Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Limpezirea apelor pe acest forum (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2359)

cristiboss56 15.04.2008 20:48:04

Citat:

În prealabil postat de krabu
Deoarece de ceva vreme forumul a devenit un camp de batalie si nu un forum ortodox, precum si datorita presupunerii mele ca multi dintre cei care intretin aceste ape tulburi nu fac parte din Biserica Ortodoxa Romana - BOR ci din secte sau din grupari nerecunoscute va propun o noua conduit celor ce posteaza:

Sa incepem fiecare postarea cu indicarea credintei si a trupului biserici din care facem parte.

Exemplu: Ortodox - BOR
sau Ortodox - BORR - Biserica pe stil vechi
sau Catolic - BRC
sau Evanghelist - Luteran
sau Ateu
etc

Cred ca este cinstit sa ne cunoastem si sa nu contiuam polemici fara sens cu cei care nu s`au prezentat.

Cand am vazut initierea acestui topic, eram cam nedumerit si mi se parea ceva stupid chiar. Dar imi dau seama cat de necesar este acest topic in situatia actuala cand au aparut noi membri pe forum care au un singur scop, in a improsca cu noroi Biserica noastra Ortodoxa. Deci precizarea apartenentei este chiar necesara in contextul actual al invaziei celor raucredinciosi si care se afla in afara BOR.

mirelat 16.04.2008 05:26:06

am observat ca sunt chiar si inauntrul BOR persoane care nu mai vad decat lucruri rele, totul le miroase urat, sunt in continua disputa si agitatie.

cristiboss56 16.04.2008 09:17:54

Citat:

În prealabil postat de mirelat
am observat ca sunt chiar si inauntrul BOR persoane care nu mai vad decat lucruri rele, totul le miroase urat, sunt in continua disputa si agitatie.

Asa-i ! Vrajmasul nu doarme ci cauta prin orice mijloace de a tulbura apele .

7th_Brigade_TzHL 16.04.2008 10:44:56

Citat:

În prealabil postat de mirelat

Apocalipsa 12:10 Si am auzit glas mare, in cer, zicand: Acum s-a făcut mantuirea si puterea si impărătia Dumnezeului nostru si stăpanirea Hristosului Sau, căci aruncat a fost [color=red]parasul fratilor nostri, cel ce ii para pe ei inaintea Dumnezeului nostru, ziua si noaptea.[/color]

mirelat, nu trebuie sa te miri pentru ca omul invata din deprinderile prietenilor si a parintilor lui spirituali. Daca prietenii lui sau parintii lui spirituali sunt paratori de frati si de preoti, si acei oameni vor fi asha. Si mergand din prieten in prieten si din parinte in parinte, afli defapt cine este tatal lor asha cum spunea Iisus, desi, ei se lauda ca il au ca tata pe Avraam.

ancah 16.04.2008 14:23:38

Acesta este un topic despre acest forum. Nu credeti ca nu acesta este locul potrivit pentru discutii generale despre Biserica Ortodoxa si enoriasii ei din toata lumea? Exista locuri mai potrivite pentru asemenea topic, in cazul in care se doreste continuarea discutiei.

pauldani 16.04.2008 14:57:54

Roman, botezat ortodox. Fost ateu.. desfrant, eretic cu voie sau fara voie, pacatos, vai de capul meu..dar ROMAN, crestin-ortodox, poate doar cu numele..dar in lupta inca...nu exista roman musulman, budist sau catolic, nu mai e roman..eu ma declar roman.

PadreCory 16.04.2008 15:30:36

Nu exista romani care sa fie catolici?Exista 750 000 de romani greco-catolici si 300 000 romani romano-catolici.Romanii sunt in majoritatea lor ortodocsi ,asta nu inseamna ca toti romanii sunt ortodocsi.
Eu am avut in familie numai romani,dar toti greco-catolici.

Leinarius 16.04.2008 15:38:32

@pauldani: "eretic cu voie sau fara de voie"?? Cum vine asta, fratie?

