Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Foloasele thalassoterapiei si complexul nuditatii. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18041)

Grand Moff Hadrianus 17.08.2015 11:54:25

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 598365)
Poate ca nebagand in ei atatea chestii imputite ca omul modern, atat la modul fizic cat si duhovnicesc, nu au aceleasi nevoi de igiena, la asta te-ai gandit?

Caz in care tocmai, ar trebui sa-ti fie de model.

Eu n-as fi asa sigur, Sf. Ap. Pavel vorbeste despre rugaciune.
SI chiar si asa e interpretabl, daca e sa luam "ad literam" ce scrie acolo, e gresit ca monahii sa-si lase parul lung si sa se roage cu capul acoperit.

Adevarat in majoritatea cazurilor.
De cele mai multe ori, o femeie (aproape) dezbracata nu mai este atat de fascinanta ca una invaluita de mister, fie si fizic.
Insa atunci cand hormonii sunt in fierbere, misterul e ultimul lucru de luat in calcul.

Dar cred ca putini sunt cei care tin astfel de lectii din perspectiva celui care da o lupta pe viata si pe moarte cu ispita si a ajuns atat de departe incat doar vederea efectiva a unui trup dezbracat la modul cel mai evident ii innoieste lupta.

Iar daca are lupte din astea e simplu, trebuie sa ocoleasca ispita. Nu se duce in vacante din astea (pentru el) aventuroase duhovniceste, nu se angajeaza chelner pe plaja, nu cumpara tabloide sau mai rau.
Daca totusi merge, ca e casatorit, are copiii carora le place apa, si inca are probleme din astea la modul acut, atunci poate nevasta are o problema. ??????

Pe de alta parte, cei care sunt casatoriti poate n-ar trebui sa ia problema atat de usor si in dreptul celor care nu sunt.

De ce ele ar avea o problema si nu tu care le tii companie de exemplu?
Dezbracandu-se ele nu fac nimic animalic, in schimb imaginea asta in creierul tau categoric produce ceva animalic, deci cine este animalul de fapt?

Tu stii de faspt ce vrei sau ce parere ai? Tu chiar crezi ca o fata care sta topless sta doar din ratiuni de tratament? Ha! Vrea s aisi brozeze sanii! si daca, cum femela umana se hraneste si cu admiratie fizica, mai pica pe ea niste priviri infeirbantate, e ok pentru orgoliul ei de gasca necoapta.
Ok, sa fie clar:
1. Mersul la mare, imbracat decent, adica in costum de baie, indiferent de varsta si gen, este in scop de sanatate, cel ptuin teoretic. Trebuie sa gandim cuvincios, sau sa postulam de bine despre semenii nostri. Stii tu, honni soit qui mal y pense, etc.
2. Da, aici copacelul are dreptate, nu mai e ca pe vremea cand eram copil si apoi adolescent si tanar: acum o groaza de fete fac topless. si, da, daca le intrebi, scopul oficial e bronzarea sanilor. Daca bronzarea sanilor are legatura cu sanatatea, eu halesc laptopul asta.
3. Cum am zis si Oii: animalicul din orice barbat normal este prezent, dar controlat. Nu ma masturbez cand vad o femeie, nu ma dau la tot ce misca, nu stau cu mecla intinsa si ochii holbati doar dupa sani sau funduri pe plaja sau oriunde altundeva. Ma uit, admir, trec mai departe. Nu am vocatie de calugar, nu sunt ridicol sa ma cred vreun sfant. Si nici in Iad nu am chef sa ajung. De fapt, ca sa te contrariez nitel si pe tine, nu doar pe el, avand eu acasa ce imi trebuie, sanii goi si fesele expuse ma intereseaza mult mai putin decat sa gasesc odata Nereis, Branchiostoma sau ophiuride pe litoralul romanesc. Crede-ma, a gasi asa ceva e mai fascinant decat toate femeile de pe plaja, cu exceptia fiintei iubite, evident. Si e la fel de dificil sa gasesti asa nescufundandu-te precum a instala Fedora arm pe un android dual core.

AlinB 17.08.2015 12:25:38

Citat:

În prealabil postat de Grand Moff Hadrianus (Post 598374)
Ha! Vrea s aisi brozeze sanii! si daca, cum femela umana se hraneste si cu admiratie fizica, mai pica pe ea niste priviri infeirbantate, e ok pentru orgoliul ei de gasca necoapta.

