![]() |
Citat:
1. Nu ti se pare normal sa fie luate masuri de securitate din moment ce se intrunea Sf. Sinod pt alegerea patriarhului? 2. Nu ti se pare normal ca acestea sa fie mai aspre din moment ce se anuntase (invitatia a circulat si pe forum) o manifestatie "antimasonica" la patriarhie? 3. Baietii care au saltat bannerul cu ce fel de legitimatie au intrat? 4. Oamenii in civil sunt jandarmi. 5. Preotul ala venise sa vada ce se intampla acolo, nu a dat nici o indicatie! 6. De dimineata nu a intrat nimeni in catedrala pentru ca acolo au avut loc Te Deum-urile. De altfel pe o raza de cateva sute de metriu in jurul patriarhiei sunt mai multe biserici la care se putea merge. 7. Directie necunoscuta este sectie de politie, unde au fost legitimati si amendati (unul din cei doi sanctionati a platit in 24 de ore). sau trebuie sa salte si jandarmeria on banner pe care sa scrie "Ii ducem la politie!" 8. Ti se pare anormal ca, pentru o zi, sa se asigure paza ierarhilor si a celor care fac perte din CEB (unii din ei cu functii in stat)? 9. Chiar nu vezi cat de malitioasa este prezentata situatia de la Patriarhie? ca sa nu mai spun de faptul ca nu coincide cu realitatea... |
Mai Mirene nu stiai ca Hrisots a fost rastignit in conformitatea cu legea ?
|
Va da ca te inflamezi si "dai la om". Prietene am sa ma refer la primul link (http://ro.altermedia.info/general/patriarhia -baza-militara_7603.html#more-7603 )
1. Nu ti se pare normal sa fie luate masuri de securitate din moment ce se intrunea Sf. Sinod pt alegerea patriarhului? 2. Nu ti se pare normal ca acestea sa fie mai aspre din moment ce se anuntase (invitatia a circulat si pe forum) o manifestatie "antimasonica" la patriarhie? 3. Baietii care au saltat bannerul cu ce fel de legitimatie au intrat? 4. Oamenii in civil sunt jandarmi. 5. Preotul ala venise sa vada ce se intampla acolo, nu a dat nici o indicatie! 6. De dimineata nu a intrat nimeni in catedrala pentru ca acolo au avut loc Te Deum-urile. De altfel pe o raza de cateva sute de metriu in jurul patriarhiei sunt mai multe biserici la care se putea merge. 7. Directie necunoscuta este sectie de politie, unde au fost legitimati si amendati (unul din cei doi sanctionati a platit in 24 de ore). sau trebuie sa salte si jandarmeria on banner pe care sa scrie "Ii ducem la politie!" 8. Ti se pare anormal ca, pentru o zi, sa se asigure paza ierarhilor si a celor care fac perte din CEB (unii din ei cu functii in stat)? 9. Chiar nu vezi cat de malitioasa este prezentata situatia de la Patriarhie? ca sa nu mai spun de faptul ca nu coincide cu realitatea... |
Citat:
|
http://www.ziua.net/display.php?data=2007-09-13 &id=226591 - nu vad ce este rau in ce s-a scris aici???? Poate explici tu!
|
http://revista-presei.weblog.ro/2007-09-13/189598/Masoneria-conduce-Biseri ca-Ortodoxa-Romana%3F.html
Acesta ultim apostare a ta este de pe un blog. nu cumva ai postat-o tot tu???? Poate gasesti ceva mai serios.... |
asta nu inseamna ca trebuie sa sustii tu niste masuri aberante, eu stiu ca paganii, respectiv dusmanii lui Hristos s-au ocupat cu asta.
|
Citat:
Prietene, ce sustineti voi este samburele anarhiei. Este chiar asa de greu sa respecti legile statului? |
Dati cezarului ce-i al cezarului, nu dati cezarului ce-i al lui Dzeu.
