Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Judecata imediat urmatoare mortii, nelamuriri (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=19967)

LoverOfJesus95 09.01.2024 14:05:17

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 675125)
Foarte simplu, lumea nestiind adevarul despre familia lui Iosif decat pentru ca-si inchipuia ca erau copiii lor naturali isi gaseau motive de poticnire ca sa creada in Iisus sustinad ca e un copil din desfranare, un om oarecare.

Se pare ca nici fratii lui nu stiau adevarul despre ei pentru ca daca l-ar fi stiut l-ar fi spus tuturor ca orice copil. Deci si ei credeau sincer ca Iisus e fratele lor natural, trupesc. Defapt erau cu totii niste copii adoptati pe care i-a aciuiat Maria si Iosif la casa lor facand astfel incat ceilalti copii sa creada ca au mai nascut copii prin pacatul firii.

Era atat de mare taina si credinta ca Maria si Iosif e maica si taica lor incat asta credeau pana si copiii adoptati numiti in txt fratii...

Defapt erau doar niste copii orfalini sau abandonati culesi de dreptul feciorelnic Iosif si de preamilostiva Maria pururea fecioara.

Vecinii si oamenii au tras de limba pe copii si acestia au marturisit sincer ce stiau, si ce credeau si asa in locul unde a crescut Iisus impreuna cu fratii Sai se credea ca Iosif si Maria a avut multi copii naturali si asstfel isi gaseau poticneli sa creada pentru ca vedeau o familie obijnuita cu multi copii si multimea de copii facea trimitere la desfranare, la pacate, caci ”intru faradelegi m-am zamislit si intru pacate m-a nascut maica mea” asa ca nu puteau crede ca Iisus ar putea fi un sfant. Credeau toti ca spune lucruri frumoase insa ireale si-L alungau pentru ca nu-L credeau si necrezand si minunile erau putine.

O sa mori in Iad pt ca vezi ce scrie in Biblie si cauti o scuza o cauza cum ca Biblia nu a vrut sa spuna ce a si spus

Stii ca Dumnezeu blesteama pe cel care ii intoarce cuvantul si il rastalmaceste?

Tu crezi ca faci bine dar te inseli amarnic

Iisus nu a fost din lumea aceasta El doar s a nascut si si a vazut de Lucrarea Tatalui Care L a trimis, nu a avut el treaba cu familia lui pamanteasca

Matei 12: 47-50
46 "Pe când vorbea încă Isus noroadelor, iată că mama și frații Lui stăteau afară și căutau să vorbească cu El."
47Atunci, cineva I-a zis: Iată, mama Ta și frații**Tăi stau afară și caută să vorbească cu Tine.
48Dar Isus a răspuns celui ce-I adusese știrea aceasta:*Cine este mama Mea și care sunt frații Mei?
49Apoi, Și-a întins mâna spre ucenicii Săi și a zis:*Iată mama Mea și frații Mei!
50 Căci oricine**face voia Tatălui Meu care este în ceruri, acela Îmi este frate, soră și mamă.

Moroco 09.01.2024 14:10:08

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675126)
O sa mori in Iad pt ca vezi ce scrie in Biblie si cauti o scuza o cauza cum ca Biblia nu a vrut sa spuna ce a si spus

Stii ca Dumnezeu blesteama pe cel care ii intoarce cuvantul si il rastalmaceste?

Tu crezi ca faci bine dar te inseli amarnic

Iisus nu a fost din lumea aceasta El doar s a nascut si si a vazut de Lucrarea Tatalui Care L a trimis, nu a avut el treaba cu familia lui pamanteasca

Tu esti acela care rastalmacind se blesteama spre a ta pierzare.

Te declari deci invins vazand ca ti s-a inmuiat sabia sau continui sa ameninti si sa infricosezi?

LoverOfJesus95 09.01.2024 14:13:02

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 675127)
Tu esti acela care rastalmacind se blesteama spre a ta pierzare.

Te declari deci invins vazand ca ti s-a inmuiat sabia sau continui sa ameninti si sa infricosezi?

Ba ereticule, impreuna cu Biserica ta, tu interpretezi Biblia nu eu!
Blestemul lui Dumnezeu este asupra ta si al bisericii care schimba din Cuvantul lui pt folosul ei

Moroco 09.01.2024 14:15:07

Matei 12.

