Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Saracie vs bogatie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2116)

mirelat 06.08.2007 05:27:04

A fi crestin nu inseamna a fi fara de pacat - oricum, nimeni nu e perfect! - ci inseamna a-l cauta pe Dumnezeu, prin calea deschisa de Hristos. Ca pasim mai hotarat sau mai sovaielnic, cu pasi mai mici sau mai mari, asta e mai putin important ca faptul ca ne-am hotarat sa apucam acest drum. Doamne ajuta!

ancah 06.08.2007 09:13:11

Mirela: Ca pasim mai hotarat sau mai sovaielnic, cu pasi mai mici sau mai mari, asta e mai putin important ca faptul ca ne-am hotarat sa apucam acest drum.

Depinde cat timp mai ai de pierdut. Daca ai realizat cat de importanta e mantuirea si iti vezi si pacatele, nu prea mai ai timp de pierdut. Atunci trebuie sa depasesti starea de dorinta si sa actionezi, caci nu intentiile ci faptele sunt cele care conteaza.

veilur 06.08.2007 13:11:07

Da, asa este mirela, sincer imi pare rau pentru cele spuse de mine, am fost si eu intr-o pasa mai proasta si am scapat cateva cuvinte de revolta...promit ca nu o sa se mai repete. :)

bmd 06.08.2007 17:46:42

Citat:

În prealabil postat de mirelat
aici esti cam radical, marius, nu crezi?!

Nu Mirela nu sint!
Diferenta este ce intelegem prin crestin. Daca crestin inseamna a-l cauta pe Dumnezeu, prin calea deschisa de Hristos. Ca pasim mai hotarat sau mai sovaielnic, cu pasi mai mici sau mai mari, asta e mai putin important ca faptul ca ne-am hotarat sa apucam acest drum. atunci toti sint crestini..... care nu s-au dezbotezat!
Pentru mine crestin este mult mai mult decit atit. Si nu doar pentru mine ca se spune ca nici cind le facem pe toate inca nu ne-am facut decit datoria. Ori pina a le face pe toate.... Crestin esti si in somn Mirela. Nici atunci nu visezi cai verzi pe pereti pentru ca nu te lasa constiinta ta de crestin.
Dar sa presupunem ca definitia ta este cea corecta. Bogatia nu te lasa sa inaintezi pe drumul acesta. Este o povara care te leaga prea tare de lume. Eu am fost si pe partea insorita si pe cea intunecata a vietii.Nu vorbesc din teorii ci din practica.:)

Cristalin 06.08.2007 17:58:53

Citat:

În prealabil postat de bmd
Eu am fost si pe partea insorita si pe cea intunecata a vietii.Nu vorbesc din teorii ci din practica.:)

Asta nu inseamna ca toti gandesc sau fac precum tu.
Aici nu vorbim de etaloane si mai ales cu referire la propria persoana.
Ci vorbim obiectiv daca bogatia este un impediment in calea mantuirii. Ca unii sunt pro si altii contra prea putin conteaza atata timp cat nu se vine si cu un argument concret prin care sa-si sustina teoria...iar cel mai puternic argument este Noul Testament, si acolo n-am gasit nicaieri scris sau spus de Hristos ca cei bogati nu se mantuiesc pt ca sunt bogati.

06.08.2007 18:31:06

As vrea daca imi permiteti sa va amintesc doua istorioare.
Pilda saracului milostiv care, primea in casa sa toti pelerinii si ii ospata din agoniseala lui. Un mare sfant trecand pe langa casa saracului si vazandu-i ravna a spus : Doamne te rog da avere mare fratelui, caci iata cat de milostiv este.. Asa a primit saracul bani dar si-a schimbat inima.
A doua pilda, este pilda Dreptului Iov!! care mare bogatie avea dar nu isi lipise inima de ea. Domnul a dat Domnul a luat! Fie numele Domnului binecuvantat! Deci bmd si cristalin, vedeti bine...adevarul este la mijloc. Nu e bogatia un pacat dar nici saracia o virtute..poti fi bogat milostiv ( precum IOV) sau poti fi sarac si sa iti doresti mai mult pierzandu-ti sufletul. E adevarat bogatia este o povara dar, daca iti pui "povara" in slujba binelui iti vei face casa in cer. E lupta mare si trebe multa credinta.. Nu se pune problema daca ne mantuim sau nu din cauza banilor poti fi bogat milostiv sau sarac hot...depinde de tine..si de credinta ta :rolleyes::rolleyes:

dillema 06.08.2007 18:37:04

Citat:

În prealabil postat de ory
Vai dilema ce dura ai fost!!!!,si-ti multumesc,pentru ca astfel te-ai luat de mana cu mine,cu nevrednicia si nimicnicia mea,asa ca nu pot sa-ti explic mai multe despre "barfa mea".Pe de o parte cred ca mai placuta ai fi fost barfind decat "lovind"cu atata rautate intr-un om,care pana la urma nu e decat un forumis care-si exprima parerea,buna sau rea,despre subiectul in cauza,asta este si scopul afirmarii virtuale.
Ce crezi,ca vreau sa fiu Maica Trerezza pe forum si sa mi se acorde premiul Nobel???
Si vrei neaparat adevarul din perspectiva celeilalte parti a situatiei,ok!,iti dau adresa iar tu fa exact ceea ce am facut si eu si-o sa ti se confirme realitatea,fiindca dupa incidentul respectiv am aflat ca persoanele in cauza aveau antecedente in acest sens,iesind mereu panarama,astfel ca nici Preasfintitul nu le mai lua in consideratie.
Dar nu asta conteaza acum,si sa stii ca nu am asteptat rasplata,ci doar m-a dezamagit faptul ca nu mi-a spus un simplu "la multi ani!",lucru pe care-l astepti in preajma sarbatorilor si de la un simplu vecin pe care nu-l cunosti prea bine.
Dillema,chiar daca multe lucruri exprimate aici se rezuma la barfe,sa stii ca uneori diferenta cea mai importanta intre cei care-si expun parerea,o face chiar experientele personale,si deci credibilitatea se poate accentua in acest sens,chiar daca nu avem neaparat nevoie de credibilitate,macar ne exprimam sincer si aratam exact ceea ce suntem,plini de fapte,cugete si simtiri...reale!!!!!
Nu-mi este rusine de ceea ce am scris,si niciodata nu am incercat sa exprim altceva fata de ceea ce ati inteles,fie rau sau bine.Nu sunt perfecta,dar incerc pe cat pot sa nu fiu nici fatarnica,pentru ca am intampinat atat de multe lucruri in viata,mai ales vis-a-vi de aspectul religios,incat mi se pare ca totul este relativ,si n-as putea vreodata sa spun NICIODATA.

Draga mea, eu cred ca menirea unui forum este sa iti impartasesti experiente si idei proprii spre folosul tuturor. Daca ai o problema (caci observ ca povestea care ai insirat-o aici te-a afectat profund) ai duhovnic caruia sa o impartasesti, sa ceri sfaturi etc. Dar sa judeci in public o persoana care nu e prezenta aici in modul cum a facut-o si mai ales legat de sotia unui preot...mi se pare deplasat. Daca preoteasa in cauza era aici de fata ai mai fi a avut curajul sa spui ce ai spus? Si la urma urmei nu asta e problema...problema e ca dai apa la moara altora care abia asteapta sa auda astfel de "stiri" piperate. Si spun asta nu doar ca persoana in cauza ar fi preoteasa ci mi se pare deplasat sa vorbesti astfel de o persoana in general. Nimeni nu e perfect cum nici matale cred ca nu te consideri perfecta. Si fiind un forum crestin cred ca ar fi cazul sa ne expui parerea ta despre credinta ortodoxa si nu ce a facut persoana x sau preotul y. De nu esti perfecta...nu uita ca toti suntem in postura asta de imperfectiune inclusiv preotul si preoteasa ca si ei sunt dati pe pamant cu scopul de a se perfectiona (indiferent de stadiu la care sunt si darurile si harurile care au primit).

dillema 06.08.2007 18:43:22

Citat:

Citat:

Iar eu cred ca cei bogati nu pot fi crestini

aici esti cam radical, marius, nu crezi?!

