Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

Mirean 29.03.2007 13:26:35

Citat:

În prealabil postat de dillema
Citat:

În prealabil postat de romandragut
Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
Cine nu a vazut o exorcizare ,fara nici o regizare, mai bine sa stea cuminte in banca lui.Mantuitorul a vindecat f. multi,demoni a scos si atunci vin si eu si intreb e Biblia pura inventie?Categoric si hotarat Nu.De ce sa il judecam noi pe Parinte?Are cine sa il judece ,daca a gresit cu adevarat.Noi toti vom fi judecati dupa vorbele noastre si dupa actiunile noastre.Si la spital era legata si la manastire pt.ca nu se mai putea controla, saraca de ea.Imi pare rau si de ea in primul rand dar si de cei acuzati.Nici unul ,nici altul nu a vrut sa se termine astfel.Cine sufera?Asta e intrebarea.Ea este acum in rai,altii care i-au vrut tot binele rugandu-se pt.ea sufera pe nedrept dar cei vinovati eu ii gasesc pe cei care nu s-au rugat pt.ea si care nu i-au acordat primul ajutor imediat si, cand au facut-o ,au administrat doza mare de adrenalina fiind in stare de soc inainte sa ii verifice pulsul.Acum tapul ispasitor e Parintele si bietele maicute care i-au fost alaturi si nu au abandonat-o nici macar in ultimele clipe.Dar Biserica Ortodoxa are de suferit acum caci asta se urmareste pana la urma ,din pacate.Duceti-va pe la sfintele Manastiri si la Sfanta Biserica,bineinteles,atunci sa mai vorbeasca cei care arunca cu piatra in altii dar la ei si pacatele lor nu se uita.Sincer imi pare rau.Daca nu se duc pe la Sfantul Maslu sau sa vada filme bazate pe realitate despre exorcizari tot nu o sa vada deslusit .Sa ne ierte Dumnezeu pe toti caci toti am pacatuit,nu e nimeni fara de pacat.Nusha Elena

I-au judecat. Cred ca pozitia oficiala a BOR a fost clara. Sebastiana probabil nu ai nici o idee prin ce a trecut femeia aceea sau pur si simplu nu iti pasa. Se numeste tortura sau chin.

Daca un calugar are dreptul sa fac asta si tu imi vorbesti de "sfanta manastire" atunci cred te grabesti sa faci o comparatie care nu isi are sensul. O manastire nu este o punte a suspinelor si un calugar (normal) ar cunoaste etica, ar intelege mila.

Nu stiu de ce cautati scuze. Daca femeia aia avea schizofrenie ma intreb ce fel de tratament a fost asta. In afara de faptul ca a fost esuat.

Ar trebui sa ai putin mai multa mila. Referitor la comparatiile cu filmele americane de mana a doua nu pot sa spun decat ca se adreseaza unei anumite categorii de oameni care gasesc in a viziuna aceste filme un lucru distractiv.

Totusi, un om a murit. O femeie a murit in chinuri. Daca asta este un lucru normal sau acceptabil cum putem avea incredere in Biserica si Manastire?

Dar tu ai avut cumva vreo idee? Ai vazut ce se intampla in schimb intr-un spital de psihiatrie...dar nimeni nu se informeaza ..nici macar massmedia, doar corb pe corb nu isi scoate ochii. Biserica ortodoxa le sta ca un spin in coasta de care vor sa se descotoroseasca. Ai vazut o singura data in viata ta un posedat? Chinurile fizice sunt nimic in comparatie cu chinurile prin care le trece o persoana in posesia diavolului. Stii ce s-au intamplat cu porcii in care Iisus a pemis diavolilor sa intre in urma unei exorcizari? Au murit aruncandu-se in apa.
Nimeni nu e capabil sa judece ce s-a intamplat in acest caz, doar D-zeu. Nu judecati ca veti fi judecati si nu ridicati sabia ca de sabie veti muri a spus Mantuitorul

Principiul amintit de tine este: "OPeratia a reusit, pacientul este mort".
Sa inteleg ca urmarea exorcizarii poate fi moartea? In Biblie au murit porcii, omul a scapat....
Pe de altã parte in BOR nu existã un ritual al exorcizarii. Exista rigaciuni, binecunoscutele Molifta ale Sfantului Vasile, dar nu un ritual canonic.
Asa ca fiecare preot face cum crede ca e mai bine sau cum "se considera" luminat...
In cazul asta femaia a murit. Justitia omeneasca si-a spus cuvantul. E normal sa fie asa. Pna la viata de apoi este vorba de omor/crima.

odin 29.03.2007 15:09:36

Atat timp cat BOR nu spune in mod oficial ce crede despre ritualurile de exorcizare nu cred ca ar trebui sa fim noi aia transanti... Mirean are de data asta dreptate, insa... A murit un om... conform legii, cel care este culpabil pt. asta trebuie pedepsit, dupa aceasta lege. Asta nu inseamna ca nu exista diavol, nu exista posedati s.a.m.d. Insa preotul care isi asuma responsabilitatea ritualului -care o fi ala, devine responsabil pt. integritatea fizica si spirituala a persoanei respective.
Intreb: Daca moare un copil in timpul botezului? este vinovat preotul?

euftalia 29.03.2007 16:33:22

AsA este, a murit o fata nevinovata, trebuia dusa la spital, eu stiu ca nici la spital nu se poarta totdeauna bine dar asta nu scuza ce au facut calugarul cu cele 4 maici. Un omor grav poate prin imprudenta sau mai degraba din cauza unei psihoze in masa, a unei "deformatii profesionale" pe care maicile si "preotul" au avut-o. Ma intreb, nu le-o fi fost mila de ea? A avut moarte martitrica, s-a chinuit ca Hristos, care sper ca o tine la El acum si ne va calauzi pe toti sa nu mai cadem in greseala de a considera posedati bolnavii psihic.