46. Și încă vorbind El mulțimilor, iată mama și frații Lui stăteau afară, căutând să vorbească cu El.
47. Cineva I-a zis: Iată mama Ta și frații Tăi stau afară, căutând să-Ți vorbească.
48. Iar El i-a zis: Cine este mama Mea și cine sunt frații Mei?
49. Și, întinzând mâna către ucenicii Săi, a zis: Iată mama Mea și frații Mei. (inauntru)
50. Că oricine va face voia Tatălui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate și soră și mamă.

Pricepi deci ca voi mistocarii provocatori ati gresit directia sau senusl pe ea si ca va indreptati spre intunericul de afara? Acolo unde este frigul si scrasnirea dintilor, focul gheenei si viermele care nu moare?

LoverOfJesus95 09.01.2024 14:17:39

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 675129)
Matei 12.

46. Și încă vorbind El mulțimilor, iată mama și frații Lui stăteau afară, căutând să vorbească cu El.
47. Cineva I-a zis: Iată mama Ta și frații Tăi stau afară, căutând să-Ți vorbească.
49. Și, întinzând mâna către ucenicii Săi, a zis: Iată mama Mea și frații Mei. (inauntru)
50. Că oricine va face voia Tatălui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate și soră și mamă.

Pricepi deci ca voi mistocarii provocatori ati gresit directia si ca va indreptati spre intunericul de afara? Acolo unde este frigul si scrasnirea dintilor, focul gheenei si viermele care nu moare?

Baaaa fumatule da mi un verset acum din Biblie in care Iisus ii spune Mariei mama, si nu ti mai zic nimic.
pana si pe cruce ii spune Femeie

LoverOfJesus95 09.01.2024 14:19:21

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 675129)
Matei 12.

Pricepi deci ca voi mistocarii provocatori ati gresit directia si ca va indreptati spre intunericul de afara? Acolo unde este frigul si scrasnirea dintilor, focul gheenei si viermele care nu moare?

Nu Iisus ii spune mama, nicaieri in Biblie nu i spune Iisus Mariei mama, hai mai asta cu mama

Moroco 09.01.2024 14:19:36

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675128)
Ba ereticule, impreuna cu Biserica ta, tu interpretezi Biblia nu eu!
Blestemul lui Dumnezeu este asupra ta si al bisericii care schimba din Cuvantul lui pt folosul ei

Io nu interpretez fiindca nu dau lectii si nu scriu carti ci ti-am aratat cum citesc ioio.

Deci eretic esti tu care vi sa ma fortezi si sa ma silnicesti cu interpretarea ta erectica spre folosul sefilor celor carora le luati bir ca sa va sustina foloasele necuvenite pentru numarul de prozeliti facuti inclusiv iata, din crestin-ortodocsi ca ai venit aici sa furi suflete pentru averica, pentru make averica great again!

LoverOfJesus95 09.01.2024 14:21:10

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 675132)
Io nu interpretez fiindca nu dau lectii si nu scriu carti ci ti-am aratat cum citesc ioio.

Deci eretic esti tu care vi sa ma fortezi si sa ma silnicesti cu interpretarea ta erectica spre folosul sefilor celor carora le luati bir ca sa va sustina foloasele necuvenite pentru numarul de prozeliti facuti inclusiv iata, din crestin-ortodocsi ca ai venit aici sa furi suflete pentru averica, pentru make averica great again!

Undeeeeeee ii zice Iisus in Biblie Mariei Mama?????

Te am intrebat ceva, pupatorule de moaste

Moroco 09.01.2024 14:32:28

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675131)
Nu Iisus ii spune mama, nicaieri in Biblie nu i spune Iisus Mariei mama, hai mai asta cu mama

Baaaa fumatule da mi un verset acum din Biblie in care Iisus ii spune Mariei mama, si nu ti mai zic nimic.
pana si pe cruce ii spune Femeie

Undeeeeeee ii zice Iisus in Biblie Mariei Mama?????

Te am intrebat ceva, pupatorule de moaste

Ioio nu-s fumat insa tu esti un paduche lat!

Nu-i spune mama ci Femee pentru ca El era Fiul Omului si prin aceasta formulare includea pe Eva adica pe Femeea facuta de Dumnezeu, luata din Adam, ca fiind prima fecioara si mama a tuturor oamenilor, deci e o formulare cu un grad mult mai mare de respect la adresa maicii Sale Maria si o scapare de slava desharta mamoniaca, El insusi fiind si propovaduind samanta cea din femeie adica samanta feciorelnica aruncata in tarina de Semanator pentru ca Adam nu o cunoscuse pe Eva in Rai asa cum era Maica Sa Maria si Taica Sau Iosif, niste oameni feciorelnici.

