Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   TUNSUL LA ZERO (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2795)

Iorest 26.10.2017 20:32:09

.................................................. ..............

Jonnyw2013 26.10.2017 23:06:48

Legat de ceea ce ai spus mai sus, cred ca in anii ce vor urma o sa se inceapa sa se schimbe tot mai multe regulamente, o sa fim tot in defensiva.
Frate Iorest erai bun de ziarist crede-ma, le interpretai cum vroiai. Eu asa ii stiu pe preoti si calugari cu parul lung si barba, ca avand parul legat in coada ,asa cum de fapt a amintit "Oita ratacita" mai sus.Nu cu o frizura gen Alain Delon ,lejera. Pe mine ce ma deranjeaza, ca vine cineva care n-a intrat pe merit la Liceul asta, sa faca reguli.

Isi spun greco catolici, ptr ca printre altele slujba Liturghiei si multe slujbe sunt aproape la fel cu ale noastre.De fapt asta a fost conditia cand cei 38 de preoti au semnat actul Uniatiei la 1698, ca toate randuielile sa ramana la fel,altfel actul sa nu aiba nici o valoare. Ma rog intre timp au schimbat catva unele lucruri .

oitza ratacita 26.10.2017 23:51:00

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653417)
Pentru că în esență barba și pletele n-au nimic împotriva profilului teologic decât dacă ești fățiș împotriva ortoxiei folosind prin uzurpare titulatura ortodox, greco sau cum o fi, respectivul era la secția sociologie, nu făcea ascultare de vreun vicariat prin fișa postului, părul nu-i ajungea nici până la umeri, ar trebui și fetele să meargă cu el prins, chiar dacă e scurt nu ?

De ce dacă ai păr lung musai ești neîngrijit ?

Ai voie să fii scos de la cursuri după Legea Educației dacă stai liniștit în bancă ?

Legea Educatiei nu permite scoaterea elevilor de la ore nici daca stau nelinistiti in banca. Profesorii nu au voie sa scoata elevii de la ore indiferent de motiv. Dar tot Legea Educatiei (respectiv Regulamentele scolare interne bazate pe Legea Educatiei) propune ca sanctiune impotriva celor care merg la ore cu tinute indecente (aici fiecare institutie de inv enumera cu exactitate tot ce e perceput ca tinuta inadecvata pt a evita reclamatiile cu "nu scrie in regulament") mustrarea verbala sau observatia individuala la prima abatere si la abateri repetate se ajunge pana la eliminarea de la cursuri pe o anumita perioada. Bineinteles, toate aceste sanctiuni atrag dupa sine scaderea notei la purtare. Regulamentul unor scoli da posibilitatea cadrelor didactice sa trimita elevul acasa si sa se intoarca in tinuta adecvata.

Sper ca nu vorbesti doar asa fara sa fi citit si regulamentul de ordine interioara de la vreun seminar ortodox. Supozitiile si teoria conspiratiei chiar nu-si au rostul, nu in ceea ce priveste tinuta unor ELEVI. Uite, am luat aleator un exemplu http://www.justinpatriarhul.ro/wp-co...Patriarhul.pdf De la pagina 26. Poti sa mai gasesti si altele, liceele cu pagini web publica si regulamentul de ordine interioara. Asta cu tinuta si implicit cu freza e valabila in toate scolile.

oitza ratacita 27.10.2017 00:02:07

Poftim si regulamentul 2016-2017 de la Micu Klein http://www.liceulimicu.ro/wp-content...e-si-clase.pdf

Iorest 27.10.2017 20:49:41

anne77 28.10.2017 00:25:17

Nu cred ca e vorba despre barba si par lung in sine, ci despre ceea ce semnifica ele. Si in situatia asta ele reprezinta o sfidare la adresa regulilor. Poate barba mare e ceva normal pentru un calugar, dar nu pentru niste elevi. Liceul acela se vrea a fi unul care promoveaza niste valori conservatoare, poate de moda veche. Mai e nevoie si de astfel de scoli, macar ca o alternativa. Este si asta un fel de libertate de alegere. Ar trebui sa fim liberi sa alegem un astfel de liceu, nu sa li se impuna sa renunte la valorile lor conservatoare. Nu se duce nimeni cu forta acolo.

oitza ratacita 28.10.2017 00:40:04

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653543)

Așadar directorul a încălcat regulamentul dacă l-a scos din ora de chimie, mai ales că nu i-a dat un preaviz înainte de a-l scoate, nicio înștiințare, nimic.
Scoaterea în curte a mai multora seamănă a instrucție cu părere de rău o spun, nu scoți așa 20-30 de elevi din clase, nu suntem la reeducare.

Directorul este managerul scolii, are un alt statut si alta autoritate decat un simplu profesor. Ce preaviz? ce instiintare? I-a scos in curtea scolii sa-i instiinteze.

Citat:

Cât privește să se mute la alt liceu, se poate muta probabil doar la cele mai slabe, la cele bune se ocupă locurile la admitere, unde să mai fie loc la o clasă de 28 ocupată în urma repartizării ?.

