Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   Calugarie sau casatorie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=204)

daliapantelimon 02.02.2008 21:00:48

Citat:

În prealabil postat de costel
La Schimbarea la fata a Mantuitorului pe Tabor se arata Moise si Ilie, primul casatorit, celalalt necasatorit. Din iconografie nu reiese ca Ilie stralucea mai mult decat Moise. Moise nu are o alta pozitie fata de Ilie, pozitie care sa exprime o inferioritate.

Da, esenta nu este cum slujesti Domnului...monah sau mirean, ci in ce fel iti traiesti tu chemarea de la Dumnezeu.... Desavarsirea poate veni pe ambele cai. Mai rau este insa...altceva...sa fii monah si sa te trezesti tanjind dupa ale mireanului....Mireanul mai poate pleca in manastire, dar calugarul inapoi...nu poate.

sofiaiuga 02.02.2008 22:29:26

avem exemplum pe sfinta IULIANA din Lazarevo ,care a avut 12 copii.

daliapantelimon 03.02.2008 14:55:59

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga

Si cate alte femei si cati alti barbati mai sunt....asemenea acelei sfinte, nestiuti in lume, nevoindu-se dupa puterile lor....Credeti-ma fratilor ca ma vazut si monahi jalnici, dar si mireni nevoitori. Insa m-am incredintat din experienta...ca Domnul ii iubeste pe toti...deoporiva. Pentru cei cazuti plange, pentru cei drepti se bucura....Dumnezeu este iubire, iar iubirea Lui nu se scarbeste nici de cel mai imputit pacatos. Asteapta ca si acela sa se intoarca, sa fie VIU.
Iertare!

cristiboss56 08.02.2008 08:14:10

Citat:

În prealabil postat de daliapantelimon
Citat:

Si cate alte femei si cati alti barbati mai sunt....asemenea acelei sfinte, nestiuti in lume, nevoindu-se dupa puterile lor....Credeti-ma fratilor ca ma vazut si monahi jalnici, dar si mireni nevoitori. Insa m-am incredintat din experienta...ca Domnul ii iubeste pe toti...deoporiva. Pentru cei cazuti plange, pentru cei drepti se bucura....Dumnezeu este iubire, iar iubirea Lui nu se scarbeste nici de cel mai imputit pacatos. Asteapta ca si acela sa se intoarca, sa fie VIU.
Iertare!

Asa este. Dumnezeu este lumina si dragoste suprema. El ne iubeste pe toti deopotriva, pentru ca toti suntem copiii Lui. Ce parinte adevarat, face diferente intre copii lui ?

daliapantelimon 10.02.2008 07:21:51

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Citat:

Iertare!

Asa este. Dumnezeu este lumina si dragoste suprema. El ne iubeste pe toti deopotriva, pentru ca toti suntem copiii Lui. Ce parinte adevarat, face diferente intre copii lui ?

Eu am vazut Parinte duhovnicesc facand diferenta intre ucenicii lui si m-am mahnit mult pentru acelea, dar domnul ne iubeste pe fiecare cum suntem, fara a ne spune ca suntem maximum sau minimum sau duhovnicesc. Caci Domnul pune cate o taina in fiecare dintre noi, dupa structura noastra...nu ne putem compara...nici ca vietuire, nici ca altceva.
Iertare!

costel 21.02.2008 11:26:26

Ne intalnim mai mereu cu intrebarea: casatorie sau calugarie? Si rar ne intalnim cu duhovnicul pentru a primi raspunsul cuvenit. Important este sa-ti gasesti locul, sa simti ce vrea Dumnezeu cu tine. In momentul in care te-ai hotarat pentru o cale, sa nu mai consideri ca mai exista pentru tine si o alta cale, iar calea pe care ti-o alegi, sa o alegi cu entuziasmul cuvenit, adica sa nu te casatoresti cu probabilitate, nici sa te faci calugar cu probabilitate.

Traditie 21.02.2008 12:04:20

Duhovnicul nu are voie sa te influenteze în aceasta decizie.

