Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   george becali (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2332)

hmiron 26.08.2009 10:11:52

Nu stiu cat de crestineste e sa te duci pe muntele Athos si sa arunci (la propriu) cu caramizi de bani in calugari.

Becali imi pare un sarlatan care se foloseste de DUmnezeu pentru a-si construi o imagine, el nu are nimic crestinesc in el. Pana si donatiile le face pentru imagine, doar in prezenta camerelor de luat vederi. Altii din familia lui scuipa jurnalisti in direct la televizor iar Gigi insusi l-a injurat ca la usa cortului pe un jurnalist de la Evenimentul Zilei. Joaca table pe bani cu Dumitru Dragomir si isi face singur dreptate de parca nu exista legi in tara asta. E megaloman. In opinia lui a promova crestinismul inseamna a recompensa cu mii de dolari elevi care stiu pe de rost Crezul. As putea continua la nesfarsit cu lista asta.

Becali arunca ortodoxia intr-o lumina proasta, dupa parerea mea. Bineinteles, oricine altcineva e liber sa creada ce vrea despre el.

nero609 26.08.2009 11:43:17

Nu judeca!

Nu judecati caci "cu masura cu care judecati cu aceea veti fi judecati", zice sfanta Scriptura. Cand vom fi la judecata noi insine nu ne va intreba Dumnezeu nimic despre faptele lui Gigi Becali ci despre ale noastre. Iar el va raspunde pentru vorbele lui rele, caci este un om cu pacat ca noi toti dar eu cred ca este sincer in credinta lui.Nu poti sa asculti in masina ta jumate de milion de euro muzica bisericeasca fiindca te prefaci ca il iubesti pe Dumnezeu. Stiti prea bine pilda femeii care a fost adusa in piatza publica spre a fi omorata cu pietre iar Iisus a spus atunci "cine se simte a fi fara pacat sa arunce primul cu piatra" si au plecat toti oamenii aceia de acolo rusinati.Poate si voi va veti gandi de doua ori inainte de a-l blama pe Becali si veti refuza, facadu-va un examen sincer sa ridicati piatra si sa loviti.
Dincolo de aspectul poate socant al aruncarii cu bani in stanga si in dreapta, dincolo de televiziunile si ziarele care se tin dupa el si asteapta cu zilele la poarta casei sale sa apara sa-i ia interviuri, sa dea declaratii, eu cred ca Becali are un suflet de copil. De fapt asa se si poarta in multe privinte, ca un copil.Nu uitati ca sunt copii care vorbesc uneori foarte urat
iar eu cred ca el regreta dupa fiecare iesire necontrolata pe care o are si eu mai cred ca
se roaga mereu nu numai pentru el dar si pentru binele aproapelui sau ba chiar si a dusmanilor sai, asa cum faceti si dumneavoastra, desigur. Nu?
In tot cazul nu este un avar si este un om de o mare nobletze sufleteasca, asa cum e el cioban si cum il si persifleaza mai toti pe forum "mai ciobane".
Da, Becali este cioban si o recunoaste si nu ca pe o rusine ci ca pe o virtute. Asa cred si eu ca nu e nicio rusine ci este o virtute. Ce daca este cioban?Noi romanii, toti suntem neam de ciobani, nu uitati ca balada noastra nationala, Mioritza este despre trei ciobanei si nu despre trei...ingineri sau trei studenti la medicina!
Domnul nostru Iisus nu a fost decat un modest tamplar dar este Regele Universului!
Mai degraba decat sa-l respingem ca pe ceva neplacut, sa cautam si sa luam ce este bun din Gigi Becali si in unele privinte sa-l urmam.Daca avem o mie de lei sa dam si noi 100 de lei unui om sarman, unei vaduve sau unui orfan. Iar daca n-avem bani sa mergem si sa ajutam un batran care nu are ajutor de la nimeni, sa maturam in fatza blocului fara sa ne ceara cineva si fara sa cerem plata, sa facem vecinilor mici servicii si mai ales sa ne rugam pentru toti si pentru prieteni si pentru dusmani.Sa ascultam si noi muzica bisericeasca asa cum face Becali, macar din cand in cand si sa mai citim si Sfanta Scriptura.
Iar inainte decat toate sa credem in Dumnezeu, sa ne iluminam din credinta in el in Preasfanta Biserica stramoseasca, sa nu fim tot cu ochii dupa faptele rele ale unor preoti ci sa ne inspiram din cei ce ne invatza de bine. Sa respectam cele 10 porunci, mai ales.
Dac vom face toate acestea atunci, probabil ca fratzeste vom avea ascendentul moral ca sa-l dojenim pe Becali ca pe un frate al nostru care o mai ia razna.Pana atunci insa sa incepem prin a ne face cate o radiografie necrutatoare fiecare dintre noi si sa raspundem sincer la intrebarea; Daca ar fi sa mor acum, merg eu in fatza lui Dumnezeu cu inima curata?
Am sanse sa trec examenul? Ei daca nu atunci hai sa schimbam ceva in viatza noastra si sa fim credinciosi ortodocsi nu numai cu vorba dar si cu sufletul si cu fapta!

hmiron 26.08.2009 11:45:43

Eu nu-l judec, are el grija sa se caracterizeze singur prin faptele si atitudinile sale. Si pana acum, nimic bun.

