![]() |
Citat:
"Pana acum explicatiile voastre nu m-au convins" Nici nu incercam sa convingem :) mie chiar imi place discutia si recunosc ca am aflat si alte puncte de vedere la care nu m-as fi gandit vreodata |
Nu am caine, si de multe ori mi-a fost frica de maidanezi sa nu ma muste pe strada. Sunt niste descreerati care ar trebui Am zis ca exista si cersetori care nu sunt viciati dar in proportie de 5%.
Ideea e ca daca chiar te apuci sa ajuti singur un astfel de om incat sa ii oferi o casa a lui si masa zilnic ajungi mai cersetor decat el. Statu care fura ar trebui sa se ocupe de ei cu case si cantina pt saraci, nu zis ca nu le dam si noi dar nu bani direct ca ii folosesc pe batii si tigari, mai bine le-am da direct produse. Desi stiu betivani care de ciuda ca nu le-ai dat bani te blesteama si le arunca. Cazuri sunt de toate felurile, dar majoritatea cersetorilor sunt viciati si indraciti . Eu nu am caine si nu am avut niciodata, dar asta nu inseamna ca nu iubesc animalele. Imi place ce ai povestit vsovi, am vazut un film "Toti cainii ajung in rai". L-am vazut in perioada in care imi era cam frica de cainii de la mine de la bloc pt ca era o catea cu pui si latra cam rau, dar am aflat ca nu musca, dupa ce i-au facut un cotet undeva cu puii asezati in siguranta era foarte cuminte. Oricum filmul ala mi s-a parut mult mai impresionat decat multe altele siropoase cu oameni viciati si dezaxati care sunt in topul preferintelor. |
scuze mi s-a sters...sunt niste descreerati la noi in zona care lovesc cateii din senin, ii chinuie le dau foc, ar trebui sa infunde puscaria, din cauza los sunt cainii asa speriati si musca sa se apere. Are dreptate cine a zis ca oamenii sunt de vina daca cainii musca!
|
ufffff!consuela te compatimesc daca asa gandesti.nadajduiesc sa-ti arate Dumnezeu cat gresesti cand vorbesti de acei copii ai nimanui care de multe ori ajung betivi,drogati,crezi ca daca ai fi in situatia lor,sa nu ai acte,unde dormi,unde manca ai putea sa reusesti in viata?Statul suntem noi..dar daca noua nu ne pasa..ne pasa de orice altceva..sa spalam cainii pe dinti,sa plombam maselele laurangutani,sa facem locuri de joaca pentru caini,sa facem saloane cosmetice pentru acestia,sa ..voi stiti cate miliarde de dolari se cheltuie pentru intretinerea animalelor de companie,ce fonduri uriase folosesc cei de la postul tv Animal Planet..chiar a lasat Mantuitorul sa ne ingrijim noi de vietatile lui..sau ele trebuie sa se apere,vaneze singure..de aceea isi pierd si instinctele de vanatoare.Nu se face asa ceva.Animalul a fost lasat sa se apere sa se hraneasca singur.De ce grija exagerata???????E de la cel rau ca sa ne distraga atentia de la lucrurile cu adevarat serioase.se ingrijesc de animalele din africa,de lei,de girafe,dar acesti ecologisti sunt orbi..la cativa km.de ei se afla copii subnutriti care se hranesc cu rumegus cu coaja de copaci,intr-atatat sunt de saraci,oameni pentru care cuv.viitor nu exista..nemaigandindu-ne la ai nostri saraci din Romania.Si sa nu ne culcam pe-o ureche nu se stie daca nu suntem noi urmatorii..oricand se pot inversa rolurile Consuela draga..nu afisa prea multa siguranta si sictir fata de oamenii care miros si arata urat.au fata desfigurata,umflata de frig,dintii distrusi din cauza igienei precare si a limentatiei,miros fiindca nu au unde sa se spele..e cazul sa arati mai multa compasiune,dar de multe ori au mai multa bunatate si compasiune decat noi.
