Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Fecioria (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=215)

Sylvie 20.06.2007 21:14:14

Nu inteleg de ce te superi...???.Nu te-am judecat,nu te-am criticat si nu am exagerat...???.
O FEMEIE ELEGANTA,nu inseamna NUMAI A STII CUM SA SE IMBRACE,ci si a stii CUM SA SE POARTE(CUM SA VORBEASCA,CUM SA IUBEASCA,CUM SA INDRUME,CUM SA SE FEREASCA DE RELE SAU DE RAUTATI,s.a.).
O FEMEIE MODERNA este acea femeie care aspira la o oarecare abatere de la LEGILE LUI DUMNEZEU(da mai multa atentie TRUPULUI,ci nu SUFLETULUI,sperand la o imagine "atragatoare",dar INSELATOARE,se razvrateste impotriva lui Dumnezeu prin NEASCULTARE,fata de sot,de Preoti s.a.,isi creaza un NOU MOD DE VIATA placut "lumii",ci NU LUI DUMNEZEU...???.

20.06.2007 23:45:48

Citat:

În prealabil postat de Dan
Inteleg necesitatea fecioriei pana la casatorie.Dar daca ai cazut...cum te ridici ?

Prin spovedanie frate,:) Cele ce vor fi dezlegate pe pamant vor fi dezlegate si in cer.
Sa nu uitam ca Raiul este plin de pacatosi pocaiti. sa nu ne intristam peste masura ca sa Nu cadem in deznadejde. Dar nici sa nu maniem pe Dzeu prin persistarea in acelasi pacat. De multe ori ispita este inceputul unei noi vieti..depinde de noi pe care o alegem.
cu dragsote frateasca jenica

calator 21.06.2007 07:51:48

eu nu cred ca femiea moderna aspira la o abatere fata de legile lui Dumnezeu

21.06.2007 09:38:33

ceea ce facem noi nu este decat o justificare a pacatelor. Nu iti spune nimeni sa iti pun un sac in cap, dar macar iti poti mentine sufeltul curat nu? Eu spre ex. daca merg in biserica si sunt mai "aranjata" imi este rusine sa sarut icoana Maicii D. si daca imi este rusine inseamna ca nu sunt in armonie cu mine insumi nu? Cum resuesc oare femeiele moderne sa aiba si putin machiaj si putina rugaciune?:) ca eu nu pot..ori una ori alta.
jenica

MARIUS_DANIEL 21.06.2007 11:03:52

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Nu inteleg de ce te superi...???.Nu te-am judecat,nu te-am criticat si nu am exagerat...???.
O FEMEIE ELEGANTA,nu inseamna NUMAI A STII CUM SA SE IMBRACE,ci si a stii CUM SA SE POARTE(CUM SA VORBEASCA,CUM SA IUBEASCA,CUM SA INDRUME,CUM SA SE FEREASCA DE RELE SAU DE RAUTATI,s.a.).
O FEMEIE MODERNA este acea femeie care aspira la o oarecare abatere de la LEGILE LUI DUMNEZEU(da mai multa atentie TRUPULUI,ci nu SUFLETULUI,sperand la o imagine "atragatoare",dar INSELATOARE,se razvrateste impotriva lui Dumnezeu prin NEASCULTARE,fata de sot,de Preoti s.a.,isi creaza un NOU MOD DE VIATA placut "lumii",ci NU LUI DUMNEZEU...???.

Sunt perfect de acord cu tine,sora.Ma bucur ca mai exista(inca)femei ce gandesc ca tine.Imi amintesc ca tot o femeie spunea ca o femeie e respectata atunci cand se respecta pe sine.Chiar daca nu e asa evident,femeile au o mare influenta asupra lumii,depinde daca e buna sau rea.Cand va disparea femeia ortodoxa atunci va disparea si lumea.Dupa cum spunea si parintele Arsenie Boca,daca vreti preoti buni,nasteti-i,tot asa,daca vreti oameni credinciosi,nasteti-i.

Doamne ajuta.

21.06.2007 13:47:11

Da marius, spunea atat de frumos pr Galeriu despre M.Tatu, este de 3xfemeie dar niciodata crestina:)
jenica

Maria_Sofia 25.06.2007 09:15:08

Citat:

În prealabil postat de jenica
Da marius, spunea atat de frumos pr Galeriu despre M.Tatu, este de 3xfemeie dar niciodata crestina:)
jenica