radianca 26.08.2009 20:48:15

George Becali

Cred ca este deja prea mult, sa laudam un fariseu, numai pentru ca nu avem altceva in schimb! Nu se poate asa ceva, o incultura crasa, sustinuta de avere si tupeu! Daca asa am ajuns, mi-e rusine. Nu luam atitudine cand si unde trebuie, dar ramanem cantonati in nonvaloare. Personal numai am varsta, si entuziasmul necesar, in a initia atitudini colective, care sa aiba menirea de a schimba ceva. Sunt o macedoneanca autentica, care provin din parinti ce au apartinut elitelor sorgintei, stiu foarte bine ce educatie primim din copilarie, care sunt dogmele de casta, si mai ales credintza in Dumnezeu transmisa cu strasnicie. Dar de aici, si pana a-l lua in brate pe acest cioban(toata cinstea pt ciobani!), care sa ne reprezinte ca natie este prea mult. Nota vremurilor insa, se rezuma la fariseism, Il luam pe Dumnezeu ca scut, ca pasaport pentru actele noastre, pt ca da bine.
Nu cumva s-au intors vremurile, cand incheiam o compunere, sau o expunere cu... Partidul Comunist e-n toate..., pt ca altfel nu era ''de trecere?''... mare atentie, Numele lui Dumnezeu este luat in desert!

anita 26.08.2009 21:52:17

Atata timp cat nu il cunoastem personal si nu traim in preajma lui aceste defaimari la adresa lui Becali mi se par neavenite si necrestine.
Nici lauda dar nici critica nu ne aduc vreun folos.
Doamne ajuta !

hmiron 27.08.2009 00:42:29

Corect, nu-l cunoastem personal, dar din iesirile lui publice ne-am facut o impresie, deloc buna. Daca e impresia gresita, e de datoria lui sa schimbe felul in care e perceput de public. Nu judeca nimeni pe nimeni cand constata niste lucruri evidente.

HoratiuM 12.09.2009 02:27:11

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 162295)
Lasa ca daca n-or sa mai sustina becalizarea, cei care acum il venereaza, vor spune ca de fapt n-a fost crestin adevarat! Asa cum nici legionarii care au omorat n-au fost legionari adevarati, ci doar aia care au murit prin inchisori, asa si Gigi, cand nu va mai fi la moda, va deveni un element infiltrat special pentru a strica imaginea crestinilor. Dar pentru asta trebuie sa ramana fara bani mai intai.

Da, așa cum și comuniștii care au omorât atâta amar de lume n-au fost, nu-i așa?, atei adevărați și ateii de astăzi nu se compară cu cei declarați ieri pentru că, de fapt, dintre oameni atei sunt numai cei buni, iar cei răi nici vorbă!, niciodată n-au făcut parte din categorie! Nu, nu! KGB-iștii erau de fapt foarte religioși. Umblau cu Biblia în mână și-i împușcau pe cei care nu o respectau și care nu sărutau crucifixul comisarilor și pe cel de la gâtul lui Stalin (!).

Văd că sunt tot mai puțini oameni care să fie plictisiți dacă nu scandalizați de asemenea enormități.

geo.nektarios 13.09.2009 22:19:41

"[...]Doamne da sa imi vad PACATELE mele si sa NU OSANDESC pe fratele meu ca Binecuvantat esti in veci!! amin!!!"

geo.nektarios 13.09.2009 22:25:37

suntem "ucenicii" DRAGOSTEI lui Hristos.... nu???
interesant subiect... desi real, totusi nu pt noi... NU iau apararea NIMANUI, ci doar va indemn FRATII mei, sa NU IL MAI VEDEM PE Nea'Jiji cum este, ci sa ne vedem pe noi, ca daca el greseste, EL RASPUNDE, NU NOI!!! Mai bine l-am pomeni la rugaciunile noastre... de ce discutii pe forum??? Un CRESTIN ADEVARAT sta la locul lui, nu vede pe nimeni gresind ci se vede numai pe el si pacatele sale ne spune Avva Paisie Aghioritul! Mai degraba alearga la Dumnezeu si se roaga pt cel suferind dandu-i prin rugaciune cel mai eficient medicament! (Patimi si Virtuti, vol.5)

Antoni0 13.09.2009 23:27:32

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 166041)
interesant subiect... desi real, totusi nu pt noi... NU iau apararea NIMANUI, ci doar va indemn FRATII mei, sa NU IL MAI VEDEM PE Nea'Jiji cum este, ci sa ne vedem pe noi, ca daca el greseste, EL RASPUNDE, NU NOI!!! Mai bine l-am pomeni la rugaciunile noastre... de ce discutii pe forum??? Un CRESTIN ADEVARAT sta la locul lui, nu vede pe nimeni gresind ci se vede numai pe el si pacatele sale ne spune Avva Paisie Aghioritul! Mai degraba alearga la Dumnezeu si se roaga pt cel suferind dandu-i prin rugaciune cel mai eficient medicament! (Patimi si Virtuti, vol.5)

Fratele meu, mie sincer nu'mi pare rau de nea' Jiji, ci de jurnalistii aia care'l tot pupa'n fund. Auzi de la un chilometru rasul fals si ii vezi de pe Soare cum se injosesc si se lasa injurati! Dar... pentru ce? Pentru a putea ... aduce o bucata de paine acasa!

Rusinos!

Tu vrei sa ajungi Preot nu? Daca nea' Jiji vine la tine la Parohie si impusca cu 10.000 de euro. Si mai vine si presa, si incepe tigania.