Sebastiana 29.03.2007 17:39:41

Am cunoscut si cunosc multe persoane care se considera atotstiutoare si confunda persoanele bolnave psihic cu cele care sunt posedate.Multi daca nu au vazut, nu stiu ca nu trebuie sa confundam una cu alta.Nu sunt boli care sa aiba acelasi tratament.Una se vindeca numai prin credinta tuturor celor implicati si rugaciune iar cealalalta cu ajutorul medicamentelor.Ce treaba are una cu alta?A fost dusa la spital unde era tinuta sub influenta calmantelor si ,apropo ,legata.Unii acuza cu prea mare usurinta pe aproapele aflat in suferinta.Vorba ceea: mortii sunt de vina ca nu vin sa ne spuna care a fost adevarata cauza a decesului.Cert e ca unii spun ca a avut epilepsie,altii ca a avut schizofrenie,toti isi dau cu presupusul,dar nu mai exista oare si cealalalta varianta ca unii judeca cu prea mare usurinta pe aproapele care nu e mai pacatos decat multi altii care fac rau voit.Concluzia:asa a vrut Dumnezeu ca toti sa priceapa ca trebuie sa ne uitam si la barna noastra ,nu la paiul altuia din ochi.Parintele nu a planuit sa omoare pe cineva si nu a facut asta,a dus-o la spital unde i-au aruncat aceasta acuzatie,ca sa scape ei mai repede,dar pe lumea asta sau cealalalta,nimeni nu scapa nejudecat, are Dumnezeu grija si de adevaratii vinovati.Seba

odin 29.03.2007 17:56:06

Citat:

Am cunoscut si cunosc multe persoane care se considera atotstiutoare si confunda persoanele bolnave psihic cu cele care sunt posedate.Multi daca nu au vazut, nu stiu ca nu trebuie sa confundam una cu alta.Nu sunt boli care sa aiba acelasi tratament.Una se vindeca numai prin credinta tuturor celor implicati si rugaciune iar cealalalta cu ajutorul medicamentelor.Ce treaba are una cu alta?A fost dusa la spital unde era tinuta sub influenta calmantelor si ,apropo ,legata.Unii acuza cu prea mare usurinta pe aproapele aflat in suferinta.Vorba ceea: mortii sunt de vina ca nu vin sa ne spuna care a fost adevarata cauza a decesului.Cert e ca unii spun ca a avut epilepsie,altii ca a avut schizofrenie,toti isi dau cu presupusul,dar nu mai exista oare si cealalalta varianta ca unii judeca cu prea mare usurinta pe aproapele care nu e mai pacatos decat multi altii care fac rau voit.Concluzia:asa a vrut Dumnezeu ca toti sa priceapa ca trebuie sa ne uitam si la barna noastra ,nu la paiul altuia din ochi.Parintele nu a planuit sa omoare pe cineva si nu a facut asta,a dus-o la spital unde i-au aruncat aceasta acuzatie,ca sa scape ei mai repede,dar pe lumea asta sau cealalalta,nimeni nu scapa nejudecat, are Dumnezeu grija si de adevaratii vinovati.Seba

Preotul respectiv nu a vrut sa omoare pe cineva, insa cineva a murit... ca atare este VINOVAT, din pct. de vedere al legii. Este ca la fotbal... se fluiera fault, indiferent daca ai vrut sau nu sa il trantesti pe ala...
Daca nu era pregatit, daca nu stia exact daca e bolnava sau demonizata, nu trebuia sa faca exorcizarea... Intai trebuie sa isi dea cu presupusul un medic... sa se se dea un diagnostoc medical. Apoi, daca din pct. de vedere medical, nu se poate gasi o explicatie, putem PRESUPUNE ca ar fi vorba de posedare. Ca atare, un preot pregatit din toate pct. de vedere, isi ASUMA RESPONSABILITATEA incercarii de a o face bine (la fel cum o face un medic in sala de operatie...oricand poate fi acuzat de malpraxis). In fct. de rezultat, va suporta consecintele, din pacate.

Sebastiana 29.03.2007 19:15:11

Din cate stiu eu,atat cat stiu si eu,ca sa vezi ca cineva este demonizat nu e deloc greu de dat un diagnostic.Oricine este prezent poate auzi vocile groase sau f.schimbate ale celor rai fata de ale persoanei posedate,doar Dumnezeu stie ca am participat la Sf.Maslu care mi-a schimbat ,zic eu ,convingerile mele anterioare acestei experiente ce nu poate fi trecuta cu vederea de cine are bun simt.Nu trebuie sa fii doctor ca sa auzi vocile celor rai.Prima data am vazut la tele,apoi am vazut jos la Sfanta Manastire Frasinei,iar apoi la altele nu le mai numesc aici.Din cate am inteles si din ea vorbeau duhurile necurate,deci concluzia stii tu care este ,cred ca esti inteligent ca sa pricepi altfel nu m-as deranja sa mai dezbat pe tema asta ca si asa vad ca unii din pacate sunt incapatanati si nu vor sa isi deschida inima si ochii sufletului ca sa inteleaga,ca trebuie sa mai cerceteze locasurile si locurile sfinte.Seba

odin 29.03.2007 19:24:13

Zi-mi cum se manifesta un epileptic sau un schizofrenic...diferit fata de un demonizat...

