![]() |
Urzicuta, cred ca a sosit momentul sa inchidem topicul nu crezi???? Cat despre Ory, cred ca este o fosta monahie/rasofora. Numai cineva care a simtit "sminteala" pe propria piele poate vb atat de vehement despre acest subiect. Nu acuz si nici nu cer sa fiti de acord cu mine IMI ESTE EGAL!! atata doar ca am obosit sa vad cum scriti pe alte topicuri despre bunatate, credinta dreapta dar cand e vorba de IERTARE dati cu parul!! Imi scria Ory mai sus ca dau dovada de putina credinta, si ca folosesc cuvinte mari in contexte "mici" ei bine nu neg sunt un om slab dar ce este in inima mea numai Dzeu stie, nici macar eu nu o stiu. Va rog sa nu va mai expuneti pe forum "durerile" "slabiciunile" personale. V-ati intrebat vreodata cum este SA IERTI o asemenea fapta? Cum e sa traisti din mila Lui Dzeu si a Maicii Domnului cu acest sentiment minunat in inima?? Sincer mi-e perfect egal daca imi veti raspunde aspru. Eui am spus ce am avut de spus! Sa Nu mai face sminteala si sa ne intrebam, daca NU CUMVA avem si noi o parte de vina in "sminteala fetei bisericcesti"... E simplu sa arunci vina pe umarul celui de langa tine, e mai simplu decat sa spui IARTA Doamne si pe el si pe mine si de vrem nu vrem Mantuieste-ne...
Propun adminului sa inchida topicul!!:angry: |
de ce te-ai suparat Jenica draga incat sa ceri inchiderea unei frumusetzi de topicuri? ca se ia de calugari? da de noi nu se ia? se ia de oricine daca e sa se ia cineva... de ce ar fi calugarii exclushi? tocmai ca nu sunt exclushi ci expushi la tot felul de atacuri... iar oricum shi Ory dar shi tu imi suntetzi dragi, iar urzicutza tot urzicutza... te pishca shi apoi regreta :)... face bine la reuma nishte auto-flagelari :) daca shi fostul Patriarh Teoctist mai primea ingrijiri cu urzici...
|
A, si am uitat va dau un sfat, daca vreti sa il ascultati sau nu... Fetelor, cele care ati trecut printr-un astfel de "caz" de mai mare folos este sa mergeti la un episcop sa cereti sfat si eventual dezlegare de pacat. Vreti nu vreti sunteti partase la pacat ca si calugarul respectiv. Daca tot evidentiem atat de usor aceste "pacate ale altora" de ce nu vorbim mai deschis si despre avorturile, desfranarile personale??? Va rog TIME OUT!! Nu sunt de acord DOAMNE fereste!!!! dar nici nu pot rabda aceste "rabufniri". Ar fi indicat un Duhovnic aici pe forum!!! TIME OUT.
jenica |
Ovidiu, nu sunt suparata, sunt doar obosita. fac un tratament care ma cam da peste cap. Cat despre topic...sincer Nu mai am cuvinte..scriu rar Ovidiu, doar pentru ca ma simt tare rau:)
jenica |
..draga sora,
sa nu fim ipocriti..ce e atat de rau in a spune adevarul?de ce va complaceti in prefacatorii?..de ce sunteti deranjati de adevar.sa spuneti adevarul,aveti vreun complex?lasati odata cuv.asta -sminteala- ca l-am auzit de mii de ori..la fiecare doua vorbe.sminteala,ne-ai smintit.m-am smintiti din cauza ta.......nu eu smintesc,eu graiesc, faptele altora smintesc si ca sa nu se mai intample sa ne smintim trebuie sa rupem raul din radacina..sa nu mai avem motive de sminteala..........iti spun sincer ca nu imi mai pasa de nici o sminteala daca copilul meu era violat in manastite mergeam la staret si dadeam cu el de pamant de nu se vedea..nu as fi stat cu mana in san ca asa e crestineste,mergeam apoi la forurile superioare,daca nu se facea nimic ,in presa, oriunde (inafara de OTV)...inainte sa invatati sa spuneti -sminteala- invatati sa spuneti adevar,sinceritate.Parca ati crescut la pension....nevricosi mai sunteti!Jenica,te credeam mai barbata Zoe! |
Urzicuta, te rog mai citeste odata ce am scris in al doilea mes postat:)
Deci: reiau, NU SUNT DE ACORD CU TACEREA!! NU SUNT DE ACORD SA RAMANEM LA ACOPERITUL PREOTULUI CU HAINA!! NU SUNT DE ACORD SA TINEM SUB TACERE ASTFEL DE CAZURI!! SI EU SUNT MAMA A DOI COPII!!! dar : VREAU SA DISCUTAM ACESTE PROBLEME DELICATE DOAR CU CEI CE SUNT CAPABILI SA LE INTELEGA!! NU PE UN FORUM UNDE INTRA SI CEI PREGATITI SI CEI MAI PUTIN PREGATITI!!! NU SUNT DE ACORD CU ACEST MOD DE ABORDARE A PROBLEMEI!! atata tot! acum ai inteles? cat despre pension..offff daca ai sti tu urzicuto....offfff |
Citat:
cat despre lume..nu eu am ales sa traiesc in ea, se pare ca ea m-a ales pe mine:) drept ca as fi vrut sa ma nasc acum ceva..ani in urma:rolleyes: |
:)...oare cum or merge strainii la terapie de grup...in care discuta deschis si-si spun toate problemele..raman la parerea mea Jenica,noi romanii suntem niste inhibati,niste fricosi,ne speriem de propria umbra.Nu am vrut sa te ranesc pe tine..vorbesc despre natia asta a noastra.Astept sa mai aud cum graiesc niste oameni vii,chiar pe forumul asta nu este nici un monah,monahie?Jenica iti promit ca maine declar inchis topicul.;)
|
urzicuta, cred ca e cazul sa incepi sa-ti pui intrebari referitoare la mandria ta.