Tu ce ai face frate? Accepti aia 10.000 (sa fim obiectivi, sunt o mana cereasca, adica poti ajuta pe saraci, poti sa renovezi Biserica, etc) plus toata tigania, plus toata presa sau refuzi?

cristiboss56 13.09.2009 23:45:39

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 166051)
Fratele meu, mie sincer nu'mi pare rau de nea' Jiji, ci de jurnalistii aia care'l tot pupa'n fund. Auzi de la un chilometru rasul fals si ii vezi de pe Soare cum se injosesc si se lasa injurati! Dar... pentru ce? Pentru a putea ... aduce o bucata de paine acasa!

Rusinos!

Tu vrei sa ajungi Preot nu? Daca nea' Jiji vine la tine la Parohie si impusca cu 10.000 de euro. Si mai vine si presa, si incepe tigania.

Tu ce ai face frate? Accepti aia 10.000 (sa fim obiectivi, sunt o mana cereasca, adica poti ajuta pe saraci, poti sa renovezi Biserica, etc) plus toata tigania, plus toata presa sau refuzi?

Dureros și jenant ce spui, dar perfect adevărat !

ai2 14.09.2009 13:01:19

Citat:

În prealabil postat de HoratiuM (Post 165795)
Da, așa cum și comuniștii care au omorât atâta amar de lume n-au fost, nu-i așa?, atei adevărați și ateii de astăzi nu se compară cu cei declarați ieri pentru că, de fapt, dintre oameni atei sunt numai cei buni, iar cei răi nici vorbă!, niciodată n-au făcut parte din categorie! Nu, nu! KGB-iștii erau de fapt foarte religioși. Umblau cu Biblia în mână și-i împușcau pe cei care nu o respectau și care nu sărutau crucifixul comisarilor și pe cel de la gâtul lui Stalin (!).

Văd că sunt tot mai puțini oameni care să fie plictisiți dacă nu scandalizați de asemenea enormități.

Argumentul meu era ironic la adresa formularii "nu era crestin adevarat", eroare logica mult prea folosita aici pe forum.
Referitor la regimul comunist, imi pare rau ca nu am destul timp sa detaliez, dar ceea ce reprezinta pentru mine ateismul este departe de manifestarile tovarasilor. Iti dau doua exemple.
De ce dupa caderea sistemului pe care il etichetati ateu biserica catolica lupta pentru retrocedarea bisericilor aflate in posesia bisericii ortodoxe incepand cu instaurarea comunismului?
De ce ateii ar fi exterminat prin metode specific religioase intelectualii? Daca ar fi fost atei, comunistii ar fi sustinut mult mai mult stiinta care a ajuns la un nivel deplorabil la noi in tara inainte de 89 si nici acum nu se simte prea bine.

Referitor la atei, nimeni nu a spus ca suntem sfinti, iar faptul ca exagerezi in argumentare nu-ti da dreptate. Un straw man comis cu mult prea multa usurinta si rea intentie.

Danette 14.09.2009 14:54:02

Doamne ajuta!

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 166041)

Am tot citit acest subiect..ma gandeam..unde sunt? pe un forum crestin?...

Multumesc lui Dumnezeu ca mai exista si astfel de oameni !

The_Fallen 15.09.2009 01:51:09

De ce ne batem capul cu Gigi Becali cand sunt oameni care comit acte atroce?De ce un om incult si nedisciplinat iese in evidenta?Pentru ca niste defecte relativ mici ies in evidenta comparativ cu imaginea pe care o proiecteaza si care nici nu e inteleasa cum trebuie?A spus ca e cu Dumnezeu, ca e crestin si nu ca e un monument viu al culturii, si sunt sigur ca erau multi sfinti care nu erau culti sau literati.
Acum nu zic ca este sfant, zic doar ca ne concentram asupra lui cand sunt alte lucruri mai importante, si ca ura indreptata impotriva lui este de neinteles, cel putin pentru mine.

lavinia40 15.09.2009 04:31:07

...!!!!!!!!????

Fara suparare, tara arde si baba se piaptana.
Care-i problema cu domnul Becali?Justitia e in greva si am primit dezlegare de la Domnul sa ne dam cu parerea de domnul Becali?Daca ar aparea numele meu intr-un forum si toti si-ar da cu presupusul, credeti-ma crestinilor, as fi distrusa.Treaba dansului ce face, cum face.
Mie mi-a placut domnul Becali.A dat case unor oameni, bani, a ajutat.Sa fim sinceri.Daca noi, cei ce criticam am fi avut bani , cat % am fi facut pentru aproapele nostru?Sa fim seriosi.
Doamne Ajuta!

observator 15.09.2009 16:59:10

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 42536)
Pe mine sincer m-a impresionat si mi-a placut cum a vorbit despre monahii romani de la muntele Athos si cum s-a hotarit acolo pe loc sa le lase o caruta de bani pentru a reconstrui sfintele lacasuri ale lor, mentionind ca este o rusine nationala sa-i lasam de izbeliste in niste darimaturi si fundaturi in timp ce restul de monahi greci , rusi, sirbi, etc au tot ce le trebuie si comfortul minim dar decent necesar vietuirii monahale.

No fi el super-evlavios dar pina la urma faptele bune conteaza cel mai mult!