Totul e relativ, nu cred ca bogatia te impiedica sa te mantuiesti, ci lipsa de credinta. Eu cred ca sunt persoane bogate care s-au mantuit pentru ca au avut credinta. Pilda Mantuitorului legata de camila, ac si bogatie are un sens metaforic. Fiind bogat poate fi un impediment in calea mantuirii, dar daca depasesti patima ai sa fii rasplatit pe masura. Dupa cum bogatia poate fi o piedica..si saracia fara credinta poate fi la fel de periculoasa

bmd 06.08.2007 19:10:02

Pe vremea lui Iov nu spusese inca nimeni s dai o haina daca ai doua! Nu poti compara doua cazuri din sisteme diferite.
Ma amuza ca lucrurile "neplacute" sint cele mai contrazise. Tiniuta in biserica, locul femeii, rolul ei, bogatia.
Cineva spunea ca nu-s toti ca mine. Slava lui Dumnezeu ca-i asa. Din pacate in privinta bogatiei eu nu am gasit oameni diferiti de mine. Cine o are o pastreaza si imparte frimituri. Daca Becali da un milion (cinste lui, bine ca o face) nu valoreaza atit ca o jumatate de felie de piine data de cel care are doar felia aceea de piine! Si banutul vaduvei imi da mie dreptate. Sigur ca daca depasesti patima si-ti imparti averea te poti mintuii dar daca nu o depasesti? Daca nu o imparati? Eu am mai multe decit imi trebuie si mi-e rusine. Voua nu? Desigur sint f. multi mai bogati...dar aia nu merg cu mine de mina la judecata.
Iar saracia este o virtute..daca nu te plingi de ea!:)

06.08.2007 19:18:23

Ai mare dreptate bmd:rolleyes:
Cat despre partea cu rusinea...jos palaria frate, sincer dau slava Lui Dzeu ca am tarit sa cunosc un om ca tine. Maicuta Domnului sa te aibe in paza. Poate aseasta "rusine" te va duce in Rai:)

dillema 06.08.2007 19:50:36

Citat:

Pe vremea lui Iov nu spusese inca nimeni s dai o haina daca ai doua! Nu poti compara doua cazuri din sisteme diferite.
Ma amuza ca lucrurile "neplacute" sint cele mai contrazise. Tiniuta in biserica, locul femeii, rolul ei, bogatia.
Cineva spunea ca nu-s toti ca mine. Slava lui Dumnezeu ca-i asa. Din pacate in privinta bogatiei eu nu am gasit oameni diferiti de mine. Cine o are o pastreaza si imparte frimituri. Daca Becali da un milion (cinste lui, bine ca o face) nu valoreaza atit ca o jumatate de felie de piine data de cel care are doar felia aceea de piine! Si banutul vaduvei imi da mie dreptate. Sigur ca daca depasesti patima si-ti imparti averea te poti mintuii dar daca nu o depasesti? Daca nu o imparati? Eu am mai multe decit imi trebuie si mi-e rusine. Voua nu? Desigur sint f. multi mai bogati...dar aia nu merg cu mine de mina la judecata.
Iar saracia este o virtute..daca nu te plingi de ea!:)

Daca saracia e o virtute daca nu te plangi de ea...la fel si bagatia e o virtute daca nu te plangi de ea. Si daca as fi bogata si pe munca mea de ce mi-ar fi rusine atata timp cat incerc sa indeplinesc cerintele societatii si ale lui D-zeu? Oricum asta tot la D-zeu o vom afla. Daca m-as fi imbogatit pe cai neortodoxe ...atunci ar trebui sa imi fie rusine.
Iar de saraci...ehhh mai toata romania e saraca dar nu stiu care din ei o cnsidera o virtute

Si nu zic de Becali ca nu il cunosc dar l-am ascultat o data cum a vorbit la un interviu...mi s-a intors nasul pe dos...

mirelat 06.08.2007 20:38:27

Citat:

În prealabil postat de dillema
Fiind bogat poate fi un impediment in calea mantuirii, dar daca depasesti patima ai sa fii rasplatit pe masura. Dupa cum bogatia poate fi o piedica..si saracia fara credinta poate fi la fel de periculoasa

foarte bine zis. sa ne depasim patimile. sa dispunem noi de bani - spre folosul nostru si al altora - si nu ei de noi.

mirelat 06.08.2007 20:43:01

Citat:

În prealabil postat de ancah
Daca ai realizat cat de importanta e mantuirea si iti vezi si pacatele, nu prea mai ai timp de pierdut. Atunci trebuie sa depasesti starea de dorinta si sa actionezi, caci nu intentiile ci faptele sunt cele care conteaza.