Sebastiana 29.03.2007 19:57:21

Nu vreau sa ii fac reclama si propaganda celui rau.Te poti convinge singur dar cu adevarat pe viu cercetand mai intai locurile monahicesti,doar nu vrei sa iti scriu ce mi-a zis cel rau din bolnave.Nu imi sta in caracter sa ii fac publicitate.Stiu ca din epileptici nu vorbeste cel rau sau nu vorbesc cei rai, se prabusesc la pamant,cei schizofrenici sunt violenti,aud vocile celor rai si alte voci straine,sunt persoane inteligente dar cand au crize sunt agresive,iar din posedati vorbesc cei rai unul sau mai multi, depinde de cati sunt.Daca esti curios poti gasi pe net si la Exorcism de la YouTube sau The Exorcist sauThe Exorcism of Emily Rose sauAn American Haunting movie sau The Bell Witch,mai vrei alte titluri?Cauta la horror genre toate mentionate sunt bazate pe fapte reale.Imi place sa ma documentez pt.ca sunt din fire f.curioasa,stii tu curiozitate tipic feminina a Evei,doar curiozitatea a ucis pisica.

odin 29.03.2007 21:22:18

Nu vreau sa imi spui cum face sau ce zice un demonizat. Problema mea este urmatoarea: ai vazut vreo criza a unui epileptic de exemplu? Sau vreo criza a vreunei persoane ce sufera de psihoza? Ma indoiesc ca cineva (sau cu foarte rare exceptii)de pe aici are studii de specialitate si mai ales experienta in domeniul patologiei psihice. Am citit o carte pe care o recomand celor interesati de subiect... C.G. Jung, `Pshihologia fenomenelor oculte` (vol. 2 din `Opere Complete`). Nenea ala acolo explica in mod cum sta treaba cu fenomenele astea. Explica cazuri de spiritism si altele... Explicatiile lui sunt folosite si de noi pt. a demonstra `nebunia` unor persoane care vb. cu spiritele (gen familia Fox etc). De asemeni, se lamuresc chestiuni precum `inconstient colectiv` etc. Acum, te intreb, ai pregatirea MEDICALA necesara pt. a-ti da cu parerea daca este vorba de probleme psihice sau de altceva? Sau altfel spus, preotul respectiv avea o astfel de pregatire? Nu era mai bine sa o duca intai la doctor si apoi in fct. de ce zicea doctorul (putea sa zica: `Domne, nu stiu ce are... nu am mai vazut asa ceva) sa isi puna problema posedarii...
Si chiar daca era posedata, el trebuia sa aiba grija sa nu o OMOARE (fie si involuntar). Stiu cum se fac exorcismele... nicaieri nu spune ca trebuie sa tina persoana respectiva fara apa si fara mancare nu stiu cate zile. Daca el credea ca un astfel de POST FORTAT ar fi avut efect, se insela amarnic...
Revin, bietul om, in simplitatea lui, a fost convins ca face un lucru bun.... asta nu inseamna ca trebuie sa nu vedem ca a gresit.

Sebastiana 29.03.2007 23:20:56

Am vazut persoane epileptice,da,am vazut persoane posedate,da,dar nu imi place sa vizitez spitale de psihiatrie ca sa imi dau cu parerea d.p.acesta de vedere pt. ca mi se face rau.Cred ca sunt sensibila sa vad asa ceva pe viu si mai bine evit.Iar in cazul decedatei,nu stiu ,nu am cunoscut-o personal si banuiesc ca nici tu ca sa dezbatem noi astia mai mici.Parintele s-a gandit la ce zice Mantuitorul ca in cazurile mult mai grave "astfel de demoni nu ies decat cu post si rugaciune"cauta si tu prin Noul Testament si vei gasi.Este momentul cand Mantuitorul ii dojeneste,poate mai mult,ii mustra pe Sfintii Apostoli pentru putina lor credinta din acele momente si mai adauga sa nu se bucure ca scot demoni in numele Mantuitorului si ca li s-a dat lor puterea sa calce peste serpi si peste scorpii, ci ca numele lor sunt scrise in cartea vietii,cam asa ceva.Seba

odin 30.03.2007 09:22:29

Citat:

Am vazut persoane epileptice,da,am vazut persoane posedate,da,dar nu imi place sa vizitez spitale de psihiatrie ca sa imi dau cu parerea d.p.acesta de vedere pt. ca mi se face rau.Cred ca sunt sensibila sa vad asa ceva pe viu si mai bine evit.Iar in cazul decedatei,nu stiu ,nu am cunoscut-o personal si banuiesc ca nici tu ca sa dezbatem noi astia mai mici.Parintele s-a gandit la ce zice Mantuitorul ca in cazurile mult mai grave "astfel de demoni nu ies decat cu post si rugaciune"cauta si tu prin Noul Testament si vei gasi.Este momentul cand Mantuitorul ii dojeneste,poate mai mult,ii mustra pe Sfintii Apostoli pentru putina lor credinta din acele momente si mai adauga sa nu se bucure ca scot demoni in numele Mantuitorului si ca li s-a dat lor puterea sa calce peste serpi si peste scorpii, ci ca numele lor sunt scrise in cartea vietii,cam asa ceva.Seba

Sebastiana, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste `noi astia mai mici`... Problema este ca eu il incadrez si pe parintele respectiv in categoria asta.
Postul la care se refera Mantuitorul face referire la postul pe care trebuie sa il tina exorcistul nu exorcizatul (de asta Apostolii nu au putut sa il scoata, iar Mantuitorul da - `cauta si tu prin Noul Testament si vei gasi`...) Cu alte cuvinte, post trebuia (si probabil ca a tinut) preotul, nu sa oblige fata sa tina 9ca oricum, fiind un post fortat nu avea nici o valoare pt. sufletul ei... postul respectiv s-a transformat in infometare si atat...