Ce ziceti de milioanele de euro impartite la bolnavi? parca la Nashu impartea "caramizi" in toate directiile

Intradevar monahii romani din Sf Munte aveau conditii foarte precare. Eu nu am fost dar mi-a povestit un prieten care a fost. In primul rand nu aveau curent electric in chilii, asta deja spune totul. La schitul romanesc era evul mediu. Celelalte manastiri aveau curent, caldura centralizata (calorifere), romanii se incalzeau la soba cu lemne si luminau cu lampa cu gaz. Este o mare rusine ca se fura miliarde in aceasta tara si se face risipa de alte miliarde de euro in fiecare an dar nu s-au gasit niciodata de la nici un guvern in 20 de ani 1 milion de euro sa se faca totul cum trebuie acolo! Cred ca asta spune multe despre Romania si asa-zisii crestini ortodocsi care locuiesc in ea! Sa ne ierte Dumnezeu!

Danette 16.09.2009 21:37:58

Nu confunda

Citat:

În prealabil postat de observator (Post 166427)
Intradevar monahii romani din Sf Munte aveau conditii foarte precare. Eu nu am fost dar mi-a povestit un prieten care a fost. In primul rand nu aveau curent electric in chilii, asta deja spune totul. La schitul romanesc era evul mediu. Celelalte manastiri aveau curent, caldura centralizata (calorifere), romanii se incalzeau la soba cu lemne si luminau cu lampa cu gaz. Este o mare rusine ca se fura miliarde in aceasta tara si se face risipa de alte miliarde de euro in fiecare an dar nu s-au gasit niciodata de la nici un guvern in 20 de ani 1 milion de euro sa se faca totul cum trebuie acolo! Cred ca asta spune multe despre Romania si asa-zisii crestini ortodocsi care locuiesc in ea! Sa ne ierte Dumnezeu!

Nu confunda locuitorii tarii, cu conducatorii tarii.

Desi nu e cazul aici, in doua cuvinte ultimii au furat puterea si au vandut tara, cui toti stim foarte bine. Locuitorii se resimt inca dupa apropae jumatate de secol de comunism.

Cand toata floarea tineretului, toata crema intelectualilor si toti sfintii parinti au fost aruncati si omorati in teminte, iar in loc au pus toti analfabetii...crezi ca e o rana atat de usoara pentru neam...?!?

Stim bine cine sunt "elitele" tarii in acest moment...dar nu mai continui...nu suntem la colt de strada sa fac propaganda ieftina !

Antoni0 28.09.2009 02:02:08

Citat:

În prealabil postat de lavinia40 (Post 166312)
Fara suparare, tara arde si baba se piaptana.
Care-i problema cu domnul Becali?Justitia e in greva si am primit dezlegare de la Domnul sa ne dam cu parerea de domnul Becali?Daca ar aparea numele meu intr-un forum si toti si-ar da cu presupusul, credeti-ma crestinilor, as fi distrusa.Treaba dansului ce face, cum face.
Mie mi-a placut domnul Becali.A dat case unor oameni, bani, a ajutat.Sa fim sinceri.Daca noi, cei ce criticam am fi avut bani , cat % am fi facut pentru aproapele nostru?Sa fim seriosi.
Doamne Ajuta!

Sa fim seriosi! Altii au milioane de euro dar macar nu'si fac publicitate pe spatele Bisericii! Sa fim sinceri, de ce de fiecare data unde e Becali sunt si camerele tv? Sa fim seriosi, seriosi dar nu PROSTI!

Ce zice Mantuitorul despre milostenie si ochii lumii? Sau ai uitat...

Uite aici filmuletu' la Sfantul Munte Athos. Pacat ca demnitatea acestor calugari a fost calcata de acest "domn"!

http://www.youtube.com/watch?v=lljulvQ0pEI

lavinia40 29.09.2009 05:33:30

Citat:

În prealabil postat de erzbet (Post 42569)
Sunt complet socata de ce ati spus. Am mai zis eu pe un topic ca peste cateva sute de ani(cred ca am fost optimista, trebuia sa zic zeci) va ajunge sfant. Trecem peste faptul ca fiecare aparitie a lui la tv este un circ, o mizerie, este evident ca tot ce face o face pentru opinia publica. Mai ridica o casa, mai da bani pt operatie si gata il iubeste poporul. Dumnezeule, si cand se lauda cu mareata si unica sa carte citita Alchimistul, imi vine sa arunc tv-ul pe geam(sau mai usor schimb canalul). Este de cea mai joasa speta. Daca si el e crestin practicant emigrez in congo

Emigreaza!

lavinia40 29.09.2009 07:34:38

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 169233)
Sa fim seriosi! dar nu PROSTI!

Ce zice Mantuitorul despre milostenie si ochii lumii? Sau ai uitat...

Eu zic sa nu ne ambalam prea mult.Nici acum nu te inteleg, ce te deranjeaza asa profund la Domnul Becali?
Omul acesta a ridicat niste case. si ma intreb ca nu toata lumea e recunoscatoare;dar in patul lor cand se culca si sunt feriti de ploaie , ninsoare, etc ...eu tot tind sa cred ca unii multumesc Domnului, si binefacatorului lor .

BONUS:fOR YOU-Oamenii buni niciodata nu sunt prosti, in cel mai grav mod pot fi lucizi...daca poti sa intelegi.