Ori esti ori nu esti. Poti fi pacatos - eu sunt unul, mare de tot - dar eretic? Adica ori esti in erezie (ai o credinta gresita) ori ai credinta dreapta.

costel 16.04.2008 15:40:14

Sfintii Parinti spun ca nu trebuie sa ne descoperim altora nici spovedania, nici viata, nici practicile duhovnicesti. Caci toate acestea se fac in secret si la sfatul parintelui duhovnicesc.

alynnna 16.04.2008 16:19:11

crestin ortodox:)

ioanhodean 16.04.2008 18:20:00

`catolic greco catolic romano catolic bla..tot de papa si infailibilitatea lui ascultati... doar e ca si ceausescu.Nu faci cum zice?excomunicare...:|...grav...Romania-trebe extirpata de budisti , yoghini, si tot ce exista mai putin ortodocsi si cu ingaduinta greco-catolici . Care e diferenta vestimentara intre noi si ei?

pauldani 16.04.2008 18:30:15

@Leinarius: suntem oare vreunul drept in credinta?..azi intelegem intr-un fel, peste 5 ani altfel..azi avem virtuti cu ochii ce-i avem acum..peste 10 ani altele..imi cer iertare, dar eu nu sunt asa drept in credinta..eu invat si e posibil sa gresesc in multe pe care le afirm, cauza pentru care de cele mai multe ori ma abtin...
"Fratie!.." e un termen de "smecheras.." un fel de "man.." sau "dog.." sau "frate.."....nu cred ca l-ai folosit in sensul de "Fratele meu crestin.." dar nu conteaza asta...
@PadreCory:
Azi am ascultat Dan Puric si ceva m-a atins si pe mine..Pentru mine Romania nu e tocmai aceasta tara cu ce e in ea..e o Romanie citita, o tara sacrificata..iar ei erau crestini-ortodocsi, majoritatea..eu vreau sa traiesc in "Romania lui Dan Puric"...
@all: etichete precum BOR..nu stiu daca-si au rostul aici.
eu cred ca o sa vina timpul cand o sa ne cernem si o sa vedem atunci care ai cui suntem...numai bine...

mirelat 16.04.2008 20:58:55

Citat:

În prealabil postat de pauldani
@all: etichete precum BOR..nu stiu daca-si au rostul aici.

la vremea cand s-a deschis acest topic forumul arata ca un camp de batalie mai ales din pricina unor ortodocsi schismatici (BOSV/BORR) si a unor NP, care evitau sa spuna clar ai cui sunt.

Leinarius 18.04.2008 09:52:21

pauldani:
"suntem oare vreunul drept in credinta?..azi intelegem intr-un fel, peste 5 ani
altfel..azi avem virtuti cu ochii ce-i avem acum..peste 10 ani altele.."

Frate, poti fi mai mic sau mai mare in credinta, mai pacatos sau mai induhovnicit, mai catre inceputul caii ori mai sus pe scara, dar a fi eretic inseamna altceva.

Stii pilda aceea cu batranul (calugar) pe care il acuza cineva ca e curvar, mincinos, betiv, toate relele si pacatele i le-a aruncat in fata, iar batranul smerindu-se si cu lacrimi la toate raspundea "Sunt, eu sunt cel mai mare pacatos!" Dar cand i-a zis acela "Esti eretic!" si-a indreptat spinarea si a zis "BA! ASTA NU!".

Smerenia e foarte buna, e cheia induhovnicirii noastre, a tuturor, dar smerenia intru disperare e daunatoare, e falsa smerenie. Cerceteaza-te cu dreapta socoteala si cauta sfatul unui duhovnic daca simti ca nu intelegei sau ca nu asimilezi unele aspecte ale credintei... Iar daca marturisesti din inima Crezul si intelegi ce iti asumi prin asta, atunci NU esti eretic catusi de putin.

"Fratie" este pentru mine un apelativ normal, fara conotatii de nicio natura. Mie nu imi e rusine de cuvinte, iar felul in care sunt ele folosite de unii nu imi ia mie dreptul de a le folosi asa cum este rostul lor.
Nu te supara pe mine, nu am vrut sa te tachinez cu acest cuvant, dimpotriva.

pauldani 18.04.2008 10:06:35

@Leinarius:
Nu smerenie am vrut sa exprim, cu atat mai putin falsa, daca asta am facut si e posibil, imi pare rau...
Legat de tachinat, nu ma supar..multumesc...

7th_Brigade_TzHL 18.04.2008 11:17:34

Sunt intors la Domnul in BO, cand aveam 13 ani. Cu aceasta ocazie vreau sa il pomenesc pe preotul Campeanu Ioan care a avut o mare influenta in intoarcerea mea la Domnul.

dorstor 20.04.2008 15:54:28

BOR.Am observat abia acum acest topic.

E_my 22.04.2008 20:01:22

BOR

Acum am vazut acest topic. Nu am apucat sa citesc toate postarile, dar am impresia ca putini ne-ortodocsi au recunoscut, desi poate sunt.