Asta e in capul tau :)
Mai ales ca nu tot ce e topless e si de admirat dar probabil ca atunci cand ai scris aveai deja in cap o selectie :21:

Citat:

Ok, sa fie clar:
1. Mersul la mare, imbracat decent, adica in costum de baie, indiferent de varsta si gen, este in scop de sanatate, cel ptuin teoretic. Trebuie sa gandim cuvincios, sau sa postulam de bine despre semenii nostri. Stii tu, honni soit qui mal y pense, etc.
Nu stiu unde vroiai sa ajungi cu asta dar cu acel "cel putin teoretic" cred ca tocmai ai tras un sut acelei ideii invizibile :)

Citat:

2. Da, aici copacelul are dreptate, nu mai e ca pe vremea cand eram copil si apoi adolescent si tanar: acum o groaza de fete fac topless. si, da, daca le intrebi, scopul oficial e bronzarea sanilor. Daca bronzarea sanilor are legatura cu sanatatea, eu halesc laptopul asta.
No, e pur estetic si parca erai si tu un mic fan al esteticii?
Nu de alta, dar daca nu faci dusurile la care esti mare fan, nu te imbolnavesti de vreo boala de piele ci problema este...pur estetica.
Nu atat pe linie vizuala cat olfactiva deci tot acolo.

Si poti sa te abtii vizavi de limitele esteticii, aici fiecare isi face regulile cum crede de cuviinta.

Citat:

3. Cum am zis si Oii: animalicul din orice barbat normal este prezent, dar controlat. Nu ma masturbez cand vad o femeie, nu ma dau la tot ce misca, nu stau cu mecla intinsa si ochii holbati doar dupa sani sau funduri pe plaja sau oriunde altundeva. Ma uit, admir, trec mai departe. Nu am vocatie de calugar, nu sunt ridicol sa ma cred vreun sfant. (Si nic in Iad nu am chef sa ajung: stiu bine ca initiatii raului care controleaza mass-media si show-biz-ul, ca sa obisnuiasca lumea cu dracii, pun imagini si alte carcteristici ale lor in SF. Si da, aia de Jos chiar sunt oribili, nu am chef sa imi petrec eternitatea cu ceva pe langa care un zabrak, un klingonian sau chiar un zombie chiar sunt frumuseti. Si nu doar urati, ci si cu adevarat rai, pot sa faca politicenii masoni sa para niste baieti cu ifose si accese de rautate pe langa ei). De fapt, ca sa te contrariez nitel si pe tine, nu doar pe el, avand eu acasa ce imi trebuie, sanii goi si fesele expuse ma intereseaza mult mai putin decat sa gasesc odata Nereis, Branchiostoma sau ophiuride pe litoralul romanesc. Crede-ma, a gasi asa ceva e mai fascinant decat toate femeile de pe plaja, cu exceptia fiintei iubite, evident. Si e la fel de dificil sa gasesti asa nescufundandu-te precum a instala Fedora arm pe un android dual core.
Neinteresant si fara nici o legatura cu problema dezbatuta.

Grand Moff Hadrianus 17.08.2015 12:40:08

.................................................. .......................................

AlinB 17.08.2015 13:05:23

Citat:

În prealabil postat de Grand Moff Hadrianus (Post 598382)
Ba are: Oaia vorbeste de ceva numit curvia mintii. Iar eu tot nu inteleg conceptul. Se refera la ce? Masturbare? Episoade imaginative/relatii imaginare? Ca nu inteleg. Nimeni din cei pe care ii stiu nu face asa porcarii, odata ajuns pe plaja si vazand femie in constum de baie. Ce a mai ramas? Si de ce sa ma lupt cu o ispita pe care nu o simt? Doar ca sa imit niste oameni demult traiti si decedati in cu totul alte conditii culturale si spirituale?

Ai defectul de a te face pe tine standard, de fapt cred ca incerci sa scormonesti prin abisurile pacatelor altora in ideea de a te crede mai bun decat esti.

Stai linistit, nu esti, daca se intampla sa fii cat de cat ok la un capitol asta e din cauza ca n-ai fost ispitit prea mult la capitolul ala.

Cum s-ar zice, capul ce se pleaca ispita nu-l taie, doar ca tu pe al tau il tii mai mult pe sus desi ai prea putine motive sa faci asta.

Daca o tii tot asa, nu ar fi exclus peste ceva ani sa ne justifici in acelasi limbaj coprofilic duhovniceste de ce barbatul nu e obligatoriu sa fie fidel aceleasi femei sau o noapte de amor clandestin nu e o abatere asa de grava de la standardele casniciei.