Liceul Micu Klein e un liceu cotat ca fiind unul mediocru spre slab. Mai sunt destule asemenea. Avantajul aici e ca nu da bac din mate...asta ar fi o pierdere, intr-adevar.

Citat:

Nu e nicio teorie a conspirației, vezi ce zice un maghiar absolvent la greco-catolici, de sus în jos e o manieră de control nu cumva să existe prea multe asemănări cu clerul ortodox tradițional, jegoșenia e când unele racile se transpun și secțiilor laice.

Nu ma intereseaza ce spune unul singur si mai e si maghiar :))) are fiecare liber sa zica, si maghiarul, si rebelul pletosul, si eu, si tu. Dar, intr-un oras multiconfesional cum e Clujul am invatat sa ne toleram si sa ne respectam unii altora credinta.

Citat:

N-am găsit nicio referire la frizură în regulamentul de la seminarul ortodox Justin, dar am găsit anumite interpretări hilare, cu tot respectul:

Am precizat ca am luat un exemplu la intamplare. Nu l-am citit in amanunt, sunt toate asemanatoate, in unele se face referinta si la freze acolo unde dezvolta ce intra la tinuta indecenta.

Citat:

„Este interzisă orice manifestare care deranjează desfășurarea orelor (ex. casetofoane, telefoane mobile deschise, convorbirile telefonice,filmările fără acordul cadrelor didactice, etc.
Cu alte cuvinte nu cumva să surprinzi prin filmare vreo ilegalitate, abatere a cadrelor didactice - așadar inserare la limita legalității.

Da, e cum spui tu, nu e vorba de manifestari care deranjeaza desfasurarea orei. Ei, da-l undeva pe mascariciul de la catedra sa vorbeasca singur eu tre sa-mi fac un selfi, sa-mi dau checkin pe fb sa vada iubi, sa-mi dea ador; apoi sa dau niste smsuri sa ma programez sa-mi schimb genele ca astea nu arata bine in poze......
Citat:

Art. 90
Elevii eliminați de la cursuri, pe o perioadăde 3-5 zile vor executa activități gospodărești în curtea liceului.

Nu poți obliga pe cineva să se prezinte și să efectueze propriu zis nicio activitate, nici măcar cei condamnați la muncă în folosul comunității nu pot fi obligați, e o chestie ce ține de drepturile omului, altfel de mult pușcăriașii ar fi fost scoși la muncă silnică, cel mult o amendă se poate da.
La limită din nou.

Si cine taie chitanta de amenda? personalul scolii ar face-o ilegal.

Citat:

De departe o inserare care ar stârni amuzamentul în mediul academic :
art.81 pct.5„Elevii au obligația de a acorda semnele exterioare de respect (salutul din poziția în picioare, acordarea priorității de trecere...) profesorilor, personalului școlii, elevilor mai mari.”
O treabă amuzantă, care ține de educația fiecăruia nu trebuia detaliată .

Habar nu ai...Daca tine de educatia de la scoala atunci trebuie mentionata. Mult prea des parintii lasa educatia propriilor copii in seama altora.

Citat:

Oricum prin regulamentul de la seminarul Iustin nu ai reușit decât să-mi confirmi că nu există nicio obligație gen5 centimetri maxim firul de păr - frizura la bărbați și fără barbă”, epic fail pentru comuniștii confesionali de la Micu.
Ținută decenta e exemplificată fără inserarea vreunui detaliu cu privire la frizură și e normal ce ai zis tu cu pantaloni lungi, etc.

Da, bineinteles, elevii nu au nicio obligatie, au doar drepturi. Comunistii dreaku.

oitza ratacita 28.10.2017 00:54:05

Citat:

Nu se știe dacă nu a intrat pe merit, a intrat în urma admiterii naționale, dacă vor să facă școală confesională și pentru secții laice să pună taxă de școlarizare, să vedem câți se mai înscriu, ar da faliment fără elevi ortodocși.
Câtă vreme fiecare elev e finanțat de la Minister, regulamente prea confesionale nu-și au locul la secții laice, e drept că trebuie ținută decentă nu zice nimeni asta.

Vorbim despre aprozar? Aprozarul da faliment fara mere, numai cu pere.
Nu exista taxa de scolarizare in invatamantul preuniversitar de stat, obligatoriu 10 clase si GRATUIT.
Nu este finantat fiecare elev de la Minister, ci scoala este finantata pe numarul de elevi.

Bucuriepedrum 28.10.2017 00:57:48

Off topic

Cum faceți să îngroșați (să utilizați Bold pe) anumite fragmente de text?

sophia 28.10.2017 13:42:59

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653564)
Cum faceți să îngroșați (să utilizați Bold pe) anumite fragmente de text?

Cand scrii un mesaj iti apare deasupra casutei in care scrii un menu de editare.
Selecteaza cuvintele pe care vrei sa le evidentiezi si apoi du-te in menu si apasa pe "B". Iti vor iesi ingrosate.