Antoni0 29.09.2009 21:25:00

Citat:

În prealabil postat de lavinia40 (Post 169628)
Eu zic sa nu ne ambalam prea mult.Nici acum nu te inteleg, ce te deranjeaza asa profund la Domnul Becali?
Omul acesta a ridicat niste case. si ma intreb ca nu toata lumea e recunoscatoare;dar in patul lor cand se culca si sunt feriti de ploaie , ninsoare, etc ...eu tot tind sa cred ca unii multumesc Domnului, si binefacatorului lor .

BONUS:fOR YOU-Oamenii buni niciodata nu sunt prosti, in cel mai grav mod pot fi lucizi...daca poti sa intelegi.

Publicitatea pe spatele Bisericii, pe spatele Preotilor si pe spatele lui Dumnezeu. Asta ma deranjeaza. Nu stiu ce dovada de propovaduire a Crestinismului dai cand arunci in stanga si'n dreapta cu euro la Preoti, Biserici, s.a.m.d. IN FATA CAMERELOR CA SA TE VADA TOATA TARA, O LUME INTREAGA!

De ce nu face totul ca "sa nu stie stanga ce face dreapta"? De donatii anonime ai auzit?

Mai vizioneaza acel filmulet inca odata. Mai ales de la minutul 0:40 la 1:11.

mihailt 29.09.2009 21:33:07

Pai ce a impartit si George Becali acolo din ce are.Parintii au luat banii si i-au dat la saraci si s-au rugat la Dumnezeu pentru dl. Becali.
Dumnezeu l-a ajutat pe Becali.
Pai nu a ajuns senator in parlamentul UE?
Da Dumnezeu i-a dat ce a stiut El ca e mai bine pentru dl. Becali ca Dumnezeu ne iubeste mai mult decat intelegem noi.
Mai apoi cum au ajuns cei de la televiziune in posesia acelui film?

Iulia11 29.09.2009 21:38:28

Totusi parca Becali nu isi platise niste angajati la cateva firme falimentare: una de armament, un combinat avicol...nu mai tin minte detalii, dar parca auzisem ceva prin presa mai demult.

Totusi este unul din pacatele capitale oprirea platii lucratorilor.

Antoni0 29.09.2009 21:45:09

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 169841)
Pai ce a impartit si George Becali acolo din ce are.Parintii au luat banii si i-au dat la saraci si s-au rugat la Dumnezeu pentru dl. Becali.
Dumnezeu l-a ajutat pe Becali.
Pai nu a ajuns senator in parlamentul UE?
Da Dumnezeu i-a dat ce a stiut El ca e mai bine pentru dl. Becali ca Dumnezeu ne iubeste mai mult decat intelegem noi.
Mai apoi cum au ajuns cei de la televiziune in posesia acelui film?

Mai, am inteles ca a impartit DAR CUM A IMPARTIT? Cu camerele de la TV in spate ca sa vada toata tara nu? Ti se pare normal?

Pai aia de la televizor crezi ca au venit asa. Crezi ca Becali are microcip RFID si aia il urmaresc peste tot?

Putea foarte bine Becali sa se duca in Grecia fara a chema trupa de camere dupa el.

Cat despre senator, s.a.m.d. si EBA a ajuns in PE. Si cu asta ce? Stim bine cum e cu politica in Romania, din pacate.

Despre acel calugar batjocori ce zici?

mihailt 29.09.2009 22:10:19

Pe care calugar l-a batjocorit?
Glumea si Becali cu acei calugari si acei calugari cu Becali,nu a batjocorit nimeni pe nimeni.
Calugarul depune juramant sa fie sarac adica sa nu aibe nimic mai mult decat are nevoie dar asta nu inseamna ca nu are voie sa ia banii de la cei care vor sa doneze si sa dea celor care sunt in nevoie.

Antoni0 29.09.2009 22:13:57

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 169851)
Pe care calugar l-a batjocorit?
Glumea si Becali cu acei calugari si acei calugari cu Becali,nu a batjocorit nimeni pe nimeni.
Calugarul depune juramant sa fie sarac adica sa nu aibe nimic mai mult decat are nevoie dar asta nu inseamna ca nu are voie sa ia banii de la cei care vor sa doneze si sa dea celor care sunt in nevoie.

Ori is eu prost si vad BATJOCURA acolo ori esti tu orb si vezi doar un gest "crestinesc"?

Hai mah! Suntem chiar asa de orbi? Asa faci tu la Biserica cand dai bani? Asa faci cand te duci la manastire si dai bani?

lavinia40 29.09.2009 22:14:31

!!!!!!!!

Citat:

În prealabil postat de Iulia11 (Post 169843)
Totusi parca Becali nu isi platise niste angajati la cateva firme falimentare: una de armament, un combinat avicol...nu mai tin minte detalii, dar parca auzisem ceva prin presa mai demult.

Totusi este unul din pacatele capitale oprirea platii lucratorilor.

Ai dreptate Iulia, e un pacat fff. mare.Dar, totusi cum se spune eu nu am vazut ,,negru pe alb "ca dansul nu si-a platit oamenii.Nu stiu, ar fi regretabil, si e f.trist daca-ar fi asa....
Sa dea Domnul ca totul sa fie o confuzie, si acei oameni sa-si primeasca plata muncii lor.......

mihailt 29.09.2009 22:26:25

Parca pe acest forum nu era permis atacul la persoana.Acest topic e special facut pentru a ataca pe dl Becali pe care chiar si parintele Justin Parvu l-a primit la Sfanta Manastire Petru Voda acum de curand ca pe un oaspete de seama.PF Daniel l-a pus la loc de cinste la Sfintele Slujbe cand Becali a venit.