|
:)oare?????????????????Atat ai inteles???????????????????
|
:)ADEVARUL VA FACE LIBERI
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
fetelor, ati luat-o razna. ori sunteti obosite ori aveti limbarnita. ori amandoua. ceea ce e foarte grav.
urzicutzo, parca ai fi tzatza lelea pe marginea santului povestind ce a mai auzit ea prin vecini cand tragea cu urechea. mai lasa-ne cu tipatul adevarului in gura mare. ce crezi ca obtii cu asta? ti-e teama pentru copiii tai ca vor fi molestati in manastire dar in schimb nu te gandesti ca asta se poate intampla infinit mai probabil in fata blocului, in parc sau oriunde s-ar afla ei inafara manastirii. de ce sa vorbim de cai verzi pe pereti? sunt cazuri izolate si nu trebuie sa generalizam. si vorba ancai, daca tot vrei, s-o facem organizat, in grupuri care isi permit sa duca astfel de discutii si negresit in prezenta unui duhovnic. strigi in gura mare ca suntem slabi si ne plangem ca ne smintim. n-ai inteles ca nu e vorba de noi. noi, in schimb, ne tulburam, ceea ce iar nu e bine. si daca iar o sa-ncepi ca suntem slabi ca ne tulburam dintr-atat... atunci urzicutzo, chiar ai o problema...:) Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Ce invataminte sa tragem ,copiii nostri daca or ajunge sa imbratiseze monahismul cu rugaciunile noastre sa speram ca nu vor avea parte de asemenea incercari. Sa ne gandim ca nimic nu se face fara voia lui Dumnezeu ,asa ca acel tinar despre care este vorba ,nu intamplator a avut parte de acea incercare.Nu stim de ce El a oranduit asta. In manastiri trebuie sa intre tineri cu vocatie ,care la fel de bine ar fi reusit si in viata de familie ,cu un caracter puternic ,in stare sa reziste tentatiilor si ispitelor . Ne-ai spus despre cine este vorba ,si iar cred ca nu e bine ce ai facut.Sa mergi la duhovnic ,dar eu vad nici o urma de regret...... |
spuneai ca a murit in chinuri groaznice, cancer la esofag sau ceva de genul acesta. ei bine, Dumnezeu, in marea milostivire a sa, a ingaduit aceasta tocmai pentru a-i da posibilitatea sa-si rascumpere greselile. prin cancer omul se curateste de pacate. cel putin asa spun sfintii parinti. unii parinti s-au rugat chiar la Domnul sa le dea cancer ca sa se smereasca si sa lupte prin boala pentru suflet. si mai zic parintii ca cei ce mor de cancer se duc direct in rai.
deci surioaro, de bine de rau, el e la un loc caldut. tu insa iti atragi mari pacate judecandu-l in continuare. ba mai mult, il arati cu degetul si-l scoti, legat de lat, si-l tarasti aici prin fata tuturor. ce crezi ca mai poti obtine in afara de ceva pacate in plus? si astea tot in dreptul tau. absolut nimic. acesta e raspunsul. hai ma surioara ca te invat de bine. las-o asa cum e si nu mai scociori acu. ascult-o pe anita. fugi la duhovnic. daca nu mai ai unul in care sa ai incredere suna-ma. si te rezolv. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Si eu iti multumesc Mirela:) si tie Marilena, iarta daca nu am stiut sa ma fac inteleasa. Acum zicem OFF TOPIC?:rolleyes:
|
:)Rebellu daca ai fi citit cu atentie toate postarile mele ai fi inteles cu siguranta ce doresc eu sa aflu..nu am vrut sa ma lamentez ,de multe ori discutiile iau o intorsatura ciudata...dar vii tu si te bagi ca musca-n lapte,ca-mi permit sa te jignesc vazand ca nici tu nu stai prea bine cu politetea...e parerea ta si n-o sa te urasc pentru asta,te rog citeste insa mai atent inainte sa te repezi sa dai un raspuns..si eu dau raspunsuri pripite uneori pt,ca ma grabesc..dar tu.cred ca ai timp sa treci prin filtrul gandirii ceea ce scrii..apoi te inteleg ca esti sub influenta acelui par.calugar,om extraordinar de altfel...un pic incearca sa te detasesi de ideile lui desi ti se pare ca el e par Cleopa ..nu e!