De asemeni cred ca nu e necesar sa facem decizii în viata, cu exceptia respingerii pacatelor. Celelalte vin firesc, de la Dumnezeu.

costel 21.02.2008 12:29:27

Draga Traditie, cred cu adevarat in relatia cu duhovnicul. Consider ca iti poate aduce lumina in luarea unei decizii.

Traditie 21.02.2008 20:17:04

Ceea ce ti-am zis am auzit la mai multi preoti, nu e de la mine. Mi se pare ca si parintel3 Teofil Paraian spune asta într-o carte, sau/si parintele Cleopa.

E un lucru general cunoscut.

sofiaiuga 22.02.2008 21:18:44

calugaria este o chemare ,ce tre f. bine analizata inainte de a pasi pe acest drum ,daca cel ce vrea calugarie poate face fata greutatilor din manastire ,cu taierea voii proprii.Nu se poate face asta daca mergi la calugarie din alt motiv decit dragostea de Dumnezeu ,adica aceia care merg din diverse calcule ,deceptie sentimentala ,greutati materiale ..etc... nu vor reusi ,iar dupa ce ai depus juramintul ,calea este fara intoarcere.Asa ca sa nu ne miram ca nu toti calugarii sint SUPER buni ,adica f. reusiti .

cristiboss56 23.02.2008 09:38:36

Citat:

Citat:

La Schimbarea la fata a Mantuitorului pe Tabor se arata Moise si Ilie, primul casatorit, celalalt necasatorit. Din iconografie nu reiese ca Ilie stralucea mai mult decat Moise. Moise nu are o alta pozitie fata de Ilie, pozitie care sa exprime o inferioritate.

Da, esenta nu este cum slujesti Domnului...monah sau mirean, ci in ce fel iti traiesti tu chemarea de la Dumnezeu.... Desavarsirea poate veni pe ambele cai. Mai rau este insa...altceva...sa fii monah si sa te trezesti tanjind dupa ale mireanului....Mireanul mai poate pleca in manastire, dar calugarul inapoi...nu poate.

Dalia draga, ispite sunt de ambele parti si nu trebuie sa fim rautaciosi nici cu unii nici cu altii, pentru ca nimeni nu este far de pacat si cu totii suntem egali in fata Bunului DUMNEZEU. Caderi poate avea si monahul si mireanul. Important cine stie a se ridica mai repede cu cainta in suflet pentru faptele , gandurile sau vorbele sale. Nimeni si mai ales Bunul DUMNEZEU, nu vrea moartea pacatosului ci din potriva indreptarea lui.

denisse 03.04.2008 22:52:01

Doamne ajuta frati si surori. Ma bucur nespus ca in sfarsit am gasit un forum pt suflet unde putem evada din cotidian si pot in sfarsit reflecta si eu in cuvinte asupra starii mele sufletesti.In ceea ce priveste dificila alegere pe care trebuie sa o faca prietena ta dalipantelion pot doar sa-ti spun ca dc alege sa mearga intr-o mansatire trebuie sa o faca in cea mai linistia perioada a vietii ei si nu cand simte ca nu mai poate rezista in lume pt ca atunci aceasta retragere la manastire devine o fuga de lume,de greutati, de probleme si poate fi si o lipsa de curaj. Ori Dumnezeu nu ne incurajeaza sa fugim din calea ispitelor sau a greutatilor ci sa le infruntam cu seninatate si cu credinta si rabdand toate sa asteptam ajutorul lui Dumnezeu care nu intarzie a veni mai ales dc ne rugam cu lacrimi. Numai dupa ce va trece de problemele din lume si se va linisti va putea sa se gandeasca serios si cu seninatate la calugarie. Trebuie mentionat ca sunt multi care au incercat sa intre in manastiri si au renuntat din pricina neputintei lor, deci nu e un lucru pe usor. Nu poti spune pur si simplu intr-o zi "Ma calugaresc" , mai cred ca trebuie sa treci niste probe ale propriei constiinte si personalitati. Su dupa ce ti-ai analizat posibilitatile si slabiciunile tragi linie si spui Duhovnicului prima data. Iertare si Maica Domnului sa ne ajute pe toti sa luam decizia cea buna la vremea potrivita.