nu la femei gen tatu m-am referit care aduce mai mult a travestit si ni ci nu ma refeream la aspectul fizic numai.problema poate fi mult mai complexa.grecii care avea un cult al frumosului credeau ca precum ai sufletul asa ai si trupul si ca trupul trebuie sa fie intr-o deplina armonie cu sufletul indiferent carui tip de frunusete ii slujeste:apolonica sau dionisiaca.apolonicul este atribuit frumusetii pure curate spirituale in timp ce dionisiacul este frumusetea demonica fascinanta creata din intelepciune.Grecii erau suficient de intelepti incat sa accepte dualismul spiritual intelegand necesitataea binelui si a raului,templele lor fiind impartite in zone ale apolonicului si zone ale dionisiacului mijlocul fiind contopirea celor doua.In concluzie cand am incercat sa propun un model de femeie "moderna",desi astfel de femei exista inca din antichitate,nu ma refeream la toapele care se uita la acasa,care fumeaza slimsuri in cotul gurii,care isi ard paru cu vopsea si care beau cafeaua cu degetul mic ridicat in speranta ca sunt doamne si ca fie si"intelectuale" citesc citesc porcaria aia de codul lui davinci ca sa poata spune ca le framanta probleme existentiale.NU adevarata femeie e cea care areusit sa echilibreze frumusetea spiritului cu cea a trupului si cu comlexitatea mintii,cea care se accepta asa cum este,cea care preda cu patima cele mai interesante momente ale istoriei,cea care e constienta de propria ei valoare ,cea insetata de cunoastere,si care care nu isi pune cenusa in cap doar pt ca e femeie,si care nu face copii doar ca asa cere traditia pt ca apoi sa le ofere un trai infect,femeia adevarata este aceea care se lasa purtata de proriile pasiuni,de propria sete,care face totul desi si-a dat seama de mult ca totul e in zadar.Femeia adevarata isi alege facultatea/serviciul /traiul din dragoste pt un domeniu nu din sete de bani,se casatoreste cu un student fara nici un ban doar pt ca are ochii verzi si il iubeste,femeia moderna poate f bine sa se parfumeze cu chanel si sa poarte matase dar in acelas timp e in stare sa rabde cu saptamanile de foame,cu doua tigari fara filtru si cu un teanc de carti de la anticariat.Si o astfel de femeie poate f bine sa fie si crestina dak vrea,pt ca ea ar fi in stare sa creada si sa aleaga cu patima ,iar sacrificiul ei dak ar fi facut ar fi mult mai valoros,pt ca ar jertfii sufletul si mintea complexe echilibrate care au fost supuse unui proces prin care au ales.nu au acceptat laptele transmis prin traditie,au disecat fructele cunoasterii cu proprii lor dinti si au ales crestinismul sau nu,dar au ales.Asa ca nu o dati pe tatu de exemplu si marea de tatae dupa acasa.

mirelat 27.06.2007 05:48:47

Citat:

În prealabil postat de Maria_Sofia
Femeia adevarata isi alege facultatea/serviciul /traiul din dragoste pt un domeniu nu din sete de bani,se casatoreste cu un student fara nici un ban doar pt ca are ochii verzi si il iubeste,femeia moderna poate f bine sa se parfumeze cu chanel si sa poarte matase dar in acelas timp e in stare sa rabde cu saptamanile de foame,cu doua tigari fara filtru si cu un teanc de carti de la anticariat.

asta cred ca e mai mult femeia boema, si nu neaparat moderna

Maria_Sofia 27.06.2007 09:10:00

da cam ai dreptatae:)

Casiana 30.06.2007 13:35:45

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Citat:

În prealabil postat de Sylvie

Sunt perfect de acord cu tine,sora.Ma bucur ca mai exista(inca)femei ce gandesc ca tine.Imi amintesc ca tot o femeie spunea ca o femeie e respectata atunci cand se respecta pe sine.Chiar daca nu e asa evident,femeile au o mare influenta asupra lumii,depinde daca e buna sau rea.Cand va disparea femeia ortodoxa atunci va disparea si lumea.Dupa cum spunea si parintele Arsenie Boca,daca vreti preoti buni,nasteti-i,tot asa,daca vreti oameni credinciosi,nasteti-i.

Doamne ajuta.

Sylvie nu ai dreptate!
o femeie eleganta nu e neaparat si frivola!
traim in secolul XXI deci nu cred ca e nevoie de o fusta pana in pamant si o marama pe cap ca sa arati ca dai ascultare poruncilor lui Dumnezeu si ca esti o buna sotie.
la ce folos ca ai o infatisarre stearsa daca inima si sufletul tau e paganit de gandurii rele( invidie, clevetire etc.) nu fusta lunga si baticul te face o buna crestina si sotie.
a avea grija de tine, creand astfel o imagine atragatoare dar inselatoare cum zici tu nu inseamna ca te razvratesti impotriva lui Dumnezeu prin NEASCULTARE,fata de sot,de Preoti s.a.,si ca iti creezi un NOU MOD DE VIATA placut "lumii",si NU LUI DUMNEZEU.
e posibil ca o femeie foarte atragatoare sa fie o crestina desavarsita!
Doamne ajuta!

Shalom 01.07.2007 00:14:14

Casiana,sunt intrutotul de acord cu cele scrise de tine.Cunosc persoane"smerite","evlavioase","ravnitoare","cucer nice",cu baticuri pe cap,cu fuste lungi,cu parul chiar strans,dar care umbla cu barfa,cu clevetirea,cu transmiterea vorbei de colo colo,si se mai cred si dau si drept credincioase si tematoare de Dumnezeu,iar de asemenea mai cunosc si din cealalata categorie,care nu este"tocmai smerita" sau in pas cu "moda bisericeasca",dar care persoane nu au tot timpul parul strans in coc sau coada impletita sau chiar si despletita,poate il mai au si scurt cateodata,din diverse motive,mai au si fuste deasupra genunchiului cu putin,nu cu mult,sunt elegante fetele,stilate,tot ce vrei,il au si pe vino incoace,sunt sarmante,dichisite,cochete,si,in plus, sunt de mii de ori mai credincioase decat cele fatarnice,prefacute,perfide si ipocritele care se pretind a fi cu Dumnezeu,dar de fapt sunt cu altcineva, barfind si clevetind,si transmitand neadevaruri in dreapta si in stanga,fiind cu doua sau mai multe fete,sau chiar facand din tantar armasar dintr-o vorba pe care o aud,inflorind-o,exagerand din cale afararastalmacind cu propriile interpretari de prost gust si nelalocul lor.Tocmai acestea sunt cele mai periculoase fiinte si creaturi de pe pamant,cele care umbla cu viclesuguri si viclenii avand mult mai multe fete,si mai trist este chiar cand locuiesti sub acelasi acoperis cu ele.
SHALOM!