Mirean 30.03.2007 11:42:42

Citat:

În prealabil postat de odin
Atat timp cat BOR nu spune in mod oficial ce crede despre ritualurile de exorcizare nu cred ca ar trebui sa fim noi aia transanti... Mirean are de data asta dreptate, insa... A murit un om... conform legii, cel care este culpabil pt. asta trebuie pedepsit, dupa aceasta lege. Asta nu inseamna ca nu exista diavol, nu exista posedati s.a.m.d. Insa preotul care isi asuma responsabilitatea ritualului -care o fi ala, devine responsabil pt. integritatea fizica si spirituala a persoanei respective.
Intreb: Daca moare un copil in timpul botezului? este vinovat preotul?

Botezul are loc de obicei, in prezenta familiei.
Mai important: CU CONSIMTAMANTUL ACESTEIA.
Daca moare un copil in circumstantele mentionate de tine, se face o expertiza medico-legala si apoi instanta, daca e cazul, isi spune cuvantul.
Minorul nu isi poate da consimtamantul, asa ca familia o face pentru pentru el.

odin 30.03.2007 12:01:19

Bine,bine, asta stiu si eu... Vreau sa stiu daca copilul moare ca s-a inecat cu apa... eu stiu, sau raceste si apoi moare... Preotul va fi vinovat? ce daca familia e de fata? Stai linistit, ca daca Doamne fereste se intampla nu o sa zica ca si-au dat consimtamantul ca sa moara din greseala...ei si l-au dat ca sa fie botezat, nu?

Mirean 30.03.2007 12:26:30

Citat:

Bine,bine, asta stiu si eu... Vreau sa stiu daca copilul moare ca s-a inecat cu apa... eu stiu, sau raceste si apoi moare... Preotul va fi vinovat? ce daca familia e de fata? Stai linistit, ca daca Doamne fereste se intampla nu o sa zica ca si-au dat consimtamantul ca sa moara din greseala...ei si l-au dat ca sa fie botezat, nu?

Preotul este anchetat. Si e normal sa fie asa, pentru ca a murit un copil, nu?
Se stabileste de catre anchetatori daca el este vinovat sau nu, pe baza problelor.
Preotul isi asuma un risc la botez si este si el constient de asta.
Pe de alta parte nu exista norme legala referitoare la modul in care trebuie facut botezul (procedura). Poate BOR sau marii doctori in "Practica liturgica", consilieri patriarhali, ar trebui sa elaboreze o norma in aceste sens pentru a preveni evenimentele nefericite.
Pana una alta se pronunta instanta...si, normal, mi se pare normal sa fie asa.
Referitor la consimtamant...normal ca si l-au dar. Ca doar nu l-a luat preotul cu forta de acasa la botez...:D

odin 30.03.2007 12:55:31

Exact asta vroiam sa subliniez... preotul isi asuma o responsabilitate - fie ca e vorba de botez fie ca e vorba de exorcizare... In ambele cazuri, preotul raspunde pentru ceea ce se intampla - la fel cum s-a intamplat si in cazul Tanacu. Cineva mai sus spunea ca nu este vinovat preotul... ca nu a vrut... Si am exemplificat cu asta cu botezul...

euftalia 30.03.2007 13:21:59

Citat:

Nu vreau sa imi spui cum face sau ce zice un demonizat. Problema mea este urmatoarea: ai vazut vreo criza a unui epileptic de exemplu? Sau vreo criza a vreunei persoane ce sufera de psihoza? Ma indoiesc ca cineva (sau cu foarte rare exceptii)de pe aici are studii de specialitate si mai ales experienta in domeniul patologiei psihice. Am citit o carte pe care o recomand celor interesati de subiect... C.G. Jung, `Pshihologia fenomenelor oculte` (vol. 2 din `Opere Complete`). Nenea ala acolo explica in mod cum sta treaba cu fenomenele astea. Explica cazuri de spiritism si altele... Explicatiile lui sunt folosite si de noi pt. a demonstra `nebunia` unor persoane care vb. cu spiritele (gen familia Fox etc). De asemeni, se lamuresc chestiuni precum `inconstient colectiv` etc. Acum, te intreb, ai pregatirea MEDICALA necesara pt. a-ti da cu parerea daca este vorba de probleme psihice sau de altceva? Sau altfel spus, preotul respectiv avea o astfel de pregatire? Nu era mai bine sa o duca intai la doctor si apoi in fct. de ce zicea doctorul (putea sa zica: `Domne, nu stiu ce are... nu am mai vazut asa ceva) sa isi puna problema posedarii...
Si chiar daca era posedata, el trebuia sa aiba grija sa nu o OMOARE (fie si involuntar). Stiu cum se fac exorcismele... nicaieri nu spune ca trebuie sa tina persoana respectiva fara apa si fara mancare nu stiu cate zile. Daca el credea ca un astfel de POST FORTAT ar fi avut efect, se insela amarnic...
Revin, bietul om, in simplitatea lui, a fost convins ca face un lucru bun.... asta nu inseamna ca trebuie sa nu vedem ca a gresit.

