Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   are nevoie de ajutor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2806)

ancah 08.01.2008 20:39:48

Poate ca fara sa fi fost si eu in situatia de a primi, nu as fi fost nici eu in stare de a da. Cand am plecat din Romania, am plecat in total necunoscut si am primit foarte mult ajutor, pe care de atunci incoace am incercat, cu putinele mele mijloace, sa-l intorc celor care au nevoie. Poate ca pentru cei, care nu au fost in situatia de a fi ajutati, e greu de inteles, dar pot sa va spun, cat de bine mi-a facut ajutorul primit, si cata bucurie imi face sa ajut si eu la randul meu. Nu o spun spre lauda mea, ci ca un indemn.

Ma bucur, urzicuta, ca acest schimb de mesaje a avut un ecou pozitiv la tine. Dumnezeu le vede pe toate si ne rasplateste. Dar nu pentru rasplata sa facem, ci din dragoste de Dumnezeu.

adri 08.01.2008 22:04:10

Citat:

În prealabil postat de ancah
Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

Eu cand promit ma tin de cuvant!

poate ar fi cazul sa pui tu ceva in conturile acelea...

Am pus!

Deja ai pierdut jumatate din plata.

ancah 08.01.2008 22:25:48

Stai linistit, adri, aici nu e vorba de lauda, ci de exemplu personal, pentru a sparge ghiata. Voi recupera cu siguranta pierderea. Oricum, ceea ce fac, nu pentru rasplata fac, ci din dragoste fata de Dumnezeu si de aproapele.

el 08.01.2008 22:48:33

Citat:

În prealabil postat de urzicuta
Nu stiu daca e rau sau bine dar mie mi se inmoaie sufletul numai cand vad cu cei doi ochi ai mei situatii,persoane,cand ma conving cel putin olfactiv ca este o situatie reala nu o regie nascocita aiurea,e adevarat ca nu trebuie sa ne para rau cand dam chiar de dam unui impostor ,eu personal(rusine sa-mi fie nu am virat niciodata bani in conturi,nici macar nu stiu care-i procedura,mergi pur si simplu cu banii si-i virezi in contul respectiv?Sa nu mor proasta...

Ma crezi impostor??? E bun daca am ajuns sa fiu catalogat printre impostori. E ok nu ma supar.

el 08.01.2008 23:09:22

Citat:

În prealabil postat de adri
Citat:

Citat:

Citat:

Am pus!

Ce vrei sa zici ?

ancah 08.01.2008 23:09:28

el: nu te supara, frate. Urzicuta vorbea in general, avand in vedere ca au mai fost discutii pe aceasta tema pe alte topicuri. Nimeni nu contesta cele spuse de tine.

el 08.01.2008 23:12:23

Citat:

Stai linistit, adri, aici nu e vorba de lauda, ci de exemplu personal, pentru a sparge ghiata. Voi recupera cu siguranta pierderea. Oricum, ceea ce fac, nu pentru rasplata fac, ci din dragoste fata de Dumnezeu si de aproapele.

Multumesc pt suma depusa dar Dumnezeu vede si ii rasplateste pe toti mai devreme sau mai tarziu. Si te-as mai ruga ceva, poate cer prea mult, am vazut ca locuiesti in suedia, se poate gasi de munca acolo?

ancah 09.01.2008 00:32:29

Citat:

În prealabil postat de el
Citat:

În prealabil postat de adri
Citat:

Citat:

Citat:

Am pus!

Ce vrei sa zici ?

A vrut sa zica, ca nu avem voie sa ne mandrim cu faptele noastre bune. Dupa ce le-am facut, trebuie sa le uitam.
Adevarul e ca le uit imediat, dar mi-a amintit Mirela de ele.

el 09.01.2008 23:01:45

Citat:

Multumesc inca odata ancah, sper sa nu dezamagesc pe nimeni:)

mirelat 12.01.2008 19:40:07

Citat:

Am inceput chiar sa ma las pe mine mai la urma, pentru a putea face fata necesitatilor altora. Deci, o poseta sau o pereche de pantofi cu captuseala de piele mai putin, si poti ajuta un frate din lume. [...]
Eu nu tin prelegeri, ci vorbesc de ceea ce fac eu cu adevarat. La ce mi-ar folosi sa teoretizez, iar in practica sa fiu o egoista fara seaman? Si sarcastica, pe deasupra.
Vom fi judecati nu numai pentru fapte, pe care am fi putut sa le facem si nu le-am facut, ci si pentru orice cuvant irosit de pomana.