Sebastiana 01.07.2007 12:02:23

Si eu am cunostinta de fete"mironosite","mimoze",care se cred si sfinte pe deasupra,si"indreptatite" sa judece pe aproapele lor,sa vorbeasca si sa gandeasca urat despre el,uitand amanuntul cel mai semnificativ si foarte important,si anume acela ca acel semen al lor e si el tot om supus greselii,ca noi toti de altfel;si astfel,acea persoana clevetitoare isi face si aduna pacate si cu gandul,cu vorba dar si cu fapta,barfind,se osandeste ea singura;acea persoana care judeca pe nedrept,aruncand cu pietre in cel de langa ea,improscandu-l cu noroi,la figurat vorbind,se indeparteaza de Dumnezeu,ea singura prin actiunile sale,dar aruncand si vorbe de ocara in vant despre X,Y,si Z,inventand,imaginandu-si,in mod gresit,fel de fel de vorbe urate si rele,ganduri si actiuni vizavi de acesta,insa nu se mai uita si la imaginea ei din oglinda,ca sa se vada mai intai pe ea insasi,si sa isi vada de asemenea si de propriile pacate si greseli.

Casiana 01.07.2007 15:26:36

Citat:

În prealabil postat de Shalom
Casiana,sunt intrutotul de acord cu cele scrise de tine.Cunosc persoane"smerite","evlavioase","ravnitoare","cucer nice",cu baticuri pe cap,cu fuste lungi,cu parul chiar strans,dar care umbla cu barfa,cu clevetirea,cu transmiterea vorbei de colo colo,si se mai cred si dau si drept credincioase si tematoare de Dumnezeu,iar de asemenea mai cunosc si din cealalata categorie,care nu este"tocmai smerita" sau in pas cu "moda bisericeasca",dar care persoane nu au tot timpul parul strans in coc sau coada impletita sau chiar si despletita,poate il mai au si scurt cateodata,din diverse motive,mai au si fuste deasupra genunchiului cu putin,nu cu mult,sunt elegante fetele,stilate,tot ce vrei,il au si pe vino incoace,sunt sarmante,dichisite,cochete,si,in plus, sunt de mii de ori mai credincioase decat cele fatarnice,prefacute,perfide si ipocritele care se pretind a fi cu Dumnezeu,dar de fapt sunt cu altcineva, barfind si clevetind,si transmitand neadevaruri in dreapta si in stanga,fiind cu doua sau mai multe fete,sau chiar facand din tantar armasar dintr-o vorba pe care o aud,inflorind-o,exagerand din cale afararastalmacind cu propriile interpretari de prost gust si nelalocul lor.Tocmai acestea sunt cele mai periculoase fiinte si creaturi de pe pamant,cele care umbla cu viclesuguri si viclenii avand mult mai multe fete,si mai trist este chiar cand locuiesti sub acelasi acoperis cu ele.
SHALOM!

Imi pare bine ca mai exista si persoane care imi impartasesc parerea. Care sunt constiente de faptul ca smerenia si credinta sunt lucruri care nu se evidentiaza prin port (fusta lunga si batic).
Va multumesc pt sprijin!
Doamne ajuta!

Shalom 05.07.2007 13:03:50

:)Casiana,sunt intrutotul de acord cu tine.Si ce e mai trist,tragic si mai dureros este atunci cand propria ta sora,care se mai pretinde si credincioasa pe deasupra,care mai poarta si fuste lungi,batic pe cap,care are parul aproape lung,nu chiar foarte lung,barfeste, cleveteste si invidiaza propria sora,chiar pe sora ei,fiind capabila chiar sa ii fure pana si prietenii ei.Dar acei"prieteni" inseamna ca nu sunt prieteni adevarati nici ei,ba chiar sunt falsi,prefacuti,ipocriti ei insisi daca accepta asa ceva,ca de pilda barfa ei si rautatile ei,facandu-se astfel partasi si complici la asa ceva si desigur ca nici ea nu este o sora adevarata si ideala in astfel de cazuri.Si gandeste-te ca e si mai trist faptul ca,in plus,toti acestia se mai cred si cu Dumnezeu,ceea ce este complet eronat.
SHALOM!

petrurar 05.07.2007 15:32:42

Fratilor mei intru Domnul: Shalom, Casiana, Sebastiana
Ma oripileaza cele scrise de catre voi. Realizati ca va purtati intocmai relatarilor voastre?
Povestioara: Doua maici stai de vorba, putin inainte de a incepe Sf Liturghie. Incet, incet, incep sa birfeasca despre surorile din manastire. Poate nici nu si-au dat seama de ceea ce fac. Alaturi de ele era un DRacusor care avea grija sa noteze toate vorbele lor. Scrisese atit de mult, incit a inceput sa scrie si pe corp, ajungind in cele din urma sa scrie si pe propria coada, numai sa nu piarda nimic din discutia celor doua maici.
La un moment dat se aude clopotul de la biserica, care anunta inceperea Sf. Liturghii. Una dintre ele ii spune surorii: Iarta-ma sora si Dumnezeu sa te ierte. Cealalta maica i-a raspuns cu aceeasi replica. In acel moment diavolul a luat foc si a disparut.
Ce inseamna asta?
Poti gresi, poti cleveti, poti birfi. DAR cel mai important este sa constientizezi asta si sa te indrepti.
Sfat: nu mai vorbiti nici voi cu atita usurinta despre unele surori.
Cu totii sintem supusi pacatului.