eventual fa un ex,de imaginatie,pune-te in locul lor. |
in Libertatea(maculator)de azi pe prima pag."cainii lui Sabin Balasa 325 euro pe luna..pai cu banii astia cresti 3 copii.Ieri am citit despre cateii vedetelor(a cata oara?)rasfatati cu parfumurile cele mai faine,cu lese batute in pietre pretioase..cu hainute de firma,despre motanul unei pseudo actrite care a primit de la stapana lui cadou de 1000 de euro..bun..veti spune dar noi nu suntem vedete,,nu avem acei bani..credeti ati rezista tentatiei magazinelor de lux pt.catei,daca ati avea mulkti bani..eu nu cred ca veti alerga la primul orfan..ca doar aceluia nu-i cunoasteti trecutul,parintii nu aveti incredere sa-i dati ceva,sa ii oferiti o masa in livingul casei dvs.,dar cainele..care a crescut de mic in casa,manca-l-ar mama..care v-a lins mana si a dat din coada de bucurie cand veneati dintr-o calatorie..cum sa nu-i cumpere mamita zgarda cu semipretioase,el care e atat de destept si cuminte?Poate ati vazut Bubico cu Horatiu Malaele si Florina Cercel..cam asa arata mamitele de caine..caraghioase.
|
Te deranjeaza postul Animal Planet, care e singurul la care te poti uita fara sa iti vina greata, dar nu te deranjeaza ca romania devine de fapt mai rau ca india din cauza celor care le dau bani la tiganii cersetori (ca astia sunt majoritarii cersetori din romania), in plus fara de ce fura ei.
|
"Cainii lui Sabin Balasa 325 euro pe luna..pai cu banii astia cresti 3 copii"
Tot cu banii astia altii platesc la bordeluri si raspandesc sida si alte nenorociri. Sau isi cumpara masini care merg cu 250 km/h si te fac afis in strada ca la noi nu exista legi. Deci ce preferi sa ii dea pe catel sau celelalte 2 variante muult mai des intalnite? "Poate ati vazut Bubico cu Horatiu Malaele si Florina Cercel..cam asa arata mamitele de caine..caraghioase." Ce e mai caraghios, filmul ala sau cel facut de curand de americani tot in Romania, in care arata ca suntem ultimii in lume, mai rau ca triburile? Asta nu te deranjeaza, numai ca are catelul nu stiu ce accesorii , aia da, merita greva in strada! |
pe mine ma ingretoseaza tocmai acest canal daca nuai inteles,veterinarii aceia naivi taaaaaaaaaaaaaare sufletisti care stau bot in bot cu tot felul de javre,detest sa simt respiratia unui caine,da..e ceva anormal?detest pierderea de vreme..ai auzit de habitat natural pentru animale?..motivul cel mai important pentru care vietuitoarele supravietuiesc este tocmai zborul,vanatul,coabitatea in medii naturale,unele sunt solitare..dar omul egoist vrea si el sa aiba o puma,o iguana,un sorecar..si nu-i mai pasa..isi manifesta atentia in cele mai penibile moduri,duce puma la dentist sa-i faca detrartraj,aceste animale nu mai sunt reginele savanelor,sunt niste pacalici in maNA Omului."Bine ca murit elefantul!"l-am auzit exclamand pe fiul meu..este vb.de elefantul gaia de la Zoo..zic de ce te bucuri?..pai..a venit raspunsul nevinovat al copilului..decat sa-l fugareasca saracul prin tarc cu politia mai bine ca a murit,decat legat de picior cu lantul acela gros si cu ochii plansi.
|
Azi, punandu-i zgarda lui "Bubico" al meu si vazand cat se bucura, caci zgarda insemna ceea ce-i place, si anume plimbarea, dar si semn al lipsei delibertate, am realizat cum e cu pacatul si cu pierderea libertatii.