Recent mi-am pus intrebarea de ce atat de multi membrii ai forumului scriu Iisus cu un singur "i" -> Isus. Acum, citind posturile, poate imi raspund

alexandra28again 23.04.2008 09:08:20

BOR si ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca datorita internetului,am invatat ce inseamna ortodoxismul si am invatat diferentele dintre noi si alte secte.

mirelat 12.06.2008 06:58:44

:) ar fi frumos din partea celor mai nou veniti pe forum sa-si declare aici apartenenta religioasa si sa nu mai posteze "sub acoperire".

antoniap 12.06.2008 07:38:53

Apartin Bisericii Ortodoxe Romane cu numele, iar cu faptele si cu trairea - Dumnezeu stie...

dragomirna 12.06.2008 09:15:10

:D :rolleyes: crestin-ortodox ...Dar in traire sunt cam dificila deseori, pt ca ma cam razvratesc... Nu-mi place sa fiu convinsa de altii in legatura cu lucrurile acestea duhovnicesti... Am incredere cu adevarat in f putini oameni din cei "ai Bisericii", pe care ii stimez si iubesc, ei sunt acel ceva minunat aparut in viata mea, in ce priveste relatia mea cu oamenii... Si cred ca inteleg faptul ca "prin oameni se face Dumnezeu cunoscut oamenilor"... Eu asa L-am gasit pe Domnul, sau de fapt asa s-a indurat El si de mine... Incerc sa Il pastrez in viata mea...
Iar aici, pe site-ul acesta, cred ca este o posibilitate sa ne simtim in comuniune(crestini-ortodocsi fiind si silindu-ne, fiecare in felul sau, sa traim ca unii adevarati), daca in lumea reala suntem cam distanti si cam lipseste Hristos dintre noi... Poate cel putin astfel, vom surprinde faptul ca in inimile noastre toti ne dorim comuniunea si iubirea ca intre frati intru Hristos...

grecu 12.06.2008 12:03:14

BOR

mirelat 26.07.2008 22:49:25

noilor veniti pe forum, mai ales celor care posteaza "sub acoperire", le recomandam sa-si declare aici apartenenta.

achimovjan 26.07.2008 23:13:24

Citat:

În prealabil postat de cristina83
ortodoxa

eu cand zic crezul,spun atat "si intr-una sfanta,soborniceasaca si apostoleasca Biserica"

alynnna 27.07.2008 07:52:38

Ortodoxa.

anamaria90 27.07.2008 09:46:13

BOR

PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU MILUIESTE-MA PE MINE PACATOASA!

Metal 07.08.2008 12:28:13

m-a incrednicit Dumnezeu ca la 18 ani sa ma intorc inapoi la Ortodoxie - BOR.
Observ si eu ca pe acest forum, este foarte multa cearta aiurea din cauza unor credinciosi care trebuie sa-si exprime ideia intr-un mod agresiv, deranjand pe restul.
Fac apel la toti fratii, daca are cineva de ceva de spus sa se faca intr-un mod cat mai pasnic si fara nici un gand rau pentru a nu deranja pe nimeni.
Aces forum este vizitat si de multi care apartin altor religii, haideti sa ne iubim si sa ne respectam.

"Iubesteti apropaele ca pe tine insuti!"

Tia 15.10.2008 13:25:10

Cu ajutorul si mila bunului Dumnezeu, ortodoxa, adica dreptcrestina.
Doamne ajuta
BOR

elena2008 15.10.2008 13:55:50

ortodoxa, insa in mod activ numai de vreun an si ceva, cu ajutorul Bunului Dumnezeu

vsovi 15.10.2008 13:56:57

dupa un an doi de cautari shi Biserica Ortodoxa parca sunt mai putzin eretic dar parca mai somnoros, la fel de pofticios de distractzie shi celelalte placeri trupeshti shi mai rautacios; ma bucur de raul altuia shi ma intristez cand vad pe cineva mai sus decat mine, un orgoliu jignit. Nu fac nimic toata ziua dar ma simt asha de obosit shi plin de lucrare de parca ash fi carat bushteni. Nu pot scapa sa nu ma simt dator sa ma raybun sau sa ma mandresc sau sa socotesc shi sa judec cele rele, cu sadism, dar mai ales nu reushesc sa-mi stapanesc bîâîrnOchiul shi GuRea care lucreaza amandoua, sa-mi faca ceva sau cuiva shi sa le potriveasca. :(

deci intre timp am cashtigat unele dar am pierdut altele, iar ce am cashtigat, adica mai putzina erezie, nu shtiu daca nu e shtiintza aia nasoala care se obtzine pentru trufie prin facere de pacate... mandrie shi cunoashtere desharta... deci daca nu pe loc, tot pe loc, atunci mai rau am patzit-o... :o

dar macar mi-am dat seama ca eu sunt devina ca iubesc poftele, ca defapt shi pofta e iubire... iubire de cele ale gLumei gLumii... ironia shi sadismul acid... vorba grea... taina vorbei Mari cum spunea sfantul ce s-a aratat la Maglavit... au uitat sa mai planga romanii pentru pacate pentru mantuire shi s-a uscat salcia.