Acu sa nu te superi ca discutia a devenit prea personala, intentia mea nu era asta dar daca tu tot ii dai cu cu "eu nu, eu n-as, etc". trebuia sa-ti raspund pe aceeasi linie nu?

Citat:

Si esteticul ala al sanilor bronzati are legatura cu senzualitatea si sexul. Auzi, cica tine de estetica pura. Cand vine vorba de trupul uman nud, "estetica" are conotatii sexuale. Ca unii precum Oaia/copacel se isterizeaza mistic cand vad o femeie goala,e alta discutie. Dar estetica presupune privire. Si nu te bronzezi pe sani, pe care nu ii expui in public, cica din motive estetice. E clar ca altcineva va vedea sanii aceia uniform-cicolatii-ca-restul-trupului...intr-un context intim...nu e clar? Ma lasi?...
Pai cam iarasi esti pe langa, de unde stii ca acel "context intim" nu e cel al casatoriei?
Iarasi presupuneri rauvoitoare?

Citat:

Eu incerc sa ma mentin pe pozitia de mijloc. Nu ma intereseaza nici lupte ascetice imaginar-stupide cu mize la fel de eteric-oniric-incoerente, nici sa imi acumulez pacate si distrug timp, nervi si energia seminala in prostii...
Oi fi incercand, dar nu-ti prea reuseste.

Nu te pune nimeni sa faci pe ascetul acolo unde nu ai ispite, in loc sa critici lupta altora ci ar trebui sa incerca sa vezi si sa lupti acolo unde tu o dai prin gropi.

Citat:

Adica nici obsedat de virtute/mantuire, nici cu belciugul pacatelor la dispozitia oricarei suflari de vant hormonal...
Oh, definitia perfecta a caldicelului
Poate pe partea asta e asceza la care esti chemat, te-ai gandit la asta?

Florinvs 17.08.2015 13:43:07

Acum sunt oameni si oameni- nu toti suntem la fel!

Este adevarat ca unii se duc duc la mare sau la plaja ca sa vada femei dezbracate, este adevarat ca unii indivizi pot fi si obsedati sexuali, insa la fel de adevarat este ca cei mai multi se duc pur si simplu pentru ca le place sa se bronzeze, sa se scalde in apa marii, etc.

Ori despre efectul benefic al razelor solare (bineinteles cu o expunere moderata), a nisipului de pe plaja sau a unor tratamente balneare in statiunile de pe litoral nu cred ca poate cineva contesta!

In privinta acestei ideii de curvie cu mintea, un om sanatos psihic si fizic, care are o familie ori o relatie stabila, nu cred ca ajunge sa nu se poata stapani sau sa faca alte porcarii atunci când vede o femeie in costum de baie la plaja!

AlinB 17.08.2015 13:54:22

Ca de obicei, definitia normalitatii la modul idealist si fara legatura cu realitatea prezenta.

Uneori mai are cu cea trecuta dar trecuta fiind... :)

Grand Moff Hadrianus 17.08.2015 16:36:37

............................................

ovidiu b. 17.08.2015 17:31:53

Adrian, dacă ai timp...: https://www.youtube.com/watch?v=kVoCAauxHfo&t=14m17s
Merită să asculți toată înregistrarea. :)

Grand Moff Hadrianus 17.08.2015 18:13:24

Multumesc, Ovidiu, din suflet! Tocmai o descarc.

Copacel 17.08.2015 20:14:23

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 598348)
Imi pare rau daca interventia mea a starnit neplaceri. Intr-adevar, recunosc ca am fost putin ironica,

Am o intrebare(de fapt am doua).
Prima:
De ce David (psalmistul, acel David) a cazut in pacatul curviei atunci cand
a vazut-o aproape goala pe Batșeba(scalzandu-se) ?
(VT-II-Regi-11:2->11:4)

A doua:
De ce Solomon(acel Solomon , inteleptul) a cazut in acest pacat ?

Exista azi un barbat care este mai evlavios ca David si mai intelept ca
Solomon ? Nu.Daca astia doi au cazut in aceste pacat de ce ceilalti barbati
n-ar cadea (indiferent daca sunt casatoriti sau nu. Ca existenta unei
casatorii nu te absolva de desfranare si nici n-o combate )

Yasmina 17.08.2015 21:32:56

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 598421)
Am o intrebare(de fapt am doua).
Prima:
De ce David (psalmistul, acel David) a cazut in pacatul curviei atunci cand
a vazut-o aproape goala pe Batșeba(scalzandu-se) ?
(VT-II-Regi-11:2->11:4)

A doua:
De ce Solomon(acel Solomon , inteleptul) a cazut in acest pacat ?