Doamne nu trece cu vederea pe cei ce i-ai zidit cu mana Ta.

ancah 04.04.2008 12:29:21

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Duhovnicul nu are voie sa te influenteze în aceasta decizie.

De asemeni cred ca nu e necesar sa facem decizii în viata, cu exceptia respingerii pacatelor. Celelalte vin firesc, de la Dumnezeu.

Citind "Talita Cumi", am fost surprinsa de cuvintele Pr. Argatu, care imediat dupa convertire ii spunea Monicai Fermo sa-si cumpere o casuta langa o manastire. Evident ca decizia finala a fost a Monicai Fermo, dar m-a uimit ca Parintele Argatu cu inainte vederea sa a stiut cu mult inainte ca aceasta se va calugari.

madalynn007 04.04.2008 20:59:14

Daca tu simti ca vrei ca sa iti dedici toata viata ta Lui Hristos atunci trebuie sa faci pasul acesta.calugaria nu e deloc usoara.un crstin obisnuit este incercat de un singur diavol in timp ce un calugar de 7.

daliapantelimon 13.04.2008 16:46:03

Citat:

În prealabil postat de madalynn007
Daca tu simti ca vrei ca sa iti dedici toata viata ta Lui Hristos atunci trebuie sa faci pasul acesta.calugaria nu e deloc usoara.un crstin obisnuit este incercat de un singur diavol in timp ce un calugar de 7.

Care e dracul care lupta pe mirean si care sunt cei 7 care-l lupta pe calugar?

7th_Brigade_TzHL 11.05.2008 13:56:35

Citat:

În prealabil postat de Parintele Constantin Coman
Cand cineva ajunge la [color=green]dilema mentalã[/color]: monahism sau familie, eu spun, [color=red]decizia ta sã fie pentru familie, pentru cã dacã vocatia este cea a monahismului, va birui[/color] ...intelegeti.

costel 14.05.2008 18:07:30

Pentru mine ca esti in manastire, ca esti in lume tot la ascultare ajungi. Nu vad rostul lui "sau", caci una nu o exlude pe cealalta. Pentru mine nu e important unde esti, ci cum esti. Important este sa fii in ascultare. Ea constituie conditia restaurarii spirituale a omului. Prin aceasta i se vindeca voia proprie si i se acorda cu voia dumnezeiasca.

rebellu007 16.05.2008 20:00:00

Citat:

În prealabil postat de madalynn007

dar la fel de usor, pentru dracii cu care se lupta, mantuieste pana la al 7-lea neam al sau, prin mantuirea lui...
si... dalia, asculta de duhovnic. calugaria, desi o cale extraordinara, nu e pentru oricine. asta e clar. oricum, cine se duce in manastire are o perioada de "proba". este sora (frate daca e baiat:)) si abia dupa un timp, cand decide duhovnicul, devine monahie (sau monah).

costel 17.05.2008 11:55:22

Trebuie sa ne fie clar: in manastire nu se duce, sau nu ar trebui sa mearga cel care a avut probleme in acesta lume si nu a gasit rezolvare. Cel care face acest lucru din acest motiv, cu siguranta va reveni in lume. Nu mai revine in lume, cel care care nu a plecat din cauza problemelor, ci din preaplinul inimii sale. A plecat sa se roage neincetat pentru noi.

cristiboss56 17.05.2008 20:08:31

Citat:

Trebuie sa ne fie clar: in manastire nu se duce, sau nu ar trebui sa mearga cel care a avut probleme in acesta lume si nu a gasit rezolvare. Cel care face acest lucru din acest motiv, cu siguranta va reveni in lume. Nu mai revine in lume, cel care care nu a plecat din cauza problemelor, ci din preaplinul inimii sale. A plecat sa se roage neincetat pentru noi.