Eu nu sustin nimic (decat ca ecumenismul este erezie), ne invata Cuv. Paisie sa fim uniti cat mai uniti si daca apostazia va fi pe fata atunci nu mai putem fi uniti, Dzeu stie ce-o sa se intample. |
Citat:
Doar la faptul ca ORICE manifestatie publica trebuie autorizata de stat. Mai spuneam ca tulburarea unui eveniment, de orice tip, este ilegalitate si se sanctioneaza...tot de stat. |
Un crestin din BOR.
Vreau sa lansez o ipoteza: Cele doua fete sunt din BORR (biserica pe stil vechi) si ca atare preotul a alungat niste eretice (punctul de vedere BOR). Cum actiunea unui preot sub ascultare (a IPS Streza) nu poate sa cada sub influenta diavolului este practic demonstratia ipotezei???? Context: in zona Sibiului exista o manastire a BORR in constructie care se afla sub ascultarae BORR din Bucuresti. |
este exact ce lipsea: cireasa de pe tort... chiar ma gandeam ca nu-si mai arunca nimeni gunoiul din propria curte intr-a noastra... cine te-a "luminat" sa spui aberatia asta? prezenta unei Biserici Ortodoxe de Rasarit pe acolo, prin zona, nu atesta faptul ca cele doua fete apartin de ea...
lacu_s ar putea confirma... |
Crestin din BOR
Am gresit ca am formulta prea direct ca ar apartine de BORR dar doream sa spun altceva: BORR prin diversi cetateni fac o propaganda inflamata cu tema ecumenismului si a patriarhului si in acest fel unii cad in ispita. Pe de alta parte de ce sari in sus? Ai la activ cel putin juma de an de aruncat in ograda noastra numai invective. Ia mai smerestete si tu o data. Sa ma scuze cei de buna credinta din Borr. |
Citat:
|
Citat:
daca un ortodox de pe nou mai poate fi salvat, odata ce cad in erezia ecumenismului (spre care patriarhul BOR isi indreapta turma) cu greu mai poate fi salvat. iar eu nu ma leg de patriarh in sine, ci de erezia spre care merg unii pastori impreuna cu turma lor. Citat:
eu, ca simplu crestin, postez pe acest forum... comunic cu voi de cateva luni. mereu mi-am spus parerea... ca si voi... pro sau contra... acum s-a intamplat sa fie nenorocirea asta... s-au deschis topicuri in care se vorbeste pe aceasta tema sau ceva legat de ea... nu e normal sa-mi spun si acum parerea? intamplarea face ca acum e diferita de a voastra, iar voua nu va convine! daca vreo cunostinta de-a voastra spune ca Hristos n-a fost decat un prooroc, ce-ati face? ati tacea? l-ati lasa in ratacire? asa sa ma intelegeti si pe mine... ca daca as fi vrut raul cuiva... oho... cate as mai fi spus... Citat:
am primit un pliant de la Martorii lui Iehova in preajma unei biserici oficiale... ce-ar fi trebuit sa cred? ca un ortodox din BOR face reclama iehovistilor? asta e diferenta... |
si mai inseamna ceva ...ca a trebuit sa vina cineva din BORR ca sa demonstreze acolo pentru noi ortodocsii din BOR, cam trist fratilor, nu credeti?
Trebuie sa vina fratii si surorile Ispitei_ta-le din BORR ca sa ne spuna ca nu este bine ca masoneria sa puna stapinire pe Patriarhie, chiar si ca averitzare...ar trebui sa-i laudam nu sa le dam in cap! in timp ce diavolul se tavaleste pe jos de ris, vorba lui cos. |
Citat:
|
Crestin din BOR
Sa lasam lucrurile sa curga. Pomul bun dupa roade se cunoaste iar cel cu roada rea se taie si se pune pe foc. Cum spunea parintele Rafail Noica, cum putem sa ne opunem noi la ceea ce Dumnezeu a ingaduit. A ingaduit Dumnezeu BORR? Sa fim cuminti noi si sa`i lasam pe ei. Cred fratilor ca noi trebuie sa strangem randurile in Biserica noastra. Ce e in afara ei nu ne priveste. Sa avem grija de uleiul candelei proprii iar pe ceilalti sa`i lasam in pace. Vor veni ispite tot mai mari. Diavolul rage ca un leu ca sa apuce. Noi sa nu ne lasam. Sa nu ne lepedam de Biserica. Ea va ajunge la sfarsitul veacului si nu noi. Si important este sa fim in biserica. |
Citat:
|
Si daca?