Becali nu numai ca a sprijinit Sfantul Munte cu foarte multi bani a sprijinit si BOR cu foarte multi bani.

Antoni0 29.09.2009 22:31:20

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 169862)
Parca pe acest forum nu era permis atacul la persoana.Acest topic e special facut pentru a ataca pe dl Becali pe care chiar si parintele Justin Parvu l-a primit la Sfanta Manastire Petru Voda acum de curand ca pe un oaspete de seama.PF Daniel l-a pus la loc de cinste la Sfintele Slujbe cand Becali a venit.

Becali nu numai ca a sprijinit Sfantul Munte cu foarte multi bani a sprijinit si BOR cu foarte multi bani.

Vad ca nu ai raspuns la intrebarea mea.

Ti se pare normal acest comportament? Ti se pare normal sa dai cu bani in stanga si'n dreapta cu telecamerele ca sa te vada toata tara?

Tu asa faci cand mergi la manastire sau la Biserica? Te duci la Staret sau la Parinte si ii zice: "Vrei bani, vrei bani"? Si dupa'i intinzi ca si cum ai arunca un os la caine?!?

mihailt 29.09.2009 22:48:15

Eu acolo vad niste draci reprezentati explicit in acea emisiune.
Aceea la inceputul emisiunii.
Apoi aud ca Dumnezeu bate ceea ce nu e chiar asa ca Dumnezeu nu bate ci mustra.
Apoi aud ca se zice tot in acea emisiune :
"In plus dupa ce a aruncat 2 milioane de euro in Athos in loc sa ii bage in Steaua sau in alte activitati benefice".
Iar in inregistrare vad pe Dl Becali zicand acolo "aveti aci 30.000 de euro sa platiti muncitorii si astea" aratand spre constructii.
Pai cine sunt muncitori la Sfantul Munte?
Niste amarati care nu au ce sa isi tina familiile albanezi (da parintii din Sfantul Munte primesc orice fel de amarati in Sfantul Munte daca sunt nescandalagii si fac treaba cat de cat),turci,romani,romani din Republica Moldova etc.
Si ce sunt acele constructii?
Pai o Sfanta Manastire care se construieste cu binecuvantarea ierarhului locului.

Antoni0 29.09.2009 22:57:47

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 169874)
Eu acolo vad niste draci reprezentati explicit in acea emisiune.
Aceea la inceputul emisiunii.
Apoi aud ca Dumnezeu bate ceea ce nu e chiar asa ca Dumnezeu nu bate ci mustra.
Apoi aud ca se zice tot in acea emisiune :
"In plus dupa ce a aruncat 2 milioane de euro in Athos in loc sa ii bage in Steaua sau in alte activitati benefice".
Iar in inregistrare vad pe Dl Becali zicand acolo "aveti aci 30.000 de euro sa platiti muncitorii si astea" aratand spre constructii.
Pai cine sunt muncitori la Sfantul Munte?
Niste amarati care nu au ce sa isi tina familiile albanezi (da parintii din Sfantul Munte primesc orice fel de amarati in Sfantul Munte daca sunt nescandalagii si fac treaba cat de cat),turci,romani,romani din Republica Moldova etc.
Si ce sunt acele constructii?
Pai o Sfanta Manastire care se construieste cu binecuvantarea ierarhului locului.

Of of... in loc sa ajungi la "miezul discursului" adica sa raspunzi la intrebarile mele anterioare, tu te invarti in cerc, pompand niste cuvinte cu mult patos!

Am inteles ca huidu ala si gainusa sunt niste rataciti. La fel si emisiunea lor si canalul.

Dar, ti se pare corect cum da Becali acei bani? Ti se pare normal atitudinea lui, cand imparte banii? Tu asa faci cand dai banii la un Preot sau unui Staret?

Ti se pare normal sa aduca dupa el toata trupa cu camere ca sa'l vada toata tara si sa zica: <<Uite ce bun crestin e Becali, uite ca da bani la saraci>>?

Ce a zis Mantuitorul despre milostenie?

lavinia40 29.09.2009 23:26:58

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 169867)
Vad ca nu ai raspuns la intrebarea mea.

Ti se pare normal acest comportament? Ti se pare normal sa dai cu bani in stanga si'n dreapta cu telecamerele ca sa te vada toata tara?

Tu asa faci cand mergi la manastire sau la Biserica? Te duci la Staret sau la Parinte si ii zice: "Vrei bani, vrei bani"? Si dupa'i intinzi ca si cum ai arunca un os la caine?!?

Dar draga crestine, tu cand te duci la o manastire nu duci un litru de ulei, un kg. de faina, .....?ok., dupa posibilitatile ns....
Pe acel filmulet, se vede o donatie, dar transpare dragostea si dezinteresul fata de acei bani daruiti.
Nu conteaza minutul ,,n", ci sufletul cu care au fost daruiti acei,, arginti', altfel, fii sigur, niste calugari ce traiesc pe un pamant atat de sfat si protejati de Maica Domnului, nu ar fi primit.
Doamne Ajuta!

