Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2702)

iosif 10.04.2008 15:05:02

Citat:

În prealabil postat de irina77
Citat:

În prealabil postat de iosif

Poate ar mai trebui sa intelegeti si punctul de vedere ecumenic!

mai lasa-ne cu atata iubire ca ni se face rau.
Calitatea cea mai de dorit astzi este DREAPTA SOCOTEALA. Dreapta socoteala ii da doua palme copilului mic care se duce sa bage degetele in priza. Ecumenismul este erezia tuturor ereziilor, asta o spun marii duhovnici.

Daca iubirea iti da senzatia de rau....atunci e cam grav, Irina draga!

Negroponte 10.04.2008 16:12:50

:)Iosif cred ca ai inteles,ca Irina se referea la iubirea fara Adevar, care de fapt nu este iubire.

iosif 10.04.2008 21:31:46

Si adevarul fara iubire e la fel de grav ca iubirea fara de adevar!!!! As vrea sa retina asta toti ANTIECUMENISTII!!!!!!!!

AndreiB 10.04.2008 22:06:33

eu nu stiu ce inseamna antiecumenist, pentru ca nu cunosc ecumenismul. eu stiu ce inseamna ortodoxia. iara dreptatea dreapta nu poate exista fara iubire si adevar. iara adevarul ortodoxiei este singurul adevar. pe altul nu-l cunosc.

SSB 11.04.2008 07:54:49

Citat:

Si adevarul fara iubire e la fel de grav ca iubirea fara de adevar!!!! As vrea sa retina asta toti ANTIECUMENISTII!!!!!!!!

Pana sa afle de la tine, au aflat de la Sfintii Parinti. Ei au precizat ca Ecumenismul este erezie! De asta noi suntem anti-ecumenism.
Arata-mi mie un Sfant care aproba Ecumenismul in forma initiala, in forma actuala

irina77 11.04.2008 08:20:28

Citat:

iubirea se demonstreaza prin faptele vietii de zi cu zi, cu simplitate si fara sa te bati cu caramida in piept. Nu in adunari ecumenice cu discursuri pline de emfaza si de compromisuri, nici in postari interminabile pe forumuri. Iubirea e ceva mai mult decat niste vorbe si niste pupaturi fotogenice si niste zambete mieroase sub care colcaie serpii vicleniei si lipsa curajului si fermitatii propriei credinte. Iubirea se face sabie cand este nevoie.

vsovi 11.04.2008 09:36:40

Citat:

Poi daca dumneata nu esti antiecumenist sa insemne ca eshti anti-Sfintzii Parintzi shi Teologi? sau dumneata eshti cu fiecare, shi cu ecumenismul shi contra lui fireshte... asha cum erau unii evrei shi cu Dumnezeu dar shi cu mamona.... ia sa vedem cum o scalzi? folosindute de echilibru intre dragoste shi adevar respectiv dintre adevar shi dragoste.... ca e vorba de opinii shi nu ca merge cineva sa le dea in cap, ci antiecumenishtii urmeaza alceva deci nu urmeaza ecumenismul... atata tot... asta inseamna, dar dumneata cand spui anti, ne shi vezi la un fel de noaptea respectiva cand catolicii au ucis protestantzii..... astfel de atitudini nu vin din oprtodoxie... deci nu ne acuza de ce au fost altzii capabili in istorie... ca asha ne vezi pe noi ca nu suportzi cuvantul anti, poi atunci cum sa zicem? spune dumneata un termen care-tzi convine daca in termenul anti vezi crime shi bombe shi violentza shi ura distrugatoare shi dushmanie invidioasa... spune un termen mai aproape de fapte shi de vorbe... desi eu shtiu ca spune Hristos, ca mai bine sa-shi lege cineva o piatra de moara shi sa se arunce in mare decat sa-i faca rau, sa-l duca in ispita shi in patimi, sa pacatuiasca pe unul din aceshti mici copilashi... deci daca pe unul singur il convingi de proecumenismul=antisfParintziTeologi inseamna ca macar shtii la ce sa te ashteptzi...???:(:( ..... astfel ca iata ca te-am lamurit a 1001 oara.... mai mult... e treaba domniei tale... shi Dumnezeu sa te Lumineze shi sa te ajute.... ca eu precis iar am eshuat.... nu-i asha? ca tot proecumenist atzi ramas stimate Iosif... shi echilibrat, dar nu mai cautatzi calea de echilibru shi de mijloc intre dragoste shi adevar ca ea se afla in capul unghiului in sfintzenia lui Hristos... deci nu va pierdetzi timpul de pomana....