Exista azi un barbat care este mai evlavios ca David si mai intelept ca
Solomon ? Nu.Daca astia doi au cazut in aceste pacat de ce ceilalti barbati
n-ar cadea (indiferent daca sunt casatoriti sau nu. Ca existenta unei
casatorii nu te absolva de desfranare si nici n-o combate )

Nu prea inteleg? !!!
De ce casatoritii sunt mereu cu ochii scrutand departarile la orice forma miscatoare? Nu au acasa ce-si doresc?
Nu ar trebui ca barbatii casatoriti sa fie inafara oricarei dorinte si posibilitati de acuplare ?
Adica inteleg din tot sufletul tinerii in care tropaie hormonii dar de ce mai tropaie in aceasi masura si in barbatul casatorit care are la nas tot ce-si doreste si pofteste?
Nu se spune ca(,) casatoria este modalitatea de a infrana animalul din noi ???
(nu stiu care animal,ca alea se imperecheaza numai la calduri, care sunt 1 data sau de 2 ori /an)

Copacel 17.08.2015 22:58:44

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 598433)
Nu prea inteleg? !!!
De ce casatoritii sunt mereu cu ochii scrutand departarile la orice forma miscatoare? Nu au acasa ce-si doresc?

Ideea este asa: un om casatorit poate face pneumonie la fel ca si cel
necasatorit ? Poate. Casatoria nu-l fereste de pneoumonie.Asa si cu
desfranarea.

Citat:

Nu ar trebui ca barbatii casatoriti sa fie inafara oricarei dorinte si posibilitati de acuplare ?
Singura metoda prin care un barbat se poate feri este spovedanie si
impartasania.(De fapt atunci cand se impartaseste, lupta Hristos pt el).

Deoarece casatoria este matca de unde ies prunci(adica persoane cu
chipul si asemanarea lui Dumnezeu), diavolul nu suporta casatoria si
va cauta sa distruga casniciile care au ca scop nasterea de copiii.

Daca barbatul/femeia se feresc de ispita desfranarii, nu-i problema o
aduce sarsaila la ei sau ii invita pe ei sa caute ispita.
In momentul in care tu incepi sa cauti ispita, adica din liber-arbitru atunci
Dumnezeu te lasa sa faci ce vrei.Si ce crezi ca se poate intampla ?Oare
ce se poate intampla atunci cand tu cauti ispita ?
Dar cum ispita sarsaila ? Crezi ca sarsaila o sa-ti zica "hai du-te acolo ca sa pacatuiesti ?" Neah. Dracu stie branding si marketing, adica transforma
ispita in alta ispita astfel cand tu ajungi acolo sa fii cam in fatza faptului
implinit.

Daca iti dai seama si refuzi sa-i faci jocul lui sarsaila, crezi ca ai scapat ?Nope.
Cauta sarsaila in viata ta persoanele de care stie el sarsaila ca ai fost
atrasa , mai si incepe sa le scoata "de la naftalina".

Daca nici asa nu merge, atunci incearca sarsaila ca sa-i sugereze unuia din
soti, perversiuni sexuale, astfel incat sa spurce acea casnicie.

Daca nici asa nu merge atunci incearca prin intermediul altor persoane
apropiate cuplului(soacra, prieteni, etc) sa bage discordie si cearta intre
cei doi.Ba daca copii sunt mari , va incerca sa folosesca copiii ca sa bage
cearta in familie.

De ce crezi tu ca in lumea profana, exista o vorba care spune:
"Amorul rezolva orice problema in cuplu ?" De obicei ce nu se spune
este ca acel amor mai intotdeauna este inceput cu perversiuni sexuale
si de obicei se intampla in zile precum Vineri/Sambata/Duminca(care asa cum
stim pt ortodocsi au o semnificatie aparte)

Pai daca dracul a spurcat acea casnicie ce se mai caute acolo si sa-i mai
chinuie ? Il lasa in pace pt ca aia fac voia lui deja.Sunt ai lui.

Citat:

Adica inteleg din tot sufletul tinerii in care tropaie hormonii dar de ce mai tropaie in aceasi masura si in barbatul casatorit care are la nas tot ce-si doreste si pofteste?
Depinde de la cine vin acele dorinte si pofte.

Citat:

(nu stiu care animal,ca alea se imperecheaza numai la calduri, care sunt 1 data sau de 2 ori /an)
Asa cum ai observat si tu, animalele se imperecheaza pt procreere, insa
omul o face mai des pt prorpia placere nestiind ca in felul asta hraneste
demonul curviei.
In citatul tau "animalul" reprezinta termenul diplomat pt pacatul desfranarii
care rage precum o fiara, pt ca este controlat de sarsaila.