Antoni0 29.09.2009 23:37:06

Citat:

În prealabil postat de lavinia40 (Post 169879)
Dar draga crestine, tu cand te duci la o manastire nu duci un litru de ulei, un kg. de faina, .....?ok., dupa posibilitatile ns....
Pe acel filmulet, se vede o donatie, dar transpare dragostea si dezinteresul fata de acei bani daruiti.
Nu conteaza minutul ,,n", ci sufletul cu care au fost daruiti acei,, arginti', altfel, fii sigur, niste calugari ce traiesc pe un pamant atat de sfat si protejati de Maica Domnului, nu ar fi primit.
Doamne Ajuta!

Pai normal ca duc la manastire sau la Biserica ce pot. Insa exista moduri si moduri de a face o donatie nu?

Deci tu crezi, ca comportamentul lu' Becali e dizinteres fata de bani?

Eu te retrimit din nou sa vizionezi filmuletul.

Si te intreb si pe tine: tu asa faci cand dai alimente sau bani la Manastire/Biserica ?

Iti bati joc de monahi si aduci camerele patriei ca sa te vada toata tara?

lavinia40 30.09.2009 03:50:53

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 169880)
Pai normal ca duc la manastire sau la Biserica ce pot. Insa exista moduri si moduri de a face o donatie nu?

Si te intreb si pe tine: tu asa faci cand dai alimente sau bani la Manastire/Biserica ?

Nu stiu de ce te ,,inflamezi" asa? Sunt un copil sa ma trimiti se revizionez filmuletul si sa rescriu raspunsurile despre milostenie???...Un pic de cumpatare, frate crestine, chiar e un capat de tara?
Avea dreptate un forumist, sa ma ierte ca nu-l retin ,aceste comentarii sunt un atac la persoana, si nu se cade, mai ales din partea unor crestini si ortodocsi.
Eu zic pt.ultima data-Bine a facut D-nul Becali ca a ajutat!Draga Antonio,nu mai pot ca s-a filmat, mi se rupe ( eu de felul meu vorbesc f. ,,plastic''-ce sa-i faci?), dar sa se trasmita si pe Venus, pe Marte, Pluto, etc...principal e ca niste oameni si-au gasit un adapost((nu prin orisice mijloace-(de retinut))
Eu stau la casa si sincer imi e mila de orice vietate fara adapost; daca noi, ca oameni, ne intristam pt. acele sufletele care sufera, darmite pt. oameni...Gandeste-te un pic..Erau batrani bolnavi de inima, care daca nu au pic de caldura.. nici nu mai vreau sa aud,.. copii ce pot ramane cu niste boli pt. tot restul vietii...Sfatul meu e sa privim lucrurile in ansamblu..Si nu te ingrijora..Pe fiecare ne va judeca Dumnezeu- pe mine, pe D-nul Becali, pe tine...

Antoni0 30.09.2009 04:39:51

Citat:

În prealabil postat de lavinia40 (Post 169911)
Nu stiu de ce te ,,inflamezi" asa? Sunt un copil sa ma trimiti se revizionez filmuletul si sa rescriu raspunsurile despre milostenie???...Un pic de cumpatare, frate crestine, chiar e un capat de tara?
Avea dreptate un forumist, sa ma ierte ca nu-l retin ,aceste comentarii sunt un atac la persoana, si nu se cade, mai ales din partea unor crestini si ortodocsi.
Eu zic pt.ultima data-Bine a facut D-nul Becali ca a ajutat!Draga Antonio,nu mai pot ca s-a filmat, mi se rupe ( eu de felul meu vorbesc f. ,,plastic''-ce sa-i faci?), dar sa se trasmita si pe Venus, pe Marte, Pluto, etc...principal e ca niste oameni si-au gasit un adapost((nu prin orisice mijloace-(de retinut))
Eu stau la casa si sincer imi e mila de orice vietate fara adapost; daca noi, ca oameni, ne intristam pt. acele sufletele care sufera, darmite pt. oameni...Gandeste-te un pic..Erau batrani bolnavi de inima, care daca nu au pic de caldura.. nici nu mai vreau sa aud,.. copii ce pot ramane cu niste boli pt. tot restul vietii...Sfatul meu e sa privim lucrurile in ansamblu..Si nu te ingrijora..Pe fiecare ne va judeca Dumnezeu- pe mine, pe D-nul Becali, pe tine...

Nu mai are rost discutia. Atata timp cat eu pun niste intrebari si primesc doar un raspuns vag e mai bine sa punem capat aici dialogului.

Si nu uita sa'l votezi pe Becali la viitoare alegeri!

Doamne ajuta!

lavinia40 30.09.2009 04:53:09

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 169917)
Nu mai are rost discutia. Atata timp cat eu pun niste intrebari si primesc doar un raspuns vag e mai bine sa punem capat aici dialogului.

Si nu uita sa'l votezi pe Becali la viitoare alegeri!

Doamne ajuta!

Doamne Ajuta si tie si intregii familii! Multa sanatate!

AndruscaCIM 30.09.2009 12:08:41

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 169880)

Antonio eu chiar nu iti inteleg inversunarea ta impotriva lui Becali...poate ca nu e tocmai cel mai simpatic om de pe pamant dar ideea centrala este ca face multe fapte bune, cum necum...le face asta e clar.

Poate fi si un mod al lui de a le arata celor care au si nu se gandesc sa faca milostenie ca se poate si asa cum face el. Imi place foarte mult ca aproape la fiecare aparitie pe sticla pomeneste pe Dumnezeu..ceea ce mi se pare foarte frumos...cel putin pentru faptul ca denota ca e mereu in gandurile si faptele sale.