El fiind deci acel Fiu care va strivi capul sharpelui cu suflarea guruii Sale, care-i musca calcaiul Femeii ca sa-i fie strivit capul, adica fix capul tau erectic si antichrist! ( te rog ma iarta, nu pot minti ca sa te menajez)

LoverOfJesus95 09.01.2024 14:54:27

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 675134)
Ioio nu-s fumat insa tu esti un paduche lat!

Nu-i spune mama ci Femee pentru ca El era Fiul Omului si prin aceasta formulare includea pe Eva adica pe Femeea facuta de Dumnezeu, luata din Adam, ca fiind prima fecioara si mama a tuturor oamenilor, deci e o formulare cu un grad mult mai mare de respect la adresa maicii Sale Maria si o scapare de slava desharta mamoniaca, El insusi fiind si propovaduind samanta cea din femeie adica samanta feciorelnica aruncata in tarina de Semanator pentru ca Adam nu o cunoscuse pe Eva in Rai asa cum era Maica Sa Maria si Taica Sau Iosif, niste oameni feciorelnici.

El fiind deci acel Fiu care va strivi capul sharpelui cu suflarea guruii Sale, care-i musca calcaiul Femeii ca sa-i fie strivit capul, adica fix capul tau erectic si antichrist! ( te rog ma iarta, nu pot minti ca sa te menajez)

Nu ba ereticule, nu i a spus mama, pt nu avea de ce. Ba as spune ca s a simtit chiar jignit cand ucenicii i au zis uite, mama Ta si fratii Tai, El venind de la Dumnezeu si fiind din Dumnezeu. Probabil ca d aia a si zis cine e mama Mea si Fratii mei, care de fapt nu erau ai lui ci ai Mariei si lui Iosif. Dar tu esti un spalat pe creier de patristica ta aia fara baza scripturistica, si cred ca am dat cam mult apa morii tale stirbe si strambe

Si nu uita la finalul zilei, tu si parintii tai bisericesti sunteti cei care au rastalmacit Cuvantul Sau si l au si schimbat.

citeste psalmul 119 si vezi cum David tinea doar legea si cuvantul Domnului

Moroco 09.01.2024 14:58:53

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675135)
Nu ba ereticule, nu i a spus mama, pt nu avea de ce. Ba as spune ca s a simtit chiar jugnit cand ucenicii i au zis uite mama Ta si fratii Tai, El venind de la Dumnezeu si fiind din Dumnezeu. Probabil ca d aia a si zis cine e mama Mea si Fratii mei, care de fapt nu erau aio lui ci ai Mariei si lui Iosif

”Cine zice ala e”, ala ala e! Dupa formula ”hotul stiga hotii” tinand ca orbul de bata pana ajunge in groapa sapata de el altuia!

Ai spune tu... ”buna” poanta: 71:

Cat despre felul cum ”citesti”...:61:..si apoi cum interpretezi.:40:

LoverOfJesus95 09.01.2024 15:02:24

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 675136)
”Cine zice ala e”, ala ala e! Dupa formula ”hotul stiga hotii” tinand ca orbul de bata pana ajunge in groapa sapata de el altuia! :71:

Cat despre felul cum ”citesti”...:61:..si apoi cum interpretezi.:40:

1 Tesaloniceni 4:16 "Căci Însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va coborî din cer și întâi vor învia cei morți în Hristos ."

1 Tesaloniceni 4:17 "Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul."

Probabil ca si Pavel era fumat cand a scris asta cu invierea celor care au crezut in El, nu?
Daca ar fi sa traim vremurile alea, tu nu vei avea parte de nici o rapire sau sculare din morti

Voi sunteti astia cu cultul mortilor nu noi si care va rugati pt cei adormiti, si credeti ca i puteti mantui cu rugaciunile voastre si cu mijlocirea pururei voastre fecioare cu copii din Biblie(dupa cum am vazut ca zice in zeci de versete), si cu rugaciunile mortilor, canonizati ulterior ca sfinti de catre oameni pt a intregi Biserica.

Moroco 09.01.2024 15:08:13

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675137)
1 Tesaloniceni 4:16 "Căci Însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va coborî din cer și întâi vor învia cei morți în Hristos ."