Casiana 06.07.2007 08:50:32

Doamne ajuta! petrurar am inteles ca relatarile noastre te scandalizeaza insa realitatea care noi o expunem nu!
Noi suntem de condamnat dar acele domnisoare nu!
Eu cred ca tu nu ai inteles ceea ce am incercat noi sa subliniem. Incercam sa spunem ca evlavia, credinta si smerenia nu sta in fusta lunga si marama pe care o porti pe cap.
Vroiam sa subliniem faptul ca o femeie eleganta poate fi o sotie buna si o crestina desavarsita.
Nu ma deranjeaza faptul ca mai sunt persoane care poarta fusta lunga si marama dar ma deranjaza acele comentarii rautacioase facute de asemenea persoane.
Doamne ajuta!

Shalom 06.07.2007 12:34:57

Exact Casiana,ai transmis foarte bine si la obiect adevarul adevarat.Pacat ca acele persoane nu vor sa vada si sa constientizeze ele insele,ca adevarata credinta nu sta in infatisarea exterioara in portul exterior,in tinuta exterioara,cat de fapt in"portul" comportamental si deci interior,vreau sa zic aici ca sunt ca fariseii si fatarnicii dupa"moda bisericeasca",tin la aceasta moda unele fiinte,dar sunt de fapt"morminte varuite pe dinafara si oase gaunoase si putrezite pe dinauntru"nu mai stiu chiar exact citatul din Biblie,dar asta e ideea mea pe care vreau sa o expun.Ma bucur cand intalnesc si cunosc persoane care au si tinuta si comportament adecvat si modest,dar aceasta nu inseamna ca nu exista si uscaturi travestite in persoane"cucernice","evlavioase","smerite","ravnit oare","credincioase",dar care sunt pseudocrestine mai exact,barfind cu gandurile,deci in gand,dar si in fapta prin cuvintele rostite.
SHALOM!

Sebastiana 06.07.2007 13:01:11

;)Petrurar,uite iti spunem si noi toate trei sa ne ierti si tu insuti pt.faptul ca am expus sincer o frantura din adevarul cel de toate zilele,se pare ca e cam trist,deh,asta e,ce sa ii mai faci?,dar poate ca asa,prin iertarea noastra reciproca,fuge dracusorul acela de care aminteai mai sus in acea povestioara educativa.Iarta-ne pe noi pacatoasele!,si asa sa te ierte si pe tine Milostivul Dumnezeu!:)

Sebastiana 07.07.2007 15:10:18

:)Petrurar,totusi as vrea sa adaug aici concluzia mea:nu haina pe care o poarta cineva aduce si face cinste omului,ci omul trebuie sa faca cinste hainei pe care o poarta printr-un comportament demn si exemplar.:)

cristiboss56 07.07.2007 20:07:26

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
:)Petrurar,totusi as vrea sa adaug aici concluzia mea:nu haina pe care o poarta cineva aduce si face cinste omului,ci omul trebuie sa faca cinste hainei pe care o poarta printr-un comportament demn si exemplar.:)

Draga Sebastiana, citi mai au oare un comportament demn si exemplar? off , dar tindem spre mojicie, aroganta, imbuibare si multe alte cele. Caderea celor pacat este din ce in ce mai mare. Raul s-a inmultit pe pamant si da tircoale peste tot. Trebuie sa ne intarim prin rugaciune , atit pentru sufletele noastre cit si pentru a celor din jur.

cristiboss56 07.07.2007 20:08:23

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana

Draga Sebastiana, citi mai au oare un comportament demn si exemplar? off , dar tindem spre mojicie, aroganta, imbuibare si multe alte cele. Caderea celor pacat este din ce in ce mai mare. Raul s-a inmultit pe pamant si da tircoale peste tot. Trebuie sa ne intarim prin rugaciune , atit pentru sufletele noastre cit si pentru a celor din jur.

viviana 19.01.2008 16:17:30

buna tuturor. e cam vechi (ca si datare)subiectul ,dar totusi atat de actual...am o intrebare ,la mine nu mai e vorba de feciorie, caci am trecut de 30 si...si sunt divortata si cu un copil in grija, dar poate fi vorba de curatie? adica de faptul ca mi-am impus sa nu mai am nici o relatie trupeasca cu nimeni pana nu intalnesc omul potrivit care as vrea din tot sufletul sa fie credincios? si mahnirea e ca , nu se mai gasesc barbati credinciosi, singuri sau divortati care sa vrea sa mearga alaturi de o femeie pe drumul adevaratei credinte...precum spune si preotul meu duhovnic, ca decat viata alaturi de un necredincios, mai bine singura...deci starea aceasta impusa poate fi numita curatie?

cristiboss56 19.01.2008 20:32:15

Citat:

În prealabil postat de viviana
buna tuturor. e cam vechi (ca si datare)subiectul ,dar totusi atat de actual...am o intrebare ,la mine nu mai e vorba de feciorie, caci am trecut de 30 si...si sunt divortata si cu un copil in grija, dar poate fi vorba de curatie? adica de faptul ca mi-am impus sa nu mai am nici o relatie trupeasca cu nimeni pana nu intalnesc omul potrivit care as vrea din tot sufletul sa fie credincios? si mahnirea e ca , nu se mai gasesc barbati credinciosi, singuri sau divortati care sa vrea sa mearga alaturi de o femeie pe drumul adevaratei credinte...precum spune si preotul meu duhovnic, ca decat viata alaturi de un necredincios, mai bine singura...deci starea aceasta impusa poate fi numita curatie?