Si pacatul iti ofera ceva ce-ti place si-ti ia libertatea, punandu-ti "zgarda" la vederea careia ne bucuram si noi precum cainii. Atata doar ca noi suntem oameni si nu suntem creati pentru a fi dependenti, ci liberi de pacat. Iata ca sunt si cinii buni la ceva. |
Azi, punandu-i zgarda lui "Bubico" al meu si vazand cat se bucura, caci zgarda insemna ceea ce-i place, si anume plimbarea,
Ce-i place sau ce-i lipseste???? Sa nu-mi spui ca te duci 5 ore cu el la plimbare pe zi ca....tot nu ajunge! |
Dragostea exagerata! Nu cred ca este ceva in neregula cu ea.
Poate cu ura exagerata! si sunt cazuri multe de genul acesta. Aceasta dragoste exagerata nu poate fi pacat pentru ca nu este un viciu. Daca iti iubesti aproapele (oamenii de langa tine) si ajuti oamenii saraci cu mancare, cu o vorba buna, cu un pahar de apa si iubesti si exagerat de mult animalele nu faci pacat. |
Chiar daca zgarda e lunga, totusi eu sunt stapana. Ii trebuie plimbare, asa cum si noua oamenilor ne e necesara plimbarea pe jos, nu in sareta! Fiind bichon, e un caine de mici dimensiuni si oboseste relativ repede, iar cand e ploaie face calea intoarsa de la usa. Bichonul e animal de companie, dar si animal de paza. Cred ca in curand ma dau vecinii afara, atat ma apara de toti care trec prin fata usii.
|
"Bichonul e animal de companie, dar si animal de paza. Cred ca in curand ma dau vecinii afara, atat ma apara de toti care trec prin fata usii."
Subscriu :D |
Urzicuta, un om are sansa sa aleaga. Poate munci, poate face ceva cu viata lui.Chiar si un orfan dat afara in strada se poate angaja ca zidar, muncitor, orice. Eu m-am saturat de toti cersetorii care bat la usa pt o bucata de paine si duhnesc a bautura. Un caine chinuit, abandonat, nu are cum sa aleaga. Daca as avea toti bani cu nemiluita nu as i-as irosi pe lucruri de care catelul meu nu are nevoie: nu are nevoie de parfum, haina dior si alte aberatii, ochelari de soare sau ce le mai abereaza mintea vedetelor.
|
Eu ma topesc de dragul lui Bruno al meu.E caucazian,rasa considerata foarte periculoasa.Dar cu mine e atat de bland si de iubitor.Imi da mereu cate o lectie de viata : cand sunt nervoasa,el da din coada si incearca sa ma inveseleasca.Deci,nu-mi raspunde cu aceeasi moneda,ci ma calmeaza.
Erzbet,iti dau dreptate. |
Citat:
Eu mergeam cu sareta la munca nu ma plimbam! Si o faceam folosin FOLOSIND un alt animal ; CALUL! Si munca mea avea de aface cu alte animale astfel incit tu si catelul tau sa poti primii ceva de mincare in mijlocul Bucurestilor. Dragostea exagerata de al primii bine pe IIsus a facut sa fie Marta criticata. Si era vorba de Iisus ...nu de un ciine! |
Sa stii urzicutza ca si mie imi era foarte mila de elefantul de la Zoo. L-am vazut inaite sa moara cu ceva timp, era trist se vedea clar, mi-a parut foarte rau pentru el am si plans la propriu. Problema globala e ca oamenii au invadat teritoriul peste masura, nu le mai ajung resursele si au invadat spatiul unde traiesc animalele.