Sunt psrfect de acord cu Odin. N-avea decat sa tina el post, nu sa o chinuie pe Irina care si asa era bolnava. Nu era epileptica, din cate am auzit era schizofrenica si auzea voci care o indemnau sa se culce cu barbati. In schizofrenie, in cazul acestor halucinatii de obicei auzi ceea ce iti este frica sa auzi si , cum zicea si profesorul Mihailescu , directorul Spitalului de psihiatrie Obregia din Bucuresti," in aceasta boala creierul iti joaca feste, ca la computer cand are eroare" , nu este deci vorba de nici un diavol.
Ea fiind insa indoctrinata in mediul monahicesc, se temea ea insasi de diavol, ii era frica ca ar fi posedata si de aceea se zbatea si tipa.
Credeti-ma ,ca desi nu am facut facultatea de medicina, cunosc din proprie experienta cum se manifesta schizofrenia, am si eu o forma, care insa mi-a lasat luciditatea nealterata, si eu am avut halucinatii auditive si din fericire mi-au disparut. Ce ar fi insemnat pentur mine daca vre-un preot mi-ar fi spus ca sunt posedata? Consecintele ar fi fost catastrofale pentru mine. Am fost insa la duhovnici destepti printre care si parintele Teofil Paraian, care mi-a zis clar ca sunt bolnava si ca ma voi face bine daca vrea Dumnezeu. Am fost din pacate si la duhovnici care m-au certat pentru anumite indoieli pe care le am, dar mergand in paralel si la medici care mi-au explicat ca aveam delir mistic, si avand si o varsta, nu ma mai sperii cu una cun doau.
Foarte mult la bolile psihice conteaza sugestia, daca ii spui unui bonav psihic ca este posedat, va actiona caatare, se va feri de icoane crezand ca nu le suporta, va tipa si se va speria, ia vorbeste-i calm, incurajandu-l si mangaindu-l ca vei da alte rezultate.
Inca o data va spun, fariti-va de fanatism ca acesta este cauza a multe rele pe pamant, in numele unor idei frumoase dar duse la exrema, au avut loc multe atrocitati in istorie.

Sebastiana 30.03.2007 15:46:41

Euftalia,nu vreau sa jignesc pe nimeni dar nu e totuna o boala psihica cu aceea ca celor posedati.Trebuie sa vezi ca sa ma crezi ca nu mint,martor imi e CEL de SUS ca nu mint.Crezi ca ma joc eu cu asa ceva?Am frica de Dumnezeu.Singura asemanare este ca atunci cand au crize,bietii de ei,si unii si altii fac urat,la modul cel mai serios,nu este regizat cum zic unii in necunostinta de cauza dar care se gasesc si ei sa isi dea cu parerea.Cei posedati se vindeca numai cu medicamentele lui Dumnezeu cum le zic eu:Sfanta impartasanie,anafura,mir,ulei sfintit,Sfanta Cruce mai inainte de toate,apa sfintita,tamaie,tarnoseala,rugaciune,post,spovedan ie deasa etc.Ceilalti trebuie sa urmeze ambele tratamente:medicamente+credinta in Dumnezeu cu medicamentele Lui Dumnezeu.Dar sincer ce rost are sa vorbesc de la mine,mai intereseaza-te.Seba

Sebastiana 30.03.2007 15:46:43

Euftalia,nu vreau sa jignesc pe nimeni dar nu e totuna o boala psihica cu aceea ca celor posedati.Trebuie sa vezi ca sa ma crezi ca nu mint,martor imi e CEL de SUS ca nu mint.Crezi ca ma joc eu cu asa ceva?Am frica de Dumnezeu.Singura asemanare este ca atunci cand au crize,bietii de ei,si unii si altii fac urat,la modul cel mai serios,nu este regizat cum zic unii in necunostinta de cauza dar care se gasesc si ei sa isi dea cu parerea.Cei posedati se vindeca numai cu medicamentele lui Dumnezeu cum le zic eu:Sfanta impartasanie,anafura,mir,ulei sfintit,Sfanta Cruce mai inainte de toate,apa sfintita,tamaie,tarnoseala,rugaciune,post,spovedan ie deasa etc.Ceilalti trebuie sa urmeze ambele tratamente:medicamente+credinta in Dumnezeu cu medicamentele Lui Dumnezeu.Dar sincer ce rost are sa vorbesc de la mine,mai intereseaza-te.Seba

Sebastiana 30.03.2007 15:46:46

Sebastiana 30.03.2007 15:46:47

Sebastiana 30.03.2007 15:46:50

calator 30.03.2007 16:55:33

Este foarte interesant cum cuvintele pot transforma realitatea. Am citit diferite articole despre acest caz si unele creonau intamplarea ca pe o tortura de neinchiuput. Impactul este foarte diferit ca si reactia celor care citesc in functie de cum este transmisa o informatie. O palma trasa de un profesor unui elev poate deveni lesne "bataie sora cu moartea" etc.

A lega o persoana cu manifestari violente care pot deveni si automutilare este o practica admisa intr-un spital si devine tortura intr-o manastire. Bunica mea a stat cam vreo trei luni in pat si fara a recunoaste pe nimeni din jur, refuza mancarea si uneori apa cu violenta, se zgaria pe fata etc si uneori chiar in spital fiind infirmierele o legau cu mainele de pat pentru a nu -si rupe perfuziile. E o priveliste intradever inumuna dar pur si simplu asta era situatia.