Draga Anca, ai dreptate, dar ideea mea era ca fiecare sa judece pentru el, si sa se abtina a mai uita in gradina latora si a-i cataloga ca sunt asa si pe dincolo, mai ales daca acestia sunt mai slabi. Lucrul cu oamenii este foarte dificil si de multe ori daca nu stim cum sa ne apropiem de ei obtinem chiar contrariul a ceea ce ne dorim pentru ei, desi noi credem noi ca facem bine.

bmd 06.08.2007 20:50:12

bogatia e o virtute daca nu te plangi de ea:D Tare de tot!!!!!
Pacat ca de bogatie te scapi f. repede fata de saracie!:rolleyes: Ajunge sa vrei si intr-o clipa esti sarac....Poti sa vrei in schimb o viata intreaga sa iesi din saracie ca nu prea iti reuseste!

mirelat 06.08.2007 20:51:08

Citat:

Eu am mai multe decit imi trebuie si mi-e rusine.

dar de ce ti-e rusine, ai furat cumva?! si eu am mai mult decat imi trebuie, dar sincer, nu imi este rusine si nu vad de ce mi-ar fi pentru ca muncesc pe bani, nu pe nasturi.

bmd 06.08.2007 21:04:53

Probabil tu nu stii cum este sa fii flamind. Norocul tau!
Probabil nu stii cum este sa nu-ti gasesti servici. Norocul tau!
Probabil nu stii cum este sa ai multi copii si bani putini.Norocul tau!
Probabil nu a trebuit sa imparti niciodata un nimic in doua.Norocul tau!
Probabil nu esti nici bolnava nici pensionara.Norocul tau!

Ma intreb doar daca atita noroc nu-i daunator in cele din urma!:)
Nu, Mirela nu am furat. Pardon nu am mai furat de pe vremea lui Ceausescu cind imi furam din propia recolta sau din cea comuna (ca sa pot supravietuii cu familia mea). Atunci nu-mi era rusine (eram ateu).Acum imi este rusine desii toti banii sint munciti si sint munciti cu greu cu sudoare si ...cu viata chiar.
Soccietatea in care traiesc face sa ma supun anumitor reguli fiindca altfel sint expulzat ca un corp strain. Asa se face ca am mai mult decit necesarul de haine, alimente, ingrijire medicala, asigurari sociale samd. Si totusi nu poate sa nu-mi fie rusine de bunastarea in care traiesc cind ma gindesc la ceilalti. Ce vina au ei?

dillema 06.08.2007 23:41:05

Citat:

bogatia e o virtute daca nu te plangi de ea:D Tare de tot!!!!!
Pacat ca de bogatie te scapi f. repede fata de saracie!:rolleyes: Ajunge sa vrei si intr-o clipa esti sarac....Poti sa vrei in schimb o viata intreaga sa iesi din saracie ca nu prea iti reuseste!

Muncesti mult pentru a avea orice timp de bogatie...sufleteasca, spirituala, materiala, si daca mai si ajuti si pe altii cu bogatia ta...atunci bogatia poate deveni virtute.

mirelat 07.08.2007 05:27:44

Citat:

Si totusi nu poate sa nu-mi fie rusine de bunastarea in care traiesc cind ma gindesc la ceilalti. Ce vina au ei?

Mi se pare o aberatie ceea ce spui.