1 Tesaloniceni 4:17 "Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul."

Probabil ca si Pavel era fumat cand a scris asta cu invierea celor care au crezut in El, nu?
Daca ar fi sa traim vremurile alea, tu nu vei avea parte de nici o rapire sau sculare din morti

Vremurile alea sunt in desfasurare.

...nu voi avea parte, poate pentru ca-s viu, cine stie. Deocamdata ma simt bine, tanar ca la 20 de ani, fara griji si fara bani.

LoverOfJesus95 09.01.2024 15:14:36

Mantuirea sufletului sta doar in baza relatiei sale cu [b]Iisus[/bn] si a [b]Cuvantului Sau[/v] pe care El L-a lasat, nu cu Maria, mortii careau murit si care sunt morti(precum zice si Biblia) sau a bisericii care a fost numai sub tutela unor pagani

LoverOfJesus95 09.01.2024 15:16:01

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 675138)
Vremurile alea sunt in desfasurare.

...nu voi avea parte, poate pentru ca-s viu, cine stie. Deocamdata ma simt bine, tanar ca la 20 de ani, fara griji si fara bani.

Adica nu crezi in ce zice BIBLIA si anume in invierea tuturor mortilor de la El?

Moroco 09.01.2024 15:18:31

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675139)
Mantuirea sufletului sta doar in baza relatiei sale cu [b]Iisus[/bn] si a [b]Cuvantului Sau[/v] pe care El L-a lasat, nu cu Maria, mortii careau murit si care sunt morti(precum zice si Biblia) sau a bisericii care a fost numai sub tutela unor pagani

Ce vrei sa zici? Mai clar...

...adica zici tu ca nu a fost nevoie de sfinti? Ii socotesti morti si pagani.

Dar de Ioan Botezatorul atunci, de el era nevoie? Mai e nevoie?

Pai nu zice sf. ap. Pavel in text de ei cei care nu au murit si care vor fi rapiti in nori? De sfinti e vorba!

LoverOfJesus95 09.01.2024 15:26:59

Citat:

În prealabil postat de moroco (Post 675141)
ce vrei sa zici? Mai clar...

...adica zici tu ca nu e nevoie de sfinti? Ii socotesti morti si pagani.

Dar de ioan botezatorul atunci, de el era nevoie? Mai e nevoie?

Pai nu zice sf. Ap. Pavel in text de ei cei care nu au murit si care vor fi rapiti in nori? De sfinti e vorba!

Nu mai e nevoie nici de apostoli?

nu socotesc pe nimeni eu morti, ci biblia ii socoteste morti pe toti cei care au adomit de la iisus si pana acum, pt ca daca acesti parinti "sfinti" ar fi deja in ceruri pe cine mama mea mai invie iisus?

Iesi putin din sfera ta si gandeste logic atat, pt 1 min. Atat. Fa rugaciune la cine vrei tu inainte si gandeste o logic!!!!
daca mortii care au murit (unii drepti altii nu), de ce ar mai spune apostolii si insusi iisus ca va invia mortii care au crezut in el, daca ei deja au fost judecati????

tu f2f cu mine sau altul ai fi ciuca bataii pt ca n ai avea nimic scripturistic si te ai face de cacao, de fapt oricum te ai facut pt ca n ai venit cu Biblia ci cu patristica ta

Moroco 09.01.2024 15:37:34

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675142)
nu socotesc pe nimeni eu morti, ci biblia ii socoteste morti pe toti cei care au adomit de la iisus si pana acum, pt ca daca acesti parinti "sfinti" ar fi deja in ceruri pe cine mama mea mai invie iisus?

Iesi putin din sfera ta si gandeste logic atat, pt 1 min. Atat. Fa rugaciune la cine vrei tu inainte si gandeste o logic!!!!
daca mortii care au murit (unii drepti altii nu), de ce ar mai spune apostolii si insusi iisus ca va mai invia mortii care au crezut in el, daca ei deja au fost judecati????

tu f2f cu mine sau altul ai fi ciuca bataii pt ca n ai avea nimic scripturistic si te ai face de cacao, de fapt oricum te ai facut pt ca n ai venit cu Biblia ci cu patristica ta

Mortii sunt oamenii lumii (fradelegilor si pacatelor). Lumea a si fost judecata prin Moise si ei se afla in blestemul Legii. Adormitii au fost din lume si au murit si au trecut la cele vesnice, s-au dus in iad si doar sfintii chiar daca au adormit ei sunt vii cu sufletul lor acolo unde sunt ei chiar daca ar fi murit pentru Hristos si ei nu trebuiesc inviati ci ei vor fi rapiti ca sa vietuiasca cu Domnul in vesnicie.