Trecand peste aceste aspecte este totusi cel putin interesant cum doctori care au fost gasiti vinovati de moartea unor pacienti (chiar de curand au murit in spital niste copii din cauza conditiilor mizere de acolo) totusi reusesc sa scape basma curata iar opinia publica nu este atat de vehementa si nici ziaristii nu se ingramadesc. Si la fel ca si in aces caz mor oameni. Cum se face ca persoane ca fostul deputat Luca Stefanoiu, care a omorat un copil pe trecerea de pietoni, Carmen Paunescu sau colonelul Cristian Bernevig primesc pedepse cu suspendare, in fapt nu fac nici o zi de inchisoare desi se fac vinovati de moartea unor oameni Sau poate fiindca nu i-au torturat inainte?

Si daca adevarul este ca fata a murit din cauza medicului de pe ambulanta care i-a administrat sase fiole de adrenalina. Daca era moarta de 24 de ore cred ca acest lucru devine evident si pentru un medic de pe ambulanta.

Cred ca asemenea practici sunt gresite, ca ideeea posedarii de diavol este ea insasi gresita

odin 30.03.2007 17:31:24

Sebastiana, vorbim de Tanacu, nu? Fetei respective i s-a pus diagnostic de schizofrenie, nu? Bun, asta insemna ca nu era posedata. Revin: chiar daca era posedata, asta nu schimba cu nimic faptul ca ea a murit din cauza tratamentului la care a fost expusa de catre preot, nu?

Calator, sunt de acord cu exagerarile care se fac... insa preotul respectiv NU AVEA DREPTUL SA O LEGE TREI ZILE, fiindca nu era intr-un spital. Faptul ca performa un ritual asupra persoanei respective nu ii da drept de viata si de moarte, nu? Ma rog, este vorba de omor din culpa... in adevaratul sens al cuvantului.

Sebastiana 30.03.2007 19:24:22

Stiu cert ca exista cazuri reale in ziua de azi de acea boala pomenita in N.T.,ma refer aici la cazurile de demonizare pe care unii le vad la tele si nu stiu ce sa creada,nu stiu care este realitatea.Fratilor,cazurile sunt reale:REALITY BITES,realitatea e dura dar asta este.Calator nu crede,problema lui,si-o va rezolva cand va vrea Domnul sa vada realitatea.Sunt cazuri n si n si pe internet,la tele,la manastiri si Biserici."Cercetati Scripturile sa nu va rataciti,"zice Domnul.Aceasta boala este contemporana noua si persoanele bolnave de aceasta boala sunt vindecate in numele Domnului Nostru Mantuitorul lumii,IISUS HRISTOS.Sper sa se uite Calator si la EXORCIZARI de la acest Forum.Toti de acolo mint cand spun prin ce au trecut?NU.Cei patiti cred mai mult decat cei care nu au trecut prin asa ceva.De aceea cei care nu au trecut prin asta bine ar fi sa mai citeasca si parerile altora,sau sa fie mai buni ascultatori.In asta sta adevarata smerenie,sa nu ne consideram noi atotstiutori,sa negam ceva ce exista si mai este scris si in Sfanta Biblie de toate cazurile de demonizare cum li se mai zice de posedare,indracire.Negand unii ca exista boala aceasta neaga adevarul despre ea din Biblie si neaga deci CUVANTUL LUI DUMNEZEU scris in ea.

Sebastiana 30.03.2007 20:54:51

Odin,cei care la spital au legat-o si calmat-o,vreau sa zic sedat-o,de ce il judeca pe parinte ca a legat-o cand si ei au facut acelasi lucru?Cel care este fara de pacat sa arunce cu piatra.Cred ca nu m-am exprimat clar si concis in alte mesaje de nu ai inteles ca eu nu arunc cu piatra in Parinte,eu asta care ma consider mica,mica de tot si care stiu asa de putine,multumesc lui Dumnezeu ca mi-a aratat cat sunt de f. pacatoasa eu ,ca sa nu ii judec, eu asta mica, pe cei care nu sunt intelesi de altii decat de Dumnezeu,Scrie in Biblie:pe cine iubeste lumea nu iubeste Dumnezeu iar pe cine iubeste Dumnezeu nu iubeste lumea.Dumnezeu nu cauta la fata oamenilor ci la inima lor,la sufletul lor.Deschide-ti inima si nu mai acuza cu asa usurinta pt.ca vad ca esti inteligent si ai pricepe ca multe adevaruri raman ascunse noua iar justitia in Romania...

sofiaiuga 30.03.2007 22:27:08

Citat:

Sebastiana, vorbim de Tanacu, nu? Fetei respective i s-a pus diagnostic de schizofrenie, nu? Bun, asta insemna ca nu era posedata. Revin: chiar daca era posedata, asta nu schimba cu nimic faptul ca ea a murit din cauza tratamentului la care a fost expusa de catre preot, nu?

Calator, sunt de acord cu exagerarile care se fac... insa preotul respectiv NU AVEA DREPTUL SA O LEGE TREI ZILE, fiindca nu era intr-un spital. Faptul ca performa un ritual asupra persoanei respective nu ii da drept de viata si de moarte, nu? Ma rog, este vorba de omor din culpa... in adevaratul sens al cuvantului.

rOG SA CITITI PAREREA PREOTULUI gh. calciu dumitreasa trimisa pe mai multe situ-rimortodoxe ca meritasi vei fi urgent lamurit ca te afli intr-o grava eroare.

calator 30.03.2007 23:08:57

Chiar pornind de la ideea acceptarii demonizarii ca fenomen tot ne aflam intr-o situatie delicata deoarece

1.ca manifestare o persoana bolnava mintal si una demonizata sunt asemanatoare si atunci se pune intrebarea cum reuseste un parinte sa faca diferenta In cazul de care vorbim se pare ca fie demonsizarea coexista cu o boala mintala fie parintele nu a facut diferenta corecta. Stim din surse precise ca fata a fost diagnosticata cu o boala mintala si a urmat chiar tratament medicamentos in acest sens.