Da,da,da, Viviana, starea ta, atitudinea ta este demna si in curatie. Abstinenta este mult mai de pret decat o relatie intamplatoare in afara tainei cununiei. Da, da, da si pentru intrebarea si framantarea ta in a gasi un bun crestin. Nu-l gasesti, inseamna ca asa a fost voia Bunului Dumnezeu, iar daca voia LUI se va vrea , vei avea alaturi un crestin. Ramai demna , intru dragoste de Dumnezeu si bucurate de pruncul tau, caruia sa-i dai darul credintei ortodoxe. Asa sa-ti ajute DUMNEZEU !

Dia20_diana 19.01.2008 21:10:24

si eu am avut remuscari legat de subiectul acesta, intr-atat de multe ca am rupt relatia in care eram pentru ca el nu ar fi inteles niciodata, asta si pentru ca pe cat de mult doream eu sa ma apropi de biserica pe atat de mult el refuza acest lucru, el fiind ateu ( credea in Dumnezeu, dar atata tot, nu se ruga, nu tinea post si nu intra decat cu forta intr-o biserica) dar intrebarea mea este: care sunt sansele ca pe viitor un baiat sa inteleaga acest lucru si sa nu-mi dea replica "daca ai fost cu altu cu mine de ce nu?":D

cristiboss56 19.01.2008 21:30:54

Citat:

În prealabil postat de Dia20_diana
si eu am avut remuscari legat de subiectul acesta, intr-atat de multe ca am rupt relatia in care eram pentru ca el nu ar fi inteles niciodata, asta si pentru ca pe cat de mult doream eu sa ma apropi de biserica pe atat de mult el refuza acest lucru, el fiind ateu ( credea in Dumnezeu, dar atata tot, nu se ruga, nu tinea post si nu intra decat cu forta intr-o biserica) dar intrebarea mea este: care sunt sansele ca pe viitor un baiat sa inteleaga acest lucru si sa nu-mi dea replica "daca ai fost cu altu cu mine de ce nu?":D

Depinde foarte mult de tine si numai de tine. Trupul iti apartine, e al tau si numai al tau. Credinta si dragostea in Dumnezeu este mai presus de orice. Sa invatam tot timpul din pacatele si greselile trecutului , iar cele spovedite sa nu le mai repetam nici cand, iar cele nespovedite sa le spovedim de-ndata, fara intarziere. Sa ne mai gandim ca pentru cateva minute de placeri trupesti, naruim toata credinta noastra, toata demnitatea noastra, totul. Sa luam aminte !

viviana 20.01.2008 20:52:50

citand dia20_diana
si eu am avut remuscari legat de subiectul acesta, intr-atat de multe ca am rupt relatia in care eram pentru ca el nu ar fi inteles niciodata, asta si pentru ca pe cat de mult doream eu sa ma apropi de biserica pe atat de mult el refuza acest lucru, el fiind ateu ( credea in Dumnezeu, dar atata tot, nu se ruga, nu tinea post si nu intra decat cu forta intr-o biserica) dar intrebarea mea este: care sunt sansele ca pe viitor un baiat sa inteleaga acest lucru si sa nu-mi dea replica "daca ai fost cu altu cu mine de ce nu?"

------------- draga diana, stai linistita si fa numai ce crezi tu ca trebuie facut si numai in credinta ortodoxa.daca un baiat ti-ar da aceasta replica,are nevoie doar de trupul tau. altul care te-ar iubi si te-ar stima nu ar spune asta niciodata.asa ca de dragul nimanui sa nu faci compromisuri sau doar ca sa -i placi, doar asa, tinandu-l la ,,distanta,, de tine vei vedea ce vrea de la tine,ori doar o relatie sexuala, sau te vrea pe tine ca si om.deci sansele ca tu sa inta;nesti baiatul potrivit si mai ales credincios sunt mari, asa ca rugaciune si multa rabdare. decat cu un necredincios la drum, mai bine singura,si Dumnezeu va avea grija, sunt incredintata. toate cele bune.

livadarufelix 21.01.2008 21:49:39

Citat:

În prealabil postat de viviana
citand dia20_diana
si eu am avut remuscari legat de subiectul acesta, intr-atat de multe ca am rupt relatia in care eram pentru ca el nu ar fi inteles niciodata, asta si pentru ca pe cat de mult doream eu sa ma apropi de biserica pe atat de mult el refuza acest lucru, el fiind ateu ( credea in Dumnezeu, dar atata tot, nu se ruga, nu tinea post si nu intra decat cu forta intr-o biserica) dar intrebarea mea este: care sunt sansele ca pe viitor un baiat sa inteleaga acest lucru si sa nu-mi dea replica "daca ai fost cu altu cu mine de ce nu?"

------------- draga diana, stai linistita si fa numai ce crezi tu ca trebuie facut si numai in credinta ortodoxa.daca un baiat ti-ar da aceasta replica,are nevoie doar de trupul tau. altul care te-ar iubi si te-ar stima nu ar spune asta niciodata.asa ca de dragul nimanui sa nu faci compromisuri sau doar ca sa -i placi, doar asa, tinandu-l la ,,distanta,, de tine vei vedea ce vrea de la tine,ori doar o relatie sexuala, sau te vrea pe tine ca si om.deci sansele ca tu sa inta;nesti baiatul potrivit si mai ales credincios sunt mari, asa ca rugaciune si multa rabdare. decat cu un necredincios la drum, mai bine singura,si Dumnezeu va avea grija, sunt incredintata. toate cele bune.