Si daca BORR este o conjuratie masonica? Daca BORR este plina de masoni? Si daca masoni nu au succes la BOR nu ar arunca ei cu noroi in Biserica noastra? Daca BORR este hotul care striga hotul? Pai neascultarea sfantului lor Glicherie nu seamana cu o mica masoneriada? Spre daramarea orotodoxiei? Domane iarta`ma, uite ca nu am putut sa intorc obrazul |
Crestin din BOR
Rugati`va sa numai cad. Doamne ajuta |
topicul era despre o stire, iar eu ma retrag din discutie...
asa cum a facut si krabu, dar pe privat, am sa va rog sa ma iertati. nu doar cei care au luat parte la discutie, ci si cei care au citit. poate ar fi fost mai bine sa-mi leg o piatra de gat si sa ma arunc in mare decat sa-i smintesc... krabu a stiut sa dea "lovitura de gratie"; a stiut ca nu e bine sa te faci vinovat de denigrarea imaginii Bisericii... de aceea a apelat in ultima instanta la mici trucuri... am sa ma retrag reamintindu-va de indemnul Mantuitorului: "cauta si vei afla". chiar va rog sa ma iertati... uitati tot ce-am spus... |
Ispita_ta, te retragi fara sa ne spui de cine faci ascultare (ma refer la un ierarh)?
|
PS Flavian, de ce?
|
Citat:
|
he... ma abtin de la comentarii. :)
oricum sunt o pacatoasa... teoretic fac ascultare, practic....vedeti si voi. |
I-as ruga pe cei, care sunt mai la curent decat mine cu pozitia oficiala BOR, sa ne spuna si noua care au fost concluziile la Intalnirea Ecumenica de la Sibiu 2007. Ce piedici s-au facut simtite si ce pasi inainte spre ecumenism s-au inregistrat. Eventual un link privind pozitia BOR, caci pe net nu am gasit decat un link al evanghelicilor.
E interesant de vazut cam ce masuri de apropiere intre biserici si culte s-au propus, caci daca acestea vor fi transpuse in viata, poate nu va mai fi actuala "harjoneala" dintre crestinii din BOR si cei din BORSV, mai stii? Totul e posibil. |
Personal cred ca BOR si ortodoxia nu are ce sa spuna. Noi ii evanghelizam intr`un fel pe ceilalti. Exemplu benefic al ecumenismului ortodox este ca multe secte neoprotestante si`au revizuit atitudinea fata de Sf Cruce si de Maica Domnului.
Tema a fost Lumina Lui Hristos. Iar protestantii au multe de ascultat pe tema aceasta, inclusiv catolicii. Pentru ca Sf Palama este cunoscut numai la ortodoxi. Am inteles ca au discutat si teme sociale. Efecte ale discutiilor sociale se vad in tarile catolice: Spania, Italia. Unele biserici catolice au fost imprumutate bisericilor ortodoxe romane. Si in Anglia la fel. Ca numai aveau cu ce sa le umple este altceva totusi darul nu se cauta la dinti. Sa ne bucuram ca bisericile noastre sunt pline. |
Parintele Amfilohie Branza de la Man Diaconesti a spus sa nu ne culcam noi pe ureche cum ca ce credinciosi suntem noi ca bis sunt pline, caci si pe Hristos multa lume l-a urmat dar la cruce........a spus-o pt trezvie probabil ca nu cumva sa ramanem caldicei
Cu iertare |
Intrebarea mea a fost adresata celor mai aproape de "Intalnirea Ecumenica de la Sibiu" pentru ca eu nu am gasit decat materiale in limba germana. Evanghelistii s-au grabit sa redea continutul cuvantarilor tinute de fiecare biserica participanta, mai putin luarea de cuvant a BOR, daca a existat una. In schimb am citit de spre luarea de pozitie a BORR si a Patriarhului Ecumenic.