Tot la Animal Planet arata cum in casa unuia a intrat un pinguin cu puii, ca acolo era teritoriul lor (omul si-a facut casa in zona unde traiau ei). Daca erau in romania cred ca ii mancau pe bietii pinguini, acolo a venit un agent de la Animal Planet si i-a luat sa-i duca intr-o rezervatie. Iar cu deranjul cainilor care latra, stapanul ar trebui sa ii ocupe timpul cu un os de jucarie, sa il mai mangaie un pic pe cap, etc, Are matusa mea caine cret talie mica si stiu ce bland devine , nu mai scoate nici un scheunat! Dar tiganii cand dau manelele la maxim in apartament la ei de rasuna tot blocul, de ce nu va deranjeaza? Aia nu au leac. Exista animale de apartament : toti cateii mici de rasa , pisicile, hamsterii , ei sunt adaptati la apartament, nu in alta parte unde ar fi foarte rau pentru ei. Si exista de cand lumea, pentru ca oamenii au avut nevoie de un pet. Exista si exagerari, dar in toate domeniile nu numai in ingrijirea animalelor. Dar dintre toate exagerarile care exista cred ca asta e pacatul cel mai mic, de fapt nici nu cred ca e un pacat, poate fi doar o investire proasta a banilor-din pct-ul celor din afara de vedere . Dar oamenii aia au muncit cinstit pentru banii lor si pe ei asta ii destinde, e dreptul lor, ar putea si sa ii dea la orfani si saraci , poate ca cei care au dau si pe acolo, ar fi mai bine asa din punct de vedere economic, dar omul dupa munca are nevoie de o destindere si nu cred ca e pacat. Unii se duc in parcul de distractii si se dau in masinariile alea zgomotoase ca simte ca ar avea nevoie de ceva iesit din comun sa scape de rutina poate. Iar pe animale nu le chinuie cu parfumu si hainute sau pieptanaturi, ca daca nu le-ar place ar riposta. E foarte usor sa te obisnuiesti cu binele, indiferent ca esti om sau animal, mai rau e sa i se ia ce i s-a dat dupa un timp , atunci ar fi o nenorocire. Un catel spalat si parfumat cu cureluse de piele la gat si spatiu suficient si de joaca si o canapea unde sa doarma nu se simte rau-decat in momentul in care i se iau toate astea dupa ce a fost invatat asa. E adevarat e o irosire a banilor din pct nostru de vedere, dar pentru stapanul animalului e o cerere si oferta-el se destinde se simte ca in rai cand isi alinta animalul si animalul la randul lui se invata cu atentiile deosebite din partea stapanului care daca il iubeste intr-adevar ii face doar ce ii place, chiar daca exagereaza. Iar ideea de a inchide animalul sa iti faci tie un moft cand lui nu ii place, iese din categoria "dragoste adevarata fata de animale" si intra la o alta forma de egoism a omului. |
Citat:
De asta ce mai ziceti? |
Trebuia sa aiba si ea o problema,nu?E prea adulata de public.....fiecare cu pasarelele lui!
|
Daca era crestina ortodocsa traitoare in Hristos cred ca am fi avut ceva de spus dar asa....e pierdere de vreme, si cred ca s-a cam "fumat" topicul asta
|
corect..am trecut la jiji becali..apoi la oprah....ne-am recreat haideti sa vb,despre lucruri serioase,pe alte topicuri
|
Sfantul Siluan Athonitul vorbeste despre iubirea fata de plante si de animale, iubire careia parintele Sofronie Saharov ii dedica un lung paragraf. "Inimii care a invatat sa iubeasca ii este mila pentru orice faptura." Acest lucru trebuie iarasi inteles teologic: iubim fapturile fiindca Dumnezeu le-a facut si pentru ca sufera din pricina caderii noastre.