In viata exista doua moduri de mantuire:
crucea casatoriei sau crucea calugariei.In ambele situatii, pe ambele fronturi
se defasoara un razboi continuu cu sarsaila.
Cei mai funny este ca monahii zic ca virgula crucea casatoriei este mai grea
decat cea a calugariei, unul din motive este ca mireanul este mai tot timpul
pe langa ispite, fie daca nu vrea acest lucru.

Deci tinerii casatoriti care se lupta sa duca o viata de familie dupa placul
lui Dumnezeu duc o lupta mult mai apriga cu sarsaila decat monahii.
Exista o intamplare in patericul egiptean(din cat imi amintesc) unde
Dumnezeu ii spune unui monah sfant ca exista in lume o femeie care
lucreaza intr-un bar care este si mai sfanta decat el monahul.
Cauta intamplarea in pateric ca sa vezi cauza dar mai ales deznodamantul
ca nu-l spun.:5:(are legatura cu acelasi pacat din topicul nostru:patima curviei)

Grand Moff Hadrianus 17.08.2015 23:07:07

Ce prostii!....

AlinB 18.08.2015 10:06:27

Felicitari :)
Dar ce citisi mai exact?

AlinB 18.08.2015 10:08:57

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 598433)
Nu prea inteleg? !!!

Nu in toate casatoriile curge lapte si miere, chiar in ciuda aparentelor.
De fapt, in prea putine.

Si nu e vorba doar de barbati ba dimpotriva, chiar femeia poate initia astfel de tendinte.

La femei "alunecare" are forme mai subtile dar nu mai putin problematice, se vede in cum se imbraca, ce muzica asculta, filme, etc toate mirosind a romantism ieftin.

Ea vede in sinea ei relatia curenta un compromis, cu sufletul este in alta parte iar asta binenteles ca se reflecta in calitatea relatiei si atunci si barbatii isi doresc altceva.

Yasmina 18.08.2015 11:34:45

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 598447)
Nu in toate casatoriile curge lapte si miere, chiar in ciuda aparentelor.
De fapt, in prea putine.

Si nu e vorba doar de barbati ba dimpotriva, chiar femeia poate initia astfel de tendinte.

La femei "alunecare" are forme mai subtile dar nu mai putin problematice, se vede in cum se imbraca, ce muzica asculta, filme, etc toate mirosind a romantism ieftin.

Ea vede in sinea ei relatia curenta un compromis, cu sufletul este in alta parte iar asta binenteles ca se reflecta in calitatea relatiei si atunci si barbatii isi doresc altceva.

Ar fi bine ca barbatii,sa incerce sa repare relatia si sa faca femeia sa reconsidere casatoria dintr-un compromis in cel mai bun lucru care i s-a intamplat vreo data.
Uneori nu este vb doar despre romantism ci despre lucruri mai concrete,cum ar fi aruncatul gunoiului , descaltatul la usa sau efectiv preocuparea pt soarta si bunastarea familiei-care incepe intotdeauna cu o pregatire si un job bun,nu entry level cand esti tata cu 4-6 copii.

AlinB 18.08.2015 11:41:55

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 598460)
Ar fi bine ca barbatii,sa incerce sa repare relatia si sa faca femeia sa reconsidere casatoria dintr-un compromis in cel mai bun lucru care i s-a intamplat vreo data.
Uneori nu este vb doar despre romantism ci despre lucruri mai concrete,cum ar fi aruncatul gunoiului , descaltatul la usa sau efectiv preocuparea pt soarta si bunastarea familiei-care incepe intotdeauna cu o pregatire si un job bun,nu entry level cand esti tata cu 4-6 copii.

Nu este asa simplu cum e sa elaborezi astfel de teorii.

Multi oameni nu sunt suficienti de maturi pentru o casnicie si chiar pentru viata in general.
Atunci cand se casatoresc se gandesc la cai verzi pe pereti iar casatoria in sine, nu prin nu stiu ce lucruri rele ci chiar cotidianul ei, ajunge sa fie mai degraba o sursa de frustrari decat de bucurie.
Iar atunci cand omul este frustrat pune si mai mult rau acolo unde ar trebui sa fie un lucru bun si lucrurile devin si mai rele si generatoare de noi frustrari si tot asa..