Subiectul este foarte interesant in general.
Referitor strict la elevul acela, eu inca n-am inteles: este sau nu la un liceu confesional, este la o sectie laica sau nu.
Si de ce/cum a ajuns acolo?
Aici este un dezavantaj al modului in care se face repartitia la licee (dupa note neaparat si nu si dupa dorinta elevului). Aici trebuie lucrat.
Da, dupa note, dar nu pui in liste chiar toate liceele posibile. Ca ajunge unul cu handicapuri la liceu sportiv numai din cauza notelor? (ca tot a mai fost o discutie pe tema asta pe forum). Trimiti un elev care nu are treaba cu religia sau cu o anumita confesiune la un liceu din asta unde sunt anumite alte conditii in afara de note, sau invers. Vrea unul sa urmeze mai tarziu teologia si tu il trimiti la militar sau sportiv ca acolo mai sunt locuri si notele sunt mai mici? Mie aici mi se pare prima aberatie.

Daca acel elev a dorit sa fie ceva confesional, atunci trebuia sa fie constient de cerinte.

Pe urma n-am inteles ce inseamna "par lung" la un baiat? Inseamna plete, sau numai anumiti centimetri?
Cum il avea elevul respectiv?

Si acum sa va spun cum era pe vremuri la scoli? Vad ca trecem de la o extrema la alta si nu e bine.
Deci: inainte vreme existau anumite cerinte la elevi. Ele erau dictate de siguranta, de igiena si de aspect.
La baieti parul trebuia sa fie scurt. Trecea profesoara printre banci si baga mana in par. Ceea ce depasea (ca inaltime) degetele ei, trebuia sa dispara.
Deci scurt. Nu la zero, dar scurt, tuns frumos.
La fete parul trebuia ori tuns scurt (la baza gatului), ori trebuia prins in cozi. Scurt insemna sa nu poata fi prins in cozi. Si era obligatorie bentita.
In felul asta elevii aratau civilizat, frumos si se spalau mai usor, se evitau paduchii si alte boli transmisibile.
Pe urma la anumite activitati parul lung incurca: la sport, la scris (intra in ochi), la desenat, la atelier (se putea prinde in utilajele la care se lucra - fetele trebuiau sa poarte basma pentru siguranta in acest caz), la gatit (ca mai faceam si ore de gospodarie).

La baieti imi amintesc eu ca daca erau prinsi cu chica (asa se spunea daca parul depasea o anumita lungime) erau dati afara, trimisi sa se tunda. Si daca mai veneau totusi netunsi, erau tunsi in clasa (chiar cu masina).
Fetele fara bentita erau trimise acasa. Si erau puse sa-si lege parul.

Mi mi se pare ca azi se face revolta din orice impotriva scolii. Orice cerinta pare absurda, inutila, rea.
Dar am vazut si la scolile din vest cerinte clare: uniforme, dat afara daca e fusta prea scurta, sau nu se respecta regulamentul scolii.
Si acolo se mai revolta unii, dar exista reguli care trebuie respectate.

Am impresia ca depinde si de scoli. Nu peste tot este la fel.
Vad ca se imbraca tinerii azi de nici nu stii daca sunt elevi. Frizuri excentrice, haine nu mai spun. Piercing, tatuaje etc.

Eu as vrea sa inteleg problema asta a lumii intregi care tot isi doreste sa se schimonoseasca in felul asta. Se uita in oglinda si li se pare ca sunt mai frumosi, mai interesanti daca au tatuaje, piercinguri, parul ras pe o parte si pleata pe partea cealalta, in toate culorile, lanturi, tinte, cuie?

Mai este un aspect inclusiv la cei din cadrul bisericii.
O frizura si o tinuta trebuie sa se potriveasca si cu omul in sine, cu trupul sau.
Ma uit ca este de ceva vreme o moda cu barba la barbati care abia astept sa se termine. Cred ca este o moda a lenii. Sa nu se mai rada.
Si toti au barba, fie ca parul lor le permite, sau ca le sta bine pe ansamblu, sau nu.
Unii au barba rara si doar tepi care cresc. Asa sunt ei de la natura. Pentru ce le trebuie barba?

Toti au aparut brusc cu barbi. Cum le-a dat Dumnezeu, mai dese sau mai rare, grizonate sau in alte culori. Si doar la putini le sta bine cu ele.
Altii au barbi dese si nu-i mai vezi printre par. Alti isi impletesc barba in codite, s-au si-o fac mai stiu eu cum. Oare ce spun sotiile/partenerele lor?

Unii nu au par (au chelie), dar alea putine fire pe care le mai au le lasa lungi.
Pentru ce?
Altii se rad pe cap, dar in schimb au barba si mustati.

Fiindca spunea/intreba cineva: parul lung si barba dau nota de neglijenta si te imbatranesc/maturizeaza.