Nu deznadajduiesc deshi cand vad cat de multa indoiala shi ingamfare elevanta shi intelectuala am cu cele ale Lui Dumnezeu, strecurand tzantzarii shi inghitzind camila, adica tot felul de mortaciuni shi murdarii... mai bine nu va mai amaresc pe cate unul...

Dar jenica a zis bine, shi asha ma simt shi eu ca ea:
-cu numele creshtin shi mandru ca-s ortodox dar defapt mormant varuit, plin cu toate oasele mortzilor. Nu ma intrebatzi ce mortzi? :confused: Ii shtitzi voi mai bine.

cristiboss56 15.10.2008 14:13:04

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 95908)
dupa un an doi de cautari shi Biserica Ortodoxa parca sunt mai putzin eretic dar parca mai somnoros, la fel de pofticios de distractzie shi celelalte placeri trupeshti shi mai rautacios; ma bucur de raul altuia shi ma intristez cand vad pe cineva mai sus decat mine, un orgoliu jignit. Nu fac nimic toata ziua dar ma simt asha de obosit shi plin de lucrare de parca ash fi carat bushteni. Nu pot scapa sa nu ma simt dator sa ma raybun sau sa ma mandresc sau sa socotesc shi sa judec cele rele, cu sadism, dar mai ales nu reushesc sa-mi stapanesc bîâîrnOchiul shi GuRea care lucreaza amandoua, sa-mi faca ceva sau cuiva shi sa le potriveasca. :(

deci intre timp am cashtigat unele dar am pierdut altele, iar ce am cashtigat, adica mai putzina erezie, nu shtiu daca nu e shtiintza aia nasoala care se obtzine pentru trufie prin facere de pacate... mandrie shi cunoashtere desharta... deci daca nu pe loc, tot pe loc, atunci mai rau am patzit-o... :o

dar macar mi-am dat seama ca eu sunt devina ca iubesc poftele, ca defapt shi pofta e iubire... iubire de cele ale gLumei gLumii... ironia shi sadismul acid... vorba grea... taina vorbei Mari cum spunea sfantul ce s-a aratat la Maglavit... au uitat sa mai planga romanii pentru pacate pentru mantuire shi s-a uscat salcia.

Nu deznadajduiesc deshi cand vad cat de multa indoiala shi ingamfare elevanta shi intelectuala am cu cele ale Lui Dumnezeu, strecurand tzantzarii shi inghitzind camila, adica tot felul de mortaciuni shi murdarii... mai bine nu va mai amaresc pe cate unul...

Dar jenica a zis bine, shi asha ma simt shi eu ca ea:
-cu numele creshtin shi mandru ca-s ortodox dar defapt mormant varuit, plin cu toate oasele mortzilor. Nu ma intrebatzi ce mortzi? :confused: Ii shtitzi voi mai bine.

Pai cam nimic nou sub soare, d'le vsovi ! Aste le-am mai auzit de circa 80 de ori. Ceva schimbare in text, n-ar strica, nu de alta, dar devenim somnorosi de cate ori le-am citit. Originalitatea, te framanta in deprimentul credintei. Aici e baiul !

Tia 15.10.2008 14:34:17

Ortodoxa, prin mila si ajutorul lui Dumnezeu
BOR
Doamne ajuta!

vsovi 15.10.2008 14:35:34

poi da, ca sa fiu original ma lepad de uniforma creshtina... :( la text ma refer dar shi la viatza din fatza oamenilor...

iar daca ai imbracat moda... gata... ca itzi cere moda sa bei, sa te dezgoleshti shi sa injuri de mama shi pe Dumnezeu...

iar daca te faci ortodox doar cu numele atunci simtzi nevoia shi datoria sa mintzi, sa te prefaci, sa te pui in acord cu poftele, ca iata, am intzelesc ca sa ma prefac e cea mai mare originalitate a mea, cel mai mare talent... sa ma prefac ca-s vrednic, ca-s sfintzishor, ca-s pocait, ca-s smerit pentru slava de la oameni... moda mormintelor varuite pline de oasele mortzilor...