da, ar fi bine daca nu ai mai emite judecati categorice despre persoane pe care nu le cunosti nici cat negru sub unghie. in ceea ce privesc necesitatile personale, ia seama la ceea ce spui si recomanzi si altora, ca nu toti suntem in pragul pensiei si lucram de noapte in papuci si uniforma de serviciu. cat despre ajutorarea fratilor din lume (si ce mare e lumea !), poate renunti la vacanta din Korfu si dai curs solicitarilor de ajutorare financiara care vad ca infloresc pe forum. dar in ascuns, bineinteles, ca nu trebuie sa stie tot satul/forumul despre facerea noastra de bine, nici macar ptr zisa putere a exemplului!

ah, si sa nu uit, in loc de raspuns astept binecuvantarea de rigoare.

mirelat 12.01.2008 19:45:38

Citat:

În prealabil postat de cod_gabriel
Citat:

mda, pe mine una m-au cam obosit forumistii astia care "traiesc" ortodoxia numai din carti, citate, etc. si cred ca am sa iau o pauza de la acest forum... la buna vedere!

Pacat. Se simtea nevoia de putin echilibru pe forumul asta, si tu aveai o contributie la asta. Sper sa fie o pauza scurta.

multumesc, gabriel, pentru cuvantul bun.

ancah 13.01.2008 02:11:30

Citat:

Citat:

Am inceput chiar sa ma las pe mine mai la urma, pentru a putea face fata necesitatilor altora. Deci, o poseta sau o pereche de pantofi cu captuseala de piele mai putin, si poti ajuta un frate din lume. [...]
Eu nu tin prelegeri, ci vorbesc de ceea ce fac eu cu adevarat. La ce mi-ar folosi sa teoretizez, iar in practica sa fiu o egoista fara seaman? Si sarcastica, pe deasupra.
Vom fi judecati nu numai pentru fapte, pe care am fi putut sa le facem si nu le-am facut, ci si pentru orice cuvant irosit de pomana.

da, ar fi bine daca nu ai mai emite judecati categorice despre persoane pe care nu le cunosti nici cat negru sub unghie. in ceea ce privesc necesitatile personale, ia seama la ceea ce spui si recomanzi si altora, ca nu toti suntem in pragul pensiei si lucram de noapte in papuci si uniforma de serviciu. cat despre ajutorarea fratilor din lume (si ce mare e lumea !), poate renunti la vacanta din Korfu si dai curs solicitarilor de ajutorare financiara care vad ca infloresc pe forum. dar in ascuns, bineinteles, ca nu trebuie sa stie tot satul/forumul despre facerea noastra de bine, nici macar ptr zisa putere a exemplului!

ah, si sa nu uit, in loc de raspuns astept binecuvantarea de rigoare.

Iarta-ma, Mirela. Nu acesta era scopul, sa-ti fac tie sange rau.

mirelat 13.01.2008 07:47:42

te-am iertat. sper sa fie o impacare de lunga durata.

alynnna 14.01.2008 17:48:23

Imparatul este mintea iar supusii sunt simturile omului. Fericit este omul a carui minte stapaneste peste simturile sale si face sa spuna doar ce este bun si folositor:D
Cu adevarat acest om este mai fericit decat un imparat ce stapaneste lumea, dar pe vorbele sale nu este stapan.;););)

el 16.01.2008 00:42:32

Citat:

În prealabil postat de alynnna
Imparatul este mintea iar supusii sunt simturile omului. Fericit este omul a carui minte stapaneste peste simturile sale si face sa spuna doar ce este bun si folositor:D
Cu adevarat acest om este mai fericit decat un imparat ce stapaneste lumea, dar pe vorbele sale nu este stapan.;););)

Adica?

seea 16.01.2008 16:07:20

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Cum o fi Craciunul unora?

Pai depinde daca ai bani e frumos, te duci in alte tari sau ai langa tine cati mai multi prieteni, dar cand nu ai bani stai linistit in casa singur si fara prieteni. C-am asa e in ziua de azi.

chiar credeti ca asta e sensul sarbatorii Craciunului..excursii si distractie?Asta incearca sa ne convinga cei ce cu atata se aleg din lumea asta!!!

el 19.01.2008 14:27:18

Azi i-am facut mamei pomana de 40 de zile, Dumnezeu sa odihneasca in pace.