In general cei care se manifesta impotriva ecumenismului sunt solicitati a veni cu dovezi, iar acestia fac ce pot, citeaza,comenteaza, etc. Acum am asteptat un link, un comentariu si in schimb citesc cateva pareri generale. Pai, Krabule, cele citite de mine sunt atat de alarmante, incat ma mir ca inca mai crezi ceea ce scrii. Ce-i drept nu s-a luat nici o hotarare de modificare, dar evanghelistii au propus nici mai mult nici mai putin modificarea catehismului. Catolicii si-au reafirmat rolul conducator pe care si l-au asumat, declarand ca si Ortodoxia are unele hibe, iar pe protestanti i-a declarat culte. Evanghelistii din Germania au fost cei mai entuziasti, fiind gata nu numai sa imprumute elemente litughice de la catolici, dar dupa cum am mentionat mai sus, s-a facut chiar propunere de modificare a catehismului, astfel incat sa corespunda tuturor bisericilor. Biserica Ortodoxa Rusa a fost critica, fiind nemultumita de lipsa accentului pus pe pacate si pe morala. Singurii total nedreptatiti, in acceptiunea lor au fost baptistii, care nu au fost prea bagati in seama cu propunerea lor de botez doar pentru adulti, nu si pentru copii. Totusi autorul articolului termina cu o nota optimista, facand remarca: totul s-a desfasurat sub deviza negraita "spalati-ne, dar nu ne udati", sau cu alte cuvinte "zicem dar nu facem". Si totusi ce ne facem, daca intr-o zi ajungem sa facem ceea ce zicem? Ce facem atunci? |
Citat:
|
Citat:
|
Problema care se pune nu e de a da apa la moara cuiva, ci de a da lui Dumnezeu ce e a lui Dumnezeu. Nu interesul privat conteaza, ci interesul general de mantuire intru Hristos. Si pentru a ne mantui trebuie sa alegem calea cea dreapta. Ori ecumenismul numai cale dreapta nu este. Sa nu ajungem sa ne coalizam impotriva cuiva, ci sa ii slujim lui Hristos. Caci ce folos avem daca marginalizam pe cineva? Dar avem totul de castigat daca nu ne abatem de la Credinta cea Dreapta.
In aceasta idee, orice incercare de a ne salva pielea, sau familia, sau renumele in detrimentul lui Hristos, este neproductiva, necrestina. |
Ancah, ai spus ca esti ortodoxa dar nu ai spus de ce biserica tii.
La intrebareat ta pe care eu o consider f buna eu raspund ca am o conceptie ortodoxa ecumenica. Toti vor ajunge la ortodoxie, fara ca ortodoxia sa schimbe o cirta. Catolicii vor arunca dogmele la cos si vom fi canonici in acelasi trup. Protestantii vor intelege ce este aceeea o dogma si vor intelege ca dogma insemana adevar si ca trebuie sa traiesti dupa dogma si nu dupa umbre si reflexii ale Luminii Afirm ca am incredere in ortodoxia canonica si am nadejde in patriarhii bisericii orotodoxe: in Sanctitatea Sa Bartolomeo, in PF Alexei, in IPS Daniel si toti ceilalti inalti prelati canonici. Sunt convins ca nici o actiune in BOR nu se face fara girul celorlalti inainte statatori ai BOR (Constantinopol, Ierusalim, Moscova etc) Stiu de asemenea ca intalnirea de la Sibiu nu a facut`o IPS Daniel sau PF Teoctist ci BISERICA ORTODOXA. Cu acordul Constantinopol, Ierusalim, Moscova etc. De altfel ea nu a fost deschisa de IPS Daniel ci de Sanctitatea Sa Bartolomeu. Stiu ca daca ii dam la cap lui IPS Daniel ne va fi usor sa`l hulim si pe SS Barotlomeu dar vai noua atunci. Nebunie este asta atunci |
Krabule: ca sa nu ai nici un dubiu: sunt ortodoxa din B O R !!!
Nici nu mi-a trecut prin cap ca e atat de important a scrie acesta mentiune. |
Sa stii ca e important.