Exista (cazuri rare insa) barbati cu un par superb, carora le sta bine si cu el lung, si cu coada si un gen de coc.
Exista aici la noi un comic cu radacini turcesti. Ei are omul asta un par cum nu am mai vazut la alt barbat). Imi aminteste mereu de Maria Dragomiroiu. Doar ca ele este brunet perfect.

Parul lung si barba nu se lasa asa in dorul lelii. Barba (si mustata) trebuie regulat tunse, ingrijite, data o forma si o lungime. Parul la fel.
Altfel arata ca mosii. Si si aia trebuie sa umble ingrijiti.

Si oamenii cu par cret sau ondulat trebuie sa arate ingrijit. Nu cu clai pe cap.

La preoti si calugari:
1. Exista ceva reglementat ina cest sens? Ceva scris, nu vorbe.
2. Si preotii trebuie sa arate ingrijit. Si nici lor nu le sta la toti bine cu barba.

Calugarii probabil ca se ghideaza dupa regula ca nu trebuie sa te preocupe trupul. Si nu mi se pare corect. Nu-si ingrijesc nici parul si nici barba. Bonetica aia nu acopera parul. Si multi au par putin si subtire, rar. Mai trebuie si lung?
La maici este altfel. Si la ele nu este valabila regula asta cu trupul? Ca ele umbla curate si ingrijite. Macar nu li se vede parul.

N-am vazut preoti cu parul lung si nici tunsi la zero. Unii mai poarta parul prins in coada. Dar rar.

Si cu tunsul la zero este alta cealalta extrema.
Din pacate vad si fete tunse si vopsite cat mai ciudat, chiar tunse la zero.

Nu mai stie lumea ce vrea si ce cauta.

Iar cu sfintii - eu nu stiu cum umblau oamenii pe vremea aceea.
In icoane sunt diferite viziuni.
Femeilor nu li se vede parul, este acoperit cu vesmantul.

Si cum la barbati nu le sta bine in general cu parul lung, nici la femei nu le sta bine cu el scurt. Depinde de figura si de par si de varsta.
Dar este si o moda la doamnele de la o varsta in sus care nu-si mai fac coafuri feminine ci se tund scurt, masculin. Nici asta nu-mi place.

Iorest 28.10.2017 23:36:49

Iorest 29.10.2017 01:08:47

oitza ratacita 31.10.2017 10:28:20

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653609)
A, ești de la Cluj, am impresia că am onoarea să vorbesc cu grupul de la Cluj pe forumul acesta și că sunteți vreo 10% de acolo printre comentatorii activi.

Uite aici editorial Liviu Alexa(jurnalist de Cluj) ne-am nimerit pe același fond de idei, iată că a simțit și el izul confesional al respectivului director, ba mai mult se detaliază cum ar fi umilit un greco-catolic cu sindrom down care și-a luat bacul.

Il cunosc pe Liviu personal, stiu foarte bine ce "hram" poarta si cum lucreaza. Tot Liviu e cel care a dezvaluit si inclinatiile lui Pomohaci...il vana demult si l-a dovedit. Si mai urmeaza si altii.

Citat:

Chiar dacă directorul e un manager, nu mi se pare că are dreptul să scoată de la oră un elev să-l alinieze în curte și toate fazele acestea.

Treaba cu interdicția fotografiatului e un incomion profesoral, nu cumva să vă dea cineva prin presă să se vadă cum vă comportați cu elevii unii dintre voi, nu musai tu.
Mai scrie într-un paragraf tot cu privire la folosirea telefonului, acolo s-ar încadra ce ai zis tu cu selfieuri.
Inserarea pe care am prezentat-o e clar o măsură de prevenție de la a fi vădiți și se mai practică și prin alte școli, ați interzice voi orice aparat care înregistrează audio-video numai ca să nu fiți făcuți de rușine pentru cum vă prezentați la clasă, repet unii dintre voi nu musai tu.

Ce-ti mai place sa povestesti discutii bazandu-te doar pe impresii, lelisme si supozitii. Asa se intampla cand iti bazezi ideile doar pe cancanurile oferite de mass-media.
Sunt deja cativa ani de cand in majoritatea scolilor salile de clasa sunt monitorizate video.
Si mai mult, vorbesti de parca un regulamentul scolar nu ar fi facut in baza legii educatiei nationale care are fundament si in Codul Penal si in Codul Civil. Iar tu ca cetatean cu pretentii intelectuale sigur ai citit cel putin Codul Civil si cu siguranta cunosti cum e cu filmatul, cu acordul, cu dreptul la viata privata, drepul la exprimare, etc.

Citat:

Ne jucăm de-a hoții și vardiștii ?
Iată că fără elevi v-ați desființa ca unitate de învățământ, ori v-ați comasa și ați fi dați afară unii dintre voi cum s-a întâmplat la unele licee industriale.
Știu eu ce mâncătorie e între voi să atrageți elevi la școală, mai ales la școli generale de cartier ori între liceele producătoare de repetenți la bac.