Animalele si plantele, desi le iubim oarecum in sine, nu le iubim strict pentru ele insele, ci pentru Acela care le'a iubit mai intai, pentru Acela care le'a creat si le sustine. Nu este rau a iubi animalele si plantele, chiar si intr'o foarte mare masura, atata timp cat dragostea fata de om este si ea imensa si intru nimic afectata de cea data fapturii neinsufletite. Problema apare insa doar acolo unde, pentru omorarea din greseala a unui animal, noi dam in judecata pe om si il bagam in puscarie. Ori alte asemenea cazuri. |
Uite ce mai spune Siluan:
Sunt oameni care se leagă de viețuitoare și le privesc, le mângâie și vorbesc cu ele. Ei au lăsat iubirea lui Dumnezeu și, prin aceasta, se pierde în ei și iubirea de frați, pentru care Hristos însuși a murit în mari chinuri. A face aceasta e un lucru lipsit de minte. A hrăni animalele și vietățile și a nu le bate - în aceasta stă mila omului față de ele; dar a te lega de ele, a le iubi, a le privi și a vorbi cu ele - acestea le face un suflet lipsit de minte. Sufletul care a cunoscut pe Domnul stă pururea înaintea Lui cu frică și iubire, și atunci cum mai este cu putință ca el să iubească și să vorbească cu animalele din ogradă, cu pisici și câini? Aceasta înseamnă că omul a uitat porunca lui Hristos de a iubi pe Dumnezeu „din toată inima, din tot sufletul și din tot cugetul său” [Mt 22,37]. Fiarele sălbatice, animalele din ogradă și toate viețuitoarele sunt pământ, și noi nu trebuie să ne legăm mintea de pământ, ci să iubim cu toată puterea minții pe Domnul, pe Maica Sa Preacurată, Ocrotitoarea noastră și pe sfinți, și să-i cinstim; ei se roagă pentru noi și se întristează atunci când călcăm poruncile lui Dumnezeu. (capitolul Relatari ale unor experiente...) |
Multumesc pentru fragmentul de mai sus. Pe asta il cautasem, dar nu stiam de unde sa'l iau.
Da, deci este o dreapta masura. Nu e rau sa iubim, atata timp cat iubirea acordata acelora are masura (adica fara mosteniri lasate, etc) si nu afecteaza dragostea fata de om. |
Urzicutzo...
chiar ca urzicuta! sunt de acord in mare masura cu prima parte a comentariului tau, in ceea ce priveste exagerarile din partea unor oameni, dar si acolo... nu e treaba ta, ca n-a luat nimeni din buzunarul tau sa dea atentie unui caine!
Apoi, in a doua parte a mesajului tau esti frustrata si rautacioasa! Uite eu zic de poporul asta ca "iubeste" doar animalele alea care-i dau lui de papaica ( obsesia acestui popor!) ... n-avem "drepturi" - legi pentru protectia animaleleor, n-avem un organism, "politia" ( cum exista in toate tarile civilizate din lumea asta) care sa sanctioneze si sa apere animalele, sa le ajute, asociatiile de asa zisa aparare a animalelor sunt doar niste papatoare de bani din fonduri diverse, in schim suntem neantrecuti la schingiuirea animalelor, la bataia lor, la infometarea lor si de-a lungul timpului am vazut cele mai macabre imagini cu niste cretinoizi care isi bateau joc de bietele animale aiurea, fara ca acestea sa le faca nimic! Eu personal am doar o pisicuta in casa pe care cineva mi-a salvat-o de la inundatii si-a adapostit-o la mine, insa n-am vazut in viata mea o recompensa mai mare, mai rapida, mai evidenta cum am vazut atunci cand pe strada, sau in alta parte am intins ceva de mancare unui animal sau i-am facut culcus unei pisicute cu puii ei... Am vazut in schimb, am auzit, si-am trait eu personal momente cand ajutat fiind un semen de-al meu nu numai ca n-a vrut sa-ti multumeasca dar te-a mai si lovit pe la spate cu prima ocazie in care i-ai starnit invidia, rautatea, prostia... La animale nu exista invidie, ura , dispret... si cel mai important ANIMALUL spre deosebire de femela om, nu-si paraseste puiutul si face sacrificii enorme sa supravietuiasca! Asa ca fii mai inteleapta si incwearca sa vezi dincolo de barna din fata ta, de egoisul tau tipic uman si nu te mai grabi sa compari tu DRAGOSTEA! Este superficial felul in care gandesti! |
Iubim animalele la fel cum iubim toată făptura creată de Dumnezeu.