(am plecat de la ideea ca demonizarea e una si boala mintala e alta. Acuma poate ca de fapt Biserica considera orice boala mintala o forma de demonizare Dar daca ar fi asa, si daca demonii pot fi alungati cu rugaciune ar fi destul de bine, Eu stiu un parinte care este la un spital de psihiatrie si nu a resuit sa faca sanatos nici un bolnav...probabil ca depinde harul sau altele)

2/ daca o persoana de fapt sufera de o boala mintala si in loc sa ia tratament medicamentos corespunzator si sa fie tinut sub observatie este supus unui astfel de ritual acest lucru agravand boala (prin faptul ca lipsa medicamentelor sa zicem determina niste comportamente violente) este corect/bine? Una este ca un bolnav dependent de insulina sa se duca si la un preot pentru rugaciune si sa si faca in continuare insulina si alta este sa renunte la insulina si sa astepte sa rezolve rugacoiunea problema. POate ca este o lipsa de smerenie a crede ca poti prin rugaciune sa rezolvi o astfel de problema.

3, sa presupunem ca in mod corect si real s-a constat ca o persoana este demonizata. Pentru asta e nevoie de rugaciune Bineinteles ca nici un demon nu o sa stea linistit si atunci pers va trebui sa fie imobilizata (legata, tinuta etc_ Daca rezultatul nu este fuga demonilor ci fuga sufletului (intr-un loc speram noi bun si frumos) este responsabil preotul?

calator 30.03.2007 23:16:58

Oricum daca stai in casa cu un bolnav psihic care il prinzi intr-o ciza si nu ii dai medicamentele recomandate sau nu chemi salvarea atunci spre binele lui (poate crede spre ex ca e urmarit si sa se arunce pe geam crezand ca se salveaza, poate sa creada ca tu esti intruchiparea a ceva rau si sa te atace tot ca sa se salveze) il legi pentru ca e singura posibilitate ce iti ramane. Si il tii asa cam cat tine criza. Ma gandesc ca totusi nu au tinut-o legata ea find constineta si ok doar ca din prima trebuiau sa cheme salvarea. Aici inteleg eu ca este greseala majora. Si ramane greseala chiar daca ea ar fi trait.

Cat despre moarte cred ca a fost un soc respirator/infarct si nu a fost doar consecinta tinerii legata. Nu se moare din asta si nici din post negru de trei zile. Au trecut unii prin chinuri mult mai mari au rezistat...

romandragut 30.03.2007 23:21:52

stati linistiti ca au calmat-o "de tot"!

odin 30.03.2007 23:57:25

Ma, nu stiu ce sa zic... Eu nu sunt in masura sa il acuz pe preot. Insa pot sa zic urmatorul lucru... este corect sa isi asume cineva responsabilitatea pt. faptele sale? Omul nu a vrut ca sora sa moara, dar a murit...el a devenit responsabil de moarte ei... Nu ma intereseaza ca la spital ar fi leagt-o etc...daca murea la spital si doctorii trebuia pedepsiti pentru omor din culpa... asta nu intelegeti voi...

Sebastiana 31.03.2007 00:10:22

Odin,stii cum a fost,au trimis-o de la Ana la Caiafa:de la Spital la Manastire si de la Manastire la Spital.Trebuiau cei de la Spital sa o interneze intr-un loc special celor cu boli ca ale ei,nu sa o lase la Manastire daca au considerat ca e asa grav si nu era caz de exorcizare.Acum vin eu si te intreb asa :De ce le-au lasat-o celor de la Manastire in ingrijire daca era bolnava psihic si nu posedata?De ce nu au internat-o de urgenta daca era asa grav si era de competenta doctorilor si nu a preotilor?

sofiaiuga 31.03.2007 00:53:32

multe pareri competente despre cazul Tanacu se pot gasi pe www.nistea.com-dosare ortodoxe.Merita citite.

Sebastiana 31.03.2007 11:27:03

Multumesc f.mult pt.informatie si daca mai stiti si alte adrese, va rog frumos sa le trimiteti pe Forum ,ca sa mai aflam si noi mai multe.

odin 31.03.2007 12:33:38

Citat:

Odin,stii cum a fost,au trimis-o de la Ana la Caiafa:de la Spital la Manastire si de la Manastire la Spital.Trebuiau cei de la Spital sa o interneze intr-un loc special celor cu boli ca ale ei,nu sa o lase la Manastire daca au considerat ca e asa grav si nu era caz de exorcizare.Acum vin eu si te intreb asa :De ce le-au lasat-o celor de la Manastire in ingrijire daca era bolnava psihic si nu posedata?De ce nu au internat-o de urgenta daca era asa grav si era de competenta doctorilor si nu a preotilor?

Mai omule, eu tot ce mananc pe aici... CHIAR DACA ERA POSEDATA - ASTA NU INSEAMNA CA PREOTUL AVEA VREUN DREPT SA II PUNA VIATA IN PERICOL...
Nu ma intereseaza ce au facvut cei de la spitali...f. probabil ca erau niste incompetenti... Asta nu schimba cu nimic faptul ca fata aia a murit in manastire, DIN CAUZA preotului care a legat-o de o cruce si a stat fara mancare si apa cat a stat... Daca faceau asta aia de la spital si murea la ei, erau si ei la fel de vinovati...Nu stiu cum sa explic mai clar de atat...