shi faca shi eu ca dumneavoastra

Si adevarul fara iubire e la fel de grav ca iubirea fara de adevar!!!! As vrea sa retina asta toti ANTISfintziiParintzishiTeologi!!!!!!!!

ca grave sunt ambele fara sfintzenie.... intru Hristos.:):):rolleyes:

iosif 11.04.2008 09:59:03

Exista si multi alti parinti duhovnicesti care traiesc inalte trepte de apropiere de Dumnezeu si care nu au atitudine antiecumenica. De fapt, multi antiecumenisti nici NU INTELEGE CE ESTE ECUMENISMUL! Il identificati eronat cu miscarea ecumenica!!!!! Pentru mine atitudinea ecumenica inseamna atitudinea fata de cel de langa mine care impartaseste alta confesiune. Am mai spus-o de multe ori, dar vad ca nu intelegeti!

Sunteti plini de ura si vorbiti de iubirea care se arata in fapte? Care dintre voi reuseste sa transmita un duh de pace, de dragoste si de adevar in acelasi timp?????

iosif 11.04.2008 10:01:13

Citat:

În prealabil postat de irina77

iubirea se demonstreaza prin faptele vietii de zi cu zi, cu simplitate si fara sa te bati cu caramida in piept. Nu in adunari ecumenice cu discursuri pline de emfaza si de compromisuri, nici in postari interminabile pe forumuri. Iubirea e ceva mai mult decat niste vorbe si niste pupaturi fotogenice si niste zambete mieroase sub care colcaie serpii vicleniei si lipsa curajului si fermitatii propriei credinte. Iubirea se face sabie cand este nevoie.

Sabia iubirii este sabia Duhului...habar nu ai despre ce vorbesti, soro! Duhul nu ucide, Duhul da viata!

Esti cumva o fire impulsiva?

irina77 11.04.2008 10:06:27

Citat:

Exista si multi alti parinti duhovnicesti care traiesc inalte trepte de apropiere de Dumnezeu si care nu au atitudine antiecumenica. De fapt, multi antiecumenisti nici NU INTELEGE CE ESTE ECUMENISMUL! Il identificati eronat cu miscarea ecumenica!!!!! Pentru mine atitudinea ecumenica inseamna atitudinea fata de cel de langa mine care impartaseste alta confesiune. Am mai spus-o de multe ori, dar vad ca nu intelegeti!

Sunteti plini de ura si vorbiti de iubirea care se arata in fapte? Care dintre voi reuseste sa transmita un duh de pace, de dragoste si de adevar in acelasi timp?????

Raspunsul la intrebarea finala este....
IOSIF, evident.

Ne-ai transmis atata pace, dragoste si adevar in ultimele postari ca ne topim. Te rugam sa nu te mai ostenesti atata pentru noi.

ancah 11.04.2008 20:22:22

Iosif: "Exista si multi alti parinti duhovnicesti care traiesc inalte trepte de apropiere de Dumnezeu si care nu au atitudine antiecumenica. "

Poti sa ne dai cateva exemple, frate Iosif?

iosif 11.04.2008 21:10:19

Irina, te-am intrebat sincer daca esti o fire impulsiva....crezi ca ai putea avea un moment de sinceritate si sa raspunzi?

iosif 11.04.2008 21:12:10

Anca, Sf. Ioan Scararul indeamna ca doar cei priceputi sa poarte dialog cu cei de alta credinta. Asta spune multe...chiar si despre necesitatea dialogului cu ceilalti.

Cand va vad asa de inflacarati impotriva ecumenismului, vad si nestiinta care va acopera ochii.

De asemenea, iti recomand sa consulti si parerie Pr Teofil Paraianu.

ancah 11.04.2008 22:20:39

Frate Iosif, la judecata eu voi fi intrebata de vorbele si faptele mele; de aceea prefer sa ascult de glasul constiintei mele. Presupun ca si tu asculti de glasul constiintei tale, nu?
L-am ascultat pe Pr. Paraian, dar nu-mi aduc aminte sa fi auzit ca e ecumenist. Daca imi poti indica o predica sau o lucrare pro-ecumenica, de Pr. Paraian, te rog sa ne scrii, ca sa citim si noi.
Presupun ca tu te consideri priceput pentru a purta un dialog ecumenic. Pe mine nu ma baga in seama, ca sunt f nepriceputa, ca o incepatoare ce sunt.