Ca si cum ai zice: Sa-ti fie rusine, Doamne, ca mie mi-ai dat si astora nu!

mirelat 07.08.2007 05:34:07

Citat:

Eu am fost si pe partea insorita si pe cea intunecata a vietii.Nu vorbesc din teorii ci din practica.:)

marius draga, partea insorita era bogatia si cea intunecata saracia?!... sau invers?! asta asa, ca sa clarificam un pic conceptele cu care jonglam.

bmd 07.08.2007 07:08:13

De ce refuzi sa intelegi Mirela?
Da am fost si bine situat si sus pe scara sociala si n-am avut timp de Dumnezeu nici macar Duminica. De cind nu mai sint am f. mult timp de credinta si am inteles f.multe lucruri pe care de acolo din lumea mea "aleasa" nu le puteam intelege.
Bogatia este buna daca stii sa o folosesti. Din pacate f. putini stiu mai bine zis stiau ca astazi nu se mai desparte nimeni de ea de bunavoie.
Exista un film "Viata pute" o comedie in care un bogat trecind prin saracie intelege altfel lumea. (desigur e doar film, dar crede-ma ca-i in realitate tot asa)
Ca sa vezi o bacterie trebuie sa te uiti printr-un microscop. La fel in viata trebuie anumite conditii sa intelegi anumite lucruri. Crestinismul este mai usor de acceptat/trait/inteles sarac pe cind bogat devin toate acestea aproape imposibile.
Chiar sa te desparti de lumea asta este mai usor pentru cel care nu traieste raiul pe pamint.

mirelat 07.08.2007 07:11:34

marius, eu chiar vreau sa inteleg optica ta, altfel nu intrebam. dar, vezi tu, ca te contrazici, in fapt, si nu mi-ai raspuns punctual la intrebarea cu partea insorita/ intunecata.

07.08.2007 08:32:47

Intre mine si EL
Mâncând, crezui ca te supar cu lacomia
Si-mi pedepsii în ajunari pacatosul pântec.
Pe urma, ca nu-ti place jocul, bucuria:
M-am cernit si-am sugrumat orice cântec.
Tu însa, neîntrerupta Bucurie si Festine,
Tu, Domnul marelui praznic al vietii, ne dai povata:
CINE NU OSPATEAZA SINGUR, CI NECONTENIT IMPREUNA CU TINE,
TRANSFIGUREAZA ORICE IMBUCATURA IN ADEVARATA VIATA!!!

07.08.2007 08:48:58

Citat:

marius, eu chiar vreau sa inteleg optica ta, altfel nu intrebam. dar, vezi tu, ca te contrazici, in fapt, si nu mi-ai raspuns punctual la intrebarea cu partea insorita/ intunecata.

Cum trece roua
de C.I.

Cum trece roua,
sorbita-n crin,
cum zboara norii
si altii vin,
cum piere-un sunet
pe-aripi de vant,
asa trec toate
pe-acest pamant.
Cu cat in lume
aduni comori,
cu cat vrei slava
si strangi splendori,
cu cat in viata
ai tot ce-ai vrea,
cu-atat plecarea
e si mai grea.
Fiori si patimi
si trai slavit,
au toate-o cale
si un sfarsit.
Caci toti pleca-vom,
lasand ce-am strins;
dar unii-n pace
iar altii-n plans.

cred ca asta a vrut sa spuna bmd:rolleyes:

bmd 07.08.2007 18:48:47

Nu stiu ce doresti Mirela! Vrei o spovedanie a mea pe forum? Eram bine situat, de mine depindeau oameni, aveam ce-mi doream (aproape). Acum nu le mai am pe toate acestea. Sint un nimenea, depind de bunovaointa altora, nu-mi pot permite f. multe. In acceptia lumeasca la inceput eram pe partea insorita iar acum nu mai sint!
Am pierdut tot dar..... am cistigat credinta!
Sa nu crezi ca merg de necaz la biserica sau cer sa ma ridice Dumnezeu intre "alesi" ! NU!
Am gasit drumul. Abia acum in noroi am inceput sa inteleg. Toate sint teorii cind nu treci prin ele Mirela. Cum sa-ti inchipui cum este sa primesti bice pe trupul gol daca tu faci parte din cei cu biciu? Daca tu nu le-ai primit niciodata? Desigur prin cultura stii ca terminatile nervoase de la nivelu epidermei bla bla bla....
Caci toti pleca-vom,
lasand ce-am strins;
dar unii-n pace
iar altii-n plans.
Exact in ceea ce priveste despartirea de lume.

mirelat 07.08.2007 20:22:56

Frumoase versuri, Jenica, pentru care iti multumesc. Iti multumesc si tie, Marius, pentru mesaj, si stai linistit ca nu vreau sa te spovedesti pe forum, dar speram sa sesizezi diferenta de nuanta.

