![]() |
Da! :)) O întrebare nu poate exista fără un om care să o formuleze. :))
O mică lămurire, deși sunt convins că ți s-a mai spus: învățătura Bisericii nu se rezumă doar la Sfânta Evanghelie, ci și la Sfânta Tradiție în sânul căreia a luat naștere Evanghelia. Ea nu este mai profundă sau mai însemnată decât Sfânta Tradiție, ci ”unul din chipurile ei”. Pentru o mai bună lămurire, apelez la ”autoritatea” Sf. Siluan Athonitul: https://siluanathonitul.wordpress.co...-si-scriptura/ Asta așa ca să înțelegi stupizenia întrebării, asta din punctul meu de vedere ... ținând cont de faptul că știi despre ce vorbim. |
S T A T U T U L
PENTRU ORGANIZAREA ªI FUNCÞIONAREA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE Dispoziþii generale Art. 1 - Biserica Ortodoxã Românã este comunitatea creºtinilor ortodocºi, clerici, monahi ºi mireni, constituiþi canonic în parohii ºi mânãstiri din eparhiile Patriarhiei Române aflate în interiorul ºi în afara graniþelor României, care mãrturisesc pe Dumnezeu în Sfânta Treime, Tatãl, Fiul ºi Duhul Sfânt, pe temeiul Sfintei Scripturi ºi al Sfintei Tradiþii ºi participã la viaþa Bisericii prin aceleaºi Sfinte Taine, slujbe liturgice ºi rânduieli canonice. Art. 2 - (1) Biserica Ortodoxã Românã, de origine apostolicã, este ºi rãmâne în comuniune ºi unitate dogmaticã, liturgicã ºi canonicã cu Biserica Ortodoxã universalã P.S. Scuze pentru diacritice, sunt pe telefon și ies aiurea. Ei Ali, judecă și tu daca ești sau nu parte a bisericii. Oprește-te doar la primul articol. |
Citat:
paradoxul stii care este? chiar daca eu insumi m-as considera in afara, Biserica tot inauntru m-ar considera. |
Mda, stai oleacă greu cu înțelesul celor citite, e clar.
|
Ali, tu ești băiat bun, nu înțeleg de ce nu te dai tu pe breazdă. Ești în Biserică. :)
l.e. Ești botezat ortodox? |
bineinteles!
stiam asta, simpllu. si uite, fa-i o bucurie preotului care ti-a spus, tocmai faptul asta, ca stiu ca Biserica nu ma lasa prada hienelor aproape orice-as face, imi da incredere sa fiu eu insumi si sa n-o mint. pe ea, pe Biserica, adica sa spun ce gandesc. in urma cu 20-21 de ani am sfatuit doi bunici sa-si boteze ortodox nepotica pe ascuns, parintii (amici de-ai mei) erau trecuti la un cult neoprotestant. cred ca s-au hotarat cand mi-au vazut privirea...:)) |
Păcat că alegi jumătățile de măsură, asta și poate că nu ai un om potrivit care să-ți scoată cuiele din cap (ți-o spun prietenește!), deși tind să cred că încăpățânarea ta te ține departe de adevăr. Important este să-ți dorești să găsești un asemenea om, care să-ți lămurească toate problemele care te frământă. De un părinte, gen părintele Galeriu, ai avea nevoie. :)
|
dati repde pe protv, va canta un popa ortodox la vocea romaniei!
hai ca e timp, e un calup publicitar acum. sa vedem ce canta...:)) foarte interesanta aparitie va fi... ps.i-as fi propus un country al lui kriss krisstoferson, pocaitul, me and bobby mcgee...:)) |
exceptional, a cantat un cantec al lui florin bogardo, s-au intors fetele si merge mai departe! :))
scuze de off topic, dar e o chestie iesita din comun...:)) |
E arhidiacon, popă în devenire. :)
|
Eu chiar căutam ceva la care să mai uit, mulțam. :)
E bun teologul... :)) |
wow, ce voce frumoasa are, speciala. ce-ar fi sa castige? si uite cum creste BOR, ca fat-frumos! :)) am si eu un favorit acum...:))
|
Iote cum îți mai schimbi și tu părerea despre bărboși. :))
|
pai vin si ei printre oameni, se umanizeaza.
edit. si io am purtat barba, sa agat gagici, cum mi-a dat cum am lasat-o sa creasca. :)) |
Sunt printre oameni, dar nu așa cum vrei să îi vezi tu ... și sunt oameni faini majoritatea.