Am si eu o intrebare ref. la greco-catolici: cand au trecut la catolicism, caci am gasit scris de catre un greco-catolic: "Greco-Catolicii nu au parasit randuielile bizantine de buna voie".

iosif 12.04.2008 12:30:39

Greco-catolicii au trecut la catolicism de buna voie. Daca nu ar fi fost de buna voie, ar fi ramas ortodocsi asa cum au ramas celelalte sute de mii de romani transilvaneni.

Pentru mine, Pr Teofil reprezinta punctul cel mai echilibrat despre ecumenism. El condamna toate lipsurile ecumenismului, observa foarte obiectiv problemele ecumenismului si esecurile ecumenismului, dar in acelasi timp nu tagaduieste valoarea eclesiala a Bisericii Romano-Catolice. La sosirea papei in Romania 1999, a declarat ca-l respecta pe papa ca pe EPISCOPUL ROMEI! Asta spune mult. INTERVIUL CU AFIRMATIA: http://www.crestinortodox.ro/vizita_papei_-c126-p70-new.html

Miscarea ecumenica se confrunta cu foarte multe probleme si cel mai mare pericol este acela al RELATIVISMULUI! De aceea am spus ca e nevoie de oameni pregatiti in ecumenism, oameni pregatiti teologic, intelectual si oameni deosebit de credinciosi in acelasi timp, caci nu se poate una fara cealalta.

Ecumenismul este legitim atata vreme cat serveste dorintei de unitate voita de Dumnezeu. E un lucru pe care nu oamenii il pot realiza, unitatea se face doar prin Duhul Sfant. El lucreaza unitatea! Insa omul trbeuie sa faca tot ce depinde de el.

La nivel institutional, ecumenismul se confrunta cu foarte multe probleme provenite mai ales din orgolii si interese care nu au de-a face cu credinta...parerea mea. Altfel, nu se explica de nu s.au realizat progrese remarcabile.

EU MILITEZ PENTRU O ATITUDINE ECUMENICA VIZAVI DE CEL DE LANGA MINE CARE IMPARTASESTE ALTA CONFESIUNE! Aceasta atitudine pe care o sustin eu TREBUIE SA IZVORASCA din ARMONIA dintre adevar si iubire! Eu tot incerc sa va explic...dar pare-se ca nu prea sunt oameni care sa stea in loc sa gandeasca cuvintele mele, sa le puna la suflet si apoi sa dea un raspuns echilibrat.

irina77 12.04.2008 13:31:49

fratilor, ce "atitudine ecumenica"?
In Noul Testament se spune: "de omul eretic, dupa prima si a doua mustrare departeaza-te, stiind bine ca acesta singur pe sine s-a osandit" (citat aproximativ). Tii la el ca ti-e ruda prieten etc.- roaga-te pentru el si DACA TE ASCULTA- arata-i adevarul. Despre alte "armonii" si atitudini nu suntem invatati.

iosif 12.04.2008 14:25:05

Aha...acum incet incet intelegi ce inseamna atitudinea ecumenica. Ti+ai adus aminte de rugaciune? Rugaciunea face totul...ea ne invata, ea ne descopera calea prin ascultare.

Te-am intrebat daca esti sau nu impulsiva...vad ca eviti raspunsul!

irina77 12.04.2008 16:33:58

deci am scris despre rugaciune PENTRU el, nu IMPREUNA cu el. Este o mare diferenta. Cat despre impulsivitate, nu vad legatura cu topicul. Cat de impulsiva sunt eu n-are nici o treaba cu ecumenismul. Poate imi explici tu de ce vrei sa stii. De obicei manipulatorii incearca sa devieze interlocutorul de la ideea discutiei la treburi personale. Cand un om se concentreaza la sine, scapa din peisaj argumentul principal.

ancah 12.04.2008 16:34:05

Iosif:"Greco-catolicii au trecut la catolicism de buna voie"

Citeste pe forumul greco-catolic, ca nu a fost de buna voie convertirea. Nu o spun eu, ci un greco-catolic.
Credinta inseamna adevar. Nu e cazul sa "cosmetizam" adevarul, caci ajungem la minciuna.

mirelat 12.04.2008 17:10:14

daca greco-catolicii nu au trecut de buna voie la catolicism, de ce nu s-au intors la matca atunci cand nu au mai fost constransi de imprejurarile istorice (apartenenta la imperiul austro-ungar).