Excelenta observatie Costele ! Pentru calugarie trebuie sa ai si o chemare launtrica nu poate urma aceasta cale ce-l ce in necazul sau neamplinirea lui, vrea a se izola, pentru ca multi considera viata in calugarie ca o simpla izolare de viata agitata si plina de ispite. Ori aceasta consideratie, este gresita din starta.

isaia 12.08.2008 09:09:25

Despre cele doua feluri de ispite
Cand te rogi ai lupta directa si prin semnul sfintei cruci pe care trebuie a-l face si in jurul
tau chiar cu mintea prin inchipuire se poate departa acele apasaturi ale vrajmasului
diavol; acesta ataca direct cand te rogi si indirect cand esti nevoit si necesar sa lucrezi.
In lucru te va ispiti prin ceilalti de aceea este necesara rugaciunea de dinainte si
cercetarea de dupa:Ce ai castigat sufleteste?
In cazul ispitei de a cadea in desfranare sunt de respectat intai ascultarea de duhovnic prin
care primesti ajutorul lui Hristos, apoi vadirea catre superior a ispitei pentru o
reorganizare asa cum de regula citim la parintii nevoitori din chinovii. Trebuie si pravila
si sa intocmesti rezumate la cartile duhovnicesti pe care le ai, e necesar acest tip de lucru.
In ultima instanta este asa cum spun canoanele sa nu stai unde este un astfel de pericol.
Pentru rabdarea insa a greutatilor din lucrul duhovnicesc este necesar sa cunosti foarte
bine canoanele ce se dau pentru unele pacate . Trebuie sa cunosti Sfanta Scriptura si ceea
ce este scris in legile din cartea Vechiului Testament, la Levitic, Numerii si Deuteronom.
Sa cunosti foarte bine cartea ,,Matericul”, colectie ingrijita de Ignatie Monahul, Editura
Anastasia, 1995, cu 223 pagini; de asemeni si ,,Carte foarte folositoare de suflet” a
Sfantului Ioan postitorul si tiparita intro editie ingrijita de Pr. Prof. Dr. Constantin
Coman, Editura Bizantina, 2005, cu 187 pagini. In special sa ai din cartile Parintelui
Cleopa .
O altfel de incercare este si mediul in care traiesti la care este necesara intai ca
intotdeauna Ascultarea apoi sa cunosti din tainele naturii de la cei care au cercetat-o.
Animalele salbatice au simturi dezvoltate si simt prada lor chiar la cativa kilometri
distanta, iar acestea isi marcheaza zona lor de vietuire. Animalele domestice care dupa
cum trebuie sa știi din Vechiul Testament ca sunt unele necurate, de asemeni sunt foarte
periculoase si fizic si organic. In acest caz este de un real folos sa cunoști o gastronomie
recunoscuta de specialiști ca fiind sănătoasa. La fel ascultarea are locul de capatai atat
timp cat ea seamana cu cea a Sfintilor Parinti. Ascultarea este pana la pacat, sau cel putin
ea trebuie sa imite pe cea a sfintilor. Atunci cand este insotita de rugaciune , nu va da
gres.
Pentru pradatoarele reptile trebuie din nou a avea frica cea firesca si sa cunosti ajutorul
lui Dumnezeu care vine intotdeauna prin rugaciunile Bisericii. Șerpii, se cunoaste ca
detesta rasina de brad, unde este soparla este si sarpele, un paianjen te poate infecta, o
planta poate fi toxica intr-o anumita cantitate. La fel un caine poate fi deranjat de un
fosnet sau poate ataca la fel ca un pradator cand este in grup. Chiar si un cal stresat poate
fi la fel de grav sau un bou de 2, 3 ani sau chiar un berbec de 2, 3 ani. Chiar tu poti fi un
pericol la fel de grav pentru altii de aceea trebuie sa ceri de la toti sfatul fiecaruia, sa
intelegi si din perspectiva celuilalt adevarul si sa strigi mereu : Doamne , iarta-ma!
Doamne , ajuta-ma! si celelalte.Cu cât te smerești cu atât te și înalți