Sincer sa fiu consider ca esti de admirat diana.Eu unul as iubi si as aprecia mult o fata care ar spune ,,nu" chiar si pana la casatorie cu toate ca a gresit inainte. Si ce daca, se mai intampla! ,, Nu este om viu care sa nu greseasca" Trebuie sa te ridici si sa nu mai gresesti. Consider o mare prostie faptul ca daca s-a intamplat odata sa te dai usor cu oricine si ca femeie dar si ca barbat.

balerca_adrian 22.01.2008 01:07:59

Citat:

În prealabil postat de veretregn
cred ca avem organe sa le folosim. nevoile sexuale sunt normale. in plus este important sa ai relatii sexuale inainte de casatorie. daca nu exista compatibilitate sexuala intre parteneri? psihologii pun accent important pe viata sexuala a individului. nu merita o viata intreaga de refulari doar pentru a indeplini o idei religioasa. este in natura umana sa faci sex. unii sustin ca actul sexual este doar pentru sustinerea speciei.
am 25 de ani. inainte de casatorie am facut sex si nu imi pare rau. ar fi fost culmea sa ajung la 25 de ani virgin doar pentru ca nu sunt insurat. barbatii si femeile sunt capabili de acte sexuale odata cu adolescenta.

sexul se facea din cele mai vechi timpuri inca dina dolescenta. abstinenta este destinata unor grupuri extremiste cum sunt calugarii si maicutele.

de acooooooooord si sa mai spun ceva . sunt satul de bisericosii astia crispati care nu stiu cum e viata si cu ce se mananca. dau citate peste citate .habar n-au ce spun sf parinti si cat de importanta este dreapta socoteala.si ca sa nu credeti ca sunt pe dinafara am sa va spun ca sf vasile cel mare spune referitor la casatorie ca baiatul sa fie de 18 ani iar fata de 15. pai intamplator mai fratilor? biologic organismul isi cere drepturile in adolescenta.daca pe vremea aceea SF VASILE spunea asta dar acum cu atata pornografie. nu incurajez pacatul dar trebuie sa constientizam ca s-a decalat cu 5 -10 ani casatoriile. noi trebuie evitam raul cel mai mare in aceasta epoca . din pacate e o epoca in care avem de ales intre un rau mai mare sau mai mic..

vsovi 22.01.2008 09:18:03

"sunt satul de bisericosii astia crispati care nu stiu cum e viata si cu ce se mananca."

poi eu am impresia ca asta e ce ne cere hristos, ca usuratatea e inspre finalul pacatuirii, din lista descrisa de Hristos.... a ceea ce iese din inima omului de-l spurca... shi asta e asimilita de sf Ap Pavel cu inchinarea la idoli... pushi de cei ce te clatesc toata ziua de la starea ta cum spune sf Efrem Sirul.... asha ca... mai gandeshte-te frate cum e cu dreapta socotintza... adica cum gaseshti calea din marea shi vremea de pacate in care eshti afundat, ca sa traieshti in tine niscaiva pocaintza... sau cum altfele?

cristiboss56 22.01.2008 09:24:35

Citat:

În prealabil postat de balerca_adrian
Citat:

În prealabil postat de veretregn
cred ca avem organe sa le folosim. nevoile sexuale sunt normale. in plus este important sa ai relatii sexuale inainte de casatorie. daca nu exista compatibilitate sexuala intre parteneri? psihologii pun accent important pe viata sexuala a individului. nu merita o viata intreaga de refulari doar pentru a indeplini o idei religioasa. este in natura umana sa faci sex. unii sustin ca actul sexual este doar pentru sustinerea speciei.
am 25 de ani. inainte de casatorie am facut sex si nu imi pare rau. ar fi fost culmea sa ajung la 25 de ani virgin doar pentru ca nu sunt insurat. barbatii si femeile sunt capabili de acte sexuale odata cu adolescenta.

sexul se facea din cele mai vechi timpuri inca dina dolescenta. abstinenta este destinata unor grupuri extremiste cum sunt calugarii si maicutele.

de acooooooooord si sa mai spun ceva . sunt satul de bisericosii astia crispati care nu stiu cum e viata si cu ce se mananca. dau citate peste citate .habar n-au ce spun sf parinti si cat de importanta este dreapta socoteala.si ca sa nu credeti ca sunt pe dinafara am sa va spun ca sf vasile cel mare spune referitor la casatorie ca baiatul sa fie de 18 ani iar fata de 15. pai intamplator mai fratilor? biologic organismul isi cere drepturile in adolescenta.daca pe vremea aceea SF VASILE spunea asta dar acum cu atata pornografie. nu incurajez pacatul dar trebuie sa constientizam ca s-a decalat cu 5 -10 ani casatoriile. noi trebuie evitam raul cel mai mare in aceasta epoca . din pacate e o epoca in care avem de ales intre un rau mai mare sau mai mic..

Necesitati fiziologice ! Aici nu vorbim de necesitatiile animalice si de cele propovaduite de psihologi, ci de ratiunea credintei ce se afla mai presus de ori si ce. In voia libera ce ne-a fost data putem cugeta orice si despre orice si putem actiona ce vrem si unde vrem. Prin voia libera necugetata in cugetul dat liber cadem incet dar sigur in pacate ce mai tarziu le regretam si ne caim de viata in desfrau purtata. In viata , in viata normala, toate au loc la timpul si vremea potrivita, asa cum si viata de cuplu se manifesta dupa Taina Cununiei. Ca se poate intampla si altfel, nimeni nu neaga, dar atunci firescul devine nefiresc. Macar de nu putem fi intru respect pentru crediinta adevarata, e bine sa ne abtinem de a propovadui si altora pacatul.

alynnna 23.01.2008 15:54:00

Cel mai sigur mod de a ne intalni cu Hristos este singuratatea.:)
Fecioara este si sotia ce nu intineaza patul.
Fecioria nu consta intr-un trup neintinat ci in curatia gandurilor;)

livadarufelix 25.01.2008 22:20:48

Citat:

În prealabil postat de alynnna
Cel mai sigur mod de a ne intalni cu Hristos este singuratatea.:)
Fecioara este si sotia ce nu intineaza patul.