Ma gandesc iarasi ca e problema lui cum face aceasta milostenie si nu stim noi exact ce in capul lui, dar cu siguranta multi oameni cred ca il vad ca pe binefacatorul lor, se roaga pentru el, este pomenit ca si ctitor la multe Manastiri si Biserici...si chiar nu cred ca tot gandul si fapta lui buna inseamna 0 doar pentru ca are camerele dupa el sau pentru ca il eticheteaza unii drept un showman. Nu stim noi cata bucurie are el in suflet atunci cand are ocazia sa ajute, ce inseamna pentru el zambetul de pe fata celor care vad in el ajutorul lui Dumnezeu....

O fi avand un caracter mai aparte, e un om care traieste cu camerele dupa el, asa ii place lui si cred ca i se pare ceva banal.

Oricum ar fi este clar ca sunt miliardari in euro care chiar nu se gandesc aproape deloc la Biserica...deci automat Becali se gandeste si chiar si face multe pentru Biserica si pentru oameni.

Eu chiar vad si partile bune ale lui Becali si ale faptelor lui si imi dau seama ca nici macar nu sunt demna eu sa il judec, pentru ca abia daca reusesc sa fac milostenie cand si cand si chiar si atunci constientizand ca nu inbunatatesc viata unui om prea mult. Am realizat ca am tot vazut cazuri de persoane care aveau nevoie de bani pentru a-si permite operatii vitale...si nici macar o singura data nu am depus 1 leu in vreun cont afisat la TV....deci cine sunt eu sa analizez cum se face milostenia cand sunt asa cum sunt?

Doamne ajuta!

Iulia11 30.09.2009 23:09:22

Lasand-ul la o parte putin pe Bacali...sau nu...depinde daca se incadreaza la ce vreau sa spun mai jos... sau nu(!). Nu i-am urmarit evolutia prea in detaliu...desi mi se pare exagerata averea lui pentru a fi obtinuta pe o cale 100% ortodoxa...la fel ca toate marile averi ale lumii proaspete iesite de sub umbrela comunista sau a celei apropiate de portile orientului.

In lumea asta, mai ales la noi la ortodocsi exista foarte multi oameni bogati si extrem de bogati care fac danii. Fie ca asa simt si atat inteleg fie ca da bine....fie ca e datoria de crestin.
Multi dintre acesti oameni bogati si foarte bogati si-au facut averea pe lucruri mai putin legale, mai putin ortodoxe....care intr-o oarecare masura, combinate cu alte lucruri la fel de putin ortodoxe ale altor oameni foarte bogati din societate duc la atmosfera proasta a societatii, la coruptie, la saracie....adica la starea rea a celor carora ei mai apoi le fac danii.

In lumea vestica daniile de genul Becali nu prea exista. Exista statul care are resurse sa ajute, exista societatea care protejeaza omul de rand modest, exista fundatii ale caror finantatori raman in umbra. In Germania si Franta nu iese nici un miliardar sa zica: uite am facut zeci de case, scot bani din buzunar la saraci cand ies din casa....ce om bun sunt eu!
Dar poate prin modul in care isi gestioneaza afacerile, prin modul in care isi protejeaza angajatii si prin modul in care nu fraudeaza statul in care traieste contribuie inmiit mai mult la bunastarea semenilor lui. Semeni care pot fi oricati de pe cuprinsul intregii sale tari si nu numai.

Acum la dumneavoastra alegerea. Care e mai bun crestin si mai milostiv?
Eu optez pentru varianta b.

AndruscaCIM 01.10.2009 00:18:49

Eu raman la ideea mea...cine da si inbunatateste calitatea vietii semenilor lui, are tot respectul din partea mea, strict pentru aspectul acesta!

La teorie toata lumea e buna si la etichetat milostenia nu mai spun ( trebuie sa fie asa, pe ascuns, la miezul noptii, pe usa din spate, deghizat si cagulat eventual) hai sa fim seriosi, eu cred ca foarte mult conteaza gestul, si repercusiunea lui asupra semenilor. Ne axam pe atitudinea lui Becali si uitam de minunea de care se bucura oamenii nevoiasi atunci cand li se schimba viata la propriu datorita lui.

Am mai spus, eu nu cunosc bucuria de a darui un acoperis deasupra capului unui om care doarme sub cerul liber, nu cunosc bucuria de a prelungi viata unui om caruia i se spune ca va muri in 3 luni daca nu are 10 000 de euro pentru un transplant...si pe langa faptul ca nu o cunosc e foarte posibil sa nu imi fie dat sa o cunosc vreodata, si atunci chiar ma bucur ca unii pot face gesturi mari pentru oamenii in suferinta ;)

P.S. Am o intrebare...Oare Stefan cel Mare nu trebuia sa aleaga anonimatul ctitorind Manastirile? Totul trebuie facut in ascuns nu? Hotaram noi cum trebuiesc facute donatiile, sau cel care le face..odata ce gandul e al lui si nicidecum al nostru?

heaven 01.10.2009 07:12:53

Ce nu inteleg unii este faptul ca Dumnezeu alege de multe ori oameni care aparent sunt foarte pacatosi pentru a-si indeplini anumite lucrari.Caile Domnului chiar sunt misterioase,dar nu suntem noi in masura sa ne judecam aproapele,pentru ca sufletul omului doar Dumnezeu il stie,ci,cel mult sa observam anumite greseli ale sale in scopul de a nu le repeta si noi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:31:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.