Negroponte 12.04.2008 17:29:49

:)Iosif,se pare ca ai o problema cu cei ce sunt ipotriva ecumenismului si-i cataloghezi nestiutori,neiubitori etc.Ia spune-mi ce diplome in teologie iti trebuie sa citesti ce scriu Sfintii Parinti sau alti mari teologi antiecumenisti?De ce nu vrei sa accepti si parerea altora care gandesc altfel decat tine?In orice caz in duhul ecumenismului si al iubirii pe care le tot invoci ar trebui sa fii mai respectuos cu cei de pe forum pe care-i jignesti si desconsideri.Doamne ajuta!

mirelat 12.04.2008 17:54:43

cred ca este un duh de neliniste si neiubire care bantuie pe-aici pe forum si trece de la un user la altul, sa ne rugam sa plece de-aici!

ancah 12.04.2008 18:34:03

Multumesc, Negroponte; din cand in cand mai trebuie pus punctul pe i.

Negroponte 13.04.2008 13:32:35

:)Mirela nu obisnuesc sa "urechesc" pe nimeni,dar mi s-a parut ca Iosif devine "patimas"cateodata in a-si sustine parerile.Imi pare rau daca am fost perceput mai aspru.O sa ma rog pt Iosif(si nu numai)si pt cei dragi lui,care nu mai sunt.Doamne ajuta!

dorstor 14.04.2008 15:57:49

Mi se pare putin deplasat sa vorbim de ecumenism sau antiecumenism fara sa-l intelegem practic.Faptul ca pe acest topic discutam mai multe persoane de confesiuni diferite incercand sa gasim adevaruri de credinta, fara sa depasim decenta se numeste ECUMENISM.Asa ca antiecumenistii de aici sunt fatarnici pt ca se pronunta impotriva ecumenismului facand in acelasi timp ecumenism.Ecumenismul se poate practica la orice nivel

SSB 14.04.2008 16:46:36

Iarta-ma ca iti zic asta, dar eu cred ca ce este deplasat aici, esti dumneata! Anti-ecumenism nu inseamna a fi anti-dialog, pentru ca insa-si Apostolii au dialogat cu ereticii aratandu-le Ortodoxia. A fi anti-ecumenism inseamna a fi impotriva miscarii ecumeniste C.E.B. in care sunt recunoscuti toti zeii, dumnezeii si idolii neamurilor ca fiind adevaruri de credinta. Anti-ecumenism inseamna a fi impotriva acestei erezii aparumte in protestantism si catolicism. A fi anti-ecumenism inseamna a fi contra rugaciunilor comune cu ereticii.

vsovi 14.04.2008 16:55:31

nu confunda filoxenia shi eupraxia sau bunatatea shi ospitalitatea de a sta de vorba cu strainii shi apropiatzii cu proecumenismul ca asta insinueaza Iosif, sarmanul, Doamne apara-l de necazuri, ca ecumenismul dintre oameni cu ceilaltzi de alte culte shi credintze ar exista shi l-ar fi cerut Hristos.... nu exista asha ceva, Dumnezeu intru Hristos ne-a cerut sa fim una intru Hristos adica Creshtini-Ortodocsi shi nu sa formam shi sa creem ecumenisme pe unde mergem cu ceilaltzi de alte culte shi credintze, adica mai lasam de aici, mai punem acolo, ne mai invoim cu una shi mai adaugam sau shtergem alt...NU!

Iosif vrea sa ne invetze un fel de comportament social shi asta zice el ca este ecumenism shi il atribuie unei atitudini proecumeniste de echilibru shi armonie intre oameni.... shi pe acest suport vrea sa construiasca intronarile inaintemergatorilor lui antihrist, adica ecumenismul la nivel inalt, adica armonia shi echilibrul intr-o credintza ecumenica adaica formata din multitudinea de eresuri shi paganisme impreuna cu dreapta credintza.... nu a cerut Hristos asha ceva... nici unde nu exista asha ceva...