Mulți oameni din lipsă de cunoaștere ajung ca animalele, de aceea și porunca dumnezeiască este ca fiecare om să fie educat. Cu cât un om dispune de o bună educație din fragedă vârstă, cu atât își poate curăți sufletul de ceea ce poate deveni obișnuință sau chiar robie.
Mijloace de îndreptare există pentru orice categorie socială. De exemplu, pentru cei ce pot posti, fie aspru, fie mai puțin aspru, fie cu dezlegări pentru boli sau pentru vârsta fragedă sau bătrânețe, chiar și cei ce au activități grele, care necesită multă hrană consistentă, hiperextrogenismul nu este o problemă.
Astfel că pe o anumită categorie de oameni îi ajută nevoința duhovnicească încât patimile lipsesc cu desăvârșire cât timp se pot nevoi, pe o altă categorie îi ajută echilibrul și munca cea bună, pe alții, răbdarea bolii, pe alții remediile naturii consumând la caz puțin ceai de frunză de nuc, chiar și nefiert. Singurul lucru este să cauți mereu calea cea curată și ajutorul dumnezeiesc nu va întârzia. Însă ceea ce câștigi din darul lui Dumnezeu care este curăția să fie spre slava lui Dumnezeu și nu spre defăimarea aproapelui care încă nu a ajuns la Lumina Cunoștinței de Dumnezeu, căci unii au rele pătimiri și pentru multele milostenii care le pot face astfel.

Dacă o soră de mănăstire nu va rămâne în continuare, se canonisește un an oprire de la împărtășanie, căci în sufletul ei deja făgăduise fecioria.

Dacă o rasoforă nu va rămâne în mănăstire, se canonisește trei ani oprire de la împărtășanie, căci a lăsat haina călugărească și dacă se va căsători i se va face doar Cununia a Doua, plus încă un an oprire de la împărtășanie; nu poate fi deci preot de mir (rasoforul) și nici nu poate lua un viitor preot în căsătorie, nici preot fost căsătorit, aceasta fiind notificată desfrânare.

Dacă este monah, deja nu se mai poate vorbi de căsătorie, căderea se socoate ca desfrânare și se canonisește dublu cel al mirenilor, 14 ani și întoarcerea în mănăstire când va putea.
Totuși trebuie stiut că după canoanele monahale nu se călugărește cineva decât la o vârstă trecută de maturitate: la femei doar la 40 de ani, la bărbați la 25 de ani ca excepție pentru necesarul ierarhiei.

Dacă citim și prin cărțile de Istorie Bisericească, putem afla că în vremurile străvechi fiecare familie, fie țăran, fie boier, fie domnitor era dator să-și afierosească un copil mănăstirii, chiar dacă acești afierosiți nu vroiau. Ca mai pe urmă să te minunezi aflând că acești afierosiți au înțeles prin viața aceasta că este un lucru măreț - mulți călugări, foști fii de domnitori au ajuns egumeni și mitropoliți, contribuind la buna conducere a Țării când domnii nu mai puteau face prea mult.

Vezi Pravila Bisericească, Tipicul cel Mare al Sfântului Sava, Regulile Mari și Mici ale Sfântului Vasile cel Mare, Constituțiile Sf. Vasile cel Mare, Istoria Bisericii Ortodoxe Române.

isaia 12.08.2008 10:14:11

În ceea ce mă priveste pe mine , aș dori foarte mult ca fiecare să afierosească lui Dumnezeu măcar 7 ani în viată mănăstirească.Eu cunosc că in Vechiul Testament afierosirile se făceau pe 7 ani și pe 50 de ani, după care se înapoia la casa sa; dacă hotăra pentru a rămâne in continuare afierosit atunci rămânea. În legea harului apar unele canoane, dar tot ce vine de la Dumnezeu este spre mântuire.