Am citit undeva "Dumnezeu ne privește prin ochii animalelor".Aș putea să scriu pagini întregi despre câini.Sunt animale minunate.Nu concep viața fără ei.Dacă animalele sunt inferioare de ce Noe când a plecat cu arca a luat păsări și animale și semințe?Trebuie să ne iubim animalele așa cum iubim tot ce Dumnezeu ne-a dăruit,să avem grijă de ele căci ele nu pot vorbi să ne spună de ce au nevoie. În ceea ce privește excesele "omul este măsura tuturor lucrurilor" Echilibru și cumpătare în toate. P.S Ce mi-a plăcut postarea Vasilicăi...! :108:=dragoste |
Medici reputati spun ca animalele de companie cu blana (caini, pisici) cresc speranta de viata in medie cu 4-5 ani. Au un efect pozitiv mai ales la bolile nervoase si ale inimii.
|
Ai dreptate Urzicuta ,in tot ce afirmi.Si eu sunt o mare iubitoare de animale si nu m-am gindit niciodata sa le fac rau,dar de aici pina ale tine in casa si ale trata mai bine decit propiul copil ,niciodata.Animalele se tin in curte in spatii amenajate nu in casa.Eu acum traiesc in strainatate ,dar acasa la tara am in curte patru caiini si o pisica ,copilul meu s-a crescut cu ele ,dar doar afara in casa nu le-am bagat .Nu suport mirosul ,parul si celelalte in casa in locul unde eu manic ,traiesc.Si cred ca si voi sunteti de acord.Pina la urma si ele sunt chinuite si ca tinundu-le in casa e doar un capriciu al oamenilor.Pacat sa chinui un animal in felul acesta.
|
Penibil...
Urzicutzo,draga mea,ai creat un topic mai mult decat penibil si desprins de realitatea crunta in care traiesc multe animale din Romania,dar si din intreaga lume.
Uite,cateva "mostre" din dragostea exagerata cu care unii "oameni" trateaza pe cei din lumea celor care nu cuvanta: http://carmen.fanaticgamer.ro/tag/animale-maltratate/ http://videonews.ro/action/viewvideo...agini-socante/ http://khrisstyna.flu.ro/post/1994/ Te deranjeaza,spui,dragostea exagerata a unora pentru animalele de companie,dar ororile care ne fac sa decadem sub nivelul lor nu te ingrijoreaza? |
Citat:
Iata ce spune Parintele Paisie Aghioritul: "Pentru ca sa ni se inmoaie inima, trebuie sa ne punem nu numai in situatia celorlalti oameni, ci si a animalelor, chiar si a sarpelui. Sa ne gandim: “Mi-ar place sa fiu sarpe, sa ies putin la soare ca sa ma incalzesc si sa vina altul sa ma loveasca, sa-mi zdrobeasca capul? Nu“. Atunci ni se va face mila si vom iubi chiar si serpii. Daca omul nu se pune in situatia celuilalt, chiar si a animalelor si a insectelor, nu devine “om“." |
In 2000,cand se omorau cainii din Bucuresti,hingherii au luat un catel din fata blocului meu.Dupa doua ore am ajuns la Ilioara parca,acolo unde erau omorati cainii!Deja il omorasera!!!!Nu ''eutanasie'',erau ucisi in chinuri groaznice!li se facea o injectie in inima parca,se chinuiau in spasme vreo jumatate de ora!!!
M-am gandit ca daca tot il omorasera sa salvez altul.A fost cea mai grea decizie din viata mea!!!Toti cateii tremurau de frica!Stiau parca ce-i asteapta a doua zi!Aveau niste ochi....nu am sa le uit privirea!Fiecare caine parca ma implora sa-l salvez!Puteam sa iau doar unu!Si unui om fara inima i s-ar fi inmuiat sufletul!Sa stiti ca si animalelor le e frica de moarte!Ce sa fac???Sa salvez unu,cum sa-l aleg?cui sa-i salvez viata?Am ales la intamplare..... L-am dus la tara!I s-au mai alaturat intre timp alti 8.....Mama se ducea zi de zi sa le dea de mancare!Asa am considerat noi!Sa-i salvam. Mama a murit in 2005.Catelul pe care l-am salvat de la hingheri a murit pe mormantul mamei!N-a mancat nimic de cand a murit mama,doar apa mai bea din cand in cand.Nu l-am putut lua de acolo.Intr-o zi l-am gasit mort..... |
Casandrasa, trista povestea... Am mai auzit de animale care au murit de suparare atunci cand stapanii lor au decedat...
Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace pe mama ta, imi pare rau pt. pierdere :( |
Citat:
INCREDIBIL!!!!!!!!!!!!!!!!Doamne Dumnezeule!!!!! Nu am putut sa ma uit!!!!Ingrozitor!!!! Spune-mi macar daca catelusa neagra a scapat a doua oara...am vazut ca a reusit sa scape din furca,dar cand am vazut ca s-a luat din nou dupa ea,nu am mai putut sa ma uit... A scapat??oricum nu cred c-ar mai fi trait!Cata cruzime! Doamne Dumnezeule fie-ti mila de animalele care au incaput pe mana unor astfel de oameni!!!Si Sfantul Modest ,ocrotitorul animalelor sa le ajute! |
Din pacate a murit,iar acestea sunt doar cateva exemple din sutele de cazuri de maltratari asupra animalelor,care au loc in Romania si in intreaga lume.Ce ati vazut aici,este nimic,credeti-ma.
Traim intr-o realitate cumplita,in care cei din lumea celor care nu cuvanta,in pofida inocentei lor sunt chinuiti in fel si chip,din motivatii care mai de care mai meschine si bolnave. Cunoscand bine aceasta realitate crunta,gasesc ca titlul acestui topic este el insusi o exagerare fara noima,iar cei care au echilibru interior si deschidere sufleteasca reala vor tinde catre iubirea neconditionata visavi de intreaga creatie a Tatalui nostru: oameni,animale si intreaga natura cu tot ce reprezinta ea. |
Citat:
Oamenii care omoara animalele ,nejustificat ,nu se pot numi oameni. Foarte grav este ca multi nici nu considera sau nu constientizeaza ca fac un pacat. Am citit o intamplare in vol II, pag.83, din Noi marturii despre parintele Arsenie Boca . O femeie mergea la Sambata la parintele Arsenie sa se spovedeasca si odata parintele i-a spus sa-si aduca si sotul . Dupa lungi discutii femeia a reusit sa-l convinga .Trei ore s-a spovedit la parinte, omul acela.. La urma , parintele l-a intrebat ,,Ai spus tot ? ,, Omul a zis ,,Da ! ,, Parintele :,,Trei nu le-ai spus !,, si i-a amintit doua depre desfranare si, cititi cu atentie care era al treilea : ,, Si cand erai copil si pasteai vitele pe langa raul Gorjului ,ati facut un foc si ati aruncat in foc o soparla .Si ce mai radeai si chiuiai cand o vedeai ca se zbate in foc ,, Omul a spus ca se afla in fata unui mare prooroc . Parintele : ,, Un ciot de om ,ma ! ,, Aici , m-am cutremurat ! daca parintele Arsenie se considera ,,un ciot de OM ,, eu , Doamne ce sunt ..? pleava ... N-am de unde sa stiu daca omul a uitat intamplarea din copilarie sau nu a considerat ca facuse un pacat . Important este ca parintele Arsenie l-a considerat pacat si-a vrut sa-i stearga omului si pacatul acesta ..din copilarie . povestea spune ca omul acela a devenit ,, un mare crestin si a suferit si prigoana ,, Toate bune ,tuturor ! :6: |
Citat:
Multumesc pentru poveste sia, chiar ma gandeam ce pacate sa mai marturisesc la spovedanie... |
Si animalele sunt creaturi ale lui Dumnezeu, deci trebuie sa le iubim si respectam.
