea oricui un "domeniu de activitate". Daca nu-i vorbesti de supranatural, un copil va adopta o filosofie naturalista / materialista in mintea sa, iar mai tarziu va deveni probabil ateu.

Invers imi pare mai plauzibil: cineva cu credinta in supranatural va accepta foarte usor existenta altor entitati supranaturale inafara zeitatii la care probabil se roaga (un crestin fara multa scoala, de exemplu). Povestile populare sunt pline de personaje fantastice, si nu e numai literatura: duhuri, demoni, iele, varcolaci, gargui, vampiri, moroi, stafii, fantome etc.

Darth Ludicus 04.08.2015 10:26:47

Igor, si orice spune Biserica e necesarmente adevarat?

DragosP 04.08.2015 10:41:23

Citat:

În prealabil postat de Darth Ludicus (Post 597048)
Igor, si orice spune Biserica e necesarmente adevarat?

În mod evident, da. Biserica nu greșește, Biserica e Hristos.

Darth Ludicus 04.08.2015 10:52:31

Hristos e Dumnezeu. Biserica e o institutie religioasa. Las-o balta. Cand gresea dogmatic la concilii ecumenice talharesti sau pur si simplu eretice, mai era valabil "Biserica = Hristos"? Ce blasfemie. Un grup uman organizat ierarhic si care isi trage infailibilitate si indefectibilitate, care "intamplator", sunt atribute divine.

Igor_Paslusnik 04.08.2015 11:22:16

Citat:

În prealabil postat de Darth Ludicus (Post 597052)
Hristos e Dumnezeu. Biserica e o institutie religioasa. Las-o balta. Cand gresea dogmatic la concilii ecumenice talharesti sau pur si simplu eretice, mai era valabil "Biserica = Hristos"? Ce blasfemie. Un grup uman organizat ierarhic si care isi trage infailibilitate si indefectibilitate, care "intamplator", sunt atribute divine.

Hristos e Dumnezeu.
Biserica e Mireasa Lui. E Sfântul Corpul Lui. Mlădițe ale aceluiași trunchi al Mântuitorului, noi, creștinii, care trăim pentru Hristos și pentru mântuire.
Mlădița care nu aduce rod, Hristos o taie și o aruncă în foc, spune Biblia.

Biserica nu are definiție lumească, laică, filologică, psihologică, logică, rațională, filosofică.
Biserica nu este instituție, este mai presus de orice definiție umană.

Greșelile de la sinodul tâlhăresc nu au fost săvârșit de Biserica lui Hristos, ci au fost făcut de cei care imită Biserica lui Hristos, ereziile care erau atunci, cărora nu le-au convenit dogmele, hotarele stabilite de Biserică, și au încercat să le schimbe.

Biserica este Hristos. Și nu, nu e blasfemie. E Adevărul.
Un grup uman organizat ierarhic, așa cum a cerut Hristos.
Hristos și-a ales pe Apostoli, care la rândul lor, din poruncă Dumnezeiască, au ales în fiecare comunitate nou înființată de creștini, câte un episcop, un preot și un diacon.
Cum există ierarhie în Ceruri, așa există și pe pământ.

Nu toți sunt apostoli, nu toți sunt învățători, nu toți sunt prooroci.
"Și el a dat pe unii apostoli, pe alții prooroci, pe alții evangheliști, pe alții păstori și învățători," - Efeseni 4, 11.
Deci doar unii, nu toți sunt apostoli, nu toți sunt episcopi, nu toți sunt preoți !
"Oare toți sunt apostoli? Oare toți sunt prooroci? Oare toți învățători? Oare toți au putere să săvârșească minuni?" - I Corinteni 12, 29.
Fiindcă altfel, ajung în înșelare și minciuni, scornesc erezii și cad din sânul mântuitor al Bisericii.
"Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire;" - II Petru 2, 1.

Biserica suntem noi, eu și toți ortodocșii. Noi avem ierarhia de mireni. Și ne supunem ierarhilor noștrii: diaconi, preoți, episcopi.
Noi suntem conduși la mântuire de către iubiții noștri păstori ai lui Hristos: Episcopii, Preoții și Diaconii, care sunt fiecare în parte câte un Apostol tainic, ei care se adună la Sfântul Sinod în numele Preasfintei Treimi, Dumnezeu, și acolo e și Hristos în mijlocul lor și Hristos prin Duhul Sfânt, de la Tatăl, hotărăște prin gurile și mâinile lor cele de folos spre mântuire, ale turmei Lui, celei mici.

De aceea Sfânta Biserică este infailibilă. Și nu poate fi altfel, fiindcă Hristos prin Duhul Sfânt de la tatăl, arată calea, adevărul și viața.

Hotărăsc deciziile cele mântuitoare ale Sfintei Bisericii, dăruite Preasfințiților Episcopi de Însuși Hristos Domnul domnilor și Mântuitorul prin sfatul episcopilor, vorbirea lor și hotărârile lor, împreună cu sfatul aleșilor din popor, care asistă și iau parte la hotărâri, întărindu-le sau sfâtuindu-se depsre îndoielile care le au, să se arate Lumina cea Adevărată, prin Duhul Sfânt care se coboară peste ei și îi învață cele mântuitoare, ca să ne poată păstori spre Împărăția Cerurilor.

Ei sunt ai noștri și noi ai lor, hotărârile lor sunt ale noastre, de la Sfânta Treime, pentru noi și mântuirea noastră, strict fondate pe învățăturile mântuitoare care au fost până atunci, pentru a le întări și ale sprijini, spre întărirea și mântuirea noastră.

Aceasta este BISERICA LUI HRISTOS, în linii mari, în idei principale.

DragosP 04.08.2015 11:24:10

Citat:

În prealabil postat de Darth Ludicus (Post 597052)
Ce blasfemie.

Vai, da' ce inticnat ești!:105:

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:19:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.