Iar vorbesti doar sa spui ceva. Pai da, ca in presa nu scrie ce se intampla cu un cadru didactic in situatia unei comasari sau desfiintari. Nici intr-un caz nu e dat afara.

Si nu, nu sunt profesor.

oitza ratacita 31.10.2017 11:34:15

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653611)
E la un liceu confesional greco-catolic, dar la o secție laică la științe sociale, n-a optat să fie cadru greco-catolic și să fie followerul papei.

Si tu, cand vizitezi Anglia sofezi pe drumurile lor precum in Romania ca doar esti roman. Iar in Athos ai conduita de orasean ca doar esti mirean...

Citat:

Nu și-o fi dorit ceva confesional, se face sociologie confesională ?
Poate habar n-avea de cerința în privința lungimii părului, din moment ce nu a fost atenționat verbal ori înștiințat înainte să fie scos din clasă, la ora de chimie - prin încălcarea legii educației.

Regulamentul scolii este citit si semnat de elevi si de tutorii legali ai elevilor, treaba care se face anual. Mai mult, intre scoala si tutori se incheie un contract valabil cat timp educabilul e inscris la institutia respectiva. Dar nah, ne place sa repetam papagaliceste doar varianta pe care o cunoastem sau care ne produce placere.

Oare pe diploma lui de studii cum va scrie? nu Liceul greco-catolic?

Citat:

Of ce vremuri, cred că și-n alte țări li se face protecția muncii elevilor, așa că nu s-a inventat mare lucru de către comuniști, dar era bine să arate toți la fel, să fie dezbrăcați de haine și îmbrăcați într-o uniformă a statului, în care se lepădau de ei.

Daca ai fi angajat ai stii ca protectia muncii se face tuturor angajatilor. La fel se face si elevilor.

Citat:

Că tot ești sophia -filosofii ori savanții au fost toți obsedați de aspect ?
Uită-te la Platon, un bărbos, n-avea loc la Micu Klein.
Rene Descartes- un pletos domnle.

Dar ce comparatie inteligenta. E genial a face comparatie intre un antic, respectiv unul de la 1600 si un elev minor din 2017. Oare Platon cum ar fi fost ca elev in 2017? Dar oare Helgiu cum va avea coama ca adult?

De fapt, si soparlele sunt dinozauri.

Iorest 31.10.2017 19:50:22

oitza ratacita 01.11.2017 18:00:39

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653740)
Și ce mă interesează pe mine cazul lui Pomohaci, la subiecte dintr-acestea de fapt li se dau ponturi ziariștilor, greu reușesc ei să facă tot și n-ar putea minți dacă un lucru nu s-a întâmplat, televiziunile centrale l-au tocat mai rău decât un ziarist local.
E clar că directorul de la liceul Micu Klein e un om cu apucături abuzive și mai rău e că mulți directori de școli sunt puși politic și li se tolerează astfel de comportamente.

Același lucru îl faci și tu, mai ușor cu afirmațiile pe partea asta.

Ce cancanuri, dau interviu din familia ortodoxă de la un preot ortodox absolvent la greco-catolici, tu spui că nu te interesează ce zice un maghiar, dau o a doua sursă din presa locală, - a că-l știi tu personal pe cutare și cum lucrează.

Care majoritatea, nici nu erau în stare să treacă toate notele în catalogul electronic în cursul anului ce-mi vorbești tu de clase monitorizate video în stilul celor de la bac cu 3 megapixeli care nu prind audio și nici n-au zoom, vechituri dintr-alea.
Pentru tine 2-3 licee de la care nici nu poți vedea live în timp real sunt majoritatea.

Înregistratul audio-video e permis în spațiul public în orice situație când este surprinsă o infracțiune, abatere sau altă încălcare disciplinară, deci regulamentul e întocmit fără să țină cont de asta, dar ce e porcesc e că se prezintă ca și cum ar fi în interesul elevului, care e de fapt interesul profesorului.

De fapt e singurul mijloc prin care pot fi probate la o adică faptele, și s-au tot întâmplat multe mizerii în învățământul românesc, dacă apar în presă zici că e cancan, dacă le dezvăluie unul pe pagina lui de facebook zici că e falsificare, dacă nu are nimic la mână e minciună patologică, dacă vine cu martori apar alții să le dea în cap și să-i acuze că sunt ticăloși și tot așa.

La muncă silnică nu poți supune pe nimeni după decizii CEDO, dar cine se gândește până acolo când face un regulament cu carențe, dacă cineva ar ataca acel regulament pentru că a fost obligat să participe la activități gospodărești sub condiția exmatriculării ar câștiga, nici măcar Legile Organice nu sunt bătute în cuie(dacă intră în conflict cu Drepturile Omului) darămite un regulament școlar.

Dar ce i se întâmplă ?
Mai ales la profesorii din licee submediocre care nu pot da niciun admis la BAC desființate în anii trecuți ?
Tu vrei să-mi spui mie că nu s-au concediat cadre didactice de când cu repetenții de la BAC ?