Vezi vedeta populară, duminica la ora 21, a început sezonul 3. |
Citat:
|
Citat:
|
Decât mult și fără rost...
|
Citat:
|
Citat:
eu recunosc, nu cred. ma bate gandul de ani buni sa merg la spovedanie, dar cum pot sa ma duc si sa incep cu Doamne, stii ca nu cred in Tine! pentru ca numai asa as incepe, nu altfel. daca nu ar trebui sa incep cu asta mi-ar fi usor, dar nu merge, pentru ca daca iau hotararea asta trebuie sa spun cu glas tare si ceea ce-mi spun in minte. |
Citat:
Btw pe un alt topic afirmi contrariul: https://www.crestinortodox.ro/forum/...5&postcount=26 Ești sigur că nu crezi în El sau mai degrabă nu-L iubești? :) |
Citat:
Tu crezi in Dumnezeu si se citeste de la o posta lucrul asta. Si se vede cum te trage Duhul prin toate cele din jurul tau sa iti lamuresti indoielile si nelamuririle. Prin forum si prin restul. Si are rabdare cu tine si te asteapta sa te convingi... Si te trage sufletul (se vede asta) spre spovedire si te impinge si constiinta... Dar tu nu vezi toate astea ce ti se intampla.. Du-te la spovedanie si vezi la fata locului. Planifici si visezi ce anume legat de spovedanie? Pt ca toti pleaca bucurosi de acolo... Succes si sa ne spui cum te simti dupa. Si lasa textele si scuzele, orice preot e bun. Esti ca un bolnav de cancer care asteapta sa vada ca si ultimul bolnav de cancer este vindecat 100% de tratamentul vechi de zeci de ani doar ca sa se convinga el la fata locului pt ca altfel refuza tratamentul... Ce anume astepti sa te convingi? Moartea? Boala? Durerea? |
Citat:
O alta dovada va veni cand vei simti linistea de la sfarsitul spovezii. Pacatele care incarca a ta constiinta te zoresc spre Spovada, nu mintea ta. |
Citat:
|
Citat:
|
.................
|
Citat:
Cel care a fost botezat dar nu crede se numeste ateu, nu credincios al Bisericii. Ateismul este apostazie. La fel cum cel ce devine adventist nu mai face parte din Biserica, desi a fost botezat ortodox. Tu nu intelegi ce este Biserica. Cei la care faci tu referire sunt credinciosii nepracticanti, nu atei. Aceia sunt considerati membri inactivi, care vor face parte deplin din Biserica atunci cand vor deveni si practicanti. Sunt sigur ca nu te intereseaza toate acestea si n-o sa accepti nicio corectare, esti prea plin de intelepciune si nu mai poate intra altceva din afara (evident ca n-o sa accepti niciodata ca eu as stii mai multe decat tine, tu le stii pe toate, fara sa le citesti). |
Citat:
|
Măh deșteptule, tu în perioada rătăcirii tale vrei să spui cu nu ai fost mădular al Bisericii, ai fost rebotezat sau cum?
|
Citat:
|
Eu am vorbit strict de faptul dacă este sau nu în Biserică, mădular al Bisericii, nu de mântuire.