Trebuie o doza de efort constient pentru a rupe acest cerc vicios pe care multi poate nici nu-l constientizeaza, daca li se spune sa puncteze sursa problemelor arata spre cu totul alte directii, in general care tin de satisfactia personala in nici un caz de felul lor de a fi ca oameni. Ba chiar poate se simt ofesanti sa pui problema in felul asta.

Flovs_ 18.08.2015 11:47:22

...................................

Florinvs 18.08.2015 11:52:31

In mod normal, atunci când cineva se casatoreste (nu vorbim aici de acele asa-zise casatorii incheiate pentru bani, avere, pozitie sociala, etc) face acest lucru deoarece isi doreste sa fie cu persoana respectiva toata viata si pentru ca o iubeste pe persoana respectiva pentru tot ceea ce este ea/el ca om (mod de gandire, idealuri, pasiuni, pricipii in viata, stare de spirit, prezenta fizica, etc).

In privinta serviciului, fiecare trebuie sa faca tot ceea ce este omeneste fizic posibil pentru a aveea un servici care sa asigure si un venit decent dar si care sa fie in concordanta cu meseria dorita si cu aspiratiile profesionale ale persoanei respective (indiferent care ar fi acestea, deoarece atata timp cat un om presteaza o munca cinstita, utila societatii- tractorist, sofer, strungar, electrician, doctor, profesor, etc- este ok).

Corinusha 18.08.2015 13:25:54

Citat:

În prealabil postat de Grand Moff Hadrianus (Post 598142)
Ah, pacat ca nu exista o statiune cu numele de Azazel. Sau, mai pe obiectul discutiei, Afrodita. Copacelul, daca e la volan, si vede indicatorele cu directiii, unde scrie si acel nume, inchide ochii si zice "piei, ispita!". Ghici ce se intampla atunci?
a. se trezeste la spital;
b. se trezeste in Rai;
c. se trezeste tastand.
Little Brainless Tree, vezi tu, unii ca tine au impins propovaduirea crestina in derizoriu, cu sprijinul idiotilor care chiar sustineau, pentru prospericiunea hoitului si buzunarului lor, "sinergia iustiniana", in dispretul conceptului Cristic de "turma mica".

exista una cu numele de Venus.

Am lipsit jumatate de luna si am gasit lectura pentru zile intregi :)

ps: Tocmai am venit si eu cu al meu sot de la mare.

Grand Moff Hadrianus 18.08.2015 14:02:48

Corinusha, ai dreptate.

Grand Moff Hadrianus 18.08.2015 14:25:41

.........................................

AlinB 18.08.2015 17:35:51

Citat:

În prealabil postat de Grand Moff Hadrianus (Post 598470)
Corinusha, postarea aia a mea si altele pe aceladi ton NU mai sunt valabile. Din pdv-ul meu, dupa ce am citit cativa din Parintii Copti si Siriaci, Copacel are 90% dreptate. Fara gluma. Ori ne luptam cu patima, ori ii dam like lui sarsaila.

Dar parca ziceai ca nu stii de vreo patima :)

Grand Moff Hadrianus 19.08.2015 10:45:18

.................................................. ..................................

AlinB 19.08.2015 13:17:54

Citat:

În prealabil postat de Grand Moff Hadrianus (Post 598509)
Parintii intarewsc, in mare masura, ce scrie colegul nostru,

Taman cand credeam ca exista un plafon am ridicolului si il cunoosc.. :21:

Citat:

Una e sa fii unul din jesterii, deseori enervanti si penibili ai forumului, alta e sa fii un apostat imbecilizat de rebelism ieftin. Imi place sa cred ca, daca nu voi iesi probabil vreodata din prima stare, nu voi ajunge vreodata in a doua (desi am fost periculos de aproape).
Eh, cred ca ar trebui sa ceri si a second opinion ;)
Sigur, nu e o stare permanenta, dovada subiectul de fata dar mai multa grija inainte de a apasa pe tastatura..
Gandeste-te ca poate nu esti nici etalonul normalitatii nici al echilibrului in materie de ideologie..

Grand Moff Hadrianus 19.08.2015 13:45:07

M-as bucura mult sa imi ignori postarile. Afla ca reciproca este deja valabila.

AlinB 19.08.2015 16:29:45

Ti-am recunoscut partea buna, daca privesti cu o pagina (sau doua?) in urma.

Nu stiu ce te-a iritat asa, probabil n-ai inteles la ce am spus cu plafonul ridicolului.
Ridicola era exprimarea ta: Sf. Parinti il confirma pe Copacel care este..ce? Capul Bisericii?