Fratilor, eu totusi continui sa cred ca pot sa existe bogati care sa plece in pace, la fel de bine cum pot sa existe saraci care sa plece-n plans.

A nu iti lega sufletul de cele lumesti este una, iar a dispretui ceea ce Dumnezeu ti-a dat (sau nu!) este cu totul altceva. Deci, dreapta socoteala mai inainte de toate. Doamne ajuta!

ancah 07.08.2007 21:01:23

Citat:

Citat:

Daca ai realizat cat de importanta e mantuirea si iti vezi si pacatele, nu prea mai ai timp de pierdut. Atunci trebuie sa depasesti starea de dorinta si sa actionezi, caci nu intentiile ci faptele sunt cele care conteaza.

Draga Anca, ai dreptate, dar ideea mea era ca fiecare sa judece pentru el, si sa se abtina a mai uita in gradina latora si a-i cataloga ca sunt asa si pe dincolo, mai ales daca acestia sunt mai slabi. Lucrul cu oamenii este foarte dificil si de multe ori daca nu stim cum sa ne apropiem de ei obtinem chiar contrariul a ceea ce ne dorim pentru ei, desi noi credem noi ca facem bine.

Si cum ar trebui sa fac acest lucru?
Chiar daca m-am adresat la persoana a doua si te-ai simtit vizata, am vorbit de fapt din propria experienta. Dealtfel mai sunt si altii, care considera ca timpul nu trebuie pierdut, ceea ce ma bucura. Evident, la varsta ta si eu am pierdut timpul, deci departe de mine gandul de a te atinge cu cuvintele mele. De fapt am marcat momentul, cand incepi sa nu mai pierzi timpul si anume atunci cand Dumnezeu iti permite sa-ti vezi greselile (si aici am vorbit in general, nu despre tine Mirela).
Dealtfel apropierea nu o face cel ce scrie, ci cel care citeste. Cum as putea eu sa ma apropii de titi cei care citesc? In schimb se pot apropia cei care adera la idee.

bmd 07.08.2007 21:39:19

Citat:

Fratilor, eu totusi continui sa cred ca pot sa existe bogati care sa plece in pace, la fel de bine cum pot sa existe saraci care sa plece-n plans.

:)Acum in scurt timp o sa ne convingem fiecare daca am avut sau nu dreptate. Pacat ca-i prea tirziu sa mai putem repara ceva...........

dillema 07.08.2007 23:57:35

Citat:

Eram bine situat, de mine depindeau oameni, aveam ce-mi doream (aproape). Acum nu le mai am pe toate acestea. Sint un nimenea, depind de bunovaointa altora, nu-mi pot permite f. multe.

Cred ca esti prea critic...a fost, nu va mai fi, te-ai spovedit...D-zeu te-a iertat, nu iti tine sufletul pustiit de deznadejde. Bucura-te de viata si mergi inainte bogat sau sarac. De esti bogat ai sa stii acum sa ajuti financiar si pe altii de esti sarac...doar ajutor duhovnicesc si gata. ZNu bogatia te-a ranit pe tine ci lipsa de credinta. Acum esti pe picioare si mergi inainte nu iti mai plange de mila ca timpul nu asteapta. Moartea trebuie sa ne gaseasca "ridicati"

mirelat 08.08.2007 05:03:01

Citat:

Chiar daca m-am adresat la persoana a doua si te-ai simtit vizata,

draga anca, stiu ca ai vorbit in general si nu m-am simtit vizata. si eu tot in general am vorbit si am incercat sa iti explic ideea mea. acuma, stii tu mai bine daca te-ai simtit cu musca pe caciula sau nu. iar sfaturi eu nu indraznesc sa-ti dau.

mirelat 08.08.2007 05:14:04

Citat:

:)Acum in scurt timp o sa ne convingem fiecare daca am avut sau nu dreptate. Pacat ca-i prea tirziu sa mai putem repara ceva...........

Parca zicea cineva ceva de dreptatea omeneasca, ca o carpa lepadata...