Ca sa raspund mai intai persoanei care a initiat discutia. 1. Murdaria de pe strazi n-o fac numai cainii si nu numai cei care au propietari. 2. Exista ceva care nu-mi place: peste tot in parcuri au voie copii. Nu exista locuri linistite pentru cei care vor liniste (si nu au copii) si nici pentru cei care au caini. Peste tot este interzis sa intri cu caini. Copii sunt peste tot. As dori sa nu mai facem discriminari inutile. Drepturi numai pentru cei copii, sau numai pentru... 3. In strainatate cainii au voie in parcuri, chiar si in multe alte locuri. In parcuri exista cutii de unde se pot lua pungi, GRATUIT, special pentru nevoile cainilor. Iei punguta si aduni acolo. Stapanii de caini si-au si format modul in care aduna mizeria. 4. N-o sa credeti - dar exista si caini, care de la natura lor, nu fac nevoile decat in tufisuri, ascunsi de vazul lumii, deci nu pe strada. Eu am avut asa un exemplar. Asa ca sa nu fim atat de duri. Si da, este bine sa ai un anima de companie, si pentru copii este bine sa creasca cu un animal, in casa. Daca se respecta anumite reguli de igiena si de comportament, functioneaza superb. Animalele pot fi crescute si in casa. Unii nu accepta asta? Este treaba lor, dar sa nu faca astfel de reguli si pentru ceilalti. Nu cred ca animalele de companie sufera, sau o duc rau. Ele sunt formate asa in timp, crescute asa, nu sunt luate din salbaticie si fortate in casa. Sigur ca au nevoie de niste conditii specifice rasei si marimii. Cei mari au nevoie de miscare, de curte, de mancare mai multa. Sunt si exagerari in lumea buna: cu moda, frizuri, mosteniri, etc. Nici mie nu-mi plac. Ca inlocuiesc un partnere sau un copil. Da, este asa. Oamenii singuri tind sa-si umple golul cu un animal si mi se pare firesc. Si aici trebuie diferentiat, adica sa nu renuntam la om (sot/sotie, copil) pentru animal. Daca nu se poate sa ai omul, atunci da, si in acel caz (mai ales la batrani) animalul de companie este necesar chiar pentru sanatate (psihica si fizica). Si am sa mai spun ceva: animalele sunt in stare instinctual sau din sufletul lor, sa salveze stapanul in situatii dramatice si sa sufere dupa el la despartire sau moarte. Spre deosebire de oameni, animalele sunt credincioase si mai ales recunoscatoare. Se ataseaza si te iubesc pana la moarte daca le-ai facut bine. Si eu si altii din jurul meu, tot mai multi, au ajuns sa prefere animalul omului, tocmai pentru aceste calitati: nu te ranesc sufleteste, te ajuta, te iubesc, te inveselesc, te mangaie cand suferi, te apara, sunt recunoscatori si devotati. Asta este adevarul. Si daca sunt oameni care sunt mai rai ca animalele si cu semenii lor si cu animalele, este f.grav si trebuie analizati oamenii. Animalele nu sunt rele. Sa le iubim. |
Referitori la copii si animale: legatura care se formeaza intre ei poate fi atat de frumoasa incat te misca pana la lacrimi,o legatura asa cum eu rar am vazut in cazul adultilor si animalelor.
Sunt niste legaturi de prietenie superbe care nu inceteaza sa ma fascineze. Ca sa nu mai vorbim ca acel copil care va creste acompaniat de un animalutz,va socializa mult mai bine,afectul lui se va dezvolta mult mai armonios si va invata,concomitent,sa devina mult mai responsabil. |
Cred ca animalul nu s-a simtit niciodata mai bine ca in zilele noastre. Nu ai copii si nici nu doresti, dar ca sa nu ai casa pustie - cresti un animal. Esti batran si nu ai cu ce sa-ti cheltuiesti timpul - plimbi un animal.
Nu sunt impotriva lor, dar nici sa le ridicam atat de mult in slavi, incat sa credem ca pot inlocui un copil. |
Citat:
Faptul ca mai sunt si oameni care nu au un echilibru interior si tind catre astfel de lucruri nu inseamna ca este o regula.Este o exceptie!Si mi se pare rea vointa sa dai aceste exceptii drept exemplu elocvent. Si sa stiti ca in trecut oamenii stiau sa respecte vietuitoarele,luau din natura doar atat cat era necesara,nu le batjocoreau asa cum se petrece in prezent. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:59:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.