donisaadriana 18.08.2008 10:19:18

si eu am simtit aceasta chemare de a merge la manastire.am 30 de ani acuma am tot lasat timpul sa treaca .Nici acum nu stiu ce sa fac.

sofia 18.08.2008 12:31:48

Citat:

În prealabil postat de donisaadriana
si eu am simtit aceasta chemare de a merge la manastire.am 30 de ani acuma am tot lasat timpul sa treaca .Nici acum nu stiu ce sa fac.

si eu am avut aceeasi dilema timp de 5-6 ani.... acum stiu ca imi doresc o familie , lucru mai greu de realizat la 32 ani , dar nu imposibil.In fiecare seara ma rog , daca este voia lui Dumnezeu , sa gasesc omul de care am nevoie .Nadajduiesc in mila Lui nemarginita ca-l voi gasi. Daca nu se va intampla , voi merge mai departe - chiar ma gandesc sa adopt un copil sau poate doi.
Parintele Arsenie Papacioc spunea:"iubirea crestina este singura eliberare"

philalex 18.08.2008 13:09:34

cam dificil...sa te insori e dificil, ca trebuie sa gasesti ceva similar si in Romania e dificil, din cauza lipsurilor, iar sa te calugaresti e irasi mai greu, fiindca trebuie sa te abtii de la multe chestii si sa ai har pentru asa ceva...asa ca ...mai meditam...:rolleyes:

petrurar 18.08.2008 13:24:18

calugarie.
de ce?
poate pentru ca nu vei face pe altii sa sufere; poate pentru ca vei da socoteala doar pentru propria persoana; poate pentru ca, desi este mai greu decit in casatorie, infinit este mai frumos.

emylya 18.08.2008 14:36:40

casatoria este ceva frumos; calugaria este ceva minunat... Dar mai bine in lume cu gandul la manastire, decat in manastire cu gandul la lume...
Trebuie sa ne gandim in asa fel incat una din aceste doua se ne aduca mantuirea...

isaia 18.08.2008 18:26:47

În mănăstire nu ai timp să te mai gândești la lume

ory 19.08.2008 08:56:00

Citat:

În prealabil postat de isaia

Scurt si cuprinzator....dar,tot atat de nereal!

petrurar 19.08.2008 16:45:02

Citat:

În prealabil postat de ory
Citat:

În prealabil postat de isaia

Scurt si cuprinzator....dar,tot atat de nereal!

de ce soro?

isaia 26.08.2008 13:04:23

Părintele Isaia, în Matericul, colecția ,,Comorile pustiei", îngrijită de Ignatie Monahul, Editura Anastasia, 1995, spunea că nimeni nu se poate mântui fără Liniștire. Dracul te face să umbli tot mai mult în afara chiliei până te aruncă în desfrânare. În chilie să rabzi neajunsurile si greutățile pustnicești și să nu rabzi desfrânarea, ci s-o tai de la început decum apare. Pentru aceasta trebuie să nu vezi față bărbătească(femeiască) chiar de ar fi cel mai mare duhovnic. Iubește Biserica, dar mai degrabă iubește Chilia. Sârguiește-te să-ți împlinești canonul de metanii și de închinăciuni până la sfârșitul vieții tale. Câștigă-ți cu mâinile tale hrana ta cât îți este de trebuință, tot ce este în plus este lăcomie. Nu te încurca a lua de la unii ca să dai la alții, ca nu cumva să te robești celor ce ti-au dat și așa să-ți pierzi Binecuvântata Liniștire. Ține postul de fiecare zi. Nu asculta sfatul dracului care zice că așa te poți înbolnăvi. Acesta este lucrul lui Dumnezeu: postul, privegherile, închinăciunile, metaniile, răbdarea in chinurile nevoinței, rugăciunea neîncetată, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătoasa(-ul). Fără Liniștire nici nu se poate dobândi această rugăciune, oricât s-ar strădui cineva. Rugăciunea aceasta este începutul și sfârșitul mântuirii.
Sfântul Vasile scria că acțiunea filantropică a monahilor este de fapt o decădere a monahismului.