Eu zic sa lasam ipocrizia la o parte, si pesimismul de asemenea. Sa incercam sa avem Credinta, Nadejde si Dragoste. Macar un pic, cat un graunte de mustar. :)

mirelat 08.08.2007 05:39:02

Citat:

am vorbit de fapt din propria experienta.

si eu, din experienta lucrului cu oamenii, pe viu. internetul/ forumul virtual insa are o hiba: poate transmite impresii false, cu sau fara voia celui care scrie/ citeste. :|

bmd 08.08.2007 06:52:17

Citat:

Citat:

Parca zicea cineva ceva de dreptatea omeneasca, ca o carpa lepadata...

Eu zic sa lasam ipocrizia la o parte, si pesimismul de asemenea. Sa incercam sa avem Credinta, Nadejde si Dragoste. Macar un pic, cat un graunte de mustar. :)

De ce te-ai aprins Mirela?:)Si de ce ma jignesti? Simti ca s-ar putea sa am dreptate? Simti ca tu n-ai dreptate?
Poti avea credinta , nadejde si dragoste cind te-ai desfatat de toate si cel sarac nu? Credinta si nadejde de mintuire da, ca o are fiecare si fiecare vede greselilile celuilalt mai mari decit ale lui. Dar dragoste? Dragoste cind esti bogat ai numai de tine!
Si cu siguranta nu ai cind jignesti pe celalalt care atinge punctul tau sensibil.

ancah 08.08.2007 09:07:36

Mirela: ...ideea mea era ca fiecare sa judece pentru el, si sa se abtina a mai uita in gradina latora si a-i cataloga ca sunt asa si pe dincolo,

Cand scrii pe forum trebuie sa te astepti ca vine o replica la cele scrise de tine. E normal, nu? Ce anume din cele scrise numesti tu catalogare? Te referi la pacate? Oare nu stii ca toti facem pacate cat traim? Sau nu stii oare ca vine o vreme cand Dumnezeu iti arata pacatele pe care le-ai savarsit? Din cate stiu, este mare lucru a-ti cunoaste pacatele. Cu ce te-am nemultumit ?

08.08.2007 10:33:05

Mirela, te rog intelege un lucru. Daca au existat candva crestin adevarati ca Sf Ioan cel Milostiv (spre exemplu), care atata dragoste avea ca a impratit TOATA averea sa saracilor. Dumnezeu vazand marea sa iubire ii intorcea insutit. Dadea o corabiea de aur ii veneau inapoi o suta!! Si tot asa pana cand sfantul auzi din cer un glas prea dulce: Ei bine Ioane sa vedem cine este mai milstiv din noi doi?.. si Acelea era Insusi Hristos!! Da AU FOST! Astfel de oameni dar cum nu stiu daca mai sunt. …Poate sunt.. dar Dzeu ii tine ascunsi. Spui ca poti fi bogat in rai, da poti dar oare iti dai seama cata CREDINTA cata IUBIRE trebuie sa ai?? Oare mai exista azi al doilea Sf Ioan Milostivul??...sincer ma indoiesc…Dzeu sa ma ierte, tare as vrea sa gresesc…. Ma uit la Becali ca tot l-am pomenit, da e adeverat da 1 mil de dolari dar…cat reprezinta acel mil. In comparatie cu averea lui??? NU INTELEGI?? A fi crestin cu ADEVARAT inseamna sa iti imparti averea TOATA la saraci, negandindu-te ca nu vei avea ce manca. O faci din iubire, din jertfa. Dzeu va avea grija de tine, asa cum a avut de sf Ioan..dar noi NU avem asemenea credinta . Eu cel putin NU o am, de aceea lucrez duminica, de aceea lucrez in sarbatori..ptr ca ma tem ca “voi muri de foame” sa nu ne mai amgim fratilor suntem departe de a fi crestini adevarati. Sa nu ne mai batem cu pumnul in piept ca nu e cazul! Da incercam sa fim crestini si asta e bine, dar sa nu confundam slabicunile cu virtutile… Nu jignesc pe nimeni nici nu fac aluzie la nimeni, dar asa vad eu problema. Nu intelegem ca milostenia nu inseamna a imparti “o treime” din avere ci TOATA averea, altfel nu se poate. De ce?? Simplu pentru ca insasi IUBIREA nu te lasa sa pastrezi ceva pentru tine cand vezi pe fratele flamand..gol..bolnav…milostenia inseamna IUBIRE fratilor dar iubirea ADEVARATA!!

maria55 08.08.2007 13:39:46

Jeni,
s-ar putea sa ai dreptate dar eu vad altfel lucrurile .
Ce spune Ap. PAvel :si daca asi da trupul meu sa fie ars si dragoste nu am ,
nimic nu-mi foloseste .