Nu va invia mortii care au crezut si cred in El caci aceia sunt vii si nicidecum morti, ci vor invia la Cuvantul lui Dumnezeu (cel nou) toti si vor crede cei care inca, pana azi nu cred in El.

Moroco 09.01.2024 15:39:35

Citat:

Nu pe txt ne-am duelat?
Ioio-s un biet mirean, n-am habar de nicio patristica. Putin de tot. O firmitura poate a mai ramas din ce am citit (putin) in tinerete. Nu ca acum as fi imbatranit. Sunt chiar mai tanar decat arat. Nici nu-ti vine sa crezi... ca-s mai tanar la suflet ca atunci.

LoverOfJesus95 09.01.2024 15:57:15

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 675143)
Mortii sunt oamenii lumii (fradelegilor si pacatelor). Lumea a si fost judecata prin Moise si ei se afla in blestemul Legii. Adormitii au fost din lume si au murit si au trecut la cele vesnice, s-au dus in iad si doar sfintii chiar daca au adormit ei sunt vii cu sufletul lor acolo unde sunt ei chiar daca ar fi murit pentru Hristos si ei nu trebuiesc inviati ci ei vor fi rapiti ca sa vietuiasca cu Domnul in vesnicie.

Nu va invia mortii care au crezut si cred in El caci aceia sunt vii si nicidecum morti, ci vor invia la Cuvantul lui Dumnezeu (cel nou) toti si vor crede cei care inca, pana azi nu cred in El.

Bai tu esti spalat bine de tot pe creier!!!!
1 Corinteni 15:22 "Și după cum toți mor în Adam, tot așa, toți vor învia în Hristos,"
Ioan 5:28 "Nu vă mirați de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui"
1 Corinteni 15:12 "Iar dacă se propovăduiește că Hristos a înviat din morți, cum zic unii dintre voi că nu este o înviere a morților?"
Faptele apostolilor 24:15 "și am în Dumnezeu nădejdea aceasta, pe care o au și ei înșiși, că va fi o înviere a celor drepți și a celor nedrepți."
Apocalipsa 20:5 "Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere."
Ioan 14:3 "Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca , acolo unde sunt Eu, să fiți și voi."
1 Corinteni 15:52 "într-o clipă, într-o clipeală din ochi, la cea din urmă trâmbiță. Trâmbița va suna, morții vor învia nesupuși putrezirii și noi vom fi schimbați."
Apocalipsa 20:6 "Fericiți și sfinți sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El o mie de ani."

A doua moarte face referire la Judecata Marelui Tron Alb din apocalipsa 20:11, care este si moartea a doua, adica judecata tuturor mortilor care n au crezut in El vezi Apocalipsa 20:11-15

Apocalipsa 20:11 "Apoi am văzut un tron de domnie mare și alb și pe Cel ce ședea pe el. Pământul și cerul au fugit dinaintea Lui și nu s-a mai găsit loc pentru ele."

Cunosc ca urechii omului ii sunt placute filozofiile patristice si interpretarile alegorice ale acestora, dar intelegi frati dragi ca, oricat de curat si de pusnic in smerenie ar trai unul dintre acestia, el nu poate dobandi Duhul Sfant decat prin citirea Scripturii, caci fara scriptura omul devine usor susceptibil inselarii si caderii in idolarie(aceea de a lua Cuvantul si de a-I da un alt inteles decat autorul a intentionat)

Apostolul Pavel ma invata sa vin la tine cu Dragoste de Hristos, dar unui inapt mintal ca tine care zice ca albu e negru si negru e alb si care cauta interpretari alegorice la cele Sfinte, nu ma pot abtine in a nu l mustra si a-i arata cat de in neadevar se afla, cautand raspunsuri filozofice/alegorice la Cuvantul Lui Dumnezeu

2 Timotei 4:3-4
– "Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învățătura sănătoasă, ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute și își vor da învățători după poftele lor."
– "Își vor întoarce urechea de la adevăr și se vor îndrepta spre istorisiri închipuite ."

Tit 2:15 "Spune lucrurile acestea, sfătuiește și mustră cu deplină putere. Nimeni să nu te disprețuiască."