isaia 26.08.2008 19:14:28

Viața în mănăstire este ,,Tinerete fără bătrânete și viată fără de moarte":)

costel 28.09.2008 18:40:17

Nu are nici o importanta ce alegem, casatorie sau calugarie, atat timp cat in spatele hotararii de a alege o anumita cale, nu stau patimile, frustarile, ...

anamariar 09.11.2008 22:10:44

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 94273)
Nu are nici o importanta ce alegem, casatorie sau calugarie, atat timp cat in spatele hotararii de a alege o anumita cale, nu stau patimile, frustarile, ...

Asta cam asa este,ca multi din lipsa de discernamant s-au angajat pe o cale grea,ca monahismul si nerezistand s-au intors in lume si mai mare galceava au facut in lume dand vina pe manastire, iar nu pe neputintele lor launtrice....

spiridon 02.12.2008 12:38:53

Citat:

În prealabil postat de daliapantelimon (Post 850)
cum iti poti da seama daca esti bun de calugarie sau de casatorie? Multa lume se plange de faptul ca nu poate distinge clar chemarea sau ca neputintele impiedica luarea unei decizii bine intemeiate. Voi ce parere aveti, cum stau de fapt, lucrurile? Ce sfat i-ati da unei persoane care se confrunta cu aceasta problema?:sleep::dozingoff:???

cand iti merg toate bine, si ai o dorinta arzatoare sa mergi la manastire pt desavarsire atunci mergi linistit(a) ca neputintele noastre le plineste dumnezeu.ce nu este cu putinta la oameni este cu putinta la dumnezeu.

anamariar 13.12.2008 05:48:20

Da,asa este...insa ce ne facem cu manastirile in care viata de acolo da de gandit? Daca acolo ajungem ca in lume...ma refer la mancatul de carne, sportul, si alte modernisme care nu-si au locul?Am doua prietene care au plecat intro astfel de manastire si s-au intors spunand ca mai marea nevointa duceau in lume, iar acolo....Deci, nu locul ne mantuieste ci nevointa launtrica.
Iertare!

cristiboss56 13.12.2008 06:52:24

Citat:

În prealabil postat de anamariar (Post 104194)
Da,asa este...insa ce ne facem cu manastirile in care viata de acolo da de gandit? Daca acolo ajungem ca in lume...ma refer la mancatul de carne, sportul, si alte modernisme care nu-si au locul?Am doua prietene care au plecat intro astfel de manastire si s-au intors spunand ca mai marea nevointa duceau in lume, iar acolo....Deci, nu locul ne mantuieste ci nevointa launtrica.
Iertare!

Iertat sa-mi fie, dar nu pricep si nici nu am sa pricep vreo data, de ce discutam, sau aducem in discutie exceptile si cautam se le generalizam. Este corect fata de biserica noastra si fata de noi insine ?

windorin 10.03.2009 22:25:10

Un calugar bun ar fi fost un tata deosebit, iar un tata deosebit ar fi fost un calugar bun.

Daca nu poti aici, nu vei putea nici acolo, daca nu poti acolo, nu vei putea nici aici.

Domnul asteapta doar hotararea sufletului spre cele sfinte. Nu exista niste sabloane predestinate.

costel 30.05.2009 14:55:26

Cel care nu poate sta impreuna cu cei din lume, nu poate sta impreuna nici cu cei din manastire. Nu pleci in manastire pentru ca te-ai saturat de lume. Pleci in manastire pentru ca iubesti salvarea lumii, te duci ca sa te rogi sa fie vindecata.

IonutS 30.05.2009 22:40:56

Trebuie tinut cont de faptul ca daca te calugaresti nu cumva sa revii la viata normala.
Cum spune Iisus : "Oricine pune mana pe plug si priveste in urma nu este potrivit cu imparatia lui Dumnezeu"

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:33:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.