Probabil ai legătură cu învățământul altfel vorbești și tu ca să te afli în treabă și atunci nu mă mai mustra pe mine privind aspectul acesta.

Regulile de circulație sunt universale, în Athos nu te pune nimeni să-ți tai părul la maxim 5-10 centimetri, barba nici atât.
Altfel ținuta decentă se practică și în companii private, la liceul Micu Klein din Cluj, nici dacă ai avea barbă îngrijită nu ai putea să participi la ore.

Cât timp nu e secție teologică, nu trebuie să li se impună măsuri luate pentru secția teologică, de altfel regulamentul țintea în secția teologică cu acea prevedere să nu se formeze aspiranții la cler prea apropiat de cel tradițional ortodox, dar cum regulamentul se aplică global - s-a ajuns la situația unde dai și unde crapă.

Dacă eram în timpurile de azi Platon n-avea loc în învățământul preuniversitar, deși poate avea o minte peste directorul respectiv.
Am vrut să arăt că nu contează că ești pletos sau bărbos cât timp dai randament școlar și că în general în lumea asta care se ocupă cu studiul nu sunt toți niște obsedați să fie la dunguliță cum ni s-a transmis nouă din comunism.

Dacă mergi în Anglia cum spui tu nimeni nu-ți interzice să participi la ore că ai barbă sau plete la secții laice.

Într-o țară în care se face tamtam pe abandonul școlar un director scoate elevii de la ore și-i amenință că nu se pot prezenta dacă nu-și taie părul și barba, atunci nu vă mai plângeți că situația e cum e, că și profesorii îndepărtează elevul de educație.

Chiar aș vrea să fie legal home schoolingul ca în Statele Unite, să mai dispară o parte din profesorii de azi măcar de la clasele 1-8, prea ați rămas încremeniți pe niște formalisme goale, trist e că se întâmplă și la liceu unde deja vorbim aproape de niște adulți.

Vă dau clasă universitarii, care n-ar face astfel de observații la nicio secție laică, niciun universitar nu ți-ar impune prin regulament poziție de drepți.

Wowww, mii de scuze ca mi-am pus mintea cu tine, la ce replici ai nu cred ca ai mai mult de 18 ani. Voiam sa spun 20 in prima faza dar daca ai fi avut 20 ai fi fost poate la facultate si ai fi stiut care e diferenta intre invatamantul universitar si cel preuniversitar. Iar in invatamantul universitar teologic ortodox, chiar si la sectiile laice, cum le spui tu, la inscriere depui o adeverinta pentru obținerea careia candidatul se duce la Ierarhul de care aparține cu certificatul de botez si recomandare de la preotul paroh sau duhovnic.
La fel, daca ai fi avut mai mult de 18 de ani ai fi inteles ca exemplul cu sofatul in Anglia era o ironie referitoare la cutumele unui loc; si nu mai raspundeai...pentru in Anglia se conduce pe stanga drumului, nu se aplica prioritatea de dreapta, in Anglia masuram in mile, iar 70 de mile nu e egal cu 70 km si multe altele.

Deci, da, imi explic acum si nu mai pierd vremea sa raspund referitor la invatamant.

Later edit: Am zis ca nu mai scriu dar e prea amuzanta replica.
Citat:

Chiar aș vrea să fie legal home schoolingul ca în Statele Unite, să mai dispară o parte din profesorii de azi măcar de la clasele 1-8, prea ați rămas încremeniți pe niște formalisme goale, trist e că se întâmplă și la liceu unde deja vorbim aproape de niște adulți.

[/b]

Atat de traumatizanta a fost experienta scolara pentru tine? Of, saracul. Noroc ca facultatea e optionala. Home schooling poti face si din Romania, si culmea, tot cu profesori.

Iorest 01.11.2017 20:04:56

GMihai 01.11.2017 20:37:07

Ok, concluzia, după zece pegini de topic, este că nu e bine să avem reguli în școală.

Sau cel puțin nu cu privire la ținută.

Sau, dacă cumva avem reguli, nu e ok să le respectăm.

Sau, dacă nu le respectăm, nu e ok să ni se impute acest lucru.

Dar de ce ? Pentru CĂ PLATON A AVUT BARBĂ !!!!!! LOL !!!

Bucuriepedrum 01.11.2017 20:57:29

Cu sau fără barba lui Platon, eu nu văd o concluzie comună.

Iorest 01.11.2017 21:15:01

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 653778)
Ok, concluzia, după zece pegini de topic, este că nu e bine să avem reguli în școală.

Sau cel puțin nu cu privire la ținută.

Sau, dacă cumva avem reguli, nu e ok să le respectăm.

Sau, dacă nu le respectăm, nu e ok să ni se impute acest lucru.

Dar de ce ? Pentru CĂ PLATON A AVUT BARBĂ !!!!!! LOL !!!

