![]() |
Doamne fereste,o fi ea dorinta de mantuire benefica,dar vad ca uneori te deplaseaza rau cu principiile!!!Ce te faci erzbet.daca ti se-ntampla ce-ti doresti...dar nu te mai bucuri?
Omul este schimbator,si e mai bine sa ne dorim echilibru si intelepciune,ca restul vom vedea noi,iar lucrul cel mai sigur este ca;NU SE STIE NICIODATA CE POATE FI...SIGUR! |
Citat:
|
"....un om spune;daca as avea un milion de dolari,as face un plan mare de afaceri!...,dupa care interlocutorul sau ai raspunde;fa-ti un plan mare de afaceri...ca sa faci un milion de dolari!"
|
Imi place maxima;"de cand cauti norocul,ti-l faceai singur!"
|
un milion de dolari nu e nimic... pentru cei care cred ca ar fi ceva!
|
Da,un milion de dolari nu e nimic,dar din ei pot fi facut "n" milioane.Si oricum,un milion de dolari fac un pic mai mult decat NIMIC.
|
:D ory draga, mi se pare mie sau cam cochetezi cu idea de a face parte dintre cei carora Domnul le-a dat 5 talanti?!...eu una cred ca banii multi sunt o povara mai greu de dus decat saracia lucie!
|
Citat:
|
Parintii mei au fost mereu destul de bogati ptr a-mi asigura aproape tot ce imi doream(si continua sa o faca,inca nu lucrez).eu nu prea am fost pasionata de haine,bijuterii,parfumuri(desi am avut si din acestea),mai mult de carti,telefon mobil si mai de curand,camera digitala(petrec mult timp incercand sa ii santajez ptr a ma lasa sa ii fotografiez:rolleyes: ),si excursii.Si,am avut toate acestea,desi niciodata nu mi-au cumparat cel mai scump telefon mobil,sau calculator,sau camera digitala(tatal meu are un ciudat al saselea simt,si a banuit ca le vroiam numai pentru a-mi impresiona colegele si prietenii:) )
Acum imi spune ca e curios cum o sa ma descurc eu atunci cand voi avea un serviciu:) |
"Singurul loc in care succesul vine inaintea trudei este...dictionarul"
|
Si mie imi plac lucrurile de calitate, da numa ca nu-mi permit sa dau bani pe haine bune. Spre exemplu mie mi se pare ffff scump sa dau pe o pereche de blugi 70-100 ron. Eu caut din aceeia de 30-40 ron. Asta nu ca nu mi-as permite chiar de loc ceva mai bun, dar mi se pare o tampenie sa dau pe o carpa niste milioane. Totusi, sunt oameni ce traiesc din sal de mizerie si eu sa ma duc sa arunc cu banii pe haine?????? Da, mi-ar placea si mie sa am o rochie faina, sa am tricouri sau camasi ce sa ma scoata in evidenta. Dar in acelas timp imi e frica si de mandrie, ca atunci cand ai haine bune pe tine si te scot in evidenta este imposibil sa nu fie un pic de mandrie. Eu mai cumpar haine si de la SH, pt ca sunt mai bune decat cele din magazine. Si mai ales pt copii nu merita sa arunc banii pe haine scumpe. Asa ca trebe smerenie in toate.
|
Parascheva,apreciez sinceritatea ta,si sa stii ca nu este neaparat nevoie sa folosesti lucruri de calitate....tu esti un om de calitate.
|
Si eu tin la calitate: la calitatea de om.
|
oare ce-o mai face iosif? ca n-a mai scris de mult pe forum... poate avea si el o parere la subiect.
|
nu inteleg de ce in romania exista o rusine in a fi bogat sau in a trai bine.de ce trebuie sa te feresti in a spune ca ai 1 milion de dolari in banca,ca te imbraci de la designeri italieni daca pentru tine aia inseamna arta,de ce toti au impresia ca te lauzi cand le impartasesti bucuria de a avea o piesa de mobila de cea mai buna calitate?oare trebuie sa ne ferim de gusturile noastre???sunt de acord ca simplitatea este buna,asta o spun cei care nu au bani bineinteles,vrand sa arate cat de smeriti sunt.daca le-ar da cineva 20 de milioane de craciun sunt sigura ca ar da fuga la supermarket sa le cumpere copiilor o bucata de carne de Craciun si niste ciocolate.nu cred ca i-ar lasa sa manance tocanita.eu nu cred ca este rau in a fi bogat,doar ca un bogat se loveste de mai multe ispite si renunta mult mai greu la lucrurile materiale.pe mine ma deranjeaza frustrarea care exista in romania referitor la cei bogati.cu banii cumperi sanatatea si faci oameni fericiti si le poti cumpara si altora viata.respect celor saraci dar care nu sunt invidiosi pe cei bogati,aceia intr-adevar sunt placuti in fata lui Dumnezeu si la acest gen de saracie se refera Iisus in Biblie.nu la cei care poarta invidie celor carora Dumnezeu le-a dat mult mai mult.in lume vor exista intotdeauna saraci si bogati.daca nu ar fi saracii,bogatii nu ar avea cum sa se mantuiasca,prin ajutorarea lor,daca nu ar fi bogatii,lumea ar fi cu vreo 1000 de ani inapoi.