Sebastiana 31.03.2007 13:27:43

Draga Odin,noi nu stim ce s-a intamplat acolo de aceea eu tot incerc sa-ti explic sa lasam asta in seama celor competenti si, mai ales de toate , in seama lui Dumnezeu ca stie ,Dragutul de el ,cum stau lucrurile in fapt.Asta incerc eu sa iti explic,mai omule mai.Trebuie sa ne documentam inainte sa ne lansam in aprecieri si deprecieri sau mai bine zis in afirmatii false.De aceea zic eu ,si tot zic ,sa nu judecam noi pe altii ca ne va judeca Dumnezeu dupa cum il judecam noi pe aproapele.Sa nu aruncam noi cu piatra in aproapele nostru si mai ales pe un site pe care il citesc mai multi ca sa nu se poticneasca si altii de cele ce citesc aici ca numai crestini nu suntem daca il judecam pe aproapele public pe acest site in vazul tuturor.Seba

calator 31.03.2007 14:18:40

Despre ce s-a intamplat acolo concret si real e putin probabil ca se poate cineva documneta.

Cert este ca idiferent daca fata era podedata sau a avut o criza datorita bolii legarea era singura posibilitate (la spitale sunt camasi de forta, acasa daca ai asa o persoana la fel se face) In astfel de crize bolnavul refuza mancarea, spre ex poate fi convins ca incerci sa il otravesti, te poate ataca etc. Exista posibilitatea ca sa nu fi fos infomentata, in spitale la bolnavi unoeri li se administreaza vitamine si altele atunci cnad sunt subnutriti datorita refuzului de hrana si lichide. Oricum legrea unui om, chiar cu calus in gura nu este cauzatoare de moarte. Un expert independent care a anlizat cauza mortii a constat ca s-a datorat unui infarct dupa administrarea unei cantitati prea amri de adrenalina. Daca acest lucru ar fi adevarat atunci ar trebui sa isi asume responsabilitatea mrotii medicii de pe ambulanta. Dar ce rost are sa mai bagi la inchisoare si doi medici cand poti sa dai toata vina pe parintele crimanl care a legat-o troturat-o. Publicul poate fi usor impresionat, e mai grav ca un popa fost fotbalist a legat fata de curce si deja ne ducem cu gandul la nsite ritualuri funebre si periculoase iar faptul ca medicii ar fi putut sa faca o greseala de procedura in acest context devine o chestiune ce se pierde in umbra.

Pedeapsa este extraordinar de mare. Ma intreb daca bunica mea Dumnezeu sa o odihneasca ar fi murit legata ( a fost tinuta mult timp astfel pentru ca isi rupea fata, te lovea daca te apropiai de ea cu mancare sau altceva etc) oare copii ei care au ingrit-o ar fi fost considerati criminali?

odin 31.03.2007 15:48:16

Avem pct. diferite de vedere... noi aici COMENTAM, nu judecam... Daca ai fi atebta la ce scriu, ai vedea ca zic ca nu il judec etc... vorbim pur si simplu... despre un fapt intamplat.. din pct. de vedere moral, nu stiu daca avem autoritatea de a judeca... Insa asta nu inseamna ca nu avem de ce sa discutam, pana la urma de ce s-a pus topicul asta...? Sa ne dam cu parerea daca preotul respectiv a facut un lucru bun sau un lucru rau... voi incercati sa ma convingeti ca facut un lucru bun, sa inteleg... eu nu pot sa fiu de acord...
Cred ca teoretic vorbind, conceptia este una gresita.. voi spuneti ca NU CONTEAZA CA A MURIT cineva din cauza lui, OMUL VROIA SA FACA UN BINE...

Mirean 31.03.2007 16:52:43

Citat:

Avem pct. diferite de vedere... noi aici COMENTAM, nu judecam... Daca ai fi atebta la ce scriu, ai vedea ca zic ca nu il judec etc... vorbim pur si simplu... despre un fapt intamplat.. din pct. de vedere moral, nu stiu daca avem autoritatea de a judeca... Insa asta nu inseamna ca nu avem de ce sa discutam, pana la urma de ce s-a pus topicul asta...? Sa ne dam cu parerea daca preotul respectiv a facut un lucru bun sau un lucru rau... voi incercati sa ma convingeti ca facut un lucru bun, sa inteleg... eu nu pot sa fiu de acord...
Cred ca teoretic vorbind, conceptia este una gresita.. voi spuneti ca NU CONTEAZA CA A MURIT cineva din cauza lui, OMUL VROIA SA FACA UN BINE...

Lucrurile sunt clare: fata-i moarta popa merge la parnaie.
Daca popa a facut bine i-o da Dumnezeu pe lume cealalta. Pana atunci justitia omeneasca l-a impiedicat sa mai faca alte "fapte bune" - exorcizari pe pamant. Nimic nu e intamplator.

Sebastiana 31.03.2007 18:01:38

Dar cine i-a administrat 6 fiole de adrenalina este la parnaie?Si eu am mai auzit ca se musamalizeaza ca sa cada capra numai pe unii iar pe ceilalti nu.Nu este corect deloc,chiar deloc.

Sebastiana 31.03.2007 18:01:41

Dar cine i-a administrat 6 fiole de adrenalina este la parnaie?Si eu am mai auzit ca se musamalizeaza ca sa cada capra numai pe unii iar pe ceilalti nu.Nu este corect deloc,chiar deloc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:57:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.