|
Citat:
iarta-ma! pentru o urzicutza esti tare sensibila... Doamne ajuta! |
:dontgetit:bine ..bineeeeeee..o sa citesc Sfintii Parinti aici cam ai dreptate..imi lipseste ravna de a citi cartile acestea..ma ademeneste mai mult alt gen de literatura
|
As dori in sfarsit sa nu va mai terorizez cu topicul..sa pun capat..se poate,Admin?
|
Jenica,asa pentru "interpretarea" ta,tin sa-ti spun ca nu am fost o "monahie/rasofora",cat despre sminteala despre care vorbesti,izvorata din trairi profunde in acest mediu,eu nu o numesc,chiar asa,ci mai degraba realitate,realitate pe care unii nu prefera sa o "bage sub pres ca pe gunoi,ca sa nu fie vazuta",dupa cum spunea Vsovi.O realitate care trebuie analizata,constientizata si asupra caruia este indicat a se lua masuri pentru a fi curatit acest cadru curat de asemenea "mizerii" ignorate.
|
Draga ory, vorbele tale mi-au amintit de intrarea Domnului Iisus Hristos in templul transformat de oameni in piata cu tarabe. Cu toate aceste tarabe si activitati comerciale, templul nu si-a pierdut destinatia lui initiala. Tot templu a ramas.
La fel manastirea. se prea poate ca activitastile din unele manastirisa difere de activitatile pentru care au fost intemeiate. S-ar putea, ca oamenii sa fie mai lumesti decat ne imaginam noi, dar ei, in ciuda numarului lor mare, nu pot schimba destinatia unei manastiri. Nu o pot transforma in carciuma sau altceva. Tot manastire ramane. Un exemplu in acest sens ne-a dat Dumnezeu cu Sodoma si Gomorra: chiar daca pacatul sodomiei era generalizat, tot pacat a ramas si nu a fost trecut in randul virtutilor. Cand Dumnezeu a dat o destinatie sau un rol sau o calitate, ramane pe vecie asa. Nu putem schimba noi cele ce Dumnezeu a intemeiat prin cuvant. Ceea ce putem face noi, e sa ne eschivam de la supunere. Oamenii au facut acest lucru incepand de la Adam si pana azi. Oricum azi e mai bine decat va fi maine, caci omul face ce vrea el si pe ale lui, nu pe ale lui Dumnezeu. Din pacate mergem inspre rau. Stie si Dumnezeu acest lucru, dar faptul ca inca mai ingaduie sa existe manastiri inseamna, ca mai sunt traitori, care asteapta sa ia cununa. Pentru acestia ingaduie Dumnezeu sa mai existe manastiri, nu pentru cei, care isi fac doar poftele lor. |
Ai dreptate Ancah in cele scrise de tine mai sus!!!O spun cu sinceritate!
|
Fiecare are dretul de a alege ce conteaza imprejurarile? Fara ispite nu putem sa ne mantuim.
|
Citat:
|
Calugaria e tare grea, nici macar nu banuiti ce feluri de ispite poate avea un monah. Nu judecati sa nu va osanditi pe voi insiva. Lasati pe Tatal ceresc sa judece, pe fiecare monah.
|
Citat:
|
Citat:
"...Caci la inceput harul isi ascunde prezenta in cel botezat, asteptand hotararea sufletului. De indata ce omul se intoarce cu totul spre Dumnezeu, atunci printr-o simtire de nedescris, harul isi manifesta prezenta in inima. Dupa aceea asteapta din nou miscarea sufletului, ingaduind sagetilor diavolilor sa patrunda pana in adancul acestei simtiri, ca sa-l faca sa-L caute pe Dumnezeu cu o hotarare mai aprinsa si printr-o stare mai smerita. Cand omul sporeste in respectarea poruncilor si cheama neincetat pe Domnul Iisus, focul harului sfant se intinde si peste simtirile cele din afara ale inimii, arzand cu totul neghina pamantului omenesc, negresit.De acum inainte, capcanele diavolilor nu mai ranesc catusi de putin, ci abia zgarie partea patimasa a sufletului. Odata ce stradalnicul s-a imbracat cu toate virtutile, si mai ales cu desavarsita saracie, atunci harul ii va lumina toate partile firii lui printr-o simtire mai adanca, incalzindu-l spre mai multa dragoste de Dumnezeu. Sagetile diavolilor pier inainte de a fi atins simtirea trupului. Adierea Duhului Sfant impinge inima spre vantul pasnic si stinge sagetile diavolului chiar cand acestea sunt in vazduh." Se merita, deci, a persevera, in ciuda greutatilor, care se ivesc in cale. Ele sunt doar spre folosul nostru, ca suntem calugari sau mireni. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:59:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.