|
Citat:
|
sunt de acord ca sunt foarte multi care se cred superiori tuturor pentru faptul ca au bani,dar sunt sigura ca aceia nu prea au prea mult interese pentru Dumnezeu.in schimb sunt si bogati credinciosi care nu se falesc cu ceea ce au si ii ajuta si pe altii.problema este ca multi saraci ii judeca pe bogati din start,de cand le vad bogatiile.daca iti faci un viloi de 5 etaje nu inseamna ca o faci spre mandrie,poate pur si simplu asa iti place sa traiesti.normal ca daca ai bani alegi ceea ce este mai bun.chiar as vrea sa-i vad pe acei saraci invidiosi si complexati de saracia lor cu 1 milion de dolari in mana,sa vad daca s-ar mai inghesui in autobuz.daca esti sarac nu inseamna ca esti mai aproape de Dumnezeu,ci doar ca aia este singura cale pe care o ai.mie nu imi plac cei care se dau smeriti prin faptul ca duc o viata grea.saracia este o binecuvantare,o cale grea,ca si bogatia,si trebuie sa stim cum sa o folosim spre mantuire.nu tuturor ne aduce foloase in fata lui Dumnezeu.
|
Citat:
Citat:
Insa, pe calea credintei, diferenta dintre un bogat si sarac este ca celui bogat ii va fi foarte greu sa se mantuie pentru ca i s-a dat mult, mult i se va cere, insa cel sarac poate sa parcurga drumul mantuirii in viata mai usor, pentru ca nu este "legat la cap" cu bogatia, el neavand atatea responsabilitati, obligatii si raspunderi in fata lui Dumnezeu, pentru ca i s-a dat putin, putin i se va cere, iar aici nu fac referire doar la starea materiala, ci si la puterea duhovniceasca de a rezista ispitelor, ce i s-a dat fiecarui om. Insa, la faza cu puterea fiecaruia de a rezista la ispitele pacatului data de Dumnezeu fiecaruia, este alta "mancare de peste" despre care se poate discuta mult si bine, insa ma opresc aici ca nu vreau sa plictisesc :D |
"Si mai ales pt copii nu merita sa arunc banii pe haine scumpe."
Eu cred ca pentru copii merita sa "arunci banii" si pe haine de calitate si nu numai. |
Imi amintesc de Sfantul Ioan Iacob Hozevitul care copilas fiind acoperea farfuria cu cirese, apoi bagand manuta sub prosop lua cireasa pe care o nimerea. Astfel de mic copil a invatat ce inseamna taierea voii:D Ce inseamna pentru voi dependenta de calitate?? Ca eu am tot citit acest topic si tot nu am inteles :|:|:)
|
Citat:
|
Jenica, stii cu siguranta ce e calitatea: haine de marca (din materiale mai bune, care tin mai mult, nu-si modifica forma la spalat, etc), o masina mai performanta, cu mai multi cai/putere, cu consum mic de carburant, o casa cu toate utilitatile, si lista se poate completa la nesfarsit.
In acelas timp, calitate inseamna un comportament frumos, o vorba aleasa, o gandire frumoasa, o atitudine de viata pozitiva si un gand continuu catre Dumnezeu. In decursul vietii inclinam cand spre un fel de calitate, cand spre celalat. |
:)Multumesc ancah! Acum pun din nou o intrebare:)
Despre ce fel de calitate vorbim pe acest topic? |
Daca aruncam o privire la primul mesaj din acest topic, observam despre ce calitate s-a dorit a se discuta...produse/servicii (cum spune acolo). Pai sigur ca Jenica stie despre ce calitate se discuta, dar ea vrea sa vada altceva, ea vrea sa vada altfel de raspunsuri...adica cele intr-adevar care ar fi bune, folositoare, de calitate pentru viata duhovniceasca. :)
Acum o sa-i spun si eu Jenicai si tuturor ceva frumos ce am citit pa undeva...si poate si in functie de aceasta, fiecare cauta un tip de calitate sau un alt tip de calitate.;) Zice asa un pustnic oarecare. "Harul lui Dumnezeu este asemenea unei ape care atunci cand intra in pamant este sorbit de fiecare copac si de radacinile lor, atat cat are nevoie fiecare." (aprox) Sunt diversi copaci pe pamantul acesta, mai mari sau mai mici. Daca un copac mai mic soarbe cantitatea de apa necesara dezvoltarii lui, bine ii ca nu i-ar face bine o mai mare cantitate. Idem si pt copacul mai mare. Acum zic si io asa ca poate aceasta este calitatea care ar trebui sa intereseze. Adica ? Pai noi, copacii...ce calitate avem noi ? Daca avem o calitate buna, chiar daca suntem printre cei mai mici, o sa primim tot ceva bun, de calitate, dar iata ca mai intai conteaza calitatea noastra. Doamne ajuta ! PS: He, poate o satisface pe Jenica, raspunsul.:) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Depinde ce intelegeti prin CALITATE!Este f.f. valabil in zilele noastre zicalala pomul laudat sa nu te duci cu sacul,fapt confirmat si de discutia de acuma seara dintre Stelian Tanase si Mircea Dinescu.pe realitatea tv. Ei se refereau la calitatea produselor alimentare din ociident ,sintetice ,care fiind consumate de gravide dau un numar mai mare de cancere la copii mici ,fata de copii nascuti la tara care consuma produse din propria productie, mai ecologice cele de la tara fata de cele din supermarketuri.Spunea Dinescu ,si eu ii dau dreptate ,ca si FUMUL care afuma produsele e natural la noi fata de ociidentali. Mai spunea ca parizerul este facut din praf de teracota cu apa fiarta si asta intindem pe piine!