Z.Lidia 19.01.2008 14:35:20

Dumnezeu s-o odihneasca!
Oare a fost cineva alaturi de tine, ai avut ajutor?

el 19.01.2008 14:50:25

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Dumnezeu s-o odihneasca!
Oare a fost cineva alaturi de tine, ai avut ajutor?

Au fost mai multe persoane dar ii multumesc Lui Dumnezeu ca am avut bani(am luat al 13 -lea), ca altfel nu cred ca puteam face fata. De acum in colo o sa fie mai greu dar sa vad cum m-oi descurca.

mikiuasa 20.01.2008 09:15:53

Citat:

Citat:

În prealabil postat de oni91
eu sincer nici nu stiu cum as fi reactionat in situatia ta, cred ca moartea mamei este cel mai dureros moment din viata unui om, mai ales in acest mod...nu cred ca experienta imi permite sa-ti dau un sfat, dar sper ca Dumnezeu te va ajuta sa treci peste aceasta pierdere...:|

Da e foarte greu , nici mie nu-mi vine sa cred ca casa e goala, si mama a plecat si m-a lasat singur. In ultimile clipe mi-a zis sa o iert si a inceput sa planga, si am iertat-o si i-am zis sa nu mai planga ca o sa fie bine pt ea. Dar eu acum am ramas doar cu amintirile si mie greu sa cred ca am ramas singur pe lume la doar 24 de ani.

parca vizionez o telenovela...Si mie mi-a murit mama ,era si este totul ptr mine,nu e zi sa nu ma gindesc la ea.Si totusi nu ma gindeam la bani ....au fost persoane care au sarit dezinteresat.Tu esti singur pe lume?Doamne, te rog sa ma ierti!

el 20.01.2008 13:32:45

Citat:

În prealabil postat de mikiuasa
Citat:

Citat:

eu sincer nici nu stiu cum as fi reactionat in situatia ta, cred ca moartea mamei este cel mai dureros moment din viata unui om, mai ales in acest mod...nu cred ca experienta imi permite sa-ti dau un sfat, dar sper ca Dumnezeu te va ajuta sa treci peste aceasta pierdere...:|

Da e foarte greu , nici mie nu-mi vine sa cred ca casa e goala, si mama a plecat si m-a lasat singur. In ultimile clipe mi-a zis sa o iert si a inceput sa planga, si am iertat-o si i-am zis sa nu mai planga ca o sa fie bine pt ea. Dar eu acum am ramas doar cu amintirile si mie greu sa cred ca am ramas singur pe lume la doar 24 de ani.

parca vizionez o telenovela...Si mie mi-a murit mama ,era si este totul ptr mine,nu e zi sa nu ma gindesc la ea.Si totusi nu ma gindeam la bani ....au fost persoane care au sarit dezinteresat.Tu esti singur pe lume?Doamne, te rog sa ma ierti!

Da sut singur singurel , si sincer daca in romania nu era saracia asta si erau salarii bune nu mai ziceam si eu asa de dragul de a zice. Eu zic adevarul. Tu daca erai in pers mea ce faceai daca nu aveai bani sau nu te descurcai? Puneai intrebari din astea de ce ma gandesc la bani?Pai am si eu o intrebare si sincer chiar nu am nevoie de banii nimanui: tu poti trai dintr-un salariu de 7 mil, si sa ai o rata la banca si sa poti face si pomeni si inmormantare?

el 21.01.2008 22:10:29

Citat:

Citat:

Citat:

Si ca sa nu mai zici ca eu cersesc vreau sa-ti spun ca conturile alea care le-am afisat sunt goale. Asa ca va rog NU VREAU NICI UN LEU. Ca vad ca nici bine nu s-a intamplat si lumea imi scoate ochii. Va multumesc

mikiuasa 22.01.2008 18:46:38

Citat:

Si ca sa nu mai zici ca eu cersesc vreau sa-ti spun ca conturile alea care le-am afisat sunt goale. Asa ca va rog NU VREAU NICI UN LEU. Ca vad ca nici bine nu s-a intamplat si lumea imi scoate ochii. Va multumesc

te rog frumos sa ma ierti ,nu am vrut da te super, cred ca ma uit prea mult la televizor si ma las influientata...cred ca am ajuns sa nu mai am incredere in oameni.mihaela

mikiuasa 23.01.2008 00:22:28

Citat:

Citat:

astept un semn ca m-ai iertat...sincer imi pare rau

alynnna 23.01.2008 16:47:19

Citat:

Urat!:angry:
Daca nu ai primit inseamna ca oamenii sunt ocupati, locuiesc departe de banca sau pur si simplu asa I-a placut Lui Hristos sa iti rezolve cerinta.:D De ce te-ai suparat? Altii asteapta o viata si tot nu primesc nimic:D:dozingoff:

el 23.01.2008 17:58:18

Citat:

În prealabil postat de alynnna
Citat:

Urat!:angry:
Daca nu ai primit inseamna ca oamenii sunt ocupati, locuiesc departe de banca sau pur si simplu asa I-a placut Lui Hristos sa iti rezolve cerinta.:D De ce te-ai suparat? Altii asteapta o viata si tot nu primesc nimic:D:dozingoff:

Nu te supara eu nu m-am suparat, pur si simplu am zis ca nu vreau nici un leu in acele conturi. Pt ca vad ca lumea deja incepe sa ma acuze pe nedrept.

el 23.01.2008 17:58:49

Citat:

Citat:

Citat:

Te iert:D

mikiuasa 23.01.2008 21:38:53

Citat:

Te iert:D[/quote]

multumesc!:):)

el 27.01.2008 21:17:22

A trecut si ziua mea, am mai imbatranit cu un an.

mikiuasa 28.01.2008 19:41:49

Citat:

A trecut si ziua mea, am mai imbatranit cu un an.

La multi ani si buni!:)

el 28.01.2008 20:43:25

Da mersi. Vad ca lumea crede ca eu am chef de glume etc. Rog administratorul sa inchida topicul. Va multumesc si inca odata . NU VREAU NICI UN LEU. La revedere.

ancah 02.04.2008 22:56:33

Citat:

te-am iertat. sper sa fie o impacare de lunga durata.

:)

el 18.04.2008 17:25:07

:)

cozia 21.04.2008 00:07:08

ZImbeti foarte frumos ..insa as vrea sa aflu si parerea tatalui tau despre tine si despre ce s-a intimplat...mai ales ca cunoastem cazuri similare...dupa care ar mai fi posibila continuarea acestei discutii

el 11.05.2008 01:55:24

Citat:

În prealabil postat de cozia
ZImbeti foarte frumos ..insa as vrea sa aflu si parerea tatalui tau despre tine si despre ce s-a intimplat...mai ales ca cunoastem cazuri similare...dupa care ar mai fi posibila continuarea acestei discutii

Ce treaba are tatal meu cu mine? De 25 de ani 2 bani nu a dat, acum ce sa caute langa mine? Nu la interesat nimik. Nu vreau sa-l vad

cozia 11.05.2008 22:27:08

Inteleg, insa as vrea sa stiu cum l-ai tratat TU pe el si mai ales mama ta(Dumnezeu sa o ierte!)
As vrea sa stiu care este versiunea LUI despre ce s-a intimplat intre voi

el 12.05.2008 17:54:19

Citat:

Inteleg, insa as vrea sa stiu cum l-ai tratat TU pe el si mai ales mama ta(Dumnezeu sa o ierte!)
As vrea sa stiu care este versiunea LUI despre ce s-a intimplat intre voi

Nu ar ce cauta in casa mea si nici nu o sa-l caut vreodata eu, ma descurc si singur, nu am nevoie de ajutorul lui.:)

cozia 12.05.2008 18:50:02

Este foarte bine ca te vei descurca singur, asa si trebuie sa inveti sa fi pe picioarele tale, sa nu depinzi de nimeni, insa vad ca eviti sa povestesti cu ce l-ati jignit pe tatal tau si de ce a parasit casa.

el 12.05.2008 19:58:27

Citat:

Este foarte bine ca te vei descurca singur, asa si trebuie sa inveti sa fi pe picioarele tale, sa nu depinzi de nimeni, insa vad ca eviti sa povestesti cu ce l-ati jignit pe tatal tau si de ce a parasit casa.

Daca stii ce inseamna sa fii inselata si batjocorica cred ca altceva nu trebuie sa-ti mai spun ca iti dai si singura seama si sa nu dai 2 bani pe propriul copil.:angry:

el 16.08.2008 23:04:55

De ce femeile isi bat joc de barbati ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:58:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.