Concluziile și le desprinde fiecare, formele exterioare păr, barbă, nu interferează cu nimic procesul gândirii pe care se pune accent într-o instituție de învățământ în secolul 21.
Au tot fost savanți, filosofi, cercetători cu diferite opțiuni pentru look, n-au ajuns la nivelul acela datorită unor impuneri exterioare, ci pentru că au muncit.
Regulile care condiționează pavlovian, care au rol umilirea elevului, care uniformizează personalitatea nu-și au loc acum în secolul acesta, se vor schimba oricum chiar dacă mai trec 10-20 de ani.

Iată că-n societatea lui Platon, a lui Demostene, care au și oferit monumente de cultură și civilizație barba făcea parte din civilizație și în general civilizația răsăriteană și-a afirmat apartenența culturală și prin barbă.

GMihai 01.11.2017 21:23:45

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653781)
Iată că-n societatea lui Platon, a lui Demostene, care au și oferit monumente de cultură și civilizație barba făcea parte din civilizație și în general civilizația răsăriteană și-a afirmat apartenența culturală și prin barbă.

Greșeală grosolană.

Societatea lui Platon, a lui Demostene, și în special civilizația răsăriteană s-au întemeiat pe REGULI.

Nu pe BARBĂ, ci pe reguli.

Nu pe LOOK, ci pe reguli.

Iorest 01.11.2017 21:52:14

oitza ratacita 02.11.2017 08:12:18

N-ai barba, n-ai cultura.

Facultatea nu-i ca liceul, si-s tot scoli; cum nici iarna nu-i ca vara, si-s tot anotimpuri.

In concluzie, Iorest baiete, de ce te irosesti prin Romania si te scolesti din bugetul romanesc? e atat de traumatizant, e atat de incuiat in reguli comuniste....

Ali Baba 02.11.2017 09:43:13

eu cred ca iorest e mai batraior.

ma intreb daca diogene avea barba! (nu mai caut acum pe internet o posibila mutra a lui)

sau, poate, cand "manifesta" o facea si impotriva barbosilor... ;)

edit.mi-ar placea sa mai am niste reviste liceale de la inceputul sec XX, sa vedeti acolo reguli! in orice caz, regulile sunt pe institutie, nu pe sectii, daca liceul ar avea si sectie sportiva cei de la lupte ar trebui sa stea rasi pe tot corpul si sa se unga cu ulei de masline, eventual... ;)

Bucuriepedrum 02.11.2017 10:49:32

Și eu mi-am dorit barbă, dar nu mi-a ieșit, n-am dereglări hormonale.

Bine, eu mi-am dorit și Clark Gable să fiu, însa nici mustață n-am. :(

oitza ratacita 02.11.2017 19:15:51

Citat:

Vă dau clasă universitarii, care n-ar face astfel de observații la nicio secție laică, niciun universitar nu ți-ar impune prin regulament poziție de drepți.

Iotete ca veni si stirea care-ti anuleaza afirmatia. http://www.mediafax.ro/social/studen...itice-16805006

https://www.activenews.ro/stiri/Prof...umanari-147198

Iaca s-a gasit un universitar de la o sectie laica care sa faca observatii legate de tinuta.

oitza ratacita 02.11.2017 19:21:22

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653813)
Și eu mi-am dorit barbă, dar nu mi-a ieșit, n-am dereglări hormonale.

Bine, eu mi-am dorit și Clark Gable să fiu, însa nici mustață n-am. :(

:))) E riscanta marturisirea ta :))) Vei fi banuita de a fi nu doar o simpla evreica, ci o evreica "pe invers".

Bucuriepedrum 02.11.2017 19:25:33

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 653842)
:))) E riscanta marturisirea ta :))) Vei fi banuita de a fi nu doar o simpla evreica, ci o evreica "pe invers".

Da. Asta e singura etichetă care i-a scăpat lui flying (oare cum?). În schimb, m-a numit Demetrius misandră. :))

Iorest 02.11.2017 19:46:39

Iorest 02.11.2017 19:59:53

cum se face educație în Româniapostcomunistă” și măsuri contraproductive

„[...]Deși trecuserăm in anul de grație 1997, in Romania incă mai erai privit ca
un ciudat dacă purtai plete. Fiecare dintre noi avea de dus un adevărat jihad in propria familie.

Mama incerca să mă convingă de faptul că nu imi stă bine.
Intr–adevăr, acum accept că nu imi stătea bine: aveam nasul mare și semănam pe undeva cu Rene Descartes.[/...]

[...]Inchipuiți–vă că s–a făcut careu, la care a participat tot liceul, elevi plus profesori, in frunte cu doamna directoare Vasile, profă de geografie, ca să ne sancționeze.
Spre oprobriul public, i–au scos in față pe prietenii mei, mai puțin pe mine.
Domnul diriginte Băicuș făcuse el ce făcuse și m–a scăpat și de această dată.
Sufeream in sinea mea că nu sunt acolo in fața tuturor, alături de ei.
Acțiunea s–a dovedit complet neproductivă pentru sistem.
Băieții s–au supărat și s–au ras in cap. Stand cuminți in bănci, atrăgeau involuntar privirile colegilor, care nu mai știau unde să se uite, la neoanele din tavan sau la diblele lor reflectorizante.
Pe mine m–a prins intr–o dimineață Rapenescu, un foarte capabil profesor de limba și literatura romană, și m–a amenințat că mă leagă de un copac și mă tunde[/...]”