Copacel e doar cealalta extrema a ta (cel putin dupa "eul" pana la partea cu scuzele), probabil la fel de periculoasa si daunatoare

In rest, cred ca am mai putine sanse sa fiu subiectiv decat tine.

Ioan_Cezar 19.08.2015 17:26:25

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 598460)
... preocuparea pt soarta si bunastarea familiei-care incepe intotdeauna cu o pregatire si un job bun,nu entry level cand esti tata cu 4-6 copii.

Știu și eu ce să zic... Am auzit opinii și opinii, pățanii și pățanii... Cristina, când ești tată cu atâția copii devine dificil să ai jobul cel bun și să te ții și de pregătire (care azi trebe să fie continuă, la pas cu numeroasele schimbări, de unde și conceptul de "învățare permanentă" și multe altele...). Majoritatea celor care au o familie numeroasă sunt puși în fața unor alegeri destul de solicitante: vrei job bun (unul care îți mănâncă tot timpul sau/și care te umple de stres și de nebănuite tulburări) sau vrei să ai parte de activități cu familia, cu copiii și cu soția. "Soluția" cu tăticul care câștigă mulți bani și își trimite copiii la "educație" prin străini (diverse forme de after, cluburi, asociații) nu a dat, din câte știu, rezultatele așteptate... Dimpotrivă!
Apoi ar fi de văzut ce înțelege fiecare (funcție de sistemul de valori personal) prin "soartă" și "bunăstare". Sunt atâtea variante...
În ce mă privește sunt în acord cu grupul celor care pun pe primul plan valorile morale și dezvoltarea la copii a abilităților pro-sociale. În primul rând.
Apoi, desigur, vine și importanța celor privitoare la poziția socială, posibilitățile financiare etc. Nu sunt de neglijat nici acestea dar consider că ele sunt secundare. Ar trebuie să fie și să rămână așa, pe cât posibil.
Dar pentru a cultiva această ierarhie a priorităților e nevoie de multe însușiri, printre care nu în ultimul rând aș enumera curajul, răbdarea, dispoziția de a duce multă umilință, nădejdea... Adică de un anumit tip de profil caracterial, destul de diferit de "norma" lumii și a lumescului.
Și nu întotdeauna cei din propria familie îți vor împărtăși filosofia de viață, deh!.... Dacă mai punem la socoteală și soacra, apăi e deja o treabă complicată foarte...:)

Yasmina 25.08.2015 00:14:56

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 598442)
Ideea este asa: un om casatorit poate face pneumonie la fel ca si cel
necasatorit ? Poate. Casatoria nu-l fereste de pneoumonie.Asa si cu
desfranarea.

Singura metoda prin care un barbat se poate feri este spovedanie si
impartasania.(De fapt atunci cand se impartaseste, lupta Hristos pt el).

Deoarece casatoria este matca de unde ies prunci(adica persoane cu
chipul si asemanarea lui Dumnezeu), diavolul nu suporta casatoria si
va cauta sa distruga casniciile care au ca scop nasterea de copiii.

Daca barbatul/femeia se feresc de ispita desfranarii, nu-i problema o
aduce sarsaila la ei sau ii invita pe ei sa caute ispita.
In momentul in care tu incepi sa cauti ispita, adica din liber-arbitru atunci
Dumnezeu te lasa sa faci ce vrei.Si ce crezi ca se poate intampla ?Oare
ce se poate intampla atunci cand tu cauti ispita ?
Dar cum ispita sarsaila ? Crezi ca sarsaila o sa-ti zica "hai du-te acolo ca sa pacatuiesti ?" Neah. Dracu stie branding si marketing, adica transforma
ispita in alta ispita astfel cand tu ajungi acolo sa fii cam in fatza faptului
implinit.

Daca iti dai seama si refuzi sa-i faci jocul lui sarsaila, crezi ca ai scapat ?Nope.
Cauta sarsaila in viata ta persoanele de care stie el sarsaila ca ai fost
atrasa , mai si incepe sa le scoata "de la naftalina".

Daca nici asa nu merge, atunci incearca sarsaila ca sa-i sugereze unuia din
soti, perversiuni sexuale, astfel incat sa spurce acea casnicie.

Daca nici asa nu merge atunci incearca prin intermediul altor persoane
apropiate cuplului(soacra, prieteni, etc) sa bage discordie si cearta intre
cei doi.Ba daca copii sunt mari , va incerca sa folosesca copiii ca sa bage
cearta in familie.

si de obicei se intampla in zile precum Vineri/Sambata/Duminca(care asa cum
stim pt ortodocsi au o semnificatie aparte)

Pai daca dracul a spurcat acea casnicie ce se mai caute acolo si sa-i mai
chinuie ? Il lasa in pace pt ca aia fac voia lui deja.Sunt ai lui.