Iorest 09.01.2024 22:55:59

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675091)
Nu apare absolut nicaieri cuvantul portal!!!

Prostule tu ai folosit cuvântul portal cu referire la Maica Domnului, am vrut să arăt ce instrumentar slab ai dpdv dogmatic.

Iorest 09.01.2024 22:59:18

...................

Iorest 09.01.2024 23:01:11

postare dubla

Iorest 09.01.2024 23:07:46

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675101)
ideea ca Iosif era batran vine din imaginatia unora pt a i proteja Mariei virginitatea si sa ramana pururea fecioara dar Biblia nu spune nicaieri ca ea a ramas fecioara

Ai prea mult timp, ți-am explicat mai jos câteva întrebări legate de rudeniile lui Iisus.

LoverOfJesus95 09.01.2024 23:09:17

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 675149)
Prostule tu ai folosit cuvântul portal cu referire la Maica Domnului, am vrut să arăt ce instrumentar slab ai dpdv dogmatic.

Incult ești tu, că tu declini pururea fecioria Maicii Domnului de care nu se îndoia nici Martin Luther, nu eu, eu am zis că nu e folosit cuvântul portal în Biblie și că tu adaugi cuvinte și interpretări.

Vezi că primii protestanți nu au fost la fel de radicali ca baptiștii și alte adunări mai noi.

Niciodata n am spus ca portal este un termen biblic ba incultule

Iorest 09.01.2024 23:13:13

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675153)
Niciodata n am spus ca portal este un termen biblic ba incultule

Așa ai explicat tu în sărăcia ta dogmatică, că Maica Domnului e un portal și te dai și biblic, nu ai zis că e termen biblic deci ai adăugat la biblie prin interpretarea ta de putoare cu mintea odihnită.

Vezi că produci interpretări.

LoverOfJesus95 09.01.2024 23:17:44

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 675152)
Bă putoareo, tu nu ai de lucru, ai timp să stai ca un parazit neproductiv toată ziua pe forum să jignești o comunitate unde ești în gazdă ?

Cum bă prostalăule să fie Maica Domnului de aceeași vârstă cu Iosif dacă i s-a dat în grijă o fată fecioară ?

De ce merge Iisus singur la botezul de la Iordan dacă frații lui erau mai mici, nu trebuia să aibă grijă de ei ?

De ce nu mai apare Iosif în Biblie după ce Iisus face 30 de ani, dacă Iosif era de o vârstă cu Maria, Maica Domnului, nu era în viață la momentul răstignirii ?

De ce nu cer frații lui trupul lui Iisus dacă erau frați de sânge ?

Nu gândești deloc, bă agariciule ?

Nicaieri in biblie nu scrie ca Iosif era mai mare decat Maria.

LoverOfJesus95 09.01.2024 23:19:02

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 675154)
Așa ai explicat tu în sărăcia ta dogmatică, că Maica Domnului e un portal și te dai și biblic, nu ai zis că e termen biblic deci ai adăugat la biblie prin interpretarea ta de putoare cu mintea odihnită.

Crezi ca fecioara a nascut natural? adica cu sange? da sau nu?

Iorest 09.01.2024 23:21:44

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675100)
Citisem undeva intr un gallup poll ca dintre cei aproximativ 300 de milioane de ortodoxi in lume, nu mai mult de 8% sunt si practicanti(merg la biserica). Nici nu e de mirare din moment ce copiii sunt botezati de mici ortodoxi fara a avea vreun discernamant.

N-am loc în Biserica ortodoxă în oraș Duminica și în sărbătorile mari, și la Bobotează sau Soborul Sfântului Ioan Botezătorul a fost plin, stătea lumea afară în frig.

Ce ai vrea să facem, dacă ar veni toți la Biserică am mai construi încă 10.000 de biserici doar în zonele populate.

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675100)
Pe cand la protestanti vii tu si te botezi spre pocainta, fara a fi obligat! Si, da nu ti se percep bani pt a fi botezat sau etc

Tu nu vezi ce au creat protestanții în lume, război, arme foarte precise, pornografie, bordeluri, închisoare digitală, jocuri de noroc Vegas, industria drogurilor ca fiind ceva recreativ și nevinovat, filmografie vulgară și în care se promovează comportamente de risc, boli cu transmitere sexuală create în laborator șamd.

Nu mai spun de industria de consum și comerț.