iar botochiul vinobîâîîîîrna impreuna cu guRea imi lucreaya mereu la cate ceva sa ajung sluga shi scula sculata a celui rau ca sa am mandria razbunarii cate unei barfe... adica sa ma manii pentru minciuni... ca ala care se manie shi face mania shi razbunarea Domnului e mare... poi cum sa fie mare ala care nu face voia Domnului? ca shi cel ce se manie pe fratele sau e ucigash shi nu de trup ci mai rau, de suflet. iar cine ii spune prostule sau nebunule... gheena shi foocul iadului, dar cica acolo nu vei arde ci te vei chinui, ca vine vremea shi aicea shi ai vrea sa mori sau sa arzi sau sa te arunci in morminte dar mortea nu va veni... shi din pricina multzimii de pacate te vei chinui... shi daca trupul doare, cum e durerea de masele? doare rau de tot... dar atunci durerile sufletului... dar noi parca suntem inconshtientzi, suntem ca o tabla shtearsa... nu mai pricepem shi nu mai simtzim... e ceva ciudat, o stare stupefianta a unui pustiu shi a unui deshert placut, absint, shi plin de ispita ballAurului... :eek:

cristiboss56 15.10.2008 14:47:36

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 95923)
poi da, ca sa fiu original ma lepad de uniforma creshtina... :( la text ma refer dar shi la viatza din fatza oamenilor...

iar daca ai imbracat moda... gata... ca itzi cere moda sa bei, sa te dezgoleshti shi sa injuri de mama shi pe Dumnezeu...

iar daca te faci ortodox doar cu numele atunci simtzi nevoia shi datoria sa mintzi, sa te prefaci, sa te pui in acord cu poftele, ca iata, am intzelesc ca sa ma prefac e cea mai mare originalitate a mea, cel mai mare talent... sa ma prefac ca-s vrednic, ca-s sfintzishor, ca-s pocait, ca-s smerit pentru slava de la oameni... moda mormintelor varuite pline de oasele mortzilor...

iar botochiul vinobîâîîîîrna impreuna cu guRea imi lucreaya mereu la cate ceva sa ajung sluga shi scula sculata a celui rau ca sa am mandria razbunarii cate unei barfe... adica sa ma manii pentru minciuni... ca ala care se manie shi face mania shi razbunarea Domnului e mare... poi cum sa fie mare ala care nu face voia Domnului? ca shi cel ce se manie pe fratele sau e ucigash shi nu de trup ci mai rau, de suflet. iar cine ii spune prostule sau nebunule... gheena shi foocul iadului, dar cica acolo nu vei arde ci te vei chinui, ca vine vremea shi aicea shi ai vrea sa mori sau sa arzi sau sa te arunci in morminte dar mortea nu va veni... shi din pricina multzimii de pacate te vei chinui... shi daca trupul doare, cum e durerea de masele? doare rau de tot... dar atunci durerile sufletului... dar noi parca suntem inconshtientzi, suntem ca o tabla shtearsa... nu mai pricepem shi nu mai simtzim... e ceva ciudat, o stare stupefianta a unui pustiu shi a unui deshert placut, absint, shi plin de ispita ballAurului... :eek:

Sigur , asa este ! Starea stupefianta, este data de stupefiante, alcool. Mare grija ! Iar gandul obsedant despre balaur vine din starea sus amintita ( cred, banuiesc) .Halucinogenele verbale si scrise oare de unde vin d'le vsovi ?Ori cum sunteti maestru in asa ceva ! Pace si multa bucurie venite din starea fireasca !

dorinastoica14 15.10.2008 15:21:25

M-am nascut ortodoxa,dar pacatoasa si nevrednica din parinti ortodoxi si sper ca, prin mila si cu ajutorul lui Dumnezeu asa sa ramana neaml meu.Doamne ajuta!

Florin-Ionut 15.10.2008 15:35:56

Ortodox in re-devenire.

vsovi 15.10.2008 15:40:25

de la CAFEA vin, eu nu mai sunt dependent ca m-am lasat, deci de la cafea vin relele ca ibricul e "fericirea" in care itzi fierbe satana inima inca de aici. :D

:(:cool:

philalex 15.10.2008 15:41:37

si eu sunt ortodox...multumesc Domnului....I pup you!:D

cristiboss56 15.10.2008 17:17:30

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 95932)
de la CAFEA vin, eu nu mai sunt dependent ca m-am lasat, deci de la cafea vin relele ca ibricul e "fericirea" in care itzi fierbe satana inima inca de aici. :D

:(:cool:

Sa inteleg, ca celelalte iti sunt de folos? Mare grija cu dependenta asta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:11:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.