Eu cred ca un crestin adevarat trebuie sa se roage pentru toata lumea ,pentru omenire , dragostea este o lucrare a inimii , cand te rogi pentru toti nu mai poti ura pe nimeni si impotriva urii trebuie sa lucram , aceasta patima care chinuie omul .

Din dragoste deriva si celelalte .
Ce spui tu jeni poate ca e valabil pentru cel care e singur si poate decide ce vrea , dar intr-o familie nu merge asa , nu poti sa faci de capul tau (hai sa impartim tot).
Sa nu creada lumea ca santem anormali . Si , si familia e binecuvantata !:)

Si parintele nostru ne spune , orice om are nevoie de strictul necesar , si asta stim cu totii , ne spune constiinta , dar nu putem decide mereu cum vrem , pentru ca ...spuneam mai sus , ce vrea unul , nu vrea celalalt si uite asa .
Hai sa fim realisti !

Problema e ca si una si alta (saracia , bogatia) isi pun amprenta pe caracter .
Trebuie sa fii .... fiecare cum poate , sa nu-ti lipesti inima !
Asa cred eu .
maria

urzicuta 08.08.2007 13:47:24

Pilda cu talantii:)

08.08.2007 14:08:47

Citat:

În prealabil postat de maria55
.
Ce spui tu jeni poate ca e valabil pentru cel care e singur si poate decide ce vrea , dar intr-o familie nu merge asa , nu poti sa faci de capul tau (hai sa impartim tot).
Sa nu creada lumea ca santem anormali . Si , si familia e binecuvantata !:)

Si parintele nostru ne spune , orice om are nevoie de strictul necesar , si asta stim cu totii , ne spune constiinta , dar nu putem decide mereu cum vrem , pentru ca ...spuneam mai sus , ce vrea unul , nu vrea celalalt si uite asa .
Hai sa fim realisti !

Da maria, de aceea am ales sa lucrez duminica...desi recunosc ca suna a justificare..:rolleyes: dar si eu ca si tine am aceasta "nadjde nebuna" ca Dzeu e mai mult bun decat drept.:)

mirelat 08.08.2007 15:20:06

fratilor, ceea ce v-am cerut eu este sa nu va mai indreptatiti in a-i condamna pe bogati la iad, numai pentru ca sunt bogati. si, oricum, nu a voastra va fi Judecata, ci a lui Hristos, care sigur nu vede lucrurile atat de simplist.

08.08.2007 15:27:13

Citat:

fratilor, ceea ce v-am cerut eu este sa nu va mai indreptatiti in a-i condamna pe bogati la iad, numai pentru ca sunt bogati. si, oricum, nu a voastra va fi Judecata, ci a lui Hristos, care sigur nu vede lucrurile atat de simplist.

Dar cine a afirmat ca bogatii merg in iad?:) Judecatile noastre nu sunt ca ale Lui spunea Ory intr-un alt topic:p

Negroponte 08.08.2007 19:16:52

:)Am sa va spun o pilda:Doi saraci,Ion si Gheorghe s-au mantuit.Dupa o vreme plimbandu-se ei prin rai au observat ca ingerii faceau mari pregatiri,ca pentru o primire a cuiva important.Au intrebat pentru cine sunt pregatirile si li s-a raspuns ca pentru un bogat care urma sa vina in rai.Ion zice lui Gheorghe:"vezi tu Gheorghe ca tot bogatii o duc si aici mai bine?Ingerul auzind le raspunde ca asa de rar vine cate un bogat in rai incat se face asa primire.
Saracia poate fi o virtute,iar bogatia poate deveni o patima.Depinde de noi cum ne raportam la ele.Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:02:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.