Sursa- Ciprian Voicilă: „Diavolul din pahar. Amintiri din Iadul Beției”, editura Areopag, pag.38-39

Douăzeci de ani mai târziu, în 2017, un director scoate elevii din clase, îi aliniează în curte, îi amenință că.... s-a schimbat ceva ?

oitza ratacita 02.11.2017 20:47:03

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653845)
Simplifici grozav, oare de ce?

Deoarece e simplu, logic.

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653845)
Ai văzut ce a declarat respectivul profesor(la stirileprotv), cum se mai copiază pe sub voal?
Tot el e cercetat pentru discriminare, câte islamiste nu termină medicina, ai văzut vreun scandal ?

Ete nah! Buna scuza. In Romania se copiaza pe rupte, in mii de feluri, dintotdeauna, de la clasa a 3a si pana la doctorat, de la vladica la opinca, de la prostu satului pana victor viorel ponta.(iata un motiv pt care nu-si iau toti retarzii bacul, monitorizarea video nu le permite copiatul si la bac)
Studenta a fost data afara pe criteriu confesional, profesorul afirmand ca nici dumnealui nu deranjeaza cu credinta sa. Ulterior poate declara dom' profesor ce vrea. Ca si popa din Braila, dupa ce a scuturat bine pruncul, ulterior a declarat ca era suparat pe dascal.
Iar acum studenta doar asista la curs, ce copiat? sesiunea de examene e in ianuarie.

In alta ordine de idei, vezi ca se poate si la universitari?

E simplu doar: n-ai barba, n-ai cultura; porti burka, iesi afara.

Iorest 02.11.2017 21:07:59

simpllu 02.11.2017 21:22:54

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 653842)

......:)))

oitza ratacita 02.11.2017 22:22:56

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653851)
E ilogic la cum pui tu problema - „nu ai barbă n-ai cultură”, am susținut eu o asemenea nerușinare sau ai făcut tu oameni de paie ca să ridiculizezi?

Postarea cu nr 100 nu ai scris-o matale?

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653851)
După cum se vede profesorul universitar e un bărbos, el sigur nu ți-ar cere să-ți tai barba n-a dat-o afară de la curs după declarațiile lui a se vedea reacția profesorului.

Păi cum să nu hai cu căștile hands free în urechi, tragi un voal peste și după tot tu o faci pe victima, poate acuma nu era examen, dar la examen trebuie să fie o modalitate de a putea verifica.

Pana la examen, le va cere studentilor ca tinuta de examen costumul de baie ca sa-i verifice mai usor. Cine are intentii de copiat, copiaza oricum...Nu a prins studenta in fapt, iar pe supozitii si banuieli nu poti acuza. Dom profesor nu are scuza; drept urmare va fi amendat pentru discriminare.

Dar vezi cum esti? Daca dom profesor ar fi fost vreun greco-catolic sau vreun iehovist si i-ar fi interzis prezenta la cursul sau cu basmaluta in cap vreunei ortodoxe, reactia ta ar fi fost taman invers. Asa, in ochii tai, dom profesor e un erou.
Dar iata ce mai vrea sa faca dom profesor: "Mai mult - e hotărât să strângă 100.000 de semnături, pentru o inițiativă legislativă care să interzică simbolurile oricărei religii, în instituțiile publice. " (citat din materialul protv). Au mai fost initiative...poate dumnealui ii iese.

Bucuriepedrum 02.11.2017 22:39:15

Eu încă mă întreb ce se întâmplă cu forumul ăsta. Adică e în regulă să fie dată fata aia afară, dar pe alte thread-uri Putin și Zelea-Codreanu sunt eroi. :(

Iorest 03.11.2017 00:00:39

Iorest 03.11.2017 00:33:34

oitza ratacita 03.11.2017 05:40:18

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653871)

Nu cred că există afișat niciun simbol ortodox, ori creștin, în nicio Facultate laică din România nu face nimeni caz de confesionalism la secții laice.

Cand vei merge, chiar si numai in vizita, la facultate te vei lamuri. Pana atunci, stai pe forum, da-ti cu parerea si poarta discutii interminabile, sustine-le feroce pana in panzele albe ca pe niste axiome.
De ce pentru un pustiulica imberb si minor e greu sa scurteze pleata si astfel sa respecte regulamentul scolii pe care o urmeaza? De ce pentru o femeie majora ar trebui sa fie mai usor sa renunte la un element din vestimentatie care e reprezentativ si important pentru credinta si apartenenta sa?
Principiul e acelasi, si directorul si universitarul sunt la fel de "comunisti".

Iorest 03.11.2017 11:18:43

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:26:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.