Sunt deacord cu tine alynna! Dar oare cate femei ar fi capabile sa indure orice,, daca ar fi cazul" decat sa-si intineze patul? Am cunoscut femeie care mereu se plangea ca sotul ei nu e destul de ,,barbat" si cand a fost amenintata a si calcat stramb , replica ei:daca am fost fortata ce era sa fac?"

adrianaghita 14.02.2008 11:24:49

Pana nu demult, si eu eram convinsa ca o relatie cu un ateu ar fi imposibila pentru mine. Pe durata facultatii am avut foarte multe incercari de a-mi cauta persoana potrivita printre asa-zisii "credinciosi". Bineinteles, nu contest valoarea fiecarui om in parte sau puterea credintei sale. Mai pe scurt, daca nu m=am putut indragosti pur si simplu de un "credincios", din diverse motive, de ceva timp aunt alaturi de un om fata de care pentru prima data am simtit ca iubesc, ca este EL.Adica imi ofera absolut tot ce asteptam sa primesc sau sa gasec la perechea mea. Dupa cum spuneam la inceput, singurul lucru care ma framanta este ca el este ateu. bineinteles nu s-a pus niciodata problema sa incerce sa se amestece in viata mea, adik sa ma determine sa ma indepartez de viata crestina. Am libertate totala.Iar un alt lucru care m-a apropiat foarte mult de el, este ca nu au existat nici un fel de presiuni privind partea sexuala, ca sa spun asa.Adica am incercat sa fac ca relatia noastra sa nu alunece in directia aceasta si nu au existat opuneri. Nu va scriu pentru a cere un sfat, ci doar a prezenta o situatie posibila, aparent im-posibila. eu am 24 ani, el 27, si sper ca povestea noastra de dragoste sa ajunga si la altar.A fost de la inceput o relatie atipica din toate punctele de vedere, dar faptul ca ea a rezistat se datoreaza potrivirii extraordinare dintre noi, ca oameni. Mult succes si voua!

alynnna 14.02.2008 12:17:48

Citat:

În prealabil postat de livadarufelix
Am cunoscut femeie care mereu se plangea ca sotul ei nu e destul de ,,barbat" si cand a fost amenintata a si calcat stramb , replica ei:daca am fost fortata ce era sa fac?"

Acest mod de a ne justifica pacatele nu reprezinta decat instabilitatea noastra emotionala si sufleteasca. Cand stii bine ca, scopul vietii este mantuirea nu mai ravnesti la "barbatia" barbatului. Ba te bucuri ca poti citi o catisma la Psaltire in plus, pt. ca esti curata! Nu e drept sa judeci dar nici sa iti ascunzi pacatele in barba sotului:D Repet, fecioria este strans legata de paza mintii nu de fecioria organismului;) Nu acela ce isi stapaneste trupul este neprihanit, ci acela ce si l-a supus mintii si inimii.;)

C-tin 14.02.2008 16:20:58

Citat:

În prealabil postat de alynnna

Alina tare cred ca ai vrut sa spui ca:
Fecioria nu consta (numai)intr-un trup neintinat ci si in curatia gandurilor;)

alynnna 14.02.2008 16:33:12

Da! Multumesc!:)

amalya 12.03.2008 22:42:27

Citat:

În prealabil postat de alinutza0707
HRISTOS A INVIAT! as putea sa va spun ca si eu am 24 de ani sunt fecioara nu imi este rusine sa o spun,deoarece in pacat se ajunge foarte usor,acest mesaj este ptr( diaconua2003),dar daca am gresit sa incercam sa ne spovedim si sa ascultam glasul celui ce ne vorbeste dar sa si avem gija de noi ptr a nu mai pacatui ,iar dc sa intamplat k acel la care ai zice ca ti sa fie in asa fel sa fii numai a lui si prin casatorie.Este foarte greu sa gasesti pe altcineva care sa te accepte asa cum esti -este greu ca in ziua de azi majoritatea nu mai tin cont de ce spun sfintele biserici,si aici se vad urmarile de mai tarziu de se intreaba oare unde am gresit de sufar atat,Sincer imi dau seama ca vrei sa te casatoresti dar gandestete in primul rand dc esti fericita dc fortezi lucrurile,lasa ca totul sa vina de la sine,poate ca zici k nu mai ai rabdare si ai vrea sa fii la fel k prietenele tale dar ce este al tau este pus de-o parte si Dumnezeul stie de tine,uneori e bine sa nu insisti e ca si cum o presare si il fortezi,gandeste-te un pic te-ai casatorii iar dupa o perioada incep discutiile si reprosurile ai zice ca de ce ti se intampla,decat sa traiesti o viata un calvar mai bine astepti omul potrivit,pe acel care sa te iubeasca sa-l iubesti ,multumeste-i in fiecare zi lui Dumnezeu ca inca poti vedea realitatea,aici as aduce si cate ceva referiri ptr mine sa incerci sa vezi si alte lucruri-si eu sunt fecioara cum am mai spus imi doresc sa ma marit sa pot avea familie copii dar poate ca am un vis in care ma intreb dc sunt vrednica sau nu, sau poate ca astefel de intrebare nu se pune si Dumnezeul stie sa pot sa ma casatoresc k un vitor preot,din copilarie am avut acest vis,imi place foarte mult sa acult muzica bisericeasca ,parinti imi spun si in gluma poate k nu vrteau sa ma marit k un preot- si inca nu am renuntat la vis,e ca si cum as renunta sa mai traiesc ,aici dc se poate astept si comentariile voastre-dar pe la 21 de ani pana sa ma mut din localitate am avut un prieten care era student la teologie ne cunosteam familia(erau 4 fratii la fam-iar mama sa si-a dorit ca sa aibe o fata cu numele alina kum ma cheama pe mine-si totul a fost frums pana mi-a spus ca dorinta lui cea mai mare era sa devina preot -i-am spus totul e ok atata timp cat avem incredere unul in altul dar la el dorinta era alta de a deveni preot de manastire-ce pot sa va spun cand am aflat efectiv nu mai vb k nimeni a trebuit sa ne revedem de urgenta ptr a-mi cere aprobarea dar am avut o mare putere sa-l privesc in ochii k lacrimi si sa-i spun dute cu toate ca tineam unul la altul,cand a auzit raspunsul a ramas uimit de atata putere ptr mine de a trece peste lacrimi,dar i-am spus k asta era dorinta lui si nu puteam sa ma pun contra ,Dumnezeul stie cele mai adanci secrete pe care le timen ascunse,iar acum tin sa va spun ca am un amic tot student la teologie care vrea sa fim impreuna care pune accent pe feciorie ptr a putea avea binecuvantarea de la preot in momentul casatorie,imi doresc asta,dar stau si ma gandesc sunt vrednica .Dar as mai vrea sa va cer parerea in momentul actual am un prieten care are 30-eu 24 vb de cam 2 ani,isi doreste sa ma aive,nu pot sa zic nu tinem unul la altul dar cred ca in acest timp deja incepi sa iti faci o anumita ordine si privesti spre viitor,am incercat sa vb de noi si l-am intrebat dc ma iubeste -tacere totala-nu pot sa zic tine la mine,anumite lucruri le zice numai dc il intreb,dar uneori e bine sa si spui prietenei o iubesti,ce ma sfatuiti sa fac sa nu renunt la acel vis -sau sa continui sperand ca intr-o zi acest prieten imi va zice ca ma iubeste? va multumesc ca ati acordat timp citind aceste randuri -ASTEPT PARERILE

Doamne ajuta.alinuta sunt noua pe forum, ma regasesc in povestea ta. In urma cu un an de zile m-am despartit si eu de prietenul meu student la teologie,dupa 4 ani de zile. imi este f greu sa imi revin. Am 25 de ani si pana la varsta asta nu am intretinut relatii sexuale.nu de mult timp am cunoscut un baiat dar se pare ca nu ma intelege, sincer as vrea sa vb .te rog da-mi un raspuns,sau trimite-mi te rog adresa de mess.
Doamne ajuta .

Casiana 18.03.2008 09:30:06

Doamne ajuta!
Fetelor nu inteleg dorinta asta a voastra de a fi preotese...........
Un baiat care face teologia nu e diferit de un baiat care studiaza medicina sau stiintele economice...
Nu toti baieti buni si credinciosi fac teologie. Nu o spun cu rautate dar sunt si persoane care fac teologia dar nu au nici cea mai mica tangenta cu cele sfinte.
Asa ca incercati sa mai reconsiderati aceste dorinte ale voastre si sa dati o sansa tuturor.
Sa nu credeti ca cei care fac teologia sunt neprihaniti.........
Si nici sa nu credeti ca cei care sunt teologi in devenire nu incearca, daca le cade ceva, e bine venit............
Fiti mai realiste si incercati sa va scoateti din cap ideea asta de a fi neaparat preotese ca asta nu e o meserie.
Puteti avea o familie crestina si fiind casatorite cu un barbat care nu are meseria de preot - pentru ca din pacate in zilele noastre preotia e o meserie si atat.
Multa pace sufleteasca si impinire duhovniceasca!

7th_Brigade_TzHL 21.03.2008 01:56:23

Citat:

În prealabil postat de amalya
Am 25 de ani si pana la varsta asta nu am intretinut relatii sexuale.nu de mult timp am cunoscut un baiat dar se pare ca nu ma intelege, sincer as vrea sa vb .te rog da-mi un raspuns,sau trimite-mi te rog adresa de mess.
Doamne ajuta.

O relatie in mod normal ar trebui sa se finalizeze prin casatorie.. Multi sunt de parere ca daca o relatie nu se finalizeaza prin cerere in casatorie, ea nu mai trebuie continuata dupa un an. Eu sunt de acord cu acest principiu.

Poate ca un an este putin si in cazuri speciale mai poate fi lasata o perioada astfel incat totalul sa fie 22 de luni, dar in nici un caz nu recomand cuiva sa continue o relatie daca se depasesc 22 de luni (adica aproape 2 ani).

Timeout => Match over!!

Daca baiatul nu te intelege, si vrea relatii inainte de casatorie acel baiat: [color=red]nu te respecta[/color], poate pur si simplu cauta motiv de despartire, si trebuie sa il lasi.

erzbet 22.03.2008 12:19:09

"Poate ca un an este putin si in cazuri speciale mai poate fi lasata o perioada astfel incat totalul sa fie 22 de luni, dar in nici un caz nu recomand cuiva sa continue o relatie daca se depasesc 22 de luni (adica aproape 2 ani)."

Si daca sunt impreuna de la 14-15 ani, sa se casatoreasca la 16-17? Ficare relatie este unica, nu poate fi incadrata intr-un tipar

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:51:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.