Depinde de la cine vin acele dorinte si pofte.

Asa cum ai observat si tu, animalele se imperecheaza pt procreere, insa
omul o face mai des pt prorpia placere nestiind ca in felul asta hraneste
demonul curviei.
In citatul tau "animalul" reprezinta termenul diplomat pt pacatul desfranarii
care rage precum o fiara, pt ca este controlat de sarsaila.

In viata exista doua moduri de mantuire:
crucea casatoriei sau crucea calugariei.In ambele situatii, pe ambele fronturi
se defasoara un razboi continuu cu sarsaila.
Cei mai funny este ca monahii zic ca virgula crucea casatoriei este mai grea
decat cea a calugariei, unul din motive este ca mireanul este mai tot timpul
pe langa ispite, fie daca nu vrea acest lucru.

Deci tinerii casatoriti care se lupta sa duca o viata de familie dupa placul
lui Dumnezeu duc o lupta mult mai apriga cu sarsaila decat monahii.
Exista o intamplare in patericul egiptean(din cat imi amintesc) unde
Dumnezeu ii spune unui monah sfant ca exista in lume o femeie care
lucreaza intr-un bar care este si mai sfanta decat el monahul.
Cauta intamplarea in pateric ca sa vezi cauza dar mai ales deznodamantul
ca nu-l spun.:5:(are legatura cu acelasi pacat din topicul nostru:patima curviei)

Am tot cautat pe net povestea respectiva din Patericul Egiptean si inca nu am gasit-o.
Poate ne ajuti :)

Ioan_Cezar 25.08.2015 00:27:02

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 598442)
....

??......Va să zică de-astea ai mătăluță în tărtăcuță?
Interesant....

Copacel 25.08.2015 00:36:05

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 598889)
Am tot cautat pe net povestea respectiva din Patericul Egiptean si inca nu am gasit-o.
Poate ne ajuti :)

Femeia care era mai sfanta ca monahul, era o chelneritza care lucra intr-un
bar famat pentru a-si intretine copiii.Ei bine intr-un astfel de bar vestimantatia
ei trebuia sa fie sumara ca sa incinte simtzurile si sa fie lasata sa fie pipaita.
Si de cate ori era pipaita, femeia lovea cu piciorul in dusumeaua tavernei.
Iar in patofii ei isi batuse cuie cu varful in sus.Si de cate ori batea cu piciorul
in pamant intra cuiul si mai adanc in carne.
Monahul povesteste ca atunci cand femeia si-a desfacut pantofii erau plini de sange.
Asa se impotrivea ea pacatului curviei, prezenta durerii o facea sa nu cada
prada ispitei.
Monahul care ii era inferior pe scara sfinteniei , este Sfantul Antonie Cel Mare.
Ce a vrut Antonie sa atraga atentia este ca acest pacat (curvia) este asa de periculos incat
uneori doar durerea fizica poate sa te opreasca de la savarsirea lui.

Apoi s-o luam altfel.Pentru noi barbatii, daca Solomon si David au cazut prada curviei(pt ca au cautat ispita) sa-mi
arate si mie cineva pe barbatul care cauta ispita curviei si este mai tare ca Solomon si David.Deci nu vorbim
de oricine, vorbim de acel Solomon si de acel David(psalmistul).

stefan florin 25.08.2015 11:29:28

Citat:

În prealabil postat de Reborn (Post 597969)
mersul la mare e curvie cu ochii, o faci pe riscul tau

glumesti nu?!

AlinB 25.08.2015 21:28:52

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 598893)
Interesant....

Vorbeste din experienta :21:

AlinB 25.08.2015 21:29:22

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 598915)
glumesti nu?!

Nu, doar asa vede ochii lui lucrurile altora :4:

Copacel 25.08.2015 21:51:40

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 598893)
Interesant....

Tu fie nu traiesti pe acesta planeta, fie stii foarte bine la ce m-am referit
dar te faci pe niznaiul.Singura diferenta dintre occident si acest popor este
ca aia recunosc pe fatza ca le fac , al nostru e mai ipocrit din fire.:48:
(Dar stii foarte bine lucrul asta, nu-i asa ?)

PS:ia-o mai usor cu metodele de manipulare sau cu alte
chestii sociologice/psihologice.Pur si simplu cu mine nu-ti merg chestiile
astea.:4:

AlinB 25.08.2015 22:21:46

Si multe altele.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:34:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.