Ci ecumenismul adevarat, daca tot e sa vorbim de ecumenism, adica de relatzia dintre apropiatzi, adica dintre orice fapturi shi culte shi credintze shi o defineshte Hristos,

relatzia dintre oricine se bazeaza pe cei ce fac voile lui Dumnezeu ca aceia sunt fratzii shi surorile lui Hristos shi aceia sunt dreptcredincioshii, deci numitorul comun dintre oamenii de orice credintze shi culte shi rase sunt voile lui Dumnezeu....

dar atunci ne intrebam care sunt voile... ei bine voile aratate shi promovate din Creshtin-Ortodoxie, caci acolo este data Buna shi Dreapta Credintza Ortodoxa, pastrata intreaga deci cu oricine ai fi langa tine trebuie sa te orientezi dupa invatzatura promovata prin Ortodoxie shi asha sa ai relatzia sociala cu aproapele oricine ar fi el.... iar acest lucru nu se denumeshte ca ecumenism ci eupraxie shi filoxenie creshtin ortodoxa, adica a rom^nului creshtin shi a Romaniei sarmane pentru care se roaga mereu sfintzii ca sa miluiasca Dumnezeu bunul shi sarmanul popor rom^n depretutindenea, ca daca eshti creshtin cinstit shi curat atunci Israel itzi zice Domnul shi rom^n... mai creshtinule... orice natzie ai fi shi oriunde te-ai afla... deci nu te supara ca-tzi spune rom^n... chiar daca eshti din Africa sau suedez sau scotzian....

Astfel ca draga Iosif.... proecumenism nicaieri nu a promovat Hristos, ci Chiar la inceput in Ierusalimul Patimirii, in toate limbile auzind ei se marturisea defapt acelashi Cuvant....

iar atitudinea sociala dintre oameni de diferite credintze, a ortodoxului este de a se strange langa cei ce fac voile lui Dumnezeu, ca aceia sunt fratzii lor.... iar Voile shi Credintza le cunoashtem prin Una Biserica, Cereasca Biruitoare shi Pamanteana Luptatoare, Creshtin Ortodoxa caci una singura este...... Doamne ajuta-tzi Iosif Drga ca Parintele care il respecta pe Papa il respecta ortodox shi nu ecumenic cum tzi se pare tzie, ca pe un urmas al episcopului Romei caruia se smereshte in a-i cauta erezii pentru a nu cadea in osindire.... caci au spus destui sfintzi parintzi adevarul despre catolici shi protestantzi.... shi sectantzi.... ???:(:(

dorstor 14.04.2008 22:47:18

Ecumenismul inseamna dialog si nu apostazie.Deci orice ce depaseste limitele unui dialog nu este ecumenism.Ca atare nu tot ce se intituleaza ecumenism este in realitate ecumenism si evident eu sunt de acord cu ecumenismul autentic si impotriva falsului ecumenism care duce spre apostazie.Unii ascund sub faldurile ecumenismului erori dogmatice ,dar sa nu ne inselamm: chiar daca isi intituleaza pompos erorile ,,ecumenism'in fapt ele raman erezii.

PadreCory 14.04.2008 22:56:29

Cum detactam falsul ecumenism oare?Simplu.Este vorba de falsul irenism.

sofiaiuga 14.04.2008 23:45:01

ecumenism si fals ecumenism??!!! aceeasi Marie cu alta palarie.:thumbsup:

PadreCory 15.04.2008 00:08:55

Ecumenismul este o cautare a unitatii crestine printr-un dialog teologis serios intru adevar.Falsul irenism reprezinta contrariul:compromisul cu orice pret.

mirelat 15.04.2008 07:07:08

Citat:

În prealabil postat de dorstor
Mi se pare putin deplasat sa vorbim de ecumenism sau antiecumenism fara sa-l intelegem practic.Faptul ca pe acest topic discutam mai multe persoane de confesiuni diferite incercand sa gasim adevaruri de credinta, fara sa depasim decenta se numeste ECUMENISM.Asa ca antiecumenistii de aici sunt fatarnici pt ca se pronunta impotriva ecumenismului facand in acelasi timp ecumenism.Ecumenismul se poate practica la orice nivel

f. buna si echilibrata interventia, dorstor, ma bucur ca mai vizitezi din cand in cand forumul si mai aduci o vorba de folos.

sofiaiuga 15.04.2008 19:52:19

Citat:

În prealabil postat de dorstor
Ecumenismul inseamna dialog si nu apostazie.Deci orice ce depaseste limitele unui dialog nu este ecumenism.Ca atare nu tot ce se intituleaza ecumenism este in realitate ecumenism si evident eu sunt de acord cu ecumenismul autentic si impotriva falsului ecumenism care duce spre apostazie.Unii ascund sub faldurile ecumenismului erori dogmatice ,dar sa nu ne inselamm: chiar daca isi intituleaza pompos erorile ,,ecumenism'in fapt ele raman erezii.