Totuși, un răspuns la întrebarea mea ai? |
Citat:
|
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române îndeamnă Patriarhia Moscovei și Patriarhia Ecumenică la dialog pentru ajunge la un acord asupra situației din Ucraina
https://www.activenews.ro/stiri-soci...Ucraina-153193 |
Citat:
|
Citat:
Am deschis chiar un subiect un trecut pe tema asta, cine face parte din Biserica, citand ce spune invatatura ortoodxa, nu pareri personale. https://www.crestinortodox.ro/forum/...ad.php?t=16208 Prima conditie, esentiala, este sa marturiseasca invatatura ortodoxa. Nici vorba sa faca ateii parte din Biserica. Nici macar cei ce au o erezie nu pot face parte (de exemplu cei ce adopta, in mod constient, invatatura ecumenista, in sensul ca au aflat ce spune invatatura ortodoxa), pentru ca se impotrivesc adevarului revelat. Legat de ceea ce spui tu, Dumnezeu vrea ca toti sa se mantuiasca, ii ajuta pe toti, inclusiv pagani sau atei. Vrea ca toti sa ajunga in Biserica Sa, sa se poata mantui, dar dupa vointa omului, pentru ca altfel o dam in harul irezistibil de la calvinisti. Botezul nu se sterge niciodata, dar e doar primul pas, altfel toti cei care se boteaza se mantuiesc automat. Daca omul nu are credinta sau se converteste la alta credinta botezul nu-l mai ajuta cu ceva. |
Iarăși o dai cu mântuirea, deși nu s-a pomenit de așa ceva. Noi vorbim de faptul dacă este sau nu în Biserică. Și de unde știi că nu crede, ai un aparat care măsoară de la distanță credința omului? El spune că nu are niciun gând de părăsire a Bisericii, chiar dacă nu o frecventează des. Prin botez el a devenit membru al Bisericii, în prezent ”mădular bolnav”. Dar știi tu pentru cât timp?
|
Citat:
crestinism inseamna sa dai, nu sa iei, sa oferi, nu sa interzici, asta face Biserica crestina, ofera! te primeste inlauntrul ei si-ti da. ce fac eu, tu, ce facem noi cu darul este altceva, dar ea, Biserica, nu te alunga. ai grija ca dai semne de erezie! " Devenim membri Bisencii prin harul Sfintelor Taine, indeosebi prin Sfântul Botez, Mirungere si prin Sfânta Euharistie sau Impărtăsanie Prin Sfantul Botez noi ajungem mădulare ale Bisericii, murind si inviind în chip tainic cu Hristos. Prin Sfânta Taină a Mirungerii dobandim harul cresterii în Hristos prin Duhul Sfânt iar prin Sfanta Impărtăsanie ne unim cu Hristos si devenim purtatori de Hristos, mâncând trupul si sângele Său. Mintuitorul insusi zice : «Cel ce mănâncă trupul Meu si bea sângele Meu, intru Mine petrece si Eu întru el» (Ioan VI, 56). Nu fac parte din Biserica luptătoare ereticii, schismaticii si cei care s-au lepadat de credintă, care singuri s-au asezat în afara Bisericii." intelegi cat de mare este dragostea Bisericii pentru fiii ei? "care singuri s-au asezat in afara Bisericii". Biserica nu te alunga, numai oamenii o fac, unii ca tine... |
si pentru ca am pomenit despre cei care fac parte din Biserica sau nu, hai sa va spun cine nu face parte, patriarhia Moscovei!
in 1927 mitropolitul serghie a dat o declaratie in care spune ca biserica ortodoxa rusa recunoaste puterea bolsevica ca putere legitima si alte asemenea enormitati. declaratie care a fost semnata de multi episcopi si preoti rusi, serghie al nostru fiind facut patriarh un pic mai tarziu. problema e ca patriarhul rusilor, Tihon, un adevarat martir al rusilor, a aruncat anatema peste serghie si peste toti adeptii lui. cei care nu au semnat au fugit din rusia, patriarhia moscovei nu s-a delimitat niciodata de declaratia lui serghie. anatema asta inseamna, printre altele, eliminarea celor anatemizati din Biserica. |
Citat:
|
Patriarhul Tihon a murit în anul 1925, iar Mitropolitul Serghie face declarația pe 16 iulie 1927. Nu prea înțeleg cum a fost posibilă presupusa anatemă a P. Tihon asupra M. Serghie.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:41:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.