Rugaciunile din BOR ajung prin trupul biserici noastre la Hristos care este capul bisericii. Poate crezi poate nu crezi dar ceilalti nu sunt din trupul nostru. Ei sunt o creanga proaspat taiata. Si vor fi si mai multe care vor fi taiate. Nu cum crezi tu ca ne vom dilua in catolicism sau protestantism. Nu . Se vor taia atat de multe crengi de nu ne vom mai putea intelege. Dupa cum ai si vazut. Practic tu esti singura din BOR care esti o luptatoare antiecumenica. Nu ca ar fi rau. Dar toti partizanii pe care credeai ca sunt din BOR sunt din alt trup. E opinia ta si este buna. Discutiile sunt singura cale care ne tin legati si nu ne destrama. A vorbi, a te ruga, a merge in pelerinaje, a citi impreuna este o cale de a strange legaturile intre noi. Si nu trebuie ca noi in BOR sa dam in noi. Poate introducerea a fost prea lunga pentru a`mi cere iertare de la tine daca cumva te`am suparat. Este important pentru mine. Nu vreau sa ne certam. Noi crestinii ortodoxi trebuie sa fim vii si sa nu murim prin pacate unul pentru altul. Si trebuie si sa ne aparam sa cadem unul cate unul in mainile vrajmasului. Inca o data va rog sa ma iertati daca am suparat sau daca am smintit pe cineva. |
Ei, acum ca stiu ce crezi, Krabule, pot sa-ti raspund:
Vom fi cu totii ortodocsi la venirea Domnului Hristos, dar pana atunci ne asteapta zile grele. Stiu ca tu crezi in ecumenism in acelasi fel in care credem si noi cu totii, si anume in refacerea unitatii Bisericii pe criteriul marturisirii dreptei credintei. Pana aici nu are nimeni nimic dfe obiectat. Pana sa arunce catolicii dogmele la cos, ei isi reafirma rolul conducator. Ce importanta are cine a deschis Intalnirea de la Sibiu? Ne pierdem in amanunte. Dar ce s-a discutat, asta e important. Despre asta am vrea sa auzim. In nici un caz nu e vorba sa hulim sau sa dam la cap cuiva. La ce ne-ar folosi? In schimb ne foloseste sa stim ce se intampla, ca in cunostinta de cauza sa fim uniti, pentru BO, din care facem parte. |
Pai mai ancah,
pacatosii pacatuiesc. Catolicii zic de la schisma incoa ca papa este dumnezeu. da sunt idolatri intr`un anume grad. ca tot pacatuiesc o arata si toate dogmele loi noi. din 100 in 100 de ani mai pun o noua dogma pe tapet. ca mai spurca cu limba eu nu ma mir. Stie El Dumnezeu cine e bun si cine e rau. Ce treaba am insa eu cu ei? Faca ce vor la ei acasa. De cand si pana cand insa biserica ortodoxa trebuie sa fie ca noi, pacatosii de rand? Pentru ca asta suntem. Ne certam. Ne controlam la buletin. Ne scuipam. Nu! Biserica ortodoxa are timpul de partea ei. Ce folos cu toata infatuarea catolicilor cand peste 10 ani sau 100 de ani sau 1000 de ani vor fi intrupul biserici noastre? cum privesc cei mandri din iad la greselile lor? Noi sa nu fim mandri si sa nu ne smintim de caderile altora. Ce ai tu cu BOR sa dea un raspuns la BRC? Rusii au dat un raspuns? Constantinopolul sau Ierusalimul a zis ceva? Noi avem multe rugaciuni de zis ca sa iesim la TV si sa osandim ca aia nu sunt buni ca aia sunt tamptiti sa ca aia sunt de la tara. Doar nu ai sa`mi spui ca fapta e mai buna ca rugaciunea. Eu ma rog ca Dumnezeu sa deschida ochii celor care stau si judeca pe ceilalti si sa nu uite sa ma ajute si pe mine ca si eu judec mai rau si mai cu patima decat toti la un loc. iarta`ma Doamne. |
Citat:
|
Citat:
Este adevarat? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:49:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.