LoverOfJesus95 09.01.2024 23:23:31

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 675154)

Imi pui cuvinte in gura!

Iorest 09.01.2024 23:24:44

Nu avem loc în Biserică la sărbătorile mari, deci nu știu dacă merg 8% sau 2% e prea mic spațiul.

LoverOfJesus95 09.01.2024 23:27:06

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 675159)
Nu avem loc în Biserică la sărbătorile mari, deci nu știu dacă merg 8% sau 2% e prea mic spațiul.

De ce schimbati cuvantul?

Biblia Ortodoxa 1914 cu binecuvantare sinodului
Matei 1:24 Si nu o a cunoscut pre ea pana ce a nascut fiul sau cel intai nascut, si a chemat numele lui Iisus

ce s a intamplat cu pana, i s a terminat termenul de valabilitate?

Iorest 09.01.2024 23:28:57

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675158)
Iisus nu i se adreseaza niciodata cu mama ci cu femeie

Păi și ce e cu asta, atunci de ce i se adresează ceilalți cu mama ta și frații tăi ?

Normal că e o naștere care întrece imaginația umană, nu văd de ce dacă Iisus ar mai fi avut frați de sânge după mamă, nu s-ar fi menționat tot ce fac ei cum s-a scris despre Iacov și Esau.

Iorest 09.01.2024 23:32:05

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675160)
De ce schimbati cuvantul?

Biblia Ortodoxa 1914 cu binecuvantare sinodului
Matei 1:24 Si nu o a cunoscut pre ea pana ce a nascut fiul sau cel intai nascut, si a chemat numele lui Iisus

ce s a intamplat cu pana, i s a terminat termenul de valabilitate?

Păi tu ai zis că doar 8% din ortodocși merg la biserică, eu îți zic că nu am loc când sunt sărbători.

Vezi că Iisus a stat în Egipt până la moartea lui Irod, care a mai trăit 4-5 ani de la măcelul pruncilor de 2 ani în jos, plus când L-au găsit pe Iisus în Templu a trecut ceva vreme și era tot singur, apoi nu s-a mai menționat nimic despre Iosif.

Dacă avea frați de la Maica Domnului Maria când s-a pierdut în templu de ce nu s-a zis nimic despre ei, că te-am căutat cu frații tăi sau ceva.

Dacă Iosif era de o vârstă cu Maria de ce nu s-a menționat nimic la răstignirea lui Iisus, doar Maica Domnului l-a urmărit îndeaproape la cruce, unde era Iosif ?

LoverOfJesus95 09.01.2024 23:32:07

Revenind la subiectul primordial

1 Corinteni 15:22 "Și după cum toți mor în Adam, tot așa, toți vor învia în Hristos,"
Ioan 5:28 "Nu vă mirați de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui"
1 Corinteni 15:12 "Iar dacă se propovăduiește că Hristos a înviat din morți, cum zic unii dintre voi că nu este o înviere a morților?"
Faptele apostolilor 24:15 "și am în Dumnezeu nădejdea aceasta, pe care o au și ei înșiși, că va fi o înviere a celor drepți și a celor nedrepți."
Apocalipsa 20:5 "Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere."
Ioan 14:3 "Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca , acolo unde sunt Eu, să fiți și voi."
1 Corinteni 15:52 "într-o clipă, într-o clipeală din ochi, la cea din urmă trâmbiță. Trâmbița va suna, morții vor învia nesupuși putrezirii și noi vom fi schimbați."
Apocalipsa 20:6 "Fericiți și sfinți sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El o mie de ani."

A doua moarte face referire la Judecata Marelui Tron Alb din apocalipsa 20:11, care este si moartea a doua, adica judecata tuturor mortilor care n au crezut in El vezi Apocalipsa 20:11-15

Apocalipsa 20:11 "Apoi am văzut un tron de domnie mare și alb și pe Cel ce ședea pe el. Pământul și cerul au fugit dinaintea Lui și nu s-a mai găsit loc pentru ele."

Apostolul Pavel ma invata sa vin la tine cu Dragoste de Hristos, dar unui inapt mintal ca tine care zice ca albu e negru si negru e alb si care cauta interpretari alegorice la cele Sfinte, nu ma pot abtine in a nu l mustra si a-i arata cat de in neadevar te afla, cautand raspunsuri filozofice/alegorice la Cuvantul Lui Dumnezeu

Tit 2:15 "Spune lucrurile acestea, sfătuiește și mustră cu deplină putere. Nimeni să nu te disprețuiască."