VEZI CA TE CONTRAZIC SFINTII PARINTI .poate nu ai vazut MARI DUHOVNICIROMANI DESPRE ECUMENISM.SA te uiti ca iti doar 6 minute!pe You Tube.

dorstor 16.04.2008 00:14:53

Sf Grigore de Nysa sustinea apocastaza iar sfantul Vasile discuta mereu cu el.Sfantul Grigore de Nazianz sustinea ca exista 6 feluri de botezuri iar Sf Vasile a purtat discutii dogmatice si nu numai cu el toata viata si mai mult erau, in comuniune euharistica.Deci cum ma contrazice Sf Vasile pe mine?Sau Sf Vasilr nu este un Sfant Parinte?

ancah 16.04.2008 13:23:02

Sfantul Grigore de Nazianz a fost cumva eretic? Nu, asta se stie.
Dar fata de eretici ce atitudine a avut Sf. Vasile cel Mare?
Oare dialogul dintre Sf. Grigore de Nazianz si Sf. Vasile nu difera de dialogul ecumenic? Daca nu, esti gata sa adaugi "Filioque" la Crezul niceean?
Intre ce limite trebuie purtat acest dialog ?

dorstor 16.04.2008 18:01:35

Apocastaza este considerata erezie de ortodoxia crestina.Confundati ecumenismul care este un dialog in cele ce ne cu uneste actiunile de prozelitism care nu au nimic de-a face cu excumenismul,Sunt unele culte care profaneaza notiunea de ecumenism prin actiuni numite eronat activitate ecumenica dar care in fond sunt atacuri misionare(fals ecumenism).Daca cititi literatura patristica veche veti gasi multe discutii intre teologi ortodocsi si heterodocsi.Numai cei slabi in credinta au frica de ecumenism.Daca sunt stsbilizat in credinta mea in ecumenism voi sustine dogma in care cred si voi evalua ce procent din dogma in care cred exista si la alti participanti.Erori mici putem avea fiecare cult pt ca numai Dumnezeu este fara greseala.In ecumenism ne verificam taria credintei noastre.Fericit barbatul care rabda ispita

dorstor 16.04.2008 18:13:03

Sfantul Grigore de Nazianz a expus cel mai bine dogma Sfintei Treimi dar prin sustinerea a 6 feluri de botezuri si prin sustinerea ca copii nu trebuie botezati pana la trei ani a avut o pozitie eretica in raport cu dogma ortodoxa.Biserica papala a mai adaugat doar un botez in plus Botezul Dorintei si se afla in eres.Dar daca acesti sfinti parinti nu au fost lepadati de ortodoxie s-a ajuns ca sa revina la adevar in timp si sa fie apoi in ceea ce sustineau corect(Nu in ceea ce greseau)stalpi ai adevaratei ortodoxii.Nu puneti in centru crestinismului nimic altceva decat adevarul hristic.Nu faceti idoli din sfintii parinti pt ca ii suparati si pe ei.Pavel s-a ascuns in multime cand a fost tratat ca zeu.

ancah 16.04.2008 23:16:50

Noi vorbim aici de adevaruri de credinta, nu de idolatrie,stiind ca Sfintii prin Duhul Sfant au scris despre adevar.
Ecumenismul sincretist de astazi urmareste slabirea si in final distrugerea ortodoxiei. Ceea ce nu e de dorit.
Uitati-va cu ce pasi iuti au pus unele biserici in aplicare hotararile de la Sibiu. Citesc acum pe Forumul catolic, ca exista deja o liturghie ecumenista, de care greco-catolicii sunt f nemultumiti, ei exprimandu-si dorinta de a se reveni la Liturghia Sf. Ioan Gura de Aur.
Daca credeti ca ecumenism inseamna un simplu dialog, va rog sa va mai informati.
Ar fi bine sa fie un dialog amiabil intre biserici, dar nu este numai atat.

Negroponte 16.04.2008 23:45:12

:)dorstor,sfintii parinti au exprimat intru totul invataturile Mantuitorului Hristos.Ai putea sa fii mai exact(a) in citarea surselor tale?Origen a sustinut apocatastaza.

dorstor 17.04.2008 00:17:09

Ai citit opera Sf Grigore de Nysa.Citeste mai intai si apoi discutam.Este penibil sa nu citesti literatura patristica si sa contrazici.ceea ce am postat eu gasesti in orice manual scolar referitor la patristica.Aceasta se preda si la lectiile de patrologie din scolile religioase ortdoxe,iar manuale de patrologie se gasesc si pe tarabe ;numai sa se osteneasca cineva sa le citeasca.dar observ mai mult interes pt contrazicere decat pt cunoasterea adevarului

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:40:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.