|
asa ca tot originalele noastre produse de la tara ,preparate in acest sezon de secole sint mai ecologice ,ca de altfel si brinza de la ciobanii nostri.Gogorita de la UE ca nu au conditiile europene e ca casapeasca concurenta produselor naturale rominesti si sa ajungem si noi sa cumparam de la supermarketurile lor ca sa le aducem cistiguri .Ginditi-va ca dc era asa cum zice UE,de ce bunicii nostri sau strabunicii traiau asa mult ,caci nu erau intoxicati cu produse de supermarketuri.
Cit despre haine ,ele se gasesc acu pe toate drumurile si de toate categoriile si naturale si sintetice si noi si second.Fiecar are de unde alege imbracamintea nemai fiid o problema nici pt cei saracuti. |
Citat:
|
Citat:
|
:)Multumesc Ovidiu pentru frumoasa povestioara, ca intodeauna pui gandul bun inainte:D:)
Mirela, nu stiu daca e vorba de fariseism, am putea mai degraba sa o numim curiozitate:D. Acuma.. dreptu-i si curiozitatea e un pacat:D:D. La multi ani tuturor, sa aveti un an de calitate!:) ps. sa nu fiti suparati pe mine ca eu..mai subtire cu mintea..pricep mai greu esenta discutiei, da gata acum am priceput. TIME OUT :D:D |
Citat:
|
:D:D:D:D de mult nu am mai ras asa Cristian!! Multam fain!:D:D:D
ps -- merg doar pana la biserica noastra se face priveghere:);) |
:) Si eu tot la biserica fac Revelionul... Happy New Year!
|
Citat:
|
Citat:
|
Multumesc Noesis:) am citit de multisor viata sfantului si mai incurc unoeri;)
Mirela, ma gandeam cred ca ar trebui sa deschidem un topic "Cum ne petrecem noaptea dintre ani"? Cred ca ar fi interesant. Legat de privehere..sa nu va imaginati o jenica credincioasa Doamne fereste!! Multi dintr voi sunt sigura ca au ales sa faca sarbatorile la manastire chiar (nu un ceas doua ca mine) dar din smerenie si bun simt tac!;)Eu ca intodeauna vorbesc si vorbesc de nu ma mai opresc..ca in reclama cu faina grania:D |
Rezervati-va mai mult timp decit un ceas doua, deoarece Sf. Vasile i-au placut rugaciunile luuuuuungi:)
Sa ne ajute Dumnezeu sa fie primite! |
"Nu am înțeles că mult visata calitate occidentală conține însăși imaginea acelui produs cu ambalaj cu tot. Când cumpărăm un asemenea produs plătim inclusiv reclama sa
persuasivă. Plătim spectacolul de prezentare al mărfurilor pe care le consumăm. Aceasta este ideea ce nu reușim s-o înțelegem decât teoretic. Și ajungem astfel la prejudecata că produsele occidentale sunt mai bune din toate punctele de vedere, chiar și atunci când sunt fabricate aici, sub ochii noștri. Știm în principiu că multe din mărfurile indigene sunt mai ieftine, mai sănătoase, mai bune, dar imaginea lor neavând o reprezentare concretă, imediată pe cortexul nostru, le trecem cu vederea când e vorba să le cumpărăm. Pentru că, iată, noi nu mai cumpărăm, noi facem �shopping�... Și până ajungem la o politică de protecție reală a producției autohtone,subconștientul societății noastre de consum va fi de mult jalonat de imaginea calității deja confirmate." de aici: http://www.scara.ro/art.php?id=scara4&&art=9 INTERESANT DE CITIT MAI ALES PENTRU CEI CARE NU CUNOSC PREA MULTE CUM E CU CALITATEA ACEASTA, DE FAPT. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:00:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.