Iorest 09.01.2024 23:34:36

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675163)

Prostule spamezi.

Vezi așa, dacă Iosif era de o vârstă cu Maria de ce nu a fost la răstignirea lui Iisus ?

Dacă frații lui erau după Maria de ce nu au avut grijă de mama lor și nu s-au dus după ea la răstignirea lui Iisus ?

Unde e Iosif după ce Iisus se pierde în templu, unde e Iosif când Iisus se botează la Iordan, când propovăduiește, când face minuni șamd ?

LoverOfJesus95 09.01.2024 23:38:10

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 675161)
Păi și ce e cu asta, atunci de ce i se adresează ceilalți cu mama ta și frații tăi ?

Normal că e o naștere care întrece imaginația umană, nu văd de ce dacă Iisus ar mai fi avut frați de sânge după mamă, nu s-ar fi menționat tot ce fac ei cum s-a scris despre Iacov și Esau.

Biblia spune ca va naste/a nascut nu ca a fost o o nastere care intrece imaginatia umana

Observ ca la voua va este foarte predilect cuvantul imaginatie

Iorest 09.01.2024 23:43:49

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675069)
De unde stiua fariseii si carturarii, mai asta cu sfintele tale interpretari cine erau "fratii in credinta"?

Marcu 6:3 "Nu este acesta tâmplarul, feciorul Mariei, fratele lui Iacov, al lui Iosif, al lui Iuda și al lui Simon? Și nu sunt surorile Lui aici, între noi? Și găseau o pricină de poticnire în El."

Alt Iudeu care zicea asta

Matei 13:55 "Oare nu este El fiul tâmplarului? Nu este Maria mama Lui? Și Iacov, Iosif, Simon și Iuda nu sunt ei frații Lui?"

Tu esti fumat? Cum poti sa insinuiezi ca Domnul Domnilor si Cel care va judeca vii si mortii avea mama?
Maria a fost doar "un portal" prin care sa se nasca om pt a putea plati plata pacatului care este moartea

Iisus a spus in nenumarate randuri ca Imparatia Lui nu este din Lumea aceasta si ca Tatal Sau este unul singur, Acela fiind Dumnezeu pe care doar El L-a vazut

Cu ce-ți pun cuvinte în gură, tu ai folosit cuvântul portal, nu mai știi ce ai scris ?

Vezi că și tu ca să interpretezi Biblia folosești și alte cuvinte decât ce e acolo, cu alte cuvinte interpretezi.

Iorest 09.01.2024 23:46:35

Citat:

În prealabil postat de LoverOfJesus95 (Post 675165)
Biblia spune ca va naste/a nascut nu ca a fost o o nastere care intrece imaginatia umana

Observ ca la voua va este foarte predilect cuvantul imaginatie

E vorba de zămislirea care nu a fost biologică, iar nașterea nu și-o puteau imagina oamenii altfel decât e biologic, că era o învățătură grea de acceptat în epocă.

LoverOfJesus95 09.01.2024 23:47:10

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 675164)
Prostule spamezi.

Vezi așa, dacă Iosif era de o vârstă cu Maria de ce nu a fost la răstignirea lui Iisus ?

Dacă frații lui erau după Maria de ce nu au avut grijă de mama lor și nu s-au dus după ea la răstignirea lui Iisus ?

Unde e Iosif după ce Iisus se pierde în templu, unde e Iosif când Iisus se botează la Iordan, când propovăduiește, când face minuni șamd ?

asa cum multi ucenici n au fost!

Ioan 19:25 – "Lângă crucea lui Isus, stăteau mama Lui și sora mamei Lui, Maria, nevasta lui Cleopa, și Maria Magdalena."
Luca 23:49 – "Toți cunoscuții lui Isus și femeile care-L însoțiseră din Galileea stăteau departe și se uitau la cele ce se petreceau."
Luca 23:35 – "Norodul stătea acolo și privea. Fruntașii își băteau joc de Isus și ziceau: „Pe alții i-a mântuit; să Se mântuiască pe Sine Însuși dacă este El Hristosul, Alesul lui Dumnezeu.”"
Marcu 15:31 – "Tot astfel și preoții cei mai de seamă, împreună cu cărturarii, își băteau joc de El între ei și ziceau: „Pe alții i-a mântuit, și pe Sine Însuși nu Se poate mântui!"

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:52:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.